הכנת חומץ וסיידר תפוחים

שליחת תגובה

באופן טבעי כולנו שייכים
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הכנת חומץ וסיידר תפוחים

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי מאיה* » 24 נובמבר 2023, 17:38

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

במהלך הכנת חומץ מהתפוחים (ועשיתי גם מענבים אדומים) נוצרה למעלה שכבה לבנה. לא זאת במרקם של מדוזה, ג'לי כזאת, אלא יותר כמו השכבה הלבנה שנוצרת על מלפפונים חמוצים וזיתים מקולקלים. האם זה אומר שזה מקולקל? שהכול ירד לטימיון? אני רק שבועיים אחרי תחילת התהליך וזה צריך לעמוד לפחות עוד חודש כדי להפוך לחומץ. מישהו יודע לענות? השקעתי הרבה מרץ בערבוב כל השבועיים האחרונים וזה היה נראה והריח נפלא.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי גילי* » 21 יולי 2022, 13:57

היי שאלה על חומץ תפוחים טבעי אורגני לא מסונן ("עם האמא") - יש לי בקבוק בבית שפתוח כשלושה חודשים, ונוצרה בו מאין שכבה לבנה/שקופה כזו, מניחה שזה תרבית של חיידקים. הדבר הזה דומה למדוזה במראה ובמרקם. האם תקין להשתמש בחומץ הזה לשתייה? אני מניחה שכן אני פשוט לא בטוחה מה זה. אשמח מאוד להסבר כי זה מסקרן אותי ואני אשמח לדעת

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי יסמין* » 03 נובמבר 2018, 21:10

איך מכינים את הסיידר?
האם זה שלב בדרך לחומץ?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 נובמבר 2015, 13:52

חומץ תפוחים לא מוכח כמצמיח שיער, אך אני חופפת איתו (מדולל במים), ומעסה את הקרקפת (ללא שמפו, מרכך וכד'). השיער צמח והתארך בצורה מפליאה!
לעניות דעתי, מדובר בעיסוי ופחות בחומץ. אבל אין ספק שהחומץ בריא במישורים אחרים- חיטוי, גמישות השיער, ניקיון, ברק, היעדר כימיקלים...

מה שכן, אשמח לדעת יותר על אותו מטע נטוש- לאחר זמן ממושך בו אני משתמשת בחומץ תפוחים קנוי מחנות טבע, הגיע הזמן להכין אחד לבד.
אשמח לעזרה!
האם נדרש להכין משהו לפני? לקנות מכונה לסחיטה?
תודה לעוזרים!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי יאיר* » 27 מאי 2015, 22:32

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איך מיצרים סיידר עם אלכוהול טבעי ?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלוני_אלמונית* » 25 מאי 2015, 23:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

האם שימוש של תרסיס חומץ תפוחים מדולל במים על השיער יכול לעזור בצמיחתו?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי שחר_מ* » 23 פברואר 2015, 21:22

אני רוצה להוסיף חומץ לתפריט הסלט שלי.
אני מחפש חומץ בלי סוכר ובלי גלוטן. שמעתי שבחלק מהחומצים עושים את התהליך עם סוכר,
האם מישהו יודע ויכול להמליץ על חומץ שהוא מכיר שאינו מכיל סוכר, [ גלוטן כנראה שאין בחומץ].
וגם טעים
תודה.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלונית* » 15 פברואר 2015, 12:57

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

גם אני מחפשת לקנות באיזור ירושלים. למרות שWITH-PASSION כתב שאין בנמצא אורגני..
מה שאני שמעתי על חומץ תפוחים זה הרבה יותר ממה שאתם כותבים:
זוהי תרופת פלא ממש לפצעי בגרות (אקנה) - שותים 2 כפות עם כוס מים בבוקר ובערב, וכן מורחים עם צמר גפן על העור.
וכן - חומץ תפוחים אמור להגביר את קצב חילוף החומרים ואת שריפת השומנים... כך שזה טוב מאד לדיאטה!
בהצלחה לכולם!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי סיהרא* » 28 נובמבר 2012, 10:25

אכן כן

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי סיהרא* » 26 נובמבר 2012, 20:29

אשמח לדעת מהן תכונותיו הבריאותיות של חומץ תפוחים בשתיה, מעבר לטיפול בגרון כואב.
לפני שנים הייתה לי דלקת בברך, וזה כאב עד מאוד... כף חומץ תפוחים בבוקר פשוט העבירה לי את הכאב. יש עוד אנשים שאני מכירה ש(התגברו על הריח האיום ו..) השתמשו בחומץ תפוחים להקלת כאבים (ואולי ריפוי??) בפרקים.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי שרה_אברג'ל* » 25 נובמבר 2012, 14:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת מתכון להכנת סיידר מתפוחים טריים (טוב..... לא ממש טריים.. :) )

