עישון מריחואנה בהנקה

תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תמי* »

יש לי חברה שילדה בת לפני 5 חודשים והיא מעשנת מידי פעם (פעם בשבוע שבועיים) ג'וינטים של מריחואנה. מעניין אותי לדעת האם הסם עובר לילדה דרך החלב. הילדה מתפתחת נהדר והיא מקסימה, אני פשוט קצת חוששת.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

למריחואנה ישנה השפעה ארוכת טווח על המוח האנושי (כלומר דופק אותו לאט לאט ובטוח- בעזרת שינוי האיזונים הכימים). על ידי כך יכולות להתעורר לקויות ומחלות שונות אשר לא היו מתעוררת כלל ללא תוספת החומר לגוף.

חשוב ביותר לאם טריה (וגם לותיקות יותר כמובן) למצוא דרכים להוריד את מפלס המתח היומיומי.

באופן אישי , הייתי בוחרת משהו "שידפוק" לי את הגוף, ולא את המוח...

נראה שמוח בשלבי התהוות ,של תינוקות כל כך קטנים, יכול היה להסתדר טוב יותר בלי התוספת שמגיעה לו יחד עם הארוחה :-)
תמי*
הצטרפות: 12 נובמבר 2001, 14:43

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תמי* »

את בטוחה שזה עובר דרך החלב או אולי זה סתם נספג לאמא בגוף? אני לא יודעת אם אני אוכל להגיד לה משהו, כי אני לא אוהבת להתערב כמו שאני לא אוהבת שמתערבים לי בגידול הילד שלי, אבל בכל אופן זה מענין אותי.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

עובר בחלב. קראי את הדיון פה
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

עובר בחלב ומסוכן לתינוקות.
לא נראה לאמא הזאת שלא סביר לתת לתינוקת לעשן סמים???
פלוני_אלמונית*

עישון מריחואנה בהנקה

תמי , את ממש צודקת , כמעט בלתי אפשרי לפתוח דיון מסוג זה עם חברות , ובכל זאת יש סיכוי שתעשי משהו יותר מחשוב בשביל הבת שלה ...אולי רק תשלחי אותה קצת לקרוא את הנאמר כאן ...שיהיה טוב :-)
דליתוש_ב*
הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

האם הנקה כאשר האמא מעשנת (קצת סיגריות קצת גראס) ואוכלת מאוד לא בריא (שוקולד, קולה, כמעט בלי ירקות ופירות חיים, הכל לבן (סוכר, קמח, חלב) ולא מסודר בכלל) עדיין עדיפה על תמ"ל? מהבחינה התזונתית.
ברור לי שלקשר אמא-בת אין תחליף..
האם יש גבול עד מתי ההנקה עדיפה?

תודה @}
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

האם הנקה כאשר האמא מעשנת (קצת סיגריות קצת גראס) ואוכלת מאוד לא בריא (שוקולד, קולה, כמעט בלי ירקות ופירות חיים, הכל לבן (סוכר,קמח,חלב) ולא מסודר בכלל) עדיין עדיפה על תמ"ל? מהבחינה התזונתית.
לגבי עישון ותזונה - ללא ספק כן.
עם זאת הסתייגות: רצוי לייעץ לה לעבור בדיקת דם לויטמינים ומינרלים, כי יש רכיבים שאם הם חסרים לאם הם גם חסרים בחלב, וזה עלול להשפיע על התינוק. יש לי פרטים מדוייקים בספר, אבל אין לי זמן להעתיק כל המידע לכאן. לדעתי כבר כתבתי איפשהו באתר.
לגבי גראס - לא בטוח. זו התוויית נגד. כלומר, זה ברשימת התרופות האסורות בהנקה, כי זה עובר לתינוק וגורם נזקים.
האם אפשר שהאמא שבה מדובר תפנה לייעוץ הנקה כלשהו?
למשל, קו התמיכה של לה לצ'ה 1-700-254-254 ? או תבוא למפגש לה לצ'ה? או משהו?
או, בניסוח אחר, בתור מה את שואלת? האם את במצב שאת יכולה להגיד לה משהו?
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

הנקה כאשר האמא מעשנת (קצת סיגריות קצת גראס) ואוכלת מאוד לא בריא (שוקולד, קולה, כמעט בלי ירקות ופירות חיים, הכל לבן (סוכר,קמח,חלב) ולא מסודר בכלל) עדיין עדיפה על תמ"ל? מהבחינה התזונתית.
דליתוש, אני אמנם לא מעשנת אבל אני אוכלת שוקולד וג'אנקים אחרים. אני חושבת שמעבר לשאלה מה מזיק לתינוק, כדאי לאמא לוודא שהיא בסדר, כי חוסרים תזונתיים עלולים להשפיע לרעה עליה. (הכי מיידי זה חוסר בברזל שעלול לגרום לחולשה עד דכאון, וחוסר בויטמין סי שעלול לגרום למחלות בגלל החלשת המערכת החיסונית)
ההנקה מעמיסה על הגוף, ולכן כדאי לדאוג לחזק אותו, אם לא ישירות באוכל -- לפחות בתוספים.
דליתוש_ב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

תודה @}

בתור מה את שואלת? האם את במצב שאת יכולה להגיד לה משהו?
היא חברה לא מאוד קרובה.. (אנחנו גרות רחוק ומתראות פעם בחודש בערך)
אם כי דיברנו קצת בנושא, היא מודעת לבעייתיות, פשוט לא ממש עושה משהו בנידון :-(
התסריט הטוב ביותר הוא שהיא תשנה את התזונה שלה ליותר בריאה ואז באמת שתיהן ירוויחו.
אבל אם לא, תהיתי כבר אם באמת עדיף שהיא תמשיך להניק במצב כזה.
ואם לא לשפר את מצבה של האמא, אולי לפחות את זה של הבת...

גילה, זה לא כל-כך מה שהיא אוכלת כמו מה שהיא לא...
מצבה הפיסי רעוע מזה מספר שנים ולצערי, קשה לי להאמין שהיא תשנה משהו דווקא עכשיו...היא בתקופה לחוצה ומלאת קשיים גם ככה...
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

דליתוש, הבעיה החמורה איננה התזונה אלא הגראס.
פוגע בהתפתחות המוח, פוגע בהתפתחות הגופנית, ברמות חמורות. הריכוזים שלו בחלב גבוהים בהרבה מהריכוזים שלו בדם האם (כמו אלכוהול ורעלים אחרים), והוא גם נשאר בגוף התינוק הרבה לאחר העישון של האם (לא יוצא מהמערכת שלו מהר, מצטבר במוח).
אני חוזרת:
עישון גראס מהווה קונטרה-אינדיקציה להנקה. חזרתי וביררתי את זה גם במרכז הטרטולוגי באסף הרופא.
במלים אחרות: אם היא מעשנת גראס עדיף שהיא לא תניק.
הואיל ואת מתארת אם שמעשנת רק "מדי פעם", אולי אפשר פשוט להגיד לה שזו תרופה שעוברת לתינוק בריכוזים הרבה יותר גבוהים מאשר הריכוזים אצלה, ומסכנת אותו לטווח קצר וארוך, ואולי בבקשה תדחה את העניין לאחר הגמילה?

