דף 1 מתוך 1
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 00:52
על ידי אנונימי
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 00:52
על ידי מירב_ב*
לאור בקשות חוזרות ונשנות למתכונים מסודרים של העוגיות הנאות שאני מכינה, אני כותבת כאן את המתכון הראשון. בהמשך אחשוב על פתיחה מעניינת יותר לדף, ואלקט מדפים אחרים מתכונים נוספים.
עוגיות שומשום וכוסמת
רכיבים:
שומשום מלא
כוסמת מונבטת
תמרים קטנים מגולענים
קינמון
זנגוויל טרי מגורד
אגוז מוסקט מגורד
ציפורן טחונה
תהליך הכנה מוקדם:
כיממה לפני הכנת העוגיות אני מנביטה את הכוסמת. במקביל אני משרה את השומשום במים טהורים לכמה שעות, ומייבשת במגש בשמש (לא חובה לייבש, פשוט במעבד המזון שאני משתמשת הוא נטחן טוב יותר יבש).
עד כאן ההכנה "הקשה".
אופן ההכנה:
במעבד מזון או בממחה טוחנים את כל הרכיבים ומעבדים עד להיווצרות מרקם אחיד.
את העיסה שהתקבלה אני משהה במקרר כרבע שעה או יותר (כדי להקל על הכנת העוגיות).
כעת יש שתי אפשרויות:
א. לאכול את התערובת כמו שהיא - ואז צרים בידיים יבשות כדורים ואוכלים / שומרים בקירור.
ב. למרקם פריך יותר, צרים בידיים יבשות כדורים, מועכים כל כדור, ומניחים בתבנית. ניתן לייבש בשמש או במייבש מזון או בתנור אפייה (עם פונקציית FAN) בטמפרטורה עד 42 מעלות.
תוספות:
- למראה חגיגי ניתן למשוח במברשת כל עוגיה במייפל אמיתי (שמוסיף גם מעט מתיקות).
- למי שמחפש עוגיות נאות בצורות שמזכירות עוגיות "רגילות", ניתן לעבד בקלות את העיסה שמתקבלת לחישוקים, לנחשים ואפילו לצורה של ביגלה.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 16:41
על ידי ה_עוגיה*
תודה
חייבים מעבד מזון?
אם אני טוחנת את היבשים מטחנת תבלינים, את העיבוד אפשאר לעשות ידנית או במיקסר (עם הגיטרה, שמיועדת לבצק פריך)?
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 17:35
על ידי ניצן_אמ*
עוגיות דלעת ושוקולד צ'יפס
יוצרים ממתיק נא וטבעי בממחה - כוס צימוקים, תפוח ומיץ מתפוז אחד (לא להגזים עם המיץ) לחלופות אפשר להשתמש בתמרים, אגס, מים ואגאבה, או בכל תחליף יצירתי אחר.
לא צריך להיות יותר מדי אדוק עם העניין הזה - משחתי זה טוב, לא יוצא אז לא סוף העולם.
מקלפים דלורית ממוצעת טריה ושמחה וחותכים לקוביות, מוסיפים אותה אל הממחה. (נסיונות שונים העלו שדלוע בשם Acorn Squash הוא הכי הכי טעים. לא חושבת שניתן להשיג בארץ. אם כן, מעולה לכם

)
מרסקים הכל יחד למחית חלקה ומתוקה (אפשר לטעום) ומתבלים לפי הטעם (קינמון, מוסקט, אגאבה)
מוסיפים צימוקים שיהיו כמו שוקולד-צ'יפס
מוסיפים קינמון/מוסקט/אגאבה לפי הטעם
יוצרים תלוליות שמנמנות ופוחסים אותם (די עבה, נגיד 2-3 ס"מ) ומייבשים.
הרבה זמן נגיד יום.
הקטע הוא שבמקור לקחתי את זה מספר של ויקטוריה בוטנקו, אבל עשיתי בו כמה וכמה שינויים, ואז ראיתי באתר האינטרנט של משפחת בוטנקו שהמתכון המעודכן שם נורא דומה לזה שלי. אחלה. הגענו לאותו דבר טוב

טוב, תמיד ידעתי להמציא דברים שכבר המציאו לפניי...

עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 18:37
על ידי מירב_ב*
חייבים מעבד מזון?
בעיקרון לא.
אין בעיה לטחון את היבשים במטחנת תבלינים.
הקושי היחיד יכול להיות בריכוך התמרים ולכידותם בתערובת.
אבל אם משרים את התמרים מהלילה, אז נראה לי שעיבוד במיקסר בהחלט אפשרי. אולי תצטרכי לטפטף כמה טיפות ממי ההשרייה של התמרים לתוך התערובת כדי להגיע למרקם אחיד.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 19:20
על ידי ה_עוגיה*
אשמח לשמוע רעיונות נאים לשימוש בבטטות. יש לנו שפע מהן.
(לאכול אותן ככה זאת לא אפשרות. לא כיף לי).
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 19:22
על ידי ה_עוגיה*
ותהיה - אם בעוגיות שבראשית העמוד אפשר להחליף את השומשום בפשתן (לא אוהבת שומשומיות) ומה צריך להיות היחס.
ושוב תודה על המתכונים וההשראה.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 19:37
על ידי with_passion*
ה עוגיה - בלטקעס לחיים (
קציצות ולביבות נאות), ובתמליא דלעת (
עוגות נאות) אפשר להשתמש בבטטות במקום בדלעת בשניהם. כמו כן ב-
פסטה מירקות להכין את הפסטה קודם ולתת לזה לשבת איזה שעה (בזמן שמכינים את הרוטב) עם קצת שמן זית ומלח לריכוך ועידון. בתאבון.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 21:29
על ידי אמא_אדמה*
עוגית, הבטטות מהגינה?
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 נובמבר 2007, 23:35
על ידי ה_עוגיה*
אופק, תודה
אמאדמה, כן. שפע. בטטות גדלות מדהים (בואי קחי).
הכנתי עכשיו איזו וריאציה על המתכון מלמעלה עם תמרים, פשתן טחון, כוסמת (מונבטת מיובשת טחונה) ותבלינים. אני צריכה לנסות שוב כדי לקבל את היחס הנכון ובכלל מעניין אותי איך זה ירגיש בבוקר אחרי שלפשתן תהיה הזדמנות להכיר את מי שסביבו.
כדורי תמרים ותפוז
נזכרתי שיצא לי להכין עוגיות נאות בעבר, רק שלא קראתי לזה ככה.
העקרון הוא כזה:
תמרים+מיץ תפוזים=מתוק בטירוף.
לזה מוסיפים שיבולת שועל טחונה או לא, מיני אגוזים קצוצים או טחונים ופירות יבשים קצוצים.
מכדררים לכדורים ומעניקים ליולדת.
הגרסה היקרה: תמרים ומיני אגוזים גרוסים
גרסת הפיות:
תמרים, מיץ תפוזים, קווקר ואגוזים טחונים
מהדקים על מקלות (של תות במקרה שלנו)
מגלגלים בקוקוס.
מקבלים "ארטיק של פיות"
(זה מה שהכנתי כשחיפשתי אוכל של פיות ליומולדת של הפיה שלי).
עוגיות חיוניות
נשלח: 08 נובמבר 2007, 00:33
על ידי מירב_ב*
האם בעוגיות שבראשית העמוד אפשר להחליף את השומשום בפשתן
כמו שדיווחת אז אפשר (-:
אצלנו בבית לא אוכלים פשתן, כך שאני יכולה לספר הפוך - על מתכונים שונים בהם אני מחליפה את הפשתן ברכיבים אחרים. אגב, הטעם של עוגיות השומשום לא ממש מזכיר שומשום או שומשומיות; והיתרון בייבושן זה שמתקבלות עוגיות "רגילות" לכל דבר.