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי ציביה* » 17 מאי 2012, 13:57

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

קראתי בספר מרפא הבושם שזה עוזר לדלקת ריאות ואסטמה. יש למישהו ידע מה הכמויות שצריך לקחת ובאיזו דרך?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי הילה_עולם* » 10 ינואר 2012, 19:00

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני משתמשת בחומץ תפוחים כדי לנטרל צריבות של סירפד,ובקייץ כדי לנטרל עקיצות יתושים.מורחים קצת חומץ על הצריבה ולאחר מספר דקות מורחים שוב.עובד מדהים

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי גילית_ט* » 11 דצמבר 2011, 10:02

אשמח למתכון למיץ תפוחים שיחזיק הרבה זמן?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 13 מאי 2009, 22:00

יש לי טונה אמא של חומץ!!
עושה רושם שהיא עומדת ככה יפה מאד.. אחד הבקבוקים העלה עובש שחור אבל כל העשרה האחרים בסדר גמור..
הכנתי עם התרבית מהתפוחים כבר חומץ גם מתפוזים ויצא אחלא!!
לגבי הגלעון - לא חייבים לגלען לדעתי - זה פשוט קל לגלען ואז יש פחות לרוקן כל פעם מהמסחטה.
יש אנשים שמכינים חומץ פשוט מתפוחים שלמים שעומדים ומחמיצים בלי שום מסחטה!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי עולם_קטן* » 08 נובמבר 2008, 18:20

סיפרו לי על מטע תפוחים שננטש (סיימו לקטוף אך עדין נותרו הרבה "סוג ב' " או תפוחים קטנים).
ממש בא לנו להכין חומץ (ומיץ וסיידר ועוגות תפוחים...)
האם כשמכינים את המיץ מהתפוחים צריך לגלען אותם לפני כן? או פשוט להכניס אותם ככה למכונת המיצים?
וגם נשמח לבוא ולקחת "אמא של חומץ", האם עדין יש לך, אופק?
וגם חוזרת על שאלתה של טרה רוסה לגבי אם התרבית של החומץ:
האם זה כמו פטריה שצריך "להאכיל", או שהיא יכולה לעמוד ככה עד שנזדקק לה?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי משי_עדין_וחזק* » 16 מרץ 2008, 00:05

אשמח לדעת מהן תכונותיו הבריאותיות של חומץ תפוחים בשתיה, מעבר לטיפול בגרון כואב.
אצלינו שתו אותו בבית כחלק מ"שריפת קלוריות" או משהו כזה כשהייתי ילדה.
מה ידוע לכם?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי טרה_רוסה* » 14 מרץ 2008, 23:20

עוגיה, הצלחת להכין חומץ מהדרים?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי טרה_רוסה* » 14 מרץ 2008, 23:19

כרגע ביקבקנו חומץ תפוחים שהתחלנו להכין לפני כמה חודשים. יצא מעולה. המון זמן זה היה לא מספיק חמוץ, ואז פתאום בבת אחת עלתה רמת החומציות - כנראה בימים של החמסין שהיו עכשיו. בהתחלה הקפדנו לערבב כל הזמן, ואחכ פחות. אנחנו שומרים את האמא לפעם הבאה (הג'יפטק מתחתית הצנצנת + הקרום מלמעלה. נראה לי שהאמא עצמה זה הקרום).
השאלה אם זה כמו פטרייה שצריך "להאכיל", או שהיא יכולה לעמוד ככה עד שנזדקק לה?

(הכנו מיץ במסחטת פירות קשים, שמנו את המיץ, בלי לסנן, בצנצנת עם פתח רחב, מכוסה בחיתול בד שקשור בגומיה).

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי ה_עוגיה* » 15 דצמבר 2007, 16:09

מה עם חומץ הדרים?

השימוש בחומץ הולך ומתפשט בביתנו. הכמויות הנצרכות גדלות אף הן.
חשבתי להכין חומץ לבד אבל אין לנו תפוחים ומה שכן אפשר להשיג די בקלות זה אשכוליות מוזנחות.
אני מניחה שבתהליך דומה אפשר להכין חומץ אשכוליות. השאלה היא אם מבחינת פונקציונליות (אני לא מדברת כרגע על טעם. חומצים למאכל נצרכים בכמות קטנה יחסית אצלנו) יש איזשהו הבדל.
עוד שאלה - החומץ לו התרגלנו הוא חומץ 5%. איזה חומץ מתקבל מתהליך תסיסה טבעי כזה? כמה צריך לדלל אותו בשביל לקבל את ה5% המוכרים לנו?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 29 נובמבר 2007, 18:37

