על ידי ניצן_אמ* » 17 אוקטובר 2007, 23:23
עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?!
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
מכניסים דלורית אחת טריה בלי קליפה למעבד מזון ומכסחים למרקם חלק ככל האפשר (אם קשה ונשאר מאד פירורי, מוסיפים מעט מיץ סחוט מתפוז אחד)
בנפרד מכסחים או באותו מעבד מזון או עם בלנדר מוט בערך כוס צימוקים שהושרו במעט מים, עם המים שלהם או עם עוד מיץ תפוזים. זה הממתיק שלנו. אפשר להוסיף 2-3 כפות סירופ אגאבה, או 2 תמרים מיובשים או כל ממתיק טבעי ונא אחר.
מערבבים הכל יחד וזורקים פנימה עוד צימוקים ברוחב יד. אלה ה"צ'יפס"
עכשיו יוצרים תלוליות על מגש (אני עושה עם כף גלידה) ונותנים להם "צ'פחה" שישתטחו קצת (הם צריכים להשאר שמנמנים, אבל פחוסים. משהו כמו 2-2.5 ס"מ)
שמים במייבש מזון, או בשמש מכוסה כנגד חרקים, או בתנור (ר"ל) על החום הכי נמוך. עד שמגיע למרקם שמחזיק את עצמו. במייבש זה לקח לילה.
בקיצור: דלעת בבלנדר, עם צימוקים מכוסחים, צימוקים שלמים וקצת אגאבה, ולייבש. זהו. יוצא מעולה.
עוד רעיון לגזר - לכסח עם פשתן, קצת מים ולייבש. נשמע כמו אחלה קרקרים.
אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות
אורי, אחלה רעיון!!!! תודה!
רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק? אני הולכת לנסות את זה עם חומוס מונבט. נשמע ממש טעים.
[u]עוגיות שוקולד צ'יפס מדלעת וצימוקים?![/u]
זה כל כך קל, שזה מגוחך... זה מתכון של ויקטוריה בוטנקו עם קצת שינויים שלי.
מכניסים דלורית אחת טריה בלי קליפה למעבד מזון ומכסחים למרקם חלק ככל האפשר (אם קשה ונשאר מאד פירורי, מוסיפים מעט מיץ סחוט מתפוז אחד)
בנפרד מכסחים או באותו מעבד מזון או עם בלנדר מוט בערך כוס צימוקים שהושרו במעט מים, עם המים שלהם או עם עוד מיץ תפוזים. זה הממתיק שלנו. אפשר להוסיף 2-3 כפות סירופ אגאבה, או 2 תמרים מיובשים או כל ממתיק טבעי ונא אחר.
מערבבים הכל יחד וזורקים פנימה עוד צימוקים ברוחב יד. אלה ה"צ'יפס"
עכשיו יוצרים תלוליות על מגש (אני עושה עם כף גלידה) ונותנים להם "צ'פחה" שישתטחו קצת (הם צריכים להשאר שמנמנים, אבל פחוסים. משהו כמו 2-2.5 ס"מ)
שמים במייבש מזון, או בשמש מכוסה כנגד חרקים, או בתנור (ר"ל) על החום הכי נמוך. עד שמגיע למרקם שמחזיק את עצמו. במייבש זה לקח לילה.
בקיצור: דלעת בבלנדר, עם צימוקים מכוסחים, צימוקים שלמים וקצת אגאבה, ולייבש. זהו. יוצא מעולה.
עוד רעיון לגזר - לכסח עם פשתן, קצת מים ולייבש. נשמע כמו אחלה קרקרים.
[u]אפשר לבשל אותן קצת ואז המים שיוצאים הם אחלה חומר ניקוי כללי - ריצפות, אסלות, ומה שרוצים. גם מנקה וגם מחטא קלות[/u]
אורי, [b]אחלה[/b] רעיון!!!! תודה!
[u]רעיון לחטיף מאוד מעובד לשם שינוי[/u]
קרוטונית, מה כל כך מעובד בחטיף שלך בדיוק? אני הולכת לנסות את זה עם חומוס מונבט. נשמע ממש טעים.