הכנת גבינה

שליחת תגובה

בשביל שיח טוב כל מה שצריך זה מעט מים, מעט אור ומעט רצון טוב. יד?
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: הכנת גבינה

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 01 מאי 2022, 15:38

היי מי יודעת איפה אפשר לקנות אנזים וחומרים להכנת גבינות?
תודה רבה

הכנת גבינה

על ידי סטיב* » 28 אפריל 2022, 06:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מעוניין בקורס הכנת גבינה צדר ביתית, מישהו יכול לעזור לי. תודה

הכנת גבינה

על ידי פ* » 28 אפריל 2022, 06:57

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני מעוניין לקורס גבינת צדר, מישהו יכול לעזור לי ?

הכנת גבינה

על ידי מרים* » 08 מאי 2021, 22:26

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

היי
אשמח למתכון לגבינה קשה עם אנזים מקסרין
תודה

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמוני* » 07 ספטמבר 2020, 18:14

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לכל אלו ששאלו על קוטג, אספר לכם סיפור קצר
יש לי חבר שהיה מנכל חברת מזון גדולה וסיפר לי את הסיפור הבא(סיפור בתוך סיפור)
חברו היה מנכ"ל חברת גבינות גדולה והיה צורך להעביר את המפעל לצפון אחרי הרבה שנים במקום במרכז
על הדרך התיעלו ופיטרו עובדים וכד
אולם
מאז העבר למשך כמה חודשים לא הצליחו ליצר את הקוטג המסורתית
והטעם שהתקבל היה מזעזע ובלי המרקם הקצפתי הידוע
לאחר ש"חקרו" והחזירו לעבודה את מי שהיה אמון על הגבינה במשך שנים ארוכות
התברר שבכוונה במשך המון שנים במפעל הישן לא היו מנקים את השולים של מיכלי האלומניום בתהליך ההגבנה
ובמפעל החדש ניקו וקירצפו מידי יום
והסתבר שעל השוליים הללו גדלות מושבות מסוימות של חידקים אשר לוקח להם תקופה מסוימת לגדול
והם אלו שיוצרים בין השאר את הטעם וה'קצפת' בקוטג
...

הכנת גבינה

על ידי אבי* » 13 מאי 2020, 15:25

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

נב- מ 4 חלב 1% יוצא חצי קילו גבינה קשה כ 8% שומן. = בולגרית או ריקוטה רזה.
אם לוקחים חלב 3% מקבלים גבינה שמנה יותר, 24% , וגם טעימה יותר. אם משאירים אותה מתחת למשקולת עד שהיא ממש קשה אז מקבלים גבינה פטה .

הכנת גבינה

על ידי אבי* » 13 מאי 2020, 15:18

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

4 חלב 1% מרתיחים עד שגולש, מקררים קצת מוסיפים מיץ מ 3 לימונים גדולים בוחשים בעדינות בכף עץ ומשאירים להתקרר .
מסננים לתוך בד ( אפשר להוסיף מלח בשלב הזה ואפשר בסוף)
שמים את הבד עם הגבינה במסננת, אם רוצים גבינה קשה - בולגרית, אז על הבד שמים משקולת מכניסים כך למקרר ליום יומיים. אם רוצים ריקוטה אז לא צריך משקולת.
כשמוציאים יש גוש גבינה קשה .
אפשר לעשות כך גם גבינה בולגרית מלוחה.
שומרים את מי הגבינה בנפרד מרתיחים אותם שוב וממליחים אותם במלח כפית מלח לכוס מים (או פחות תלוי במליחות שרוצים )
אחרי כמה ימים שהגבינה תחת המשקולת כשהגבינה קשה ויבשה משרים את הבלוק בתוך המים המומלחים.

הכנת גבינה

על ידי מיטל* » 25 אוגוסט 2017, 14:17

וואוו תודה רבה...
נקרעתי מצחוק בשלב של המי גבינה...

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 10 ינואר 2017, 14:51

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

טעמתי גבינה מאבקת חלב מה המתכון לזה. היא יצאה צהבהבה וטעימה. אני מכינה גבינות משקיות חלב בתוך חיתול בד ומהמים מוסיפים לעוגיות או עוגות

הכנת גבינה

על ידי לייבל_בילי* » 31 מאי 2016, 16:57

ליטר חלב פרה רגיל (אני קונה את השקיות כי זה יותר זול!), כף וחצי מלח וחצי כוס לימון...
מערבבים את הכל כ-5 דקות, נותנים לזה לנוח כ-2-3 שעות, מערבבים שוב כ-10 דקות, יוצקים לתוך בד גבינה (חיתול טטרה), תולים לייבוש. תוך פחות מ-24 שעות יש לכם גבינה בולגרית אמיתית! ללא שעות של ערבוב, ללא חימום, ללא שום מאמץ!
אישית, אני שומר את מי הגבינה ושם את הגבינה בתוך המי גבינה לאחר שהגבינה מוכנה. כמו כן, תאמינו או לא, הגבינה שלי תלויה בשמש (או בצל, זה לא משנה), והיא לא מתקלקלת!
בגדול, ככל שאחוז המלח יהיה יותר גדול, כך הגבינה תהייה יותר מוצקה! ואותו דבר לגבי תהליך הייבוש!
אין לי ניסיון עם סוגי חלב שונים, אך המתכון הזה עובד לי מצויין!
נקודה חשובה מאוד: ככל שהגבינה תצא יותר רכה, כך רצוי להעביר אותה למקרר מוקדם יותר!
בגדול, גבינות רכות מחזיקות לי מעמד שבוע ללא מקרר, וגבינות חצי קשות מחזיקות לי עד 6 חודשים ללא מקרר...
אבל הן לא מגיעות לשלב המקרר מפני שהן נגמרות בהרבה לפני כן ;)
(הידע לגבי התחזוקה מגיע מניסיונות אשר עשיתי לגבי תחזוקת מזון... בכל אופן אני גר בקראוון והשימוש בחשמל הוא מצרך יקר ערך).

