תרופות בהריון

אנונימי

תרופות בהריון

שליחה על ידי אנונימי »

• מרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי: 02-6243669. הם עונים בימים א'-ה' בשעות 9:00-15:00
אפשר לשלוח להם גם שאלות בפקס: 02-6241328

מרכז לייעוץ תרופות בהריון והנקה ובכלל בבי"ח אסף הרופא* 08-9779309/152 בתשלום של 20 ש"ח.

המרפאה לייעוץ טיפול תרופתי בהריון והנקה, המרכז הרופאי על-שם שיבא תל השומר* 03-5302787.

מרכז ייעוץ תרופות בהריון והנקה, בית החולים הדסה ירושלים* 02-6243663 או 02-6243669.

המרכז הארצי למידע בהרעלות, בית החולים רמב"ם חיפה* 04-8542725 (04-8529205 קו חירום).
אפשר למצוא בו מידע על כל תרופה, מה היא מכילה, האם בטוחה לשימוש בהנקה, לילדים וכו'.
כדאי גם לקרוא את ההערה הזאת בעיניין אינדקס התרופות.
  • בעיקרון תרופות שמותרות לשימוש אצל תינוקות מותרות לשימוש גם בהנקה אבל כדי לדעת בוודאות חייבים לשאול יועצת הנקה מוסמכת ibclc או ייעוץ טרטולוגי

שירות לייעוץ נטילת תרופות בעת ההריון ובעת ההנקה במרכז הרפואי ע"ש רבין במרכז למידע תרופתי (מרכז למידע טרטולוגי). השירות ניתן ללא תשלום:
9377474 - 03
9376911 - 03

כאן כולם מוזמנים לכתוב מה הם יודעים על תרופות בזמן היון
כאן כולן מוזמנות לכתוב במה הם השתמשו בזמן ההריון וכיצד זה השפיע.

התרופות מחולקות על ידי ה FDA ל-5 קטגוריות על פי הנזק (הידוע) שלהן לעובר :
A - מבחנים מבוקרים בבנ"א לא הצליחו להוכיח נזק לעובר
B - מבחנים בבעלי חיים לא הראו נזק, אך לא נערכו ניסויים מבוקרים בבני אדם
C - מבחנים בבעלי חיים הראו נזק לעובר, אך לא נערכו ניסויים בבני אדם (מעניין למה...)
D - ישנה עדות לנזק בבני אדם, אך יתכן מצב בו אין ברירה ויש לקחת את התרופה
X - ישנן עדויות למומים בבני אדם והסיכון ללקיחת התרופה בזמן ההריון הוא רב מהתועלת.

מאלחשים מקומיים
משכחי כאבים
אנטיביוטיקה
חומרים היפנוטים

הנחיות בזמן הריון :
טרימסטר ראשון :
  • צילומים : להמנע מצילומים (למרות העובדה שסטטוב שלם הוא 1/40 מהקרינה הקוסמית היומית שאנחנו סופגים)
  • לא לבצע טיפולים אלקטיביים
  • בקרת פלאק צריכה להיות טובה
טרימסטר שני :
  • אפשר עקרונית לבצע טיפולים אלקטיבים
טרימסטר שלישי :
  • להמנע מטיפולים בשבועיים הארונים

גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

תרופות בהריון

שליחה על ידי גלית* »

לילה טוב
אני בשבוע השביעי להריון ומזה שבועיים מרגישה כמו סמרטוט. אני גם מניקה את בני בן ה-2.3. הסיבה שפתחתי את הדף הזה היא שכבר שלושה ימים ולילות אני בקושי ישנה בשל שיעול מטריד הגובר והופך ללא הפסקה כשאני מנסה לישון קצת, מה שלא מאפשר לי להרדם כלל (זו גם הסיבה שאני כותבת בשעה כזאת). כששאלתי את רופא המשפחה הוא הציע לעשות אדים, אך זה לא עוזר, ועוד אמר שניתן גם לקחת מוקסיפן ושזה מותר בהריון.
ההריון כל כך טרי ואני לא רוצה לקחת תרופות שכאלה ובטח לא בתחילת ההריון. האם מישהו/י יודע על פתרון טבעי להפסקת השיעול. השיעול הוא יבש ומציק ולא עושה רושם שהוא מתכוון להיעלם לו ככה סתם, זה נראה כמתגבר כל פעם מחדש, ואני לא יודעת כמה זמן אוכל להחזיק כך , גם חוסר שינה בגלל השיעול וגם בגלל ההנקה בלילה שנמשכת ביתר שאת.
אם למישהו יש רעיון אני כל כך זקוקה לזה.
תודה ולילה טוב :-)
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

תרופות בהריון

שליחה על ידי אם_פי_3* »