פלוני שלום, אני לא מטפח שיער אדוק, אבל בשבילי חומץ תפוחים טהור עובד יופי לפירוק שומנים.. ממש תוצאות מיידיות ואחרי שזה מתייבש (כמה שעות ביום יפה) אין ריח בכלל (אלא אם השיער נרטב).. למרות שלי לא מפריע הריח. "השיטה האחרונה" היא עם מזרק (ללא סיכה), אני פשוט "מזריק" את החומץ ישר למקומות שונים בקרקפת ואז מסתרק וזה מתפזר. אני מאד אוהב שמסרקים אותי (במסרק עם שיניים גדולות ומרווחות - מה שקרוי "מסרק אפרו" בשפת הספרים), או שמשתמשים באורגזמטרון על הקרקפת (6 זרועות ברזל דקות שמגרדות את הקרקפת ומענגות אותי כל כך.. לפעמים יותר ממין). אני מעודד אותך לבקש מהאנשים הקרובים לך לסרק אותך בכל עת.. גם כשלא צריך.
ענבל (שכתבה פעם קצת באתר אבל מטיילת מי יודע איפה), שיש לה שיער מדהים פשוט... גם היא רצתה להשתחרר מהתלות מעוד מוצר קוסמטי קנוי.. וגם לה היה שלב מעבר שהיה קשה, ולא משנה מה היא ניסתה (גם חומץ תפוחים, גם כל מיני דברים מוזרים אחרים שאני לא זוכר כרגע), אבל מה לאחר תקופה (נראה לי של חודשיים לפחות) - היא הצהירה שזהו, השיער התרגל ומקסים כתמיד גם בלי שום טיפול חוץ מסירוק.
מה שאני מסיק מזה, זה שיכול להיות שישנו שלב מעבר לשיער.. ולא לצפות לתוצאות מיידיות.. להפסיק להשתמש בחומרים, לסרק כמה שרק אפשר, ועם הזמן השיער יחזור לאיזון טבעי, לא שמנוני מדי, לא יבש מדי.. כל טוב

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלוני_אלמונית* » 28 נובמבר 2007, 23:31

איך אצלך חופפים את השיער? אם אני חופפת את השיער במים בלבד השיער שלי נשאר שמנוני בראש ויבש למטה וחסר ברק, ומושך חשמל כמו צמר גפן. השיער שלי נראה כמו שיער ישן של בובה שעומד ומלא קשרים. ואם אני לא חופפת בכלל השיער שלי נעשה שמנוני ללא הכרה ומלא קשקשים והופך לגוש מבולגן של שיער שמנוני.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי גילית_ט* » 17 נובמבר 2007, 19:27

משקה טעים עם תפוחים במיוחד לחורף
סיידר תפוחים חם
  1. 5 כוסות מים
1 תפוח חתוך לקוביות קטנות
3 מקלות קינמון בגודל ס"מ
3 קרדמון שחור
3 ציפורן
1 כפית תערובת צ'אי (לא הכרחי)
מרתיחים הכול ביחד שרותח מוסיפים
1 לימון סחוט
6 כפות דבש (לא חייבים)
אפשר גם לקרר או למי ששותה יין מוסיפים יין לבן / אדום

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי עמנוא_ל* » 17 נובמבר 2007, 14:42

עוד המלצה:

אם תרביות חיידקי חומץ אפשר לייצר די פשוט:

  1. ממלאים צנצנת במים טהורים שהורתחו וקוררו לגמרי, עד לחצי גובהה.
  2. אוכלים תפוחים ואת התפוחים הנגוסים, כולל הזרעים, זורקים לצנצנת.
  3. מוסיפים עוד ועוד.
  4. רצוי להוסיף חתיכה מתפוח רקוב או בשל מדי - יעזור מאוד.
  5. שומרים על מעבר חופשי של אויר ומערבבים בכל הזדמנות כדי שהחמצן יחדור למים. אולי יש לכם בלון חמצן במקרה (למי שעוסק בריתוך)? שחררו חמצן לתוך המים וחיידקי החומץ יאהבו אתכם.
  6. תוך כמה ימים יתכסו המים בשכבה לבנבנה - אלה חיידקי החומץ!
  7. מכניסים את כל הדברים שצפים למעלה לבלנדר, מרסקים ומחזירים למים.
  8. שופכים את אם התרביות לתוך מיץ תפוחים והחומץ יווצר מאליו. יש לספק חמצן (אויר) כל הזמן!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2007, 10:24

אם תרביות זה החיידקים הרצויים בשביל הפיכת הסוכרים לאלכוהול ואחרי זה לחומץ.. הם יכולים להגיע פשוט מהאוויר או שאפשר להוסיף אותם מהחומץ שיש (החום שמצטבר בתחתית הבקבוק).