עוגיות חיוניות
נשלח: 08 נובמבר 2007, 00:35
על ידי מירב_ב*
אשמח לשמוע רעיונות נאים לשימוש בבטטות
אפשר להכין קרקרים מבטטה וכוסמת או פת שמש על בסיס בטטות במקום דלעת.
עוגיות חיוניות
נשלח: 14 נובמבר 2007, 22:55
על ידי מירב_ב*
עוגיות "חטיף כוסמת"
רכיבים:
כוסמת מונבטת
תפוחים
תמרים
קלמנטינה
כפית מייפל אמיתי (רשות)
אופן ההכנה:
כ- 12 שעות לפני הכנת העוגיות, מנביטים את הכוסמת.
מעבדים את הפירות למחית בעזרת ממחה או מעבד מזון, וסוחטים לתוך התערובת מיץ מהקלמנטינה. מעבירים לקערה גדולה את המחית, מוסיפים את הכוסמת המונבטת וכפית מייפל, ומערבבים בעדינות. את העיסה המתקבלת משטחים לגובה של 3-2.5 ס"מ בתבנית תואמת לכמות, ומייבשים בשמש או במייבש מזון. לאחר ייבוש החלק העליון לחלוטין, להפוך לצד השני כל מלבן עד לייבושו המלא. לקבלת חטיף פריך, משך הייבוש ארוך (לפחות 12-16 שעות).
מתקבלים חטיפי כוסמת מתוקים ופריכים להפליא.
עוגיות חיוניות
נשלח: 03 פברואר 2008, 23:10
על ידי with_passion*
עוגיות פרג לימון צימוקים
+
רכיבים: כוסמת מונבטת, פשתן זהוב טחון, תמרים, צימוקים, לימון, זנגוויל, קורטוב מלח, קורטוב קינמון.
עוגיות חיוניות
נשלח: 03 פברואר 2008, 23:39
על ידי ה_עוגיה*
ופרג?
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 פברואר 2008, 16:27
על ידי יעלפו_מהמושב*
הכנתי משהו דומה לעוגיות הכוסמת ש{{}}
מירב ב מכינה והשאלה שלי היא לגבי האחסון... העוגיות התייבשו בשמש והן לא ייבשות לגמרי אלא קצת לחות. להכניס למקרר? להשאיר בחוץ?
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 פברואר 2008, 16:30
על ידי with_passion*
אני הייתי שם במקרר.
ה עוגיה - בואי למפגש מחר..
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 פברואר 2008, 16:39
על ידי ה_עוגיה*
ה עוגיה - בואי למפגש מחר..
לא יכולה מחר. מחר אני משחקת אותה בת 16* והולכת לראות הופעה אז אני צריכה להתרגש מהבוקר.
- בת 16 עם חינוך מיני לקוי. מקווה שקשת תאהב את שלומי שבן.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 פברואר 2008, 00:44
על ידי מירב_ב*
להכניס למקרר? להשאיר בחוץ?
אני שומרת במקרר בצנצנת אטומה.
אם הכנתי כמות גדולה מדיי, אני מקפיאה חלק, ומוציאה שבוע אחרי.
עוגיות חיוניות
נשלח: 07 פברואר 2008, 07:06
על ידי יעלפו_מהמושב*
תודה, העוגיות הועברו לקופסא אטומה במקרר.
עוגיות חיוניות
נשלח: 10 מרץ 2008, 17:31
על ידי שושיק*
ואו תודה על הדף המגניב, אני אנסה. לא ידעתי שיש כזו אידאולוגיה, חשבתי שאני המשוגעת כשלא יכולתי להפסיק לנשנש את 'הבצק' של העוגיות קוואקר שהכנתי מהדף (
עוגיות בריאות).
לא הבנתי בדיוק את תהליך ההנבטה (בטח מופיע בדפים אחרים, אשמח להפניות)
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
עוגיות חיוניות
נשלח: 11 מרץ 2008, 08:41
על ידי מירב_ב*
אוזני המן נאים מפרג
זרעי פרג טריים (לא טחונים)
תמרים מגולענים
צימוקים
קליפת לימון
מעטפת ירוקה:
עלי חוביזה טריים
צימוקים או חמוציות
אופן ההכנה:
ההכנה קלה ביותר במעבד מזון - מעבדים את הרכיבים לכדי תערובת מתוקה וצרים עוגיות בצורת משולש.
