קינואה ואחרים (בריא, מלא ברזל, חרשתי עליו כאוכל לעבודה בהריון)
מבשלים קינואה (כמו אורז). קוצצים פנימה - סלרי (עלים וגבעולים. מלא ברזל, מליחות טבעית), פטרוזיליה, כוסברה.
מגרדים על פומפיה - סלק, גזר וגבינה בולגרית (אם את רוצה משהו שיותר ישמר ללא קירור - גבינת חלומי יכולה להתאים. ועוד גבינה שאני לא יודעת אם עדיין מייבאים, גבינה יוונית שנקרת אנארי - איזה שם יפה! או לחפש בשווקים גבינה קשה לבנה - בסגנון של חלומי)
מוסיפים - שמן זית, שמן שומשום (סומסום? פתאום שכחתי איך), קצת חומץ בלסמי או חומץ אורז. מלח, פלפל.
פיצה פאי
בצק שאני המצאתי (זה ממש דק, ככה שזה לא מין מאפה, אלא יותר תשתית:-)):
כוס קמח
רבע כוס יוגורט
רבע כוס שמן זית
לשים, זה נהיה מין בצק תוך שניה. משמנים תבנית רגילה עגולה, ועל זה משטחים עם האצבעות את הבצק.
עם קולפן יוצרים רצועות ארוכות מבטטה, ומפזרים על הבצק.
מכינים טחינה פשוטה - טחינה גולמית עם מים, שיהיה די סמיך. מזליפים על הבטטות. מעל מפזרים קצח, מלח, שמן זית ואפשר גם סומק.
על אותו עיקון ואפשר גם שילובים - קישואים, חצילים... זה טעים ביותר כשזה קר. ככה אנחנו אוכלים גם כשיש יש תנור בסביבה.
אפשר גם עם עגבניות, גבינת חלומי ועלי זעתר (ושמן זית כמובן)...
חציל מהאגדות (סליחה על הפלצנות, אני סתם מחפשת כותרות)
לוקחים חציל גדול. מורחים אותו בשמן זית ושמים בתנור על חום די גבוה עד שהופך לרך.
קחי איתך: רוטב שמורכב משמן זית ולימון
וגם - טחינה גולמית
כשאת בעבודה - פרסי את החציל לחצי לאורך - שתי סירות ארוכות. תזליפי את הטחינה הגולמית, עליה את הרוטב של השמןזית+לימון פזרי קצת קורנית.
זה מאוד טעים כשעושים את טרי מהתנור (ועדיין חם), אבל יכול לעבוד נהדר גם כשזה קר. אוכלים עם כפית.
שיהיה בבית :
עגבניות יבשות - עגבניות תמר או שרי, חתוכות לסירות - חצאים. בתבנית בתנור. שעה על 150 מעלות ועוד כמה שעות על 100 מעלות. עד שמתכווצות אבל עדיין עסיסיות. שימי בצנצנת עם שמן זית (אפשר ענף רוזמרין, או טימין או זעתר).
פלפלים יבשים - על חום גבוה בתנור, עד שמשחימים קלות. לחתוך לסלייסים ולשים בכלי עם שמן זית (לא חייב לכסות, גם בעגבניות, אבל שיעטוף).
ועם אלה - אפשר להכין כל מיני דישים בשתי דקות. מבשלים "תשתית" - אורז, פסטה (יש גם פסטה אורז ושעועית), קוסקום, קינואה... מוסיפים את המיובשים האלה, שמן זית ושמן סומסום, עלים ירוקים, סלרי...
טופו וירוקים
פורסים טופו לפרוסות. מקמחים בקמח אורז (אפשר גם בקמח רגיל). מטגנים עד שהציפוי משחים קלות.
קונים עלים ירוקים (מיקס כזה) - שמים בכלי ירוקים ועליו את הטופו המטוגן.
לוקחים בצנצנת רוטב שמורכב משמן זית, שמן שומשום (החלטתי לעשות צדק ולכתוב פעם ככה ועם אחרת, ובהקשר הזה אני ממליצה על הספר "מעשה במעשה" של א.א. מילן

), שמן צ'ילי, קצת בלסמי וקצת סילאן/ מולסה - רוטב שמן חריף מתקתק. אפשר גם קצת טחינה ברוטב.
בעבודה, לשפוך את הרוטב על הסלט הזה. אפשר לאכול עם מקלות (סתם בשביל הסטייל) ויהיה נחמד גם לפזר על זה סומסום רגיל או שחור.
טיפ
זה עובד אצלי, אני לא בטוחה שאצל כולם, אבל - אוכל שנראה יפה (נגיד לפזר למעלה פטרויזיליה קצוצה, קצח, משהו שיתן טאץ' של אסתטיקה) יותר טעים.
בתיאבון, עפרה