דף 1 מתוך 4
עשב חיטה
נשלח: 02 ספטמבר 2002, 16:58
על ידי אנונימי
ראו גם:
רסק ירוק |
עלים ירוקים
{סיכום
זוהי חיטה המונבטת עד לגובה של 10-15 ס"מ. היא מכילה כמות גדולה מאד של ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו ובמיוחד עשירה באנזימים מסוגים שונים, שהם אלו שעוזרים לגרעין החיטה להתפתח לצמח .
גובה זה הוא אופטימלי מבחינת תכולתם של כל אלה, מאחר וכשהחיטה גדלה מעבר לכך היא מתחילה לאבד חלק מהרכיבים הללו בתהליך צמיחתה. עקב כך מגדלים אותה באופן מסחרי (או ביתי) בשיטה אורגנית וטבעית והיא נמכרת לצורך הכנת מיץ עשב חיטה. מיץ זה מכיל את כל הרכיבים החיוניים שיש בעשב החיטה ללא הסיבים הלא מתעכלים שבה. (גם הפרות ושאר אוכלי העשב לועסים את העשבים ויורקים את הסיבים שלהם). הסיבים עלולים ליצור עיכוב בעיכול החומרים המזינים או ליצור איזשהו פקק במערכת העיכול, מאחר ואינם מתעכלים אצלנו.
המיץ הנוצר הוא בצבע ירוק חזק, עשיר מאד בכלורופיל, שהוא חלבון העוזר בניקוי הדם והרקמות במערכות שונות בגוף מרעלים והצטברות חומרים שאינם בריאים לאדם.
להלן חלק מהתכונות המועילות של מיץ עשב החיטה עפ"י ספרים בנושא ומחקרים שנערכו.
( זו אינה התוויה רפואית, אלא המלצה בלבד) :
· המיץ ידוע כמעורר ומעניק אנרגיה רבה.
· משמש כמדכא תאבון.
· עוזר בבעיות עור שונות מפצעים ועד לכוויות בשימוש פנימי וחיצוני.
· עוזר לבניית הדם וההמוגלובין.
· עוזר לטיהור הדם.
· מנטרל טוקסינים, חומרים מסרטנים, חומרים כימיים.
· מנקה מצבורי תרופות / סמים מהגוף.
· עוזר בטיהור כבד.
· מנקה מתכות רעילות מהגוף, יעל כנגד נזקי קרינה.
· משפר את עבודת המעיים ומערכת העיכול.
· עוזר למניעה ולטיפול בסרטן.
· עוזר בהורדת לחץ דם גבוה.
· עוזר לגוף לרפא פצעים.
· מאזן סוכר בדם.
· עוזר למניעת הרס בשיניים.
· יוצר סביבה שאינה מאפשרת לבקטריות ולחיידקים פתוגניים להתקיים - פעילות אנטיביוטית.
· עוזר למנוע האפרת שיער.
· יכול לשמש כדיאודורנט טבעי (מנטרל ריחות רעים שהגוף פולט מתהליך העיכול, הנשימה והעור).
· יכול לעזור כנגד טרשת עורקים.
· עוזר במצבי סינוסיטיס ואלרגיות.
את המיץ שותים במינון של ¼ כוס ליום, עדיף בבוקר על קיבה ריקה, אך אם זה קשה מדי ( לא כולם יכולים להסתדר עם הטעם. צריך לנסות! ) ניתן לערבב עם מיצי ירקות אחרים (מיץ

למשל).
מינון זה מיועד לתחזוקה כללית.
במקרים של בעיות כלשהן, יש להיוועץ במטפל שיכול להמליץ על מינונים שונים, צומות ניקוי ותוכנית תזונה שתתאים למצב.
המיץ
מעולה לנשים בהריון ומניקות, מאחר והוא מעשיר את הדם ברכיבי תזונה איכותיים בעלי ספיגה מעולה.
העשב עצמו נראה כמו דשא בעצם וצריך מסחטה בשביל להכין ממנו מיץ.
יש מסחטות המיוחדות לעניין, אבל כל מכונת בשר ישנה (ידנית) תעשה את העבודה (בלי הסכין). יש גם juicers חזקים (כמו של מיץ

) שיכולים לעשות את העבודה, אבל ב long run הם יכולים להשחק מהר מאד, אז כדאי לסחוט במכונה מיוחדת. יש מכונות ידניות מפלסטיק לבשר. הן זולות וקלות לניקוי וממש מתאימות לסחיטת מיץ העשב.
תרמה לדף:
ורד לב
"אתר בעברית"
www.wheatgrass.co.il של משווק עשב חיטה.
עשב חיטה
נשלח: 02 ספטמבר 2002, 16:58
על ידי חבצלת*
יש לי כמוסות מיץ נבט חיטה, עד כמה זה דומה?
עשב חיטה
נשלח: 02 ספטמבר 2002, 17:12
על ידי ורד_לב*
בעקרון מוכרים מיץ עשב חיטה מוקפא, או כמוסות, אבל זה אף פעם לא כמו הדבר האמיתי. המיץ מתחמצן דיי מהר וע"כ צריך לשתות אותו ממש לאחר שמכינים אותו. רצוי לעשות זאת באופן איטי והדרגתי ולא בבת אחת, כדי שהוא ייספג בצורה מקסימלית (לא במשך שעה, כן? אבל בשלוקים קטנים ע"פ מספר דקות).
