על ידי אפרת* » 18 דצמבר 2004, 22:46
בענייני הבישול.
אנחנו (ירון ואני, כחלק מקהילה קטנה בארץ וגדולה בעולם), מתרגלים בהקתי- יוגה - יוגה של מסירות ואהבה. חלק חשוב בתרגול הזה הנו המזון, כ-intake גדול שלנו מהעולם. למזונות שונים יש השפעה על איברים שונים בגוף- כמו שג'ינג'ר משפיע על הריאות והקיבה, כמו שעלים ירוקים על הכבד וכיו'ב, כך יש גם מזונות אשר משפיעים על התודעה. כאשר עושים עבודה רוחנית, כמו תרגול יוגה (לא רק האסנות הפיזיות), יש נסיון להשקיט את התודעה, למקד אותה, לנקות קצת את רעשי הרקע. מזונות כמו שום ובצל (ואין כאן קשר לתועלתם הרפואית), יוצרים סטימולציה חזקה מדי על ה-mind, ולכן בתזונה הזאת אנחנו נמנעים מהם. התזונה הוודית הנה צמחונית לחלוטין- ללא בשר, עוף, דגים וביצים. לכל אלה, מעבר להשפעה הקרמתית של אכילתם (אשר כרוכה באלימות) יש גם השפעה תודעתית שלא הולכת יד ביד עם סוג התרגול הזה. לכן המתכונים הם ללא כל המרכיבים הללו ואחרים נוספים. גם לאופן הכנת המזון ניתנת חשיבות רבה- לתודעה בה הוא הוכן יש השפעה גדולה על מי שטועם ממנו (אם מבשלים בכעס- האנרגיה של הכעס משפיעה על המזון, ואם מבשלים באהבה, מי שאוכל ממנו יקבל איתו גם את האהבה הזו...). יש גם חשיבות לנקיון - הפיזי והמחשבתי. נשמע מורכב, אבל חדוות הבישול רק התעצמה אצלנו כשהתחלנו לחיות תוך תרגול היוגה הזה. אה, שכחתי לציין שאנחנו גם לא טועמים את המזון תוך כדי הבישול- כדי לשמור על נקיונו האנרגטי, ורק אחרי שאנחנו עורכים תפילה מסויימת, אנחנו נהנים ממנו- וזו תמיד הפתעה.
יש ספר נפלא בעברית על התרגול הזה והתזונה הזאת, עם מתכונים מצויינים - "הטעם שבצמחונות"- אפשר לקנות אותו דרכנו ב-25 שקלים.
מתכון...
מרק דאל (דאל זו כל קטניה קלופה וחצויה)
המרק הזה הוא במקורו למאש צהוב (אפשר להשיג בחנויות הודיות או כאלה שמוכרות קטניות במשקל), אבל אפשר גם עם עדשים אדומות וזה יוצא מצויין.
הדאל הצהוב מכיל הרבה חלבון וקל יחסית לעיכול- גם בהנקה.
כוס דאל צהוב
1300 מ"ל מים
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/4 כפית כורכום
כפית מלח
צ'ונס (שזה מסלה של תבלינים שמוסיפים אחר כך למרק): 2 כפיות גהי או שמן צמחי אחר
2 כפיות גרגרי חרדל
1/3 כפית זרעי כמון
כפית צ'ילי ירוק קצוץ (הריוניות ומניקות- עדיף להמנע ממנו, אז אפשר לוותר)
1/4 כפית אספטידה (הינג- יש בחנויות הודיות. אפשר גם בלי אם אין)
2 עגבניות
חופן עלי כוסברה
20 גרם חמאה
שוטפים היטב את הדאל בקערה עם מים, עד שהמים יוצאים נקיים. מבשלים ברתיחה על אש קטנה, בסיר מכוסה, 25 דקות. מסירים מדי פעם את הקצף שנוצר.
אחרי 15 דקות בישול- מוסיפים ג'ינג'ר, כורכום ומלח. ממשיכים לבשל.
חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
עושים צ'ונס- שמים 2 כפיות גהי במחבת, מוסיפים את גרגרי החרדל. זהירות- הם קופצים- הכינו מכסה!
כשהם מאפירים מוסיפים זרעי כמון, צ'ילי ואספטידה. מערבבים דקה ומוסיפים עגבניות. מערבבים 5 דגות נוספות ומוסיפים 2/3 מהכוסברה הקצוצה. מערבבים 3 דקות ומכבים.
מוסיפים הכל לדאל שהתפרק אחרי 25 דקות, מוסיפים גם חמאה, ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת הכוסברה ומכבים.
בהנאה!
