משבר בזוגיות תהיות לגבי המשך דרכינו הזוגית
-
- הצטרפות: 06 יוני 2010, 15:03
משתפת אותכם במחשבות בעקבות שיחה שהיתה לי אתמול עם בן זוגי שבה דיברנו על הבעיות שלנו ועל מה עושים הלאה ואיך ממשיכים כשלשנינו לא טוב. דיברנו על אופציה של פרידה שנראית לי מצד אחד הגיונית ומצד שני הזויה וכל כך רחוקה מהמציאות. מצד אחד רוצה ומצד שני לא מסוגלת לחשוב על זה בכלל.
הוא לא מוכן ללכת לטיפול בשום פנים ואופן.
אני בטיפול פסיכולוגי.
הבוקר קיבלתי ממנו מייל שהוא חשב הרבה על המצב והחליט שהוא עוזב את הבית עד סוף החודש.........אנחנו נשואים 10 שנים ויש לנו 3 ילדים מדהימים.
אז הנה כמה מחשבות שכתבתי הבוקר, ככה שפכתי על הנייר את כל מה שהיה לי על הלב.
אשמח לקבל תגובות.....:
מצד אחד אני אוהבת אותו. הוא החבר שלי מזה 10 שנים. יש לי זכרונות איתו של דברים מדהימים שעשינו ביחד והיה לנו ממש טוב...
מצד שני כל כך קשה ביחד....אני כותבת את זה וגוש מתיישב לי בגרון.
מה אני עושה?
עם מישהו אחר לא יהיו קשיים?
אני משלה את עצמי.
ועכשיו אני מפחדת.
כי הוא הגיע להחלטה ואולי זה לא תלוי בי כמו שאני חושבת...?
ואני נלחצת כי אני בעצמי לא החלטתי...רק מתלבטת כל חיי.
יש בי את ההרגשה שמה שהוא עושה עכשיו זה מה שהוא תמיד עושה – סחיטה.
הוא מנסה לסחוט אותי רגשית. והוא מצליח.
אני נבהלת מזה שהוא החילט להפרד...אני מתקפלת. זה מפחיד אותי ואני חוזרת על ארבע.
אני מנסה להיות חזקה.
לא להשבר מהמניפולציות שלו (האם זו מניפלוציה?)
לחשוב נקי.
והילדים.................................................((((((((((((((
אני בוכה עכשיו.
יו אני כל כך מבולבלת.
רציתי את זה כל כך הרבה פעמים.
ועכשיו זה מפחייייייייייייייייייייייד
זה גדול
אם זה יקרה זה ישפיע כל כך על חייהם של שלושה ילדים מתוקים ומדהימים שאני לא רוצה לעשות להם את זה.
איך אני אסביר להם את הסיבה?
אבא ואני לא בסתדרנו?
ואם אני והם לא נסתדר אז אני אעזוב אותם גם?
אמאלה
אז אני שואלת – מה את רוצה מעצמך?
מה את רוצה לעשות עם החיים שלך?
להמשיך לחיות ככה כי את מפחדת מהפרידה?
או לעשות צעד אמיץ ואז לחיות עם התוצאות ויכול להיות שהתוצאות יהיו שאת תתחרטי?
הצילו!
אני לא כל כך רואה את חיי בלעדיו... האמת.
אבל מה עושים עם כל הבעיות?
איך אני מצליחה לחיות עם כל הבעיות שלנו?
פתאום זה נראה לי כל כך חלומי פשוט לבלות איתו.
להיות איתו איפשהו ופשוט להיות ביחד. לפעמים כל כך טוב לנו בביחד הזה.
אבל מה יהיה כששוב נגיע למצב הרגיל של חוסר אכפתיות אחד מהשני? מה אז? מי יהיה שם בשבילי?
אני לא יכולה לוותר על התחושה הזו של השותפות שיש ביננו.
אנחנו מכירים אחד את השני כל כך טוב.
הוא כמו בן משפחה שלי. זה כמו לוותר על אח או חבר הכי טוב.
איך אפשר פשוט להפסיק את זה?
אני לא מסוגלת.
זה בלתי אפשרי.
יש ביננו כזה חיבור שלא ניתן לנתק אותו.
עכשיו נורא בא לי לחבק אותו. להריח אותו ולהיות צמודה לחזה שלו ולשנום אותו.
למה אני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה של פרידה? למה זה כל כך קשה? זה עבר לי בראש כל כך הרבה פעמים......
למה אני לא מצליחה לחשוב בהגיון???
הוא לא מוכן ללכת לטיפול בשום פנים ואופן.
אני בטיפול פסיכולוגי.
הבוקר קיבלתי ממנו מייל שהוא חשב הרבה על המצב והחליט שהוא עוזב את הבית עד סוף החודש.........אנחנו נשואים 10 שנים ויש לנו 3 ילדים מדהימים.
אז הנה כמה מחשבות שכתבתי הבוקר, ככה שפכתי על הנייר את כל מה שהיה לי על הלב.
אשמח לקבל תגובות.....:
מצד אחד אני אוהבת אותו. הוא החבר שלי מזה 10 שנים. יש לי זכרונות איתו של דברים מדהימים שעשינו ביחד והיה לנו ממש טוב...
מצד שני כל כך קשה ביחד....אני כותבת את זה וגוש מתיישב לי בגרון.
מה אני עושה?
עם מישהו אחר לא יהיו קשיים?
אני משלה את עצמי.
ועכשיו אני מפחדת.
כי הוא הגיע להחלטה ואולי זה לא תלוי בי כמו שאני חושבת...?
ואני נלחצת כי אני בעצמי לא החלטתי...רק מתלבטת כל חיי.
יש בי את ההרגשה שמה שהוא עושה עכשיו זה מה שהוא תמיד עושה – סחיטה.
הוא מנסה לסחוט אותי רגשית. והוא מצליח.
אני נבהלת מזה שהוא החילט להפרד...אני מתקפלת. זה מפחיד אותי ואני חוזרת על ארבע.
אני מנסה להיות חזקה.
לא להשבר מהמניפולציות שלו (האם זו מניפלוציה?)
לחשוב נקי.
והילדים.................................................((((((((((((((
אני בוכה עכשיו.
יו אני כל כך מבולבלת.
זה גדול
אם זה יקרה זה ישפיע כל כך על חייהם של שלושה ילדים מתוקים ומדהימים שאני לא רוצה לעשות להם את זה.
איך אני אסביר להם את הסיבה?
אבא ואני לא בסתדרנו?
ואם אני והם לא נסתדר אז אני אעזוב אותם גם?
אמאלה
אז אני שואלת – מה את רוצה מעצמך?
או לעשות צעד אמיץ ואז לחיות עם התוצאות ויכול להיות שהתוצאות יהיו שאת תתחרטי?
הצילו!
אני לא כל כך רואה את חיי בלעדיו... האמת.
אבל מה עושים עם כל הבעיות?
איך אני מצליחה לחיות עם כל הבעיות שלנו?
פתאום זה נראה לי כל כך חלומי פשוט לבלות איתו.
להיות איתו איפשהו ופשוט להיות ביחד. לפעמים כל כך טוב לנו בביחד הזה.
אבל מה יהיה כששוב נגיע למצב הרגיל של חוסר אכפתיות אחד מהשני? מה אז? מי יהיה שם בשבילי?
אני לא יכולה לוותר על התחושה הזו של השותפות שיש ביננו.
אנחנו מכירים אחד את השני כל כך טוב.
הוא כמו בן משפחה שלי. זה כמו לוותר על אח או חבר הכי טוב.
איך אפשר פשוט להפסיק את זה?
אני לא מסוגלת.
זה בלתי אפשרי.
עכשיו נורא בא לי לחבק אותו. להריח אותו ולהיות צמודה לחזה שלו ולשנום אותו.
למה אני לא מצליחה לעשות את הצעד הזה של פרידה? למה זה כל כך קשה? זה עבר לי בראש כל כך הרבה פעמים......
למה אני לא מצליחה לחשוב בהגיון???
יקרה, אין זוג ללא משברים וללא מחשבות על פרידה שעוברות לפעמים ברגעים קשים ומעצבנים,
נראה שאת כ"כ אוהבת אותו- אהבה אמיתית ועמוקה ולא אהבת נעורים בוסרית
אני ממליצה מאוד מאוד ללכת לייעוץ זוגי רק בשבילך- ממליצה על נעמי מהדף של יעוץ פילוסופי, לא זוכרת בדיוק איך הדף נקרא.
(כמובן שאין לי מושג מה הבעיה אצלכם- אך הדרך החדשה-ישנה שלה מציתה מחדש את השלהבת)
הבדידות היא איומה (לעניות דעתי) - במיוחד כשיש רגעים משותפים יפים וטובים והעבודה העצמית (הלא פשוטה) משתלמת ועוד איך!!!
