דף 1 מתוך 1

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 01 נובמבר 2002, 21:30
על ידי אנונימי
דיון שהוצא מתוך הגברת ייצור החלב
דפים נוספים בנושא ב-מדור הנקה

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 01 נובמבר 2002, 21:30
על ידי ורד_לב*
פתאום עולה לי שאלה (אחרי הנקה כמובן, ;-) ). מה עם נשים שניזונות ממזון בריא ומלא לעומת נשים שניזונות בעיקר מדיאטת מערבית ג'אנקית של הכל מעובד, לבן, משומר, מתוסף וכו'? האם בדקו את זה? כי אם אני מבינה נכון החלב הוא המרה מהדם של האם ואם זה עשיר יותר בחומרים חיוניים, כמו יותר ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן וכו' הרי זה ודאי יעבור גם לחלב, לא? לעומת דם שיש בו את היחידות הבסיסיות של אבות המזון, אבל מאיכות נמוכה יותר ועם פחות מלווים (בעיקר ויטמינים, מינרלים ואנזימים). מעניין לדעת, לא?

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 07:07
על ידי גילה*
השאלה שלך, ורד, היא רק על ויטמינים ומינרלים.
אנזימים הם (סוג של) חלבונים, ומיוצרים בגוף (גם של תינוק: אלה המערכות הכי בסיסיות בתאים) מח"א שבאות מחלבונים שבמזון, ושמיוצרות בגוף.

למיטב ידיעתי - החלב עדיין יכיל את כל המרכיבים הדרושים, ומי שישלם על תזונתה החסרה של האם המיניקה זו היא בעצמה - ע"י דלדול המאגרים שלה.
מסעדה - האם לגבי ויטמינים ומינרלים יש הבדלים בריכוזם בחלב בין נשים שונות, או רק במיקרים קיצוניים של חסר אצל אמא?

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 10:53
על ידי ורד_לב*
אבל מה עם נשים שמראש תזונתן אינה מכילה את החומרים הללו (ויטמינים ומינרלים)? וגם מאגריה שלה מדולדלים, למשל נשים עם מחסור בברזל, או אנמיה כרונית, או בעיות עם כרום למשל (נשים עם משקל עודף, בעיות של סוכר וכו'), או בעיות עם אבץ, או עם ויטמיני B ו-C שאינם נאגרים בגוף (חוץ מכמות קטנטונת)? חייב להיות לזה השפעה על החלב.
מה עם נשים מעשנות שמחסלות לעצמן את מעט ויטמין ה-C שיש להן (אם הן מקבלות אותו בתזונה או בתוספי מזון)? ויש עוד ועוד. הרי רוב הנשים בעולם המערבי אינן אוכלות מזון מין ומלא ולרובן גם אין את המוּדעות להשלים ע"י נטילת תוספי מזון וכו'. איך זה ישפיע? חייבת להיות לזה השפעה.
אני גם יודעת שמי שילשם על כך תהיה האם שמאגריה ידלדלו, אבל אִם זו אֵם אחרי כמה לידות (או אפילו אחת שהיא לא הספיקה ממש להתאושש ממנה), מה אז?
אני חושבת שבכ"ז יש משהו במסורות העתיקות של סין, הודו וודאי גם פרס, אפריקה וכו', כי זכור לי שקראתי בכמה מקומות שהיו מקפידים שנשים מניקות יאכלו מאכלים מיוחדים שהם עשירים יותר בשומנים ובויטמינים ומינרלים, עכשיו כשאני נזכרת אז גם האסקימוסים, האינדיאנים וכל החבר'ה הטובים מהעבר וגם שבטים שנשארו עוד היום. לזה התכוונתי בלהשביח ובלהעשיר את החלב.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 12:11
על ידי ורד_לב*
יש לי עוד איזושהי תוספת (ככה זה, גם אחרי שאני פורקת מהראש, אם הנושא עוד לא גמור, הוא נשאר איתי ואני ממשיכה לחשוב ולחדד את הדברים). גילה, זה נכון שהאנזימים הם חלבונים, אבל יש חשיבות גדולה לסוג חומצות האמינו (ח.א.) (המרכיבות את החלבונים) שמצויות אצלינו, כמו שיש חשיבות לחומצות השומן. לכאורה, לאדם יכולות להיות כל ח.א. החיוניות, אבל לאו דווקא בכמויות הרצויות בכדי לקיים תהליכים וכו' וברור שבהנקה יש צורך ביותר מהכל, בכדי שלא יווצרו חוסרים אצל האם. אותו הדבר לגבי חומצות השומן. יכול להיות שאדם כן אוכל שומנים ואפילו את השומנים ה"נכונים", אבל מה עם הכמויות והמינונים?
זה קצת יותר מורכב מלראות שהכל קיים אצל כולן, יש בכ"ז לטעמי עניין של איכות. אני לא יודעת אם את זה בדקו במחקרים... בשמת? מסעדה? שגית? גילה?