התזונה לא בעיה חמורה בעיני. בכל זאת יש לה תזונה מגוונת (כוללת בשר, כוללת ירקות ופירות, באיזושהי כמות), כך שלא סביר בעיני שיש שם איזה חוסר שיכול להיות יותר חמור מהחוסרים הקשים בתמ"לים למיניהם. עדיין, אם אפשר להציע לה להוסיף ויטמינים חיוניים (ברזל, איזה מולטי-ויטמין למיניקות כלשהו, כמוסות שמן דגים כלשהן) - רצוי.
דליתוש_ב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

תודה בשמת, התמונה ברורה לי יותר עכשיו @}
בושי_בוש*
הצטרפות: 01 יולי 2005, 13:04

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בושי_בוש* »

אני מאד הייתי רוצה להבין לגבי האמירות החד משמעיות לגבי מריחואנה והנקה, עד כמה שאני יודעת עדיף מריחואנה מאשר סיגריות. אני עישנתי מידי פעם בהריון וגם עכשיו בהנקה. עד כמה זה חמור?? אגב הבת שלי בת חודשיים רגועה ומדהימה (טפו טפו)
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אני מאד הייתי רוצה להבין לגבי האמירות החד משמעיות לגבי מריחואנה והנקה, עד כמה שאני יודעת עדיף מריחואנה מאשר סיגריות
יש דף כזה באתר, לא זוכרת איך קוראים לו.
אישית, דעתי האישית בלבד, מריחואנה מזיקה לא פחות מניקוטין - היא אולי לא ממכרת כמו ניקוטין, אבל תורמת להרס תאים.
בנוסף, אני לא בעד סימום תינוק שרק נולד. וזה שיקול מוסרי וגם התפתחותי.
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

מריחואנה לעומת סיגריות:

חשוב להבדיל בין הנזק לאדם מבוגר שמעשן לבין תינוק יונק.
במקרה של אדם מבוגר, נדמה לי - אבל אני לא מבינה בזה יותר מדי - שסיגריות גורמות יותר נזק, בגלל החומרים הממכרים שמכניסים לסיגריות ועוד רעלים. על כל פנים, זה נושא לדיון אחר.

לעומת זאת, הנזק לתינוק יונק גדול במידה כזאת, שהסם הנ"ל נכלל ברשימת התרופות והרעלים שאסורים לחלוטין בהנקה (מריחואנה, חשיש, אלכוהול, תרופות של כימותרפיה ועוד כמה). הכוונה - עדיף לתינוק לקבל תמ"ל מאשר לינוק מאמא שצורכת את הרעלים האלה.

אם זה רק לעתים רחוקות - אז אפשר גם לברר במרכזים הטרטולוגיים (ראו הדף תרופות בהנקה) תוך כמה זמן הדברים האלה מתנקים מדם האם ומחלבה לחלוטין (החשיש והמריחואנה מתנקים מהחלב זמן רב אחרי שהם כבר התנקו מדם האם, עוד בעיה - ההשפעה נמשכת עוד הרבה יותר זמן), וכל הימים האלה לשאוב ולזרוק כדי לשמור על אספקת החלב, ולתת משהו אחר לתינוק, למשל חלב שנשאב לפני העישון או תמ"ל. (זה למקרה הקיצוני שמישהי כבר יודעת את העובדות ובכל זאת לא מסוגלת פשוט לדחות את העישון הזה לאחרי הגמילה של התינוק).

זאת הרעלה חמורה של התינוק היונק, במיוחד של המוח שלו. בדיוק עניתי על זה בדף שלי בשמת א ביתר פירוט.
גם בסיגריות, אם עוברים את ה-20 ביום, מסתמן מהמחקרים שהנזק בהנקה כבר עולה על התועלת שבה (כי כמות הרעל שעוברת דרך החלב כבר גדולה מדי, ומקזזת כבר את הדברים הטובים).
אבל במריחואנה, כמו בחשיש, כמו באלכוהול (ויש עוד כמה רעלים כאלה) - הריכוז של הרעל בחלב האם גבוה פי כמה וכמה מהריכוז שלו בדם האם. כלומר, האם מעשנת משהו קטן - התינוק חוטף מנה אדירה ומרוכזת, שבגלל הרכבה הכימי ועוד גורמים מגיעה ישר למוח שלו וגורמת שם נזק.
עד כמה שידוע לי, אין התמכרות למריחואנה.
לכן, אני מניחה (אבל שוב, אני בזה לא מבינה) שאמא שמבינה את הנזק פשוט תפסיק לעשן את זה כל זמן שיש לה תינוקות יונקים או בהריון (גם שם נדמה לי בעיה דומה - הרעל שמגיע לעובר הוא בריכוז אדיר לעומת הקצת שמרגישה האמא).

סליחה על התשובה הלא מנוסחת, |יד1|
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

לרקורד -
המרכיב השומני בגראס נשאר בגוף האם ומשיך לעבור לתינוק כשבועיים אחרי העישון.
פלוני_אלמונית*

עישון מריחואנה בהנקה

הייתי מעוניינת לקרוא חומר מחקרי על העניין. אני מכירה נשים שעישנו בזמן ההנקה וילדיהן כבר יחסית גדולים והם אינטליגנטים להפליא ולא נראה שנגרם כל נזק
האם נערכו מחקרים בעניין. מהפורום נראה שהתשובה חד משמעית. האמנם?
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*
הצטרפות: 30 מאי 2006, 12:10

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם* »

הייתי מעוניינת לקרוא חומר מחקרי על העניין. אני מכירה נשים שעישנו בזמן ההנקה וילדיהן כבר יחסית גדולים והם אינטליגנטים להפליא ולא נראה שנגרם כל נזק. האם נערכו מחקרים בעניין. מהפורום נראה שהתשובה חד משמעית. האמנם?

חוקרים נוטים למצוא את מה שהם מחפשים, ולכן יש להתייחס לכל מחקר בערבון מוגבל (איך עושים מחקר). אני סומכת יותר על מראה עיניי מאשר על מחקרים. מכירה עשרות ילדים שינקו THC - כולל אני עצמי בזמני! - וגדלו נפלא. בין האמהות גם כאלה שמעשנות הרבה. אז אני לא פוחדת לעשן מדי פעם, ובכל זאת לא מעשנת כמו לפני שנהייתי אמא - ולא הייתי עושה זאת גם אילו ההנקה היתה הסיבה היחידה. לא ממליצה לאף אחת לעשן מריחואנה בהנקה, אבל לדעתי התשובה ממש לא חד משמעית.
הרגע_הזה*
הצטרפות: 05 יולי 2003, 01:00
דף אישי: הדף האישי של הרגע_הזה*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי הרגע_הזה* »

ישנה סכנה חמורה נוספת והיא (אי) כושר ההורים לטפל בתינוק כשהם תחת השפעת המריחואנה (ולצורך הענין גם אלכוהול). אם האם מעשנת/שותה/מסניפה/... כדאי שלפחות האב יישאר פיכח כדי לטפל בתינוק ומומלץ לוותר על לינה משותפת בזמן הזה.
בכל מקרה, לדעתי לפחות, הורות והנ"ל לא 'הולכים' יחד (ובאופן אישי אני בכלל חושבת שזה מיותר - לא מעשנת, לא שותה ולא ... אבל אוכלת ג'אנק <אייקון קורץ>).
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

אוי נו באמת, לא מדובר על "לדפוק את הראש"! כשאני תחת "השפעת המריחואנה" אני אותה אמא בדיוק, רק סבלנית יותר ועם חוש הומור פעיל יותר.
ומומלץ לוותר על לינה משותפת בזמן הזה. לא הבנתי למה.
חבר'ה, גנג'ה זה לא הרואין!
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

ומומלץ לוותר על לינה משותפת בזמן הזה. לא הבנתי למה
לא מומלץ לישון עם הילד תחת השפעת סמים (כולל תרופות) שפוגעים בערנות. זה יכול לפגוע במודעות לנוכחות הילד מתוך שינה (או בקיצור, הורה מסומם שישן עם הילד עלול למעוך אותו, בניגוד להורה שחושיו לא מטושטשים ע"י כימיקלים).
האם את בטוחה שהשינה שלך לא יותר עמוקה כשאת תחת השפעת המריחואנה? איך את יכולה לדעת?
אמא_של_יונתן_וטל*
הצטרפות: 11 מרץ 2006, 17:29

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אמא_של_יונתן_וטל* »