דרך אגב - מצאתי את הדרך הכי נוחה לשים חומץ על הקרקפת - מזרק! פשוט מזרק שקוף כזה (בלי המחט כמובן), שואב את החומץ פנימה ואז יש שליטה מלאה איפה ובאיזה קצב אני מפזר אותו היישר על הקרקפת. עובד הרבה יותר טוב מבקבוק תרסיס או כל דבר אחר שניסיתי.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי אמלי* » 15 נובמבר 2007, 07:32

היי אופק,
שוב אתה מעורר השראה... ולי רק שאלה: מה זה אם תרביות? איך זה משנה את תהליך ההכנה אם יש לך כזאת?

והצעה למי שרוצה בענייני החומץ כשטיפה לשיער- אני מדללת את החומץ חצי חצי עם מים, ומוסיפה כמה טיפות של שמן נדיף רוזמרין, עשב לימון, לבנדר. טוב לשיער ועוזר לריח למי שהוא מפריע לו.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2007, 02:10

שוב מכינים חומץ

עוד נשארו לנו 2-3 בקבוקים מהחומץ שהכנו שנה שעברה (ראו למעלה). אני משתמש בו בעיקר כשמפו+מרכך בשערות.. אבל גם במתכונים שונים ולניקוי וחיטוי נדיר.. (כמו הדלי של הכרוב הכבוש).
שנה שעברה הכנו והבקטריה באה מהאוויר ושמרתי בקבוק של "אם תרביות".
היום סחטנו מיץ תפוחים בדלי של 18 ליטר.. היה יופי של מזג אוויר, היינו בשמש כל היום, ראות מדהימה, וכל החמולה השתתפה. הוספתי לדלי איזה 2-3 כוסות של אם תרביות. ועכשיו זה עומד פתוח במטבח.
נראה כמה זמן יקח לזה הפעם.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 02 ספטמבר 2007, 22:45

קיבלתי במייל ללא מקור:

דברים שאפשר לעשות עם חומץ

  1. גורם לכלבים להפסיק לגרד מאחורי האוזניים ? השתמשו במטלית ספוגה בחומץ מדולל במים
  2. מנטרל ריח לא נעים של כלבים ? חפפו את שיער הכלב עם חומץ ואז שיטפו עם מים.
  3. פוליש לאוטו ? שפשפו את האוטו במרץ עם מטלית ספוגה בחומץ.
  4. ניקוי רצפות ? ערבבו כוס חומץ לבן על שני גלונים של מים חמים.
  5. מחייה ירקות "עייפים" ? השרו את הירקות בשתי כוסות מים וכף חומץ.
  6. מרגיע גרון כואב ? הוסיפו כפית חומץ תפוחים לכוס מים, גרגרו ובלעו.
  7. עוזר לזיהום בסינוסים והתקררות בחזה ? הוסיפו רבע כוס או יותר למכשיר אדים (או אם אין ? הרתיחו את המים עם החומץ בסיר, שימו את הראש מעל הסיר ונשמו את האדים עם מגבת מעל הראש ומסביב לסיר ככה שלא "תאבדו" את האדים). מנסיון ? זה מרגיש איכסה לעשות את זה כשמקוררים ובקושי נושמים, אבל זה עוזר.
  8. לנקות את הניקוז במטבח ? פעם בשבוע לשפוך כוס חומץ לניקוז בכיור, לתת לזה "לשבת" לחצי שעה ולשטוף עם מים קרים .
  9. להפטר מריחות בצל ? עסו את האצבעות לפני ואחרי חיתוך בצל.
  10. לנקות ולחטא קרשי חיתוך ? נקו עם חומץ.
  11. להפטר מכתמי פירות ? נקו עם חומץ את האצבעות.
  12. לנקות כלי מטבח שומניים במיוחד ? הוסיפו כף חומץ וקצת סבון לניקוי כלים למים רותחים.
  13. לנקות מיחם (טוב גם נגד אבנית!) ? הרתיחו תערובת של מים עם חומץ ונקו עם מים. רק זהירות ? אל תשכחו את התערובת בפנים!! אמא שלי פעם שכחה אותה, ושכחה גם לומר לנו והכנתי תה לסבתא וסבא שלי ולעצמי ? לי זה היה חמוץ מאוד אז פשוט שפכתי לכיור וככה גם של סבתא שלי ? אבל הסבא הגיבור שלא זורק אוכל הוסיף 6 (!!!) כפיות סוכר עד שזה הגיע למצב של שתייה וגמר את כל התה!!! מזל שזה היה חומץ (ובמקרה של אמא שלי מיץ לימון סחוט) ולא מוצר כימי !
  14. ניקוי המקרר ? עם תערובת שווה של חומץ ומים.
  15. נגד סתימות קלות בכיור ? שפכו חופן מלא של סודה לשתייה (זה אותו הדבר כמו סודה לאפייה ? נכון? האבקה הלבנה ההיא) לניקוז, הוסיפו חצי כוס חומץ, ושימו פקק ל-20 שניות, ואז שיטפו עם מים רותחים .
  16. לנקות ולהפטר מריחות בצנצנות, כמו של מיונז (מיונז סויה כמובן ? זה אחד הדברים הכי טובים שקרו לי בתור חובבת מיונז נלהבת ? זה מיונז "מזויף" מסויה בלי ביצים, רק 25% שומן לעומת איזה 70% או 80% ברגיל, והטעם.... אוווה הטעם.... אני מתה על ג`אנק פוד ! בייחוד כשזה בריא), מלפפונים חמוצים, חמאת בוטנים, חרדל או כל דבר אחד עם ריח חזק - שטפו היטב עם חומץ ואז עם סבון לניקוי כלים.
  17. לנקות את מכונת הכלים ? פעם בחודש שימו כוס חומץ ותנו למכונה לעבוד (בלי כלים) ? יעזור נגד בנייה של סבון במכניזם הפנימי וכמובן נגד אבנית
  18. חומץ טוב לניקוי המיקרוגל ? הרתיחו תערובת של חצי כוס חומץ עם כוס מים במיקרוגל ? זה יגרום לרכיבי אוכל על קירות המיקרוגל להתנקות ביתר קלות ויאוורר את הריח.
  19. חומץ טוב נגד חלודה .
  20. טוב נגד מוך בבגדים ? הוסיפו חצי כוס חומץ למכונה כשאתם עושים כביסה ? זה גם מבהיק את הצבעים.
  21. לנקות את מכונת הכביסה ? פעם בחודש שימו כוס חומץ ותנו למכונה לעבוד (בלי כביסה) ? יעזור נגד בנייה של סבון במכניזם הפנימי וכמובן נגד אבנית.
  22. חומץ טוב נגד כתמים קשים ? שפשפו מטלית עם חומץ בעדינות כנגד הכתם לפני ששמים את הבגד במכונת הכביסה
  23. להפטר מריחות עשן וסגריות ? הוסיפו כוס חומץ לאמבטיית מים רותחים ותלו את הבגדים המסריחים מעליהם והאדים יספגו את הריחות
  24. לניקוי משקפיים ? שימו טיפת חומץ על כל עדשת משקפיים ונקו.
  25. לטריות פרחים ? הוסיפו למים בוואזה שתי כפות חומץ וכפית סוכר על כל ליטר של מים.
  26. נגד שריפות ? לשפוך על שריפות שומן כדי להפסיק את הלהבות (אני לא יודעת על סוגים אחרים של שריפות ? אבל אני בטוחה שזה לא יהיה טוב לשריפה שנוצרה מקצר חשמלי !!!!
  27. משמש כמרכך כביסה
  28. מונע קשקשים בשיער ונפטר מהם כשכבר קיימים.
  29. מבריק השיער(שטיפה אחרונה לאחר חפיפה).
  30. מבריק אריחים(קירות).
  31. מוריד חום גוף(עיסוי או לתוך מי אמבטיה).
  32. יעיל בעת עקיצת מדוזה.
  33. מנקה זכוכיות(חלונות,מקלחון).
  34. לריפודים בבית וברכב.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 02 ספטמבר 2007, 21:05

כן ככה אני הכנתי.. עשיתי מיץ תפוחים - שמתי בדלי מכוסה במגבת אבל לא לגמרי - ערבבתי כל יום יומיים.. הוצאתי את כל הסיבים שצפים עד שזה נהיה נוזל שקפקף. אחרי שבוע-שבועיים היה לי יין - ואז זה פשוט המשיך והפך לחומץ משובח תוך 3 חודשים בערך. כל איזה שבוע הצטבר קרום למעלה שערבבתי אותו פנימה. עכשיו יש לי אם-תרביות אז יכול להיות שזה יהיה יותר מהר. זה אמור להיות יותר בטוח להשתמש בשמרים של אם-תרביות אז את מוזמנת לעבור באמירים ולקחת קצת מאצלנו. כל טוב.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלוני_אלמונית* » 23 אוגוסט 2007, 13:26

איך מייצרים את החומץ?
נניח שהכנתי מיץ תפוחים במכונת מיצים שלי....
ו.... מה הלאה?
לשים בדלי ולשים באיזה מקום רחוק... פתוח ? סגור? להוסיף משהו? בחושך? באור? בארון? במקרר?
לחכות כמה חודשים
ולהשתמש ? לסנן?

אשמח לדעת איך מכינים ולהכין בכמויות :)
אמא שלי דואגת שיהיה לזה ריח רע על כל הבית... לשים במרפסת אולי :/?