תראי, בין בלי עשב וכמוסות ברור שעדיפות הכמוסות, אבל מול הדבר האמיתי...!{@
עשב חיטה
נשלח: 08 ספטמבר 2002, 14:17
על ידי נטע_ש*
הי ורד
מה יש לך לספר על נבט שעורה?
עשב חיטה
נשלח: 08 ספטמבר 2002, 19:08
על ידי ורד_לב*
האמת היא שהם דיי דומים, למרות שישנם כאלו שיטענו שבנבט שעורה יש יותר חומרים מזינים. הצרה היחידה היא שאינני מכירה מישהו שמוכר עשב שעורה טרי (יכול להיות שיש, אבל אני לא מכירה), כך שזה משאיר אותך עם העשב המיובש באבקה, או בכמוסות (שוב, עד כמה שידוע לי) ואני מעדיפה את הדבר האמיתי.
תראי, בתיאוריה אפשר לגדל לבד, אבל החוכמה היא להגיע לזנים של חיטה ושעורה שגם אינם מרוססים / מהונדסים וגם מכילים את הכמות האופטימלית של ויטמינים, מינרלים, אנזימים וכו' ועד כמה שידוע לי (שוב, יכול להיות שאין לי מספיק אינפורמציה) קצת קשה למצוא את הזנים הללו במיוחד בארץ. אני מכירה מישהי שדיי חיה על הנבטות. מיצים ירוקים וכו' (לפי שיטת אן ויגמור). היא מכינה הכל לבד, אבל... מביאה את כל הזרעים כמעט מארה"ב. אני יודעת שיש חברה שמוכרת זרעים אורגניים בארץ. הם נקראים ג'נסיס וצריכים להיות דיי יקרים.
זה מה שידוע לי בנוגע למה ששאלת
עשב חיטה
נשלח: 02 יוני 2004, 13:35
על ידי ש_כקר*
היכן קונים זרעים אורגניים לנידול עשב חיטה באיזור תל אביב?
עשב חיטה
נשלח: 02 יוני 2004, 13:45
על ידי טרה_רוסה*
פשוט תקנה חיטה אורגנית בחנות טבע.
עשב חיטה
נשלח: 02 יוני 2004, 21:28
על ידי ורד_לב*
טרה רוסה, מסתבר שזה לא בדיוק הולך ככה.... :-\
למגדלי העשב יש זנים מיוחדים שהם עובדים איתם. כי חלק מהזרעים הרגילים לא נובטים עקב טיפולים כאלו ואחרים וגם יש הבדלים באיכויות בין הזרעים.
אני חושבת שמביאים את הזן המיוחד מארה"ב, או לפחות כך נאמר לי לפני כשנתיים. דברים בהחלט יכולים להשתנות. שווה לברר!
עשב חיטה
נשלח: 02 יוני 2004, 21:32
על ידי טרה_רוסה*
חלק מהזרעים הרגילים לא נובטים עקב טיפולים כאלו ואחרים
אני לא חושבת שמזון אורגני אמור לעבור טיפולים כלשהם! ואולי גם לא אמורים להיות מהונדסים, וכדומה.
אז הייתי שואלת בחנות טבע שמוכרת מיץ עשב חיטה ממה הם מנביטים.
עשב חיטה
נשלח: 03 יוני 2004, 08:08
על ידי ורד_לב*
צריך לשאול את המגדלים בבצת.
וזה שלא אמורים לא אומר שבתכלס לא עושים כל מיני
עשב חיטה
נשלח: 20 יוני 2004, 10:24
על ידי אורלי_כותני*
איך מטפלים בעשב נבט חיטה שלא ירקב או יתיבש ? והיכן ניתן לרכוש את מכונת הסחיטה ?
עשב חיטה
נשלח: 20 יוני 2004, 10:40
על ידי טרה_רוסה*
שאלתי את אמא שלי, שמנביטה חיטה כל שבוע, והיא אמרה שמעולם לא נתקלה בבעיה שהחיטה לא נובטת. היא קונה חיטה אורגנית. אולי הבעיה היא בשיטת ההנבטה ?
עשב חיטה
נשלח: 20 יוני 2004, 23:26
על ידי ורד_לב*
הבעיה בדיוק היא שלי- אני מבינה שכדי להפיק עשב חיטה איכותי, יש צורך בזרעים מזנים מיוחדים. יכול להיות שאני טועה.
אמא שלך מכינה עשב חיטה?
עשב חיטה
נשלח: 20 יוני 2004, 23:31
על ידי ורד_לב*
פשוט משתמשים בו...

ברצינות, הוא ירקיב כמו כל ירק שלא ישתמשו בו, אם סתם יישאר במקרר.
לגבי מכונות סחיטה- יש כאלו המיוחדות לעשב חיטה, אפשר לקנות באינטרנט, או דרך היצרנים (ממושב בצת). אבל...אפשר להשתמש במטחנת בשר בלי הלהבים, עדיף מהישנו. הן עושות ת'עבודה.
עשב חיטה
נשלח: 20 יוני 2004, 23:52
על ידי טרה_רוסה*
לא, רק מנביטה (משתמשת לפני שנהיה ירוק). אולי זה ההבדל? הייתי חושבת שאם הזרע נובט אז אין בעיה גם לגדל את העשב. המממ.
