דף 1 מתוך 4

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 22 ספטמבר 2001, 23:50
על ידי אנונימי
ראו גם: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים / הכנת חלב סויה בבית / תום סויה (כולל גם חלב סויה)

  • אזהרה!
תחליפי חלב תוצרת בית חד משמעית לא מכילים את החלבונים, הויטמינים והמינרלים החיוניים לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם שזה מזונם היחיד או העיקרי.
הדבר הזה נבדק.
רפואית.
כשתינוק צריך תרופה אי אפשר לרקוח תרופה תוצרת בית בלי שום ידע תזונתי או כימי ולחשוב שזה שווה ערך לתרופה מצילת חיים.
בעבר תינוקות מתו מניסיונות קודמים לתת "תחליפים" שונים לחלב אם. גם מהתמ"לים הראשונים מתו במשך כמה עשרות שנים, עד שהגיעו לאיזו תרכובת מינימלית שהרגה רק חלק קטן מהתינוקות.
ועם כל חסרונותיו, התמ"ל בכל זאת הוא המזון היחיד שבטוח לתת לתינוקות שאינם יכולים לקבל חלב אם.
רכיבים שמופיעים במתכונים להלן לא אמורים להגיע לקיבה של תינוקות קטנים, בחצי השנה הראשונה לחיים. זה מזון מוצק והיום יודעים שמתן מזון מוצק לתינוקות קטנים גורם נזקים בריאותיים (שונה הדבר כשמדובר בתזונה של תינוק יונק, שכבר אוכל מזון מוצק, ואפשר להכין לו "חיקוי חלב טבעי" במקום חלב שאוב מדי פעם).

זהו מזון חסר ביותר, יותר חסר מהתמ"ל של רמדיה שהרג תינוקות.
מעבר לזה, חלק מהמרכיבים הם בעלי פוטנציאל גבוה ביותר לגרום אלרגיות ובעיות עיכול אחרות לטווח קצר וארוך גם יחד, ולכן בימינו כבר לא מסתכנים יותר ולא נותנים לתינוקות כל כך קטנים את המזונות האלה.
זה נוסה בעבר, והתוצאות היו חמורות.*
(מתוך דבריה של בשמת, בהמשך הדף)

ראו גם: מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים / הכנת חלב סויה בבית

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 22 ספטמבר 2001, 23:50
על ידי ענת_גביש*
נשמח לקבל עיצות בדף זה מנסיונכם וממה שאתם יודעים על תחליפי חלב אם טבעיים ובריאים. מתכונים, מוצרים, אופני שימוש וכל עיצה טובה למי שאיננה מניקה ולא מעוניינת בתחליפים סינטטיים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 ספטמבר 2001, 11:07
על ידי אלונה_רוטר*
ברגעים שהיתי צריכה לצאת ולא היתי מצליחה לשאוב חלב, היתי מדללת
שקדיה במים. אפשר לקנות שקדיה בכל חנות טבע.
יש מתכון איך להכין חלב שקדים משקדים,וכך אפשר גם לעשות משקדים אורגניים ואני כרגע לא מוצאת. המתכון נמצא בספר של ויליים סרז "the baby book" וגם רעיונות איך לגדל ילד בצורה טבעית בלי הנקה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 ספטמבר 2001, 11:37
על ידי נאוה_פרנס*
פיתרונות הטבעיים הם: חלב שקדים וחלב שומשום, אחד מהם רצוי לא בלילה, אני צריכה לבדוק איזה.
שניהם צריכים להיות ללא קליפתם שמכילה חומר שנקשר לסידן
חלב שקדים ניתן היום להכנה מהירה ופשוטה עם שקדיה. אם את רוצה להכין משקדים טריים - השרי את השקדים וקלפי אותם, שימי בבלנדר עם מים ו... תפ"ע, תמרים, צימוקים. אם הילד קטן, כדאי לסנן
שומשום - בבלנדר עם מים, תפ"ע ופירות אחרים, לא זוכרת לגבי השרייה אבל אם את רוצה אני יכולה לחפש את החומר ולתת לך מידע מדויק

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 ספטמבר 2001, 22:21
על ידי עדי*
אממ.. גם חלב שומשום יכול להיות אלרגני. עדיף להשתמש בשומשום ומוצריו (טחינה) לא לפני גיל 10 ח'.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 25 ספטמבר 2001, 22:53
על ידי עדי*
שכחתי עוד משהו חשוב: לא הייתי משתמשת ב"תחליפי חלב טבעיים" לתינוק מתחת לגיל חצי שנה. עד כמה שידוע לי, שום חלב אחר, פרט לחלב אם (נו, איזו הפתעה (-; ) ופורמולה לא מכיל את כל אבות המזון. גם מעל גיל חצי שנה לא הייתי מבססת תזונה של ילד בעיקר על אחד החלבים האחרים, אלא מקסימום אם יש צורך בארוחה חליפית מזדמנת.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 03 אוקטובר 2001, 21:33
על ידי דפנה_לוי*
הילה 0.9 מאוד אוהבת חלב אורז.
בכל רשת הסופרים יש , זה עולה 14 ש"ח בערך , אבל למען ההגינות היא אוכלת את זה רק כשאין חלב בציצי ושהיא בגן.
איני יודעת לגבי תחליף ולא כתוספת.
אמא שלי סיפרה לי על מוצר שנקרא נוטרמיגן, זה רק לפי מרשם רופא לתינוקות שאינם יונקים ורגישים לחלב פרה וסויה, זה משהו 'טבעי' יותר.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 03 אוקטובר 2001, 22:14
על ידי בשמת_א*
נוטרמיגן הוא פורמולה לפגים.
הוא מיוצר מחלב פרה, אבל מפורק למרכיבים הכי קטנים, כדי שיהיה קל יותר לעיכול. לא ברור לי בדיוק איך הם מפרקים את חלבון הפרה לפרודות קטנות יותר.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 03 אוקטובר 2001, 22:21
על ידי אילנה_ק*
דפנה, מה שאמא שכחה לספר לך זה המחיר של הפורמולה.
זה הון תועפות. אני יודעת כי נתקלתי בשתי אמהות שהיו מוכרחות את זה. ביניהן אחת שסתם נמאס לה להניק כי אמא שלה אמרה לה שהיא מניקה את התינוקת כבר יותר מדי זמן והיא היתה אז בת תשעה חודשים. אבל לצערינו התברר שלילדה יש רגישות מיוחדת ואחרי אישפוז בבית חולים היא יצאה משם עם מרשם לנוטרמיגן.
מסקנה: לא תמיד כדאי לשמוע בקול אמא'לה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 04 אוקטובר 2001, 08:08
על ידי אביב_חדש*
נוטרמיגן מפורק על ידי אנזימים, שעושים חלק מן העבודה של העיכול. אם תריחו את התרכובת באמת תגלו שיש לזה ריח של קיא מאשר של אוכל.
נותנים את זה גם לילדים שיש להם רפלוקס.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 04 אוקטובר 2001, 08:19
על ידי אם_פי_3*
כבר כתבתי את זה, אבל רק בשביל הפרוטוקול, כי כאן זה המקום הכי מתאים: חלב אורז לא מיועד להיות תחליף חלב לתינוקות זה כתוב במפורש על האריזות, וגם קיבלתי תשובה אישית מהיצרן, שמסבירה שחלב אורז מבוסס על פחמימות בניגוד לחלב אחר (פרה,חלב אם, סויה) שעיקרו חלבונים, והם מדגישים שאם משתמשים בו, צריך השלמות אחרות של הצרכים התזונתיים - מה שבלתי אפשרי אצל תינוקות קטנים. הם מציעים אותו בעיקר כתחליף למעדני חלב (לא שיש מה להשוות מבחינת הטעם...).

