עדי ל
נשלח: 26 יוני 2006, 13:47
דף בית אישי
דפים למעקב ב-מה חדש:
דפים למעקב ב-מה חדש:
מתכונים
שום פילפל ושמן זית
http://pilpel.iba.org.il/
מתכונים (טיפים טובים)
http://www.matkonim.net/index.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323775,00.html
בורגר שיבולת שועל
החומרים:
1 בצל קצוץ
כף שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס רוטב סויה
שן שום כתושה
כף וחצי אבקת בצל
כף בזיליקום/אורגנו מיובש
רבע כוס שמרי בירה
רבע כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
שליש כוס פירורי לחם
2 כוסות שיבולת שועל
ההכנה: לטגן את הבצל בשמן עד שהבצל מתרכך. להוסיף למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת שועל, לערבב היטב ולבשל כחמש דקות. להוסיף את שיבולת השועל, לערבב היטב ולבשל חמש דקות נוספות. לכסות את המחבת או את הסיר ולהשהות בצד למשך שעה. ליצור כ-15 קציצות בגודל של חצי כוס. רצוי ליצור את הקציצות עם ידיים רטובות ולסדר בתבנית אפייה משומנת. לאפות ב 180 מעלות במשך 35 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספות או לטגן משני הצדדים עד להשחמה.
אפשר להקפיא אם לא משתמשים בכל העיסה.
עוגת חרובים
יבשים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן/טפיוקה
קצת פחות מ- 1/4 כוס אבקת חרובים (מנסיוני הרבה ילדים לא אוהבים שהטעם של החרובים משתלט על הכל)
1 כפית אבקת אפייה
קצת פחות מ- 3/4 כוס סוכר חום (בגלל תמצית הווניל אפשר להוריד בסוכר וזה לא מורגש)
נוזלים:
1 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
1 כפית תמצית ווניל (להשתדל מסוג הטוב)
הוראות:
לערבב היטב יבשים. להוסיף נוזלים ולערבב היטב.
בשלב זה אני ממליצה להוסיף גם:
קוקוס, אגוזים טחונים, קינמון.
להכניס התערובת לתבנית מאפינס, לאפות כ- 20 דקות, חום בינוני.
עוגיות
350 גר' קמח תופח (אפשר קמח מלא + 1 כפית גדושה א.אפיה)
1 שמנת חמוצה\יוגורט
250 גר' חמאה
שמים את כל החמרים במעבד מזון, עוטפים בניילון נצמד ושומרים שעה במקרר.
מןציאים, מרדדים, קורצים צורות ולתנור בערך 2\1 שעה בחום בינוני.
אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד, אן לטבול את העוגיות בסוכר חום וכו'
ודינג אורז בנוסח ערבי - "רוז אל חליב"
מחממים ליטר חלב בסיר. כשהוא די רותח, 4 שניות לפני הגלישה, מוסיפים כוס אורז מסוג ריזוטו עגול. מערבבים וממשיכים להרתיח. כשהוא ממש רותח מנמיכים את האש מאוד ומכסים כמעט לגמרי. נותנים לו להתבשל ושומרים שלא יישרף, בודקים מדי פעם מה שלומו. כשהאורז די רך אבל לא לגמרי פודינגי מוסיפים סוכר לפי הטעם. אני אוהבת את זה מתוק מתוק, ומוסיפה בערך רבע כוס סוכר (בזמנו תמיד השתמשתי בלבן, אף פעם לא ניסיתי עם חום). מערבבים ונותנים לזה להתבשל עוד קצת על אש מינימלית בהשגחה צמודה. בינתיים ממיסים כף קורנפלור בשליש כוס מים. אבל לא תמיד צריך להוסיף את זה. כשהאורז רך מאוד, אם המרקם עדיין לא פודינגי אלא האורז קצת שׂוחה, מוסיפים את המים עם הקורנפלור - ומייד מערבבים טוב טוב בלי להפסיק במשך שתי דקות הבישול האחרונות. מכבים את האש. מוסיפים טיפה אחת - גג שתיים - של תמצית ורדים אמיתית או "מי זאהר" (שמן נרולי) - להשיג בחנויות התבלינים. אם את פוחדת לשפוך תמצית פנימה ולחרב הכל (קרה לי פעם), אפשר לעשות את זה בשלב של הקורנפלור בכוס מים - ואז מקסימום הלכה כף קורנפלור.
להגיש חם-חם. תוספות אפשריות:
הקלאסי - קוקוס, קינמון, שקדים קצוצים, פיסטוקים קצוצים, אגוזים קצוצים - בשילובים שונים.
כיוון אחר - שוקולד מריר מגורר.
הקורנפלור מסמיך את הפודינג מאוד. לכן לא תמיד צריך אותו.
תמצית ורדים - בניחוח ורדים, מי זאהר - בניחוח הדרים.
הפודינג הזה נועד להיאכל חם, אבל אם רוצים להגיש קר, חובה לחלק את זה מראש לכלים נאים
קרקרים
מצרכים:
3 כוסות קמח מלא (400 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/3 כוס נבט חיטה
1/3 כוס שומשום או שומשום מלא
1 כפית שטוחה מלח
300 מ"ל יוגורט
2 כפיות דבש
1/3 כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
אופן ההכנה: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, נבט, שומשום ומלח. מוסיפים את היוגורט, הדבש והשמן, ומערבבים בכף או ביד עד שנוצר בצק רך. אם הבצק יבש והחומרים לא מתאחדים בקלות - מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מכסים את הקערה ומשהים 20 דקות.
פורסים על משטח עבודה נייר אפייה בגודל תבנית שטוחה (אפשר לנגב את המשטח במטלית לחה, כדי שהנייר ייצמד אליו). מרדדים את הבצק על הנייר לעלה דק בממדים של תבנית אפייה גדולה ובעובי של כ-4 מ"מ.
בגלגלת משוננת או בסכין חדה חותכים ומיישרים את שולי הבצק, וחותכים את העלה למלבנים מאורכים (לקבלת קווים ישרים מומלץ להיעזר בסרגל מתכת). משאירים את מלבני הבצק על נייר האפייה.
מניחים תבנית אפייה שטוחה הפוכה מול קצה נייר האפייה שעליו המלבנים החתוכים, ובעדינות מושכים את הנייר עליה, על תכולתו (התבנית הפוכה כדי שהנייר עם הבצק שעליו יחליק עליה בקלות, והקרקרים לא יתקפלו בקצוות כשהם מתמקמים בתבנית). אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, עד שהקרקרים ישחימו מעט. נזהרים לא לשרוף.
מוציאים את הקרקרים מהתבנית לרשת ומצננים עד שיתקשו ויהפכו פריכים. שומרים בצנצנת אטומה לאחר צינון מלא.
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות רכות, בריאות וקלות הכנה, בלי קמח לבן, סוכר לבן ובלי טיפת שומן.
מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל עדינה (פתיתים)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות דבש
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה מחממים תנור ל-175 מעלות. טוחנים כוס משיבולת השועל לאבקה דקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. בעזרת 2 כפיות יוצרים עוגיות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות, עד שהן יציבות ומעט זהובות. מצננים ושומרים בכלי סגור.
מחק רוזה לי (29.03.2007 07:16): קניידלטיפול מעולה לדלקת השד. קוראים לזה שמן נימית, מיוצר ע"י חברה שנקראת "עשבי קדם" משתמשים חיצונית על השד באיזור הנגוע ו...אין לי מושג איך אבל זה עובד פלאות!!!