הרבה גברים לא מעונינים ללכת ליעוץ, כנראה שזה פוגע להם באגו (אני מכירה את הבעיה מקרוב...)
אך לנו- הנשים יש כוחות עצומים שלא יאמנו להחזיק את כל הבית במתיקות אין קץ ולעורר את האהבה בעוצמות חדשות.
אלו הכשרון והמתנה המיוחדים שלנו
"אמר רבי יוסי: מימי לא קריתי לאשתי- אשתי, אלא לאשתי- ביתי"
הבית על כל גווניו הנפלאים, על החיוכים שבו, על השלווה והקבלה שבו- הוא את!!
אני שולחת לך הרבה כוחות והרבה אהבה וחיבוקים
נראה שאת כ"כ אוהבת אותו- אהבה אמיתית ועמוקה ולא אהבת נעורים בוסרית
אני ממליצה מאוד מאוד ללכת לייעוץ זוגי רק בשבילך- ממליצה על נעמי מהדף של יעוץ פילוסופי, לא זוכרת בדיוק איך הדף נקרא.
(כמובן שאין לי מושג מה הבעיה אצלכם- אך הדרך החדשה-ישנה שלה מציתה מחדש את השלהבת)
הבדידות היא איומה (לעניות דעתי) - במיוחד כשיש רגעים משותפים יפים וטובים והעבודה העצמית (הלא פשוטה) משתלמת ועוד איך!!!
הרבה גברים לא מעונינים ללכת ליעוץ, כנראה שזה פוגע להם באגו (אני מכירה את הבעיה מקרוב...)
אך לנו- הנשים יש כוחות עצומים שלא יאמנו להחזיק את כל הבית במתיקות אין קץ ולעורר את האהבה בעוצמות חדשות.
אלו הכשרון והמתנה המיוחדים שלנו
"אמר רבי יוסי: מימי לא קריתי לאשתי- אשתי, אלא לאשתי- ביתי"
הבית על כל גווניו הנפלאים, על החיוכים שבו, על השלווה והקבלה שבו- הוא את!!
אני שולחת לך הרבה כוחות והרבה אהבה וחיבוקים
יקרה , אז אל תנתקו, מאחלת לכם שתמצאו את הדרך ותאהבו. אי אפשר באמת לתת לך עצה, רק את יודעת מה ביניכם
יקרה , אז אל תנתקו, מאחלת לכם שתמצאו את הדרך ותאהבו. אי אפשר באמת לתת לך עצה, רק את יודעת מה ביניכם
-
- הצטרפות: 05 נובמבר 2008, 00:10
- דף אישי: הדף האישי של טדליק_נהנאנע*
מחפשת אושר יקרה,
אני קוראת עכשיו את "לבסוף מוצאים אהבה" בעקבות המלצות חוזרות כאן באתר.
נראה לי שזה ספר טוב להתחלה. (אולי גם לתהליך שלם).
ואצלכם לא נשמע לי שאת האהבה אתם צריכים למצוא, אלא רק פשרות מסויימות בתקשורת.
מצד אחד זה לא מעט, אבל לזוגות רבים גם האהבה כבר "התאדתה", והתהליך הרבה יותר קשה ומורכב.
אל תוותרו. נשמע שיש לכם משהו טוב עם קשיים לא פשוטים, אבל הטוב כן קיים.
בהצלחה.
אני קוראת עכשיו את "לבסוף מוצאים אהבה" בעקבות המלצות חוזרות כאן באתר.
נראה לי שזה ספר טוב להתחלה. (אולי גם לתהליך שלם).
ואצלכם לא נשמע לי שאת האהבה אתם צריכים למצוא, אלא רק פשרות מסויימות בתקשורת.
מצד אחד זה לא מעט, אבל לזוגות רבים גם האהבה כבר "התאדתה", והתהליך הרבה יותר קשה ומורכב.
אל תוותרו. נשמע שיש לכם משהו טוב עם קשיים לא פשוטים, אבל הטוב כן קיים.
בהצלחה.
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
גמני מצטרפת לעיצה הזו ללכת לטיפול בשבילך, אולי אפילו "זוגי" לבד
הוא לא רוצה לבא לטיפול עכשיו אבל אם משהו באיזון שלך ישתנה זה יכול להתחיל שרשרת של תגובות שבסופן גם הוא יושפע
לא נשמע טוב התיאור של הכניעה לפחד ולמניפולציה
סביר להניח שאת וילדיך ראויים ליחס אחר
מכבד, לא מניפולטיבי
אבל קחי את זה כשלב התפתחותי,
אם את תקבלי עזרה וחיזוק יכול להיות שתגובתך אז תצליח גם למנוע פירוד
כפי שהבנתי שאת רוצה ,וגם לצאת מיחסים לא טובים, לא מכבדים למקום אחר מחוזק, בתוך עצמך
ואיתו
או בלעדיו אבל מחוזקת
_יו אני כל כך מבולבלת.
זה גדול_
_אז אני שואלת – מה את רוצה מעצמך?
או לעשות צעד אמיץ ואז לחיות עם התוצאות ויכול להיות שהתוצאות יהיו שאת תתחרטי?_
כל כך מזדהה איתך!
שואלת את עצמי את השאלות האלה ועדיין אין לי תשובה....
גם אני רציתי את זה כל כך הרבה פעמים, וכשהוא העלה את האפשרות או כל מיני שאלות פשוט קיבלתי כאב בטן (באמת פיזית)
גם אנחנו כרגע בסוג של משבר (ה-100 בערך..) ומתחילים ללכת לטיפול זוגי בשיטת אימאגו (ראי הספר "לבסוף מוצאים אהבה" שהמליצו לך)
יש לי חברה שתמיד אומרת לי "את לא חייבת להחליט עכשיו" (אם להיפרד) וזה די עוזר לי לחשוב בהיגיון.
תמיד נראה לי שרק אצלנו המצב הוא כזה.
שיש תקופות (או שמא רגעים, רחמנא ליצלן..) שהכל טוב ואוהב ויש הרבה יותר רגעים שהכל בלתי נסבל.
עקב המשבר שאנחנו עוברים חזרתי לקרוא בספר "לבסוף מוצאים אהבה" אני רוצה לצטט לך משהו מהדף הראשון:
"הפיתרון המקובל לנישואים כושלים הוא, להתגרש ולהתחיל את הכל מחדש עם בן זוג חדש, טוב מקודמו, יש לקוות.
בפתרון הזה בוחרים כמעט מחצית מכלל הזוגות.
ואולם, הפתרון הזה הוא בעייתי, שכן, החלפת התיבות כרוכה בסבל רב..."
ואז בסוף הדף הוא כותב:
"...השאלה, אם אתם מממשים את הפוטנציאל הזה של הנישואים, אינה תלויה ביכולתכם למצוא את בן הזוג המושלם, אלא בנכונותכם להתוודע אל החלקים הסמויים של עצמכם".
יש מטפלת זוגית שאומרת שחוץ מזוגיות שיש בה אלימות (פיזית או מינית) אין זוגיות שאי אפשר לשקם/לרפא.
אני רוצה להגיד גם שאני חשבתי על גירושין כעל סוף העולם, והיום למרות שיש בכוונתי לשקם את הקשר ואף אני מאמינה שהוא ינסוק לשחקים,
אני כבר לא כל כך מפחדת "משבירת הכלים" ולוקחת בחשבון שגם זה יכול לקרות ושגם אצליח לצאת מזה ושיהיה לי טוב.
אם יש באפשרותך בקשי מבעלך שייכנס לדף הזה, אל תסתירי ממנו כלום, אולי אם הוא יקרא את מה שאת מרגישה,
את התגובות שקיבלת הוא יצליח לראות את הדברים אחרת ויהיה מוכן לעשות משהו או לתת צ'אנס אחרון.
אני יודעת שבעלי מלא פעמים מתייאש ואין לו עם מי לדבר והוא חושב שרק אצלנו הכל חרא ובא לו להרים ידיים.
אם יש לזה מקום אשמח אם הבעלים שלנו ייצרו קשר אולי זה יעזור לשניהם (כמובן שאצטרך לדבר על כך עם בעלי אבל מאמינה שלא יהיה איכפת לו)
מחכה לשמוע ממך, בינתיים שולחת לך חיבוק!
זה גדול_
_אז אני שואלת – מה את רוצה מעצמך?
או לעשות צעד אמיץ ואז לחיות עם התוצאות ויכול להיות שהתוצאות יהיו שאת תתחרטי?_
כל כך מזדהה איתך!