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 16:05
על ידי עדי_יותם*
ורד, "הנקה - הקסם של אימא" הוא לא רק משפט ריק שמעטר פוסטרים לעידוד הנקה. כן, חלב זה קסם. כן, מחקרים הראו שלא ממש משנה מה תאכלי, פרט למקרים נדירים ביותר. תחשבי איך המין האנושי התקיים לאורך כל השנים האלה, במצבים של רעב, מחסור ומצוקה. ככה תינוקות שרדו.
הנה מתוך אתר ללל:
Stress, fatigue or malnutrition are rarely causes of milk supply failure because the body has highly developed survival mechanisms to protect the nursling during times of scarce food supply.
לקוח מתוך דף על מיתוסים הקשורים בהנקה:
http://www.lalecheleague.org/NB/LVAprMay98p21NB.html
ויש שם גם ההפניות המחקריות, אם זה מעניין אותך.
איך את תרגישי, עד כמה תהיי בריאה ועד כמה תחושי עייפות - זה בהחלט תלוי במה שאת אוכלת. התינוקות יהיו בסדר גם על תזונה של מקדונלדס, גם על תזונה של מצפה הימים וגם על התזונה הרגילה שלך בבית. כל זמן שאת לא בתת תזונה חריפה.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 18:08
על ידי גילה*
עד כמה שאני זוכרת (ומאוד יכול להיות שאני טועה! אין פה איזה ביוכימאי שיודע???), יש ח"א יחידה שאנחנו לא מסוגלים לייצר, וזקוקים לה מהמזון (בעיקר או רק - אני לא זוכרת - מן החי). כל השאר - אנחנו יודעים לסתנז בעצמנו.

