גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

שליחת תגובה

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 04 אוגוסט 2013, 01:14

D-:
ממש בדיחה הגבינה האנאלוגית הזו...
חבל שהיא כל כך עצובה

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי צוויליך* » 03 אוגוסט 2013, 21:05

אני גבינה אנאלוגית בפיצה דיגיטלית

צוויל

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 02 אוגוסט 2013, 14:27

בל היה משהו אחר. נדמה לי צבעי מאכל-
איזה חוסר מחשבה...אם הם פונים לקהל צרכנים שמחפש יותר בריאות - לא יכלו לוותר על צבע המאכל?? כאילו שזה באמת עושה לי יותר חשק לאכול אותה בגלל שהיא צהובה... אני כל הזמן שואלת : למה הם לא מכינים גם וגם? מי שרוצה יצרוך את זה ומי שרוצה יצרוך את זה

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי פלונצי* » 01 אוגוסט 2013, 20:22

דוקא הסתכלתי על הגבינה הזו כדי לבדוק את כל הפרסום, ובאמת לא היו חומרים משמרים.
אבל היה משהו אחר. נדמה לי צבעי מאכל-אני לא לגמרי זוכרת. בכל מקרה הפרסום נכון,אבל מטעה ביותר.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי גוונים* » 01 אוגוסט 2013, 00:49

לרוב אני מוצאת גבינות בלי חומרים בעיקר תוצרת חוץ (יקר!) בגבינות, בעיקר של המחלבות הגדולות, בארץ - המצב די על הפנים...
יש עכשיו ליין חדש של גבינות צהובות, אני חושבת של טרה, בשם נעם, הם טוענים שהגבינה ללא חומרים משמרים, כתוב בגדול ויש גם פרסומת בטלויזיה, השאלה אם להאמין לזה או לא...

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי פלונצי* » 01 אוגוסט 2013, 00:45

מנסה שוב לשאול את שאלתי
בדגש על גבינות בריאות (למי שמאמין שכן צריך גבינות בתזונה)

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי פלונצי* » 24 יולי 2013, 23:22

איזה גבינות אתם מכירים שהן ללא חומרים משמרים אלא רק עם מלח?
קניתי קממבר של גד ורשום עליה רק חלב ומלח.
איזה עוד גבינות טובות אתם מכירים?
אני כל פעם בוחנת ולא מוצאת,אבל אין לי סבלנות לעבור על כל המדפים בסופר

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי פלוני_אלמונית* » 22 נובמבר 2008, 21:36

רנין מיצרים ממעי עגלים יונקים

כבר הרבה שנים שלא. הוא מיוצר כיום מחיידקים או פטריות.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אלה_לי_לה* » 22 נובמבר 2008, 18:58

רנין מיצרים ממעי עגלים יונקים :-(

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי טרה_רוסה* » 21 נובמבר 2008, 14:56

מערבבים חומץ (כמו חומר משמר?) וחלב רגיל ומחממים.
ככה מכינים גבינה, עם חומץ או עם מיץ לימון, למשל גבינת פניר הודית.. החומצה מקרישה את החלב. עדיף עם האנזים שמופק ממעיי עז (שכחתי איך קוראים לו. רנין)?

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי סמדר_נ* » 21 נובמבר 2008, 13:19

ועוד תגלית במחלקת הגבינות לטוסט ולפיצה -- "סולוגוני" ו"גלגל" של מחלבת עברי.
פעם היה חומר משמר, אבל עכשיו רשימת הרכיבים כוללת חלב מלא ומלח בלבד.
נכון, זה יותר יקר (כ 70 ש"ח לק"ג), אבל עדיין לא במחיר של הגבינות האורגניות. וחוץ מזה -- יותר יקר אז צורכים פחות. לא בטוח שזה כזה אסון.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אמא_נמרה* » 07 נובמבר 2008, 09:34

בנוגע לטעם הפלסטיק - מערבבים חומץ (כמו חומר משמר?) וחלב רגיל ומחממים. מניחים להצטנן וממה שיצא מפסלים משהו. מניחים עד שיתקרר לגמרי - והרי לכם פסל מפלסטיק! נסו ותהנו.