אמא שלי בולעת שום - חותכת קטן ובולעת כמו כדור (ככה לא מרגישים את הטעם החריף). הוכח גם מדעית שיש לשום פעילות אנטיביוטית, וכיוון שזהו מזון מקובל והמינונים לא היסטריים, אני מתארת לעצמי (אם כי לא יודעת בוודאות) שלא צריכה להיות בעיה בהריון.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בשמת_א* »

תבררי על דיקור סיני. לדעתי יכול לעזור, בלי לסכן את ההריון. חובה למצוא מטפל מנוסה וטוב.
עין_לציון*
הצטרפות: 19 דצמבר 2002, 23:13
דף אישי: הדף האישי של עין_לציון*

תרופות בהריון

שליחה על ידי עין_לציון* »

כואב לי הגרון, הראש וכל הגוף, ואני בהריון. חוץ מאקמול, מותר לי לקחת מה? ומה אסור?
אני כאן לבד (בחושך, בשלג, בקור) בארץ רחוקה ואין לי את מי לשאול (כריסטמס) וגם אם הייתי יכולה לשאול, קרוב לוודאי שישר הייתי מקבלת עשרה מרשמים לאנטיביוטיקה. פרופוליס זה בסדר? ואכיניציאה? פעם היתה לי רשימה, אך היא אבדה. תודה על כל עצה!
אורית_אוקו_ערוסי*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*

תרופות בהריון

שליחה על ידי אורית_אוקו_ערוסי* »

גלית ועין לציון יקרות, מנסיוני הדל (3 הריונות) אפשר לקחת פרופוליס ואכינצאה בזמן הריון ואפשר גם ליבלוע שום. אני גם נעזרתי הרבה בדיקור סיני וזה עבד בצורה נפלאה. למטפלים הסינים יש בדרך כלל גם פורמולות צמחים נוספות לחיזוק ותמיכה בהריון בעת הצורך.
מקוה שתמצאו מרפה בהקדם והמשך הריון נעים (())
גלית*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2001, 00:23

תרופות בהריון

שליחה על ידי גלית* »

יש סירופ שאפשר להכין לבד מבצל ודבש וזה מאוד עוזר לשיעול ולכאב גרון. את הכמות המדוייקת למדתי מהמדור "תרופות סבתא" ב" באופן": חותכים בצל בינוני לטבעות על זה שמים כףוחצי דבש , סוגרים עם מכסה ומשאירים כך כשעתיים ואז אפשר לשתות זאת כל פעם קצת. לי עם השיעול בתחילת ההריון זה עזר פלאים. גם מים חמים עם דבש ולימון עוזר לגרון. הרבה מנוחה ומחשבות טובות .
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

תרופות בהריון

שליחה על ידי אם_פי_3* »

לגבי אכיניצאה - קראתי לאחרונה מחקר שטוען שאכיניצאה בטוח בהריון. הבעיה היא שזה נראה לי מחקר מאד לא רציני (הבדל ענק במינונים בין הנבדקים, כמות נבדקים לא ממש גדולה וכדומה) - כך שגם אם בוחרים לקחת - בזהירות, ובמינון מינימום שיעיל. לא כדאי לקחת "סתם, שיהיה".
לגבי שום - קיבלתי "אישור" ממילדת מנוסה שזה בסדר גמור בהריון, גם במינונים של כדורים נקנים.
יוחננית*
הצטרפות: 09 אוקטובר 2003, 12:13

תרופות בהריון

שליחה על ידי יוחננית* »

ניתן לקבל שירות לייעוץ נטילת תרופות בעת ההריון ובעת ההנקה במרכז הרפואי ע"ש רבין במרכז למידע תרופתי (מרכז למידע טרטולוגי). השירות ניתן ללא תשלום:
9377474 - 03
9376911 - 03
רונה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

תרופות בהריון

שליחה על ידי רונה* »

יש לי גרד ושפשפות נוראיות בקו החזה ובמפשעה.
קניתי קרם 100% טבעי שמאוד עוזר, אבל אני פוחדת שהטבעי יכול להזיק בהריון.
אני מציינת פה את החומרים (הרבים) בתקווה שמי שמבין בנושא יוכל "לאשר" לי את השימוש בקרם.

מכיל:
תמציות צמחים:לבונה, שבטבט,אלו-וורה, אונה דה גאטו, קורנית, ארניקה, סירפד ,זקן התירס, פלנטגו מג'ור, ערמונית, הסוסים, קינמון גזע, ציפורן, הרפגו, הממליס, קמומיל, אנג'ליקה, ברבריס, ג'ימנמה, חי עד, לאפאשו, ארטימיסיה/לענה, ערער, שיבולת שועל, ונוטרולן (תמצית מרוכזת של 71 פרחים וצמחים מיוחדים-)

שמנים: עץ התה, לבנדר, ברגמוט BF, בנזואין, אובליפיחה, גרניום, קסטור, קלנדולה, רוז היפ, נר הלילה, נפט חיטה, זית, אבוקדו, בוראז', אגוזי לוז, ציפורן, וטיבר, שומשום, ברוש, דפנה.