עשב חיטה
נשלח: 21 יוני 2004, 13:56
על ידי ורד_לב*
טרה רוסה, אני מתכוונת לכך שגם אם העשב נבט אולי הוא לא אופטימלי מבחינת הרכיבים התזונתיים שלו, שהרי כל זרע יפיק משהו קצת אחר ויש זנים רבים של חיטה.
עכשיו אני יותר מובנת?
עשב חיטה
נשלח: 21 יוני 2004, 15:07
על ידי טרה_רוסה*
שגם אם העשב נבט אולי הוא לא אופטימלי מבחינת הרכיבים התזונתיים שלו, שהרי כל זרע יפיק משהו קצת אחר ויש זנים רבים של חיטה.
בראש הדף כן דובר על בעיית נביטה.
לגבי הרכיבים התזונתיים, דווקא זה לא נראה לי. הרכיבים התזונתיים הטובים שיש בעשב חיטה נובעים מהמהות של הצמח כצמח, לא? כלומר, ויטמינים ומינרלים ואנזימים שהכרחיים לצמיחה או שהם תוצר לוואי שלה. איך יכול להיות זן של חיטה שאין לו מרכיב שחיוני לגדילה שלו? במיוחד אם הוא אורגני, שזה אומר גם ללא הנדסה גנטית.
עשב חיטה
נשלח: 21 יוני 2004, 19:38
על ידי ורד_לב*
כי בזרע גלום הפוטנציאל. מה שיתפתח בנבט יהיה בהתאם לאותו הפוטנציאל, לא?
אבל מאידך, אולי את צודקת וזה לא באמת משנה.....
עשב חיטה
נשלח: 21 יוני 2004, 20:04
על ידי טרה_רוסה*
כי בזרע גלום הפוטנציאל. מה שיתפתח בנבט יהיה בהתאם לאותו הפוטנציאל, לא?
אבל זה כמו שלאדם טיפש ולאדם גאון יהיה אותו מספר עצמות ואותו אחוז מים בגוף.
עשב חיטה
נשלח: 26 יולי 2004, 13:55
על ידי רונן*
שאלות:1) האם ישנם זני חיטה מעודפים לגידול עשב חיטה או שכל זן טוב וראוי?
2)האם יש משמעות לכך שהזרעים יהיו אורגניים או שזה זניח. (מנסיוני כשמגדלים חיטה אורגנית באופן מסחרי זורעים חיטה "רגילה" והיבול שיוצא הוא אורגני למהדרין).
3) האם יש משמעות לטעם המיץ שמופק? (לעיתים הוא מר במקצת או מלוח או מתוק וכו..)
תודה.
עשב חיטה
נשלח: 02 נובמבר 2004, 14:48
על ידי אור*
שטמפר, המגדל מבצת, מייבא את הזרעים מארה"ב. אלה זרעים מצויינים. ביקשתי פעם לקנות ממנו אך הוא התחמק.
לגבי המיץ - ניסתי כבר את כל אפשרויות המכונות ולבסוף קניתי, בארה"ב, דרך האינטרנט, מכונה חזקה וטובה.
כמובן שאין מה להשוות את ניצול העשב, הנוחיות והאיכות של המיץ שנסחט במכונה ייעודית. בהחלט שווה את הכסף. אגב, שטמפר מוכר בארץ מכונה גרמנית - פחות טובה פחות חזקה, בערך אותו המחיר אך בהחלט שווה לקנותה אם אין אפשרות לקנות בארה"ב.
עשב חיטה
נשלח: 02 נובמבר 2004, 19:32
על ידי הילה*
האם מישהו יודע אם אפשר לתת לחתולים עשב חיטה לשימוש פנימי וחיצוני?
עשב חיטה
נשלח: 02 נובמבר 2004, 20:56
על ידי טרה_רוסה*
אפשר. כעשב - לא כמיץ.
עשב חיטה
נשלח: 05 נובמבר 2004, 01:00
על ידי עדי_ל*
אני חייבת להבין משהו : האם יש מי ששותה את המיץ הזה ?!
אחרי שקראתי על סגולותיו, ניסיתי לשתות . זה היה פשוט נורא, זוועה, השעות שלאחר שתיית המיץ היו מלווות בייסורים נוראיים ,ממש נהייתי חולה, לקח לי יום שלם לחזור לעצמי ולהיפתר מהבחילות הקשות. נשבעתי שלעולם לא עוד...!
יש מישהו שיכול להסביר לי איך שורדים את זה? זה שווה את העינוי?
האם מישהו מכאן (לא מהמגדלים והמשווקים...)אכן נהנה מסגולות המיץ?
אשמח מאוד לשמוע מנסיונכם האישי.