כדאי לשמור במקרר, ואז ה"משולשים" הופכים קשים ויציבים.
מצד שני, כשהם בטמפרטורת החדר, הם הרבה יותר נימוחים וטעימים.
ozney]+אוזני המן מפרג במעטפת ירוקה haman 01[/po].jpg
עוגיות חיוניות
נשלח: 11 מרץ 2008, 08:58
על ידי טנא_מלא_כוכבים*
וואו, נראה מדהים.
מתי פורים הבא?
עוגיות חיוניות
נשלח: 11 מרץ 2008, 19:01
על ידי אורי_יורמן*
היו מאוד טעימים אוזני ההמן.
(אוכל כרגע מהשאריות)
עוגיות חיוניות
נשלח: 12 מרץ 2008, 00:44
על ידי with_passion*
תודה! אוזני ההמן שמירב הכינה בהחלט היו משהו מיוחד...
עוגיות חיוניות
נשלח: 12 מרץ 2008, 01:36
על ידי מירב_ב*
לא הבנתי בדיוק את תהליך ההנבטה (בטח מופיע בדפים אחרים, אשמח להפניות)
מה זה כוסמת לא קלויה מה שקונים באריזה כמו של סוגת וכו' זה קלוי?
בדף
על הנבטה ונבטים יש מידע רב על תהליך ההנבטה.
צבע כוסמת לא קלויה הוא ירוק בהיר ולבן, ובד"כ ניתן לקנותה במשקל או באריזות של חברות שונות.
לא נתקלתי בעבר בכוסמת של "סוגת", אך כוסמת אורגנית, כאמור, יש למשווקים שונים.
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 מרץ 2008, 11:47
על ידי תבשיל_קדרה*
מירב, מה זה - "מייבשת 4 שעות"? איך?
עוגיות חיוניות
נשלח: 23 מרץ 2008, 00:13
על ידי מירב_ב*
מירב, מה זה - - "מיבשת 4 שעות"? איך?
התכוונתי - לייבש ארבע שעות בתנור או במייבש מזון או בשמש.
כיוון שאת הנ"ל הכנתי בערב, ייבשתי בתנור בטמפרטורה 42 מעלות +- למשך חמש שעות (עם דלת התנור מעט מעט פתוחה בעזרת מטלית מטבח). העוגיות התקבלו יבשות ויציבות לחלוטין. ייתכן שמזג האוויר החמים והיבש בימים האחרונים גם כן תרם לעניין.
עוגיות חיוניות
נשלח: 23 מרץ 2008, 01:24
על ידי מירב_ב*
[h=3]
משלוח מנות שגרתי אבל 'חי'[/h]
http://img230.imageshack.us/img230/575/4707kz3.jpg]+משלוח[/img] מנות שגרתי אבל חי
פירוט: עלים של קייל וקולרדס, אוזני המן מפרג במילוי צימוקים, משולשי שקדים ותמרים, אוזני המן מבצק כוסמת, קרקרי גזר וגרעיני חמנית וכדורי קקאו ופיסטוק.
(ללא קמח חיטה, שמן, ביצים, מוצרי חלב וסוכר מעובד).
עוגיות חיוניות
נשלח: 23 מרץ 2008, 06:00
על ידי טלי_מא*
וואו מירב,
נראה נהדר

עוגיות חיוניות
נשלח: 23 מרץ 2008, 10:10
על ידי אורי_יורמן*
עוגיות חיוניות
נשלח: 24 מרץ 2008, 15:55
על ידי יעלפו_מהמושב*
וואו! עשיתם אותי רעבה!

אוזני ההמן נראות מדהים.
עוגיות חיוניות
נשלח: 24 מרץ 2008, 17:32
על ידי with_passion*
נראה לוהט!
