על ידי טרה_רוסה* » 22 אוגוסט 2008, 20:40
תבשיל מלוחייה / מלוכייה גלילי
מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.
תבשיל מלוחייה / מלוכייה גלילי
מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.