הכנת גבינה

על ידי דויד* » 02 נובמבר 2014, 00:40

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כל מי שמעונין במחמצות חלב ישראל מוזמן ליצור קשר עם [email protected] ובכלל מידע על יצור גבינות כשרות (למהדרין) בבית

הכנת גבינה

על ידי ענת* » 04 אוגוסט 2014, 09:39

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עשינו רילוקיישן להודו. אנו מתגעגעים לגבינת כנען/ כנענית של תנובה. מי יודע איך מכינים באופן הכי פשוט שאפשר.

הכנת גבינה

על ידי פלונית_אלמונית* » 03 יוני 2014, 21:17

_מה קורה עם פורום הגבינות?אין משתתפים?
יש כאן מישהו עם נסיון בהכנת גבינות קשות מחלב עיזים לא מפוסטר?_
מיקי, עבר הרבה זמן, את מסתכלת?
חפשי ברשת גבינה צ'רקסית, יב הוראות פשוטות ותוצאות טובות.

הכנת גבינה

על ידי כ* » 03 יוני 2014, 12:59

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 29 דצמבר 2013, 14:14

למכירה ערכה להכנת גבינות בבית הכוללת: 1.הספר האולטימטיבי להכנת גבינות בבית מגבנית ושפית בינלאומית 200Easy Home Made Cheese by Debra Amien
  1. שש תבניות להכנת גבינה, 3.שני דליים אטומים (10ליטר כל אחד)לנשיאת חלב טרי. 4.מתז לעובש 5.כלוריד סידן 6. פחם. 7. גליל נייר להבשלת גבינות. הכל במצב כחדש. 140 שח טל-039088666 מייל [email protected] לא זמין רוב הזמן בבקשה להשאיר מייל או הודעה.

הכנת גבינה

על ידי איתן* » 03 אוקטובר 2013, 13:17

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

ראיתי שבחלק מהמתכונים אומרים שמהוספת החומץ לחלב המורתח מתקבלת מהגבן גבינת ריקוטה ובחלק מהמתכונים מציינים כי הריקוטה נעשית ממי הגבינה המתקבלים לאחר הוספת החומץ והוצאת הגבן. מה הנכון? ואם הריקוטה נעשית ממי הגבינה אז מה התהליך?

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 ספטמבר 2013, 00:28

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

זו "גבינה" נורווגית כזו היא נוצרת על ידי בישול ארוך של מי הגבינה והיא מתוקה מטבעה ללא תוספות. בסופו של דבר אחרי קירור בתבנית מקבלים קוביה במרקם של גבינה צהובה קצת רכה וניתן לפרוס אותו. ניתן להוסיף שמנת או חלב או מי שמנת (שזה המים שנשארים אחרי שחובצים חמאה מהשמנת)
זה כעיקרון צמצום של מי הגבינה ולכן זה נעשה בבישול קצת ארוך ומכוון שזה לא הדבר האהוב עלינו בבית אנחנו מכינים את זה רק בחורף כשהחימום עובד בכל מקרה..
ממוצלץ לקנות בחנות פעם אחת לפני שמנסים להכין כי יש לזה טעם אממ... מיוחד... פעם אהבתי את זה אבל היום אני ממש לא בקטע. (ראיתי שמוכרים את זה בחנות הגבינות "באשר" בשוק מחנה יהודה ולכן נראה לי שזה יהיה בהרבה בוטיקי גבינות אחרים).
יש גם אפשרות להכין את זה בתור ממרח (בטח אפשר לחפש מתכון זה נקרא prim).

אבל מעכשיו אם זה לא הולך לתרנגולים זה ילך לפאנקייק... =)

הכנת גבינה

על ידי מאמינה_בטוב* » 19 ספטמבר 2013, 19:52

מה זה brown cheese ?

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 19 ספטמבר 2013, 10:32

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה אלמונימית, רעיון נהדר!
אנחנו תמיד נותנים אותם לתרנגולים, ובחורף כשיש חימום אנחנו מכינים brown cheese מזה אבל זה לא להיט אצלנו..

הכנת גבינה

על ידי אלמונימית* » 18 ספטמבר 2013, 20:31

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום לכולם. המלצה חמה לשימוש במי הגבינה. תחליף מצויין ומלא ויטמינים למים בתבשילים רבים. למרקים, אורז, תבשילי קדירה למיניהם וכו'.

הכנת גבינה

על ידי קבביס* » 09 דצמבר 2012, 13:04

היי לכולם,
עשיתי שמנת מתוקה ע"פ הוראות של אחת התגובות בראשית הדף ( כוס חלב על 100 גרם חמאה... ) ואחרי קירור לילי השמנת התקשתה. אני מניחה שזה הגיוני בגלל כמות החמאה אבל האם זה אכן תקין? האם עשיתי משהו לא בסדר? ושאלה אחרונה, אני רוצה להקציף את השמנת לקצפת למוס מה לעשות עם המרקם הקשה?
תודה מראש!

