על ידי with_passion* » 18 ינואר 2008, 18:19
ישנם מזונות רבים בשוק שאנשים רבים חושבים שהם "חי" אולם הם עברו תהליכי פיגול בדרך. באופן רשמי כל מזון שחומם למעל 42 מעלות צלזיוס איבד את חיוניותו לעד. אם נרצה ללכת על בטוח - נבחר להשתמש בשפע ובמגוון של מזונות שאנו יודעים מה עבר עליהם מהצמח ועד הצלחת. אם תזונתכן מבוססת על פירות ועלים ירוקים - בתחום זה אין בד"כ הפתעות. טרי זה בריא.. אולם טבעונאים רבים בוחרים לאכול גם דברים אחרים, וטבעונאים רבים לא אוכלים 100% חי - עם זאת, טוב ושימושי להיות מודעים למה חי ומה לא.
המודעות צריכה להיות מתוחכמת יותר כשמדובר במזונות שעברו עיבוד - אבל גם במזונות יבשים שאנשים פשוט לא יודעים מה עבר עליהם.
אני מתחיל כאן רשימה של מזונות שיש נטייה לחשוב עליהם כנאים אך לא תמיד או אפילו לעולם אינם נאים.
- כל דבר שבא מ{{}}פחית שימורים נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- כל דבר שבא מ{{}}צנצנת ואקום (כזו שהפקק שאוב כלפי מטה ולא זז עד הפתיחה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- כל דבר שבא מ{{}}קופסא טטרה-בריק (כמו של חלב סויה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
- גם שימורים אחרים בצנצנת לא ואקום - אלא אם אתם יודעים את תהליך ההכנה - יש סיכוי טוב ששפכו על זה מים רותחים.
- בורגול - גריסי חיטה שעברו חליטה (ראו ממה זה עשוי שאלות על דגנים) - ולכן אינם נאים (אלטרנטיבות רבות - ראו טאבולה לנצח ב{{}}סלטים חיים).
- כל מוצרי הסויה.. חלב, לציטין, טופו - הסויה מבושלת.
- מיסו ורוטב סויה - זהו מזון שעובר התססה לאחר בישול - לכן יש כאלו שמחשיבים סוגים שלא עברו פסטור סופי שמזון חי - אין כרגע בארץ את הסוג הזה.
- אבקת חרובים - עוברת קלייה מאסיבית - אבקה נאה יש לה טעם אחר לגמרי והיא לא "נמסה". ראו מתכוני חרובים.
- לחם מונבט - אמנם מנביטים את החיטה במקום קמח, אך יש לוודא שהטמפ' היא של ייבוש ולא אפייה (לא ידוע לי על לחם מונבט נא בחנויות).
- שמרי בירה ונבט חיטה.
- סירופ מייפל.
- סוכר.
- בירה .
- מיצים "טריים" מקופסא או מכל כלי אחר (עוברים פסטור אלא אם מצויין במפורש).
ישנם מזונות רבים שיכולים להיות נאים - אך בגלל שישנו תהליך של ייבוש - ברוב המקרים אין למייבשים מודעות להעדפה נאה ולכן בוחרים לייבש מהר ובטמפ' חמה מדי:
- טחינה (ראו טחינה חיה) - גרעיני השומשום בין השאר עוברים כמעט תמיד ייבוש בטמפ' גבוהה אם לא קלייה.
- כמעט כל ה{{}}אגוזים בשוק, מקולפים או לא, עברו ייבוש וסביר שבטמפ' של 60 מעלות לפחות.
- שיבולת שועל - עוברת חליטה ו\או אידוי גם כשהיא שטוחה ובד"כ גם כשהיא שלמה.
- כל ה{{}}תבלינים היבשים.
- כל ה{{}}פירות היבשים, דבלים, צימוקים, בננות, אננס, (חוץ מתמרים - אותם לפעמים מעבירים אידוי שיהיו מבריקים ועסיסיים יותר). כדאי לוודא שפשוט עברו ייבוש בשמש.. זה עדיין לא מבטיח שלא בושלו בתנורי שמש.
- עיסת תמרים - אלו שבאים בחפיסה - עברו בישול לריכוך (עשויים מתמרים סוג ב').
- דפי נורי - אלו של הסושי.. בד"כ עברו קלייה - אבל יש כאלה נאים.. עוד לא ראיתי בארץ.
- אצות מיובשות - במיוחד היפניות (היג'יקי, אראמה..)
אעדכן כאן כל פעם שאזכר במשהו.. מוזמנים גם כן.