תשמעי יקירה, אני אשה רגועה בדרך כלל, אבל את הצלחת להקפיץ אותי...
עישון מריחואנה/גראס/ חשיש/ ווטאוור הוא המקרה היחיד (יחד עם סמים קשים יותר כמובן ותרופות מסוימות, טיפולים כימוטרפיים וכ'ו) שעדיף לתת לתינוק תמ"ל ולא הנקה.
מה לא ברור בזה? הנזק שנגרם למוח של תינוק מעישון גראס הוא בלתי הפיך, זה נזק שנגרם ישירות לרקמות. הגראס נשאר עד שבועיים בגוף התינוק. זה בנוגע להנקה.
אם את לא מניקה וסתם נהנת לעשן ליד הילד שלך, גם אז את מסכנת אותו, גם אם נראה לך שהכל סבבה...
את נוהגת תחת השפעת גראס? אלכוהול? בדיוק כמו שלא נוהגים תחת השפעת חומרים, כך גם לגבי טיפול בילדים.
ואגב מיטה משפחתית, זה אולי המיקרה היחידי בו את מסכנת את תינוקך כאשר את ישנה איתו.
את כמובן יכולה לקחת את כל מה שאמרתי ולמחוק אותו או להתעלם, אבל זה המצב.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

היתה כתבה במוסף הארץ לפני שבועיים על נזקי המריחואנה/חשיש/גראס.
בין השאר נכתב שאנשים לא מודעים לכך שהמריחואנה של היום היא לא המריחואנה של שנות ה-60. הצמח עבר השבחה והחומר הפעיל בו מצוי כיום בריכוז גבוה פי 20 ממה שהיה בעבר.
בנוסף, פעמים רבות האדם חושבב שהוא קונה מריחואנה נטו, בעוד שבפועל הוא מקבלחומר שמעורבב עם סמים קשים יותר, לפעמים גם הרואין!
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

האם את בטוחה שהשינה שלך לא יותר עמוקה כשאת תחת השפעת המריחואנה? איך את יכולה לדעת?
נכון שבן אדם מסטול בדרך כלל ישן יותר חזק. אבל תגידו אתן, נכון שהשינה שלכן בחייכן טרום-הילדים והשינה שלכן כאמהות זה שני עולמות שונים? שינה של אמא זה משהו עדין כתחרה... כנראה מה שהאמהות עושה לשינה שלי גובר על מה שהעישון עושה לה. אני מתעוררת כשהוא רק מתחיל לצייץ, לפני שהעיניים שלו נפתחות - בדיוק כמוכן. מעולם לא הייתי קרובה ללמעוך אותו חלילה.

עישון מריחואנה/גראס/ חשיש/ מה שלא יהיה הוא המקרה היחיד (יחד עם סמים קשים יותר כמובן ותרופות מסוימות, טיפולים כימוטרפיים וכ'ו) שעדיף לתת לתינוק תמ"ל ולא הנקה מכיוון שאני מכירה כ"כ הרבה תינוקות שגדלו נפלא לאחר שאמותיהן המניקות עישנו הרבה יותר ממני, העובדה הזו מפתיעה אותי מאוד, וגורמת לי להעלות את האפשרות שאולי מי שקובע את האינדיקציות האלה (ארגון הבריאות העולמי? מי באמת?) קשור לגופים הרבים המתנגדים לצריכת קנאביס על רקע אינטרסים מסחריים (תעשיית הנייר, תעשיית התרופות, ועוד ועוד).
(אגב, מה זה ווטאוור?)

את נוהגת תחת השפעת גראס? כן, אגב, והרבה יותר טוב.
תראי, מי שלא מכיר את ההשפעה מניסיון לא מבין שבצריכה נכונה שלו, הסם הזה לא בהכרח פוגע בתפקוד. אנשים שומעים את המלה "סם" ורואים בעיני רוחם ג'נקי מוטל בצד הדרך עם מזרק ביד, פה פתוח ונוטף ריר ועיניים מזוגגות וחסרות הבעה. אבל אם תראי אותי אחרי שאכטה, את לעולם לא תוכלי להבחין בכך, גם אם תשבי אתי ותדברי אתי שעה.

ואגב מיטה משפחתית, זה אולי המיקרה היחידי בו את מסכנת את תינוקך כאשר את ישנה איתו. את יודעת משהו? בתקופה שאחרי הלידה הייתי עייפה ברמות קשות, התינוק סבל מגזים, אני סבלתי משינויים הורמונליים, בקושי ישנתי. בשעות הבודדות ביממה שישנתי ישנתי באמת חזק. ברור שישנתי עם התינוק. ובתקופה ההיא קרה לי פעם אחת שהתעוררתי רק אחרי שהבכי שלו כבר הגיע לווליום גבוה (כשהוא צמוד אלי!). אז לא הייתי מעשנת בכלל (לא עישנתי בשלושת החודשים הראשונים של ההריון וכנ"ל בהנקה). אני חושבת שאם כבר, זה המקרה היחיד שבו לינה משותפת מסוכנת. וכמעט כל האמהות עוברות תקופה כזו. ולא הייתי ממליצה על שינה בנפרד.

את כמובן יכולה לקחת את כל מה שאמרתי ולמחוק אותו או להתעלם, אבל זה המצב.
לא לא לא, הגיע הזמן שנדבר כאן תכלס.
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

בין השאר נכתב שאנשים לא מודעים לכך שהמריחואנה של היום היא לא המריחואנה של שנות ה-60. הצמח עבר השבחה והחומר הפעיל בו מצוי כיום בריכוז גבוה פי 20 ממה שהיה בעבר. בנוסף, פעמים רבות האדם חושבב שהוא קונה מריחואנה נטו, בעוד שבפועל הוא מקבלחומר שמעורבב עם סמים קשים יותר, לפעמים גם הרואין!
זה נכון מאוד. הפתרון - לגדל לבד. כך אתה יודע בדיוק מה אתה מעשן. ה השבחה שהצמח עובר היא בעיקר באופן הגידול ולא בגלל הנדסה גנטית (ואם כן, אז לא בארץ). לצערי אין לי כרגע גינה, אבל אני משתדלת לעשן רק תוצרת מגינות של חברים. מי אמר אורגני ולא קיבל? :-)
עוף_החול*
הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי עוף_החול* »

אני אותה אמא בדיוק, רק סבלנית יותר ועם חוש הומור פעיל יותר.
וזה לא קשור בעיניך לטישטוש חושים? סתם ככה וללא כל השפעה את נהיית פתאום ליצנית ומכילה?
לא נראה לך שאולי זה קשור להאטה של יכולת התגובה שלך? להאטה של המחשבה שלך? לשינוי של התחושות שלך?
למה בכלל אמא לתינוק יונק (שווה ערך לשתי משרות מלאות) צריכה להקהות את חושיה? מה יש בך שאת לא יכולה לשאת ללא קהות חושים?

ההסברים ה"הגיוניים" שלך נשמעים כמו ערמת תירוצים של כל מעשן/מסניף/מזריק אחר שפגשתי בחיי.
חבל שאת בוחרת לפגוע בתינוק שלך מסיבות אגואיסטיות.

אין לי התנגדות לעישון של מריחואנה או חשיש.זכותו של כל אדם לטשטש את עצמו כרצונו. אבל יש לי התנגדות לאנשים שמזיקים לחסרי ישע ומסכנים אותי על הכביש ומעיזים להצדיק את עצמם בתירוצים עלובים.
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

לא נראה לך שאולי זה קשור להאטה של יכולת התגובה שלך? להאטה של המחשבה שלך?
קודם כל, לא. ואגב, בניגוד לאלכוהול, מריחואנה לא בהכרח פועלת כך. חוץ מזה ראוי שאני אציין, שאף שאני מתפקדת רגיל לגמרי אחרי העישון, אני לא עושה את זה בשעות שהילד שלי ער.