הכנת גבינה

על ידי אבי* » 12 נובמבר 2012, 08:44

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

2 ליטר חלב טיבעי (לא עמיד).
2 שמנת חמוצה ( לא שמנת מתוקה ולא עמידה)
שמים בסיר ומחממים עד נקודת הרתיחה
מוסיפים שתי כפות מיץ לימון
מקררים
מוסיפים מלח 2-3 כפיות שטוחות ומעררבים בקלות
שמים בד במסננת ומסננים דרך הבד (בד כותנה לבן רגיל כמו של סדין, או חיתול )
סוגרים וקושרים את שקית הבד, שמים את שקית הבד עם הגבינה במסננת מעל סיר ושמים משקולת על שקית הבד וכל זה צריך להיות במקרר
למחרת אפשר להוציא מהשקית ולאכול.

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 03 נובמבר 2012, 17:40

מישהו יודע האם אפשר להקפאי חלב עיזים ? האם לאחר הקפאת החלב עיזים הערכים שלו ישארו כמו בטרי ?
אודה על תשובה בהקדם

הכנת גבינה

על ידי אלה_לי_לה* » 10 יולי 2012, 00:30

מועתק מככר השוק

הכנת גבינה

על ידי יעל_ש* » 28 יוני 2012, 14:31

בקבוקון של האנזים שהופך חלב לגבינה
http://www.gvina-cheese.com/supply.htm

הכנת גבינה

על ידי אורתי* » 28 אפריל 2012, 11:37

לחובבנית, כמה עולה ליטר חלב כבשים? מליטר חלב איזה כמות גבינה מכינים?

הכנת גבינה

על ידי חובבנית* » 20 אפריל 2012, 12:08

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום מיקי וכולם, אני נוהגת להכין לבנה מחלב צאן לא מפוסטר. את החלב אני קונה מבדואים באזורי. חולבים לי מהעזים או הכבשים לתוך מיכל שאני מביאה. עכשיו העונה של חלב הצאן. אני מכינה לבנה: מגיעה לרתיחה קלה, מערבבת ומקררת עד לטמפרטורה "שטובלים את האצבע הקטנה והיא לא סובלת" (אם החלב יהיה חם מידי לא יקרה כלום) מוסיפים יוגורט חמוץ - כ 4 כפות לליטר. מערבבים ועוטפים את הסיר להתקררות איטית כל הלילה. בבוקר מתקבלת תערובת קרמית הנקראת במקורות "זיבדה". בשלב זה אפשר להוסיף מלח ו/או תבלינים, מערבבים ושמים בשקית בד לטפטף. מוצקות הגבינה נקבעת לפי משך זמן הטיפטוף. מיום-יומיים תתקבל גבינה למריחה ומארבע חמישה ימים ומעלה יתקבל חריץ גבינה מימנו אפשר לגלגל כדורים. בהצלחה

הכנת גבינה

על ידי מיקי* » 09 אפריל 2012, 21:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מה קורה עם פורום הגבינות?אין משתתפים?
יש כאן מישהו עם נסיון בהכנת גבינות קשות מחלב עיזים לא מפוסטר?

הכנת גבינה

על ידי מיקי* » 22 מרץ 2012, 12:16

לליה,באיזה בד השתמשת?תנסי בד יותר מאוורר כמו גזה,או בד גבינה לגבינות רכות

הכנת גבינה

על ידי כרמלית* » 23 פברואר 2012, 21:48

אני גרה בתל אביב ומאוד רוצה לקנות חלב טרי מהפרה ואם אפשר פרה מסוג geer (פרה הודית עם דבשת), יש למישהו רעיון, קצה של חוט, למרות הדרישות הגבוהות?

הכנת גבינה

על ידי ליה* » 23 פברואר 2012, 11:18

האמת ,זה מה שעשיתי ...לא עזר... כנראה "החורים " בבד החיתול התמלאו בשכבת הגבינה השומנית ... יש מישהו שעושה לאבנה מגבינות צאן ויכול לספר לי מהניסיון שלו ?

הכנת גבינה

על ידי דניאלה* » 22 פברואר 2012, 13:42

לערבב ולנקז שוב?

הכנת גבינה

על ידי ליה* » 22 פברואר 2012, 13:25

שאלה: הכנתי לאבנה מיוגורט מחלב כבשים ( קניתי ממשק לידי -אני גרה במושב ) שפיסטרתי והכנתי לבד .היוגורט יצא מצוין אבל הלאבנה יצאה דלילה למרות שהשארתי אותה בחיתול יותר זמן ממה שהייתי רגילה. מה שקרה לדעתי זה שהצטברה גבינה סמיכה שמנה יותר בתחתית החיתול ולא איפשרה לנוזלים נוספים להתנקז ... למישהו יש עצה -מה עושים ?
אשמח לטיפ

הכנת גבינה

על ידי מיקי* » 19 פברואר 2012, 11:52

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מחפשת לרכוש שעווה לציפוי גבינות.מישהו מכיר?אולי יש למישהו ולא משתמש?אשמח ליצור קשר

הכנת גבינה

על ידי דוד_מגדל_עיזים* » 17 פברואר 2012, 19:37

יצור גבינה באופן הפשוט ביותר
יש לחמם את החלב ל-84 מעלות לאוסיף חומץ בכמות של כוסית ליקר ולחקות , במידה ולא מתגבן יש לאוסיף עוד כחצי כוסית חומץ .
לאחר הגיבון מטבלים ,
כמות החלב 8 ליטר כמות הגבינה 1 ק"ג

הכנת גבינה

על ידי שוקימהנדס_מזון* » 15 פברואר 2012, 08:19

הכנת גבינת קוטג' לבעלי יידע !
מתחילים מחלב רזה (ללא שומן )
פסטור 73 מעלות במשך 16 שניות
קירור ל-30 מעלות
החמצה 50 מל"ל ל-1 ליטר חלב
הגבנה = הכנסת קלציום + אנזים הגבנה( 2 טיפות מדוללות במים )
המתנה להקרשה (8 שעות)חיתוך עם סכין לגודל 1 ס"מ
המתנה להפרשת מי גבינה
חימום ל-50 מעלות ( כל הסוד הוא בחימום איטי במשך שעתיים)
קירור ע"י 3 שטיפות להוצאת המי גבינה
הוספת שמנת +מלח (אפשר גם תבלינים אחרים ....)
בתיאבון

הכנת גבינה

על ידי nnn* » 07 פברואר 2012, 15:46

מישהו יודע על קורסי גבנות ?