תודה :)
מרי

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 05 אוגוסט 2007, 15:46

חומץ תפוחים זה גם תרופת פלא לצרבת... לגימה אחת והאי נעימות נעלמת - ראו עוד ב-יש צרבת

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 06 מרץ 2007, 01:03

אני מסביר איך להנביט כוסמת ל"פתיתים" במתכון של גרנולה ודייסה חיות

לגבי פת שמש - באמת עוד לא כתבתי את המתכון כאן - אבל עד שאכתוב - את יכולה לראות לטקאס לחיים! ב-קציצות ולביבות נאות .. בסה"כ טוחנים פשתן מערבבים עם ירקות ותבלינים - מורחים את העיסה דק על עלי בננה או ניילון מייבשים בשמש - הופכים, מקלפים את העלים או הניילון ומייבשים שוב.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי ילדת_טבע* » 05 מרץ 2007, 22:28

אפשר להגיש על גבי פתיתי כוסמת מונבטת - או על סלט ירוק - או לטבול פת-שמש
בזמנו חיפשתי את הפנינים האלו במדור המתכונים שלך ולא מצאתי כלום... זה מופיע שם? עזוב סלט ירוק, את זה אני מכינה יופי אבל השאר נשמעים לי דברים שיהיו להיט לי ולחובבת הקרקרים והרסקים הירוקים שלי. תודה.
ומזל טוב על האם הטרייה. חודש הבא אני אדווח על הזיתים השחורים שמחכים בסבלנות בארון הכי חשוך בבית, כמה סבלנות צריך לדברים האלה, אה?

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 05 מרץ 2007, 21:47

עדכון!!

החומץ מוכן! העברנו לכ-10 בקבוקי יין מלאים בחומץ תפוחים בלאדי חבל על הזמן!! יש לנו בקבוק שלם של אם תרביות יפהפיה, חיה ונושמת, - וכל מי שרוצה אמא שכזו מוזמן לבוא לקחת - רק צריך לשים קצת עם מיץ מתוק טבעי או יין ותוך זמן לא ארוך גם לכם יהיה חומץ.... בסה"כ אני מרגיש די "קול" לכבוש דברים בחומץ שהכנו בעצמנו מתפוחים שליקטנו בעצמנו ממיץ שסחטנו בעצמנו.. מילאתי צנצנת בפלפלים חריפים וחומץ שום ומלח ותוך כמה ימים יצא יופי של שיפקה! והנה עוד מתכון לרוטב חמוץ-מתוק טבעונאי לסלט או דברים אחרים:

רוטב חמוץ מתוק ונא

לערבב בבלנדר או מעבד מזון (או לחתוך ולמעוך באופן ידני) למרקם אחיד:
  • 1 כוס חומץ תפוחים לא מפוסטר
  • 10 תמרים - חלאווי ( או 4 מג'דול גדולים)
  • אגודל פלפל חריף טרי אדום
  • פלפל אדום טרי
  • 2 תפוזים מקולפים (להשאיר כמה שיותר לבן - להוריד רק את הכתום) (אם באופן ידני - אז לסחוט למיץ)
  • 2 כפיות מלח ים טבעי
אפשר להגיש על גבי פתיתי כוסמת מונבטת - או על סלט ירוק - או לטבול פת-שמש (ראו מאפים נאים)!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פ_רח* » 13 ינואר 2007, 19:34

אולי כדאי להעביר את הדיון כאן לדף מתאים יותר (יש דף על קשקשים?)

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פ_רח* » 13 ינואר 2007, 19:32

אז בעצם החומץ לא עוזר לך נגד זה???
השתמשתי פעם ראשונה לפני יומיים ורוב הקשקשים אינם.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלונית_לרגע* » 13 ינואר 2007, 17:24

תודה רבה, פ רח. אולי אנסה באמת ואקח צ'אנס עם הריח. אני ממש לא אוהבת את הריח של החומץ, אבל אם הוא לא נשאר, זה בסדר. יש לי זכרונות מחברה בילדותי שהיו חופפים לה את הראש עם חומץ ותמיד הרחתי את זה...
אני לא מסוגלת עדיין להתרגל לרעיון של לא שמפו ולא מרכך, על אף שאני בעד הרעיון הזה.

גם לי יש קשקשים
אז בעצם החומץ לא עוזר לך נגד זה???
שוב תודה, וסליחה אופק על השימוש בדפך.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פ_רח* » 13 ינואר 2007, 16:13

פלונית לרגע, כתבתי לך לפני שראיתי ש with passion ענה לך (לא ריפרשתי לפני שעניתי).
מנסיוני כשהשיער יבש אין ריח בכלל. הבעיה היחידה מבחינתי זה שהפעולה של החומץ תפוחים היא ממש כמו פעולת המרכך, מה שנחשב ליתרון בשביל הרבה אנשים (ואצלי זה בא לידי ביטוי בנשירת שיער).
אני לא משתמשת בשמפו ומרכך בכלל. גם לא בכאלה טבעיים/אקולוגיים. אם חשוב לך להשתמש בשמפו או מרכך כדאי שתנסי חומץ תפוחים, ואם תנסי ולא תהני מההשפעה שלו, מקסימום תשתמשי בו למאכלים.
גם לי יש קשקשים ולדעתי זה מעיד על משהו נפשי שצריך לטפל בו.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלונית_לרגע* » 12 ינואר 2007, 14:03