בענייני הבישול.
אנחנו (ירון ואני, כחלק מקהילה קטנה בארץ וגדולה בעולם), מתרגלים בהקתי- יוגה - יוגה של מסירות ואהבה. חלק חשוב בתרגול הזה הנו המזון, כ-intake גדול שלנו מהעולם. למזונות שונים יש השפעה על איברים שונים בגוף- כמו שג'ינג'ר משפיע על הריאות והקיבה, כמו שעלים ירוקים על הכבד וכיו'ב, כך יש גם מזונות אשר משפיעים על התודעה. כאשר עושים עבודה רוחנית, כמו תרגול יוגה (לא רק האסנות הפיזיות), יש נסיון להשקיט את התודעה, למקד אותה, לנקות קצת את רעשי הרקע. מזונות כמו שום ובצל (ואין כאן קשר לתועלתם הרפואית), יוצרים סטימולציה חזקה מדי על ה-mind, ולכן בתזונה הזאת אנחנו נמנעים מהם. התזונה הוודית הנה צמחונית לחלוטין- ללא בשר, עוף, דגים וביצים. לכל אלה, מעבר להשפעה הקרמתית של אכילתם (אשר כרוכה באלימות) יש גם השפעה תודעתית שלא הולכת יד ביד עם סוג התרגול הזה. לכן המתכונים הם ללא כל המרכיבים הללו ואחרים נוספים. גם לאופן הכנת המזון ניתנת חשיבות רבה- לתודעה בה הוא הוכן יש השפעה גדולה על מי שטועם ממנו (אם מבשלים בכעס- האנרגיה של הכעס משפיעה על המזון, ואם מבשלים באהבה, מי שאוכל ממנו יקבל איתו גם את האהבה הזו...). יש גם חשיבות לנקיון - הפיזי והמחשבתי. נשמע מורכב, אבל חדוות הבישול רק התעצמה אצלנו כשהתחלנו לחיות תוך תרגול היוגה הזה. אה, שכחתי לציין שאנחנו גם לא טועמים את המזון תוך כדי הבישול- כדי לשמור על נקיונו האנרגטי, ורק אחרי שאנחנו עורכים תפילה מסויימת, אנחנו נהנים ממנו- וזו תמיד הפתעה.
יש ספר נפלא בעברית על התרגול הזה והתזונה הזאת, עם מתכונים מצויינים - "הטעם שבצמחונות"- אפשר לקנות אותו דרכנו ב-25 שקלים.
מתכון...
[b]מרק דאל[/b] (דאל זו כל קטניה קלופה וחצויה)
המרק הזה הוא במקורו למאש צהוב (אפשר להשיג בחנויות הודיות או כאלה שמוכרות קטניות במשקל), אבל אפשר גם עם עדשים אדומות וזה יוצא מצויין.
הדאל הצהוב מכיל הרבה חלבון וקל יחסית לעיכול- גם בהנקה.
כוס דאל צהוב
1300 מ"ל מים
כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1/4 כפית כורכום
כפית מלח
צ'ונס (שזה מסלה של תבלינים שמוסיפים אחר כך למרק): 2 כפיות גהי או שמן צמחי אחר
2 כפיות גרגרי חרדל
1/3 כפית זרעי כמון
כפית צ'ילי ירוק קצוץ (הריוניות ומניקות- עדיף להמנע ממנו, אז אפשר לוותר)
1/4 כפית אספטידה (הינג- יש בחנויות הודיות. אפשר גם בלי אם אין)
2 עגבניות
חופן עלי כוסברה
20 גרם חמאה
שוטפים היטב את הדאל בקערה עם מים, עד שהמים יוצאים נקיים. מבשלים ברתיחה על אש קטנה, בסיר מכוסה, 25 דקות. מסירים מדי פעם את הקצף שנוצר.
אחרי 15 דקות בישול- מוסיפים ג'ינג'ר, כורכום ומלח. ממשיכים לבשל.
חותכים עגבניות לקוביות קטנות.
עושים צ'ונס- שמים 2 כפיות גהי במחבת, מוסיפים את גרגרי החרדל. זהירות- הם קופצים- הכינו מכסה!
כשהם מאפירים מוסיפים זרעי כמון, צ'ילי ואספטידה. מערבבים דקה ומוסיפים עגבניות. מערבבים 5 דגות נוספות ומוסיפים 2/3 מהכוסברה הקצוצה. מערבבים 3 דקות ומכבים.
מוסיפים הכל לדאל שהתפרק אחרי 25 דקות, מוסיפים גם חמאה, ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת הכוסברה ומכבים.
בהנאה!