על ידי תמרוש_רוש » 26 פברואר 2019, 13:45
איזה יופי!
לא קל להיות במצבך, וטבעי שיש ימים שאי אפשר אפילו לכתוב.
ויש ימים שאפשר, אבל עדיף שלא... עדיף פשוט לחיות, להתרכז בחיים ובעשייה היומיומית.
(מי כמוני יודעת כמה הכתיבה פה יכולה לתמוך, ואיך צריך גם זמן בלעדיה כי יש בזה משהו שמושך אותך למטה)
אני מאוד מתלבטת מה לתת לה, האפשרויות שחשבתי עליהן זה חלב שקדים (שקדייה מעורבבת במים) או דייסה של מטרנה (זאת שמותר מגיל 4 חודשים) מעורבבת עם מים.
אל תעשי את זה
לפי מה שאמרת (ותקני אותי אם אני טועה) מושית בת ארבעה וחצי חודשים.
את גם כתבת שעדיין לא מראה סימני מוכנות.
זה מוקדם מדי לכל דבר שאיננו תמ"ל.
כרגע, מושית צריכה לקבל חלב אם בשלל צורותיו. אם הוא לא זמין - תמ"ל.
זהו.
חלב שקדים בכלל לא מתאים לגיל הזה, והדייסה של מטרנה - אני לא מבינה למה את חושבת שהיא עדיפה על מטרנה.
תינוקות בגיל הזה, בממוצע, עדיין לא מוכנים להתחיל עם מוצקים. נכון שיש הנחיות (עתיקות ושגויות) להתחיל בגיל ארבעה חודשים, אבל ארגון הבריאות העולמי כבר מזמן עדכן אותן. מדברים על סביבות גיל ה- 6 חודשים, בכפוף לסימני הבשלות והמוכנות של התינוק (גילוי עניין חזק באוכל, ישיבה עצמאית, והיעלמות רפלקס הוצאת הלשון כתגובה לאוכל בפה).
אז כן, יש תינוקות שמראים סימני מוכנות חזקים גם בגיל חמישה או חמישה וחצי חודשים, ועם אלה אני לא מתווכחת. אבל לא נשמע שזה המצב אצלכם.
וזה שמטרנה כותבים על האריזות שלהם "מתאים מגיל 4 חודשים", זה כי נוח להם מאוד להגדיל את פלח השוק שלהם ולטעון שזה בסדר (כי אלה היו ההמלצות הישנות). זה לא בסדר.
יש גם הבדל ענק בין "טעימות" לבין ארוחה.
גם אם היא היתה מוכנה ובשלה לטעימות, זה אומר לשבת, להתעסק עם אוכל, למעוך אותו, ללקק אותו, ללעוס, לירוק, למרוח על עצמה ומדי פעם לבלוע. מעטים התינוקות שעוברים ישר מ"טעימות" לאכילה ממש. התהליך הזה עשוי לקחת חודשים.
להזכירך, עד גיל שנה, זה בסדר גמור לאכול פירורים וליקוקים, ובתכלס להישען על ההנקה כתזונה של 90%, ויש הרבה תינוקות שזה בדיוק מה שהם עושים.
ומה שמושית צריכה עכשיו, במונחים של כמויות, זה פחות-או-יותר 100מ"ל תוספת ביום.
100 מ"ל זה לא "טעימות"! זה שווה ערך ליניקה בריאה מאוד, או שתיים.
כך שלתת לתינוקת בת 4.5 חודשים שעוד לא מראה סימני בשלות ארוחת מוצקים בכמות שוות-ערך ל- 100 מ"ל חלב - נראה לי כמו קפיצה פראית מעל לפופיק.
איזה יופי!
לא קל להיות במצבך, וטבעי שיש ימים שאי אפשר אפילו לכתוב.
ויש ימים שאפשר, אבל עדיף שלא... עדיף פשוט לחיות, להתרכז בחיים ובעשייה היומיומית.
(מי כמוני יודעת כמה הכתיבה פה יכולה לתמוך, ואיך צריך גם זמן בלעדיה כי יש בזה משהו שמושך אותך למטה)
[u]אני מאוד מתלבטת מה לתת לה, האפשרויות שחשבתי עליהן זה חלב שקדים (שקדייה מעורבבת במים) או דייסה של מטרנה (זאת שמותר מגיל 4 חודשים) מעורבבת עם מים.[/u]
[b]אל תעשי את זה[/b]
לפי מה שאמרת (ותקני אותי אם אני טועה) מושית בת ארבעה וחצי חודשים.
את גם כתבת שעדיין לא מראה סימני מוכנות.
זה מוקדם מדי לכל דבר שאיננו תמ"ל.
כרגע, מושית צריכה לקבל חלב אם בשלל צורותיו. אם הוא לא זמין - תמ"ל.
זהו.
חלב שקדים בכלל לא מתאים לגיל הזה, והדייסה של מטרנה - אני לא מבינה למה את חושבת שהיא עדיפה על מטרנה.
תינוקות בגיל הזה, בממוצע, עדיין לא מוכנים להתחיל עם מוצקים. נכון שיש הנחיות (עתיקות ושגויות) להתחיל בגיל ארבעה חודשים, אבל ארגון הבריאות העולמי כבר מזמן עדכן אותן. מדברים על סביבות גיל ה- 6 חודשים, בכפוף לסימני הבשלות והמוכנות של התינוק (גילוי עניין חזק באוכל, ישיבה עצמאית, והיעלמות רפלקס הוצאת הלשון כתגובה לאוכל בפה).
אז כן, יש תינוקות שמראים סימני מוכנות חזקים גם בגיל חמישה או חמישה וחצי חודשים, ועם אלה אני לא מתווכחת. אבל לא נשמע שזה המצב אצלכם.
וזה שמטרנה כותבים על האריזות שלהם "מתאים מגיל 4 חודשים", זה כי נוח להם מאוד להגדיל את פלח השוק שלהם ולטעון שזה בסדר (כי אלה היו ההמלצות הישנות). זה לא בסדר.
יש גם הבדל ענק בין "טעימות" לבין ארוחה.
גם אם היא היתה מוכנה ובשלה לטעימות, זה אומר לשבת, להתעסק עם אוכל, למעוך אותו, ללקק אותו, ללעוס, לירוק, למרוח על עצמה ומדי פעם לבלוע. מעטים התינוקות שעוברים ישר מ"טעימות" לאכילה ממש. התהליך הזה עשוי לקחת חודשים.
להזכירך, עד גיל שנה, זה בסדר גמור לאכול פירורים וליקוקים, ובתכלס להישען על ההנקה כתזונה של 90%, ויש הרבה תינוקות שזה בדיוק מה שהם עושים.
ומה שמושית צריכה עכשיו, במונחים של כמויות, זה פחות-או-יותר 100מ"ל תוספת ביום.
100 מ"ל זה לא "טעימות"! זה שווה ערך ליניקה בריאה מאוד, או שתיים.
כך שלתת לתינוקת בת 4.5 חודשים שעוד לא מראה סימני בשלות ארוחת מוצקים בכמות שוות-ערך ל- 100 מ"ל חלב - נראה לי כמו קפיצה פראית מעל לפופיק.