אפשר להשיג בניצת הדובדבן ובעוד בתי טבע למינהם.
דאל עדשים כתומות
החומרים:
1 כוס עדשים כתומות
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
3 כפיות קארי
2 כוסות עגבניות מרוסקות
חצי כפית מלח
3 חופנים של כוסברה קצוצה
שמן לטיגון
ההכנה: מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב. מורידים מהאש מגישים חם.
מתכוני בורגול של פיליס גלזר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396699,00.html
במבי ק (11.06.2007 07:52):
לקחתי מתכון מהרשת: http://www.2eat.co.il/ShowRecipe.asp?artID=651 ושיניתי קצת. חצי מהכמות שמתי קמח שיפון. שמתי שקדים טחונים וקצת נבט חיטה במקום אגוזים. יצא שתי תבניות אינגליש קייק. לפעם הבאה הייתי מורידה מאוד את כמות הסוכר, ומוסיפה עוד תבלינים (עוד קצת אגוז מוסקט, וגם ציפורן והל).
כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט - בצק הפשטידה הכי פשוט בעולם. עליו שמתי קישואים פרוסים, שום ובזיליקום, ויאללה לתנור.
זה יוצא בצק מעולה (משטחים עם היד ישירות על התבנית). חצי שעה בתנור על 180 מעלות (אני שמה עגבניות ופטה, או חצילים ופטה, או שילוב, או רצועות דקות של בטטה עם טחינה גולמית. אפשר גם כרישה או קישואים...)
חומוס עדשים אדומות ב-15 דקות
בלי להשרות, בקושי לבשל – החומוס המפתיע והטעים הזה מוכן תוך 20 דקות מקסימום. אפשר להגיש כמו חומוס רגיל או עם רבעי פיתה קלויה בתור דיפ.
המרכיבים (ל-2 כוסות):
1 כוס עדשים אדומים (רצוי אורגניים)
1 וחצי כוסות מים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
3-4 כפות מיץ מלימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתה, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
חרוב
החרוב הוא אחד הפירות העשיר ביותר במרכיבים חיוניים. אפשר להתקיים רק עליו תקופה ארוכה יחסית. הוא משביע ומשמש מקור טוב לחלבון צמחי. הרכבו הכימי של החרוב שונה בזנים השונים. בד"כ אורגני אלא אם כן מקבל ריסוס ממטעים סמוכים. בקיץ לשמור בקירור . נשמר שנה.
בפרי התרבותי המובחר יש 8% חלבון, 13% שומן, 50% סוכרים טבעיים (סוכרוז, פרוקטוז, קסילולז, מלטוז ודקטרוז), 2.7% אפר, 6.8% תאית, 12.1% מים וריכוז גבוה יחסית של מינרלים חיוניים כגון סידן, זרחן, אשלגן, מגנזיום וברזל וכן ויטמינים A ,C ו-B.
השפעות רפואיות
עוד משהו קצר
פודינג חרובים (5-6 מנות):
בבלנדר מערבלים 300 גרם טופו מפורר עם ½ כוס דבש, 1/3 כוס שמן (מאחר ואין כאן תהליך של בישול אפשר להשתמש בשמן חמניות/ חריע/ תירס/ סויה מכבישה קרה. הם לא יתחמצנו, או בשמן אורז), 1/3 כוס אבקת חרובים, 1 כפית תמצית וניל (רצוי הטבעית) ומעט רום או יין אדום לטעם (אופציונלי).
מערבבים עד להיווצרות בלילה אחידה, ומקררים בקופסא סגורה ללילה/ למשך מספר שעות לפני ההגשה.
עוגיות חרובים:
מערבבים 1/3 כוס שמן (רצוי זית/ אורז) עם 1/3 כוס דבש. מוסיפים ביצה אחת וכפית תמצית וניל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים ¼ 1 כוסות קמח מלא, כפית אבקת אפייה, ½ 2 כפות אבקת חרובים ו- 2/3 כוס אגוזים קצוצים. מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקודמת.
מניחים בכפית על תבנית משומנת היטב לכ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפשר גם להשתמש בתבנית לעוגיות.
אפשר להשתמש באבקת חרובים גם בשייקים של פירות, בחלב סויה, בממרח שקדיה ודבש, בדייסות קוואקר, בגרנולה ואפילו בסחלב. אפשר גם להכין ממנה ממרח על בסיס מים או שמן.
עדי ל
נבט חיטה (12.06.2008 15:30):
ומצאתי עוד מתכון מומלץ
להלן המתכון שהביאה תום לעוגת בננות, בלי שמן וביצים, אם את רוצה להשתמש בשמרים יבשים, הייתי שמה כאן משהו כמו 2/3 כף שמרים יבשים, במקום האבקות המתפיחות.
זו עוגה כבדה יחסית, אז צריך להמתין בסבלנות לתפיחה..
נושא : עוגת בננות מופלאה
תאריך : 13/02/07 14:42
מחבר/ת : תום
עוגת בננה
5 בננות
¼ 1 כוס סוכר חום / 1 כפית אבקת סטיביה
2 כוסות קמח מלא
1 כפית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
אפשר להוסיף ½ כוס אגוזים קצוצים / מחית תמרים .....
לחמם תנור מראש
לרסק בבלנדר הבננות, הסוכר והווניל
בקערה נפרדת לערבב שאר החומרים, ולהוסיף למחית.
לשמן תבנית מוארכת, לאפות ב- 180 מעלות, כשעה
הכי פשוט וטוב: להכין בבית חלב אורז.
חצי כוס אורז מלא אורגני יחד עם סיר מלא מים
(לפעמים אני מוסיפה גם קצת שיבולת שועל להוספת ענין וערך תזונתי),
לבשל שעה-שעה וחצי על אש קטנה בלי מכסה,
כשמסתמך וכמות המים יורדת בבערך שליש מסננים,
(נותנים לזה לעמוד במסננת כי מתנקזים עוד המון נוזלים מעיסת האורז)
לנוזל אפשר להוסיף קצת שקדייה או אפילו טיפה סוכר חום,
לשים בבקבוק ולמקרר....
• ל30 קציצות גזר גדולות:
מגררים במגררת עבה או מעבדים קלות במעבד מזון חבילת גזר (פה יש חבילות ענקיות כאלה, עשרה גדולים בחבילה)
משרים בערך כוס וחצי פשתן שלם בשתי עגבניות טחונות לנוזל (זה חומר ההדבקה שלנו) אחרי כמה זמן הפשתן מפריש מין ג'לי דביק כזה
קוצצים בממחה בצל בינוני, שתי שיני שום לגודל של סלט.
קוצצים חבילה כוסברה וחבילה פטרוזיליה
מערבבים היטב את כל החומרים חוץ מהפשתן ומתבלים כמו שאוהבים קציצות (אצלנו הרבה כמון, מלח, פלפל, צ'ילי אם רוצים, וצריך לעשות תיבול יתר כי הטעם יורד.) ואז מערבבים ידנית את הפשתן פנימה.