> גילה מחכה שמישהו בעל ידע מבוסס משלה יענה סופסוף <

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 19:46
על ידי ורד_לב*
גילה, יש 8 כאלו ואלו הן חומצות האמינו החיוניות.
מסעדה, תודה על הלינק, אני אסתכל.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 20:39
על ידי ורד_לב*
אני מצטערת אם אני נשמעת מנג'סת, אבל זה באמת מעניין אותי וככל שאנו מתקדמות ברצף השאלות והתשובות אני מצליחה יותר לחדד את מה שבאמת אני רוצה להבין.
זה ברור לי שגם אם הניזונה ממק'דונלדס תוכל לייצר מספיק חלב לתינוק ושהוא/היא יגדלו ויתפתחו, אבל נשאלת השאלה מה קורה אח"כ? ולזה בטוח יש התייחסות ברפואה הסינית (ולא אתפלא אם גם ברפואות מסורתיות אחרות). הרי בהנקה אנחנו בונות את הבסיס הגופני, חיסוני של היילוד. אם כך מה קורה כאשר הוא גדל קצת? אם תזונתו הבסיסית לא הייתה משופעת בgoodies תזונתיים זה וודאי ישפיע עליו לטווח ארוך יותר- מצב מערכת החיסון, נטייה לרגישויות שונות במערכות שונות בגוף והרי אפילו המדע יודע היום להראות לנו שלאנשים עם חסר תזונתי מצטבר ברכיבים כאלו וכאלו תהיה נטייה לבעיות כאלו וכאלו. האם להנקה או לתזונת האם במקרה זה לא תהיה גם השפעה על נטיות שכאלו לחלות, או לפתח רגישויות שונות? אני גורסת שכן ושוב גם ברפואה הסינית יש קישור ישיר למצבו הבריאותי/ רגשי של האדם ע"ס מה שקיבל מהוריו בתור עובר ואח"כ מאימו בתור תינוק והלאה.
סתם מקרה שאני מכירה- ילד שינק עד גיל 1/2 שנה הנקה מלאה ואח"כ נגמל (טוב, ברור שזה לא אידאלי וכו' אבל זה עדיף על לא ינק בכלל, או ינק רק 3 חודשים וכיוצ'). הוא עבר אח"כ לתזונה מערבית טיפוסית מעבר לתמ"ל של ירקות מקולפים מקליפתם, דגנים לא מלאים, מוצרי חלב לרוב וכו'. כיום הוא בן שנה וכמה חודשים ויש לו נטייה גדולה מאד לחלות במחלות "רגילות" כאלה: שפעות למיניהן, התקררויות על ימין ועל שמאל, בעיות אוזניים וכו'. מעין דברים המראים (לי לפחות) על מערכת חיסונית שזקוקה לחיזוק. אז טוב, הוא לא ינק אולי ממש מספיק בשביל ממש לבסס את מערכת החיסון שלו כפי שהיינו מעדיפות, אבל בכ"ז 1/2 שנה זה לא מעט (שוב, יחסית לעולם שלנו).
אני כן תולה זאת בתזונה של האם בהנקה (ששכחתי לציין שכמובן לא הקפידה על מזונות מזינים במיוחד ואכלה את הדיאטה מערבית הטיפוסית) ובתזונתו לאחר מכן.
אוף, שוב יצא לי ארוך...

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 02 נובמבר 2002, 22:58
על ידי עדי_יותם*
ורד, התחלתי לחפש לך קצת רפרנסז אבל התעייפתי. אם זה באמת מעניין אותך, את יכולה לחפש ב אתר LLL או ב ארכיון של לקטנט או סתם לעשות חיפוש בגוגל לפי breastmilk composition.
יש לי הרבה כבוד לרפואה הסינית ואני צרכנית שלה בעצמי, אבל זה לא נראה לי סותר. יצירת חלב האם, אם תרצי, יכולה להידמות להפקת זהב מעפרות זהב. הדם מסנן ואוסף את הפירורים עד שהוא יוצר את הזהב הטהור. חשיפה לאלרגנים באמצעות חלב אם היא אפשרית, ואולי התינוק הזה בא ממשפחה עם רגישות לחלב, נניח. בלי קשר לתזונה לא טובה. בשמת, למשל, אוכלת טוב מאוד ואורגני, אבל מוצרי חלב שהיא היתה אוכלת גרמו לבתה לאלרגיות.
וציטוט נחמד של ד"ר ג'ק ניומן שמצאתי שם בלקטנט כשהתחלתי לחפש - "מים הם פחות או יותר הדבר המשותף היחיד, מבחינת ההרכב, לחלב אם ולתמ"ל." (-:

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 03 נובמבר 2002, 06:51
על ידי גילה*
ורד - אני לא מבינה מה את אומרת בזה-
הרי הילד הזה, סביר שהוא חולה כי הוא ינק מעט וכי הוא אוכל לא מאוזן עכשיו. זה לא מצליח להעיד על איכות החלב שקיבל מאמו.
אולי כן שווה לשאול רופא סיני מה הרפואה הסינית אומרת (ואיך היא מסבירה את זה ??) על תזונה של אמא מיניקה.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 03 נובמבר 2002, 10:04
על ידי עדי_יותם*
לא רופאה, אבל מה שהמטפל שלנו אומר הוא שהוא רואה את התינוק והאם כיחידה אחת, ובפרט כל זמן שנמשכת ההנקה.
ראיתי פעם חוברת הדרכה לתזונה של מרפא סיני, והיו שם דברים שהרגיזו אותי וכמובן אינם מבוססי עובדות, על כך שעדיף שאמא שלחוצה לא תניק, למשל (מה שבאמת עדיף הוא לעזור לה לצאת מהלחץ, וגם לזה יש לרפואה הסינית תשובות).

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 03 נובמבר 2002, 20:54
על ידי ורד_לב*
גילה :-) אני יודעת מה הרפואה הסינית אומרת על תזונת אם מניקה, הרי בזה אני מתעסקת. אני מתכוונת לקרקע שאנחנו יוצרים עם תחילת חיי אדם חדש (וגם גורים אחרים כמובן). ברור לי שיש השפעה לתזונה שלו ושל אמו ספציפית לאותו הילד, אבל הוא הרי בכ"ז ינק. שוב, אמנם לא "מספיק" לפי דעת רובנו כאן (?), אבל עדיין יותר מהרבה אחרים. האם זה עזר לו? שיפר משהו שאולי בכ"ז הייתה לו נטייה גנטית אליו? אי אפשר לדעת.
בואי נניח שלחק מאיתנו יש איזושהי מודעות לגבי מה נכון לאכול, כמה זמן טוב לנו להניק (ולילד) וכו'. אבל מה עם אלו שאין להן את זה? טוב, הן בכ"ז תגדלנה ילדים שיכולים להיחשב כמתפתחים טוב לפי עקומות כאלה וכאלה, בהשוואה לבני גילם וכו'. מה שאי אפשר לדעת, כמובן, הוא מהי מידת ההשפעה של התזונה הראשונית, הבסיסית על האדם על מצבו הבריאותי. אמנם יש מחקרים על ההבדלים בין תינוקות יונקים לאוכלי תמ"ל, אבל מה עם מחקרים בנוגע להרכבים שונים של תזונת אמהות מניקות...?וב- long run לא רק בטווח הקצר. לכאן כוונתי. וזה שוב חוזר להגברת מודעות באופן כללי לגבי איך אנחנו חיים, מה אנחנו מכניסים לגוף שלנו וכו', אבל איכשהו נראה לי שבתור אמהות מודעות יש לנו גם את האחריות לחשוב לטווח רחוק יותר ולהשתדל ולתת early start הכי טובה שיכולה להיות, יעני לשים דגש על התזונה שלנו ולא רק זה גם על מצב נפשי, פעילות גופנית, מנוחה מספקת וכו'.
אני מצטערת אם זה נראה מוזר, זה פשוט מתפתח לי תו"כ כתיבה, לא ממש חשבתי על זה קודם.
יותר ויותר מתברר לי שההחלטה להיות אם, שלא תמיד היא מודעת ומובהקת (לפעמים זה קורה כי "ככה זה צריך להיות", כי "כבר הגיע הזמן" ועוד) היא הזמנה לשיעור אדיר בחיים ומנוף מדהים לשיפור עצמי, התפתחות, גדילה, התעצמות ועוד ועוד מלים ותהליכים שכאלה. עכשיו תסבירו לי, איך הגעתי לכל זה מכמה תבלינים שמגבירים את ייצור החלב? :-0