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אפריל 2008, 02:45
על ידי מירב_ב*
פִּנְכוֹת שקד במילוי קרם וניל
גלגולי השם:
במקור, ניסיתי ליצור צדפות-שקד, אך הן נראו דומות יותר לקערות קטנות. בחיפושיי אחר שם מעניין יותר מקעריות-שקד, הציעה
ליאת skippy פִּנְכָּה שזו קערה/צלחת בארמית.
רכיבי הפנכות:
שקדים
תמרים
קליפת לימון מגוררת (אפשרות)
זנגוויל (אפשרות)
רכיבי הקרם:
אגוזי מקדמיה קלופים
מים טהורים
מקל וניל
ממתיק טבעי כמו אגאבה
וכמובן תותים.
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אפריל 2008, 11:00
על ידי ה_עוגיה*
זה נראה כלכך כלכך... וואו!
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אפריל 2008, 12:04
על ידי חלוקית_נחל*
זה נראה כלכך כלכך... וואו!
אשמח למתכון....
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אפריל 2008, 12:48
על ידי with_passion*
נפלא!
גם אני אשמח לקרוא קצת מלל.. גם על אופן ההכנה וגם קצת הסבר על "פנכות".
נ.ב. מנסיון אני ממליץ בלהט לצלם בתאורה טבעית - יענו באור יום (במיוחד בשעת זריחה או שקיעה) - היחס לעומת ההשקעה במתכון ובצילום משתפר מהותית.
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אפריל 2008, 13:37
על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ*
אפשר מתכון לפנכות שקד?
עוגיות חיוניות
נשלח: 27 מאי 2008, 14:23
על ידי יעל*
אופק
אפשר מתכון קצת יותר מפורט לעוגיות פרג לימון וצימוקים, שנראות סוף הדרך...?
שלא לדבר על הדרך שמשתקפת מאחריהן בתמונה...
עוגיות חיוניות
נשלח: 14 אוגוסט 2008, 11:52
על ידי נ_ע_מ_ה*
אז ככה:
התחלנו לשתות חלב שקדים,שזה נהדר. בסוף ההכנה,נשארים לנו השקדים הטחונים (אחרי שסיננתי את החלב מהם בתוך החיתול (הילד גדל
בלי חיתולים...)
שאלתי היא: אילו עוגיות אפשר להכין מהשקדים המרוסקים שנשארים?
אשמח למתכון טעים ופשוט.
תודה
נעמה
עוגיות חיוניות
נשלח: 14 אוגוסט 2008, 14:48
על ידי פלוני_אלמונית*
עוגיות חיוניות
נשלח: 14 אוגוסט 2008, 22:04
על ידי נ_ע_מ_ה*
פלונית ששמה את הקישור באנגלית. מתאים לך לתרגם?
תודה מראש...
עוגיות חיוניות
נשלח: 15 אוגוסט 2008, 01:25
על ידי נ_ע_מ_ה*
תודה מירב, אבל לא אוהבת מרציפן. עוד רעיונות?
עוגיות חיוניות
נשלח: 15 אוגוסט 2008, 01:59
על ידי מירב_ב*
יש לי רעיונות לא מתוקים. מעוניינת?
עוגיות חיוניות
נשלח: 15 אוגוסט 2008, 06:15
על ידי נ_ע_מ_ה*
אפשר...
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 אוקטובר 2008, 19:59
על ידי מירב_ב*
ראי במתכונים ל{{}}קציצות ולביבות נאות מתכון לקציצות עם שקדים; רטבים וממרחים על בסיס שקדים ב{{}}ממרחים חיים או ב{{}}סלטים חיים כמנה עיקרית.
עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 08:40
על ידי אסנת_ש*
שאלה.
יש לי שאריות של שקדים טחונים שעשיתי חלב. פעם שעברה שמתי אותם בעוגה. אם אני אשים אותם עם טחינה וסילאן אני אוכל ליבש אות כל זה לעוגיות?