עושים קציצות גדולות ועבות (גודל כף יד בלי האצבעות, עובי כף יד בחלק הדק happy) ומניחים במייבש או בשמש לייבוש
(ניצן אמ)
פלונית אלמונית (01.08.2008 20:14):
המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 ראש כרוב ירוק קטן
כוס וחצי גזר מגורר
1 כוס סלק מקולף ומגורר
1/2 כוס נבטי צנונית, ברוקולי או אלפלפא (או נבטי חמניות)
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ (לבן וחלק מהירוק)
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס שמן זית, קנולה או זרעוני ענבים בכבישה קרה
1 כף דבש
מלח ים גס
פלפל שחור לפני הטעם
אופן ההכנה:
25 תמרים קטנים - ברהי מגולענים
חצי כוס צימוקים
גרידת קליפת לימון
קורטוב ג'ינג'ר
אם הפרג כבר טחון, להוסיפו בסוף יחד עם הלימון.
נראה לי שכדאי לטחון את הכוסמת המונבטת בממחה ולהעבירה לקערה גדולה.
לאחר מכן לעבד את התמרים והצימוקים לכדי מחית.
ואז בקערה לערבב את כל המרכיבים ידנית.
או להוסיף לממחה אחרי שהתקבלה המחית את הכוסמת הטחונה ושאר המרכיבים.
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
עיגולים מגזר אחד
פרחים מכרובית קטנה
2-3בצלים קצוצים
4-5שיני שום קצוצות גס
1-2 פחיות חלב קוקוס
מלח, פלפל,
2 כפות אבקת קארי
אופן ההכנה
מחממים תנור (אפשר גם אובן- טוסטר) לחום בינוני- גבוה.
שמים בקערה את כל הירקות יחדיו.
מערבבים בצלחת את חלב הקוקוס עם התבלינים [בכוונה לא ציינתי כמות מדייקת של חלב קוקוס, כי זה תלוי בגודל התנור והתבנית. אם כמות הירקות גדולה יותר יהיה צורך ביותר חלב קוקוס כדי "להרטיב" אותם, כך גם במקרה בו רוצים שהירקות יהיו יותר נוזליים- עם הרבה רוטב] שופכים את תערובת חלב הקוקוס מעל הירקות ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית/ פיירקס ואופים בתנור למשך כשעה, או עד הירקות מוכנים.
ואריאציות
אפשר להוסיף ירקות נוספים, כמו: עגבניות, דלעת, דלורית, קישוא, שורשים, סלק ועוד.
אפשר לשחק עם כמויות הבצל והשום לפי הטעם.
אפשר להוסיף קוביות טופו, טמפה, נתחי עוף וכד'.
זה נראה טוב, מריח טוב והכי חשוב....טעייייייייים!
• 8 שיני שום כתושות (כנראה אמורות להיות קטנות)
o זנגוויל טרי מגורר, חתיכה בגודל 6 ס"מ בערך, או פחות
o 5 כפות מים
o 6 כפות טחינה גולמית (החברה שמה יותר)
o 3 כפות רוטב סויה
o 2 כפות שמן שומשום
o כף סוכר
o 6 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
אפשר גם* 1 כף יין לבן
את זה מערבבים טוב טוב, ומערבבים עם הפסטה. אני מחזיקה את הרוטב בכלי זכוכית במקרר, וכל פעם מערבבת קצת עם פסטה (אורגנית מקמח מלא) שהכנתי על המקום. ככה זה תמיד טעים. ואת הרוטב צריך מדי פעם לערבב כי הוא מתגבש.
אגב, גם את הבצל הירוק אפשר להוסיף רק בהגשה כל פעם.
פרפה קשיו נא בזיגוג דובדבנים
קלתית
1 כוס שומשום מלא
1 כוס זרעי חמניות (לא קלויים כמובן...)
תמרים: מג'הול, בארי או זן רך אחר
קינמון
הכנה
במעבד מזון מכניסים קודם את השומשום ,החמניות והקינמון ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למירקם דביק וסבבי.
מילוי
3 כוסות אגוזי קשיו (אפשר לחילופין מקדמיה)
מיץ משני לימונים + גרד קליפת לימון
חצי כוס שמן קוקוס
תמרים מג'הול או זן רך אחר
וניל
הכנה
בבלנדר רצוי חזק,מכניסים את אגוזי הקשיו, מיץ הלימון ,הוניל ,טוחנים ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למתיקות הרצויה ,מוסיפים את גרד קליפת הלימון לפי הטעם, ומגיעים למרקם רך וחלק.
מתיקות - כשטועמים את תערובת הקשיו לפני ההקפאה, היא צריכה להיות מתוקה קצת יותר מידי, כי לאחר ההקפאה המתיקות מתעמעמת.
זיגוג
דובדבנים או פירות יער או תותים
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון
יוצרים תחתית מהקלתית ומשטחים בתבנית שקעים (כזו של מאפינס) או כלי הגשה אישיים (למשל, ספלוני אספרסו) או כמובן בתבנית פאי. יוצקים את המלוי ומקפיאים למשך הלילה.
ביום ההגשה - מקשטים בזיגוג ואפשר להוסיף גם פרי שלם או עלי נענע או...משהו, ומחזירים למקפיא.
מחלצים מהתבנית, מניחים לפרפה להתרכך 10 - 5 דקות בטמפ' החדר, ומגישים.
קישור | העבר | מחקעדי ל (25.10.2008 23:28):
לחם במבי
לחם שאור בלי לישה, בלי הרבה שלבים
הרעיון, בגדול, הוא לערבב קמח, שאור ומים ככה שתהיה בלילה די סמיכה אבל שאי אפשר ללוש ביד בגלל שהיא דביקה. משהו כמו טיט. אם נדבר על כחצי חבילה קמח (שיפון/מלא/כוסמין) אז מוסיפים כארבע כפות מולסה/ סילאן, לפחות כוס של גרעינים שונים (אני משרה לפעמים לילה מראש גריעי חיטה וכוסמין, ככה שיהפכו לרכים, אבל בהחלט ניתן לשפוך על הרגע גרעיני חמניה, דלעת, שומשום ופשתן, מעורבבים או רק אחד מהם). מוסיפים מלח (אני מהמרת על שתי כפיות בערך). מערבבים הכל עם כף ושופכים לאינגליש קייק (אני שמה בתוך התבנית נייר אפיה כדי שיהיה קל יותר להוציא אחרי האפיה). נותנים לזה לעמוד בין 4 שעות ללילה שלם. אופים על חום של 180 מעלות לשעה. הלחם נשמר טרי כמה ימים. אני שומרת אותו בתוך שקית של עיתון הארץ (מאורכת). כשפורסים ממנו יום למחרת ניתן לפרוס פרוסות ממש דקות (כמו פומפרניקל).
קישור | העבר | מחקעדי ל (27.10.2008 22:58):
פטנט עולמי: בעוגות גזר, קישואים, דלעת וכו' - להחליף כשליש מהקמח בקמח חומוס (ברוח הממתקים ההודיים).
אורגנית מתחילה (31.10.2008 07:59):
עדי שלום
המתכון של הפיצה הוא מהספר "ששת מאפים" של "על השולחן"
"מגויר" או "משודרג" לקמח מלא.
לאפייה של פיצות או עוגות אני עדיין משתמשת בקמח 70%, ורק לחם אופה ב100%
והנה הבצק :
1/1/4 (יעני אחד ורבע) (300 מ"ל) מים פושרים.
1 כף דבש
1/1/2 כפיות מלח
את כל זה אני שמה במכונת לחם על תכנית של בצק, ואחרי שעה וחצי יש לי בצק תפוח ונעים מאד מאד לעבודה.