חמאת שיאה, שעוות דבורים, מתחלב צמחי, מים מטוהרים, ויטמין E טבעי.
בת_ההרים*
הצטרפות: 22 ינואר 2003, 12:24

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

רונה באיזה שבוע את? אם עברת שליש ראשון-אל תחששי. בדרך כלל המינונים בקרמים האילו הם מאד נמוכים. בגדול, יש איסור על שימוש בשמן ציפורן,קורנית וקינמון בזמן הריון. אבל מכיוון שמדובר בתמציות צמחים בעיקר-אין חשש. אגב, לדעתי מה שעוזר לך מהקרם הזה אילו בעיקר תמציות הקלנדולה, ברוש, בוראז' וקמומילה. יש להם תכונות מרגיעות מאד.
רונה*
הצטרפות: 10 אוקטובר 2001, 10:59

תרופות בהריון

שליחה על ידי רונה* »

נועה, תודה.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

זובירקס (נגד הרפס בשפתיים) והריון. מותר?
אחרי התעלמותי מגופי ביום ה' פרץ לו הרפס חינני על השפה שלי - כואב, מציק, ועומד להיות גם לא חינני...
פלוני אלמוני*
הצטרפות: 13 נובמבר 2004, 09:30
דף אישי: הדף האישי של פלוני אלמוני*

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלוני אלמוני* »

ובעצם עוד אחת
משהו שיפסיק אלרגיה? קדחת השחת, כבר חודש (כמו כל חילופי עונות בעשור האחרון) אני, נוזלת, דומעת, מגרד לי באף, גודש בסינוסים (גורם לכאב ראש) הרופא שלי אמר - אסור לקחת כלום.
אולי טיפול שלא כולל חומרים? אולי משהו שלא מזיק? לא הצליחו, הקונבנציונלים, לאבחן למה האלרגיה.
בת_ההרים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

זובירקס להרפס עליון-מותר בהריון.
אלרגיה-דיקור סיני. או תרופה הומאופתית בשם allium cepa עשויה למעשה מבצל. הפוטנציה היא 9 CH . כדאי להתייעץ עם הומגליל-שם גם קונים אותה.
אני הייתי מעדיפה דיקור סיני.
בת_ההרים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

אגב,אם את רוצה להקל על פצעי הרפס-שימי עליהם טיפות רסקיו.
פלוני_אלמוני*
הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלוני_אלמוני* »

תודה!
ההרפס כבר פחות מציק אבל אדאג שיהיה לי רסקיו - להתפרצות הבאה. (זובירקס מפחיד אותי משום מה)
ונראה לי שאנסה דיקור על פני תרופות הומאפטיות - ניסיתי כל מיני ולא עזרו לי בעבר (כבר לא כל כך זוכרת מה ניסיתי).
בת_ההרים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

בתור מישהי שסבלה מילדות מאלרגיה-הדיקור "העיף" אותה לע.... וחוץ מזה-טוב לחזק בהריון את המערכות בגוף.
עדי*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 22:19

תרופות בהריון

שליחה על ידי עדי* »

שלום,
זו פעם ראשונה שלי כאן ואבקש לדעת: כנראה שאני בהריון (מחר אקבל תשובה) ואני חולה מזה מספר ימים(משופעת), לדאבוני לקחתי כבר דקסמול 1, אקמול 1, קל גרון 3, כף חומץ תפוחים מהול בכוס מים (לפי עיצה של ידיד שאמר שזה מנקה את הגוף), ושמתי מעט מאוד שמן אקליפטוס ליד האף (פותח את מערות האף) ועל הצוואר. מה לעשות ? האם זה אסור?
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

תרופות בהריון

שליחה על ידי שרון_ג* »

לגבי דקסמול ואקמול (שהם בדיוק אותה גברת בשינוי אדרת) - אין כל בעיה.
קל גרון - אני לא זוכרת מה המרכיבים, אבל לא נראה לי בעייתי.
חומץ תפוחים - אני מניחה שהמדובר בשתיה ;-). כל אחד והטעם שלו...לא אמור להזיק.

בכלל, דעי לך, שבתחילת הריון אם לוקחים תרופה שפוגעת בעובר, ברוב הסיכויים לא ייולד עובר פגוע, ואם יהיה עובר פגוע - לרוב תתרחש הפלה טבעית עקב כך. הבעיה היא בעיקר לגבי שימוש בתרופות בשליש השני של ההריון, כאשר מתרחשת האורגנוגנזיס=ייצירת אברי הגוף.