עשב חיטה
נשלח: 07 נובמבר 2004, 16:07
על ידי אלן*
הי עדי, אני גידלתי עשב חיטה תקופה מסוימת ואף קצרתי אותו וסחטתי למיץ. זה היה לפני כעשר שנים אז אני לא ממש זוכרת טיפים לגידול וסחיטה עצמית. אבל... אני כן זוכרת את הקושי שהיה לי בשתיית הדבר הזה... התמדתי בניסיון במשך חודש ואז הפסקתי. היום אין לי ספק שמשהו שעורר בגופי כ"כ הרבה התנגדות לא הייתי ממשיכה ושותה אפילו פעם אחת נוספת. מה שאני אומרת הוא שבהחלט ברורים היתרונות העצומים של מיץ עשב החיטה, אפילו המלצתי לאבא שלי, שמתחיל היום טיפול כימותרפי לנסות ולהכניס לתפריטו לגימה מהמיץ,(אגב בכל מקרה מדובר בכמות יומית מומלצת של כ- 2 ס"מ בלבד של מיץ!) אבל לדעתי ברור שלא כל דבר מתאים לכל אחד ושאם קשה לך עם זה- אל תתעקשי! יש הרבה אנשים שהחוויה שלהם משתית המיץ היא קלה ונעימה יותר...
עשב חיטה
נשלח: 13 נובמבר 2004, 20:43
על ידי עדי*
האם ניתן לקנות זרעים של חיטה ולשתול ולקבל עשב חיטה תוך 10-20 יום?. האם צריכים חיטה מסוג מסויים?. איזה סוג של מכונה צריכים על מנת ליצור את המיץ בצורה האידאלית שלו?
תודה מראש על תשובות בנושא
עשב חיטה
נשלח: 06 דצמבר 2004, 09:37
על ידי נילי_ד*
עם מי אפשר להתייעץ באם ניתן לשתות את עשב החיטה תוך כדי כימוטרפיה?
אנא תשובה דחופה למי שיש. הרבה תודה.
עשב חיטה
נשלח: 13 דצמבר 2004, 09:25
על ידי פלוני_אלמונית*
נילי-ד
הכי טוב זה להתייעץ עם ד"ר פנינה בר-סלע מטבעון
עשב חיטה
נשלח: 26 דצמבר 2004, 22:51
על ידי מוניק*
האם לא תשאר הרגשה של מרירות בפה כל היום למי שאין כיס מרה.
האם מותר לאישה בת 40 שמנסה להרות מותר להתחיל בשתיה מיץ עשב חיטה
עשב חיטה
נשלח: 02 ינואר 2005, 21:06
על ידי פלוני_אלמונית*
אני פשוט מנביט ואוכל את העשב כל יום
התרגלתי לטעם זה פחות מר משתית המיץ
עשב חיטה
נשלח: 07 ינואר 2005, 23:43
על ידי פלונית_צמחונית_ומניקה*
לא לגמרי הבנתי אם מדובר בנבט חיטה או בעשב חיטה והאם זה אותו הדבר. בכל מקרה, אם מדובר בנבט חיטה אפשר להוסיף את זה לתבשילים שונים, למשל למרק ירקות. השאלה האם בבישול זה לא מאבד מהערך התזונתי שלו.
כ"כ, איפה אפשר למצוא מתכונים להכנה של תבשילים - לאו דווקא מיצים - מנבט חיטה? האם למישהו יש את דף ההסבר של ד"ר פנינה בר-סלע והוא מוכן לסרוק אותו או להקליד אותו לאתר? תודה.
עשב חיטה
נשלח: 19 ינואר 2005, 15:30
על ידי ד''ר_יעקב_וקסמן_''הר_נבט''*
שלום
שמי ד"ר יעקב וקסמן ואני מגדל בראש-פינה עשב דגן (חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת-שועל), נבטים (ברוקולי, צנונית, חמנית, כוסמת, אפונה וחומוס) ונבטוטים (אספסת, תלתן וקטניות) אורגנים באישור "טוב השדה" ובפיקוח "אגריאור". הנבטים והעשב מגודלים מזרעים אורגנים כשרים על מצע הנבטה אורגני וקרינת שמש והם מכילים ריכוזים גבוהים של מרכיבים תזונתים ורפואים.
אשמח לענות ולעזור
ד"ר יעקב וקסמן 050-7660922
[email protected]
עשב חיטה
נשלח: 26 ינואר 2005, 00:07
על ידי פלוני_אלמונית*
באיזה אתר אוכל לרכוש מכונה למיץ עשב חיטה?
עשב חיטה
נשלח: 30 ינואר 2005, 18:30
על ידי ד''ר_יעקב_וקסמן_''הר_נבט''*
שלום לכולם
במשך 5 שנים למדתי לגדל עשב דגן על מצע אדמה אורגני עשיר. עשב חיטה, שעורה, שיבולת-שועל ושיפון הגדל תחת קרינת שמש ישירה הוא בעל סגולות רפואיות מרביות. עשרות ומאות לקוחות/ מטופלים יעידו על הטבה ניכרת במצבם והצלה ממחלות ממאירות רבות, קשות ושונות.
המוצר אשר הנמכר בארץ כ"עשב חיטה אורגני" מבצת או כפר-מיימון רחוק מלהיות שכזה וגם סגולותיו התזונתיות והרפואיות מוגבלות.
לא ניתן לשבור את המונופול בשטח "שטמפר גידולים" מבצת, ד"ר פנינה בר-סלע מטבעון והמשווק "כפרי בריא" מטל-שחר.
ולכן קיים האינטרנט...