הכנת גבינה

על ידי פוני* » 19 ינואר 2012, 10:10

יש לי את "מחמצת" הטיבטית להכנת קפיר.
זה אורגניזם חיי שמוסיפים אותו לחלב וזה מחמיץ אותו תוך כדי שמוסיף גם וויטמינים ופרוביוטיקה.
במידה שיש עניין צרו קשר [email protected]

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 02 דצמבר 2011, 12:53

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, מחפשת מפסטרת ביתית חדשה או משומשת מישהו יודע איפה אפשר להשיג בארץ או בחו"ל. תודה סיגל

הכנת גבינה

על ידי בריג'י_נומושי* » 31 אוגוסט 2011, 15:01

שפה פדיקה :מתכון חדש שהחיים הביאו לי ..

2 גביעי יוגורט מתובלים ב(קצת)מלח + 1 ליטר חלב חמוץ (!)
מערפבים טוף טוף ומעפירים לחיתולצ'יק שוטו תולים על הכיור.
אחרי 24 שעות נקפל גפינה טופה מאוד

:)

הכנת גבינה

על ידי מ* » 30 אוגוסט 2011, 16:11

אפשר לנסות עם לימון, הוא עושה את אותה הפעולה, חייבים אחד משניהם... זה מה שמפריד את הגבן מהמים.
הדחיסות היא כנראה בגלל שהשארת יותר מדי זמן בניקוז, או ששמת יותר מדי חומץ, ואז זה גם מה שגרם את טעם הלוואי.
בצלחה!

הכנת גבינה

על ידי אדלה* » 30 אוגוסט 2011, 16:04

עשיתי גבינת ריקוטה על פי ההוראות באתר "מתכון גבינת ריקוטה". הוספתי חומץ בשלב ההרתחה [(90 מעלות (את זה לקחתי מהמתכון השני באתר- "גבינת ריקוטה")] . יצא . דחוס מדי (השארתי יותר מדי זמן בניקוז?) ועם טעם לוואי של חומץ. פעם שנייה דילגתי על תוספת החומץ ו... לא יצא כלום. לא צפו גושים של גבן! האם ניתן להוסיף לימון במקום חומץ? ממתינה לעצות. עד עכשיו השתמשתי במי הגבינה לבצק לחם וחלות - מעולה.
עד כאן כתבתי בפייסבוק ב"עושים גבינות בבית" וטרם קיבלתי מענה. הסיר על השיש. מה עושים?

הכנת גבינה

על ידי בשמת_א* » 27 אוגוסט 2011, 23:52

מוסבר בדפים אחרים... S-:

הכנת גבינה

על ידי נועה* » 27 אוגוסט 2011, 20:36

שומר נפשו ירחק מ-1% שומן.
למה?

הכנת גבינה

על ידי בשמת_א* » 27 אוגוסט 2011, 18:49

_בתוך הפוסט הנהדר והעצוב הזה, מסתתר מתכון לקוטג', עטור מילים דוקרות:
הטוב הרע הנורא ביריד טעם העיר_
רק עיצבנו אותי שגיאות כגון זגוגית (חלון) במקום זכוכית (החומר), וכמובן השטויות לגבי הכולסטרול.
שומר נפשו ירחק מ-1% שומן.

הכנת גבינה

על ידי אחת* » 23 יולי 2011, 11:41

אפשר להכין את הגבינות היוגורטים והשמנת גם מחלב 1 שומן?

הכנת גבינה

על ידי אור_לי* » 22 יולי 2011, 18:06

ניסיתי פעמיים את מתכון השמנת מתוקה שהצעתם, לא מקציף לי גם אחרי 24 שעות במקרר, אולי יש איזה טיפ מיוחד? אני קונה חלב פרה לא מפוסטר טרי ב - 5 ש"ח לליטר כך שמאוד משתלם לי להכין שמנת מתוקה בבית (אני אופה המון)
תודה

הכנת גבינה

על ידי סלט_פירות* » 25 יוני 2011, 19:21

יש לי שמנת מתוקה (לא מפוסטרת) שהחמיצה. האם אפשר להכין ממנה גבינה?

הכנת גבינה

על ידי רוזמרין* » 18 יוני 2011, 12:33

בתוך הפוסט הנהדר והעצוב הזה, מסתתר מתכון לקוטג', עטור מילים דוקרות:
הטוב הרע הנורא ביריד טעם העיר

הכנת גבינה

על ידי יהושע_אבן_חן* » 18 יוני 2011, 10:33

איך מכינים קוטג' מחלב עם שמנת?

הכנת גבינה

על ידי מיקי* » 15 מרץ 2011, 13:12

באמת,כמעט ולא יצאו נוזלים,ויצאה צפתית מעודנת ממש כמו ריקוטה.נפלא.