<ודי לחכימא>

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 06 נובמבר 2008, 17:07

פלוני - הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 נובמבר 2008, 16:44

"מה יש לה שאין לי?"
חלב מיצי, חלב טרי מיאו אחוז 9-:

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי שמש_בחורף* » 06 נובמבר 2008, 11:40

"מה יש לה שאין לי?"

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אלטר_אגו* » 06 נובמבר 2008, 11:34

:-D לו"ל!
"זה או אני או הבהמה!"
"בסדר גמור! אם הי נשארת - אני עוזבת!"
האפשרויות הקומיות הן כמעט אינסופיות!

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי שמש_בחורף* » 06 נובמבר 2008, 10:47

שוקלת לגדל פרה, אבל בספק אם החתולה תסכים.
D-: <מדמיינת את המשא ומתן עם החתולה>

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי השוטה_על_הגבעה* » 05 נובמבר 2008, 17:20

בדיוק אתמול בדקתי את מדף הגבינות בסופר רגיל כי התחשק לי טוסט או פיצה.
אחרי שפסלתי כל מה שהיה בו E או חומר משמר, יצאתי בלי גבינה |אוף| .
כולל גד (פעם אהבתי אותם מאד כי היו להם גבינות טעימות שרשימת המרכיבים שלהם כללה רק חלב ומלח).
שוקלת לגדל פרה, אבל בספק אם החתולה תסכים.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי ניצן_אמ* » 05 נובמבר 2008, 16:52

מוצרלה גד, לפעם האחרונה שבדקתי היא מחלב ומלח וזהו. אם מישהו רוצה להכין בבית.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי עפרה_עדין* » 05 נובמבר 2008, 16:06

אני יודעת שבעלי ההולנדי, שגדל בבית עם אנינות טעם מיוחדת לגבינות קשות, לא אוכל שום גבינה צהובה פה בארץ. הוא אומר שהכל בטעם פלסטי. הוא סבור שגבינה אמיתית לא נמתחת בהמסה כמו שנמתחת הגבינה הצהובה כאן.
הוא גם לא קונה גבינות הולנדיות שמקורן תעשייתי, אלא רק גבינות שמייצר האיכר בכפר ואלו נמכרות רק במעדניות בהולנד.
הגבינות האלו לא מכילות שום חומר משמר, כי בתהליך הייצור שלהם הן משתמרות בגלל ריכוז המלחים ואטימה לחיידקים ארוביים. לא יודעת להסביר יותר מזה.
הגבינות היחידות שמרגישות לו טוב הן גבינות עיזים שמיוצרות במחלבות קטנות בארץ. הוא הסביר לי שאיכות המזון שאוכלת הבהמה קובעים את איכות הגבינה, החלב והחמאה. לעולם לא ידמה טעם החלב מעשב רענן לטעמו מחציר או תערובת.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אלטר_אגו* » 05 נובמבר 2008, 14:39

לא הסכימו לתת לי להסתכל ברשימת הרכיבים (לדבריהם אין כזאת ) לדעתי זה לא חוקי ומעורר חשד.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי ש_י_ר_י* » 05 נובמבר 2008, 14:30

אנחנו עברנו לאכול גבינה שוויצרית אמיתית שמצאנו רק ב"טיב-טעם", והיא מיובאת, אז קונים רק פעם בכמה חודשים, כשהרעב לטוסטים מכריע אותנו.
לא הסכימו לתת לי להסתכל ברשימת הרכיבים (לדבריהם אין כזאת :-P ) אבל הטעם שלה בהחלט לא דומה לפלסטיק הרגיל.

יש מישהו שיחרוץ לי את דין השוויצרית?

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי טרה_רוסה* » 05 נובמבר 2008, 12:22

אנחנו משתמשים בבולגרית 24% לפיצות. נכון, זה לא המרקם של פיצה עם גבינה צהובה, אבל זה טעים מאוד, וזה פשוט משהו אחר. אצלי זה לא נתפס כפחות טוב מצהובה. אנחנו משתמשים בבולגרית גם לסלט ולפסטה. זו גבינה שימושית :-) (נדמה לי שיש בה חלב, מלח וחומר משמר).