נוטרמיגן, למיטב ידיעתי, היא פורמולה היפו אלרגנית (לאו דווקא לפגים, לפגים יש פורמולות מועשרות אבל גם על בסיס חלב פרה) - והיא מאד יקרה, כמו פורמולות יחודיות נוספות (ויש לא מעט סוגים).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 25 אוקטובר 2001, 13:20
על ידי ענת_גביש*
בפעמים שהפקתי תועלת אמיתית מרפואה משלימה, העיצה של המרפא היתה מה להוריד, ממה להימנע,איך לחזק,לאחר התבוננות ארוכה ומדוקדקת בגוף בתי התינוקת כולו, בהתנהגותה, ותישאול ארוך ומקיף על ההריון שלה, הלידה, וכו'.השעה התמימה שהוא הקדיש לצורך הכרת המיכלול שלה, הביאו אותו למסקנות הנכונות, להכרות עימה ואיתנו להמשך קשר בעתיד, ולתחושה מאד טובה שלנו שמישהו באמת"הסתכל על הילדה".
המסקנה במילותיו: "הילדה שלכם בריאה למרות מה שאתם נותנים לה ולא בזכותו". (הכוונה היתה אז לתחליף חלב סינטטי.הרופאים שראו את הסימפטומים שהתעוררו בה-הפרשות קשות מהאזניים, עצירות, שינה גרועה בלילה, לא עמדו על הקשר בין המזון הקלוקל לבינם.וגם כשניסיתי לתהות באזנם על האפשרות התייחסו לכך בביטול.זה עוד דבר שמאפיין מרפאים טובים,ולרוב נעדר מקליניקות קונבנציונליות-הקשבה למטופל,התבוננות בכולו ושיחה עימו.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 25 אוקטובר 2001, 15:07
על ידי ורד*
ענת היי
סיפרת על בתך התינוקת,
איך פתרתם את הבעיה?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 25 אוקטובר 2001, 21:47
על ידי ענת_גביש*
היי ורד, פעלנו לפי עצת המטפל, ועברנו מיד מתחליף סינטטי לדייסת שיבולת שועל מבושלת וטחונה בבית מגרעינים אמיתיים, מומתקת במייפל ,ובהדרגה תוספות של טחינת שקדים, בטטה וכו'.
היא היתה אז בת כחמישה חודשים, וכל הסימפטומים החלו להעלם בהדרגה במהלך השבועיים שבאו לאחר השינוי.זה היה די מדהים. לפני שינוי המזון היתה לה הפרשה כתומה וסמיכה מהאזניים במשך שבועות רבים, ורופאים היו ממש להוטים לתת מיד אנטיביוטיקה נוכח הדלקת החמורה,כשבעצם זו היתה הפרשת פסולת בגלל מזון לא מתאים.היתה לה עצירות קשה כל כך שהיציאות פצעו לה את פי הטבעת והיא היתה בוכה ממש בזמן קקי.והעיצה מרופאים היתה לתת עגבניה, בלי לבדוק בכלל את המזון שלה. אינני יודעת אם המזון החדש הכיל את בדיוק את כל מה שצריך, אבל ידעתי שאני מכינה אותו בבית, ראיתי ממה אני מכינה אותו, והיה בזה משהו מאד מרגיע אחרי איבוד ההנקה ושימוש בכל האבקה הלבנה הזו.השינוי ריפא אותה, וזמן מה אחר כך כבר ניתן היה לגוון את ארוחותיה הרבה יותר.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 25 אוקטובר 2001, 22:04
על ידי ורד*
ענת שלום
מה שאת מספרת מעניין.
הבן שלי, בחורף שעבר, היה מנוזל המון, (הוא ניזון מפורמולה), בסופו של דבר עברנו לפורמולה צמחית,
וכל הליחה נעלמה.
לגבי הסויה יש גם דעות שונות, כמו העובדה שהיא מכילה פיטואסטרוגנים ויכולה להשפיעה על המערכת ההורמונלית.
יש לי אפשרות להשיג חלב עיזים, אבל הוא לא מאד אוהב את זה.
היום הוא בן שנה ושמונה חודשים ועדיין שותה כשלושה בקבוקים ליום (של פורמולה צמחית לבד או בתוספת דיסה).
לחלב רגיל אנחנו לא רוצים בנתיים לחזור, אולי אנסה מה שאת עשית.
מה המתכון?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 26 אוקטובר 2001, 10:13
על ידי בשמת_א*
העצות לתת עגבנייה ממש מרתיחות אותי!
רופאים בורים וטיפשים!
עגבנייה היא מזון אלרגני להחריד, שרצוי לא לתת לפני גיל שנה.
ענת, את לא הראשונה שמספרת על רופאים שנתנו עצת אחיתופל כזאת. אני מנצלת את ההזדמנות לצעוק על זה.

ולמי שיש זמן, כוח וחיבור רציף לאינטרנט (אני כבר נותקתי ומגיבה אוף-ליין), אז כל הדיון הזה צריך לעבור ל"תחליפים טבעיים לפורמולה" (אלה לא תחליפים לחלב אם, כי אין תחליף לחלב אם, זאת תזונה לתינוקות שנועדה להחליף את האבקות התעשייתיות. זו גם לא "תזונה טבעית" לתינוקות, כי התזונה הטבעית היחידה לתינוקות היא חלב אם בהנקה) ו/או ל"מזונות אלרגיים" או "אלרגיה אצל תינוקות" ו"מניעת אלרגיה אצל תינוקות".