תודה רבה, אופק ופרח. ורק שאלה אחרונה. כבר כמעט קניתי את חומץ התפוחים בחנות הטבע. אך אז הם אמרו לי שזה משאיר ריח לא טוב ומאוד מאוד מאוד חזק. האמנם? אמנם אתה אומר שהריח נעלם... אך בכל זאת, זוהי עדות של בן ;-) ... היש עדות נשית לכך שהריח באמת נעלם? זה מדאיג אותי מאוד!
תודה!

רק מוסיפה שאני עוקבת באדיקות אחר דפי הטבעונאות. הייתי טבעונית (אך בעצם טבעונאית) במשך שנים. זה עושה חשק לחזור לזה. תודה.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 12 ינואר 2007, 10:25

כפי שכתבתי ב-הכנת חומץ וסיידר תפוחים לצערי לא מצאתי חומץ תפוחים אורגני תוצרת מקומית בחנויות.. אז עד כה השגנו את החומץ האורגני בחנויות הטבע בבקבוק ירוק. אבל הכנו חומץ בעצמנו והוא די חזק כבר - אבל ניתן לו עד איזה חודש חודשיים.
אז אני שם את החומץ בתוך בקבוק מרסס כזה ואז פשוט מרסס קרוב לקרקפת ומעסה עם האצבעות. אני אישית לא שוטף אחר כך, הריח נעלם כשזה מתייבש גם ככה (והוא חוזר בפעם הבאה שתרטיבי). אין שום בעייה לשטוף את זה לאחר כמה שעות (נגיד לשים לפני השינה ולשטוף בבוקר). לגבי חפיפה - אני כמובן ממליץ להשתמש בשמפו טבעי לחלוטין ללא שומנים רב-בלתי-רווים. אצלי הקשקשים נמסו ונעלמו לאחר פעם ועוד פעם 3 ימים אחר-כך. אני ממשיך לשים פעם בחודש - כשמפו וקונדישינר. אשמח לשמוע מנסיונך.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי פלונית_לרגע* » 11 ינואר 2007, 22:19

פשוט אופק, שלום,
האם תוכל לפרט מעט על שיטת ההתזה של חומץ על הקרקפת כנגד קשקשים? איזה חומץ בדיוק, איך מתיזים, האם שוטפים את הראש לאחר מכן, האם אפשר לחפוף לאחר מכן?
אודה לך מאוד מאוד מאוד!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 27 נובמבר 2006, 16:23

ילדת טבע - לאחר הקטיף - לעבור ליד המטע - על הרצפה הרבה הרבה תפוחים... לא טוב לשוק, אבל טוב לסיידר! כן זה הרבה יותר מ-1000 שקל.. אין לזה מחיר - לראות איפה התפוחים גדלים, לשים בפה אחד, לקחת ביס, לזרוק שיחזור לאדמה.. גן עדן פה ועכשיו!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי ילדת_טבע* » 27 נובמבר 2006, 13:56

איפה מוצאים מטע תפוחים שלם נטוש? בעיני זה כמו למצוא אלף שקלים ברחוב... ברי מזל.
|עץ|

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 25 נובמבר 2006, 18:51

עדכון!!

מה שהכנו עמד מזה 10 ימים. ערבבנו מדי פעם כדי להזרים אוויר לבקטריה שגדלה לה בתחתית. לקחנו שלוק לטעימה - והפלא ופלא יש לנו סיידר אמיתי בלאדי.. תוסס עם אחוז נמוך של אלכוהול שמחמם את הגרון. איזה יופי! אנחנו מבסוטים אז הכנו היום עוד 25 קילו של מיץ תפוחים מהברארה של גוש חלב. מי שרוצה לבוא לכוסית מוזמן!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי מודי_תאני* » 15 נובמבר 2006, 16:39

זכור לי ספר בשם "20X5 שנות בריאות", לא זוכר של מי, שטוען שכפית דבש וכף חומץ תפוחים פעמיים ביום מרפאים כל מחלה. או משהו כזה.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי אמא_של_לילה* » 15 נובמבר 2006, 14:54

תודה על ההיכרות עם חומץ התפוחים. עד עכשיו השתמשנו פה בבית בחומץ רגיל (ולא אהבתי את העובדה שהחומץ הרגיל מכיל משהו לא מוכר וחשוד) להמון עניני בית...
עברתי לחומץ תפוחים- הריח שלו נהדר לדעתי!
החמצנו מלפפונים בחומץ הזה והם יצאו- אין מילים!!!
חוץ מזה באמת עדיף אותו בסלט (לדעתי) מלימון.(למרות שאת הלימונים שלנו אנחנו קוטפות מעץ מבורך שצומח פה ליד הבית ומניב לימונים ענקים ועסיסיים שאיש אינו שם ליבו לכך... כך שכולם פה מסביבינו טורחים ללכת לירקן ואילו אנחנו- חיות בגן-עדן!(מי שמעוניין לדעת על העץ- פינת הירשנברג -גורדון, משמש סככה לחניית מכונית מפוארת, אינו שייך לאיש-לאחר בירור.))