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי סמדר_נ* » 05 נובמבר 2008, 11:57

מה רע בגבינות הממש ממש קשות? (פרמזן, פקורינו)
בנוסף למרקם, גם טעמן עז מדי. אפשר להשתמש בהן כתוספת לגבינת בסיס כמו מוצרלה.
אצלנו הכי אוהבים מוצרלה לטוסט ועמק לכריכים
האמת שרשימת הרכיבים על "עמק" היא מזעזעת. לעומתה, מוצרלה לא מכילה צבעי מאכל ומייצבים כלל.
הקשה כן מכילה חומר משמר (גם זו של גד, שלא הכילה פעם) -- הלבנה מכילה חלב ומלח בלבד, ולכן היא המועדפת עלינו לפיצות.
הגבינות הלבנות המלוחות, החצי קשות (כמו צפתית, חמד ושות') מכילות חומר משמר כולן -- אם הן לא אורגניות. לפעמים אפשר לקנות בחנויות אורגניות גבינות כאלה שהן "טבעיות" -- כלומר מיוצרות מחלב של עדרים לא אורגניים, אבל מכינים אותן כמו את האורגניות ולכן לא מוסיפים חומר משמר. אלה בדרך כלל אותם יצרנים שמייצרים את הגבינות האורגניות, פשוט הם עובדים עם כמה מגדלים, אורגניים ושאינם אורגניים, כך הסבירו לי בחנות.
מאחר שהן יקרות יותר -- אנחנו פשוט צורכים פחות גבינות. אבל מאחר שלא שמתי לב להבדלים תהומיים בין חיי המדף של הגבינות עם וללא החומר המשמר (אולי אנחנו פשוט מחסלים לפני הזמן) -- אני לא מבינה למה משתמשים בו בכלל. לפני שהכרתי את הגבינות האורגניות חשבתי שבגבינות האלה החומר המשמר הוא רע הכרחי, אבל מסתבר שלא.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי יוחנן_בצק* » 05 נובמבר 2008, 10:46

מה רע בגבינות הממש ממש קשות? (פרמזן, פקורינו)
הן לא נותנות את הטקסטורה הצמיגית הנכונה.

אגב, זה לא רק בגבינה צהובה.
תסתכלו על בית הנבחרים שלנו. התחליף הסינטטי למנהיגים השאיר אותנו עם הרבה פחות מ30% מהדבר האמיתי.
(בניגוד לגבנ"צ זה גם עולה לנו יותר, אבל הריח דומה)

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי ה_מכבס* » 05 נובמבר 2008, 10:07

מבחן הגבינה המזויפת בפיצה לא ביתית: מלבד מרקם הפלסטיק (בדרגות שונות) אני חוטף צרבת מהגיהנום.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אלטר_אגו* » 05 נובמבר 2008, 10:03

סליחה, מצאתי את התשובה באחד הקישורים של קרוטונית מהמרק הגדול{{}}:: כל הוספת שומן צמחי שוללת מהמוצר את ההגדרה גבינה.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי אלטר_אגו* » 05 נובמבר 2008, 09:48

אני תוהה, אם יש תקן לעניין הזה. אם כתוב על משהו שיש בו גבינה, האם אני יכולה להיות בטוחה שזה 100% גבינה? או שמותר אחוז מסויים של לא-גבינה? כמו עם קמח "מלא" שמספיק 51% מלא כדי לכתוב "קמח מלא" ולא לפרט שיש גם וגם?

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי שמש_בחורף* » 05 נובמבר 2008, 08:44

אצלנו הילדים אוהבים גבינת חמד (היא לא צהובה, היא לבנה) ואומרים שהיא יותר טעימה בהמסה מהצהובה הרגילה. (לא נמסה הם לא אוכלים אותה. היא משמשת רק כגבינה נמסה).

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי עפרה_עדין* » 05 נובמבר 2008, 08:27

בשבילי כל העניין הזה עם חלופות לגבינהצהובה זה חידוש.
האמת היא, שאני תמיד מכינה פיצה בעצמי. ומזל שאף פעם לא קניתי תערובות מגוררות מוכנות.

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי יעלי_לה » 05 נובמבר 2008, 06:45

מה רע בגבינות הממש ממש קשות? (פרמזן, פקורינו)

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי Honeysuckle_Rose* » 05 נובמבר 2008, 05:12

מוצרלה בעלת אחוז שומן גבוה (22% אולי, לא סגור על זה)
פה זה בערך 45%

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי ה_מכבס* » 05 נובמבר 2008, 05:08

הגבינה הצהובה הכי פחות מזיקה
מוצרלה, צפתית 5% לחסכני שומן (חוטית כשהיא נמסה), שמעתי על כאלה שמרוצים (באופן מוגבל) מגבינה כחושה "טוב טעם".