למישהי יש ניסיון? אני אשמח לעצה מה היחס של המוצרים שנראה לכן וגם איך אתן ממליצות ליבש, אין לי מיבש יש לי רק תנור. אני די ירוקה בזה...
תודה (-:
עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 09:00
על ידי אסנת_ש*
ההודעה שלי נכתבה בלשון נקבה, אבל מיועדת גם לגברים (-:
עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 12:22
על ידי אילה_בשדה_הדגן*
להיות ירוקה בימינו ,זה נחשב IN..
לפי דעתי את צריכה שם משהו יבש כמו קוקוס או כוסמת מונבטת-מיובשת טחונה,או קואקר.(סתם אני מאלתרת),
ואז לערבב עם הסילאן ומה שאת רוצה ולשים בשמש על תבנית פח או בתנור בחום נמוך ומאורר .
עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 14:18
על ידי אסנת_ש*
להיות ירוקה בימינו ,זה נחשב IN..
D-:
תודה אילה@} אני עדיין עובדת על הנבטת הכוסמת...

עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 14:50
על ידי קלמנ_טינה*
מה עם פשתן טחון מושרה? הג'לי שלו יכול לעבוד גם כאן (אבל אולי לא הטעם... מה דעתך?).
עוגיות חיוניות
נשלח: 17 אפריל 2009, 15:01
על ידי אסנת_ש*
אפשר לנסות. רעיון טוב. תודה!
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 יוני 2009, 15:12
על ידי יער_ה*
מתכון של
שירי בן דב
מתכון מדהים לעוגיות טבעונאיות, הכי פשוט בעולם וטעים במידה שלא תיאמן- המצאה שלי כל הזכויות שמורות לקדוש ברוך הוא.
עוגיות מרציפן טבעונאיות
החומרים- חופן של כ-30 שקדים , חופן של כ-30 אגוזי קשיו , 6 תמרים מהרכים הנוחים לעיבוד כמו ברהי או מג'הול. אניבאופן אישי מעדיפה את הברהי כי הם פחות מתוקים. אם משתמשים במג'הול מספיק 5 תמרים כי הם יותר גדולים בדרך כלל. טוחנים את השקדים והקשיו במטחנת קפה, או מטחנת תבלינים, שזה אותו הדבר בדרך כלל, אני מחלקת ל2 כמויות כי המטחנה שלי קטנה, ואז צריך פשוט ללוש את האבקה עם התמרים לאחר שגילענת אותם עד שנוצר בצק איד פחותויותר. יוצרים כדורים קטנים, או צורות של עוגיות. אפשר לשים קשיו או שקד מעל כל עוגיה. לא צריך לאפות ולא בטיח. טעים להפליא וגם בריא. בתיאבון.
עוגיות חיוניות
נשלח: 22 יוני 2009, 21:35
על ידי אורי_יורמן*
מפרגן
עוגיות חיוניות
נשלח: 23 יוני 2009, 00:44
על ידי רוקדת_לאור_ירח*
אחרי ששמתי את המתכון בדף של
ליאת טאוב באו אלי לדף כמה אנשים שהכינו ואהבו מאד, אז חשבתי שמן הראוי לשתף בזה את כלל האומה ולא לשמור בשושו. מקור המתכון בספר רואו פוד קנדי שחברים שלי קנו בקנדה.
טראפלס ט ע י מ י ם
1 כוס פקאנים (אני משתמשת בד"כ באגוזי מלך ומי שנתן לי את המתכון משתמש בברזיל, קיצר מה שבא)
חצי כוס תמרים, לגלען
רבע כוס מים - אם התמרים לחים להשתמש בפחות
רבע כפית מלח ים
4 כפות אבקת חרובים (ועוד אחת לאח"כ)
לא לדלג על שלבים ולא לאחד ביניהם!
לרסק אגוזים במעבד מזון (הבלנדר שלי לא מאד חזק ועושה מצוין את העבודה)
אפשר לשים בצד כף אחת לפני שממשיכים, לציפוי.
להוסיף תמרים לאגוזים ולהמשיך לעבד, עד שהתערובת חלקה.