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 04 נובמבר 2002, 12:14
על ידי עדי_יותם*
ורד, בללל מדברים באמת על כך שהנקה יכולה לשמש לנו צעד ראשון בדרך לתזונה בריאה לכל המשפחה.
מה שאת אומרת לא נשמע מופרך, בסה"כ, אבל לי לא מוּכּרים מחקרים שמראים הבדלים כאלה. באופן כללי, הנקה היא עניין שאמור לפשט את החיים, לא לסבך אותם עוד יותר. ככה את אוכלת, זה מה שאת יכולה כרגע? תמשיכי ככה. גם עכשיו יש די והותר נשים שמרגישות שאם התזונה שלהן לא מושלמת, עדיף שלא יניקו. וזה כמובן לא נכון.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 05 נובמבר 2002, 14:51
על ידי בשמת_א*
ורד, אני חושבת שאני מבינה על מה את מדברת.
אם כן, אז עדיין לא נעשו מחקרים על מה שאת אומרת, ולדעתי מי שמדבר במונחים של ויטמינים, מינרלים וכדומה אינו יכול עדיין למדוד את הערך של התזונה ברמות שאת מדברת עליהן.

אם כי כן נעשו ונעשים מחקרים על השפעת ההנקה על בריאותם של מבוגרים מה שקראת מהי מידת ההשפעה של התזונה הראשונית, הבסיסית על האדם על מצבו הבריאותי , ואם תעשי חיפוש תמצאי המון חומר. חפשי למשל את האתר של טד גריינר (פעם שמתי באתר לינק אליו) ןתגיעי דרכו.

לכן, מי שחשיבתו התזונתית, הבריאותית והאנרגטית רואה היגיון במה שאת אומרת, עשוי בהחלט להסכים איתך שעשוי להיות הבדל במה שמגיע לתינוק מאמא שאוכלת בעיקר ג'אנק פוד לעומת מה שמגיע מאמא שאוכלת מזון אורגני, טרי, קרוב למצבו הטבעי בטבע, ואולי אפילו - תזונה יותר פרה-היסטורית (לא ארחיב למה ואיך), כלומר, ירקות, פירות, שורשים, אגוזים, גרגרים, וכן ביצים ובשר ציד (דגים, עוף אורגני שגדל חופשי, וכו'). ללא דגנים או מוצרי חלב.

אנחנו, שמתעסקות בתמיכה בהנקה, נזהרות מאוד מכל ההמלצות על "תזונה בריאה לאם המיניקה והשפעתה על החלב".
ברור לגמרי שגם אם שתזונתה גרועה נותנת חלב מצויין. ובטח בהשוואה לאבקות התעשייתיות המופקות מחלב פרה או מסויה.
המאבק בתקופתנו הוא בכלל לעזור לכמה שיותר נשים להיניק. רוב הנשים רואות את ההנקה כקושי וכהקרבה. אז להוסיף להן עוד שינוי הרגלי תזונה? כמה עוד אפשר לדרוש מהן - ככה זה ייראה להן - להפוך את כל החיים למען ההנקה?
לכן, בירור השאלות שהעלית הוא כרגע בגדר מותרות.
לדעתנו, עדיף להגיד לנשים שלא צריך שום אכילה מיוחדת בגלל ההנקה.
בלי קשר, יש מספיק המלצות לכולם לאכול "בריא" למען עצמם ולמען בריאותם.