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 26 אוקטובר 2001, 20:02
על ידי ענת_גביש*
זה מצחיק, ורד, כי אצלינו דווקא הפורמולה הצמחית עשתה את הבעיות!( ומזו על בסיס חלב נמנענו מלכתחילה), וזה רק בא להזכיר לנו שאין נוסחא נכונה לכולנו. אני הבנתי מאוחר יותר (לא בטוחה שזה נכון אבל שמעתי) שלתינוק בן פחות משנה עלולים לא להיות האנזימים האמורים לפרק חלבון סויה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 26 אוקטובר 2001, 20:09
על ידי ענת_גביש*
המתכון היה: כוס גרעיני שיבולת שועל על חמש כוסות מים,(זה צריך להספיק ליום שלם ולכן הכמות גדולה),להביא לרתיחה תוך ערבוב קל ואז להעביר לאש קטנה לעוד כעשר דקות.המים של זה אמורים להיות כבר מאד מזינים בפני עצמם אבל טוב לטחון גם חלק מהגרעינים (ממש לא חלק גדול אבל לצערי לא זוכרת כמה בדיוק, זה היה לפני שלוש שנים,אז תבחרי לך את הסמיכות הרצויה),ואז המתקה עם שלוק של מייפל(טבעי כמובן ולא תחליף),או עם לתת אורז שגם לו תכונות מצויינות שלצערי אינני זוכרת אותן...(-: ).הייתי מאד ממליצה להתייעץ עם נותן העיצה עצמו ,ואם בא לך אשמח להעביר לך את הפרטים..