הכנת גבינה

על ידי לילך_רוכל* » 14 מרץ 2011, 23:15

אם בחלב שלך בא מעז שזה עתה המליטה - חלב כזה מתנהג שונה.
אני מכינה גבינות מ-3 העיזים שלנו כבר כמה שנים אבל בלי השכלה מסודרת ובלי אנזימים. לפעמים גם לי קרו דברים כאלה ובכל זאת יצא טעים. אם מרקם הגבינה לא משביע רצון - אפשר להשתמש לחביתות, מאפים, טוסטים וכו'

הכנת גבינה

על ידי מיקי* » 13 מרץ 2011, 19:26

שלום לכולם.אני חדשה בתחום הגיבון, ויש לי שאלה קטנה: רציתי לפסטר חלב עיזים.לקחתי ליטר של לא מפוסטר (היה ממש שמנתי וטעים),שמתי בסיר על האש וחיממתי עד לפני רתיחה.כבר ב 70 מעלות הוא נעשה גושי. מדוע? לא התייאשתי.כיביתי האש,ציננתי מעט,הוספתי אנזים וכפית של יוגורט,ערבבתי ונתתי לנוח אך לא נהיה לי ממש גושי גבינה אלא יותר פירורי גבינה.גם המים שיצאו מהם לא היו ממש שקופים אלא חלביים. מישהו מבין מה השתבש לי בתהליך?

הכנת גבינה

על ידי איירין* » 06 פברואר 2011, 18:19

אני מתגוררת בחו"ל ואכן הגבינות הישראליות חסרות בכל מקום... אני מכינה כבר שנים ממרחי גבינה, כדורי גבינה, ועוגות גבינה מיוגורט שעובר סינון מהנוזלים באמצעות בד מיוחד. ככל שהיוגורט שמן יותר כך הנוזלים מתנקזים מהר יותר. אם ממהרים מאוד, לוחצים/סוחטים את הבד כך שהנוזלים ניקזים החוצה. אפשר ככה לקבל גבינה תוך כמה דקות (תלוי ברכות המבוקשת). אני משתמשת ביוגורט בלקני 6% ומקבלת בערך כחצי כמות גבינה, כלומר בסביבות 10-12% שומן, שזה נפלא לממרחי גבינה, וגם לעוגות. אפשר להשתמש ביוגורט 1%, 2%, 3% וכו' ולהפחית משומן הגבינה בהתאם. קל מאוד מאוד.

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 ספטמבר 2010, 01:22

הכנת גבינה

על ידי הילה_ב* » 15 אוגוסט 2010, 16:11

יש עוד מתכונים?
מה המקור של המתכון הזה?

הכנת גבינה

על ידי רכס* » 15 אוגוסט 2010, 02:07

לא תאמינו כמה זה קל וטעים.
לקחתי 2 ליטר חלב רגיל 3% שומן. חיממתי אותו עד לפני רתיחה והפסקתי את החימום.
יצאתי לגינה ושברתי עלים מעץ התאנה שבחצר ואת הנוזל החלבי שיצא ממקום השבירה אספתי לתוך פקק של בקבוק. כך אספתי כעשר טיפות. את הענף הריק מעלים חתכתי מהעץ וגם את שלושת העלים הצעירים העליונים לקחתי איתי לסיר החלב. את הפקק עם טיפות ה''חלב'' של התאנה שפכתי לתוך הסיר באמצעות שטיפתו בחלב, את העלים הצעירים שטפתי במים והכנתי לסיר ועם הענף של התאנה הקפדתי לערבב את החלב.

הלא יאמן קרה תוך 5 דקות. החלב התגבן בצורה מדהימה. את הגבן סיננתי כרגיל באמצעות סיר הקוסקוס המחורר שעליו בד סינון ,ותוך שעתיים קיבלתי גבינה מסוג אורדה/ריקוטה עדינה מאוד עם ניחוח מדהים שהותירו עלי התאנה. הכמות שקיבלתי בערך 200 גרם במחיר שני ליטר חלב. בערך חצי מחיר מרכישה בחנות.

רק לידיעתכם - זה מתכון עתיק בן אלפי שנים שנעשה בעבר על ידי עמנו בזמן ממלכות יהודה וישראל.

ספרו כאן איך יצא לכם.
.

הכנת גבינה

על ידי פועז* » 28 יולי 2010, 22:10

ברור שכן
כל האוכל התעשייתי זה אותו דבר
חקרתי בנושא וגבנית במקצועי במחלבה קטנטנה.. אין מה לעשות, ככה זה
הדרך היחידה היא לקנות מבן אדן שאתה מסתכל לו בעיניים ומאמין לו שהוא באמת עושה את הכי טוב לחיות שלו. שאתה מסתובב בדיר שלו וכיף לך לנשום ושהעזים מחייכות אליך. או הכבשים או הפרות..ושהמחלבה שלו נקיה..

הכנת גבינה

על ידי ברוך* » 12 יוני 2010, 16:33

ראיתי בערוץ 10 בתוכנית של גיא מרוז איך מכינים לנו פסטרמה תעשיתית כזאת שקונים בסופר.
פשוט נדהמתי והרגשתי בחילה.
השאלה היא האם שאנחנו קונים גבינה צהובה בסופר מייצרים אותה כמו שכתוב בפורום הזה.

או שלוקחים מים , חלב ,צבע מאכל, תבלינים ותמציות ,מיצבים וחומר משמר מערבבים ואחר כך נותנים

לזה להתקשות במקרר ומוכרים לנו גבינה צהובה משובחת.