למה בכלל אמא לתינוק יונק (שווה ערך לשתי משרות מלאות) צריכה להכהות את חושיה? מה יש בך שאת לא יכולה לשאת ללא כהות חושים?
אני אענה על עצמי, בלי קשר למריחואנה באופן כללי.
אני מעשנת בכמויות קטנות כל כך שאני בקושי מרגישה את זה ליותר משתי דקות (שבהן אני מרגישה מעין באז נעים). למה? זה בעיקר עניין חברתי - אני לא רואה את בעלי כל היום ולפעמים כמה ימים, וכשהוא בא והילד נרדם, לפעמים אנחנו מתיישבים על הספה וחולקים סיגריה, וזה מאוד מקרב בינינו. משיל מאיתנו איזו קליפה, אם תרצי. ולפעמים זה עוזר לי לאזן קריזות של הורמונים. אילו היה בי משהו שלא יכולתי לשאת ללא כהות חושים, אני מניחה שהייתי לוקחת סם שבאמת מערפל אותי - כלומר משנה מאוד את ההרגשה הסובייקטיבית שלי - והייתי עושה את זה על בסיס יומיומי. במקרה כזה בוודאי היה לי קשה לא לצרוך אותו (מה שלא נכון לגביי עם העישון).

ערמת תירוצים של כל מעשן/מסניף/מזריק אחר שפגשתי בחיי. תגידי, כמה מעשנים פגשת?

אני לא מנסה להצדיק את עצמי, ואין לי צורך לתרץ כלום לאיש. אני עונה לך כי התפתח פה דיון, שלדעתי הוא חשוב, באשר לנזק הנגרם לתינוק יונק מאמא מעשנת (מריחואנה), שלדעתי הוא לא חד משמעי.
אילו היה נזק חד משמעי, האם לא הייתי מבחינה בו לפחות אצל מעט מהילדים הרבים שאני מכירה שינקו מאמהות מעשנות?
לא_מתרשמת*
הצטרפות: 31 מאי 2006, 12:18

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי לא_מתרשמת* »

מיניקה ומעשנת מדי פעם
מצטערת מאוד אבל הצלחת להעלות גם את חמתי...

מי שלא מכיר את ההשפעה מניסיון לא מבין שבצריכה נכונה שלו, הסם הזה לא בהכרח פוגע בתפקוד

אז אני יודעת טוב מאוד מה זה גראס ומה זה שכטות, רק שאני להבדיל ממך הפסקתי לעשן ביום שהחלטתי שאני רוצה ילדים, וזה בגלל שכבר אז הבנתי את מה שאת כנראה לא השכלת להבין עד היום- שלהיות הורה זה לוותר על האנוכיות, זה לדאוג קודם כל לילד שלך, אז אני ויתרתי על הסיגריות, על השכטות ועל עוד ספיחים למיניהם. ומה תגידי, אני חייה נהדר, אני לא עצבנית ולא לחוצה וחשוב מזה אני לא מזיקה לבת שלי.
את רוצה לשכנע את עצמך שעישון בזמן הנקה לא מזיק??? את בטוחה בכך? הרי אין לך שום הוכחה לדבריך, מלבדך ומלבד עוד כמה דוגמאות לילדים שהוריהם עישנו בזמן ההריון וההנקה ויצאו "נפלאים", ייתכן מאוד שהם ילדים מקסימים ונחמדים, אך את לא יכולה לדעת מה הן ההשפעות הנלוות, חוץ מזה אני מוכנה להתערב איתך על הרבה מאוד כסף, שרוב הילדים האלו, אם לא כולם יעשנו גראס בעתיד, אז לא חבל.
אני תמיד אומרת שאם יש איזה-שהו קונפליקט בנוגע לגידול הילד עדיף ללכת על הצד הבטוח ולא לקחת סיכונים על חשבונו. זה כל כך קשה להעמיד את ילדך בראש סדר העדיפויות?

אבל אם תראי אותי אחרי שאכטה, את לעולם לא תוכלי להבחין בכך, גם אם תשבי אתי ותדברי אתי שעה

את יודעת שכשהייתי לוקחת טיפות LSD גם לעולם לא היית יכולה לדעת על כך, גם אם תשבי ותדברי איתי שעה, אז מה זה אומר, שאני הייתי כשירה לטפל בתינוק במצב זה? או שאולי זה היה בסדר להניק בזמן שאני תחת השפעה???

את נוהגת תחת השפעת גראס? כן, אגב, והרבה יותר טוב.

אני מאוד מקווה בשבילך ובשביל תינוקך שאת לא עושה את זה כשהוא איתך ברכב :-(
נסיכת_השום*
הצטרפות: 17 פברואר 2005, 14:05
דף אישי: הדף האישי של נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי נסיכת_השום* »

מצטערת להכנס פה לדיון, אבל שוב, יש פה מקרה של התקפה שנראה לי קצת יצאה מגדר הפרופורציה.

גם אני, כמו הכותבת למעלה, הפסקתי עם עישון סיגריות (חפיסה ליום במשך יותר מעשר שנים) ועם עשון הגראס, והפחתתי מאוד כמעט עד לאפס את שתיית האלכוהול ברגע שגיליתי שאני בהריון

אבל נראה לי שהתגובות שמיניקה ומעשנת מדי פעם מקבלת פה קצת מוגזמות.

יש הבדל בין לעשן לעיתים רחוקות ולהמשיך להניק את ילדך הכבר לא תינוק קטן מאשר להניק תחת השפעת אל. אס .די. הבדל תהומי!!!
אם הכותבות פה קצת יחקרו בנושא הסטוריית הפרופגנדה נגד עישון הגראס, הן תגלנה הרבה מקרים של דעות קדומות שרווחות בקהל הלא מעשנים, שמופרכות מיסודן!
אפשר להגיד שיש לעישון הגראס נזקים לתינוק היונק, באיזו מידה, ובאיזו תכיפות, אבל מכאן ועד לאמירות שעישון גראס הוא מסוכן לכל משתמש, יש הבדל מאוד גדול.

כשבני בעתיד יבוא אלי, ויגיד לי שהוא רוצה לעשן גראס, וברור לי שזה יקרה יום אחד, אז אני אדאג שזה יהיה ממקור טוב, ואנסה ללמד אותו כמה שיותר איך לעשות את זה בצורה ובמידה הנכונה.
וברור לי שכשאגיע בעצמי למצב שאהיה בטוחה שעישון גראס (ואולי גם סיגריות) שלי לא יזיק לא, אעשה זאת בעצמי שוב.
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

נסיכת, תודה. כבר חשבתי שאני פה לבד.

ברור לי שעדיף להמשיך להיניק ולהפסיק לעשן מאשר להיניק ולעשן. אבל בכמויות שאני מעשנת - ובעצם גם פי 3 ו-4 - ברור לי גם שעדיף לי להמשיך להיניק מאשר לתת פורמולה.
אני יודעת שאני אדם נורמטיבי ואמא מצוינת. אני לא צריכה להוכיח את זה לאף אחד.

שואלת שוב: אילו היה נזק חד משמעי, האם לא הייתי מבחינה בו לפחות אצל מעט מהילדים הרבים שאני מכירה שינקו מאמהות מעשנות?
אני לא אומרת שאין לזה השפעה על התינוק. אני אומרת שאין נזק חד משמעי. יודעות מה? אם "קבוצת המחקר" שלי היא הילדים שאני מכירה, ההשפעה של עישון מריחואנה בהנקה עליהם דווקא חיובית (מבחינת האינטליגנציה, ההתפתחות, החברתיות, התקשורתיות, הדימיון, היצירתיות - יחסית לילדים אחרים; כמובן שאי אפשר לדעת איזה מין ילדים הם היו אילולא וכו'). כן, כן, אל תצעקו, ברור לי שאין לזה שום ערך מחקרי. אני מנסה לערער על החד משמעיות - לעומת החד משמעיות בנזק מפורמולה, למשל, שאינה מוטלת בספק (לפחות בקרב אנשי באופן).
לא_מתרשמת*

עישון מריחואנה בהנקה

יש פה מקרה של התקפה שנראה לי קצת יצאה מגדר הפרופורציה.
אני איני מסכימה איתך, לדעתי זו אינה התקפה אלא ניסיון להגיע לסוף דעתה של מעשנת מדי פעם, ולעזור לה להבין את הסיכונים הקיימים בעישון גראס והנקה, גם אם זה נעשה לעיתים רחוקות בלבד (את תגובתי האחרונה כתבתי לפני שראיתי את תגובתה האחרונה של המעשנת, דרך אגב). חלילה אין שום כוונה לפגוע באף אדם.