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 27 אוקטובר 2001, 14:42
על ידי ורד*
נאוה, הזכרת שיש בעיה עם חלב שומשום או שקדים לפני השינה, מצאת מי מהם?
ענת תודה על המתכון.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 27 אוקטובר 2001, 14:51
על ידי ורד*
ענת
זו דיסה של דגן, לא חסר מרכיב החלבון (כמו בדיסה "רגילה" על בסיס חלב)?
ושוב תודה על המתכון. יכול להיות ששווה להתיעץ עם נותן העצה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 27 אוקטובר 2001, 18:31
על ידי ברקת_לוין*
רגע, לא הבנתי.
ומה עם חלב סויה?
הילד שלי אוהב נורא חלב סויה. זה בסדר?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 27 אוקטובר 2001, 22:03
על ידי אם_פי_3*
שיבולת שועל גם מכיל גלוטן - רכיב שממליצים לא לתת לפני גיל 9 ח', כדי לא לגרום לצליאק.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 27 אוקטובר 2001, 22:09
על ידי ורד*
ברקת שלום
שאלתי לגבי תחליף לפורמולה צמחית בדף אחר, יעילות הרפואה האלטרנטיבית.
הבן שלי אוהב חלב סויה, אבל בגלל פיטואסטרוגנים שיש בסויה,( שעשויים להשפיע על המערכת ההורמונלית),
שמעתי שיכולה להיות בעיה בשימוש לאורך זמן. לכן אני מחפשת לגוון.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 31 אוקטובר 2001, 22:15
על ידי ענת_גביש*
חשוב לי להוסיף שהמתכון לדייסת שיבולת שועל הומלץ לנו בסביבות גיל חמישה חודשים ולא לפני. לפי מה שכרמית כותבת אולי גם זה היה מוקדם מדי. בכל אופן לא מדובר על תחליף לגיל מוקדם יותר,ונושא החלבון באמת מצריך בדיקה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 05 מרץ 2003, 07:59
על ידי רותם*
אם רוצים להכין חלב שקדים, צריך לקנות בחנות טבע שקדים או שגם בסופר רגיל זה בסדר כי גם ככה מקלפים?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 06 מרץ 2003, 08:13
על ידי ורד_לב*
בחנות טבע ובסופר אלו אותם השקדים, אין הבדל!
אפשר להכין גם משקדיה, שהיא טחינת שקדים. מערבבים כמות רצוייה (לפי סמיכות) עם כמה מים שרוצים ו...זהו.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 06 מרץ 2003, 12:21
על ידי בשמת*
ורד, יש שקדים אורגניים, ואת אלה נדמה לי שאי אפשר להשיג בסופר, לא?
באמת חלב שקדים מכינים משקדיה, לא מכירה מישהו שטוחן את השקדים בעצמו.
רותם: זה בכל זאת לא תחליף חלב. זה יכול להיות משקה טעים, אם הילד אוהב, לגיל מאוחר. את מדברת על ילדים הקרובים לגיל שנתיים?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 06 מרץ 2003, 21:24
על ידי רותם*
בני שנה וארבע אבל אני יודעת מחברות שנותנות בגיל הזה גם בקבוק חלב רגיל, חלב פרה, למשל בבוקר אחרי שהילד קם ולא במקום חלב אם או תמ"ל אלא בתור "חצי ארוחה". אצלנו זה בקבוק תמ"ל ואני רוצה להוריד את זה גם כי אני תמיד לחוצה ממה יש בפנים (אלוהים יודע ממה הם ניזונים הילדים האלה) וגם כי זה יקר נורא כל הדברים האלה (ולא ששקדים לא). זה לא אלרגני?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 06 מרץ 2003, 22:18
על ידי ענת_גביש*
רותם , אם זה לא בדיוק ארוחה אלא כיף בבקבוק ונמאס לך מהתמ"ל , אולי תנסי עם שיבולת שועל? (סליחה שאני חוזרת על עצמי...). זה קל להכנה והרבה יותר זול . אולי לא מזין כמו שקדים (ואולי כן . אני לא יודעת). אבל מומתק עם קצת מייפל זה לא רע בכלל, ותדעי בדיוק מה יש שם . לא צריך להשתמש בכל הדייסה אלא בעיקר בנוזל החלבי , אולי עם קצת מהדייסה ,טחונה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 07 מרץ 2003, 23:21
על ידי אם_פי_3*
עם כל החסרונות של תמ"ל בהשוואה להנקה, עדיין, בהשוואה לחלב פרה ולכל תחליפי החלב (שאינם תחליפי חלב אם!) האחרים - זה יותר מזין ובריא.
בשלב מסוים, במיוחד כשהכמויות קטנות, אפשר לוותר על היתרונות הנ"ל אבל - חשוב לשים לב שעדיין יש מספיק מקורות לסידן ולחלבונים (חלק ניכר מתחליפי החלב הם לא על בסיס חלבון! לא יודעת לגבי שקדים). קחי בחשבון שמה ששותים בבקבוק - זה כמות יחסית גדולה, ולכן חלק משמעותי מהתזונה. אם נמאס לך - אפשר לנסות לעבור לכוס קודם (מקטין כמויות), או להחליף במזון רגיל.
אנחנו עברנו לחלב פרה בסביבות גיל שנה וחצי, והפסקנו לחלוטין עם בקבוקים לקראת גיל שנתיים (באופן הדרגתי, כשראינו שלא נחוץ).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מרץ 2003, 00:12
על ידי מור*
מה לגבי חלב שקדים מוכן? (זה שקונים בקופסאות כמו החלב סויה ואורז)
והאם זה מתאים בתור תוספת ליונקת בת חודשיים? (לא שלי...)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מרץ 2003, 07:46
על ידי בשמת*
לא מתאים, חד משמעית.
למה יונקת בת חודשיים צריכה תוספת? זה מתאים בתור "מזון" כשמתחילים להוסיף מזון מוצק. זה ממש לא מתאים בתור "חלב" לתינוקות, שזה המזון הבלעדי שמותאם להם. חסרים כל כך הרבה רכיבים תזונתיים שזה ממש לא מומלץ. כמו כן, מי יודע אילו חומרים יש בחלב שקדים מסחרי, שרשומים או לא רשומים על הקופסא.
האם זו יונקת שהאם משאירה מדי פעם בלעדיה, אבל לא שואבת? לזה הכוונה?
אם כן - אז פורמולה.
(עמדת משרד הבריאות וכו')
אם הכוונה לחשד ש"אין מספיק חלב" - יש לתקן את ההנקה (יועצת הנקה היא הכתובת).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 22 מרץ 2003, 23:46
על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
עדיין לא הבנתי בדיוק איך להכיו פורמולה טבעית בבית. תוכלו להסביר לי שוב.(איסתרא בן שנה, ומקבל פעמיים - שלוש ביום בקבוק)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 09:38
על ידי אם_פי_3*
אמא של איסתרא ובלגינא - אני חושבת שעדיף לא להכין פורמולות טבעיות לבד בבית. אני שוב חוזרת: זה נכון שלתמ"ל יש הרבה חסרונות כשמשווים אותו לחלב אם, אבל בתור חיקוי, הוא יותר מוצלח ובטוח ממה שנכין לבד בבית. מכיל מבחינה תזונתית את כל אבות המזון, במידות הנכונות (בערך), ובדוק על אלפי תינוקות (ויותר). בהשוואות להנקה, תמ"ל מסתמן כדבר נוראי. אבל בסופו של דבר הוא יותר דומה לחלב אם מהתחליפים הטבעיים הפשוטים שניתן להכין לבד. ולכן - אם המקור הוא לא אופציה, עדיף תמ"ל (כאמור: זו גם עמדת משרד הבריאות).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 15:48
על ידי בשמת_א*
אבל אש"א:
הוא בן שנה.
אם הוא אוכל יפה מזון מוצק מגוון, אפשר לתת לו חלב שקדים (יש מתכון על הקופסאות של ה"שקדיה", טחינת השקדים) כמזון בשתיה. הוא לא חייב תחליף לחלב אם.
אם הוא לא אוכל "טוב", את צריכה תמ"ל. חלב שקדים יכול להיות אקסטרא, כמזון.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 17:04
על ידי אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הוא אוכל מ-צ-ו-י-ן אז אפשר לא לתת שום פורמולה?
מה נותנים לשתות בבוקר?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 17:08
על ידי בשמת_א*
כן!
לשתות בבוקר? לא חייבים... אפשר קצת חלב שקדים (שקדיה + מים חמים, במינון שטעים).
אפשר מים חמים עם טיפת חליטת קינמון (ללא תה וללא סוכר).
אפשר פשוט קצת מים.
בתי שתתה רק מים עד גיל שלוש בערך.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 17:20
על ידי אם_פי_3*
הבעיה היא שכששותים בבקבוק, שותים הרבה, ואז זה חלק משמעותי מהתזונה, ולא סתם מזון-ככל-מזון-אחר. אנחנו עברנו לחלב פרה, כשירדנו לשני בקבוקים ביום (בערך בגיל שנה וחצי) והפסקנו לגמרי עם בקבוקים בערך בגיל שנתיים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 23 מרץ 2003, 23:06
על ידי עדי_יותם*
בסביבות גיל שנה/הליכה די קל, בדרך כלל, לעבור מבקבוק לכוס. יותר קל מאשר בגיל שנתיים (בד"כ).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 07 מאי 2003, 15:47
על ידי אמא_אדמה*
או!
זה בדיוק מה שעניין אותי..
האם תינוק שלא יונק מההתחלה יכול לאכול רק חלב שומשום ושקדים כמה חודשים והאם זה מספק לו את כל הצרכים התזונתיים?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 07 מאי 2003, 18:41
על ידי בשמת_א*
לפי משרד הבריאות וגורמים דומים - לא. זה לא מספק את כל הצרכים התזונתיים.
בני הסמכא בהנקה כמו ארגון הבריאות העולמי וליגת לה לצ'ה גורסים:
  1. חלב אם בהנקה
אם לא אפשרי אז
  1. חלב האם בכלים אחרים (כפית, כוס, בקבוק וכדומה)
אם לא אפשרי אז
  1. חלב של אמא אחרת בהנקה
אם לא אפשרי אז
  1. חלב של אמא אחרת או אמהות אחרות בכלים אחרים
אם לא אפשרי אז
  1. פורמולה
שאין מה לעשות, היא בכל זאת מזון לתינוקות, גם אם מזון תעשייתי בעייתי, והיא מזון "שלם" יותר ממזונות אחרים.
עדיין בשקדים ושומשום חסרים יותר מדי רכיבי תזונה חיוניים, גם יחסית לפורמולה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 07 מאי 2003, 22:01
על ידי עדי_יותם*
בשמת, אני חושבת שאת טועה. לא מדובר על חלב של אם אחרת בהנקה, אלא על חלב אם מבנק חלב.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 07 מאי 2003, 22:35
על ידי עדי_יותם*
טוב, הלכתי לאתר של WHO ומצאתי את pdf]המסמך הבא files[/po]/WHA55/ea5515.pdf שהוא די ארוך (לא קראתי הכל, רק רפרפתי) וגם אי אפשר להעתיק ממנו את הפסקאות הרלוונטיות. מי שרוצה, ימצא אותן בעמ' 7, פיסקאות 18-19. הניסוח, בקצרה -
  1. הנקה
  2. חלב אם שאוב
  3. הנקה בידי תורמת בריאה או חלב אם מבנק חלב
  4. תמ"ל או תרכובת שהוכנה בבית ומכילה micronutrient supplements, שאני לא בטוחה איך לתרגם את זה.
ועפ"י אותו מסמך, אופן מתן החלב שלא דרך הנקה - בכוס, שעדיפה על פני בקבוק.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מאי 2003, 09:46
על ידי בשמת_א*
כן, ופיצלתי את 3 לשתי אפשרויות, כמו 1 ו-2, כי האירגונים התומכים בהנקה מדגישים, שהנקה (פעולת ההנקה, המגע של שד בתינוק) תמיד עדיפה על אותו החלב בבקבוק.
ולא ייתכן שידברו רק על בנק חלב. ברוב העולם אין, והם חושבים בראש ובראשונה על מדינות העולם השלישי כשהם מנסחים את המדיניות, כי שם מתים אלפי תינוקות בשנה בגלל אי הנקה.
וכמובן מסכימה לגבי עדיפות הכוס על הבקבוק, לכן רשמתי כך את הסדר - רק לא הסברתי.
בביטוי באנגלית הכוונה לרכיבי תזונה מסוג ויטמינים, מינרלים, כל מיני חומרים חיוניים שמעשירים את החלב.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מאי 2003, 18:01
על ידי נורית_מ*
אני רוצה להבין משהוא, חלב של אמא אחרת בהנקה עדיף על פורמולה שניתנת ע"י האם?
זאת אומרת, שתינוק בין חודש שיונק כל שעתיים ביום ובלילה, עדיף לו מיינקת מאשר אמא שלו?
אני מבינה שהחלב שלה טוב יותר מהפורמולה, אבל האם הם מתכוונים שהסיטואציה הזו (מיינקת) עדיפה על אמא+פורמולה?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מאי 2003, 19:07
על ידי אמא_אדמה*
למה עדיף מכוס מאשר מבקבוק?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 מאי 2003, 19:11
על ידי בשמת_א*
בכוס לא יהיה "בלבול פטמות" שיקלקל את היניקה של התינוק.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 08 יולי 2003, 12:22
על ידי עידית*
בספטמבר אני מתחילה ללמוד פעמיים בשבוע - אנתרופוסופיה. הדר יונקת ואוכלת קצת מוצקים מהארוחות שלנו.
אפשר לתת לה באותם יומיים קצת חלב עיזים בערב ? ובכלל הדעות חלוקות בקשר לחלב עיזים אבל אני מכירה ילדה ששותה רק את זה מגיל חודשיים משולב עם הנקה וכיום בגיל 3 היא בריאה טפו טפו טפו...

