בחילות בהנקה
-
- הצטרפות: 21 פברואר 2010, 20:30
- דף אישי: הדף האישי של אלינור_בבית*
בחילות בהנקה
אני מניקה בפעם השניה בחיי מתוקי בן 3 חודשים וכבר 3-4 שבועות שאני מרגישה בחילות שבאות והולכות און-אוף.
זה התחיל כשאכלתי משהו קצת חריף והגוף מיד דחה את זה והקאתי, ועדיין ממשיכה לי מן תחושת גועל מאז ואני מתקשה לאכול.(אל תדאגו-הריון כבר שללתי).
מרגיש לי כמו משהו הורמונלי ( אולי זה בכלל וירוס..??).
עם הגדולה שלי לא היתה לי שום תופעה דומה.
קראתי באיזשהו פורום באינטרנט שמישהי חוותה בחילות כל פעם מיד כשהילד היה יונק ושאלה רופא אם יש קשר לבחילות ולהנקה והוא ענה לה שכשרפלקס שחרור החלב עובד ישנו איזה הורמון (לא זוכרת את השם) שמופרש במוח ועלול לגרום בין היתר גם לתחושת בחילה ממש בהנקה עצמה.
אז אצלי זה גם בזמן שאני לא מניקה וגם שכן (זה אכן מתגבר לפעמים אחרי שחרור החלב)
זה לא עובר לי ומתחיל קצת להטריד אותי הייתי רוצה לדעת אם מישהי שמעה על זה או עברה את זה?
זה התחיל כשאכלתי משהו קצת חריף והגוף מיד דחה את זה והקאתי, ועדיין ממשיכה לי מן תחושת גועל מאז ואני מתקשה לאכול.(אל תדאגו-הריון כבר שללתי).
מרגיש לי כמו משהו הורמונלי ( אולי זה בכלל וירוס..??).
עם הגדולה שלי לא היתה לי שום תופעה דומה.
קראתי באיזשהו פורום באינטרנט שמישהי חוותה בחילות כל פעם מיד כשהילד היה יונק ושאלה רופא אם יש קשר לבחילות ולהנקה והוא ענה לה שכשרפלקס שחרור החלב עובד ישנו איזה הורמון (לא זוכרת את השם) שמופרש במוח ועלול לגרום בין היתר גם לתחושת בחילה ממש בהנקה עצמה.
אז אצלי זה גם בזמן שאני לא מניקה וגם שכן (זה אכן מתגבר לפעמים אחרי שחרור החלב)
זה לא עובר לי ומתחיל קצת להטריד אותי הייתי רוצה לדעת אם מישהי שמעה על זה או עברה את זה?
-
בחילות בהנקה
אף אחת..?
-
- הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
- דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*
בחילות בהנקה
מעניין.
חכי עוד יגיבו
חכי עוד יגיבו
בחילות בהנקה
ההורמון שאת מדברת עליו הוא אוקסיטוצין, ובאמת יש נשים שחוטפות בחילה פתאומית עם תחילת ההנקה (שני- אפרופו- אחראי לתופעת השד המבאס...). לא נראה לי סביר שזה הטריגר למה שקורה אצלך, כיוון שבהנקה הקודמת שלך הכל היה בסדר וגם ההנקה הזו התחילה טוב. עם זאת, ייתכן שזה מה שמגביר את תחושת הבחילה בזמן ההנקה.
לפעמים קילקול קיבה או תגובת רגישות למזון כלשהו יכולים להתמשך הרבה זמן אחרי שהמקור כבר נעלם, אבל חודש נשמע לי קצת מוגזם.
האם את שותה מספיק? האם את אוכלת מספיק, למרות הבחילה?
אני מציעה לבדוק רמות ברזל ומאגרים. חוסר בברזל יכול לגרום לירידה בתאבון ולחולשה. שני אלו עלולים לגרום לתחושת בחילה.
מעניין.
תרגישי טוב.
לפעמים קילקול קיבה או תגובת רגישות למזון כלשהו יכולים להתמשך הרבה זמן אחרי שהמקור כבר נעלם, אבל חודש נשמע לי קצת מוגזם.
האם את שותה מספיק? האם את אוכלת מספיק, למרות הבחילה?