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי ניצן_אמ* » 04 נובמבר 2008, 23:26

אחת הטענות של פיצה מטר (נדמה לי) לפני שפשטו את הרגל, היא שהם יקרים כי הם לא עושים את זה.
לרוב האנשים לא אכפת, לא מהטעם ולא מהתזונה. רק מהמחיר.
אז מי שלא עושה את זה, אוכל אותה ונסגר.
ואז לאניני הטעם אין מה לאכול.
<ניצן אנינת טעם :-(>
<בבוסטון יש פיצריות אורגניות בתנורי אבן בבעירת עצים.>

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי צל_הימים* » 04 נובמבר 2008, 23:15

זה לא קורה רק בהולנד אלא גם כאן. יש בעצם שלושה סוגי גבינה שמשמשים בציפוי הפיצה: מוצרלה בעלת אחוז שומן גבוה (22% אולי, לא סגור על זה), "צהובה רגילה" כמו ה-"עמק" וה"גלבוע" הוותיקים, והתחליף הסינטטי שעשוי מ-"מוצקי חלב" כפי שכתוב על האריזה. בנוסף, הגבינה שכבר נקנית מגוררת מעורבבת עם חומר שמונע את הדבקות פתיתי הגבינה.
כל פיצריה מערבבת לפי הבנתה ושיקוליה הכלכליים. אחת התערובות המקובלות היא שליש מכל סוג. בעיתות לחץ כלכלי, מקצצים בגבינה היקרה לטובת הזולה. כך שעם התקדמות המיתון אם אכן יתרחש, נהיה עדים לירידה באיכות ציפוי הגבינה.
עדיין בא לכם על פיצה?

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 04 נובמבר 2008, 23:10

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* » 04 נובמבר 2008, 23:09

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי עפרה_עדין* » 04 נובמבר 2008, 23:07

ואיך זה נקרא כאן? או שראית רכיב של שומן ממקור צמחי שלא אמור להיות בגבינה?

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי יעלי_לה » 04 נובמבר 2008, 23:00

נתקלתי בזה גם בסופר פעם. זה היה ממש מחופש לגבינה, כמעט הכנסתי לעגלה בטעות.
מזל שאני כמעט תמיד מציצה ברכיבים לפני התשלום.
(אגב, דף בנושא דומה - מה גיליתי ברשימת הרכיבים)

גבינה אנאלוגית דמה בפיצה

על ידי עפרה_עדין* » 04 נובמבר 2008, 22:55

בטלוויזיה ההולנדית משדרים סדרת כתבות על המזון שאנחנו צורכים. זה רעיון פשוט אדיר כי ידע רב פשוט הולך ונעלם והדור הצעיר לא יודע בכלל מה הטעם של מזון אמיתי מחמרים איכותיים.

למדתי שם משהו חדש: פיצריות וחברות שמכינות פיצות לסופרמרקטים משתמשות בתוך הגבינה המגוררת בכ- 30% גבינת דמה או כמו שההולנדים אומרים גבינה אנאלוגית. זה נראה כמו בלוק גבינה אבל עשוי משמן צמחי שעובר כל מיני תהליכים שמקשים אותו והופכים אותו למעין גוש צהבהב כזה מגעיל וחסר טעם. הגוש הזה מגורר, מוסיפים לו הרבה מלח ומערבבים עם גבינה אמיתית מגוררת.
לא מרגישים בהבדל בטעם, אלא אם כן אתם ממש אניני טעם... אבל אם אתם אוכלים פיצה של פיצריה ומשום מה נדמה לכם שאתם לועסים פלסטיק בתור ציפוי- אז לא השתגעתם.

אתם שואלים- למה לעזאזל לעשות כזה דבר ועוד גם בהולנד???? יש שם גבינה טעימה בשפע: כל אחד יודע.
אז שוב , הכל ענין של כסף ורווח גדול יותר. חיקוי הגבינה הרבה יותר זול. ואם חוסכים 5 יורו על מגש פיצה, תכפילו במאות אלפים ותקבלו רווח ענקי.

חזרה למעלה