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 09 יולי 2003, 09:55
על ידי ורד_לב*
בת כמה הדר?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 09 יולי 2003, 11:40
על ידי עידית*
הדר כעת בת 10 חודשים ובספטמבר תהיה בת שנה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 09 יולי 2003, 12:19
על ידי עידית*
אולי השאלה לא במקום המתאים...
האם חוסר בויטמין סי יכול לגרום לפצעים בפה?
האם כדאי לשלב באופן קבוע מוצרי חלב עיזים בתפריט של ילדים עם רגישות בפה?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 09 יולי 2003, 22:05
על ידי ורד_לב*
לא צריכה להיות כל בעיה עם חלב עזים.
לגבי האפטות, שוב, כדאי שתבררי ממה הן נובעות. לא יעזור לטפל חיצונית בכל פעם.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 12 יולי 2003, 16:03
על ידי עידית*
תודה, בנתיים המצב השתפר. מה שהתחיל כאפטה הסתבך לפצעים בפה וחמוץ לפה חניכיים נפוחות וחום. כנראה וירוס הפה והטלפיים יש כאן באיזור כמה מקרים. הכל התחיל נראה לי מעקיצות של יתוש.
מה שהרגיע את הפצעים זה טחינה גולמית והרבה הנקה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 26 ספטמבר 2003, 07:52
על ידי שרה_ק*
מצאתי באתר שמעודד הנקה משהו מזון תינוקות טבעי אם לא יכולים להניק:
לא נראה לי שתרצu לנסות אבל מה? אני כן הייתי מנסה אם חס וחלילה בשום אופן לא הייתי יכולה להניק:

1 1/3 כוסות מים מטוהרים
1/2 כוס אורז מלא
3 כפות צימוקים
לחמם על אש קטנה 45 דקות
לשים את התערובת בבלנדר ולערבב.
להוסיף באיטיות...
2 כפות שקדים טריים טחונים לא קלויים
2 כפות סלק חי מרוסק טרי (אחד קטן)
2 כפות גזר חי מרוסק טרי (אחד קטן)
כף גרעיני חמניות או גרעיני דלע טריים טחונים לא קלויים
כוס קיווי חתוך
כף שומשום לא קלוי
כף שמן פשתן מכבישה קרה
לתת לזה להתקרר
ולהוסיף לזה
2 כוסות ושני שליש מים מטוהרים
ושוב לערבב בלנדר עד שיהיה חלק

(ולילדים מעל גיל שנה להוסיף: קצת דבש חי ולא מבושל)

עם כזה תחליף לא יהיה צורך בתוספת וויטמינים לתינוק אבל אם יש לתינוק רגישות - לנסות להוריד מוצר אחד עד שמגלים למה התינוק רגיש. אם יהיה צורך להוריד מדי מהחומרים, יהיה צורך בתוספת וויטמינים.

ואם יש מקור בטוח לחלב עיזים טרי לא מפוסטר מעיזים בביקורת ווטרינארית שהן נקיות זה גם טוב מפני שההרכב החלב הזה הכי קרוב לחלב אם. אם אי אפשר להשיג את זה, אפשר להשתמש במפוסטר ולהוסיף תוספות וויטמינים ואנזימים חיים.

סתם.. שיטה שונה להאכלת תינוקות.. לי זה דווקא נראה :-)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 28 ספטמבר 2003, 11:29
על ידי בשמת_א*
המתכון הזה ממש לא נראה לי.
למה לחשוף תינוקות לאלרגנים כמו אורז או קיווי מעורבבים?