אני מציעה לבדוק רמות ברזל ומאגרים. חוסר בברזל יכול לגרום לירידה בתאבון ולחולשה. שני אלו עלולים לגרום לתחושת בחילה.
מעניין.
תרגישי טוב.
-
בחילות בהנקה
תודה.
שותה מספיק וגם אוכלת לא רע בכלל.
יש סיכוי טוב שיש לי חוסר בברזל אבל לא משהו כל כך חמור, יותר מדאיג זה שהיה לי חוסר גדול ב-B12 בהריון והיתי אמורה לקבל זריקות שכמובן וויתרתי עליהן ולקחתי רק 2 במקום 5(-:
לא יודעת אם יש קשר לבחילות?
בדקתי קצת ברשת ואני רואה שיש נשים שסובלות מהתופעה הזאת כמה חודשים ולפעמים גם שנה שלמה.
מה שמוזר אצלי שזה לא רק בזמן ההנקה אלא מן תחושת גועל מאוכל שמתמשכת לה על פני היום.אולי שילוב של מחסורים+תגובה הורמונלית.
שותה מספיק וגם אוכלת לא רע בכלל.
יש סיכוי טוב שיש לי חוסר בברזל אבל לא משהו כל כך חמור, יותר מדאיג זה שהיה לי חוסר גדול ב-B12 בהריון והיתי אמורה לקבל זריקות שכמובן וויתרתי עליהן ולקחתי רק 2 במקום 5(-:
לא יודעת אם יש קשר לבחילות?
בדקתי קצת ברשת ואני רואה שיש נשים שסובלות מהתופעה הזאת כמה חודשים ולפעמים גם שנה שלמה.
מה שמוזר אצלי שזה לא רק בזמן ההנקה אלא מן תחושת גועל מאוכל שמתמשכת לה על פני היום.אולי שילוב של מחסורים+תגובה הורמונלית.
בחילות בהנקה
זה קרה לחברה שלי, כל פעם שהילדה ינקה היא קיבלה בחילה פתאומית לפעמים עד כדי הקאה.עבר לה אחרי כמה חודשיםץ
את צריכה לבדוק B12 יכול להיות שיש קשר אבל עד כמה שאני יודעת זה קשור להורמון אוסיטוצין שגורם לבחילה
את צריכה לבדוק B12 יכול להיות שיש קשר אבל עד כמה שאני יודעת זה קשור להורמון אוסיטוצין שגורם לבחילה
בחילות בהנקה
ממה שאת מתארת אני מבינה שההריון הקודם היה עם בת והאחרון עם בן, ובכן בטוח יש קשר.
הורמנים של הריון בן שונים לגמרי מהורמונים של הריון בת, ואני סבורה שגם ההורמונים בהנקה.
גם הגוף מגיב שונה כך שמאד יכול להיות שזאת תגובה לאוקסיטוצין, מה שקורה אגב ללא מעט נשים.
הורמנים של הריון בן שונים לגמרי מהורמונים של הריון בת, ואני סבורה שגם ההורמונים בהנקה.
גם הגוף מגיב שונה כך שמאד יכול להיות שזאת תגובה לאוקסיטוצין, מה שקורה אגב ללא מעט נשים.
-
- הצטרפות: 09 ינואר 2011, 10:49
- דף אישי: הדף האישי של אורלי_נ*
בחילות בהנקה
עכשיו אני מגלה את הדף הזה?
הבמבי בן 11 חודשים כבר והבחילות כבר פחות נוראיות.
עד לאחרונה ממש כל פעם שהשתחרר חלב היתה לי בחילה נוראית. פשוט גועל נפש. היו לי רגעים של משבר שלא רציתי להניק בגלל זה. הוא יונק כל שעה וחצי. מכירות את התחושה שפתאום מתחיל לנזול חלב ולהרטיב את החולצה בהפתעה? אז אצלי אין הפתעות. יש בחילה מאוד ברורה ואני יודעת שהנה, הולך לטפטף לי הציצי.
הפתרון שלי היה לרווח הנקות לילה - הוא היה יונק רצוף כל הלילה (מה אימא זה לא מוצץ ) וכך קיבלתי מחזור והבחילה התמתנה. עכשיו זה שם, אבל לא נורא.
ומסביב אף אחת לא מבינה על מה אני מדברת, אז טוב לדעת שאני לא לבד
טוב, די, יצא לי כועס משהו, לא?