יש הבדל בין לעשן לעיתים רחוקות ולהמשיך להניק את ילדך הכבר לא תינוק קטן מאשר להניק תחת השפעת אל. אס .די. הבדל תהומי!!!
אני מסכימה איתך בהחלט, דברים אלו נכתבו רק כדי להסביר שאם אדם אינו ניראה תחת השפעת סמים, אין זה אומר שהסמים אותם לכך אינם אפקטיביים, ודוגמת ה LSD הובאה בכוונה כדוגמה קיצונית לדבר.

אם הכותבות פה קצת יחקרו בנושא הסטוריית הפרופגנדה נגד עישון הגראס, הן תגלנה הרבה מקרים של דעות קדומות שרווחות בקהל הלא מעשנים, שמופרכות מיסודן!
את בהחלט צודקת, אבל במקרה זה לא מדובר בפרופגנדה (למיטב ידיעתי) והכותבות כאן אינן בעלות אינטרסים כלכליים או פוליטיים המפיצות דעות קדומות מופרכות.

מיניקה ומעשנת מדי פעם
מאחר שלא הספקתי לקרוא את התגובה האחרונה שלך לפני שהוספתי את שי, אני מגיבה לך שוב,

זה בעיקר עניין חברתי - אני לא רואה את בעלי כל היום ולפעמים כמה ימים, וכשהוא בא והילד נרדם, לפעמים אנחנו מתיישבים על הספה וחולקים סיגריה, וזה מאוד מקרב בינינו. משיל מאיתנו איזו קליפה, אם תרצי
גם אני כמוך לא רואה את בעלי כל היום וגם בעלי מעשן גראס ואני מאוד מבינה את הרצון להצתרף אליו לשכטה, אבל אולי תנסו למצוא משהו אחר שייקרב בינכם, אולי אמבטיה משותפת, או ארוחת ערב טוב, סרט מצחיק? אני בטוחה שעם קצת מאמץ תצליחו למצוא תחליף לעישון.
אני מבינה את העניין החברתי, כל חברי מעשנים, אני גם מבינה את הקושי המנטלי במחשבה על לא לעשן כלל, אבל תאמיני לי שכל זה בר חלוף, את צריכה רק לקבל החלטה וכל השאר יראה לך זניח. מה עוד שזה לא דבר סופי, כאשר תסיימי להניק תמיד תוכלי לחזור לעשן (אם תרצי בכך כמובן).
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

והכותבות כאן אינן בעלות אינטרסים כלכליים או פוליטיים המפיצות דעות קדומות מופרכות
כן, את הדעות הן גם יכולות לקבל מאינפורמציה שגויה שמפיצים אנשים בעלי אינטרסים שכאלה.

מעבר לזה מסכימה עם כל מה שכתבת בהוספה האחרונה.
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

ברור לי שעדיף להמשיך להיניק ולהפסיק לעשן מאשר להיניק ולעשן. אבל בכמויות שאני מעשנת - ובעצם גם פי 3 ו-4 - ברור לי גם שעדיף לי להמשיך להיניק מאשר לתת פורמולה.
תשמעי אם את מדברת על מריחואנה (להבדיל משתיים שלום סיגריות רגילות ביום) זה פשוט לא נכון. אל תנסו לשכנע את עצמכן.
אני עושה הפרדה ברורה בין אדם מבוגר שמחליט על דעתו לעשן סמים. עניינו.
ובין תינוק שההחלטה ניטלה ממנו ונכפתה עליו ע"י הוריו.
זה פשוט חוסר אחריות.
נכון שאנחנו מקבלים הרבה החלטות בשביל ילדינו, אבל זו בעיני החלטה אחת יותר מידי.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

משהי פה יודעת או יש קשר למחקר שמדבר על כמויות בצורה מדוייקת?
גם לי יש כמה חברות שמעשנות לעיתים רחוקות מעט מאוד, ומניקות, והייתי רוצה להפנות אותן לאינפורמציה מדוייקת.
לא_מתרשמת*

עישון מריחואנה בהנקה

אני אנסה למצוא משהו
משהי פה יודעת או יש קשר למחקר שמדבר על כמויות בצורה מדוייקת?
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

למיטב ידיעתי, ריכוז החומר הפעיל של מריחואנה/חשיש בחלב הוא פי 7 מאשר ריכוזו בדם המעשנת.
תוסיפו לזה את העובדה שמשקל גופו של התינוק קטן בהרבה משל מבוגר.
ועוד - החומר לא יוצא מהגוף במהירות (כמו אלכוהול למשל, שכשההשפעה המורגשת פגה, גם השפעתו דרך החלב נעלמת, ולכן זה בסדר לשתות במידה לאחר הנקה).

בעיני, אלו סיבות טובות למה לא לעשן מריחואנה/חשיש (וואטאבר= WHATEVER) בהנקה.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי הילה* »

מיניקה ומעשנת מדי פעם,
אם לתפיסתך הנתונים היו חד משמעיים, מה היית עושה?
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

_מיניקה ומעשנת מדי פעם,
אם לתפיסתך הנתונים היו חד משמעיים, מה היית עושה?_
הייתי נמנעת מעישון לחלוטין.
הילה*
הצטרפות: 29 דצמבר 2001, 17:10

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי הילה* »

אז, לתפיסתך כפי שהבעת אותה כאן, הנתונים הם לא חד משמעיים.
כלומר את מעידה על עצמך כלא יודעת חד משמעית שזה בטוח ובכל זאת, כשאת בחוסר ודאות לגבי הבטיחות שבעישון את בוחרת לקחת סיכון.
אולי כדאי שתחכי עד שהנתונים יהיו חד משמעיים לכיוון הבטוח לפני שאת בוחרת להמשיך לעשן?
מיניקה_ומעשנת_מדי_פעם*

עישון מריחואנה בהנקה

וואללה, היגיון ברזל. אולי באמת.
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

וזה מה שכותבת ד"ר ליבוביץ בעניין:
"לצערי מריחואנה ממש לא מתפנה מהדם כמו אלכוהול וסיגריות רגילות. החומרים נאגרים ברקמת השומן בגוף, ומשתחררים משם משך שבועות וחודשים. תינוק שנחשף למריחואנה דרך חלב אימו יפריש אותו בשתן משך 2-3 שבועות לאחר מכן, וניתן למצוא זאת בבדיקת שתן.בשימוש כבד וממושך ריכוז החומר הפעיל בחלב הוא פי שמונה מאשר בדם, אם כי לא דווחו תופעות לואי בתינוקות.

במחקר אחד שבדק 27 נשים שעינו מריחואנה בהנקה לא מצאו הבדלים בתינוקות בגדילה והתפתחות. הראו שיש ספיגה של החומר הפעיל בתינוקות, אך לא נמצאו השפעות לטווח ארוך.

מריחואנה עלול לעכב פרולקטין ולהוריד הפרשת חלב.

מריחואנה מוגדרת כאסורה בהנקה.

עד כאן ציטוט מהספרות.