והרכב חלב עזים לא "הכי קרוב לחלב אם". רק יותר קרוב מחלב פרה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 28 ספטמבר 2003, 13:44
על ידי אביב_חדש*
אם זה תחליף לילדים מעל גיל שנה, ניחא, אבל נראה לי באמת מסוכן לחשוף ילדים לקיווי ועוד כמה דברים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 28 ספטמבר 2003, 15:56
על ידי אם_פי_3*
תוספת לבשמת - יותר מחלב פרה, אבל פחות מתמ"ל.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 03 אוקטובר 2003, 07:44
על ידי ורד_לב*
רק ה- hastle של ההתעסקות עם כל המרכיבים האלה, תגרום לי לאלרגיה :-)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 03 אוקטובר 2003, 18:55
על ידי ענן*
כמה זמן ניתן לשתות חלב שקדים (שקדיה), אחרי שמכינים אותו? שמתי לב שאחרי 3 ימים הוא כבר תסס (הכנו ולא סיימנו, אז נשאר עומד בחוץ)
האם רצוי לאחסן בקרור, או לשתות "טרי" בלבד?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 נובמבר 2003, 15:45
על ידי ענת_שן_לוי*
הכרתי אשה צמחונית/טבעונית שלפני 25-30 שנה, אחרי ילד ראשון שסבל קשות מאסטמה בשל רגישות לחלב פרה, גידלה שני פעוטות נוספים על חלב שקדים תוצרת בית (עוד לא היה אז שקדיה). - שקדים קלופים טחונים מעורבבים עם מים. גדלו לה ילדים בריאים להפליא. שווה ברור אצל נטורופטית.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 נובמבר 2003, 00:35
על ידי כוכבית*
לא ברור לי מאיזה גיל אפשר לשתות חלב שומשום? מהו המתכון המדויק?לכמה זמן הוא טוב?האם משתמשים בשומשום מלא?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 22 נובמבר 2003, 19:28
על ידי בשמת_א*
עם שומשום צריך להיזהר, כי יש לא מעט תינוקות שאלרגיים אליו.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 15 פברואר 2004, 20:48
על ידי מנג_בין*
אני זקוקה לעזרתכם -
הבת של אחותי רגישה לחלב פרה וסויה.
היא כבר בת חצי שנה ואחותי מעוניינת לצאת מדי פעם ולהשאיר לה בקבוק עם חלב.
עם שאיבות היא ממש לא מסתדרת!
האם יש לכן רעיונות לתחליף טבעי?
היא חושבת לתת שקדיה, האם יש למישהו את המתכון המנצח?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 15 פברואר 2004, 21:00
על ידי אם_פי_3*
נראה לי שכדאי לחכות עוד חודש-חודשיים (זה כבר לא ממש הרבה...) עד שנותנים חלב אחר כלשהו בבקבוק, במיוחד לתינוק רגיש. במיוחד שעד אז אולי אפשר יהיה לתת אוכל שהוא לא חלב עד שאמא תחזור.
מה עם התחליפים המפורקים? גם אליהם היא אלרגית (אם כבר לתת משהו, נראה לי שעדיף את זה).

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 15 פברואר 2004, 23:14
על ידי מנג_בין*
מכיוון שהיא מעוניינת לצאת רק לעיתים רחוקות, זה נראה לה בזבוז כסף לקנות
קופסה אחת של תחליף מפורק שעולה טונה כסף ולזרוק אותה לאחר שימוש אחד או שניים....


נראה לי שכדאי לחכות עוד חודש-חודשיים (זה כבר לא ממש הרבה...)
היא כבר מתה לצאת לאיזה שלוש שעות... אני ממש לא יכולה להגיד לה לחכות עוד קצת ;-)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 16 פברואר 2004, 01:18
על ידי יונת_שרון*
כולה שלוש שעות? אז באמת אפשר לשאוב. עם מה היא לא מסתדרת? אני גם לא אהבתי להתחבר לכל מיני מכשירים, אז שאבתי ידנית כשהיה צריך (חלבתי) -- אולי היא יכולה לנסות את זה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 אפריל 2004, 23:28
על ידי נופר*
יש לי שאלות:
הבת שלי בת ארבעה וחצי חודשים. אני מניקה אותה ללא תוספות. לפני חודש ניסיתי להרגיל אותה לבקבוק כדאי שאוכל לצאת מידי פעם מהבית - ובשבוע שנתתי לה לנסות לטעום מהבקבוק מידי יום היא השתעלה הרבה במשך היום כאילו מתקשה לנשום וכשבכתה הגיעה למצבים של קוצר נשימה ממשי שהוביל להכחלה והקאה - לא קישרתי בין הדברים אבל הפסקתי עם הניסיונות (חשבתי שזו אולי תגובה רגשית) ולימדו אותי שאם אני נושפת עליה כשהיא נתקפת בקוצר נשימה זה מפסיק. בשלושה שבועות האחרונים ניסיתי רק שלוש פעמים לתת לה בקבוק ובכל פעם לאחר דקות ספורות בהם היא רק משחקת עם הפיטמה החדשה של הבקבוק בפה ומסרבת ממש לינוק הופיעה פריחה מסביב לפה שלה בצורה של כתמים אדומים בזווית הפה ליד האף ועל הסנטר כשבמרכז כל כתם אדום מעין שלפוחית. דומה לעקיצות. לאחר שפסלתי את סוגי הפיטמות השונים שניסיתי - גומי וסיליקון הייתה לי הרגשה שזו אלרגיה. והיום לאחר שיטוט באינטרנט אני ממש חושבת שזו אלרגיה לחלב.
אציין שבשלושה שבועות בהם הפסקתי עם הניסיונות לבקבוק הילדה הפסיקה את השיעול ובוכה בלי להגיע למצב של קוצר נשימה וטפו טפו טפו לא מכחכחת בגרון ומשתעלת.
האם לדעתכם זוהי אלרגיה לחלב - האם יש קשר להקאה, שיעולים וקוצר הנשימה בבכי?
אשמח מאוד לקבל את עצתכם. מאחר וקבעתי תור אצל רופא מחרתיים והוא מבקש שאביא איתי בקבוק ואתן לה כדי שיראה על מה מדובר. אני הבנתי שאם באמת היא אלרגית לחלב אז בכל פעם שאתן לה התגובה תהיה קשה יותר. האם לתת לה רק בשביל שהרופא יראה גם על מה מדובר?
האם אלרגיה לחלב עוברת באיזה שהוא שלב? האם איזומיל הוא תחליף שניתן לתת לה מידי פעם?
אשמח אם תענו לי.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 אפריל 2004, 02:18
על ידי יונת_שרון*
אין לי השכלה רפואית, אבל מה שאת מתארת בהחלט נראה לי כתגובה אלרגית לחלב. אני לא מבינה למה הרופא צריך לראות אותה אוכלת -- אצלנו הרופאים שאיבחנו את האלרגיות פשוט הסתכלו על הילדים ומיד אמרו שזו אלרגיה, ושאלו מה הם אכלו חדש בימים האחרונים. ואצלנו האלרגיות עברו כשההתינוקות גדלו.
את יכולה לנסות לתת לה איזומיל או תחליף סויה אחר, אבל היא עלולה להיות אלרגית גם לזה. הכי בטוח זה לשאוב מהחלב שלך ולתת לה את זה כשאת יוצאת.
וחוץ מזה, אני ממליצה לך מאוד להשתלט על הלוגיסטיקה של יציאה מהבית יחד עם התינוקת -- זה הופך את החיים לכל כך הרבה יותר נעימים!