במתכון המקורי כתוב כך :
"שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים מים ודבש ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק, הנפרד מדפנות הקערה ונדבק מעט לתחתיתה. מכסים ומתפיחים את הבצק, עד שהוא מכפיל את נפחו".
טוב, מה עושים כשיש בצק?
מחממים את התנור במשך חצי שעה (עבד גם עם פחות) לחום מקסימלי (250 מעלות)
מכמות הבצק שכתבתי, יוצאות לי בד"כ 3 פיצות שאני שמה בתבנית בקוטר של 24 (זה בערך)
מרדדת על משטח מקומח, משתדלת שיצא דק, לא תמיד מצליח, והיידה לתבנית להוספת התוספות.
מה שמנו על הפיצה?
רוטב עגבניות אורגני תוצרת בית
גבינת מוצרלה/צהובה
לפעמים תוספת של פטריות או גבינת עיזים ובזיליקום, עגבניות חתוכות, בקיצור מה שאוהבים.
10 דקות בתנור (הלוהט) ויוצא יופי.
והמתכון לרוטב עגבניות שלהם שהוא די מוצלח (אם כי לא מספיק "רוטב", אבל אוהבים את זה אצלנו ככה)
חומרים ל1 ליטר רוטב (מספיק ל4 פיצות גדולות - ובינינו להרבה יותר)
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1/1/2 ק"ג עגבניות חלוטות קלופות וחתוכות לקוביות (כשאין לי כח אני לא חולטת ומקלפת את פשוט מכניסה הכל למעבד המזון, אוהבת מרקם יותר מקווצץ מקוביות, כך שאני די מרסקת אותם)
1/1/2 כוסות מים.
מלח ופלפל שחור
1 כף סוכר
1 כפית אורגנו יבש
ואיך מכינים?
מרסקים עגבניות (רצוי קלופות) במעבד מזון או בפומפיה, ממליחים, מורחים על הבצק בתור רוטב, אפשר להוסיף אם אוהבים גם סחוג או חריף.
מתכון של בטטות בשמן זית ולימון, מהאתר של ג'אקומו.
החומרים:
3-4 בטטות בינוניות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום מרוסקת
מיץ מלימון אחד
עירית קצוצה
מלח
3 כפות חומץ בלזמי
קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן פורסים אותה לאורך לפרוסות דקות.
מסדרים את פרוסות הבטטה בכלי פלסטיק, שופכים מעל שמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים את השום ואת המלח, סוגרים את הכלי ומנערים היטב.
מניחים לעמוד בצד כשעה אחת.
מעבירים לצלחת הגשה, שופכים מעל חומץ בלזמי.
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.
עוגיות מרציפן טבעונאיות-
החומרים- חופן של כ-30 שקדים , חופן של כ-30 אגוזי קשיו , 6 תמרים מהרכים הנוחים לעיבוד כמו ברהי או מג'הול. אניבאופן אישי מעדיפה את הברהי כי הם פחות מתוקים. אם משתמשים במג'הול מספיק 5 תמרים כי הם יותר גדולים בדרך כלל. טוחנים את השקדים והקשיו במטחנת קפה, או מטחנת תבלינים, שזה אותו הדבר בדרך כלל, אני מחלקת ל2 כמויות כי המטחנה שלי קטנה, ואז פשוט לשים את האבקה עם התמרים לאחר שגילענת אותם. יוצרים כדורים קטנים, או צורות של עוגיות. אפשר לשים קשיו או שקד מעל כל עוגיה. לא צריך לאפות ולא בטיח. טעים להפליא וגם בריא. בתיא
אור-לי(2006-06-26T01:11:32):
מניקה כמעט מלא, עדיין עם מעט מאוד תרומות ליממה, אבל אין מה להשוות למקום בו היינו.
קראתי אותך אצל מא צ'י.
כמה שזה מרגש לקרוא.
כל הכבוד לך על הנחישות ועל ההתמדה, את אישה נדירה.
ממש מרגש לקרוא.
http://pilpel.iba.org.il/
מתכונים (טיפים טובים)
http://www.matkonim.net/index.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3323775,00.html
בורגר שיבולת שועל
החומרים:
1 בצל קצוץ
כף שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס רוטב סויה
שן שום כתושה
כף וחצי אבקת בצל
כף בזיליקום/אורגנו מיובש
רבע כוס שמרי בירה
רבע כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
שליש כוס פירורי לחם
2 כוסות שיבולת שועל
ההכנה: לטגן את הבצל בשמן עד שהבצל מתרכך. להוסיף למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת שועל, לערבב היטב ולבשל כחמש דקות. להוסיף את שיבולת השועל, לערבב היטב ולבשל חמש דקות נוספות. לכסות את המחבת או את הסיר ולהשהות בצד למשך שעה. ליצור כ-15 קציצות בגודל של חצי כוס. רצוי ליצור את הקציצות עם ידיים רטובות ולסדר בתבנית אפייה משומנת. לאפות ב 180 מעלות במשך 35 דקות, להפוך ולאפות 15 דקות נוספות או לטגן משני הצדדים עד להשחמה.
אפשר להקפיא אם לא משתמשים בכל העיסה.
עוגת חרובים
יבשים:
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן/טפיוקה
קצת פחות מ- 1/4 כוס אבקת חרובים (מנסיוני הרבה ילדים לא אוהבים שהטעם של החרובים משתלט על הכל)
1 כפית אבקת אפייה
קצת פחות מ- 3/4 כוס סוכר חום (בגלל תמצית הווניל אפשר להוריד בסוכר וזה לא מורגש)
נוזלים:
1 כוס מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
1 כפית תמצית ווניל (להשתדל מסוג הטוב)
הוראות:
לערבב היטב יבשים. להוסיף נוזלים ולערבב היטב.
בשלב זה אני ממליצה להוסיף גם:
קוקוס, אגוזים טחונים, קינמון.
להכניס התערובת לתבנית מאפינס, לאפות כ- 20 דקות, חום בינוני.
עוגיות
350 גר' קמח תופח (אפשר קמח מלא + 1 כפית גדושה א.אפיה)
1 שמנת חמוצה\יוגורט
250 גר' חמאה
שמים את כל החמרים במעבד מזון, עוטפים בניילון נצמד ושומרים שעה במקרר.
מןציאים, מרדדים, קורצים צורות ולתנור בערך 2\1 שעה בחום בינוני.
אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד, אן לטבול את העוגיות בסוכר חום וכו'
ודינג אורז בנוסח ערבי - "רוז אל חליב"
מחממים ליטר חלב בסיר. כשהוא די רותח, 4 שניות לפני הגלישה, מוסיפים כוס אורז מסוג ריזוטו עגול. מערבבים וממשיכים להרתיח. כשהוא ממש רותח מנמיכים את האש מאוד ומכסים כמעט לגמרי. נותנים לו להתבשל ושומרים שלא יישרף, בודקים מדי פעם מה שלומו. כשהאורז די רך אבל לא לגמרי פודינגי מוסיפים סוכר לפי הטעם. אני אוהבת את זה מתוק מתוק, ומוסיפה בערך רבע כוס סוכר (בזמנו תמיד השתמשתי בלבן, אף פעם לא ניסיתי עם חום). מערבבים ונותנים לזה להתבשל עוד קצת על אש מינימלית בהשגחה צמודה. בינתיים ממיסים כף קורנפלור בשליש כוס מים. אבל לא תמיד צריך להוסיף את זה. כשהאורז רך מאוד, אם המרקם עדיין לא פודינגי אלא האורז קצת שׂוחה, מוסיפים את המים עם הקורנפלור - ומייד מערבבים טוב טוב בלי להפסיק במשך שתי דקות הבישול האחרונות. מכבים את האש. מוסיפים טיפה אחת - גג שתיים - של תמצית ורדים אמיתית או "מי זאהר" (שמן נרולי) - להשיג בחנויות התבלינים. אם את פוחדת לשפוך תמצית פנימה ולחרב הכל (קרה לי פעם), אפשר לעשות את זה בשלב של הקורנפלור בכוס מים - ואז מקסימום הלכה כף קורנפלור.