אני מוחרכה לומר שעם כל התמיכה שלי בהנקה, קשה לי מאד לעודד אמא שמעשנת מריחואנה באופן קבוע להמשיך להניק.

כמה עצוב."

סוף ציטוט.
זה הקישור:http://www.starmed.co.il/Forum/?ForumID=31&MsgID=97030
לשיקולך.
הרגע_הזה*
הצטרפות: 05 יולי 2003, 01:00
דף אישי: הדף האישי של הרגע_הזה*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי הרגע_הזה* »

אולי באמת - מקווה שתמצאי במהרה תחליף 'חברתי' לעישון המשותף עם 'החצי' וייטב לכולכם.
עוד נקודה קטנה - אני חושבת שאם הוא יימנע מלעשן לידך אז יהיה לך יותר קל להימנע.
בהצלחה
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

עישון מריחואנה בהנקה

לא דווחו תופעות לואי בתינוקות
למיטב ידיעתי עישון מריחואנה גורם לפגיעה, לעתים זמנית ולעתים קבועה, בתהליכי חשיבה וכן להרס מזורז של תאי מוח, דבר שקשה לבדוק ובמיוחד אצל תינוקות (מבוגרים מדווחים למשל על פגיעה בזיכרון לטווח קצר. אצל תינוקות כמעט בלתי אפשרי למדוד דבר כזה).

אם "קבוצת המחקר" שלי היא הילדים שאני מכירה, ההשפעה של עישון מריחואנה בהנקה עליהם דווקא חיובית (מבחינת האינטליגנציה, ההתפתחות, החברתיות, התקשורתיות, הדימיון, היצירתיות - יחסית לילדים אחרים; כמובן שאי אפשר לדעת איזה מין ילדים הם היו אילולא וכו'). כן, כן, אל תצעקו, ברור לי שאין לזה שום ערך מחקרי. אני מנסה לערער על החד משמעיות - לעומת החד משמעיות בנזק מפורמולה, למשל, שאינה מוטלת בספק (לפחות בקרב אנשי באופן).
ההקבלה מדויקת - זה בדיוק מה שהתומכים בתמ"ל טוענים: "ילדים גדלים יופי על פורמולה", "אני ואחיי גדלנו כך ולא קרה לנו כלום", "אני מכיר תינוקות מקסימים שגדלו ללא הנקה" וכולי. זה לא אומר שאין נזק לפוטנציאל של אותם ילדים - איך היו מתפתחים לו היו יונקים? וכן זה מתעלם מהמקרים שבהם הנזק ברור ובולט, כמו אלרגיה או אסטמה שבאו בעקבות חשיפה לתמ"ל (ואלה כמובן מקרים שבקבוצת מדגם קטנה ולא אקראית, לא תמיד מצויים או ניתנים להוכחה).
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

לא דווחו תופעות לואי בתינוקות
שלא תביני אותי לא נכון... קומה ג', אני מתנגדת נחרצות לעישון מריחואנה בהנקה. פשוט ציטטתי מילה במילה את התשובה של ד"ר לייבוביץ'. גם אני מכירה מידע אחר, עלפיו כן נגרם נזק, למרות שבאמת קשה לאבחן אותו. בעיקר אצל תינוקות צעירים.
כמה_עצוב*
הצטרפות: 05 דצמבר 2005, 14:23

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי כמה_עצוב* »

הגעתי במקרה לעמוד זה, והצטערתי לגלות את הבורות העולה ממנו. אני לא מהמתנצחות ואין לי שום כוונה לשכנע את המשוכנעים!!
אני ממליצה לכל אלה שבאמת מעוניינות לחקור את הנושא לעומק , לערוך חיפוש באינטרנט ולגלות שישנם מחקרים שונים לחלוטין, המוכיחים את ההפך הגמור מהאמור לעיל.
מוזר היה לי לגלות כי אנשים השואלים שאלות ומעמידים בבחינה מחודשת דפוסים חברתיים כה רבים, בוחרים להישאר בבורותם ומאמצים בהתלהבות אג'נדות מחקריות רווחות, אשר כוללות בתוכן גם את ההוכחות המחקריות לצורך בלידה בבית החולים, מאמצות ומעודדות את השימוש באפידורל, מצדדות בחיסון ילדים ומוכיחות "מעל כל צל של ספק" כי חינוך ביתי מסוכן להתפתחות הילד ולחברה כולה.

אני מוכנה להמר כי אף אחת מהמגיבות הנחרצות בעמוד זה, לא מכירה באופן אישי ילדים או בוגרים אשר נפגעו באופן ברור מכך שאימם עישנה גראס בזמן ההריון או בזמן ההנקה.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

עישון מריחואנה בהנקה

שלא תביני אותי לא נכון...
כן, הבנתי שציטטת את ד"ר ליבוביץ' :-) פשוט ניסיתי לברר/להסביר איך זה שלא נצפו תופעות לוואי בתינוקות.

לערוך חיפוש באינטרנט ולגלות שישנם מחקרים שונים לחלוטין
האם יש לך קישורים למחקרים כאלה? (באמת רוצה לדעת).
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

אני מוכנה להמר כי אף אחת מהמגיבות הנחרצות בעמוד זה, לא מכירה באופן אישי ילדים או בוגרים אשר נפגעו באופן ברור מכך שאימם עישנה גראס בזמן ההריון או בזמן ההנקה.
לשמחתי הרבה לא. אבל אני בהחלט מכירה הרבה בוגרים שמעשנים גראס באופן קבוע ואני יכולה לאמר לך באופן חד משמעי שאין לי שום עניין שההשפעות של החומר הזה יהיו על ילדי או על ילדו של כל אחד אחר.
לא הייתי נותנת לבחורה שעישנה גראס לטפל בילד שלי, בדיוק כמו שלא הייתי נותנת לבחורה שלקחה קוקאין לטפל בילד שלי.
יש כאן שני אלמנטים, מעבר החומר הפעיל בהנקה לתינוק והשפעת החומר על תיפקוד האם.
לפחות לגבי החלק השני אני יכולה לאמר בוודאות שאני יודעת לחלוטין על מה אני מדברת.
מבוגרים מקבלים החלטות בשביל עצמם. ילדים לא, מה לא ברור בזה?
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

כמה עצוב , מכיוון שאין לי שום גישה לשום מחקר בכלל, ורק מבחינה אינטואיטיבית מרגיש לי שהנאמר נגד עישון פה הוא מוגזם (כמו תמיד), האם תוכלי באמת לשים פה קישור?

דרך אגב, לי אין שום בעייה שבייביסיטר שמעשנת לפעמים תטפל בבני. כמובן, שלא תעשן תוך כדי הטיפול בו. כשאני חושבת על זה, כבר היו מקרים שבקשתי מחברים או קרובי משפחה שמעשנים שיטפלו בו.
לעומת זאת, תהייה לי בעייה מאוד גדולה אם משהו ששותה אלכוהול באופן קבוע יטפל בבני.
דליתוש_ב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

מה יש בגראס שכל-כך מפחיד אנשים?
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

מוזר היה לי לגלות כי אנשים השואלים שאלות ומעמידים בבחינה מחודשת דפוסים חברתיים כה רבים, בוחרים להישאר בבורותם ומאמצים בהתלהבות אג'נדות מחקריות רווחות, אשר כוללות בתוכן גם את ההוכחות המחקריות לצורך בלידה בבית החולים, מאמצות ומעודדות את השימוש באפידורל, מצדדות בחיסון ילדים ומוכיחות "מעל כל צל של ספק" כי חינוך ביתי מסוכן להתפתחות הילד ולחברה כולה.
ואני תוהה לפעמים איך זה שאנשים שמסרבים באופן מושכל ומנומק לעשות מניפולציות כימיות על הגוף כדי להוריד חום או לשכך כאבים לא מהססים לעשות מניפולציות כימיות על המוח (שלהם ושל התינוקות שלהם) כדי להרגיש בסבבה.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

לא מהססים לעשות מניפולציות כימיות על המוח
האם אותם אנשים המהססים לעשות כל מניפולציה כימית על המוח אינם נעזרים בתרופות ושמנים העשויים מעשבים למיניהם? אם כך, מה ההבדל?...
מדברים פה על עישון עשבים, לא על לקיחת כימיקלים.
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אין פה שום התנגדות לגראס או לעישון גראס

יש פה עניין של תרופות בהנקה.
לצורך זה, השאלה על גראס בהנקה היא בדיוק כמו השאלה על אקמול בהנקה, אנטיביוטיקה בהנקה, או חומרי הרדמה של רופא שיניים בהנקה.