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 אפריל 2004, 10:05
על ידי טרה_רוסה*
האם ניסית לתת לה חלב אם שאוב?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 מאי 2004, 10:11
על ידי נופר*
תודה על התשובות.
היה לי מאוד מוזר אצל הרופא - היא פיתחה מיד פריחה באזור הפה אבל הוא אמר שזה לא נראה לו אלרגיה לחלב אולי רגישות - ולאחר נסיונות נוספים שלי לתת לה את הבקבוק גם הקיאה - ועל זה הוא אמר שדווקא ההקאה היא סימן לא טוב שאני אעקוב אחרי זה.
נראה לי שאני עוברת לרופא אחר - ובכל מקרה הפסקתי לתת לה בקבוק.
כבר שבועיים שהיא התחילה לאכול מכפית ירקות - וזה הולך אחלה!!!
לא ניסיתי לשאוב עדיין כי שמעתי על זה סיפורי זוועה - אבל מאחר ונראה לי שאני אמשיך להניק עוד חצי שנה לפחות - אולי הגיעה הזמן באמת להתחיל.
על איזו משאבה הייתן ממליצות לי?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 מאי 2004, 12:10
על ידי עדי_יותם*
נופר, נסי בדף משאבות חלב.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 מאי 2004, 17:02
על ידי שרון_ג*
רגישות ואלרגיה הם מושגים מבלבלים.
אם הילדה מקיאה אחרי מתן מוצרי חלב, לא הייתי מקרבת אליה מוצרי חלב נקודה. במיוחד לאור הסיפור של הפריחה סביב השפתיים.
לגבי סויה: נדמה לי של 30% מהרגישים לחלב יש גם רגישות לסויה. שימי לב.
יש את הנובולאק (סופר-פארם בלבד) שיש להם תמ"ל היפואלרגני שמבוסס על מי חלב (whey) ולא על הקזאין (חלבון החלב). יותר טעים מהסויה המגעילים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 מאי 2004, 17:03
על ידי שרון_ג*
וכמובן ש "הכי עדיף" לשאוב ולתת. אפשר גם לשמור בפריזר לתקופות די ארוכות, אבל אני לא אנסה אפילו להכנס לזה כאן, כי כולן מומחיות הרבה יותר גדולות ממני.
:-)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 14 מאי 2004, 13:32
על ידי חבצלת_השרון*
אבל איך שיבולת שועל שקדים וכו' עונים על הצורך של התינוק בחלבונים?
נשמע לי כמו ניסוי די מסוכן...
שווה אולי במקרים כאלה להפוך את העולם כדי להשיג תורמת חלב אם...
לפחות חלק מהארוחות חלב מתרומות וחלק חלב שקדים וכדומה.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 יולי 2004, 15:52
על ידי ליאת_טאוב*
אני כותבת כאן בהמשך לדבריי בדף תזונת ילדים על פי ציפיות ההורים, שכבר לא התאימו לנושא שם.

כתבתי שם:
מצאתי קופסת מטרנה צמחית ישנה שמתגלגלת פה כמשחק.
רכיבים: מוצקי סירופ גלוקוז (שיהיה להם מתוק ויתמכרו?), שמנים צמחיים (מאילו צמחים? מוקשים או לא? משמן מזוכך? אני פולטת שטויות? אולי מישהי תסביר), חלבון סויה מבודד (קשה לעיכול לבני אדם בוגרים), סוכרוז (יאמי, מתוק) מינרלים , ויטמינים , מתיונין (?), כולין (זה משהו שקשור לבניית המוח, לא?), אינוסיטול (?), קרניטין (?), ויסודות קורט (אלו מינרלים שצריך בכמות קטנה, נכון?).
מעורר תיאבון!

ונשאלתי איך אדע שיש את כל המרכיבים החיוניים האלו במזון שמוכן לבד. חיפשתי חיפשתי ולהלן מה שמצאתי (כל מוצרי המזון שרשמתי הם מהצומח, מלבד ביצים, ויכולים להתאים למזון של ילדים בני פחות משנה):
כולין - יש בביצים בגרעינים מלאים, אגוזים, קטניות, נבט חיטה, פרי הדר.
אינוזיטול (דרוש להתרבות תאים, למוח, לעמוד השדרה...) - יש בביצים, בקטניות, בפירות הדר, במלון, באגוזים, בנבט חיטה.
מתיונין (חומצת אמינו חיונית) - יש בביצים, באורז, בעדשים (הכי טוב להשיג חומצות אמינו מהצומח בשילוב של אורז ועדשים או דגן וקטנית אחרים).
קרמיטין - חומצת אמינו לא חיונית (לא מצאתי איפה אפשר להשיג אותה שלא בתוך קופסת מטרנה).
יסודות קורט:
אבץ - אגוזי פקאן, אפונה, לפת, חלמון ביצה, חיטה מלאה, שיפון, שיבולת שועל, שקדים.
ברזל - גרעיני דלעת, שקדים, שזיפים יבשים, צימוקים, אגוזי מלך, תמרים, שומשום, פקאן.
כרום - חיטה מלאה, שיפון, תפו"א, נבט חיטה, תפוחים, קמח תירס.
מנגן - ענבים, שיבולת שועל, סלק, סלרי.
נחושת - מי שתיה
סלניום - מולאסה, כרוב, קישואים.
מינרלים:
סידן - שקדים, תירס, ארטישוק, שזיפים מיובשים, גרעיני דלעת, שעועית, כרוב.
זרחן - מצוי כמעט בכל המזונות
אשלגן - נבטים, כרוב, סלרי, גזר לבן, קישואים, כרובית, פטריות, דלעת, מולאסה.
כלור - לא מצאתי
נתרן - סלק, סלרי, כרוב, נבטים, שעועית אדומה.
יוד - לא מצאתי
יש מינרלים חיוניים נוספים שלא נמצאים ברשימת המרכיבים במטרנה. אלו מינרלים "חדשים" יחסית. ויש כאלו שעוד לא התגלו, אלו ימצאו רק במזונות טבעיים ולא בתרכובת מלאכותית.

לא אמשיך. נראה לי שהדוגמאות שהבאתי מספיקות כדי לראות שכל מה שיש במטרנה צמחית, יכול להיות במזון מוכן בבית. אם מתעקשים גם על המינונים המדוייקים, הם מופיעים על האריזה ואפשר לבנות בעזרת ספרים תזונה הולמת לתינוק.

מה שכתבתי מעלה מתבסס על הספר "התנ"ך לתזונה אופטימלית" מאת פטריק הולפורד, אבל ודאי ניתן למצוא את אותו מידע גם בספרים אחרים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 יולי 2004, 22:16
על ידי ענת_גביש*
השאלה אם תינוק קטן (פחות מחצי שנה) יכול לעכל את הדברים האלה בצורתם הזו.. איך את מציעה להגיש את זה לתינוקות ממש קטנים? כי ממה שהבנתי הבעיה היא לא בהימצאות החומרים השונים במזון אלא ביכולת התינוק לקבל אותם.
מה בדבר תינוק שלא ינק בכלל? נגיד שלא מצאו עבורו חלב אם אחרת?