שואלת את עצמי את השאלות האלה ועדיין אין לי תשובה....
גם אני רציתי את זה כל כך הרבה פעמים, וכשהוא העלה את האפשרות או כל מיני שאלות פשוט קיבלתי כאב בטן (באמת פיזית)
גם אנחנו כרגע בסוג של משבר (ה-100 בערך..) ומתחילים ללכת לטיפול זוגי בשיטת אימאגו (ראי הספר "לבסוף מוצאים אהבה" שהמליצו לך)
יש לי חברה שתמיד אומרת לי "את לא חייבת להחליט עכשיו" (אם להיפרד) וזה די עוזר לי לחשוב בהיגיון.
תמיד נראה לי שרק אצלנו המצב הוא כזה.
שיש תקופות (או שמא רגעים, רחמנא ליצלן..) שהכל טוב ואוהב ויש הרבה יותר רגעים שהכל בלתי נסבל.
עקב המשבר שאנחנו עוברים חזרתי לקרוא בספר "לבסוף מוצאים אהבה" אני רוצה לצטט לך משהו מהדף הראשון:
"הפיתרון המקובל לנישואים כושלים הוא, להתגרש ולהתחיל את הכל מחדש עם בן זוג חדש, טוב מקודמו, יש לקוות.
בפתרון הזה בוחרים כמעט מחצית מכלל הזוגות.
ואולם, הפתרון הזה הוא בעייתי, שכן, החלפת התיבות כרוכה בסבל רב..."
ואז בסוף הדף הוא כותב:
"...השאלה, אם אתם מממשים את הפוטנציאל הזה של הנישואים, אינה תלויה ביכולתכם למצוא את בן הזוג המושלם, אלא בנכונותכם להתוודע אל החלקים הסמויים של עצמכם".
יש מטפלת זוגית שאומרת שחוץ מזוגיות שיש בה אלימות (פיזית או מינית) אין זוגיות שאי אפשר לשקם/לרפא.
אני רוצה להגיד גם שאני חשבתי על גירושין כעל סוף העולם, והיום למרות שיש בכוונתי לשקם את הקשר ואף אני מאמינה שהוא ינסוק לשחקים,
אני כבר לא כל כך מפחדת "משבירת הכלים" ולוקחת בחשבון שגם זה יכול לקרות ושגם אצליח לצאת מזה ושיהיה לי טוב.
אם יש באפשרותך בקשי מבעלך שייכנס לדף הזה, אל תסתירי ממנו כלום, אולי אם הוא יקרא את מה שאת מרגישה,
את התגובות שקיבלת הוא יצליח לראות את הדברים אחרת ויהיה מוכן לעשות משהו או לתת צ'אנס אחרון.
אני יודעת שבעלי מלא פעמים מתייאש ואין לו עם מי לדבר והוא חושב שרק אצלנו הכל חרא ובא לו להרים ידיים.
אם יש לזה מקום אשמח אם הבעלים שלנו ייצרו קשר אולי זה יעזור לשניהם (כמובן שאצטרך לדבר על כך עם בעלי אבל מאמינה שלא יהיה איכפת לו)
מחכה לשמוע ממך, בינתיים שולחת לך חיבוק!
אני לא חושבת שזה רעיון טוב בהכרח שהבעל יראה את הדף- לכל אחד יש את דרך החשיבה שלו
ולא בטוח שזה מה שיגרום לו לנסות מחדש,
לפי דעתי השינוי יכול להיות רק בעצמי- ולא באחר.
ותוך כדי תנועה בן הזוג יתאים את צעדיו לריקוד החדש
אולי אפשר לכתוב לו מכתב עם הפירוט שבתחילת הדף. צ"ע
ולא בטוח שזה מה שיגרום לו לנסות מחדש,
לפי דעתי השינוי יכול להיות רק בעצמי- ולא באחר.
ותוך כדי תנועה בן הזוג יתאים את צעדיו לריקוד החדש
אולי אפשר לכתוב לו מכתב עם הפירוט שבתחילת הדף. צ"ע
-
- הצטרפות: 14 פברואר 2010, 10:40
מחפשת אושר.
יש לי שתי שאלות קצרות ופשוטות
יש לי שתי שאלות קצרות ופשוטות
- האם לדעתך הקשר האינטימי שלך מספק אותו.
- או האם לדעתך יש לו בת זוג אינטימית נוספת
-
תודה על כל התגובות והחיזוקים. זה עשה לי טוב לראות את זה על הבוקר. באמת מחמם את הלב.
לא נכנסתי לדף מאתמול כי לא רציתי לעשות את זה בבית, ועכשיו שוב אני בעבודה.
אתמול לא דיברנו כל היום. בעלי חזר מאוחר בלילה ובלי להחליף איתי מילה, נכנס למיטה והלך לישון.
ככה הוא כשאנחנו רבים.
עושה איתי ברוגז ורק מחכה שאני אבוא אליו.
אז נמאס לי מזה, החלטתי לקחת את הכוח לידיים שלי ולא להכנע לסנקציות שהוא תמיד עושה.
אני לא אכנע. אם הוא רוצה לשתוק שיבושם לו.
אני בטוחה שלא רק אני סובלת מזה. תמיד חשבתי שרק אני סובלת מזה ושהוא צריך את הזמן...התברר לי עם השנים שהוא פשוט משתמש בשיטה הזו כנגדי כי הוא יודע שאני חלשה בקטע הזה. לא סובלת שתיקות. רק תן לי לדבר על העניינים של הריב, תן לי לחפור, לפרוק ולדסקס אפילו אם לא מגיעים לפתרון פרקטי...והוא לא כזה. לא רוצה לדבר. אני תמיד מכריחה אותו לדבר.
אז אחרי ריב הוא תמיד שותק, ואני מתבשלת במיץ ובסוף באה אליו כדי לדבר על הכל. סוחטת ממנו שיחות. ולעיתים גם נכנעת למה שלא יהיה נושא הריב. שונאת את הדפוס הזה.
בקיצור, הוא החליט שרוצה להפרד והודיע לי במייל. בלי להמשיך לדבר על זה....ועכשיו הוא שותק. הוא גם לא היה זמין בטלפון אתמול. הילדים רצו לדבר איתו אז התקשרתי והנייד היה לא זמין. כמה מתאים לו.
אז אני לוקחת את הזמן הזה בשביל לחשוב.
הבעיה שאני באמת לא יודעת מה לעשות....
מתחשק לי פתאום להיות לבד. רק אני והילדים.
זה ישחרר אותי מכל כך הרבה מטענים.
אני אוכל ללכת לאן שאני רוצה, לחנך את הילדים שלי כרצוני, לבלות איפה שארצה, לפגוש אנשים...
מסתבר שזוגיות מאוד מגבילה...לפחות אצלי. איתו אני מרגישה הרבה פעמים ממש כבולה.
קצת נמאס לי מלנסות שהכל יהיה בסדר, ולהתגבר על עוד משבר כשאני כל כך יודעת שהמשבר הבא כבר מחכה מחוץ לדלת. זה מייאש.
אני קוראת עכשיו את לבסוף מוצאים אהבה בעקבות המלצות חוזרות כאן באתר. נראה לי שזה ספר טוב להתחלה. (אולי גם לתהליך שלם)
קראתי את "לבסוף מוצאים אהבה" וגם עשינו ביחד סדנת אימגו לפני איזה 5 שנים.
הבעיה היא שאנחנו, ובעיקר בן זוגי, הוא לא מהמתמידים. וגם לא מהחסידים של כל מיני שיטות...הוא בעד הרגיל. שיחה רגילה. הוא יודע הכי טוב שזה טוב. והוא גם לא מתמיד אז לאט לאט נמאס לו מהשיחות המלאכותיות האלה וזה התמסמס. לבד קשה לי...
אם יש לזה מקום אשמח אם הבעלים שלנו ייצרו קשר אולי זה יעזור לשניהם
אין סיכוי שבעלי ירצה לדבר על הנושא הזה עם מישהו שהוא לא מכיר.
זו אחת הטענות שלי כלפיו, אגב, שהוא נורא סגור ולא חברותי. יש לו את קבוצת החברים הטובים שלו וזהו. הוא לא באמת נפתח לאף אחד אחר.
והחברים הטובים...טוב הם לא משהו. אפשר להגיד שיש להם השפעה חזקה עליו, והיא לא כל כך טובה.
הייתי רוצה שיהיה לו איזה חבר עם השפעה טובה. כזה שיתן לו תשובות חכמות לבעיות שיש לו.
אבל החברים של הם יותר בקטע של – תעזוב אותה עם השגעונות שלה. תן לה להרגע.