הכנת גבינה

על ידי פלונית_אלמונית* » 11 פברואר 2010, 11:38

רעיון אדיר במקום הבדים שתלויים מעל הכיור: קחו דף של נייר מגבת מהסוגים היותר חזקים וטובים (לא ה"נייריים'' אלא ה"מגבתיים"), שימו בתוך קערה לסינון פסטה, שפכו את התכולה שצריכה להסתנן (יוגורט או שמנת) והשאירו עד שיוצאת גבינה. זה גם נותן דוגמא יפה אם משאירים מספיק זמן. לאחר ההכנה נותר רק לזרוק לפח את נייר המגבת (ולא לכבס חיתולים חמוצים), ולשטוף קצת את קערת הפסטה והמסננת... שווה מניסיון! וחוץ מזה אפשר ככה גם לשמור את הגבינה המסתננת במקרר ולא בחוץ, אם רוצים שיחזיק יותר זמן.

הכנת גבינה

על ידי ג.י.* » 03 פברואר 2010, 12:53

"גבינות מחלב "רגילarticles], עם מתכונים וכתובות item[/po],1139,209,35972,.aspx

הכנת גבינה

על ידי ש* » 03 פברואר 2010, 12:29

_גבינה צ'רקסית - אחיק
לוקחים חלב (10 ליטר) מחממים ל 85 מעלות, מוסיפים 250 - 500 סמ"ק מיץ לימון, בוחשים, מוסיפים כ - 250 גרם מלח,
ל - 10 ליטר._

ואיך אדע?
250-500? כמה?
כ-250 גרם מלח? כמה?
מילא מלח, נניח אשים בדיוק 250, אבל מיץ לימון לפי מה?

הכנת גבינה

על ידי ברוך* » 01 פברואר 2010, 09:02

איפה (אם בכלל) אפשר להשיג חלב לא מפוסטר של פרה לצורך עשיית חלב ביתי, וכמה עולה לליטר חלב?
אשמח אם מישהו יעזור לי
המייל שלי [email protected]
תודה מראש

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 ינואר 2010, 09:29

רק הערה קטנה על פיסטור:
הפסטור היחידי שניתן בבית, הוא מה שנקרא 'פיסטור מנתי'. ומשמעותו- פיסטור כל כמות החלב ממנה מתכוונים לעשות גבינה. בטכניקה הזו, התקן והביולוגיה קובעים באופן בלתי מתפשר, שיש לחמם את החלב ל-63 מעלות למשך 1/2 שעה. כל שאר הטכניקות נקראות 'פיסטור רציף' ומשמעותן- העברת החלב במפסטרת שיודעת לחמם את החלב העובר בה למשך שניות ספורות לטמפרוטורות גבוהות יותר. מעבר לכך, חימום בסיר לטמפרטורות גבוהות מדי למשך זמן (כי זה לא שהחלב יורד מייד ל-40 מעלות אחרי שהיה באיזור ה-80), לא תמיד עושה טוב לתהליך הכנתן של גבינות מסוימות.
זאת הקביעה והיא חשובה עקב בדיקת תמותת כל סוגי החיידקים המזיקים (או רובם המוחלט).

הכנת גבינה

על ידי צ* » 12 דצמבר 2009, 23:31

_גבינה צ'רקסית - אחיק
לוקחים חלב (10 ליטר) מחממים ל 85 מעלות, מוסיפים 250 - 500 סמ"ק מיץ לימון, בוחשים, מוסיפים כ - 250 גרם מלח,_
ל - 10 ליטר.

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 12 דצמבר 2009, 21:02

גבינה צ'רקסית עם 250 גר' מלח?

הכנת גבינה

על ידי יפה* » 31 אוקטובר 2009, 19:58

שלום לכולם,
אנחנו מכינים גבינה מחלב העיזים שאנו מגדלים.
לאחר הכנת הגבינה נשארים מי גבינה, שממש חבל לי לזרוק או לתת לכלבים.
מישהו יודע מה אפשר להכין מהם ?
תודה
יפה

הכנת גבינה

על ידי נעמה* » 20 אוקטובר 2009, 18:19

מישהו מכיר מכונה ביתית להכנת גבינות? כמו שיש מכונת לחם או מכונת גלידה. אני מחפשת משהו שיהפוך את התהליך לפשוט יותר, בלי לעמוד מעל הסיר עם מדחום ולערבב...

הכנת גבינה

על ידי יובל* » 26 מאי 2009, 21:25

מעולה תודה אני אבדוק

הכנת גבינה

על ידי שמש_בחורף* » 26 מאי 2009, 11:47

יובל, מתכון להכנת קוטג' מחלב חמוץ יש בספרה של פיליס גלזר "הבישול הצמחוני".

הכנת גבינה

על ידי יובל* » 25 מאי 2009, 17:04

רציתי לשאול כמה שאלות על גבינת קוטג'. אנחנו צורכים המון.
אבל מכיוון שמאז הלידה אנחנו בעיצומו של מהפך תזונתי של אוכל יותר בסיסי טבעי ומתוצרת עצמית (בחוץ אני עדיין אוכל נורמלי כשאף אחד לא רואה),
ומכיוון שישנו זאטוט בן שנתיים, ואוהב קוטג' יותר מכל - אני חייב לדעת - איך מכינים קוטג'?

אפשר רק מחלב פרה ומלח ים, כמו שכתוב ברכיבים? איך? מערבבים? אפשר מחלב אחר? אפשר משקדים רחמנא ליצלן?

על כל אלו ועוד, אשמח למענה. תודה!

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 מאי 2009, 10:39

שלום. מה דעתכם על מקרר יינות קטן ביתי עם טווח טמפ' של 10 - 15 מעלות בהסבה למקום אחסון ואבחלת גבינות קשות?