בהצלחה! (ומזל טוב אם התשובה חיובית...)
טבע_לי*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2004, 08:41
דף אישי: הדף האישי של טבע_לי*

תרופות בהריון

שליחה על ידי טבע_לי* »

עדי, ככלל, כדאי לעבור לתזונה בריאה בשילוב של תוספי מזון כדי לאפשר לך הריון בריא וגם עובר בריא. מאמר מפורט על הדרכים להשיג בריאות בהריון כאן
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

תרופות בהריון

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

כאשר מתרחשת האורגנוגנזיס=ייצירת אברי הגוף.
ככל הידוע לי, תהליך זה נמשך עד שבוע 16. ומנקודה זו העובר רק מעלה נפח...
שרון_ג*
הצטרפות: 30 אפריל 2004, 16:29

תרופות בהריון

שליחה על ידי שרון_ג* »

תהליך זה נמשך עד שבוע 16
הם ממשיכים להתפתח, למיטב ידיעתי, גם בטרימסטר שני, כאשר השלישי מוקדש לעליית נפח (ובו יש עדיין תהליכי הבשלה שונים - למשל של הריאות).
אבל עבר הרבה זמן מאז לימודי האמבריולוגיה שלי...ייתכן שאני טועה.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שימוש בזובורקס לנרתיק- מסוכן בהריון?
בת_ההרים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

למיטב ידיעתי אסור להשתמש בזובירקס בפלג גוף תחתון בהריון. כדאי להתייעץ עם המרכז הטרטולוגי.
נעמה*
הצטרפות: 29 ינואר 2002, 22:03

תרופות בהריון

שליחה על ידי נעמה* »

אני ממש מוטרדת מהשיעול הזה ומה לא ניסיתי, אדים, שום חלב ודבש, תה עם דבש , חלב עם דבש וסודה, שום אני ממש לא יודעת כבר מה לעשות, הבנתי שסירופ אסור לי לקחת , ואנטיביוטיקה שלדעתי הדבר היחידי שהיה עוזר לי גם אסור לי לקחת ואני כבר ממש אובדת עיצות...??!!!, אתמול כבר היה לי ממש קשה לישון וכבר ממש התחלתי לבכות..:(....
השיעול הוא חזק ומלווה בליחות סליחה..אבל גושיות כאלה..נראות ממש מודלקות..וכמובן גודש באף....
בנות, בנים וכל מי שיכול לעזור אשמח לקבל עזרה..תודה
אני בחודש שלישי
אילה*
הצטרפות: 16 אוגוסט 2004, 11:41

תרופות בהריון

שליחה על ידי אילה* »

עצה בתור הומופתית מתחילה והריונית שבוע 16:
שיעול ,כמו כל מחלה,בעיקר כאשר הוא מתמשך ומאד מציק, מעיד כסמפטום על משהו עמוק יותר, הגוף "נעזר" במחלות כדי להראות לנו דברים.שווה לנסות לעזור עם טיפול יותר עמוק וייחודי משום ודבש.
הומופתיה יכולה לעזור בההריון (מנסיון וספרות בנושא), חשוב לבחור בקפידה מטפל.
אם זה עדיין רלבנטי אשמח לייעץ
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

תרופות בהריון

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

פקסיל, תרופה נפוצה לטיפול בדיכאון, נמצאה לא בטוחה לשימוש בהיריון.
ראו כאן
האם_מותר*
הצטרפות: 03 נובמבר 2005, 20:11

תרופות בהריון

שליחה על ידי האם_מותר* »

האם מותר להשתמש במוטיליום (תרופה נגד בחילות) בהריון?
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

תרופות בהריון

שליחה על ידי אורלי* »

אני בשבוע ה7 להריוני וסובלת מפטרת בנרתיק. האם אגיסטן וגינאלי מותר??
תודה
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

הרופא נתן לי אנטיביוטיקה נגד סטרפטוקוק A בגרון. זה יכול להיות בעייתי בהריון (שבוע 6)?
איילה*
הצטרפות: 16 מאי 2003, 09:40

תרופות בהריון

שליחה על ידי איילה* »

אני בשבוע 18 וחליתי בדלקת גרון וחניכיים הרופא נתן לי מוקסיפן וני חוששת לקחת, האם יש טיפול הומופתי במקום המוקסיפן ו/או האם לא ייגרם לעובר כל נזק בלקיחת המוקסיפן. אנא מחכה לתשובה מהירה. תודה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תרופות בהריון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

איילה, התקשרי לברר באחד המרכזים הטרטולוגיים:
מרכז ליעוץ טרטולוגי: 6243669/3 - 02
הריופון: 9779309 - 08
אסף הרופא: 9779695 - 08
בילינסון: 9377474 - 03
מרכז למידע תרופתי: 9376911 - 03
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

הייתי שמחה לדעת אם מקובל לקבל זריקת פרמין נגד הקאות ? אני בשבוע 11 תודה . ומה אפשר לעשות נגד שיעול טורדני?
בת_ההרים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי בת_ההרים* »

ומה אפשר לעשות נגד שיעול טורדני?
אפשר לקחת סירופ דרוז טוקס של הומגליל.
אפשר להכין חליטת טימין.מכייח.
אפשר משבוע 13 לפנות לטיפול בדיקור סיני.
רוח_ערב*
הצטרפות: 31 יולי 2006, 11:12