להוסיף מים, מלח ואבקת חרובים, לעבד.
לקרר את התערובת לפחות 15 דקות (אני עושה חצי שעה) כדי שתהיה יותר קשה ויהיה אפשר לעבוד איתה.
עכשיו מגלגלים כדורים ומגלגלים אותם באבקת חרובים/אגוזים טחונים שהוצאת מהתערובת אחרי הריסוק/קוקוס טחון (כעיקרון צריך כף מכל אחד אם מגלגלים שליש/שליש/שליש).
הערה:המתכון מציע את כל ה 3 , לחלק את הכדורים חלק בכף קוקוס חלק באגוזים וחלק באבקת חרובים. אני עושה רק אבקת חרובים כי הכי טעים לי.
אחרי שיש כדורים הם צריכים מקרר (צטערת) כמה זמן, או פריזר. יכולים להחזיק כמה ימים טובים במקרר ועד חודש בפריזר, אם כי בדרך כלל הם לא שורדים יותר מיום יומיים מקסימום.
עוגיות חיוניות
נשלח: 05 ינואר 2010, 15:21
על ידי קרן*
הטראפלס נשמע מעולה,
במה אפשר להחליף את התמרים?
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 ינואר 2010, 09:35
על ידי אורי_יורמן*
קרן, יש לך רגישות לתמרים או סתם לא אוהבת את הטעם?
אני חושב שניתן להשיג סירופ אגבה חי איכותי אבל זה יקר.
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 ינואר 2010, 12:07
על ידי קרן*
האחיינית שלי רגישה לתמרים
זה ממש קשה, כל המתכונים עם תמרים
יש אולי עוד רעיון חוץ מאגבה?
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 ינואר 2010, 12:42
על ידי אורי_יורמן*
תאנים יבשות בלדי,
באופן כללי פירות יבשים
רק מה? לכל פרי יש טעם אחר, ותמרים הם בין היחידים שהטעם שלהם יחסית מתוק-נייטרלי
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 ינואר 2010, 17:09
על ידי טובה*
תודה, אני אנסה אם תאנים
עוגיות חיוניות
נשלח: 06 ינואר 2010, 17:10
על ידי טובה*
קרן ממחשב אחר
עוגיות חיוניות
נשלח: 09 מרץ 2011, 23:06
על ידי אמא_נמרה*
וואו.תודה על הדף הזה. חן חן לכותבות ולעורכות
<גם בלשון זכר וכו'>
עוגיות חיוניות
נשלח: 10 מרץ 2011, 07:03
על ידי חלוקית_נחל*
אפשר לנסות עם צימוקים וגם עם חרובים טחונים.
עוגיות חיוניות
נשלח: 10 מרץ 2011, 07:06
על ידי חלוקית_נחל*
תלוי גם במתכון. אם התמרים הם חלק מהבצק, את יכולה להמתיק עם צימוקים ואם המרקם יבש עדיין להוסיף מעט ממי ההשריה שלהם. אבל בגדול את שואפת למרקם יבש יותר. אם התמרים הם חלק מקרם אפשר פשוט להשרות מעט צימוקים ולהשתמש במי ההשריה במקום המים שמופיעים במתכון.
עוגיות חיוניות
נשלח: 10 מרץ 2011, 13:20
על ידי אהבת_עולם*
מה זה אומר 'חיוניות'? כאילו, במקום 'נאות'? לא אפויות?
מי המציא את הביטוי הזה בהקשר הזה? לא שמעתי את זה אף פעם...
נשמע מוזר....
(כשראיתי את שם הדף חשבתי שעוגיות חיוניות זה עוגיות ש'אי אפשר בלעדיהן'

)
עוגיות חיוניות
נשלח: 10 מרץ 2011, 14:17
על ידי נורמה_טבעית*
חיוניות זה מקסים - שיש בהן חיוּת.
אבל בואי נעבור ל-
raw food בעברית
נשאיר כאן את המקום לאוזני המן ועוגיות