ולשאלתך, גבר מזדמן –
אין מספיק סקס ביננו, הוא אמר לי (אותי זה מן הסתם מספק) ולא, לדעתי אין לו בת זוג אינטימית נוספת.
וואוו.....יצא ארוך.
תודה לכל מי שקרא...
לא נכנסתי לדף מאתמול כי לא רציתי לעשות את זה בבית, ועכשיו שוב אני בעבודה.
אתמול לא דיברנו כל היום. בעלי חזר מאוחר בלילה ובלי להחליף איתי מילה, נכנס למיטה והלך לישון.
ככה הוא כשאנחנו רבים.
עושה איתי ברוגז ורק מחכה שאני אבוא אליו.
אז נמאס לי מזה, החלטתי לקחת את הכוח לידיים שלי ולא להכנע לסנקציות שהוא תמיד עושה.
אני לא אכנע. אם הוא רוצה לשתוק שיבושם לו.
אני בטוחה שלא רק אני סובלת מזה. תמיד חשבתי שרק אני סובלת מזה ושהוא צריך את הזמן...התברר לי עם השנים שהוא פשוט משתמש בשיטה הזו כנגדי כי הוא יודע שאני חלשה בקטע הזה. לא סובלת שתיקות. רק תן לי לדבר על העניינים של הריב, תן לי לחפור, לפרוק ולדסקס אפילו אם לא מגיעים לפתרון פרקטי...והוא לא כזה. לא רוצה לדבר. אני תמיד מכריחה אותו לדבר.
אז אחרי ריב הוא תמיד שותק, ואני מתבשלת במיץ ובסוף באה אליו כדי לדבר על הכל. סוחטת ממנו שיחות. ולעיתים גם נכנעת למה שלא יהיה נושא הריב. שונאת את הדפוס הזה.
בקיצור, הוא החליט שרוצה להפרד והודיע לי במייל. בלי להמשיך לדבר על זה....ועכשיו הוא שותק. הוא גם לא היה זמין בטלפון אתמול. הילדים רצו לדבר איתו אז התקשרתי והנייד היה לא זמין. כמה מתאים לו.
אז אני לוקחת את הזמן הזה בשביל לחשוב.
הבעיה שאני באמת לא יודעת מה לעשות....
מתחשק לי פתאום להיות לבד. רק אני והילדים.
זה ישחרר אותי מכל כך הרבה מטענים.
אני אוכל ללכת לאן שאני רוצה, לחנך את הילדים שלי כרצוני, לבלות איפה שארצה, לפגוש אנשים...
מסתבר שזוגיות מאוד מגבילה...לפחות אצלי. איתו אני מרגישה הרבה פעמים ממש כבולה.
קצת נמאס לי מלנסות שהכל יהיה בסדר, ולהתגבר על עוד משבר כשאני כל כך יודעת שהמשבר הבא כבר מחכה מחוץ לדלת. זה מייאש.
אני קוראת עכשיו את לבסוף מוצאים אהבה בעקבות המלצות חוזרות כאן באתר. נראה לי שזה ספר טוב להתחלה. (אולי גם לתהליך שלם)
קראתי את "לבסוף מוצאים אהבה" וגם עשינו ביחד סדנת אימגו לפני איזה 5 שנים.
הבעיה היא שאנחנו, ובעיקר בן זוגי, הוא לא מהמתמידים. וגם לא מהחסידים של כל מיני שיטות...הוא בעד הרגיל. שיחה רגילה. הוא יודע הכי טוב שזה טוב. והוא גם לא מתמיד אז לאט לאט נמאס לו מהשיחות המלאכותיות האלה וזה התמסמס. לבד קשה לי...
אם יש לזה מקום אשמח אם הבעלים שלנו ייצרו קשר אולי זה יעזור לשניהם
אין סיכוי שבעלי ירצה לדבר על הנושא הזה עם מישהו שהוא לא מכיר.
זו אחת הטענות שלי כלפיו, אגב, שהוא נורא סגור ולא חברותי. יש לו את קבוצת החברים הטובים שלו וזהו. הוא לא באמת נפתח לאף אחד אחר.
והחברים הטובים...טוב הם לא משהו. אפשר להגיד שיש להם השפעה חזקה עליו, והיא לא כל כך טובה.
הייתי רוצה שיהיה לו איזה חבר עם השפעה טובה. כזה שיתן לו תשובות חכמות לבעיות שיש לו.
אבל החברים של הם יותר בקטע של – תעזוב אותה עם השגעונות שלה. תן לה להרגע.
ולשאלתך, גבר מזדמן –
אין מספיק סקס ביננו, הוא אמר לי (אותי זה מן הסתם מספק) ולא, לדעתי אין לו בת זוג אינטימית נוספת.
וואוו.....יצא ארוך.
תודה לכל מי שקרא...
_והחברים הטובים...טוב הם לא משהו. אפשר להגיד שיש להם הזפעה חזקה עליו, והיא לא כל כך טובה.
הייתי רוצה שיהיה לו איזה חבר עם השפעה טובה. כזה שיתן לו תשובות חכמות לבעיות שיש לו._
יכול להיות שאנחנו נשואות לאותו בעל?... (-;
קצת נמאס לי מלנסות שהכל יהיה בסדר, ולהתגבר על עוד משבר כשאני כל כיודעת שהמשבר הבא כבר מחכה מחוץ לדלת. זה מייאש.
כמוני כמוך...
הייתי רוצה שיהיה לו איזה חבר עם השפעה טובה. כזה שיתן לו תשובות חכמות לבעיות שיש לו._
יכול להיות שאנחנו נשואות לאותו בעל?... (-;
קצת נמאס לי מלנסות שהכל יהיה בסדר, ולהתגבר על עוד משבר כשאני כל כיודעת שהמשבר הבא כבר מחכה מחוץ לדלת. זה מייאש.
כמוני כמוך...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
_מחפשת אושר? יקרה,
נשמע קשה, אולי תעזור לך איזו הפסקה, להיות כמה ימים אצל ההורים או חברה, ואז לחזור ולדבר על ההמשך .
מאחלת שתמצאי בקרוב
נשמע קשה, אולי תעזור לך איזו הפסקה, להיות כמה ימים אצל ההורים או חברה, ואז לחזור ולדבר על ההמשך .
מאחלת שתמצאי בקרוב
-
בלילה העיר אותי הקטן כי רצה לשתות מים.
כשחזרתי למיטה שכבתי והבטתי בבעלי ישן. ניסיתי להבין מה הן תחושותי כלפיו, מה אני רוצה ממנו. הרי כשמביטים באדם ישן, בדרך כלל צפים רגשות כלפיו. ככה אני חושבת לפחות.
אבל לא הצלחתי להרגיש כלום. היתה בי מין אדישות כזאת
כשחזרתי למיטה שכבתי והבטתי בבעלי ישן. ניסיתי להבין מה הן תחושותי כלפיו, מה אני רוצה ממנו. הרי כשמביטים באדם ישן, בדרך כלל צפים רגשות כלפיו. ככה אני חושבת לפחות.
אבל לא הצלחתי להרגיש כלום. היתה בי מין אדישות כזאת
-
אני התגרשתי ממזן, מגבר מגעיל. עניין השתיקות היה אותו הדבר אצלו.... וגם אני הרגשתי כבולה מאווד איתו. הייתי עם ילד 1. גירושין ארוכים, ועד היום לא קל עם השותפות על הילד...
אבל היום אני נשואה שוב, עם תינוקת נוספת, ואני מבינה איך צריכים לחיות... יש גם חיים אחרים.
קחי בחשבון שכל העבר שהיה לנו, שונה לגמרי מכם ואצלנו היתה אלימות מילולית ולא תמיד הפתרון הוא לסיים את זה, אבל אם כן, תמיד תמשיכו להיות בקשר ולעולם לא תדעי איך הוא יהיה אחרי הפרידה. ויש גם חיים טובים עם גברים..
אבל היום אני נשואה שוב, עם תינוקת נוספת, ואני מבינה איך צריכים לחיות... יש גם חיים אחרים.
קחי בחשבון שכל העבר שהיה לנו, שונה לגמרי מכם ואצלנו היתה אלימות מילולית ולא תמיד הפתרון הוא לסיים את זה, אבל אם כן, תמיד תמשיכו להיות בקשר ולעולם לא תדעי איך הוא יהיה אחרי הפרידה. ויש גם חיים טובים עם גברים..
