אחרי ששמתי את המתכון בדף של
ליאת טאוב באו אלי לדף כמה אנשים שהכינו ואהבו מאד, אז חשבתי שמן הראוי לשתף בזה את כלל האומה ולא לשמור בשושו. מקור המתכון בספר רואו פוד קנדי שחברים שלי קנו בקנדה.
טראפלס ט ע י מ י ם
1 כוס פקאנים (אני משתמשת בד"כ באגוזי מלך ומי שנתן לי את המתכון משתמש בברזיל, קיצר מה שבא)
חצי כוס תמרים, לגלען
רבע כוס מים - אם התמרים לחים להשתמש בפחות
רבע כפית מלח ים
4 כפות אבקת חרובים (ועוד אחת לאח"כ)
לא לדלג על שלבים ולא לאחד ביניהם!
לרסק אגוזים במעבד מזון (הבלנדר שלי לא מאד חזק ועושה מצוין את העבודה)
אפשר לשים בצד כף אחת לפני שממשיכים, לציפוי.
להוסיף תמרים לאגוזים ולהמשיך לעבד, עד שהתערובת חלקה.
להוסיף מים, מלח ואבקת חרובים, לעבד.
לקרר את התערובת לפחות 15 דקות (אני עושה חצי שעה) כדי שתהיה יותר קשה ויהיה אפשר לעבוד איתה.
עכשיו מגלגלים כדורים ומגלגלים אותם באבקת חרובים/אגוזים טחונים שהוצאת מהתערובת אחרי הריסוק/קוקוס טחון (כעיקרון צריך כף מכל אחד אם מגלגלים שליש/שליש/שליש).
הערה:המתכון מציע את כל ה 3 , לחלק את הכדורים חלק בכף קוקוס חלק באגוזים וחלק באבקת חרובים. אני עושה רק אבקת חרובים כי הכי טעים לי.
אחרי שיש כדורים הם צריכים מקרר (צטערת) כמה זמן, או פריזר. יכולים להחזיק כמה ימים טובים במקרר ועד חודש בפריזר, אם כי בדרך כלל הם לא שורדים יותר מיום יומיים מקסימום.
אחרי ששמתי את המתכון בדף של [po]ליאת טאוב[/po] באו אלי לדף כמה אנשים שהכינו ואהבו מאד, אז חשבתי שמן הראוי לשתף בזה את כלל האומה ולא לשמור בשושו. מקור המתכון בספר רואו פוד קנדי שחברים שלי קנו בקנדה.
טראפלס ט ע י מ י ם
1 כוס פקאנים (אני משתמשת בד"כ באגוזי מלך ומי שנתן לי את המתכון משתמש בברזיל, קיצר מה שבא)
חצי כוס תמרים, לגלען
רבע כוס מים - אם התמרים לחים להשתמש בפחות
רבע כפית מלח ים
4 כפות אבקת חרובים (ועוד אחת לאח"כ)
[b]לא לדלג על שלבים ולא לאחד ביניהם![/b]
לרסק אגוזים במעבד מזון (הבלנדר שלי לא מאד חזק ועושה מצוין את העבודה)
אפשר לשים בצד כף אחת לפני שממשיכים, לציפוי.
להוסיף תמרים לאגוזים ולהמשיך לעבד, עד שהתערובת חלקה.
להוסיף מים, מלח ואבקת חרובים, לעבד.
לקרר את התערובת לפחות 15 דקות (אני עושה חצי שעה) כדי שתהיה יותר קשה ויהיה אפשר לעבוד איתה.
עכשיו מגלגלים כדורים ומגלגלים אותם באבקת חרובים/אגוזים טחונים שהוצאת מהתערובת אחרי הריסוק/קוקוס טחון (כעיקרון צריך כף מכל אחד אם מגלגלים שליש/שליש/שליש).
הערה:המתכון מציע את כל ה 3 , לחלק את הכדורים חלק בכף קוקוס חלק באגוזים וחלק באבקת חרובים. אני עושה רק אבקת חרובים כי הכי טעים לי.
אחרי שיש כדורים הם צריכים מקרר (צטערת) כמה זמן, או פריזר. יכולים להחזיק כמה ימים טובים במקרר ועד חודש בפריזר, אם כי בדרך כלל הם לא שורדים יותר מיום יומיים מקסימום.