תרופות בהריון

שליחה על ידי רוח_ערב* »

אני בהריון בשבוע ה-13 הראש , הגרון ועכשיו גם האוזניים כואבים לי בטירוף! היה לי גם חום
יש בכלל טעם ללכת לרופא? אני הרי לא אקח אנטיביוטיקה. בינתיים אני על אקמול וסוכריות מציצה עם פרופוליס ואכיניצאה ושוכבת כמו זומבי..
למישהו יש עוד רעיון?
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

תרופות בהריון

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

רוח ערב,

פרופוליס ואכיניציאה לא מומלץ בהריון.
אם הכאבים ממשיכים כדאי לך לבדוק. בדיקה לא מחייבת לקיחת אנטיביוטיקה,רק לקיחת אחריות.

רפואה שלמה.
שירי_ים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 11:25
דף אישי: הדף האישי של שירי_ים*

תרופות בהריון

שליחה על ידי שירי_ים* »

אנא עזרתכם הדחופה,
לפני מספר דקות קיבלתי מכה חזקה בפה והשפה התחתונה נחתכה, התנפחה.
חוץ מקרח, מה מותר לי לשים בהריון? אלו ורה? פולידין? שמן לוונדר?
תודה רבה:(
פלונית_אלמונית*
הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלונית_אלמונית* »

אם זה יכול להועיל למישהי: התקשרתי היום למרכז בבלינסון לשאול על משככי כאבים, אמרו לי שכל הקבוצה של נורופן (כלומר גם אדקס אדויל וכל אלו) אסור הכי כדאי אקמול, דקסמול ואם לא עוזר אפשר אופטלגין.
אני בחודש חמישי שכחתי לשאול אם הם אמרו לי לפי זה או שאין הבדל
מיכלי_לי*
הצטרפות: 23 אוגוסט 2007, 18:28
דף אישי: הדף האישי של מיכלי_לי*

תרופות בהריון

שליחה על ידי מיכלי_לי* »

אין הבדל תמיד אסור. דקסמול צינון רק יום ולא לילה.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תרופות בהריון

שליחה על ידי אילה_א* »

גם קולדקס מותר לצינון
תמרית*
הצטרפות: 28 ספטמבר 2005, 14:10

תרופות בהריון

שליחה על ידי תמרית* »

יש לי שאלה שמאד מטרידה אותי.
אני בשבוע 12, הריון ראשון וסובלת מהמון כאביראש. למעשה כל חיי סבלתי מכאבי ראש (תורשתי כנראה, גם אבי וסבתי סובלים מכך) והתרופה היחידה שעוזרת לי היא אופטלגין.
כעת בהריון כאבי הראש מופיעים אחת לשבוע בערך, בעיקר סביב מחסור בשינה, וגורמים לי סבל רב. הם לא עוברים אלמלא אני לוקחת כדור.
ניסיתי לקחת אקמול אולם הוא לא משפיע וכך מצאתי עצמי חוזרת לקחת אופטלגין בערך פעם בשבוע.
רציתי לדעת מה הנזק שאני גורמת לעובר, אם בכלל, והאם אתם מכירים דרכים אחרות לפתרון בעית הכאבים?
תודה.
פלונית_מודאגת*
הצטרפות: 20 יולי 2005, 19:19

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלונית_מודאגת* »

אשמח לעזרה מנסיונכם כי אני דיי מבולבלת..

לפני כשנה וחצי ילדתי את בכורתי וסבלתי מדכאון נוראי אחרי הלידה.
כדורים נגד דכאון הצילו אותי (לאחר ששום טיפול אחר לא עבד) ואני עדיין נוטלת אותם- 150 מ"ג לוסטרל, עדיין מניקה איתם ומרגישה מצוין.
אבל...

אף פעם לא ברור עד הסוף מה ההשפעה של הכדורים.. למרות שהבנתי שמותר, אני עדיין חוששת שאופיה הסוער של התינוקת שלי מושפע ממעבר התרופה בהנקה..
עכשיו אני שוב בהריון (תחילת ההתחלה) ומתלבטת אם להמשיך עם הכדורים.
הפסיכיאטר המליץ להמשיך עד שאפסיק להביא ילדים כיוון שהסיכוי גדול לדיכאון נוסף. הוא המליץ לא להניק עם התרופה למרות שבמרכז טרטולוגי אמרו שאפשר...
אני חוששת שהעובר החדש ייפגע, חוששת שיהיו לו תסמיני גמילה מייד כשיוולד
ובנוסף, אבדתי בעקבות התרופה את הליבידו שלי וזה גם לא נעים.. (מרגישה שזה מעבר ללידה, הנקה והורמונים)
אבל, החשש מדיכאון נוסף גם הוא גדול..