כדי לחשוף את האמת
ולהשוות מבחינה מדעית את תכולת נוגדי החמצון, הכלורופיל, המינרלים והויטמינים בעשב הדגן של "הר-נבט" לשאר
והצרכן יוכל לבחור
בברכה
ד"ר יעקב וקסמן "הר-נבט" 050-7660922
עשב חיטה
נשלח: 30 ינואר 2005, 22:36
על ידי יופי_אמת*
שלום לכולם. מעוניינת למכור מכונה לסחיטת מיץ עשב חיטה
עשב חיטה
נשלח: 31 ינואר 2005, 22:15
על ידי פלוני_אלמונית*
מעונין לקנות מכונה לסחיטת מיץ עשב חיטה 0522604276
עשב חיטה
נשלח: 13 פברואר 2005, 22:55
על ידי מלי*
שלום לכם !
היתי מעונינת לקבל ממשיהו מיכם מידע היכן אפשר להשיג עשב חיטה ולא ממושב בצת כי העשב שלהם בזמן האחרון ממש צהוב .אני צריכה למיין את העשבים הירוקים .
תודה .
עשב חיטה
נשלח: 14 פברואר 2005, 00:26
על ידי טל*
אשמח לדעת מה הכמות היומית המומלצת לשתיה של מיץ עשב חיטה לאדם בוגר.
עשב חיטה
נשלח: 16 פברואר 2005, 00:27
על ידי טופי~יופי*
יופי אמת איזו מכונה את מוכרת?
<ד"ר ווקסמן אתה נשמע די מנופח כמו אלון~בלון...
זה לא הכי מומלץ להתגאות ולהפריז בערך הגידולים שלך על פני המתחרים האחרים.>
כולה עשב.
ישבת והנבטת עשב חמש שנים.
טיפה פרספקטיבה.
עשב חיטה
נשלח: 20 פברואר 2005, 22:46
על ידי פלוני_אלמונית*
שלום וברכה,
היום רכשתי בבית טבע טבליות "עשב חיטה" של צמחי המרפא גליל. המוכר טען באדיקות כי הכמוסות עושות את הפעולה בדיוק כמו המיץ, האם נכון הדבר ? מתי לוקחים את הכמוסות ? האם זה נכון שהן ממריצות מחד, גורמות לאיבוד תאבון מאידך והכי חשוב מעלים את רמת ההמוגלובין בדם ? אודה על קבלת תשובות
עשב חיטה
נשלח: 28 פברואר 2005, 12:47
על ידי _מלי*
אני שותה מיץ עשב חיטה כמעט כל בוקר למעלה מ10 שנים (העשב של שטמפר מבצת) אם הטעם גרוע לכם אות הוא שאתם זקוקים לניקוי רעלים הגון , טעמו של המיץ משתנה ומשמש ממש כברומטר,המיץ מועיל להמון דברים גם לקוליטיס
כיבית,מומלץ בחום מלי.
עשב חיטה
נשלח: 28 פברואר 2005, 22:58
על ידי אהד*
האם שימוש בעשב חיטה יכול לגרום לאדמומיות של העור ומה זה אומר?
תודה
עשב חיטה
נשלח: 01 מרץ 2005, 16:13
על ידי _ירושלמית*
שלום לכם!
האם מי מיכם יכול להנחות אותי באיזה ציוד טוב לבצע חוקן עצמי של מיץ עשב החיטה ומה הכמות המומלצת?
בתודה מראש
עשב חיטה
נשלח: 02 מרץ 2005, 14:29
על ידי _אשדודית*
היכן ניתן להשיג עשב חיטה באיזור העיר אשדוד?
עשב חיטה
נשלח: 02 מרץ 2005, 18:20
על ידי חנה*
היכן ניתן למצוא באיזור הרצליה מיץ נבט חיטה. והאם מכיל כמות רבה של ברזל ??
עשב חיטה
נשלח: 07 מרץ 2005, 23:21
על ידי פלוני_אלמונית*
כבר תקופה ארוכה מאוד (ענין של חודשים ארוכים) שאנו רוכשים את עשב החיטה של שטמפר ואין אנו מרוצים כי העשב הגיע לחנויות
כבר ביום הראשון הוא צהוב ואינו ראוי לשתיה.
עשב חיטה
נשלח: 11 מרץ 2005, 09:46
על ידי ורדה*
תנסו את עשב החיטה של חנות ניצת הדובדבן בת"א. הם מקבלים עשב טרי פעמיים בשבוע ביום ראשון וביום רביעי. הוא לא צהוב. בכל מקרה הוא לשמוש של מספר ימים בלבד. צריך להשאירו בעטיפתו המקורית בתוך המקרר. לא במקפיא.
עשב חיטה
נשלח: 14 מרץ 2005, 23:06
על ידי סיגל_ח*
השבוע ההתחלתי לשתות מיץ עשב חיטה וזאת בזכות ד"ר יעקב וקסמן אותו פגשתי במקרה בחנות טבע ובהדרכתו קניתי מכונה לסחיטת מיץ, אין כל צורך להשתגע ולקנות מכונה יקרה, זו מכונת טחינה (בדיוק כמו המטחנות בשר הרגילות) מפלסטיק אפשר להשיג אותה גם בשווקים ב- 50 ש"ח, אני קניתי בחנות טבע ב 90 ש"ח.
העשב חיטה שד"ר יעקב מספק טריה ירוקה וטעימה.