שימי לב, שכיוון שגילויי ההשפעה של התזונה על ההריון לא ירתיעו אף אחת מהריון, את זה לא מפחדים להגיד.
לכן מספרים לנו המחקרים שמה שאת אוכלת עובר לעובר, כמה חשוב לצרוך ברזל וחומצה פולית למניעת מומים בעובר, לאכול מספיק ומגוון, שבאכילה לא מאוזנת מכל מיני סוגים יש יותר הפלות ולידות פגים בהריון תאומים (ייעוץ תזונתי השפיע באופן מכריע על תוצאות קבוצת הביקורת בהריונות מרובי עוברים), יותר סכרת הריון שגורמת נזקים ומומים בעובר, וכו'.
לא מפחדים לחקור ולגלות את האמת לנשים בהריון, כי זה יעזור למי שאיכפת לה ולא ימנע הריונות אצל אלה שמעשנות כל ההריון, לוקחות סמים או אוכלות רק ג'אנק.
לעומת זאת, השפעת ההבדלים בתזונה על חלב האם תהיה בכל מקרה יותר שולית, לפי כל המחקרים, וכל הטענות בכיוון ההמלצות למיניקות להקפיד על תזונתן ובריאותן עלולות לגרום נזק אדיר להנקה, במקום לשפר אותה.
מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה. קצת קשה לי, כי המוח נוזל לי יחד עם החלב ;-) , אז תשאלי אם בילבלתי אותך.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 06 נובמבר 2002, 20:23
על ידי ורד_לב*
בשמת ומסעדה, אני לחלוטין מבינה על מה אתן מדברות. גם אני נתקלת בבעייה הזו ודווקא עם המבוגרים שבאים מרצונם לטיפול וכן רוצים שינוי תזונתי ושינוי בכלל בחיים שלהם. עדיין לרובם ממש קשה עם הקונספט, אפילו אם זה מבחירה ומעטים האנשים שבאמת לומדים להקשיב לגופם בדרישותיו השונות, בשינויים ובכלל.
טוב, זו לא עבודה קלה:-P , אבל זה שווה את זה!
אני גם מאמינה שלא צריך להגיד לכל האמהות באופן גורף שעליהן לאכול כך וכך כדי שיוכלו להניק, אבל למי שמוכנה לשמוע... למה לא?

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 10 יולי 2003, 08:09
על ידי אורנה_עמוס*
מארגון לה לצה אמרו במפורש שאין קשר בין מה שאת אוכלת להנקה ולאיכות החלב. מישהו מוכן לעשות לי סדר... כי כאן יש המלצות ודעות שונות...

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 11 יולי 2003, 21:07
על ידי בשמת_א*
אורנה עמוס, אל תתבלבלי.
מה שאמרו לך בלה לצ'ה הוא המידע הכי עדכני במחקר ואלה ההמלצות שתנהגי לפיהן.

כאן זה דיון פילוסופי ברמות פילוסופיות, למשוגעים בלבד ולמיניקות פנאטיות ששום דבר לא מפחיד או מבלבל אותן. ;-) D-:
תתעלמי.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 08 אפריל 2004, 13:55
על ידי מונו_נוקי*
לאורנה- מחקרים גילו שתזונה משפיעה מעט מאד. לראיה כל המניקות הרעבות באפריקה:-D

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 18 דצמבר 2007, 19:38
על ידי גברת_פלפלת*
השפעת ההבדלים בתזונה על חלב האם תהיה בכל מקרה יותר שולית, לפי כל המחקרים, וכל הטענות בכיוון ההמלצות למיניקות להקפיד על תזונתן ובריאותן עלולות לגרום נזק אדיר להנקה, במקום לשפר אותה
אז מהי התשובה שתקבלנה מיניקות פנאטיות ששום דבר לא מפחיד או מבלבל אותן ?
נניח, לגבי רכיבים כמו אומגה 3 שבתזונה המערבית הממוצעת אין כלל צריכה שלהם- הם מן הסתם יחסרו בחלב, כיוון שהגוף לא מייצר אותם. (אני גם בטוחה שלא נמצא אומגה 3 בתמ"ל, אבל זה עניין אחר) וכך גם ויטמין C, יוד, סלניום, ועוד רבים וטובים. האם צריכה נאותה של מזון לא תשפר את איכות החלב? האינסטינקט שלי אומר שכן, איכשהו מאז שילדתי אני מרגישה צורך חזק הרבה יותר להקפיד על התזונה שלי. אז מבחינתי שינויים תזונתיים לא יגרמו לי לוותר על ההנקה.