להגיש חם-חם. תוספות אפשריות:
הקלאסי - קוקוס, קינמון, שקדים קצוצים, פיסטוקים קצוצים, אגוזים קצוצים - בשילובים שונים.
כיוון אחר - שוקולד מריר מגורר.
הקורנפלור מסמיך את הפודינג מאוד. לכן לא תמיד צריך אותו.
תמצית ורדים - בניחוח ורדים, מי זאהר - בניחוח הדרים.
הפודינג הזה נועד להיאכל חם, אבל אם רוצים להגיש קר, חובה לחלק את זה מראש לכלים נאים
קרקרים
מצרכים:
3 כוסות קמח מלא (400 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/3 כוס נבט חיטה
1/3 כוס שומשום או שומשום מלא
1 כפית שטוחה מלח
300 מ"ל יוגורט
2 כפיות דבש
1/3 כוס שמן קנולה (80 מ"ל)
1-3 כפות מים (לפי הצורך)
אופן ההכנה: מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה, נבט, שומשום ומלח. מוסיפים את היוגורט, הדבש והשמן, ומערבבים בכף או ביד עד שנוצר בצק רך. אם הבצק יבש והחומרים לא מתאחדים בקלות - מוסיפים מעט מים לפי הצורך. מכסים את הקערה ומשהים 20 דקות.
פורסים על משטח עבודה נייר אפייה בגודל תבנית שטוחה (אפשר לנגב את המשטח במטלית לחה, כדי שהנייר ייצמד אליו). מרדדים את הבצק על הנייר לעלה דק בממדים של תבנית אפייה גדולה ובעובי של כ-4 מ"מ.
בגלגלת משוננת או בסכין חדה חותכים ומיישרים את שולי הבצק, וחותכים את העלה למלבנים מאורכים (לקבלת קווים ישרים מומלץ להיעזר בסרגל מתכת). משאירים את מלבני הבצק על נייר האפייה.
מניחים תבנית אפייה שטוחה הפוכה מול קצה נייר האפייה שעליו המלבנים החתוכים, ובעדינות מושכים את הנייר עליה, על תכולתו (התבנית הפוכה כדי שהנייר עם הבצק שעליו יחליק עליה בקלות, והקרקרים לא יתקפלו בקצוות כשהם מתמקמים בתבנית). אופים בחום בינוני 180° כ-25-30 דקות, עד שהקרקרים ישחימו מעט. נזהרים לא לשרוף.
מוציאים את הקרקרים מהתבנית לרשת ומצננים עד שיתקשו ויהפכו פריכים. שומרים בצנצנת אטומה לאחר צינון מלא.
עוגיות שיבולת שועל
עוגיות רכות, בריאות וקלות הכנה, בלי קמח לבן, סוכר לבן ובלי טיפת שומן.
מצרכים:
2 כוסות שיבולת שועל עדינה (פתיתים)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר חום כהה
2 כפות דבש
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס חלב
אופן ההכנה מחממים תנור ל-175 מעלות. טוחנים כוס משיבולת השועל לאבקה דקה. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב לעיסה אחידה. בעזרת 2 כפיות יוצרים עוגיות קטנות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 10-15 דקות, עד שהן יציבות ומעט זהובות. מצננים ושומרים בכלי סגור.
מחק רוזה לי (29.03.2007 07:16): קניידלטיפול מעולה לדלקת השד. קוראים לזה שמן נימית, מיוצר ע"י חברה שנקראת "עשבי קדם" משתמשים חיצונית על השד באיזור הנגוע ו...אין לי מושג איך אבל זה עובד פלאות!!!
אפשר להשיג בניצת הדובדבן ובעוד בתי טבע למינהם.
דאל עדשים כתומות
החומרים:
1 כוס עדשים כתומות
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
3 כפיות קארי
2 כוסות עגבניות מרוסקות
חצי כפית מלח
3 חופנים של כוסברה קצוצה
שמן לטיגון
ההכנה: מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב. מורידים מהאש מגישים חם.
מתכוני בורגול של פיליס גלזר
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3396699,00.html
במבי ק (11.06.2007 07:52):
לקחתי מתכון מהרשת: http://www.2eat.co.il/ShowRecipe.asp?artID=651 ושיניתי קצת. חצי מהכמות שמתי קמח שיפון. שמתי שקדים טחונים וקצת נבט חיטה במקום אגוזים. יצא שתי תבניות אינגליש קייק. לפעם הבאה הייתי מורידה מאוד את כמות הסוכר, ומוסיפה עוד תבלינים (עוד קצת אגוז מוסקט, וגם ציפורן והל).
כוס קמח מלא, רבע כוס שמן זית, רבע כוס יוגורט - בצק הפשטידה הכי פשוט בעולם. עליו שמתי קישואים פרוסים, שום ובזיליקום, ויאללה לתנור.
זה יוצא בצק מעולה (משטחים עם היד ישירות על התבנית). חצי שעה בתנור על 180 מעלות (אני שמה עגבניות ופטה, או חצילים ופטה, או שילוב, או רצועות דקות של בטטה עם טחינה גולמית. אפשר גם כרישה או קישואים...)
חומוס עדשים אדומות ב-15 דקות
בלי להשרות, בקושי לבשל – החומוס המפתיע והטעים הזה מוכן תוך 20 דקות מקסימום. אפשר להגיש כמו חומוס רגיל או עם רבעי פיתה קלויה בתור דיפ.
המרכיבים (ל-2 כוסות):
1 כוס עדשים אדומים (רצוי אורגניים)
1 וחצי כוסות מים
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
3-4 כפות מיץ מלימון טרי
1 שן שום כתושה
1 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
שמן זית, צנוניות פרוסות, רבעי בצל, פיתה, כוסברה או פטרוזיליה לקישוט
אופן ההכנה:
- מבררים ושמים את העדשים במסננת שוטפים מתחת למי ברז. שמים בסיר עם המים, מביאים לרתיחה כ-3-2 דקות על אש בינונית. מורידים קצף. מסירים מהאש, מכסים במכסה ומניחים לנוח כ-12 דקות.
- מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, מיץ מלימון טרי, שום, כמון, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מעבדים למרקם גרגרי או משחתי כמו חומוס. אין לעבד יתר על המידה שמא התערובת תהפוך יבשה (אך אז אפשר להוסיף עוד שמן זית או קצת מים אם רוצים).
חרוב
החרוב הוא אחד הפירות העשיר ביותר במרכיבים חיוניים. אפשר להתקיים רק עליו תקופה ארוכה יחסית. הוא משביע ומשמש מקור טוב לחלבון צמחי. הרכבו הכימי של החרוב שונה בזנים השונים. בד"כ אורגני אלא אם כן מקבל ריסוס ממטעים סמוכים. בקיץ לשמור בקירור . נשמר שנה.