וכן יש מחקרים מבוססים לגמרי שנעשו על גראס, מריחואנה וכדומה.
מי שרוצה, יכול גם לברר במרכזים הטרטולוגיים באסף הרופא ובבילינסון.
כמו כן, אפשר לעשות חיפוש על Thomas Hale, הסמכות העולמית לתרופות בהנקה.

אני חוזרת: אין פה שום בעיה עם עישון גראס או מריחואנה באופן כללי.

יש שאלה על המעבר של החומר בחלב אם לתינוק.

בעניין זה, המחקר חד משמעי:
זה חומר שהבעיה שלו היא שהוא לא רק עובר בחלב, אלא משום מה
  • עובר לתינוק בריכוז הרבה יותר גבוה מאשר בדם האם,
  • ונשאר במוח התינוק כמה שבועות לאחר עישון בודד (בניגוד לרוב התרופות, שמתנקות מהדם בתוך שעות ספורות).
ייתכן שיש בגראס קולטנים מיוחדים, שנמשכים במיוחד לשומנים שבמוח.
את זה לא יודעים. כלומר, לא יודעים למה.
אבל זה המצב.

לכן - אמא שממש מוכרחה לעשן גראס,
מומלץ לה בתוקף להמנע מהנקה במשך הזמן שהיא מעשנת גראס ולתת תמ"ל.
מה לא ברור פה?
מה הבעיה?
היא יכולה לעשן אם היא רוצה -
בסך הכל שתעשה את זה במקום רחוק פיזית מהתינוק (נשימה) ולא תעביר אליו חלב שלה במשך שניים או שלושה שבועות לאחר העישון (או פחות: כדאי לבדוק במרכזים הטרטולוגיים כמה זמן לוקח לחומר להתפנות מדם האם, ואז היא יכולה לחזור להנקה. זה בדומה לכללים של כמה חומרים רדיואקטיביים ותרופות מסוכנות אחרות [מומלץ לשאוב כדי לשמר את אספקת החלב, ולזרוק] ).
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ושכחתי:
כן. במקרה ספציפי זה, של מעבר גראס/מריחואנה בהנקה, הנזקים לתינוק מתמ"ל קטנים מהנזקים בחומר.

אם יש כאן אמהות מיניקות שההנקה חשובה להן, והתינוק חשוב להן, והנזקים מתמ"ל גורמים להן אי-שקט -
אולי זה אומר שכל זמן שהילד שלהן יונק הן יבחרו גם להמנע לא רק מתמ"ל אלא גם מגראס.

זו בחירה של האמא.
מה שחשוב הוא, שיהיו העובדות לפניה.
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

בשמת א ,
תודה.
אין פה שום התנגדות לגראס או לעישון גראס
בדיוק.

יש פה עניין של תרופות בהנקה.

_בעניין זה, המחקר חד משמעי:
זה חומר שהבעיה שלו היא שהוא לא רק עובר בחלב, אלא משום מה

עובר לתינוק בריכוז הרבה יותר גבוה מאשר בדם האם,
ונשאר במוח התינוק כמה שבועות לאחר עישון בודד (בניגוד לרוב התרופות, שמתנקות מהדם בתוך שעות ספורות)._

היית ברורה ומדויקת. אני מקווה שזה יענה על השאלות שנשאלות כאן.
שוב תודה
כמה_עצוב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי כמה_עצוב* »

בשמת א ,
בעניין זה, המחקר חד משמעי: - תבדקי טוב, ותחשבי בעצמך, מי עומד מאחורי המחקר החד משמעי, מי מממן אותו וכפי שאת יודעת - מה רצה המחקר להוכיח מלכתחילה- כי הרי כך עובד המחקר ועל כן תוצאותיו תמיד מוטלות בספק. המחקר העולמי, ממומן רובו ככולו ע"י ממשלות שהאינטרס והאג'נדה שלהם ברורים וידועים מראש.
כמו כן יש בעיה במחקר שחוקר שימוש בסמים אסורים על בני אדם ועל כן מחקרים אלה הנם אזוטרים וקשים למציאה. ואני מסרבת לקבל מחקרים על עכברים כאשר מעמיסים עליהם בבת אחת כמויות גראס שבאופן יחסי היו מספיקים לאדם נורמלי לשנה ומכך מסיקים מסקנות (כך נעשו רוב המחקרים בעניין זה)

מכיוון שאין הוכחות חד משמעיות(בלשון המעטה) על ההשפעות השליליות לטווח הארוך של ה-t.h.c על המשתמש, מהיכן הוודאות כי הדבר פוגע בתינוקות?
שוב, יכול להיות שיש השפעות כאלה, אך אני תוהה שוב, האם את מכירה דוגמאות כאלה במציאות או שאת מסתמכת רק על "המחקר החד משמעי"?

במשך שנים הסתובבתי בעולם וראיתי ילדים רבים, בגילים שונים לאמהות מעשנות - צר לי לאכזב ולשבור סטיגמות, אך לא ראיתי אף מקרה, בטח שלא הכללה, שמוכיחה כי המחקר החד משמעי צדק.

אני לא רואה התנגדות רבתי באתר לגידול ילדים בעיר, למרות שהנזקים הנגרמים כתוצאה מנשימת זיהום האוויר במקרה זה ברורים וגלויים לכל.
מדוע אם כן לא קמה צעקה שמדרבנת אימאות אחראיות לעבור להרים, שם האוויר הרבה יותר בריא לתינוקות ולשאר המשפחה.

כמובן שאני לא קוראת לצעקה הנ"ל, אלא טוענת כי כל משפחה חושפת את ילדיה לסכנות מעצם זה שמביאה אותם לעולם מלא בבעיות התנהגותיות וסביבתיות. כל אם עושה את המקסימום שהיא מסוגלת.
אני לא חושבת שיש מקום לדרוג המאמץ או הסכנות. מלבד המשפחות המוארות - אוכלות אוכל מקרוביוטי אשר גדל בגינתם, שותות מים מנביעה טבעית, ממחזרות את כל הזבלים שלהם, גרות בסביבה נקיה עם אוויר טהור, לא מחסנות את ילדיהן, בוחרות בחינוך ביתי, וכו' , אני מאמינה שכל שאר המשפחות עושות לעצמן סדר עדיפויות לגבי החשוב והפחות חשוב. אל לנו לקטרג את סדרי העדיפויות של האחרים.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*

עישון מריחואנה בהנקה

מדוע אם כן לא קמה צעקה שמדרבנת אימאות אחראיות לעבור להרים, שם האוויר הרבה יותר בריא לתינוקות ולשאר המשפחה
האמהות שאני מכירה שגרות בעיר לפחות מודעות לעובדה שהבחירה בסגנון החיים שלהן עולה ביוקר מבחינה בריאותית. לא ראיתי אף אחת מהן שנזעקה וניסתה לחפש מחקרים שיוכיחו, מדוע עשן אוטובוסים טוב לבריאות בעצם.