-
- הצטרפות: 07 יוני 2010, 11:02
- דף אישי: הדף האישי של כל_יום_אוהבת_אותך_ושונאת_מחדש*
מחפשת אושר יקרה, מרגישה כאילו כתבת במקומי את מצבי עם בן זוגי. גם אני מאוד מפחדת, גםבן זוגי משתמש בשתיקות כבנשק. יש לנו ילד אחד גיליתי שהוא בוגד בי לפני שנה
לא יודעת אם יש ביננו אהבה חזקה. יש תלות הדדית זה בטוח
אתמול גם לנו היה ריב קשה מאוד שבסופו דיברנו על פרידה (האם זה משהו עונתי?)
בסוף נשברתי בכיתי ונתת לו יד
הלב הכועס שלו מיד התרכך והתחמם
הלווי וההיתי יודעת להיות אשתו וביתו האמיתי כפי שאושר כתבה
אבל הוא כל הזמן כועס עלי
קשה לעטוף במתיקות אדם כועס
לא יודעת מה לייעץ לך, אבל מזדהה ושולחת חיבוק
לא יודעת אם יש ביננו אהבה חזקה. יש תלות הדדית זה בטוח
אתמול גם לנו היה ריב קשה מאוד שבסופו דיברנו על פרידה (האם זה משהו עונתי?)
בסוף נשברתי בכיתי ונתת לו יד
הלב הכועס שלו מיד התרכך והתחמם
הלווי וההיתי יודעת להיות אשתו וביתו האמיתי כפי שאושר כתבה
אבל הוא כל הזמן כועס עלי
קשה לעטוף במתיקות אדם כועס
לא יודעת מה לייעץ לך, אבל מזדהה ושולחת חיבוק
-
נורית, משום מה זה מעלה לי חיוך כשאני קוראת את מה שאת כותבת. צרת רבים חצי נחמה..?
אולי תעזור לך איזו הפסקה, להיות כמה ימים אצל ההורים או חברה
לא אופציה כרגע. אני לא רוצה לגרום לזעזוע לילדים לפני שאני לוקחת איזו החלטה.
כרגע טוב לי עם השקט ממנו. יש לי זמן לחשוב.
ויש גם חיים טובים עם גברים
אני יודעת אבל מפחדת שלא אמצע מישהו אחר.
ואצלנו היתה אלימות מילולית
אצלנו אין אלימות מילולית אבל לפעמים הוא ממש, אבל ממש לא נחמד. לא אלי ולא אל הילדים. זה קורה כשסבלנותו פוקעת, וזה קורה לא מעט.
חייבת לציין שגם אני לא תמיד נחמדה אליו. על הילדים אני משתדלת לא להתפרץ, אהל איתו אני פחות רגישה.
אולי תעזור לך איזו הפסקה, להיות כמה ימים אצל ההורים או חברה
לא אופציה כרגע. אני לא רוצה לגרום לזעזוע לילדים לפני שאני לוקחת איזו החלטה.
כרגע טוב לי עם השקט ממנו. יש לי זמן לחשוב.
ויש גם חיים טובים עם גברים
אני יודעת אבל מפחדת שלא אמצע מישהו אחר.
ואצלנו היתה אלימות מילולית
אצלנו אין אלימות מילולית אבל לפעמים הוא ממש, אבל ממש לא נחמד. לא אלי ולא אל הילדים. זה קורה כשסבלנותו פוקעת, וזה קורה לא מעט.
חייבת לציין שגם אני לא תמיד נחמדה אליו. על הילדים אני משתדלת לא להתפרץ, אהל איתו אני פחות רגישה.
נורית, משום מה זה מעלה לי חיוך כשאני קוראת את מה שאת כותבת. צרת רבים חצי נחמה..?
ואם רק בזה הצלחתי דיינו...
אכן צרת רבים..
אמשיך לעקוב אחרייך!
שולחת מלא חיבוקים
ואם רק בזה הצלחתי דיינו...
אכן צרת רבים..
אמשיך לעקוב אחרייך!
שולחת מלא חיבוקים
-
זוגות נשואים נוטים להסכים עם הקביעה שיש ביניהם צד אחד שנותן ככל יכולתו עד סבל של ממש, ואילו הצד השני הוא אגואיסט חסר תקנה - הם רק לא מסכים בשאלה מי הוא מי.
מתוך הספר נפש ערומה של פרופ' עדה למפרט
מתוך הספר נפש ערומה של פרופ' עדה למפרט
-
- הצטרפות: 15 מאי 2010, 20:37
הי רוצה להציע משהו שעשוי להשמע שטחי ואולי קשור למה שגבר מזדמן ניסה לומר.
אני נשואה כשלוש עשרה שנה. יחסים שיש בהם תקשורת טובה ואהבה רבה.
העיניין קשור במיניות.
עם השנים עברנו תקופות שונות והמיניות בינינו ידעה עליות ומורדות (אגב מעולם לא היה בינינו חיבור מיני מדהים או משהו, אך בהחלט מין מספק)
מצאתי כי תדירות יחסי המין בינינו משפיעה מאוד על רמת הכעס והתוקפנות כמו גם הנכונות להיות שם אחד עבור השני.
כאשר איננו מקיימים יחסי מין בתדירות סבירה עבורו הוא הופך כעווס ומרגיש דחוי
הוא משוחח עימי פחות וגם אני מצדי הופכת מרוחקת, וקרירה יותר ולעיתים גם כעוסה יותר.
לעומת זאת שאנו מקיימים יחסי מין כל מספר ימים הקרבה גוברת, האניטימיות גם ועימה הנכונות לקשר, לאמפתיה ולהבנה (מצד שנינו!).
כאשר אחד הצדדים לא מסופק מינית זהו מקור רב לכעסים שאינם תמיד מקבלים ביטוי סביב זה.
הרבה פעמים זה מעין מעגל של תסכול וכעס ואז עוד יותר קשה להתקרב.
לא ציינת איפה נעוץ הקושי ביניכם ועל מה אתם נוטים לריב מעבר לדינמיקה שאותה תארת.
אז אולי מה שכתבתי אינו מאוד רלונטי.
אחד הדרכים שלנו להתגבר על הקשיים בינינו היתה פשוט לעשות יותר סקס.-שהעלה את רמת הקרבה בינינו
כמובן שזה גם איפשר תקשורת והבנה רבה יותר
מקווה שזה עוזר במשהו
בכל מקרה שולחת לך חיבוק נשמע שאת זקוקה להמון כוח.
אני נשואה כשלוש עשרה שנה. יחסים שיש בהם תקשורת טובה ואהבה רבה.
העיניין קשור במיניות.
עם השנים עברנו תקופות שונות והמיניות בינינו ידעה עליות ומורדות (אגב מעולם לא היה בינינו חיבור מיני מדהים או משהו, אך בהחלט מין מספק)
מצאתי כי תדירות יחסי המין בינינו משפיעה מאוד על רמת הכעס והתוקפנות כמו גם הנכונות להיות שם אחד עבור השני.
כאשר איננו מקיימים יחסי מין בתדירות סבירה עבורו הוא הופך כעווס ומרגיש דחוי
הוא משוחח עימי פחות וגם אני מצדי הופכת מרוחקת, וקרירה יותר ולעיתים גם כעוסה יותר.
לעומת זאת שאנו מקיימים יחסי מין כל מספר ימים הקרבה גוברת, האניטימיות גם ועימה הנכונות לקשר, לאמפתיה ולהבנה (מצד שנינו!).
כאשר אחד הצדדים לא מסופק מינית זהו מקור רב לכעסים שאינם תמיד מקבלים ביטוי סביב זה.
הרבה פעמים זה מעין מעגל של תסכול וכעס ואז עוד יותר קשה להתקרב.
לא ציינת איפה נעוץ הקושי ביניכם ועל מה אתם נוטים לריב מעבר לדינמיקה שאותה תארת.
אז אולי מה שכתבתי אינו מאוד רלונטי.
אחד הדרכים שלנו להתגבר על הקשיים בינינו היתה פשוט לעשות יותר סקס.-שהעלה את רמת הקרבה בינינו
כמובן שזה גם איפשר תקשורת והבנה רבה יותר
מקווה שזה עוזר במשהו
בכל מקרה שולחת לך חיבוק נשמע שאת זקוקה להמון כוח.
האם יש אנרגיה שלילית באזורנו?
לאחרונה שלושה זוגות שאני מכירה נמצאים במשבר חריף
אולי כדאי לתת לאנרגיה לחלוף
ולבחון דברים מחדש בהמשך....
לאחרונה שלושה זוגות שאני מכירה נמצאים במשבר חריף
אולי כדאי לתת לאנרגיה לחלוף
ולבחון דברים מחדש בהמשך....
_אולי כדאי לתת לאנרגיה לחלוף
ולבחון דברים מחדש בהמשך...._
בהחלט יש מצב..
ולבחון דברים מחדש בהמשך...._
בהחלט יש מצב..