בפרי התרבותי המובחר יש 8% חלבון, 13% שומן, 50% סוכרים טבעיים (סוכרוז, פרוקטוז, קסילולז, מלטוז ודקטרוז), 2.7% אפר, 6.8% תאית, 12.1% מים וריכוז גבוה יחסית של מינרלים חיוניים כגון סידן, זרחן, אשלגן, מגנזיום וברזל וכן ויטמינים A ,C ו-B.
השפעות רפואיות
- מצוין לתסמונת מעי רגיש או שלשולים. בזכות תכולה גבוהה של טנינים.
- מתן אנרגיה – יש בו תכולת סוכרים גבוהה וזמינה. תורם לאנרגיה, ריכוז, זיכרון. מצוין לספורטאים, סטודנטים ואנשים העובדים בתנאי לחץ.
- משפר תנובת חלב
- ריפוי סוכרת – שתיית תה מזרעי חרובים עוזרת לסכרת.
- תחליף מצוין לשוקולד ושוק לילדים.
- חרובים שלמים – לבחור חרוב שלם ללא חורים (אין תולעים) ולאכול אותו ללא הגרעינים.
- רסק חרובים – להשרות 24 שעות במים חרובים שלמים. אח"כ לרסק אותם עם פומפיה או להוציא את הגרעינים ואז לטחון במטחנת קפה. את הרסק לייבש על מגש כ-4 שעות ולאחסן בצנצנת סגורה הרמטית. לשים בקירור.
- סירופ דבש חרובים – לשבור ½ ק"ג חרובים בשלים לחתיכות קטנות. לבשל בליטר מים משך כשעה לסנן . מקבלים סירופ חרובים מתוק.
- תה חרובים – לבשל 50 גר` זרעים בליטר מים משך שעה. לסנן ולשתות 2-3 כוסות ביום.
- אבקת חרובים – לטחון את החרובים לאבקה. בתעשייה האבקה מתחמצנת.
- שוקולד חרובים – מוצר תעשייתי על בסיס חרובים המוכן ללא סוכר וללא קקאו ובצרוף לציטין, שמן צמחי , סוכר חום או ממתיק.
- ממרח חרובים – ניתן לרכוש ממרח חרובים על בסיס חומרים טבעיים ללא סוכר לבן וחומר משמר חסרונו בתהליכי העיבוד התעשיתים שלו.
- לארוחה מזינה חרוב בתוספת חיטה נבוטה ו-5 אגוזי מלך.
- סלט פירות – להוסיף 2 כפיות רסק חרובים לסלט פירות עם צימוקים ואגוזים קצוצים.
- כדורי תמרים – להשטיח חצי חבילת תמרים מעוכים בתוך מעט מיץ לימון, לפזר 2 כפיות רסק חרובים, מעט אגוזים טחונים וצימוקים. ליצור כדור ולטבול באבקת קוקוס.
- דייסת קווקר – להוסיף בסוף הבישול 2 כפיות רסק חרובים, 1 כף שומשום חום טחון, 1 כפית דבש נוזלי וקורט קינמון.
- קפה חרובים – להוסיף מים רותחים ל-1 כף רסק חרובים ומעט חלב ודבש.
- גלידת חרובים – להוסיף 2 כפיות סירופ חרובים לגביע אשל ולערבב.
- ממרח חרובים – למרוח סירופ חרובים על לחם חי.
- לערבב 2/3 טחינה עם 1/3 סירופ חרובים
עוד משהו קצר
פודינג חרובים (5-6 מנות):
בבלנדר מערבלים 300 גרם טופו מפורר עם ½ כוס דבש, 1/3 כוס שמן (מאחר ואין כאן תהליך של בישול אפשר להשתמש בשמן חמניות/ חריע/ תירס/ סויה מכבישה קרה. הם לא יתחמצנו, או בשמן אורז), 1/3 כוס אבקת חרובים, 1 כפית תמצית וניל (רצוי הטבעית) ומעט רום או יין אדום לטעם (אופציונלי).
מערבבים עד להיווצרות בלילה אחידה, ומקררים בקופסא סגורה ללילה/ למשך מספר שעות לפני ההגשה.
עוגיות חרובים:
מערבבים 1/3 כוס שמן (רצוי זית/ אורז) עם 1/3 כוס דבש. מוסיפים ביצה אחת וכפית תמצית וניל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים ¼ 1 כוסות קמח מלא, כפית אבקת אפייה, ½ 2 כפות אבקת חרובים ו- 2/3 כוס אגוזים קצוצים. מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת הקודמת.
מניחים בכפית על תבנית משומנת היטב לכ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. אפשר גם להשתמש בתבנית לעוגיות.
אפשר להשתמש באבקת חרובים גם בשייקים של פירות, בחלב סויה, בממרח שקדיה ודבש, בדייסות קוואקר, בגרנולה ואפילו בסחלב. אפשר גם להכין ממנה ממרח על בסיס מים או שמן.
עדי ל
נבט חיטה (12.06.2008 15:30):
ומצאתי עוד מתכון מומלץ
להלן המתכון שהביאה תום לעוגת בננות, בלי שמן וביצים, אם את רוצה להשתמש בשמרים יבשים, הייתי שמה כאן משהו כמו 2/3 כף שמרים יבשים, במקום האבקות המתפיחות.
זו עוגה כבדה יחסית, אז צריך להמתין בסבלנות לתפיחה..
נושא : עוגת בננות מופלאה
תאריך : 13/02/07 14:42
מחבר/ת : תום
עוגת בננה
5 בננות
¼ 1 כוס סוכר חום / 1 כפית אבקת סטיביה
2 כוסות קמח מלא
1 כפית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
אפשר להוסיף ½ כוס אגוזים קצוצים / מחית תמרים .....
לחמם תנור מראש
לרסק בבלנדר הבננות, הסוכר והווניל
בקערה נפרדת לערבב שאר החומרים, ולהוסיף למחית.
לשמן תבנית מוארכת, לאפות ב- 180 מעלות, כשעה
הכי פשוט וטוב: להכין בבית חלב אורז.
חצי כוס אורז מלא אורגני יחד עם סיר מלא מים
(לפעמים אני מוסיפה גם קצת שיבולת שועל להוספת ענין וערך תזונתי),
לבשל שעה-שעה וחצי על אש קטנה בלי מכסה,
כשמסתמך וכמות המים יורדת בבערך שליש מסננים,
(נותנים לזה לעמוד במסננת כי מתנקזים עוד המון נוזלים מעיסת האורז)
לנוזל אפשר להוסיף קצת שקדייה או אפילו טיפה סוכר חום,
לשים בבקבוק ולמקרר....
• ל30 קציצות גזר גדולות:
מגררים במגררת עבה או מעבדים קלות במעבד מזון חבילת גזר (פה יש חבילות ענקיות כאלה, עשרה גדולים בחבילה)
משרים בערך כוס וחצי פשתן שלם בשתי עגבניות טחונות לנוזל (זה חומר ההדבקה שלנו) אחרי כמה זמן הפשתן מפריש מין ג'לי דביק כזה
קוצצים בממחה בצל בינוני, שתי שיני שום לגודל של סלט.
קוצצים חבילה כוסברה וחבילה פטרוזיליה
מערבבים היטב את כל החומרים חוץ מהפשתן ומתבלים כמו שאוהבים קציצות (אצלנו הרבה כמון, מלח, פלפל, צ'ילי אם רוצים, וצריך לעשות תיבול יתר כי הטעם יורד.) ואז מערבבים ידנית את הפשתן פנימה.