תודה לך ד"ר יעקב וקסמן
עשב חיטה
נשלח: 30 מרץ 2005, 19:47
על ידי דקל_נור*
גדל לי השבוע עשב חיטה לתפארת, ממש בקלות דרך אגב!
אין לי מסחטה, ובספר של בר-סלע כתוב שרצוי להשתמש במכשירים של עד 80 סיבובים לדקה.האם ניתן לשים אותו בבלנדר ולסנן, או שזה פוגם באיכות שלו?
<רק לי נראה שד"ר וקסמן שותל כאן עדויות מפוברקות של קליינטים מרוצים?>
עשב חיטה
נשלח: 30 מרץ 2005, 20:34
על ידי כלנית*
דקל _נור שלום ,
אם תוכלי לשתף איך גדל לך עשב החיטה , איך הנבטת או גידלת אותו . תודה
עשב חיטה
נשלח: 30 מרץ 2005, 21:13
על ידי דקל_נור*
קניתי זרעי חיטה אורגניים בחנות הטבע
השריתי אותם במים שהחלפתי כמה פעמים תוך כדי, במשך יום וחצי-ימיים
השארתי אותם לחים ללא מים בקערה תוך ערבוב מידי פעם עד הנביטה.
בשלב הזה שתלתי חלק בעציץ והשקתי
תוך ימים ספורים צח לי עציץ חיטה לתפארת.
עם שאר הנבטים אעשה מחר סלט (-:
עשב חיטה
נשלח: 01 אפריל 2005, 10:18
על ידי ארנינה*
סיגל ח, היי
תוכלי לומר לי איפה קנית במחיר הזה? ו/או באלו שווקים??? מאד אשמח.
ארנינה
[email protected]
עשב חיטה
נשלח: 05 אפריל 2005, 02:55
על ידי דקל_נור*
איפה ניתן לקנות מסחטה ידנית וזולה? תודה{@
עשב חיטה
נשלח: 07 אפריל 2005, 10:02
על ידי פלוני_אלמונית*
מישהו אולי יודע אם אפשר לטחון את עשב החיטה במעבד מזון ואחר כך לסחוט?
עשב חיטה
נשלח: 07 אפריל 2005, 19:25
על ידי דקל_נור*
פלוני, לא מומלץ.
עשב חיטה
נשלח: 09 אפריל 2005, 14:28
על ידי אסתר_מהקריות*
היכן אפשר להשיג עשב חיטה באזור הקריות - חיפה
עשב חיטה
נשלח: 12 אפריל 2005, 20:01
על ידי פלוני_אלמונית*
איריס
רוצה לדעת היכן קונים עשב חיטה באיזור בת-ים ראשל"צ
עשב חיטה
נשלח: 15 אפריל 2005, 01:01
על ידי מתעניין*
שאלה מהותית.
האם "פסולת" (גבעול ועלים) של חיטה רגילה יכולה להוות תחליף ?
ניסיתי להפיק מזה מיץ ויצא די מגעיל אבל הבנתי שהטעם הוא לא פקטור כאן השאלה היא האם זה גם בריא ?
עשב חיטה
נשלח: 19 אפריל 2005, 23:49
על ידי פלוני_אלמונית*
יש לי שאלה, האם ניתן להשתמש במיץ עשב חיטה בזמן ההנקה.? אשמח לקבל תשובה מגורם מוסמך שבדק את העניין או לשמוע את תגובתן של אימהות מניקות ושמשתמשות במיץ עשב חיטה.
עשב חיטה
נשלח: 25 אפריל 2005, 09:12
על ידי ב.*
איפה אפשר להשיג עשב טרי באזור תל-אביב או הוד השרון
עשב חיטה
נשלח: 04 מאי 2005, 12:50
על ידי פלוני_אלמונית*
בנמל תל-אביב נפתח שוק אורגני-על המזח.
יש שם גם דוכן של עשב חיטה. אני לא זוכר בדיוק את המחיר של העשב חיטה, אבל הירקות שקניתי שם היו בהחלט יותר זולים.
עשב חיטה
נשלח: 07 מאי 2005, 15:48
על ידי פזית*
מחפשת מסחטת עשב חיטה משומשת לקניה אשמח תגובה למיל שלי
[email protected]
יום טוב
עשב חיטה
נשלח: 13 מאי 2005, 23:48
על ידי דניאל_שדות*
קל לגדל חיטה ולהפיק את המיץ.
החומרים הדרושים:
1 חיטה אורגנת בחניות טבע.
2 מגשי פלסטיק [ אני חותך מדלי פלסטי מגשים בגובה 6ס"מ
וקודח בהם בתחתית קדחים בקוטר 8 מ"מ כ 16 קדחים.
3 קרקע מוכנה ניתן לקנות במשתלות , אני משתמש בקרקע מוכנה של טוף רמת הגולן.
הגידול ממלאים את המגשים בקרקע בגובה 4 ס"מ מפזרים את הזרעים ומכסים בקרקע 1 ס"מ
להשקות יתרת המים יוצאים מהחורים בתחתית המגש . להניח בצל. השקיה פעמיים ביום.
נאשר העשב מגיעה לגובה 7 ס"מ קוצרים.
הפקת המיץ: במטחנת בשר [להרכיב את הדיסקה עם הקדחים הגדולים]
אני נוהג ללעוס ולימצוץ את המיץ [לא ליבלוע את התאית] תעסוקה טובה לפקקים בכביש.
