על ידי מהנדסת_מזון_בדימוס* » 27 אפריל 2009, 17:05
חומרים פלסטיים אינם אינרטיים, כלומר במידה וקיים מגע ישיר בין האריזה והתכולה עלולה להיווצר נדידה של מרכיבים מן האריזה למוצר.
החומרים הנודדים, נקראים מיגרנטים והם כוללים: מונומרים, שאריות ממסים, חומרי ריכוך, משפרי החלקה ועוד. שעלולים כמובן להיות בעלי השפעה טוקסית ואף מסרטנת.
מידת הנדידה וקצבה תלויים בגורמים שונים כגון: טמפ', זמן חשיפה, סוג החומר הנודד וריכוזו באריזה, מבנה האריזה ושטח המגע עם מוצר המזון, תכונות המוצר הארוז- חומצי, מימי או שומני, מסיסות החומר הנודד במוצר.
חומרי אריזה פלסטיים המאושרים לשימוש במזון עוברים מבחני מיגרציה(כללית או ספציפית למרכיב מסויים) ועומדים בתקנים. (זה עדיין לא אומר שאין להם השפעה מזיקה כמובן....

)
חומרים פלסטיים אינם אינרטיים, כלומר במידה וקיים מגע ישיר בין האריזה והתכולה עלולה להיווצר נדידה של מרכיבים מן האריזה למוצר.
החומרים הנודדים, נקראים מיגרנטים והם כוללים: מונומרים, שאריות ממסים, חומרי ריכוך, משפרי החלקה ועוד. שעלולים כמובן להיות בעלי השפעה טוקסית ואף מסרטנת.
מידת הנדידה וקצבה תלויים בגורמים שונים כגון: טמפ', זמן חשיפה, סוג החומר הנודד וריכוזו באריזה, מבנה האריזה ושטח המגע עם מוצר המזון, תכונות המוצר הארוז- חומצי, מימי או שומני, מסיסות החומר הנודד במוצר.
חומרי אריזה פלסטיים המאושרים לשימוש במזון עוברים מבחני מיגרציה(כללית או ספציפית למרכיב מסויים) ועומדים בתקנים. (זה עדיין לא אומר שאין להם השפעה מזיקה כמובן.... :-) )