עושים קציצות גדולות ועבות (גודל כף יד בלי האצבעות, עובי כף יד בחלק הדק happy) ומניחים במייבש או בשמש לייבוש
(ניצן אמ)
פלונית אלמונית (01.08.2008 20:14):
המרכיבים (ל-4 מנות):
1/2 ראש כרוב ירוק קטן
כוס וחצי גזר מגורר
1 כוס סלק מקולף ומגורר
1/2 כוס נבטי צנונית, ברוקולי או אלפלפא (או נבטי חמניות)
1/2 כוס צימוקים
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ (לבן וחלק מהירוק)
1 תפוח עץ חתוך לקוביות
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1/2 כוס שמן זית, קנולה או זרעוני ענבים בכבישה קרה
1 כף דבש
מלח ים גס
פלפל שחור לפני הטעם
אופן ההכנה:
- מורידים את הגבעול הפנימי מ-1/2 ראש הכרוב ומניחים עם החלק החתוך כלפי מטה. חותכים דק עם סכין או מגררים על פומפייה גסה. מסדרים בקערה.
- מנקים את הגזר עם סכין, אך לא מקלפים. מגררים בצד הבינוני של הפומפייה. מקלפים את הסלק ומגררים.
- מסדרים את כל המרכיבים, כל אחד בנפרד, על הכרוב, או שומרים בקעריות נפרדות ונותנים לכל אורח "לבנות" את הסלט האישי שלו.
- בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, שמן ודבש ויוצקים על הסלט. מתבלים במלח ופלפל אם רוצים.
- רקיקי פרג
- 3 כוסות כוסמת מונבטת
25 תמרים קטנים - ברהי מגולענים
חצי כוס צימוקים
גרידת קליפת לימון
קורטוב ג'ינג'ר
- אני אגב קונה כמות טובה של זרעי פרג, משרה אותם במשך כמה שעות טובות במים (מעין תהליך של טרום הנבטה),ואז מייבשת קלות בשמש ומאפסנת בצנצנות סגורות.
- אני מוצאת שכאשר היחס בין הכוסמת לפרג הוא 1:1 הטעם משובח יותר.
- במעבד מזון מעבדים את הכוסמת, הפרג והצימוקים יחדיו, מוסיפים את התמרים רכים (בטמפרטורת החדר) והג'ינג'ר וממשיכים לעבד לעיסה אחידה. בסיום מוסיפים את גרידת הלימון ידנית או בהבהוב קצר של מעבד המזון.
אם הפרג כבר טחון, להוסיפו בסוף יחד עם הלימון.
- הערה של מירב:
נראה לי שכדאי לטחון את הכוסמת המונבטת בממחה ולהעבירה לקערה גדולה.
לאחר מכן לעבד את התמרים והצימוקים לכדי מחית.
ואז בקערה לערבב את כל המרכיבים ידנית.
או להוסיף לממחה אחרי שהתקבלה המחית את הכוסמת הטחונה ושאר המרכיבים.
- חמאה נאה מחלב שקדים,שהתקלקל:
- ירקות בתנור בחלב קוקוס וקארי | [28/4/2004] (מתכון של ורד לב)
- זו מנה שהמצאתי במקרה כשניסיתי להתחקות אחרי טעם הודי- תאילנדי מסויים. כמובן שזה יצא אחרת לגמרי ממה שרציתי, אבל מאז זו אחת המנות הקבועות בבית שלנו ושל עוד כמה אנשים.
2 בטטות חתוכות לקוביות
2 תפו"א חתוכים לקוביות
עיגולים מגזר אחד
פרחים מכרובית קטנה
2-3בצלים קצוצים
4-5שיני שום קצוצות גס
1-2 פחיות חלב קוקוס
מלח, פלפל,
2 כפות אבקת קארי
אופן ההכנה
מחממים תנור (אפשר גם אובן- טוסטר) לחום בינוני- גבוה.
שמים בקערה את כל הירקות יחדיו.
מערבבים בצלחת את חלב הקוקוס עם התבלינים [בכוונה לא ציינתי כמות מדייקת של חלב קוקוס, כי זה תלוי בגודל התנור והתבנית. אם כמות הירקות גדולה יותר יהיה צורך ביותר חלב קוקוס כדי "להרטיב" אותם, כך גם במקרה בו רוצים שהירקות יהיו יותר נוזליים- עם הרבה רוטב] שופכים את תערובת חלב הקוקוס מעל הירקות ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית/ פיירקס ואופים בתנור למשך כשעה, או עד הירקות מוכנים.
ואריאציות
אפשר להוסיף ירקות נוספים, כמו: עגבניות, דלעת, דלורית, קישוא, שורשים, סלק ועוד.
אפשר לשחק עם כמויות הבצל והשום לפי הטעם.
אפשר להוסיף קוביות טופו, טמפה, נתחי עוף וכד'.
זה נראה טוב, מריח טוב והכי חשוב....טעייייייייים!
• 8 שיני שום כתושות (כנראה אמורות להיות קטנות)
o זנגוויל טרי מגורר, חתיכה בגודל 6 ס"מ בערך, או פחות
o 5 כפות מים
o 6 כפות טחינה גולמית (החברה שמה יותר)
o 3 כפות רוטב סויה
o 2 כפות שמן שומשום
o כף סוכר
o 6 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
אפשר גם* 1 כף יין לבן
את זה מערבבים טוב טוב, ומערבבים עם הפסטה. אני מחזיקה את הרוטב בכלי זכוכית במקרר, וכל פעם מערבבת קצת עם פסטה (אורגנית מקמח מלא) שהכנתי על המקום. ככה זה תמיד טעים. ואת הרוטב צריך מדי פעם לערבב כי הוא מתגבש.
אגב, גם את הבצל הירוק אפשר להוסיף רק בהגשה כל פעם.
פרפה קשיו נא בזיגוג דובדבנים
קלתית
1 כוס שומשום מלא
1 כוס זרעי חמניות (לא קלויים כמובן...)
תמרים: מג'הול, בארי או זן רך אחר
קינמון
הכנה
במעבד מזון מכניסים קודם את השומשום ,החמניות והקינמון ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למירקם דביק וסבבי.
מילוי
3 כוסות אגוזי קשיו (אפשר לחילופין מקדמיה)
מיץ משני לימונים + גרד קליפת לימון
חצי כוס שמן קוקוס
תמרים מג'הול או זן רך אחר
וניל
הכנה
בבלנדר רצוי חזק,מכניסים את אגוזי הקשיו, מיץ הלימון ,הוניל ,טוחנים ובהדרגה מוסיפים תמרים עד למתיקות הרצויה ,מוסיפים את גרד קליפת הלימון לפי הטעם, ומגיעים למרקם רך וחלק.
מתיקות - כשטועמים את תערובת הקשיו לפני ההקפאה, היא צריכה להיות מתוקה קצת יותר מידי, כי לאחר ההקפאה המתיקות מתעמעמת.
זיגוג
דובדבנים או פירות יער או תותים
טוחנים בבלנדר או במעבד מזון
יוצרים תחתית מהקלתית ומשטחים בתבנית שקעים (כזו של מאפינס) או כלי הגשה אישיים (למשל, ספלוני אספרסו) או כמובן בתבנית פאי. יוצקים את המלוי ומקפיאים למשך הלילה.