לבריאות
עשב חיטה
נשלח: 15 מאי 2005, 13:03
על ידי דבורה*
סיגל ח?
אנא הבהירי איזו מכונה קנית, האם לסחיטת מיץ או לטחינת בשר. כמו כן היכן קנית. תודה.
אנא תשובתך לדואל
[email protected]
עשב חיטה
נשלח: 16 מאי 2005, 12:57
על ידי והילד_הזה_הוא_אני*
יש לי שאלה לגבי התכונות של המיץ, כתוב שזה מדכא תיאבון, עד כמה? זה אמנם טוב לדיאטה, אך אני די רזה, ובנוסף אני מניקה מה שאומר שאני צריכה לאכול יותר. לא נראה לי כל כך טוב השילוב הזה. למרות שמצד שני נראה שיש עניין לתהות האם התכונות הטובות האחרות נכנסות לחלב שלי ומשם לתינוקי שזה דווקא נשמע טוב לתינוק (חוץ מהקטע של דיכוי תיאבון, גם ככה נראה לי שהוא לא יונק מספיק... - אבל זה נושא לדיון בדף אחר

.
אם הטעם גרוע לכם אות הוא שאתם זקוקים לניקוי רעלים הגון
איך אפשר לעשות ניקוי שכזה?
שאלה אחרונה, עם מה קוצרים את העשב?
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 11:44
על ידי והילד_הזה_הוא_אני*
עוד שאלה שחשבתי עליה אחר כך, אחרי שאני קוצרת אני ממשיכה לגדל עד שאני יכולה לקצור שוב, נכון? הזרעים זה לשימוש רב פעמי, כן? (אני יודעת, שאלה קצת מטופשת...) ואם כן, כמה זמן בערך עד שאני יכולה לקצור שוב?
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 14:41
על ידי טל_אלמוני*
האם אפשר לשתות את מיץ עשב החיטה ומיד אחרי לשתות מיץ תפוזים טרי או שהמיץ תפוזים נוגד את מיץ עשב החיטה?
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 15:04
על ידי דיאנה*
לכל מי שמתענין במטחנה לעשב חיטה.אני רכשתי מטחנה במגה ,במחלקת כלי בית! יש מכונה לעשית פסטה ולטחינת בשר, של "ששת" . ידנית , פשוטה מפלסטיק ב 78 שח! יופי של מיץ !. לא צריך ב300!!!
ממליצה לא להשתמש עם הסכין חיתוך ..תתחדשו ולבריאות
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 15:05
על ידי דיאנה*
טל אלמוני, רצוי לא לשתות מיץ תפוזים אפשר מיץ תפוחים.
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 15:06
על ידי דיאנה*
לא לשתות מיץ פרי הדר! רצוי לשתות מיץ תפוחים
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 16:37
על ידי טל_אלמוני*
תודה לך דיאנה,זה מה שחשבתי

,פשוט אחרי הרבע כוס עשב חיטה לא הרגשתי שום אנרגיה מיוחדת לכן שתיתי גם מיץ תפוזים שמעורר אותי וממלא אותי בבוקר.יש מישהו שכן מרגיש יותר אנרגטי אחרי שתיית רבע כוס מיץ עשב?
עשב חיטה
נשלח: 17 מאי 2005, 22:07
על ידי שגיא*
האם יש להזהיר אנשים ששותים את המיץ בדבר אילו סכנות אלרגיות או כל תופעות לואי אחרות?
האם אפשר לתת לילדים בגיל 3 ומעלה ומה הכמות לילדים?
ואיך ניתן להקל על הטעם המר?
עשב חיטה
נשלח: 18 מאי 2005, 13:06
על ידי דיאנה*
טל אלמוני..אני פגשתי את מר שטמפר בכבודו ובעצמו...המיץ הזה הוא לא קסם ..לוקח זמן עד שהוא משפיע..בעיקר לתווך ארוך..סבלנות..חוץ מזה שכל גוף מקבל אחרת..
עשב חיטה
נשלח: 18 מאי 2005, 13:08
על ידי דיאנה*
על הטעם המר אפשר להקל במיץ תפוחים. לגבי כמויות ואלרגיות ..מתחילים בקצת ..ואם הכל בסדר ממשיכים ..אני לא רופא..זה מה שנאמר לי..אסור לאנשים שיש להם בעיות בתפקוד הכליות
עשב חיטה
נשלח: 18 מאי 2005, 14:25
על ידי פלוני_אלמונית*
,תשובה בנוגע לניקוי רעלים-המיץ הוא,הוא שינקה את הרעלים והכוונה היתה שצריך להתמיד למרות הטעם הבלתי נעים
חוץ מזה למה לכם לגדל ולקצור ,אני קונה את העשב של שטמפר בחנויות הטבע והוא מצוין (אין לי שום קשר לשטמפר)
עשב חיטה
נשלח: 20 מאי 2005, 20:55
על ידי אור*
שנים רבות אני שותה מיץ עשב חיטה -מתרגלים לטעם... אך אין תחליף למיץ טרי - לא גלולות ולא קפוא. כדאי להשקיע ולרכוש מוכנה יעודית. פעם השתמשתי במכונות בשר, עברתי למכונת עשב ידנית למכונת עשב חשמלית ולאחרונה רכשתי, דרך האינטרנט מכונה רצינית. ניצול העשב הוא מכסימלי ובסופו של דבר משתלם.