כל מידע או ניסיון משלכם יתקבל בתודה ענקית @}
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

אין לי מושג לגבי התרופה הספציפית הזו אבל בגדול מה שבטוח שמי שהכי מעודכן לגבי ההשפעה של כל תרופה ותרופה זה המרכז הטרטולוגי , מחקרים חדשים מתפרסמים חדשות לבקרים ויש סיכוי שהפסיכיאטר לא הכי מעודכן בנושא.
נטילת תרופה בהריון (או שלא בהריון) היא תמיד שאלה של סיכוי מול סיכון, כלומר מה הסיכוי של נזק חלילה לעובר מול הסיכון שלך להתפרצות המחלה.
את המידע תקבלי מהמרכז אבל ההחלטה בסופו של דבר היא שלך בלבד.
לגבי הנקה, תרופה מאושרת להנקה כאשר נמצא שריכוזה בחלב אם הוא אפסי או זניח כך שאין בו כדי להשפיע על הילוד, אם את לא שקטה לגבי אופייה הסוער של ילדתך והקשר לתרופה מציעה לך לפנות שוב למרכז הטרטולוגי (בילינסון לדעתי יותר מתמצאים בהנקה) ולברר את הנושא כדי שתוכלי לקבל החלטה.
מאחלת לך הריון מהנה ורגוע עם כמה שפחות דאגות והעיקר שתמשיכי להרגיש מצויין! :-)
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

תרופות בהריון

שליחה על ידי אילה_א* »

אוי מאיפה להתחיל
לוסטרל היא אחת התרופות הבטוחות ביותר להנקה והריון
למעשה נשים שסובלות מדיכאון ולוקחות תרופה אחרת מועברות ללוסטרל כשהן מודיעות לפסיכאטר על ההריון (או התיכנון שלו)
בחוברת של לה לה צ'ה (שיש לי )התרופה הזאת מופיעה כתרופה בטוחה לחלוטין ,ואין שום מעבר שלה לחלב האם !
הפסיכאטר שלך טעה לגבי ההנקה (לנשים עם נטיה לדיכאון אחרי לידה ההנקה חשובה עוד יותר מלנשים שאינן סובלות מכך) (טוב הוא רק רופא) המרכז הטרטולוגי צדק.
התרופה אינה יכולה להשפיע בשום צורה על העובר או היונק !!
ואין שום תסמיני גמילה או הבדלי אופי בין תינוקות שנולדו אחרי הריון שבו נצרכה התרופה לבין כאלה שלא
(אבל בטוח יש בין כאלה שאמא שלהן חלתה בדיכאון אחרי לידה וכאלה שלא )
בקיצור תמשיכי לקחת את התרופה מצילת החיים הזאת.
גיביתי את כתיבתי בהרבה מאוד סימני קריאה אבל אם את מעדיפה מחקרים רפואיים שכתובים באנגלית מקצועית על פני סימני קריאה כיתבי זאת והיכוני להפצצת חומר .
בהצלחה ורק בריאות .
ולגבי הליבידו יש צרות גדולות יותר מאובדנו (תשאלי את אלה שאיבדו את כספם בבורסה:-))
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

אילה |Y|
ולגבי הליבידו- את ממעיטה בערכם של ההורמונים... :-P
פלונית_מודאגת*
הצטרפות: 20 יולי 2005, 19:19

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלונית_מודאגת* »

אילה א
רק עכשיו ראיתי את התשובה שלך אלי.
תודה רבה רבה!!!
התשובה כל כך מרגיעה ולמרות שאיכשהו פספסתי בזמן הדאגה, משוכנעת שהמידע עזר / יעזור לאחרות!
בינתיים הפסקתי עם הלוסטרל (רק בשביל הליבידו שתוך שבועיים חזר בגדול וזה נחמד מאד (-: )
כבר חודשיים בלי הכדורים ומצב רוחי טוב. עדיין לא בהריון ודאי (ממ.. יש סיכוי שהחודש זה קרה..)
רגועה כי יודעת שאם הדיכאון ישוב בכל שלב יש פתרון מיידי ובטוח.
@}
הריונית*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 08:59

תרופות בהריון

שליחה על ידי הריונית* »

בביקור בירושליים ומרגישה שהאלרגיה הורגת אותי! בשבוע 16, עד עכשיו הקפדתי להמנע מלקחת לורסטין (מה שאני לוקחת בדרך כלל בתקופה זו של השנה), עכשיו זה או לוותר על ביקורים של המשפחה עד יעבור זעם או למצוא פיתרון. אח שלי מטפל בדיקור והציע להגיש לי עזרה ראשונה ואחר כך להמשיך במקום מגורי. תוהה אם יכולה ללכת על הפיתרון הקל (לורסטין) או להמשיך אם ההמנעות ולנסות שיטות טבעיות יותר. ממה שקראתי והבנתי מהתייעצות עם רופא נשים אין בעיה עם לורסטין בהריון אבל בכל זאת, מעדיפה להמנע. מצד שני, ממש ממש סובלת (אגב, יותר מהרגיל - בגלל ההריון? בגלל פריחה עודפת השנה? לאלהים הפתרונים). אשמח לעצות, תגובות.
דנוש_ל*
הצטרפות: 05 פברואר 2009, 14:25
דף אישי: הדף האישי של דנוש_ל*

