מנג בין (2004-03-24T12:00:00):
היי ורד,
שתי שאלות לי אלייך -
- אורז עגול מלא, כמה מים שמים על כוס אורז וכמה זמן בישול?
- לתינוק בן 10 חודשים מותר אורז מלא? הוא גם אוכל לחם משיפון האם זה "מעמיס" עליו יותר
מדי סיבים?
תודה
ורד לב (2004-03-26T11:44:00):
מנג בין אני עונה לך פה לגבי האורז-
לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם ילד בן 10 חודשים שאוכל אורז מלא. אולי כדאי שתבשלי אותו יותר מכרגיל, כלומר עם יותר מים למרקם דייסתי יותר ואז סיכוי טוב יותר שהוא יתעכל טוב יותר.
לגבי לחם השיפון, גם לא נשמע לי בעייתי.
מה שצריך להקפיד זה על עניין הנוזלים- לראות שהוא יונק מספיק ואם נראה לך שצריך, פשוט לתת לו גם מים. אולי גם מרק נוזלי ודברים שכאלה.
לגבי בישול האורז- בשבילו הייתי מבשלת עם כמות משולשת של מים. בד" כ מכינים עם כמות כפולה או פי 1.5 של מים (תלוי בסוג האורז), אבל כדי שיהיה יותר דייסתי פי 3 זה טוב, נראה לי
מבשלים עד שהמים נספגים. משהו כמו 1/2 שעה או בכיוון.
מנג בין (2004-03-26T12:53:00):
תודה רבה ! @}
בשמת א (2004-03-27T20:25:00):
רק הערה קטנה לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול. זה גם מקצר את זמן הבישול.
ורד לב (2004-03-27T22:53:00):
נכון, אבל זה גם ממש לא חובה.
מי שלא עושה את זה כי לא זכר, או לא תכנן, או לא יצא לו... לא צריך להרגיש שעכשיו הוא לא יוכל לבשל אורז, כי זה מה שמתחשק לו לאכול
תבשיל קדרה (2004-03-28T00:20:00):
_לגבי אורז מלא:
מומלץ להשרות אותו, כשעתיים, לפני הבישול_
למה זה טוב? (חוץ מקיצור מן הבישול).
אגב - עשיתי פעם ניסוי - השרתי כוסמת במים ללילה, ובבוקר היא היתה כמו מבושלת (במראה ובטעם).
האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
מיה גל (2004-03-28T09:30:00):
למה זה טוב?
זה מעדן את טעם התבן שיש לאורז מלא בדרך כלל.
האם יש הבדל, תזונתית, בין מבושל ומושרה?
יש מינרלים וויטמינים שנהרסים בחום, לא זוכרת בעל פה איזה. יש דגנים שלא צריך לבשל ויש שכן למען העיכול הטוב.
שיבולת שועל ובורגול לדוגמא, לא חייבים לבשל, מספיק להשרות אותם במים.
נאוה פרנס (2004-03-28T11:56:00):
ככה אני מבשלת אורז מלא (ודגנים מלאים באופן כללי)
שמה בסיר עם מים ומביאה לרתיחה.
מכבה ומכסה.
המים נספגים והמזון מבושל או כמעט מבושל.
כשאני רוצה לאכול,
אם יש עוד מים - מביאה לרתיחה.
אם חסרים מים, זה תלוי עד כמה המזון התבשל.
אני מוסיפה מים לפי הצורך ומביאה שוב לרתיחה. אם אני רוצה את המזון רך יותר,
אני מבשלת כמה דקות על אש קטנה - מכוסה למטרת בישול
לא מכוסה אם יש לי יותר מדי מים (שהעודף יתאדה)
מוסיפה תבלינים בסוף הבישול או בצלחת.
כשמכינה כמות גדולה, כל פעם מתבלת אחרת.
זה נותן תחושה של אוכל אחר
@}
{
דיון שהתחיל בדף למה אורז לבן:}