יתברך שמו- שבע שנים קשות מאחורינו. שנה וחצי טיפול זוגי, השתמשתי בכל מניפולציה נשית כדי להביא את בעלי הסרבן לטיפול המיטיב כלכך. ומהכרות עם הג'יפה אני ממליצה בחום-תפנקי את עצמך, תיבני את עצמך. אל תוותרי.
-
בוקר טוב.
אז חשבתי הרבה אתמול על הכל.
ובגדול...אני אוהבת אותו. זה בטוח.
אין לי התלבטות אם אני אוהבת או לא.
רק למה זה נראה לי כל כך קל לעזוב אם אני אוהבת?
יש ביננו חיבור טוב, וכשטוב לנו אז ממש טוב לנו. וכיף לי נורא לבלות בחברתו נגיד בימי שישי בבוקר כשהילדים לא בבית אז אנחנו יושבים במרפסת ושותים קפה ביחד ומפטפטים ואז אני מאושרת. או כשאנחנו נוסעים לאיזה סופ"ש זוגי פעם ב...אז תמיד אנחנו נהנים נורא ביחד, או בחופשות המשפחתיות עם הילדים, בדרך כלל אנחנו נורא נהנים.
אז מה לא טוב?
כשאנחנו רבים, וזה קורה לא מעט, או כשיש תקופה כזאת מגעילה, וזה קורה אצלנו לא מעט, אז לא טוב.
אנחנו לא נחמדים אחד לשניה, לא תמיד יש כבוד הדדי, יש חוסר סבלנות, גם כלפי הילדים, אדישות כזאת אחד כלפי השניה. יכול לעבור ערב שלם ושנינו בקושי מחליפים כמה מילים. יושבים מול הטלוויזיה או שאני בטלוויזיה והוא במחשב...ויכול להיות ככה שבועות. כמובן שעם כמה איים של אושר...שזה סופי השבוע (שגם הם לפעמים זוועתיים) או שיש כמה ערבים נחמדים...אבל כשאנחנו נמצאים בעיצומה של תקופה לא משהו אז זה די נדיר.
בכלל אני חושבת שהאגו שלו שולט בו בצורה לא הגיונית.
כל הסיפור הזה לפי הפרשנות שלי הוא מתוך שמירה על האגו.
היתה לנו שיחה ביום שבת בערב – לא החלטנו כלום והלכנו לישון כעוסים – בבוקר הוא החליט לקחת את ההחלטה לידיים כדי לא להשאר באוויר – מאז לא דיבר איתי ומחכה שאני אבוא להתחנף – אני לא באה ולא מדברת איתו – הוא מתעצבן עוד יותר ונהיה מגעיל, כמו מה שהיה הבוקר:
אני קמה מאוחר מדי והוא כבר מתארגן. בדרך כלל אם קם לפני הולך להעיר את הילדים, להתחיל לארגן אותם. הבוקר לא. הילדים אמנם כבר קמו אבל עדיין עם פיג'מה. אני מזרזת את הילדים להתחיל להתארגן ובנתיים בעלי בשלו...מתארגן מתלבש ומתעלם מהעובדה שכולנו ממהרים. אז ביקשתי שיעזור לבת שלנו לשטוף פנים ולצחצח שיניים. והוא בתגובה (מול הילדים) : "את נותנת לי משימות?!? את לע במעמד של לתת לי משימות! תתחילי להתרגל לעשות הכל לבד"
זהו...אז זה בעלי. ככה הוא כשאנחנו רבים.
הלוואי שהיה פשוט בא אלי, מנסה לדבר, מנסה לפתור את המשבר הזה בדרך כלשהי.
כמובן שאני יכולה לבוא ולדבר איתו. אבל אז לא עשינו כלום, כי זה מה שתמיד קורה. אנחנו רבים, הוא כעוס ושותק ואז אני באה לדובב אותו.
הפעם אין לי חשק לעשות את זה.
ואם הוא באמת מתכנן לצאת מהבית בסוף החודש, אז כנראה שלא שווה לי יותר להשקיע בשיקום הקשר הזה.
זוגות נשואים נוטים להסכים עם הקביעה שיש ביניהם צד אחד שנותן ככל יכולתו עד סבל של ממש, ואילו הצד השני הוא אגואיסט חסר תקנה - הם רק לא מסכים בשאלה מי הוא מי
אהבתי את המשפט.. נתן לי חומר למחשבה.
אלמונית נית, תודה על העצה, אבל אני לא חושבת שאצלנו סקס יכול לפתור את הבעיה שהיא די עמוקה. בכל מקרה, זה בטח לא יזיק!
ולגבי טיפול – הלוואי! אבל אין סיכוי שהוא יבוא איתי לטיפול. פשוט אין סיכוי....
אני עצמי בטיפול פסיכולוגי, אבל דווקא עכשיו המטפלת שלי בחופש של 3 שבועות!! אז פה אני קצת מרגישה בטיפול.. אז תודה רבה לכולם על ההקשבה והמילים הטובות.
אז חשבתי הרבה אתמול על הכל.
ובגדול...אני אוהבת אותו. זה בטוח.
אין לי התלבטות אם אני אוהבת או לא.
יש ביננו חיבור טוב, וכשטוב לנו אז ממש טוב לנו. וכיף לי נורא לבלות בחברתו נגיד בימי שישי בבוקר כשהילדים לא בבית אז אנחנו יושבים במרפסת ושותים קפה ביחד ומפטפטים ואז אני מאושרת. או כשאנחנו נוסעים לאיזה סופ"ש זוגי פעם ב...אז תמיד אנחנו נהנים נורא ביחד, או בחופשות המשפחתיות עם הילדים, בדרך כלל אנחנו נורא נהנים.
אז מה לא טוב?
כשאנחנו רבים, וזה קורה לא מעט, או כשיש תקופה כזאת מגעילה, וזה קורה אצלנו לא מעט, אז לא טוב.
אנחנו לא נחמדים אחד לשניה, לא תמיד יש כבוד הדדי, יש חוסר סבלנות, גם כלפי הילדים, אדישות כזאת אחד כלפי השניה. יכול לעבור ערב שלם ושנינו בקושי מחליפים כמה מילים. יושבים מול הטלוויזיה או שאני בטלוויזיה והוא במחשב...ויכול להיות ככה שבועות. כמובן שעם כמה איים של אושר...שזה סופי השבוע (שגם הם לפעמים זוועתיים) או שיש כמה ערבים נחמדים...אבל כשאנחנו נמצאים בעיצומה של תקופה לא משהו אז זה די נדיר.
בכלל אני חושבת שהאגו שלו שולט בו בצורה לא הגיונית.
כל הסיפור הזה לפי הפרשנות שלי הוא מתוך שמירה על האגו.
היתה לנו שיחה ביום שבת בערב – לא החלטנו כלום והלכנו לישון כעוסים – בבוקר הוא החליט לקחת את ההחלטה לידיים כדי לא להשאר באוויר – מאז לא דיבר איתי ומחכה שאני אבוא להתחנף – אני לא באה ולא מדברת איתו – הוא מתעצבן עוד יותר ונהיה מגעיל, כמו מה שהיה הבוקר:
אני קמה מאוחר מדי והוא כבר מתארגן. בדרך כלל אם קם לפני הולך להעיר את הילדים, להתחיל לארגן אותם. הבוקר לא. הילדים אמנם כבר קמו אבל עדיין עם פיג'מה. אני מזרזת את הילדים להתחיל להתארגן ובנתיים בעלי בשלו...מתארגן מתלבש ומתעלם מהעובדה שכולנו ממהרים. אז ביקשתי שיעזור לבת שלנו לשטוף פנים ולצחצח שיניים. והוא בתגובה (מול הילדים) : "את נותנת לי משימות?!? את לע במעמד של לתת לי משימות! תתחילי להתרגל לעשות הכל לבד"
הלוואי שהיה פשוט בא אלי, מנסה לדבר, מנסה לפתור את המשבר הזה בדרך כלשהי.
כמובן שאני יכולה לבוא ולדבר איתו. אבל אז לא עשינו כלום, כי זה מה שתמיד קורה. אנחנו רבים, הוא כעוס ושותק ואז אני באה לדובב אותו.
הפעם אין לי חשק לעשות את זה.
ואם הוא באמת מתכנן לצאת מהבית בסוף החודש, אז כנראה שלא שווה לי יותר להשקיע בשיקום הקשר הזה.
זוגות נשואים נוטים להסכים עם הקביעה שיש ביניהם צד אחד שנותן ככל יכולתו עד סבל של ממש, ואילו הצד השני הוא אגואיסט חסר תקנה - הם רק לא מסכים בשאלה מי הוא מי
אהבתי את המשפט.. נתן לי חומר למחשבה.