לגבי העשב של שטמפר - לעיתים קרובות מגיע במצב דהוי, בלשון המעטה. אך אני קונה אותו מחוסר ברירה - אין יצרן אחר באזור.
עשב חיטה
נשלח: 21 מאי 2005, 00:22
על ידי דניאל_שדות*
תשובה ל-הילד הזה זה אני
לאחר הקציר מקסימום השני זורקים את תוכן המגש כולו ,כולל הקרקע .
ממלאים בקרקע מחדש זורעים ,ומשקים פעמים ביום.
עשב חיטה
נשלח: 21 מאי 2005, 13:32
על ידי טלטול*
--שאלה לד"ר יעקוב וקסמן--
אהלן יעקוב,
האם תוכל לתת עצות כלליות בנוגע להנבטת ברוקולי, שעועית וכו' על מנת לספק לגוף השלמת תזונה
האם את ההנבטות חוץ מנבט החיטה סוחטים גם למיץ או שאוכלים אותם כמות שהם?
אני מקווה שלא ביקשתי יותר מדי...
תודה
עשב חיטה
נשלח: 22 מאי 2005, 12:46
על ידי והילד_הזה_הוא_אני*
תודה על התשובות.
דניאל שדות, וזה שווה את כל המאמץ אם צריך לזרוק אחרי פעמיים? עדיף לי כבר לקנות, לא?
וגם כמה זרעים צריך לשים בכל מגש? את כל החבילה?
וגם, סליחה על כל השאלות, מישהו יודע את התשובה לגי דיכוי התאבון שהזכרתי קודם?
תודה!
עשב חיטה
נשלח: 22 מאי 2005, 15:36
על ידי שרון*
שאלה חשובה, האם קיים קשר כלשהו בין מיץ עשב חיטה לרמת הסוכר בדם, האם ייתכן שהוא מעלהאת רמת הסוכר, האם יש מגבלת שתיה לחולי סכרת ?
עשב חיטה
נשלח: 23 מאי 2005, 14:57
על ידי שגיא*
מעוניין לקנו מכונת סחיטה לעשב חיטה יד שניה יש למישהו?
עשב חיטה
נשלח: 25 מאי 2005, 13:55
על ידי פלוני_אלמונית*
אני שותה כל בוקר בשוק הכרמל במקום וזה עולה לכוס 7 שח
עשב חיטה
נשלח: 28 מאי 2005, 14:10
על ידי טל_אלמוני*
במקום שאני קונה בו עשב חיטה אמרו לי שהעשב של ד"ר וקסמן טוב יותר (כך אנשים טוענים),אבל הוא גם יקר יותר ב-2 ש"ח,האם זה נכון שהוא טוב יותר?
עשב חיטה
נשלח: 03 יוני 2005, 14:48
על ידי טל_אלמוני*
האם כשהעשב חיטה מתחיל להצהיב ,אך רובו עדיין ירוק, אפשר עדיין להשתמש בו?
עשב חיטה
נשלח: 03 יוני 2005, 21:30
על ידי פיץ_מציץ*
חיפשתי קצת ברשת מקורות מידע על התכולה התזונתית של עשב החיטה, ולא מצאתי שום דבר כמעט - פרט למקום אחד שאומר שיש בו ברזל, ויטמין סי וטיפה חלבון. זה לא מתיישב לי עם כל מה שכתוב פה וששמעתי במקומות אחרים על התכונות של עשב חיטה, ולכן אני מחפש. מי יכול לעזור לי?
דרך אגב, האתר המפרט ערכים תזונתיים:
http://www.nutritiondata.com
עשב חיטה
נשלח: 04 יוני 2005, 18:06
על ידי פלונית_אלמוני*
האם מישהו יודע אם מיץ עשב חיטה גורם לשלשולים ואם כן מדוע ומה זה אומר? כי זה משקורה לבן זוגי מאז שהוא שותה את העשב .
עשב חיטה
נשלח: 05 יוני 2005, 08:56
על ידי אסף*
מאיפה קונים את המכונה מפלסטיק לטחינת בשר?
עשב חיטה
נשלח: 06 יוני 2005, 11:47
על ידי _מלי*
שאלה לאור
אתה כותב שקנית מכונה רצינית דרך האינטרנט, האם תוכל לפרט באיזו מטחנה מדובר , כיצד רכשת אותה וכמה היא
עלתה לך? ותשובה בנוגע לשלשולים,אני יודעת ששטמפר טוען תמיד שכך העשב מנקה למעשה את הפסולת מהגוף.
עשב חיטה
נשלח: 06 יוני 2005, 11:50
על ידי _מלי*
לפיץ.....
יש בידי דפים המפרטים את ההרכב התזונתי של העשב, באם תשאיר מס' פקס אוכל לפקסס לך,על כל פנים יש בירוק הזה
הרבה יותר ממה שציינת
עשב חיטה
נשלח: 07 יוני 2005, 14:42
על ידי פיץ_מציץ*
למלי
זהו, שפקס אין... אז מה יש בו, בעצם? זה באמת נראה לי חשוד...