על ידי סמדר_נ* » 05 נובמבר 2008, 11:57
מה רע בגבינות הממש ממש קשות? (פרמזן, פקורינו)
בנוסף למרקם, גם טעמן עז מדי. אפשר להשתמש בהן כתוספת לגבינת בסיס כמו מוצרלה.
אצלנו הכי אוהבים מוצרלה לטוסט ועמק לכריכים
האמת שרשימת הרכיבים על "עמק" היא מזעזעת. לעומתה, מוצרלה לא מכילה צבעי מאכל ומייצבים כלל.
הקשה כן מכילה חומר משמר (גם זו של גד, שלא הכילה פעם) -- הלבנה מכילה חלב ומלח בלבד, ולכן היא המועדפת עלינו לפיצות.
הגבינות הלבנות המלוחות, החצי קשות (כמו צפתית, חמד ושות') מכילות חומר משמר כולן -- אם הן לא אורגניות. לפעמים אפשר לקנות בחנויות אורגניות גבינות כאלה שהן "טבעיות" -- כלומר מיוצרות מחלב של עדרים לא אורגניים, אבל מכינים אותן כמו את האורגניות ולכן לא מוסיפים חומר משמר. אלה בדרך כלל אותם יצרנים שמייצרים את הגבינות האורגניות, פשוט הם עובדים עם כמה מגדלים, אורגניים ושאינם אורגניים, כך הסבירו לי בחנות.
מאחר שהן יקרות יותר -- אנחנו פשוט צורכים פחות גבינות. אבל מאחר שלא שמתי לב להבדלים תהומיים בין חיי המדף של הגבינות עם וללא החומר המשמר (אולי אנחנו פשוט מחסלים לפני הזמן) -- אני לא מבינה למה משתמשים בו בכלל. לפני שהכרתי את הגבינות האורגניות חשבתי שבגבינות האלה החומר המשמר הוא רע הכרחי, אבל מסתבר שלא.
[u]מה רע בגבינות הממש ממש קשות? (פרמזן, פקורינו)[/u]
בנוסף למרקם, גם טעמן עז מדי. אפשר להשתמש בהן כתוספת לגבינת בסיס כמו מוצרלה.
[u]אצלנו הכי אוהבים מוצרלה לטוסט ועמק לכריכים[/u]
האמת שרשימת הרכיבים על "עמק" היא מזעזעת. לעומתה, מוצרלה לא מכילה צבעי מאכל ומייצבים כלל.
הקשה כן מכילה חומר משמר (גם זו של גד, שלא הכילה פעם) -- הלבנה מכילה חלב ומלח בלבד, ולכן היא המועדפת עלינו לפיצות.
הגבינות הלבנות המלוחות, החצי קשות (כמו צפתית, חמד ושות') מכילות חומר משמר כולן -- אם הן לא אורגניות. לפעמים אפשר לקנות בחנויות אורגניות גבינות כאלה שהן "טבעיות" -- כלומר מיוצרות מחלב של עדרים לא אורגניים, אבל מכינים אותן כמו את האורגניות ולכן לא מוסיפים חומר משמר. אלה בדרך כלל אותם יצרנים שמייצרים את הגבינות האורגניות, פשוט הם עובדים עם כמה מגדלים, אורגניים ושאינם אורגניים, כך הסבירו לי בחנות.
מאחר שהן יקרות יותר -- אנחנו פשוט צורכים פחות גבינות. אבל מאחר שלא שמתי לב להבדלים תהומיים בין חיי המדף של הגבינות עם וללא החומר המשמר (אולי אנחנו פשוט מחסלים לפני הזמן) -- אני לא מבינה למה משתמשים בו בכלל. לפני שהכרתי את הגבינות האורגניות חשבתי שבגבינות האלה החומר המשמר הוא רע הכרחי, אבל מסתבר שלא.