אלמונית נית, תודה על העצה, אבל אני לא חושבת שאצלנו סקס יכול לפתור את הבעיה שהיא די עמוקה. בכל מקרה, זה בטח לא יזיק!
ולגבי טיפול – הלוואי! אבל אין סיכוי שהוא יבוא איתי לטיפול. פשוט אין סיכוי....
אני עצמי בטיפול פסיכולוגי, אבל דווקא עכשיו המטפלת שלי בחופש של 3 שבועות!! אז פה אני קצת מרגישה בטיפול.. אז תודה רבה לכולם על ההקשבה והמילים הטובות.
סתם אשליה מותק, באמת שזה רק נראה קל. נותן מן הפוגה זמנית מהכעסים ואז רוקמים חלומות ומפנטזים.
אני די מוכנה להתערב איתך שכשאת חושבת על עזיבה את לא נכנסת לפרטים הקטנים כמו:
ואני לא שופטת אלא מדברת מניסיון. גם לי לפעמים זה נראה כל כך קל..
אני לא באה ולא מדברת איתו – הוא מתעצבן עוד יותר ונהיה מגעיל, כמו מה שהיה הבוקר:
מה זה מתחברת, אבל הפעם אליו..
אני משתגעת מזה שבעלי לא מדבר איתי ונראה כאילו שהוא אדיש ולא איכפת לו אבל מותק, אם הוא היה אדיש הוא לא היה מתעצבן וניהייה יותר מגעיל.. פשוט לא היה מזיז לו. אבל עושה רושם שאיכפת לו ועוד איך..
הוא מת לדבר איתך, כואב לו רצח אל תתקטנני איתו.
גם לי נשבר כל פעם מחדש, נוסח שוב אני זו שצריכה לדבר שוב אני ושוב אני ושוב אני ונמאס ליייייייייייייי.
אבל לפעמים יש את הצד שעליו מוטלת האחריות בתחום הזה וכנראה שהצד הזה הוא את.
לא פעם אמרתי לבעלי שנמאס לי להוציא אותנו מהמקומות האלה שאם אני לא אושיט יד כדי "להציל" אותנו אז הוא ייתן לנו ליפול לבור תחתיות ויישב בחיבוק ידיים, לא ינסה למנוע את זה..
אבל כשאני עושה את הצעד אז הוא כן רוצה לדבר, כן מוכן לשתף פעולה.
נדמה לי שכתבת איפשהוא בהתחלה שנמאס לך שאתם מדברים יוצאים מהמשבר ואז אחרי כמה זמן חוזרים לאותו מקום,
מן לופ כזה.
נשבעת לך שאני מרגישה כמוך, בול אחד לאחד, אבל מה אני אגיד לך? אני עדיין מאמינה בנו.
ההבדל בינינו (ויכול להיות שהוא קריטי במקרה הזה) הוא שבעלי כן מוכן ללכת לטיפול זוגי.
לא רק בעלך.. בעלי יכול להכאיב לי שאני לא מאמינה שזה אפשרי ככה להכאיב לבנאדם שאתה אוהב אבל גם אני
יכולה להכאיב לו כשכואב לי וזה קורה לא מעט..
לפני שבוע דיברתי עם מכר שאמר לי שאישתו מתעלמת ממנו, כאילו הוא לא קיים.
אמרתי לו שאם הוא היה נשוי לי הוא היה לא פחות מסכן כי יצא לי לרדת על בעלי מילולית (דברים שאני מתביישת אפילו לכתוב כאן) לא פעם (האמת מלא פעמים) אז אותו מכר אמר לי את יודעת מה הלוואי שהיא הייתה מקללת אותי, הלוואי שהיא הייתה יורדת עליי אבל רק שתגיד משהו, לא חשוב מה כי אין דבר יותר קשה מהתעלמות של בן הזוג. אתה מרגיש שאתה אוויר, שאתה לא קיים וזו תחושה קשה מאוד.
אולי זה נתן לך קצת פרספקטיבה?...
רק מנסה לעזור,
שולחת לך חיבוק ענקי!
סתם אשליה מותק, באמת שזה רק נראה קל. נותן מן הפוגה זמנית מהכעסים ואז רוקמים חלומות ומפנטזים.
אני די מוכנה להתערב איתך שכשאת חושבת על עזיבה את לא נכנסת לפרטים הקטנים כמו:
- שאחה"צ את לבד עם ילדים ואין לך אתנחתא או מי שיעזור.
- איך יהיה בשבתות וחגים?
ואני לא שופטת אלא מדברת מניסיון. גם לי לפעמים זה נראה כל כך קל..
אני לא באה ולא מדברת איתו – הוא מתעצבן עוד יותר ונהיה מגעיל, כמו מה שהיה הבוקר:
מה זה מתחברת, אבל הפעם אליו..
אני משתגעת מזה שבעלי לא מדבר איתי ונראה כאילו שהוא אדיש ולא איכפת לו אבל מותק, אם הוא היה אדיש הוא לא היה מתעצבן וניהייה יותר מגעיל.. פשוט לא היה מזיז לו. אבל עושה רושם שאיכפת לו ועוד איך..
הוא מת לדבר איתך, כואב לו רצח אל תתקטנני איתו.
גם לי נשבר כל פעם מחדש, נוסח שוב אני זו שצריכה לדבר שוב אני ושוב אני ושוב אני ונמאס ליייייייייייייי.
אבל לפעמים יש את הצד שעליו מוטלת האחריות בתחום הזה וכנראה שהצד הזה הוא את.
לא פעם אמרתי לבעלי שנמאס לי להוציא אותנו מהמקומות האלה שאם אני לא אושיט יד כדי "להציל" אותנו אז הוא ייתן לנו ליפול לבור תחתיות ויישב בחיבוק ידיים, לא ינסה למנוע את זה..
אבל כשאני עושה את הצעד אז הוא כן רוצה לדבר, כן מוכן לשתף פעולה.
נדמה לי שכתבת איפשהוא בהתחלה שנמאס לך שאתם מדברים יוצאים מהמשבר ואז אחרי כמה זמן חוזרים לאותו מקום,
מן לופ כזה.
נשבעת לך שאני מרגישה כמוך, בול אחד לאחד, אבל מה אני אגיד לך? אני עדיין מאמינה בנו.
ההבדל בינינו (ויכול להיות שהוא קריטי במקרה הזה) הוא שבעלי כן מוכן ללכת לטיפול זוגי.
לא רק בעלך.. בעלי יכול להכאיב לי שאני לא מאמינה שזה אפשרי ככה להכאיב לבנאדם שאתה אוהב אבל גם אני
יכולה להכאיב לו כשכואב לי וזה קורה לא מעט..
לפני שבוע דיברתי עם מכר שאמר לי שאישתו מתעלמת ממנו, כאילו הוא לא קיים.
אמרתי לו שאם הוא היה נשוי לי הוא היה לא פחות מסכן כי יצא לי לרדת על בעלי מילולית (דברים שאני מתביישת אפילו לכתוב כאן) לא פעם (האמת מלא פעמים) אז אותו מכר אמר לי את יודעת מה הלוואי שהיא הייתה מקללת אותי, הלוואי שהיא הייתה יורדת עליי אבל רק שתגיד משהו, לא חשוב מה כי אין דבר יותר קשה מהתעלמות של בן הזוג. אתה מרגיש שאתה אוויר, שאתה לא קיים וזו תחושה קשה מאוד.
אולי זה נתן לך קצת פרספקטיבה?...
רק מנסה לעזור,
שולחת לך חיבוק ענקי!
-
נורית, תודה על העידוד
האמת שאתמול היו התפתחויות לא כל כך טובות במצב...
הוא מת לדבר איתך, כואב לו רצח אל תתקטנני איתו
אז אני לא יודעת אם הוא מת לדבר איתי או לא - אבל אתמול החלטתי להרים את הכפפה וליזום שיחה והוא פחות או יותר ירק לי בפרצוף.
כואב לו. אני בטוחה. אבל יש לו דרך נוראית להראות שכואב לו. בעצם כשכואב לו אז הוא מכאיב לי, אבל ממש מכאיב לי.
הלוואי שהיה מוכן לבוא לטיפול.
לא יודעת מה יהיה ....כרגע המצב לא נראה טוב.
האמת שאתמול היו התפתחויות לא כל כך טובות במצב...
הוא מת לדבר איתך, כואב לו רצח אל תתקטנני איתו
אז אני לא יודעת אם הוא מת לדבר איתי או לא - אבל אתמול החלטתי להרים את הכפפה וליזום שיחה והוא פחות או יותר ירק לי בפרצוף.