ביום ההגשה - מקשטים בזיגוג ואפשר להוסיף גם פרי שלם או עלי נענע או...משהו, ומחזירים למקפיא.
מחלצים מהתבנית, מניחים לפרפה להתרכך 10 - 5 דקות בטמפ' החדר, ומגישים.
קישור | העבר | מחקעדי ל (25.10.2008 23:28):
לחם במבי
לחם שאור בלי לישה, בלי הרבה שלבים
הרעיון, בגדול, הוא לערבב קמח, שאור ומים ככה שתהיה בלילה די סמיכה אבל שאי אפשר ללוש ביד בגלל שהיא דביקה. משהו כמו טיט. אם נדבר על כחצי חבילה קמח (שיפון/מלא/כוסמין) אז מוסיפים כארבע כפות מולסה/ סילאן, לפחות כוס של גרעינים שונים (אני משרה לפעמים לילה מראש גריעי חיטה וכוסמין, ככה שיהפכו לרכים, אבל בהחלט ניתן לשפוך על הרגע גרעיני חמניה, דלעת, שומשום ופשתן, מעורבבים או רק אחד מהם). מוסיפים מלח (אני מהמרת על שתי כפיות בערך). מערבבים הכל עם כף ושופכים לאינגליש קייק (אני שמה בתוך התבנית נייר אפיה כדי שיהיה קל יותר להוציא אחרי האפיה). נותנים לזה לעמוד בין 4 שעות ללילה שלם. אופים על חום של 180 מעלות לשעה. הלחם נשמר טרי כמה ימים. אני שומרת אותו בתוך שקית של עיתון הארץ (מאורכת). כשפורסים ממנו יום למחרת ניתן לפרוס פרוסות ממש דקות (כמו פומפרניקל).
קישור | העבר | מחקעדי ל (27.10.2008 22:58):
פטנט עולמי: בעוגות גזר, קישואים, דלעת וכו' - להחליף כשליש מהקמח בקמח חומוס (ברוח הממתקים ההודיים).
אורגנית מתחילה (31.10.2008 07:59):
עדי שלום
המתכון של הפיצה הוא מהספר "ששת מאפים" של "על השולחן"
"מגויר" או "משודרג" לקמח מלא.
לאפייה של פיצות או עוגות אני עדיין משתמשת בקמח 70%, ורק לחם אופה ב100%
והנה הבצק :
- 5 כוסות קמח מלא
1/1/4 (יעני אחד ורבע) (300 מ"ל) מים פושרים.
1 כף דבש
1/1/2 כפיות מלח
את כל זה אני שמה במכונת לחם על תכנית של בצק, ואחרי שעה וחצי יש לי בצק תפוח ונעים מאד מאד לעבודה.
במתכון המקורי כתוב כך :
"שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו שמרית. מוסיפים מים ודבש ומעבדים עד לקבלת בצק. מוסיפים מלח ומעבדים עוד 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק, הנפרד מדפנות הקערה ונדבק מעט לתחתיתה. מכסים ומתפיחים את הבצק, עד שהוא מכפיל את נפחו".
טוב, מה עושים כשיש בצק?
מחממים את התנור במשך חצי שעה (עבד גם עם פחות) לחום מקסימלי (250 מעלות)
מכמות הבצק שכתבתי, יוצאות לי בד"כ 3 פיצות שאני שמה בתבנית בקוטר של 24 (זה בערך)
מרדדת על משטח מקומח, משתדלת שיצא דק, לא תמיד מצליח, והיידה לתבנית להוספת התוספות.
מה שמנו על הפיצה?
רוטב עגבניות אורגני תוצרת בית
גבינת מוצרלה/צהובה
לפעמים תוספת של פטריות או גבינת עיזים ובזיליקום, עגבניות חתוכות, בקיצור מה שאוהבים.
10 דקות בתנור (הלוהט) ויוצא יופי.
והמתכון לרוטב עגבניות שלהם שהוא די מוצלח (אם כי לא מספיק "רוטב", אבל אוהבים את זה אצלנו ככה)
חומרים ל1 ליטר רוטב (מספיק ל4 פיצות גדולות - ובינינו להרבה יותר)
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
1/1/2 ק"ג עגבניות חלוטות קלופות וחתוכות לקוביות (כשאין לי כח אני לא חולטת ומקלפת את פשוט מכניסה הכל למעבד המזון, אוהבת מרקם יותר מקווצץ מקוביות, כך שאני די מרסקת אותם)
1/1/2 כוסות מים.
מלח ופלפל שחור
1 כף סוכר
1 כפית אורגנו יבש
ואיך מכינים?
- מחממים שמן, מוספים בצל ומטגנים להזהבה, מוסיפים שום ומטגנים עוד כמה שניות לריח טוב.
- מוסיפים עגבניות ומטגנים 2 דקות תוך ערבוב. מוסיפים מים, מלח, פלפל, סוכר, אורגנו, מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה מכסים חלקית את הסיר, ומבשלים כחצי שעה (אפשר גם יותר) עד שהרוטב מסמיך. חשוב מאד שהרוטב יהיה מצונן היטב לפני שמשתמשים בו על הפיצה.
מרסקים עגבניות (רצוי קלופות) במעבד מזון או בפומפיה, ממליחים, מורחים על הבצק בתור רוטב, אפשר להוסיף אם אוהבים גם סחוג או חריף.
מתכון של בטטות בשמן זית ולימון, מהאתר של ג'אקומו.
החומרים:
3-4 בטטות בינוניות
4 כפות שמן זית
4 שיני שום מרוסקת
מיץ מלימון אחד
עירית קצוצה
מלח
3 כפות חומץ בלזמי
קולפים את הבטטות ובעזרת קולפן פורסים אותה לאורך לפרוסות דקות.
מסדרים את פרוסות הבטטה בכלי פלסטיק, שופכים מעל שמן זית ומיץ לימון.
מוסיפים את השום ואת המלח, סוגרים את הכלי ומנערים היטב.
מניחים לעמוד בצד כשעה אחת.
מעבירים לצלחת הגשה, שופכים מעל חומץ בלזמי.
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים.
עוגיות מרציפן טבעונאיות-
החומרים- חופן של כ-30 שקדים , חופן של כ-30 אגוזי קשיו , 6 תמרים מהרכים הנוחים לעיבוד כמו ברהי או מג'הול. אניבאופן אישי מעדיפה את הברהי כי הם פחות מתוקים. אם משתמשים במג'הול מספיק 5 תמרים כי הם יותר גדולים בדרך כלל. טוחנים את השקדים והקשיו במטחנת קפה, או מטחנת תבלינים, שזה אותו הדבר בדרך כלל, אני מחלקת ל2 כמויות כי המטחנה שלי קטנה, ואז פשוט לשים את האבקה עם התמרים לאחר שגילענת אותם. יוצרים כדורים קטנים, או צורות של עוגיות. אפשר לשים קשיו או שקד מעל כל עוגיה. לא צריך לאפות ולא בטיח. טעים להפליא וגם בריא. בתיא
אור-לי(2006-06-26T01:11:32):
מניקה כמעט מלא, עדיין עם מעט מאוד תרומות ליממה, אבל אין מה להשוות למקום בו היינו.
קראתי אותך אצל מא צ'י.
כמה שזה מרגש לקרוא.
כל הכבוד לך על הנחישות ועל ההתמדה, את אישה נדירה.
ממש מרגש לקרוא.
