על ידי בשמת_א* » 26 ינואר 2013, 22:55
הבחור למעלה שהחזיר את הדיון העלה טענה ששמעתי בעבר ואיש כאן לא התייחס אליה: בתור אוכלי בשר - האם אתם מסוגלים להרוג חיה ולהכינה לאכילה בעצמיכם? אם - יופי. אם לא - איך זה מסתדר עם תאוריית הצייד הביולוגי?
זה טיעון לא רלבנטי.
יש בו כשל לוגי.
כל אחד שגדל בתרבות שבה הורגים חיות ומכינים אותן לאכילה לומד לעשות את זה ומסוגל לעשות את זה.
חלק מאלה שלא גדלו ככה, עדיין מסוגלים ללמוד ו/או לעשות את זה. חלק - לא. יש סוגים של ידע שאם לא הופנמו בגיל המתאים, חלק מהאנשים לא יצליחו ללמוד אותם בבגרותם, אלא אם כן זה יהיה עניין של חיים ומוות.
העובדה שחלקנו (למשל, אני) מנוונים בגלל החיים בתרבות עירונית מודרנית, לא אומרת כלום.
ואגב, זה כן אומר שאנשים כמוני תלויים במידה כל כך כבדה באספקת המזון המודרנית, שלא נשרוד במצבי אסון. וזה בהחלט ביולוגי ואבולוציוני. אני לא יודעת לצוד, לא יודעת ללקט, ועדינה בצורה קיצונית ומוגזמת. מצד שני, בהסתמך על נסיון העבר - הייתי מנחשת שאם החיים של הילדים שלי יהיו תלויים בזה, אני אצוד ועוד איך...
ביולוגית, אם להסתמך על תזונת אבות אבותינו אנחנו מותאמים לאכול בשר נא, אם כבר בשר. מי אמר שבשר שאיננו נא מתאים לתזונתינו?
א. מה שיונת אמרה.
ב. יש הרבה מאוד אנשים שסבורים שאכן עדיף לנו לאכול בשר נא והם אכן עושים את זה. ואגב, חלק מהם לא אוכלים בשר של חיות משק שנרצחו למען בשרן אלא roadkill וכדומה.
ג. כל אוכלי הסושי שאוכלים דג נא במגוון צורות (אל תעשו לי בוחן ביפנית, אבל יש לא רק אצות מגולגלות ממולאות באורז, דג נא וירקות אלא עוד וריאציות של דג נא), כל אוכלי הדגים המיובשים והמעושנים (לא מבושלים), אוכלי הסטייק טרטר, הסטייק רייר ודומיהם - אוכלים בשר נא.
בחברות קדומות הציד מידי פעם היה אולי הכרחי בגלל נגישות נמוכה למשאבי מזון מגוונים שיאפשרו צריכה של כל הויטמינים והמינרלים הנדרשים. אבל היום, אדם צמחוני יכול להרכיב תפריט מגוון דיו בשביל שלא יחסר לו דבר
א. לא נכון.
ב. לא נכון.
בחברות קדומות דווקא היתה נגישות גבוהה למשאבי מזון מגוונים שאיפשרו צריכה של כל הויטמינים והמינרלים הנדרשים - ומסתבר שגם היה להם ידע נרחב לגבי המזונות שבסביבתם. הם אכלו מגוון שהיום אנחנו יכולים רק לחלום עליו. אלפי מיני צמחים ומגוון של בעלי חיים שאיבדנו את הידע לגביהם, וחלק גם הכחדנו.
והיום, אדם צמחוני יכול להרכיב תפריט מאוד מוגבל יחסית, ולמרבה הצער, גם האיכות של רוב מה שזמין היום נמוכה בהרבה עקב דלדול הקרקע, עקב מגוון קטן מדי, עקב ריבוי רעלים בסביבה, קב אי היכרות עם מזונות אכילים מקומיים, ועקב הכלאות מסוגים שונים בצמחי תרבות (שלא לדבר על הסכנה במזון מהונדס גנטית).