כואב לו. אני בטוחה. אבל יש לו דרך נוראית להראות שכואב לו. בעצם כשכואב לו אז הוא מכאיב לי, אבל ממש מכאיב לי.
הלוואי שהיה מוכן לבוא לטיפול.
לא יודעת מה יהיה ....כרגע המצב לא נראה טוב.
אמרת לו פעם דוגרי שהוא מכאיב לך, שאת נקרעת מבפנים?
גם כשלך כואב את מכאיבה לו, לא? זה משהו דפוק כזה.. מה זאת אהבה? שאלת המיליון דולר, כמה שירים, כמה סיפורים ולאף אחד אין ממש תשובה..
אם אני לא טועה אז כתבת שיש אהבה (אפילו דו צדדית) אז אולי אני קיטשית קצת אבל אני מאמינה שאם יש אהבה אז יש מקום לשינוי, יש עוד סיכוי.
אם היית באה ואומרת לי תשמעי אני לא סובלת אותו הייתי אומרת לך יאללה לכי.
וכן קראתי את הקטע שהסתכלת עליו בלילה והיית אדישה אבל אני חושבת שאת במקום לא ממש אובייקטיבי..
ואת יודעת מה אני ארחיק לכת ואני אגיד שגם אם נדמה שאהבה הלכה לאיבוד אפשר להחזיר אותה..
אני קוראת בעיון את מה שאת כותבת אז תמשיכי לכתוב.
בינתיים שולחת לך חיבוק ואשמח לעשות כל שביכולתי כדי לעזור.
אני כאן מחכה לשמוע מה קורה איתך/איתכם..
נשיקות, נורית
אמרת לו פעם דוגרי שהוא מכאיב לך, שאת נקרעת מבפנים?
גם כשלך כואב את מכאיבה לו, לא? זה משהו דפוק כזה.. מה זאת אהבה? שאלת המיליון דולר, כמה שירים, כמה סיפורים ולאף אחד אין ממש תשובה..
אם אני לא טועה אז כתבת שיש אהבה (אפילו דו צדדית) אז אולי אני קיטשית קצת אבל אני מאמינה שאם יש אהבה אז יש מקום לשינוי, יש עוד סיכוי.
אם היית באה ואומרת לי תשמעי אני לא סובלת אותו הייתי אומרת לך יאללה לכי.
וכן קראתי את הקטע שהסתכלת עליו בלילה והיית אדישה אבל אני חושבת שאת במקום לא ממש אובייקטיבי..
ואת יודעת מה אני ארחיק לכת ואני אגיד שגם אם נדמה שאהבה הלכה לאיבוד אפשר להחזיר אותה..
אני קוראת בעיון את מה שאת כותבת אז תמשיכי לכתוב.
בינתיים שולחת לך חיבוק ואשמח לעשות כל שביכולתי כדי לעזור.
אני כאן מחכה לשמוע מה קורה איתך/איתכם..
נשיקות, נורית
-
אני מעדכנת קצת -
אז בסופו של דבר אחרי שבוע שתיקה הצלחנו לשבת לדבר כמו שצריך.
היתה לנו שיחה מדהימה ואפשר לומר שפעם ראשונה הרגשתי שנפל לו אסימון. פעם ראשונה הוא הבין שמשהו צריך להשתנות בזוגיות שלנו.
אני יצאתי משיחה מרוצה אבל קצת פסימית.
קל לדבר...אבל מה יהיה תכלס?
אז כרגע הכל דבש.
בנתיים אנחנו נמצאים בתקופה מ-ד-ה-י-מ-ה.
בעלי מאוד מקסים ומאוד משתדל.
מיום ליום חוזר לי הביטחון בזוגיות שלנו ואני רק מקווה שזה ימשיך כך.
אני חוששת שאנחנו עוד "על הגל" של הריב ומושפעים ממנו ובגלל זה מתנהגים למופת:)
מצד שני זה היה הריב הכי רציני ביננו ואולי זה עשה לנו סוויטצ' שישאר ככה לעוד שנים רבות.
אני רק יכולה לקוות וכמובן לעשות את המאמצים מהצד שלי.
אז בסופו של דבר אחרי שבוע שתיקה הצלחנו לשבת לדבר כמו שצריך.
היתה לנו שיחה מדהימה ואפשר לומר שפעם ראשונה הרגשתי שנפל לו אסימון. פעם ראשונה הוא הבין שמשהו צריך להשתנות בזוגיות שלנו.
אני יצאתי משיחה מרוצה אבל קצת פסימית.
קל לדבר...אבל מה יהיה תכלס?
אז כרגע הכל דבש.
בנתיים אנחנו נמצאים בתקופה מ-ד-ה-י-מ-ה.
בעלי מאוד מקסים ומאוד משתדל.
מיום ליום חוזר לי הביטחון בזוגיות שלנו ואני רק מקווה שזה ימשיך כך.
אני חוששת שאנחנו עוד "על הגל" של הריב ומושפעים ממנו ובגלל זה מתנהגים למופת:)
מצד שני זה היה הריב הכי רציני ביננו ואולי זה עשה לנו סוויטצ' שישאר ככה לעוד שנים רבות.
אני רק יכולה לקוות וכמובן לעשות את המאמצים מהצד שלי.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
_יש ביננו כזה חיבור שלא ניתן לנתק אותו.
עכשיו נורא בא לי לחבק אותו. להריח אותו ולהיות צמודה לחזה שלו ולנשום אותו._
כשקראתי את זה חשבתי לעצמי, זו לא התמונה הרגילה של אהבה ממש מתה (גם אז אולי אפשר להחיות...). אלא שיש אהבה, אבל מכוסה באבק של כל מיני פגיעות או כעסים או מה שזה לא יהיה.
טוב לקרוא על התקופה המדהימה.
נראה לי שיש לכם הרבה על מה להתבסס. מנסיון, לפעמים תקופה רעה, אם יש אהבה, יכולה לנער וממש להפוך את התמונה, אם שני הצדדים מתעוררים בזמן מזה.
עכשיו נורא בא לי לחבק אותו. להריח אותו ולהיות צמודה לחזה שלו ולנשום אותו._
כשקראתי את זה חשבתי לעצמי, זו לא התמונה הרגילה של אהבה ממש מתה (גם אז אולי אפשר להחיות...). אלא שיש אהבה, אבל מכוסה באבק של כל מיני פגיעות או כעסים או מה שזה לא יהיה.
טוב לקרוא על התקופה המדהימה.
נראה לי שיש לכם הרבה על מה להתבסס. מנסיון, לפעמים תקופה רעה, אם יש אהבה, יכולה לנער וממש להפוך את התמונה, אם שני הצדדים מתעוררים בזמן מזה.
באמת שמחתי לקרוא ומאחלת לכם הרבה אושר ותמשיכו על הגל הזה... ועד מאה ועשרים של תקופה מ-ד-ה-י-מ-ה.
חיטטתי לי במה חדש,ומצאתי את הדף הזה, אני שמחה שטוב לכם ואתם בתקופה מדהימה.
אני קצת פחות.... האמת ממה שכתבת ראיתי שבעצם יש אהבה, ומשהו שם עדיין בוער ואני באופן אישי לא תומכת בכל הגירושים הפזיזים האלה, כאילו, אנשים,בואו ננשום ונתאמץ. אני אומרת את זה גם לעצמי. כי קשה לנו. בכל אופן, בתרבות האינסטנט האגואיסטית שלנו שכחנו שבאהבה,כמו באהבה צריך לעבוד כדי לשמור על הגחלת. ולדעתי צריך להחזיר את המושגים--הקרבה,הפשרות ועמק השווה-- לאופנה ולהפסיק לאלתר את קידוש האגו. יאללה אני הולכת לבקש סליחה. תהיו איתי.
אני קצת פחות.... האמת ממה שכתבת ראיתי שבעצם יש אהבה, ומשהו שם עדיין בוער ואני באופן אישי לא תומכת בכל הגירושים הפזיזים האלה, כאילו, אנשים,בואו ננשום ונתאמץ. אני אומרת את זה גם לעצמי. כי קשה לנו. בכל אופן, בתרבות האינסטנט האגואיסטית שלנו שכחנו שבאהבה,כמו באהבה צריך לעבוד כדי לשמור על הגחלת. ולדעתי צריך להחזיר את המושגים--הקרבה,הפשרות ועמק השווה-- לאופנה ולהפסיק לאלתר את קידוש האגו. יאללה אני הולכת לבקש סליחה. תהיו איתי.
-
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
יאללה אני הולכת לבקש סליחה. תהיו איתי.
אני איתך
אני איתך
-
_יאללה אני הולכת לבקש סליחה. תהיו איתי.
אני איתך_