ניר

הכנת גבינה

על ידי מיצי_החתולה* » 18 אפריל 2009, 11:11

משהו יודע איך מכינים גבינה לבנה פשוטה (כמו 9% של תנובה)? אני מאוד אוהבת את המתכון הזה היא כותבת שם שזו גבינת שמנת, אבל זה לא נכון. למרות שיש בה יותר מ9%. מעין יצור כלאיים כזה.

הכנת גבינה

על ידי תות_שדה* » 18 אפריל 2009, 11:01

משהו יודע איך מכינים גבינה לבנה פשוטה (כמו 9% של תנובה)?
אני מכינה בתוך חיתול.
4 גביעי שמנת (או אשל אם רוצים פחות שמן), כפית מלח ומעט פלפל לבן. להשאיר ללילה להגיר נוזלים (מעל הכיור או בתוך מסננת).
בתאבון!

הכנת גבינה

על ידי תיבת_אוצר* » 17 אפריל 2009, 18:13

משהו יודע איך מכינים גבינה לבנה פשוטה (כמו 9% של תנובה)?
ושאלת קיטבג: אם אני רוצה להכין יוגורט מחלב עיזים אז כף היוגורט שאוסיף לחלב חייבת להיות מחלב עיזים או שזה יכול להיות יוגורט רגיל???

הכנת גבינה

על ידי הגבן_המתחיל* » 08 פברואר 2009, 09:50

א. אחרי שחותכים את הגבן אין עדיין טעם להוסיף מלח כי הוא יברח עם המי גבינה.

ב. מרגע שמתחילים לבחוש עדיף לבחוש רצוף ולא להפסיק בכלל איזה חצי שעה

ג. אם הגבן עדיין רך מידי, אפשר להוסיף מים חמים (לא רותחים!) לגבן עד שיגיע ל35 - 37 מעלות בקירוב ולבחוש עוד איזה 10 דקות.

לנקז את המים ולהעביר את הגבן לסלסלאות , להפוך איזה פעמיים שלוש ואפשר לאכול מיד!

מנסיון אין כמו הצפתית שהיא הכי טריה בעולם!!

הכנת גבינה

על ידי מת_על_גבינות* » 06 פברואר 2009, 09:38

בבקשה: כאשר החלב ב- 40 מעלות הלבן לא יכול לעבוד כי זה חם מידי לבקטריה שלו. את צריכה לוודא שהחלב בטמפרטורה של כ- 25 מעלות. בשלב הזה להוסיף את הלבן (שלוש או ארבע כפיות). לערבב היטב ולהמתין כשעה. לאחר מיכן להוסיף את האנזים (מדולל ברבע כוס מים קרים - ללא כלור!!) ומערבבים הייטב. לאחר שאת מערבבת - לא לגעת בסיר כשעה. לאחר כשעה התערובת כבר אמורה להיות מגובשת. יש לחתוך את הגבן, להוסיף מלח (לפחות 5 כפיות) ולערבב פעם אחת בעדינות רבה. להמתין 15 דקות ולערבב בעדינות רבה שוב. להמתין 15 דקות נוספות. להעביר את הגבן לסלסילה. להשאיר מחוץ למקרר לילה שלם. אם אפשר (אם לא ישנים...) אז להפוך את הסלסילה כל שעה. בבוקר יש להכניס הגבינה למקרר ולאכול בערב - לא ישאר כלום מרוב שזה טעים.

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 דצמבר 2008, 21:52

חיממתי 3 ליטר חלב מפוסטר משקית ל40 מעלות הוספתי 2 כפיות גיל 2 כפיות חומץ ועיבבתי אז הוספתי 4 טיפות אנזים מדולל בכף מיים והמתנתי יותר מ3 שעות לא דובים ולא גבן, בשלב הזה התייאשתי ושפכתי את הכל , מישהו יכול לעזור לי ? בעבר הייתי עושה גבינות ללא אנזים רק בעזרת חומץ ויוגורט או רוויון והיה יוצא שגעון

הכנת גבינה

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 דצמבר 2008, 23:48

מי יודע איך אפשר להכין גבינת שמנת של עיזים/כבשים? לא מצאתי שמנת עיזים אפשר גבינה 5%?

הכנת גבינה

על ידי הילה_עושים_גבינות_בבית* » 28 יולי 2008, 07:57

למעונינים מגוון קורסים להכנת גבינות ברחבי הארץ.
ניתן להשיג כלים וחומרים להכנת גבינות באתר עצמו או להגיע אלינו לחנות האתר בישוב מורשת שבגוש שגב.

יש לנו מספר מפיצים ברחבי הרץ שמוכרים את מוצרנו-
  1. ג'אקומו בכפר סבא רחוב אצ[url=http://www.gvina.co.il"/]ג גרינברג 10 א' ואצלו יש גם קורסים -
  2. 26.7 מרתף הגבינות של רן בוק - רחוב סוקולוב 81 רמת השרון-[/url]
  3. 2GOOD בית קפה מסעדה בצומת אבליים/איבלין פתוח כל השבוע - (תחנת דלק סונול)
  4. בקרוב גם בדרום ב- בית האיכר ובעוד מקומות
  5. אם גם אתם רוצים להיכנס כמפיצים למוצרינו, אנא שלחו לנו פרטים על העסק שלכם ,עם שם וכתובת למייל [email protected]
בברכה,
הילה שפר - "עושים גבינות בבית"www.home-cheese.com
0503231621

הכנת גבינה

על ידי גבינות_מהלב* » 17 מאי 2008, 14:52

אנחנו מעבירים קורסים לגבינות לקבוצות קטנות וגם ליחידים (גבינות הולנדיות , איטלקיות , צרפתיות ועוד...)
לפי בקשתכם אצלינו או בביתכם. לקבלת יעוץ , פרטים [email protected]

הכנת גבינה

על ידי גדי* » 08 אפריל 2008, 13:19

לכל אוהבי הגבינות , ישראליות במיוחד , המון מידע , מתכונים , פורום טיפים וכל מה שקשור בגבינה .
פורטל הגבינות הישראלי

הכנת גבינה

על ידי יקי* » 27 ינואר 2008, 13:25

אני מעוניין להכין גבינה לכנאפה.
אני מתכוון להשתמש בליטר חלב ולגבן באמצעות לימון.
מישהו יודע באיזו טמפרטורה כדאי לגבן? בכמה לימות צריך להשתמש?
תודה.