תרופות בהריון

שליחה על ידי דנוש_ל* »

להריונית,
אם את עדיין צריכה -
לי גם פרצה אלרגיה בדיוק ביום שגיליתי שאני בהריון (אין קשר בין 2 הדברים...). זה היה יום שישי ונמנעתי מלקחת בעקבות שיחה טלפונית עם מוקד אחיות, עד שבסוף נסעתי למיון כי התחילה להתנפח לי הלשון וכל מיני. שם הם התייעצו עם כמה מומחים מהתחום והגיעו למסקנה שאפשר לקחת. גם רופאת אלרגיה אח"כ אמרה לי שאין שום בעייה. כמובן שמסטרואידים כדאי להמנע.
השאלה גם לכמה זמן זה את צורכת את התרופה? אצלי אלה אפיזודות של 3 ימים מקסימום.
תרגישי טוב!
קרן*
הצטרפות: 05 ספטמבר 2001, 00:38

תרופות בהריון

שליחה על ידי קרן* »

אני בשבוע 7-8 להריוני השני(הראשון הפלה נדחית) אני סובלת כבר שבוע משיעול נוראי- לא יכולה לישון בלילה ובקושי יכולה לדבר בלי להיחנק משיעול
אני לא יודעת מה לעשות שתיתי תה עם דבש, חלב עם דבש, חלב עם סודה, נשמתי אדים, כלום....
אני נואשת הפסדתי כבר מספר ימי עבודה, אני מרגישה מוטשת
האם מישהי מכירה את התופעה?
אני גם חוששת שמהשיעול החזק יגרם נזק לעובר.
בבקשה למישהי יש פתרון?
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

תרופות בהריון

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

קודם כל, שיעול לא יגרום נזק לעובר - עובר שמושרש היטב, אף שיעול לא יזיז אותו משם.
שנית, יש סירופים לשיעול שמותרים בהריון. אני לא חסידה של סירופ לשיעול, אבל אם הגעת למצב שאת לא מתפקדת בגלל השיעול, כדאי לך לקחת ולו לתקופה קצרה - העיקרון של סירופ לשיעול בדרך כלל הוא להרגיע (ואפילו "להרדים") את פנים הגרון בצורה שתאפשר לרקמות שם להתחיל להתאושש. כך שהקלה זמנית בשיעול היא כבר תחילתו של תהליך החלמה.
תרגישי טוב.
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

אישתי בפעם השלישית עם דלקת גרון בחודשים האחרונים, למרות שלקחה אומטגין , כעבור שבועים הדלקת חזרה, יש לכם סיבה למה זה חוזר? ומה אפשר לטפל בזה כדי שייפסק?

שכנה הציע תמצית צמחים בשם הפרופוליס, והרופא נתן ראפפן, מה עדיף? והאם זה לא מסוכן בהנקה???

אודה מאוד להתיחסותכם בהקדם!
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הרגע עשיתי בדיקה ביתית וגילתי שאני בהריון.לפני כחמישה ימים לקחתי אקמול..ולפני ימיים אדוויל האם זה מזיק??הרופא אמר לי שיש לי סינוסיטיז האם להתחיל טיפול או שלא כדאי???
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

שלום רציתי לדעת האם מותר לקחת אוטריווין לאף? אני בשבוע 8
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

לפני שגיליתי שאני בהריון, נתפס לי הצוואר בצורה חזקה ביותר . לקחתי משככי כאבים : 4 כדורי נורופן פלוס ואביטרן (זריקה לשריר ).
האם ייגרם נזק לעובר ?
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

עדיף לברר במקום מקצועי- פני ל

מרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי: 02-6243669. הם עונים בימים א'-ה' בשעות 9:00-15:00
אור*
הצטרפות: 22 יולי 2002, 01:27

תרופות בהריון

שליחה על ידי אור* »

אני סובלת מנדודי שינה קשים עקב משבר זוגי חריף. בשבוע 21 להריון. מה אפשר לקחת?אני מתעוררת כמעט כל שעה, מקיצה מאוד מוקדם וזה משפיע מאוד על מצבי הגופני והנפשי
תודה
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

הי אני לוקחת סרוקואל xr 50 מג כפול שלוש כדורים
ו2 כדורי פריזמה
הם ניתנים לדאכונות ומחשבות טורדניות
יש משהי שלקחה בהריון ויודעת להגיד לי אם היה בסדר? בבקשה.....
אלמונית*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

תרופות בהריון

שליחה על ידי אלמונית* »