הבמבי בן 11 חודשים כבר והבחילות כבר פחות נוראיות.
עד לאחרונה ממש כל פעם שהשתחרר חלב היתה לי בחילה נוראית. פשוט גועל נפש. היו לי רגעים של משבר שלא רציתי להניק בגלל זה. הוא יונק כל שעה וחצי. מכירות את התחושה שפתאום מתחיל לנזול חלב ולהרטיב את החולצה בהפתעה? אז אצלי אין הפתעות. יש בחילה מאוד ברורה ואני יודעת שהנה, הולך לטפטף לי הציצי.
הפתרון שלי היה לרווח הנקות לילה - הוא היה יונק רצוף כל הלילה (מה אימא זה לא מוצץ ) וכך קיבלתי מחזור והבחילה התמתנה. עכשיו זה שם, אבל לא נורא.
ומסביב אף אחת לא מבינה על מה אני מדברת, אז טוב לדעת שאני לא לבד
טוב, די, יצא לי כועס משהו, לא?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בחילות בהנקה
אז פה הפיצפוץ שלי בן 4 חודשים אני מניקה באופן מלא ובחודש האחרון אני עם בחילות בוקר קשות כל בוקר. יש לציין שהבחילות נעלמות בהמשך היום לחלוטין מה אתן אומרות?
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2011, 00:28
בחילות בהנקה
גם לי יש בזמן האחרון בחילות כמו בהריון אבל נראה לי שאצלי לפחות זה קשור לתזונה וזה לא מתגבר בהנקה באופן בולט
(עכשיו חנוכה ואני לא אוכלת מסודר...)
(עכשיו חנוכה ואני לא אוכלת מסודר...)
-
בחילות בהנקה
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
גם לי יש בחילות בהנקה.מקווה שזה מנקה ולא הריון(ילדתי לפני חודשים וחצי)
גם לי יש בחילות בהנקה.מקווה שזה מנקה ולא הריון(ילדתי לפני חודשים וחצי)
-
- הצטרפות: 20 יוני 2016, 19:04
בחילות בהנקה
גם לי יש בחילה בזמן הנקה ובלי קשר חוסר תאבון מאז הלידה. אני מנסה להבין אם החוסר בתאבון הכללי קשור להנקה עצמה... אני בקושי אוכלת עכשיו מחוסר תאבון ובהריון אכלתי טוב ובריא... הברזל שלי תקין. מה עושים?
-
בחילות בהנקה
שלום זה הריון שלישי שלי וכל פעם שהנקתי יש לי בחילות נוראיות גם בהנקה הזאת
שלום זה הריון שלישי שלי וכל פעם שהנקתי יש לי בחילות נוראיות גם בהנקה הזאת
-
בחילות בהנקה
אהה
-
בחילות בהנקה
תודה כבר חשבתי שיש לי איזו בעיה אף אחד לא האמין לי
כל תחילת שאיבה יש לי גל של בחילה
תודה כבר חשבתי שיש לי איזו בעיה אף אחד לא האמין לי
כל תחילת שאיבה יש לי גל של בחילה
-
בחילות בהנקה
גם לי יש בחילה פתאומית בהנקה
לא קרה לי מעולם בשני הילדים הגדולים .
הבחילה עדינה ולרוב עוברת מרגע שחרור החלב ...
לא קרה לי מעולם בשני הילדים הגדולים .
הבחילה עדינה ולרוב עוברת מרגע שחרור החלב ...
-
בחילות בהנקה
גם לי. כל פעם שמתחילה להניק יש לי בחילה.
אגב, גם בתחילת ההריונות, 3 וחצי חודשים ראשונים יש לי בחילות קשות. כנראה זה קשור.
גם שעכשיו בהריון בחודש השני, כל פעם שנוגעת בשגיים לשים לזייה או משהו אני חוטפת בחילה. סיוט
גם לי. כל פעם שמתחילה להניק יש לי בחילה.
אגב, גם בתחילת ההריונות, 3 וחצי חודשים ראשונים יש לי בחילות קשות. כנראה זה קשור.
גם שעכשיו בהריון בחודש השני, כל פעם שנוגעת בשגיים לשים לזייה או משהו אני חוטפת בחילה. סיוט