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2006, 08:19

אוקיי אז תודה על כל הטיפים.... הנה מה אנחנו עשינו:

עם מכונת מיצים מאד לא יעילה (עד השדרוג למכונה ידנית כמו שצריך) הכנו לפחות 2 גלונים של מיץ תפוחים ושמנו בדלי. היו לנו שני בקבוקים כמעט ריקים של החומץ תפוחים ההולנדי מחנויות הטבע (בקבוק ירוק) אז הוספנו את את השאריות עם החתיכות החומות (אתר אחד המליץ על אלה) וערבבנו. זה אמור להיות BOOSTER. עכשיו צריך לחכות ולקוות שזה יחמיץ כמו שצריך..

אשמח לשמוע משוב על הדרך בה בחרנו!

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 15 נובמבר 2006, 08:03

לניקוי וחיטוי: אני שם חומץ בבקבוק מרסס שכזה. מרסס איפה שצריך.. סמרטוט בחומץ ולנקות... ממיס שומנים בשניות!
שמפו וקונדישינר: לרסס את השיערות... שובר שומנים מרפא את הקרקפת מסיר ריחות רעים... אני משאיר ויש כאלה ששוטפים אחרי כמה זמן.

מה לגבי הריח שלו וכן הלאה???
ריח של סלט מה רע? לי הריח לא מפריע.. אני מעדיף אותו על כל בושם תעשייתי שנמצא ברוב חומרי הניקוי והתמרוק השגורים, וגם על גבי הריחות מהחומרים האקולוגיים כביכול.
אם הריח מפריע לסובבים אז אפשר לשטוף עם מים אחרי שהחומץ יושב קצת.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי אנונימי » 08 נובמבר 2006, 21:27

אופק,
אתה שולח לחלל האתר כל מיני דברים שאולי הם מובנים מאליו עבורך, אבל לחלק מההדיוטות שנמצאות וקוראות פה, כמוני, אין מושג על מה אתה מדבר.
אכפת לך להאיר את עיני ולהסביר מה כל כך נפלא בחומץ תפוחים? איך אתה משתמש בו לניקוי וחיטוי, כשמפו או קונדישיונר, מה לגבי הריח שלו וכן הלאה???

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי with_passion* » 08 נובמבר 2006, 19:51

חומץ תפוחים זה דבר נפלא | אחד החומצים הבריאים ביותר (אם לא הכי) | יש לזה חיי מדף ארוכים ביותר | זה אמור להיות קל להכין לבד | זה חומר ניקוי וחיטוי רב-תכליתי | זה שמפו וקונדישינר נגד קשקשים...

ובכן מעניין אותי - האם מישהו פה הכין חומץ תפוחים בבית? יש כל מיני שיטות - איך אתם הכנתם - מתכונים בבקשה!

מצאנו היום מטע תפוחים מוזנח - עשבי בר בגובה 2 מטר... עצים גדושים בפירות למרות שנראה שחצי נפלו על הקרקע. ולא זה לא שנת שמיטה. אז קטפנו כמה מאות קילוגרמים.. הרי תפוחים מחזיקים כל החורף וזה יופי של תזמון בסוף עידן המנגו כפרי ב-רסק ירוק.. אז הכנו 2 גלונים של מיץ, הוצאנו הקצף, סגרנו עם מגבת.... ועכשיו אנחנו מחכים 6 חודשים ורוב הסיכויים זה שיהיה חומץ.

פעם ראשונה בשבילי - ועל הרשת אני קורא על אופציות כמו לשים חומץ תפוחים קיים כדי לעודד את הבקטריה הנכונה או להשיג "אם תרביות". למישהו יש "אם תרביות" לחומץ תפוחים?

וחוץ מאיך להכין - כל מה שאני מוצא בארץ זה בקבוק 750 מ"ל של חומץ תפוחים לא מפוסטר (חשוב) מהולנד בחניות הטבע במחיר מזעזע.. האם מישהו מכיר מקור אחר? אידילי אני רוצה לקנות דלי של 18 קילו מתפוחים אורגניים מקומיים במשהו כמו 200-300 שקל.

אז אשמח לשמוע מכן טיפים.

הכנת חומץ וסיידר תפוחים

על ידי אנונימי » 08 נובמבר 2006, 19:51


חזרה למעלה