שלום,
אני בתחלת שבוע 27 ומאתמול סובלת מחום משתנה עד 38.7 וכאבי ראש חריפים.
אני ובן זוגי נמצאים בארץ עולם שלישי ולבינתיים (24 שעות) ממתינים שגופי ילחם במה שזה לא יהיה, מניחים שזה וירוס.
ניסינו כל מיני תרופות סבתא ואני שותה המון אך ללא הועיל,
אני מתחילה קצת לדאוג לעוברית, האם חום כזה יכול לפגוע בה?
אני בדרך כלל לא נוטלת תרופות ובעיקר לא בהריון, כל מה שיש לנו כרגע זה דקסמול... האם לסור ממנהגי זה להוריד את החום בעזרתו?
האם טיפשי מצידנו שאיננו פונים לרופא?

אודה על כל עצה
ענת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 07:30

תרופות בהריון

שליחה על ידי ענת* »

אני בשבוע 21 ואני סובלת מדלקת חניכים האם מקסופין מזיק בשבעות אלו
שרונה*
הצטרפות: 20 אוקטובר 2001, 23:27

תרופות בהריון

שליחה על ידי שרונה* »

שלום, אני בשבוע ה24 להריון ויש לי כאבים חזקים בכרית כף היד שמואל האזור נפוח ואדום (זו תופעה שחוזרת על עצמה בגלל העבודה שלי ) האם אפשר לעסות את האזור עם משחת בנגיי?
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

קודם כל להיות בשמחה. לרקוד ולזוז כמה שיותר. אני שמה לב כמה שאני בתנועה יותר,פחות מקנחת את אפי. הומאופטיה מותרת. ולקנות טישו עם אלוורה! האף שלי כבר אדום ושורףףףף. לא הבנתי מה יש לי שבוע אני מנוזלת ממש. עד שקראתי שיש דבר כזאת נזלת הריונית שנפח הדם והנוזלים עולה וכך יש יותר הפרשות כגון נזלת.
שיהיה הרבה בריאות וסבלנות ואמונה שזה יעבור-לנוח טוב כמה שאפשר... (לא נושמים פההה!)
אלינור*
הצטרפות: 06 נובמבר 2004, 16:24

תרופות בהריון

שליחה על ידי אלינור* »

אני בהריון בשבוע 9 אני לוקחת אופטלגין כי אני סובלת ממיגרנות חזקות האם זה בסדר???
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

תרופות בהריון

שליחה על ידי מאיה* »

אני בהריון שבוע 7 עשיתי בדיכת שתן והתברר. שיש לי דלקת בשתן הרופא נתן לי מוקסיפן ואני מפחדת לקחת התרופה אם זה ישביע על העבר.
מאיה*
הצטרפות: 31 מאי 2003, 22:11

תרופות בהריון

שליחה על ידי מאיה* »

אני בהריון שבוע 7 עשיתי בדיכת שתן והתברר. שיש לי דלקת בשתן הרופא נתן לי מוקסיפן ואני מפחדת לקחת התרופה אם זה ישביע על העבר.או לא ואמרו אם לא אכח התרופה זה עלול להיות מסוכן יותר. נא ממכם מבקשת עזרה
פלוהדיכאונ*
הצטרפות: 18 אפריל 2014, 14:37

תרופות בהריון

שליחה על ידי פלוהדיכאונ* »

הי לכולם אני בשבוע 37 אחרי שני דיכאונות לידה ורוצה להתחיל לקחת מה שלקחתי לפני ההריון הזה , שזה קלונקס וציפרלקס 10 מ״ג מישהי יודעת אם זה מסוכן???
מופרעת_קשב*
הצטרפות: 31 יולי 2010, 13:56

תרופות בהריון

שליחה על ידי מופרעת_קשב* »

שלום לכולם!
שמחה לקרוא מילים מעודדות.
מישהי יודעת על הריון והנקה במהלך טיפול באפקסור xr150mg?
אני כבר לאסובלת מהחרדות בכלל, רק זה עוזר לילהפרעות קשבוריכוז, מאודמתלבטת אם להפסיק את הטיפול, מתכננת להיכנס להיריון בחודשים הקרובים...
אשמח לכל עצה/דעה/ניסיון :-)
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

שלום אני בשבוע ה5 הריון לא מתוכנן סובלת מחרדות ודיכאון מטופלת תרופתית בלוסטרל 50 אני לא יודעת אם להמשיך את ההריון בגלל בתקופתנו לי בבקשה
פלוני_אלמונית*

תרופות בהריון

שלום רב,
שאלה שלא קשורה לתרופות אך הרוב לא יודע לתת תשובות ואולי יש בנות שיודעות. אני בשבוע 33 ורוצה לעשות שעווה בכול הגוף כולל מיפסעות. האם יש סיכון בזה?
שליחת תגובה

חזור אל “עוד עניינים רפואיים והריון”