ישנם מזונות רבים בשוק שאנשים רבים חושבים שהם "חי" אולם הם עברו תהליכי פיגול בדרך. באופן רשמי כל מזון שחומם למעל 42 מעלות צלזיוס איבד את חיוניותו לעד. אם נרצה ללכת על בטוח - נבחר להשתמש בשפע ובמגוון של מזונות שאנו יודעים מה עבר עליהם מהצמח ועד הצלחת. אם תזונתכן מבוססת על פירות ועלים ירוקים - בתחום זה אין בד"כ הפתעות. טרי זה בריא.. אולם טבעונאים רבים בוחרים לאכול גם דברים אחרים, וטבעונאים רבים לא אוכלים 100% חי - עם זאת, טוב ושימושי להיות מודעים למה חי ומה לא.
המודעות צריכה להיות מתוחכמת יותר כשמדובר במזונות שעברו עיבוד - אבל גם במזונות יבשים שאנשים פשוט לא יודעים מה עבר עליהם.
אני מתחיל כאן רשימה של מזונות שיש נטייה לחשוב עליהם כנאים אך לא תמיד או אפילו לעולם אינם נאים.
[list]
[*] כל דבר שבא מ{{}}[b]פחית שימורים[/b] נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
[*] כל דבר שבא מ{{}}[b]צנצנת[/b] ואקום (כזו שהפקק שאוב כלפי מטה ולא זז עד הפתיחה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
[*] כל דבר שבא מ{{}}[b]קופסא טטרה-בריק[/b] (כמו של חלב סויה) נחשף להרתחה אחת לפחות בתהליך האריזה.
[*] גם שימורים אחרים בצנצנת לא ואקום - אלא אם אתם יודעים את תהליך ההכנה - יש סיכוי טוב ששפכו על זה מים רותחים.
[*] [b]בורגול[/b] - גריסי חיטה שעברו חליטה (ראו [po]ממה זה עשוי שאלות על דגנים[/po]) - ולכן אינם נאים (אלטרנטיבות רבות - ראו טאבולה לנצח ב{{}}[po]סלטים חיים[/po]).
[*] כל [b]מוצרי הסויה[/b].. חלב, לציטין, טופו - הסויה מבושלת.
[*] [b]מיסו ורוטב סויה[/b] - זהו מזון שעובר התססה לאחר בישול - לכן יש כאלו שמחשיבים סוגים שלא עברו פסטור סופי שמזון חי - אין כרגע בארץ את הסוג הזה.
[*] [b]אבקת חרובים[/b] - עוברת קלייה מאסיבית - אבקה נאה יש לה טעם אחר לגמרי והיא לא "נמסה". ראו [po]מתכוני חרובים[/po].
[*] לחם מונבט - אמנם מנביטים את החיטה במקום קמח, אך יש לוודא שהטמפ' היא של ייבוש ולא אפייה (לא ידוע לי על לחם מונבט נא בחנויות).
[*] [b]שמרי בירה ונבט חיטה[/b].
[*] [b]סירופ מייפל[/b].
[*] [b]סוכר[/b].
[*] [b]בירה[/b] .
[*] [b]מיצים "טריים"[/b] מקופסא או מכל כלי אחר (עוברים פסטור אלא אם מצויין במפורש).
[/list]
[b]ישנם מזונות רבים שיכולים להיות נאים - אך בגלל שישנו תהליך של ייבוש - ברוב המקרים אין למייבשים מודעות להעדפה נאה ולכן בוחרים לייבש מהר ובטמפ' חמה מדי:[/b]
[list]
[*] [b]טחינה[/b] (ראו [po]טחינה חיה[/po]) - גרעיני השומשום בין השאר עוברים כמעט תמיד ייבוש בטמפ' גבוהה אם לא קלייה.
[*] כמעט כל ה{{}}[b]אגוזים[/b] בשוק, מקולפים או לא, עברו ייבוש וסביר שבטמפ' של 60 מעלות לפחות.
[*] [b]שיבולת שועל[/b] - עוברת חליטה ו\או אידוי גם כשהיא שטוחה ובד"כ גם כשהיא שלמה.
[*] כל ה{{}}[b]תבלינים היבשים[/b].
[*] כל ה{{}}[b]פירות היבשים[/b], דבלים, צימוקים, בננות, אננס, (חוץ מתמרים - אותם לפעמים מעבירים אידוי שיהיו מבריקים ועסיסיים יותר). כדאי לוודא שפשוט עברו ייבוש בשמש.. זה עדיין לא מבטיח שלא בושלו בתנורי שמש.
[*] עיסת תמרים - אלו שבאים בחפיסה - עברו בישול לריכוך (עשויים מתמרים סוג ב').
[*] דפי נורי - אלו של הסושי.. בד"כ עברו קלייה - אבל יש כאלה נאים.. עוד לא ראיתי בארץ.
[*] אצות מיובשות - במיוחד היפניות (היג'יקי, אראמה..)
[/list]
אעדכן כאן כל פעם שאזכר במשהו.. מוזמנים גם כן.