על ידי סמדר_נ* » 30 מאי 2004, 11:43
יש מתכון ייקי, על אותו עקרון, אבל עם משמשים טריים, ובצק של קמח, מים, מלח וסוכר (ללא תפוחי אדמה).
אחר כך חותכים את הכופתאות באמצע, מוציאים את הגוגו, על שני החצאים מניחים מעט חמאה חומה (חמאה שחוממה עד השחמה קלה. בריא זה בטח לא, אבל זה טעים, והכמות קטנה כך שזה אולי לא קטלני), וזורים קינמון ופירורי לחם. מגישים מייד.
אני לא יודעת להגיד כמויות. לפני כמה חודשים נדנדתי לסבתא שלי קשות בעניין המתכון הזה, ונעניתי ב"אני לא זוכרת", "צריך לעשות את זה, אני לא יודעת להגיד לך ככה", ובסוף הצלחתי להציל ממנה את "זה רשום לי באיזה מקום". היא נפטרה בערך שבוע אחר כך.
אמנם את מחברת המתכונים מצאנו, אבל היא מלאה וגדושה מתכונים שרובם בגרמנית, ועוד בכתב יד שרק סבא שלי יכול לקרוא. אבל צ'מעו, עשיתם לי חשק. הערב אני מושיבה את סבא שלי לחפש את זה.
יש מתכון ייקי, על אותו עקרון, אבל עם משמשים טריים, ובצק של קמח, מים, מלח וסוכר (ללא תפוחי אדמה).
אחר כך חותכים את הכופתאות באמצע, מוציאים את הגוגו, על שני החצאים מניחים מעט חמאה חומה (חמאה שחוממה עד השחמה קלה. בריא זה בטח לא, אבל זה טעים, והכמות קטנה כך שזה אולי לא קטלני), וזורים קינמון ופירורי לחם. מגישים [b]מייד[/b].
אני לא יודעת להגיד כמויות. לפני כמה חודשים נדנדתי לסבתא שלי קשות בעניין המתכון הזה, ונעניתי ב"אני לא זוכרת", "צריך לעשות את זה, אני לא יודעת להגיד לך ככה", ובסוף הצלחתי להציל ממנה את "זה רשום לי באיזה מקום". היא נפטרה בערך שבוע אחר כך.
אמנם את מחברת המתכונים מצאנו, אבל היא מלאה וגדושה מתכונים שרובם בגרמנית, ועוד בכתב יד שרק סבא שלי יכול לקרוא. אבל צ'מעו, עשיתם לי חשק. הערב אני מושיבה את סבא שלי לחפש את זה.