בישול ערבי

שליחת תגובה

ההבדל בין עבדות לחירות הוא היכולת לעמוד מאחורי מעשייך, בעבר, בהווה ובעתיד
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: בישול ערבי

בישול ערבי

על ידי טרה_רוסה* » 22 אוגוסט 2008, 20:40

תבשיל מלוחייה / מלוכייה גלילי

מורידים את העלים מערימה של ענפים, בלי לקרוע או לחתוך את העלים. שוטפים היטב.
מטגנים בסיר המון שום בשמן זית, עד שהשום טיפה משחים. מערבבים פנימה את העלים, וממשיכים לערבב אותם עד שהנפח שלהם יורד. אפשר להוסיף חצי כוס מים אם זה יבש מדי. אחרי שהנפח מצטמצם, מוסיפים מיץ מלימון אחד ומים, ומבשלים בערך חצי שעה. זה יוצא כמו מין דייסה, אבל העלים נשארים שלמים. אפשר לערבב פנימה דברים נוספים, במקור מוסיפים בשר.
את התבשיל הזה אפשר לאכול עם אורז, או קר, עם מיץ לימון ופיתה.

בישול ערבי

על ידי חגית_ל* » 28 מרץ 2008, 21:20

יש לי את הספר של נוואל אבו-גוש. גם אני התאכזבתי קצת כי חשבתי שהוא יהיה יותר אותנטי.

בישול ערבי

על ידי טרה_רוסה* » 28 מרץ 2008, 20:39

היום ראיתי את הספר "בישול ערבי גלילי" במחיר 40 שח בסופר מגה. מומלץ. אני משתמשת בו די הרבה, והוא לא נופל באיכותו מ"טחינה, נענע, צנובר, כבש".

בישול ערבי

על ידי g_a_n_i* » 12 דצמבר 2006, 20:06

כל מה שהכנתי ממנו (טחינה, נענע...) יצא מעולה: עוף עם חיטה, סלט חצילים מדהים, ועוד דברים.
כמעט בכל פרק יש מתכון שאני זוממת להכין מתישהו (הולכת להציץ מה זה עטאייף:-))

בישול ערבי

על ידי ה_עוגיה* » 12 דצמבר 2006, 19:20

את השני קיבלתי לא מזמן והוא נראה סבבה (אני זוממת להתחיל בו עם העטאייף שלא אכלתי מאז שעזבנו את יפו).
מקום מומלץ "סדנאות בישול -

בישול ערבי

על ידי קר_שינדו* » 12 דצמבר 2006, 13:41

בשנה האחרונה יצאו לאור שני ספרים חדשים שאולי יעניינו אותך:
Item]בישול ערבי גלילי Details[/po].aspx?Barcode=20-51359
טחינה, נענע, צנובר, כבש
אני עדיין לא עיינתי בהם.

בישול ערבי

על ידי פאולה_גיב* » 05 יולי 2006, 01:24

הסבים שלו הם מעקורי בירעם. הם גורשו לג'יש.
הוא לא רוצה לגלות כי הוא מן איש כזה. והוא איש מקסים מקסים.
ואני לא אעז בחיים לבקש ממנו לגלות, כי הוא עלול פשוט להיעלב.
המקלובה שלו היא עם דג. הוא גם עושה דג במלח מדהים.

בישול ערבי

על ידי יעלי_לה » 04 יולי 2006, 11:43

_לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא._
מאיפה החבר הזה בא? המקלובה שאכלת אצלו היא עם עוף או כבש? יש לי מתכון למקלובה עם עוף, אבל יש כל-כך הרבה סוגים של מקלובות שאני לא יודעת אם זה יהיה דומה בכלל (המתכון שיש לי הוא של ערבייה מזרח-ירושלמית שגרה במשולש, אז זה בכלל שילוב. והיא קוראת לזה מאְלובה)

בישול ערבי

על ידי בשמת_א* » 04 יולי 2006, 10:09

ושכחתי לומר, שקשה מאוד למצוא מה שאת מחפשת.
לכל כפר המתכונים שלו. יש הבדלים גדולים מאוד בין הבישולים המקומיים במקומות שונים.
ובכל כפר בשלניות שהן ברמה גבוהה מעל כולם, ואחרות שלא.
מעניין למה הוא לא רוצה לגלות. שאלת אותו? למי הוא חושב שזה יגרום נזק?

בישול ערבי

על ידי בשמת_א* » 04 יולי 2006, 10:03

יש ספר של נוואל אבו גוש, "בישול ערבי ארץ-ישראלי", שיצא בהוצאת כתר.
כתבה אותו בשלנית מפורסמת ובעלת מסעדה מאבו גוש.
אני לא מצאתי אותו אותנטי מספיק: ראשית, במתכונים יש מרגרינה. שנית, יותר מדי מתכוני בשר, משהו שמתאים לחברת שפע עשירה ומודרנית, שוב, לא אותנטי.

בישול ערבי

על ידי פאולה_גיב* » 04 יולי 2006, 09:24

התכוונתי לכך, שכיוון שאין סיכוי שיגלה את מתכוניו, אני מחפשת ספר עם מתכונים ערביים.
אבדוק את הספר שהמלצת עליו. אני חוששת שהמתכונים שאני מחפשת אינם מתכונים מהמטבח
היהודי, למרות שאיני מבינה גדולה. למשל יש לו מתכון של לדר (דפי המשמש)ממולא, או של מקלובה
מדהימה, או של קובנייה, או לבנייה, ואיני זוכרת עוד....

בישול ערבי

על ידי תמי_גלילי* » 03 יולי 2006, 23:57

לא הבנתי מה את מחפשת - לרשום את מתכוניו של החבר (שמסרב) או ספר שיצא לאור? בכל אופן אני ממליצה מאוד על "מטעמי המזרח" של קלודיה רודן. היא עצמה יהודייה ממצרים, שעשתה מחקר מקיף (גם היסטורי). מתכונים עכשוויים (טוב, נו משנות השבעים) משולבים במקורם ההיסטורי מימי הביניים. מרתק וטעים. אצלי הוא כבר מזמן מלוכלך, עם דפים דבוקים ונתזי רוטב :).
אם אינני טועה, הוא בהוצאת רות סירקיס, ותורגם מהמקור האנגלי.

בישול ערבי

על ידי פאולה_גיב* » 02 יולי 2006, 00:30

יש לי חבר ערבי שמסרב לגלות את מתכוניו לאחרים (מתכוניה של אימו מהכפר) ולדעתי הוא
הבשלן הטוב ביותר שאני מכירה. האם יש איזשהו ספר או מקור אחר למתכונים מהמטבח הערבי?
או שמתכוני אימו יירדו לקבר עימו. @}

חזרה למעלה