היתה לי שכנה רוסייה שהיתה נותנת לתינוקת שלה בגיל חודשים ספורים בקבוקים מלאים כל טוב- מיצים של סלק סלרי ותפוחים, גרעינים טחונים , הכל מכל, מגוון עצום וצבעוני. התינוקת היתה ענקית (אבל גם האמא ושאר הבנות). ידעתי שהיא מתעניינת וקוראת הרבה ברוסית על תזונה טבעית, ובגלל בעיית השפה לא יכולתי לשאול הרבה. הם גם היו קונים הרבה חלב. אולי לא השתמשו בפורמולה.
אגב, מה עם חלב עזים?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 יולי 2004, 22:18
על ידי ענת_גביש*
יוד - לא מצאתי באצות ובדגים, לא?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 יולי 2004, 22:20
על ידי שרון_ג*
בארה"ב היה פשוט יוד במלח.
אפשר היה גם לקנות מלח בלי יוד...

<מלח עם יוד זה מלח שאפשר לזרות על פצעים?>

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 20 יולי 2004, 22:53
על ידי טרה_רוסה*
בהמשך למה שכתוב בדף ההוא,
אני חושבת שאם רוצים לתת לתינוק מזון שאינו פורמולה, צריך לגוון (כלומר, לא רק קוואקר+מייפל בכל ארוחה).

אני יודעת שרומה צור נתנה "הוראות" מה להאכיל תינוק, ובכל ארוחה במשך היום היה משהו אחר (אחת חלב שומשום, אחת מיץ תפוחים סחוט טרי, ולא זוכרת את השאר). נראה לי שכשיש מגוון קל יותר להבטיח שהתינוק מקבל את כל מה שדרוש לו.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 יולי 2004, 09:19
על ידי ענת_גביש*
(כלומר, לא רק קוואקר+מייפל בכל ארוחה). במקרה שלנו קוואקר ומייפל היו ארוחות הבקבוק, אבל הילדה היתה כבר בגיל ( חמישה חודשים בערך) של חוטפת כל, פירות, ירקות, לחם, והרבה יוגורט. נכון שזה לא מומלץ , אבל זה מה שעשינו ואני מאמינה שהגיע אליה כל מה שהיה צריך להגיע. הבעיה היא עם תינוקות יותר קטנים.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 יולי 2004, 09:30
על ידי ליאת_טאוב*
הבת שלי קיבלה מזון מאוד מגוון. העדפתי לא לגוון את הארוחות במהלך היום, כדי לא לגרות את הקיבה יתר על המידה. בדרך כלל הגיוון היה מיום ליום או משבוע לשבוע.
מצאתי אז גם רשימה של ירקות ופירות לפי סדר קלות העיכול שלהם ולפיה ניסיתי אחת לתקופה ירק או פרי חדש.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 יולי 2004, 09:31
על ידי ליאת_טאוב*
אגב, ענת,
רשימת המזונות למעלה היא רשימה בה החומרים המוזכרים זמינים ביותר, יחסית לשאר המזונות. בספר היא מופיעה גם עם הכמויות המדוייקות הזמינות מכל יח' מזון.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 21 יולי 2004, 11:24
על ידי טרה_רוסה*
אני דיברתי רק על תינוקות מתחת לגיל חצי שנה. אח"כ זה נראה לי פחות בעייתי.
אגב, מעניין כמה מהמזונות שהיום נחשבים "אלרגניים" ולא מומלץ לתת, הם באמת אלרגניים או שמא זה חומרי הריסוס ושאר ג'יפה (לדוגמה, שומשום, תות שדה, מוצרי חיטה ואפילו מוצרי חלב)

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 12 ספטמבר 2004, 13:17
על ידי יושי*
בהמשך לשאלותיי, איזה מזון, דייסה ניתן לתת בבקבוק?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 12 ספטמבר 2004, 22:16
על ידי ליאת_טאוב*
יושי, אפשר לתת דייסת קוואקר (עדיף לא אינסטנט). אני יכולה לתת לך מתכונים אם את באמת רוצה.
אני גם יכולה לתת לך חיזוקים ועידוד להמשיך להיניק. זה ממי שלא היניקה הרבה ואוכלת את עצמה יום יום בשל כך.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 13 ספטמבר 2004, 09:15
על ידי ורד_לב*
יושי, עדיף לא לתת דייסות בבקבוק, אלא בכפית. ומזון בכלל, חוצמ חלב אם שאוב, כמובן (או תמ"ל אם צריכים).
מסכנת חנק ו"הצפה" ומטעמי הפרדה בין חלב ו- אוכל.
חוצמזה בן/בת כמה?

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 14 ספטמבר 2004, 08:34
על ידי יושי*
אשמח למתכונים, בת תשעה חודשים

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 15 ספטמבר 2004, 12:47
על ידי ליאת_טאוב*
יושי,
מתכון זריז לפני החג (אחרי החג אוכל לכתוב עוד כמה):
שמים בסיר קטן חופן שיבולת שועל גסה (עדיף אורגני), מוזגים מעליה מים עד שהם מכסים אותה פלוס עוד כמה ס"מ, מוסיפים כמה כפית טחינה או שקדיה, מערבבים, מביאים לחתיחה על אש קטנה מאוד. מבשלים עוד קצת עד שמגיעים למרקם הרצוי (לא נוזלי מידי ולא סמיך מידי). אם רוצים מוסיפים חצי כפית מולסה ו/או קינמון.
אפשר גם לגרד פרי פנימה.
את המים אפשר להמיר בחלב אורז (חלב סויה וחלב פרה נראה לי מוקדם מידי), במיץ פירות מדולל או במים שבושלו בהם ירקות כתומים (דלעת, בטטה, גזר).
אפשר כמובן להכין דייסה מלוחה עם מים של מרק.
בהצלחה!

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 15 ספטמבר 2004, 12:49
על ידי ליאת_טאוב*
שכחתי לציין שהמתכון הוא לאכילה לא מבקבוק, אלא בכפית, לפי ההמלצה של ורד.
אם את רוצה להכין אוכל לבקבוק אפשר לבשל מעט שיבולת שועל ביותר מים וכשהיא מוכנה להעביר אותה בבלנדר, לסנן דרך בד חיתול ולהכניס לבקבוק. עדיף שלא יהיה סמיך מידי.

תחליפי חלב טבעיים

נשלח: 31 אוקטובר 2004, 17:02
על ידי דקל_נור*
לגבי חלב משקדייה - האם ניתן להכין אותו מראש ולתת אותו לתינוק במשך היממה שבסמוך לזמן ההכנה? (כלומר מכינים בקבוק גדול, שותה קצת, מחזירים למקרר עד הפעם הבאה), או להכין כל ארוחה חלב חדש? זה יכול להתקלקל ככה?