הכנת גבינה

על ידי טלוש* » 16 ינואר 2008, 15:49

Also known as pot cheese or farmer's cheese, this type of cheese derived its name from the cottages it was produced in. This cheese tastes great by itself or with fruit added to it right before it is served
.
INGREDIENTS
.
1 Gallon Fresh Milk
4 oz. Mesophilic Starter Culture
1/4 tab Rennet
..
Mix 1 gallon fresh milk with 4 oz. of mesophilic starter.
.
Mix 1/4 tab Rennet into two tablespoons of COOL water. Mix this into the milk thoroughly using a whisk and stirring for at least 5 minutes.
.
Cover and set aside to ripen for about 20 hours at room temp (70 F / 21 C).
.
The milk should be a firm curd within 20 hours, however the full 20 hours is needed to develop the correct flavor.
..
After 20 hours cut the curd into 1/2 inch cubes.
.
Allow the curds to firm up for 15 minutes.
..
Over the next 30 minutes slowly raise the temperature of the curds to 110 F (43.5 C).
.
Cook for an additional 45 minutes at 110 F (43.5 C).
.
Stir the curds often to prevent them from matting.
.
The curds should have greatly shrunken and sunk to the bottom of the pot.
.
Line a colander with a cheesecloth and drain the curds.
.
Allow the curds to drain for 5 minutes.
.
Lift the curd filled cheese cloth from the colander and repeatedly dunk into a bowl of ICE COLD water for at least three minutes.
.
Drain the curds and place in a bowl.
.
Season the curds with a teaspoon of salt, herbs, etc. Use more or less to taste.
.
Place the cheese into a sealable container into a refrigerator. A few tablespoons of cream may be added if desired.


ככה מכינים קוטג' אני לא יודע לתרגם אני אשמח עם מישהו יוכל לתרגם

הכנת גבינה

על ידי אילן* » 13 ינואר 2008, 11:34

מפסטרים ב72-74 מעלות מצננים לארבעים מעלות ומייד מוסיפים את הגיל חומץ חמישה אחוז והקלציום המומס מערבבים ממסים את טיפות האנזים במים
לא ממתינים ארבע שעות מוסיפים מייד את האנזים מערבבים קלות ולא נוגעים בסיר למשך ארבעים דקות עד שעה ואז יהייה לך גבן

הכנת גבינה

על ידי sababi57* » 11 ינואר 2008, 00:50

ניסיתי להכין צפתית עפ"י המתכון של חימום ל-72 מעלות, תוך בחישה, קירור ל-38 מעלות, תוך בחישה, הוספת 2 כפיות גיל ושתי כפיות מיץ לימון טבעי, ערבבתי כ-5 דקות ונתתי לתערובת לנוח למשך 4 שעות. אחר כך המסתי, במים חמים, 4 גרגרי קלציום כלוריד, קררתי את התמיסה וצירפתי לתערובת. המסתי 4 טיפות אנזים במים רגילים וצרפתי לתערובת. ערבבתי והשהתי בסיר המכוסה למשך שעה. כאן היה אמור להתקבל הגבן. לא דובים ולא יער. היכן טעיתי? תודה על כל תגובה מתקנת.

הכנת גבינה

על ידי תומיקה_מיק_שועל* » 09 אוגוסט 2007, 22:12

_שמעתי היום בבוקר ברשת א' שאפשר לגבן גבינה בעזרת שרף של פרי התאנה.
אמרו שמחממים חלב מוסיפים כמה טיפות והחלב מתגבן.._
ניסיתי... S-: כמעט כלום לא התגבן לי. 10 ליטר חלב עיזים טרי שהפכו לאולי רבע קילו גבינת קוטג' עיזים (אל תשאלו איך, זה לא ניתן לשחזור. וזה גם לא טעים.) והכלבה של השכנים מוסרת תודה על השאר.

הכנת גבינה

על ידי מתעניינת* » 09 אוגוסט 2007, 19:06

האם דברים שמגבנים חלב מגבנים גם חלב קוקוס או חלב אורז? (האינטואיציה שלי אומרת שלא, אבל אם למישהו יש ידע בנושא - אשמח לדעת).

הכנת גבינה

על ידי יעלי_לה » 23 יולי 2007, 09:56

לא הבנתי כלום מההוראות שלמעלה.

יש לי קצת חלב עזים אורגני שהחמיץ ולא בא לי לזרוק. אפשר לעשות ממנו משהו? אם כן איך?

הכנת גבינה

על ידי שושו* » 03 יולי 2007, 09:03

שמעתי היום בבוקר ברשת א' שאפשר לגבן גבינה בעזרת שרף של פרי התאנה.
אמרו שמחממים חלב מוסיפים כמה טיפות והחלב מתגבן.
(סיפרה את זה אחת שעשתה מחקר על האוכל בא"י בתקופת התנ"ך והמשנה והתלמוד או משהו כזה ועושה על זה סדנאות).

<לא ניסיתי את זה - אבל סתם רציתי לשתף אתכם>

חזרה למעלה