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 18 דצמבר 2007, 20:07
על ידי ורד_לב*
צודקת...
אם אין לך דברים מסויימים בדם, בגוף, מן הסתם הם לא יהיו נוכחים גם בחלב שלך.
לא מדובר, כאמור, ברכיבים התזונתיים ה"גדולים" (פחמימות, חלבונים, שומנים), אלא בדברים הספציפיים באמת, כפי שציינת אומגה 3, ויטמיני B ו-C (שדרושים לנו ברמה היומיומית) ועוד.
מסכימה איתך שההנקה היא "תרוץ" מצויין לשפר את התזונה שלנו ולהעשיר אותה. לא רק בשביל התינוק, אגב, גם בשבילנו האמהות...חשוב מאד בעיניי!

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 19 דצמבר 2007, 00:48
על ידי גברת_פלפלת*
אהה... עכשיו הבנתי שהדיון הוא בעצם על פחמימות חלבונים וכו'... זה מבהיר לי את הטענה המוזרה שבאפריקה התינוקות חיים מהחלב של אמא ושורדים. (טוב, אנחנו כמובן לא רוצים להסתפק בהישרדות!!!)
אז חשוב להבהיר שיש עוד גורמים חשובים מאוד בתזונה שלא יגיעו לתינוק אם לא נדאג לספקם. (ואם הזכרתי אומגה 3 חשוב גם לציין שלא כדאי לאמהות מיניקות- או לאף אחד- לנסות לקבל אותה מדגים..)

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 19 דצמבר 2007, 01:03
על ידי אורי_יורמן*
אני שמעתי ש בן אורי, כשמייעץ תזונתית לאם מניקה, מכוונן את התזונה שלה בהתאם ליונקים.
(רק שמועה)

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 19 דצמבר 2007, 03:20
על ידי חני_תה*
אני מאמינה ומרגישה (בלי סימוכין) שמה שאני אוכלת משפיע על התינוק דרך החלב (ועל העובר בבטן דרך הדם) בצורה ישירה.
כלומר, אוכלת בריא --> תינוק אוכל בריא --> התחלה טובה לחיים--> המשך טוב לחיים שלו
סתם לדוגמה: אני מאמינה שבתי טורפת טחינה גולמית כי אני צרכתי המון טחינה גולמית בזמן ההריון (וההנקה).
הצבע והתדירות של היציאות של התינוק משתנים ביחס ישר לשלי, זה גם אומר משהו לא?
כשאני אוכלת אני מרגישה שאני מאכילה אותו את אותו המזון דרך החלב...

אולי אמרתי משהו שברור מאליו לכל אם, אבל בכל זאת הייתי צריכה לאמר \-:

הקשר בין תזונת האם ואיכות החלב

נשלח: 19 דצמבר 2007, 05:21
על ידי ילדת_טבע*
אני מאמינה ומרגישה (בלי סימוכין) שמה שאני אוכלת משפיע על התינוק דרך החלב
כן ולא.
האמונה הרווחת היא שיש דברים שעוברים בחלב, בטעם שלו וכו' שמעתי פעם מגיסתי שהיא יועצת הנקה שאמהות שאכלו המון שום בתזונה שלהן עודדו את יניקת התינוקות. כנראה שהיה להם מאוד טעים. היא ציטטה מחקר כלשהו.
אני חייבת לציין מהחיים שלי בלבד שלא תמיד התזונה שלי היתה טובה או מומלצת. בזמן ההריון עם החיפושית היתה לי תזונה איומה והיא הלכה והשתפרה במשך הזמן עד המצב שהיא נמצאת בו היום בטח עוד תתפתח ותשתנה לכיוונים אחרים במשך הזמן והלמידה (יש 120 שנה בשביל זה, לא? :-) ). החיפושית שלי הצטרפה למשפחת האוכלי מוצקים כשכבר המצב היה משופר וקיבלה מזון טוב, איכותי ומגוון. היא מטורפת על קינואה חובבת מושבעת של כוסמת, ירקות חיים שונים ואפילו מעט משונים (בטטה), דברים שלא אכלתי בהריון איתה ולא בכל משך ההנקה הבלעדית.