[u]הבחור למעלה שהחזיר את הדיון העלה טענה ששמעתי בעבר ואיש כאן לא התייחס אליה: בתור אוכלי בשר - האם אתם מסוגלים להרוג חיה ולהכינה לאכילה בעצמיכם? אם - יופי. אם לא - איך זה מסתדר עם תאוריית הצייד הביולוגי?[/u]
זה טיעון לא רלבנטי.
יש בו כשל לוגי.
כל אחד שגדל בתרבות שבה הורגים חיות ומכינים אותן לאכילה לומד לעשות את זה ומסוגל לעשות את זה.
חלק מאלה שלא גדלו ככה, עדיין מסוגלים ללמוד ו/או לעשות את זה. חלק - לא. יש סוגים של ידע שאם לא הופנמו בגיל המתאים, חלק מהאנשים לא יצליחו ללמוד אותם בבגרותם, אלא אם כן זה יהיה עניין של חיים ומוות.
העובדה שחלקנו (למשל, אני) מנוונים בגלל החיים בתרבות עירונית מודרנית, לא אומרת כלום.
ואגב, זה כן אומר שאנשים כמוני תלויים במידה כל כך כבדה באספקת המזון המודרנית, שלא נשרוד במצבי אסון. וזה בהחלט ביולוגי ואבולוציוני. אני לא יודעת לצוד, לא יודעת ללקט, ועדינה בצורה קיצונית ומוגזמת. מצד שני, בהסתמך על נסיון העבר - הייתי מנחשת שאם החיים של הילדים שלי יהיו תלויים בזה, אני אצוד ועוד איך...
[u]ביולוגית, אם להסתמך על תזונת אבות אבותינו אנחנו מותאמים לאכול בשר נא, אם כבר בשר. מי אמר שבשר שאיננו נא מתאים לתזונתינו?[/u]
א. מה שיונת אמרה.
ב. יש הרבה מאוד אנשים שסבורים שאכן עדיף לנו לאכול בשר נא והם אכן עושים את זה. ואגב, חלק מהם לא אוכלים בשר של חיות משק שנרצחו למען בשרן אלא roadkill וכדומה.
ג. כל אוכלי הסושי שאוכלים דג נא במגוון צורות (אל תעשו לי בוחן ביפנית, אבל יש לא רק אצות מגולגלות ממולאות באורז, דג נא וירקות אלא עוד וריאציות של דג נא), כל אוכלי הדגים המיובשים והמעושנים (לא מבושלים), אוכלי הסטייק טרטר, הסטייק רייר ודומיהם - אוכלים בשר נא.
[u]בחברות קדומות הציד מידי פעם היה אולי הכרחי בגלל נגישות נמוכה למשאבי מזון מגוונים שיאפשרו צריכה של כל הויטמינים והמינרלים הנדרשים. אבל היום, אדם צמחוני יכול להרכיב תפריט מגוון דיו בשביל שלא יחסר לו דבר[/u]
א. לא נכון.
ב. לא נכון.
בחברות קדומות דווקא היתה נגישות גבוהה למשאבי מזון מגוונים שאיפשרו צריכה של כל הויטמינים והמינרלים הנדרשים - ומסתבר שגם היה להם ידע נרחב לגבי המזונות שבסביבתם. הם אכלו מגוון שהיום אנחנו יכולים רק לחלום עליו. אלפי מיני צמחים ומגוון של בעלי חיים שאיבדנו את הידע לגביהם, וחלק גם הכחדנו.
והיום, אדם צמחוני יכול להרכיב תפריט מאוד מוגבל יחסית, ולמרבה הצער, גם האיכות של רוב מה שזמין היום נמוכה בהרבה עקב דלדול הקרקע, עקב מגוון קטן מדי, עקב ריבוי רעלים בסביבה, קב אי היכרות עם מזונות אכילים מקומיים, ועקב הכלאות מסוגים שונים בצמחי תרבות (שלא לדבר על הסכנה במזון מהונדס גנטית).