<קומה ג' בלב הכרך הסואן>
דליתוש_ב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי דליתוש_ב* »

הנזקים:
כלומר דופק אותו לאט לאט ובטוח- בעזרת שינוי האיזונים הכימים). על ידי כך יכולות להתעורר לקויות ומחלות שונות אשר לא היו מתעוררת כלל ללא תוספת החומר לגוף.
לא הבנתי למה שינויי איזונים הוא לא למעשה "איזון" ולמה זה רע. לגבי המחלות, מאיפה המידע לגבי תינוקות?

פוגע בהתפתחות המוח, פוגע בהתפתחות הגופנית, ברמות חמורות. הריכוזים שלו בחלב גבוהים בהרבה מהריכוזים שלו בדם האם (כמו אלכוהול ורעלים אחרים), והוא גם נשאר בגוף התינוק הרבה לאחר העישון של האם (לא יוצא מהמערכת שלו מהר, מצטבר במוח).

תראי. אני לא אומרת שגראס הוא השפעה חיובית על המוח. אבל אני לא מצליחה ממש להבין למה אומרים שהוא שלילי עד כדי העדפת השפעה מצטברת של תמ"ל על זו של THC פעם ב.
אני לא מבינה איך בדיוק נקבע השפעה שלילית? אם האם מישהי ראתה ילד פגוע מוחית בצורה חמורה מיניקה אצל אמא מעשנת? האם יש דוגמאות, ילדים, שאפשר להגיד שהתפתחות המוח שלהם נפגעה כתוצאה מיניקה? שההתפתחות הפיסית שלהם נפגעה מזה?

איך נעשו המחקרים האלו?

ברור לי שהדיון הזה מעצבן. אם לא יודעים ויכול להיות שזה רע, למה בכלל להתעסק עם זה?
אבל בכל זאת, אם לא יודעים, אז לא יודעים מכל הכיוונים.
אם_פי_3*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אם_פי_3* »

_ואני מסרבת לקבל מחקרים על עכברים כאשר מעמיסים עליהם בבת אחת כמויות גראס שבאופן יחסי היו מספיקים לאדם נורמלי לשנה ומכך מסיקים
מסקנות_

אבל זה די דומה למה שקורה לתינוק, לאור הכמויות שהוא מקבל ומשך הזמן שעובר עד שזה מתנקה.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

לא ראיתי אף אחת מהן שנזעקה וניסתה לחפש מחקרים שיוכיחו, מדוע עשן אוטובוסים טוב לבריאות בעצם.
לפי הזכור לי, גם אף אחת פה לא נזעקה לחפש מחקרים שיוכיחו מדוע עשן גוינטים טוב לבריאות. השאלה היא יותר עד כמה הוא מזיק.
אנסה לתת הקבלות מסוג קצת שונה, קצת יותר למעלה בדף הנוכחי, תהיתי אני בקול רם, עד כמה שתיית אלכוהול מדיי פעם מזיקה לבני. אני עדיין בוחרת בלשתות מדיי פעם, למרות שאני יודעת שהדבר יכול להזיק לו בצורה חסרת משמעות כמעט, למרות שברור לי ששתיית אלכוהול לא גורמת לו שום תועלת.
אותו דבר אני יכולה לומר על קמח לבן, סוכר, החיים בעיר שבה אנו חיים, ועוד הרבה דברים אחרים. אני בכל זאת בוחרת לעשות אותם (חלקם לעיתים רחוקות) כי אני משוכנעת שהנזק הוא חסר משמעות כמעט.

כמו ש כמה עצוב כתבה, מחקרים יש מהרבה סוגים, ומחקרים שנעשים על דבר שהוא מחוץ לחוק, מראש יהייה להם כוון מסויים שאותו ינסו להוכיח, ואולי גם יתעלמו ממדדים אחרים שיכולים להוכיח דברים שונים.

אני, לא עישנתי מריחואנה או דומיה כבר מעל לשנתיים. בין השאר, בגלל שאני מניקה, ולא הבנתי עדיין אם יש בכך נזק או לא. בין השאר, גם בגלל שעישון מריחואנה, לי, באופן ספציפי, עושה לא טוב.
יחד עם זאת, אני מודעת לכך שיש אנשים שהעישון כן עושה להם טוב, כמו שלי כוס יין פעם ב עושה טוב, או אכילת קרואסון עושה טוב.
אם אכילת קרואסונים היתה מחוץ לחוק, בודאי הייתי רוצה להמשיך לאכול אותם. ולתת לבני, שגם מאוד אוהב לאכול אותם. (ולא, מעולם לא אשקול לתת לתינוק לעשן גוינט... זאת היתה דוגמא קיצונית...)

ומצטערת, אבל כן מתפרש מהכתוב פה שרוב הכותבות שאומרות שעישון מריחואנה לא טוב בהנקה, גם לא טוב בכלל... יכול להיות שאני טועה.

ובשמת, אני עדיין לא הבנתי באיזה כמויות מדובר. כלומר, אם אמא לתינוק בוגר יותר מגיל שנה, כלומר, שלא מניקה בתכיפות כל כך גבוהה, מעשנת פעם בשבוע שבועיים שתי שכטות מהגוינט של בן זוגה, כמה זה מזיק?...
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

אנסה לתת הקבלות מסוג קצת שונה, קצת יותר למעלה בדף הנוכחי, תהיתי אני בקול רם, עד כמה שתיית אלכוהול מדיי פעם מזיקה לבני. אני עדיין בוחרת בלשתות מדיי פעם, למרות שאני יודעת שהדבר יכול להזיק לו בצורה חסרת משמעות כמעט, למרות שברור לי ששתיית אלכוהול לא גורמת לו שום תועלת.
תראי יש הבדל אחד משמעותי שידוע בוודאות. מאזושהיא סיבה, החומר הפעיל בגאס נשאר בגוף התינוק שבועיים עד שלושה. האלכוהול מתנקה מגופך תוך שלוש שעות פחות או יותר, כמו מרבית המזונות.
זה פשוט לא אותו דבר.
שוב, אני לא מדברת על צריכה אישית.כל אחת תעשה מה בראש שלה.
אני מדברת על סיכויים לנזק לא מבוטל בתינוק, ראבק, למה זה צריך להיות כל כך קשה לשכנע לא לעשות את זה?
אנחנו מוותרות על שעות שינה, על הגוף הנערי, על אינטימיות במיטה, על זמן חופשי כדי לייצר לילדנו חוויות תינוקות טובה יותר מזו שנתנו לנו הורינו, על זה אי אפשר לוותר?
<לאמאשל יונתן וטל יש חולשות כמו כל אחד אחר, גם היא שותה יין ואפילו חוטאת בסיגריה מפעם לפעם.בשלוש שעות אחרי זה הציצי בשביתה>
אנונימי

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אנונימי »

מאזושהיא סיבה, החומר הפעיל בגאס נשאר בגוף התינוק שבועיים עד שלושה.

לא רק בגוף של התינוק. קראתי פעם שהחומר הפעיל גם בגופו של מבוגר "שוקע במערכת הדם" לזמן ארוך מאוד ולכן אפשר לחשוף עישון מריחואנה עד חצי שנה אחורה בבדיקת שיער.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

ודאי שאפשר לותר. אפשר לותר על כל דבר שיודעים במפורש שגורם נזק משמעותי.
העניין הוא שאני פשוט לא השתכנעתי בינתיים שבכמויות שכתבתי קודם אכן יש נזק. לא יודעת למה. איך שהו, לא השתכנעתי.
אבל אני גם לא אמליץ לאף אחת לעשן תוך כדי ההנקה, עד שלא אדע בודאות שזה לא מזיק.
דרך אגב, נושא אחר, איך זה באמת עם סיגריות רגילות? באיזה כמויות זה לא מזיק בודאות? האם באמת שלוש שעות אחרי העישון החמרים המזיקים נמצאים מחוץ לגוף? האם לשבור את הפסקת העישון שלי בת השנתיים?........................ לפעמים יש לי חשק עז... למרות שרוב הזמן זה פשוט מסריח...
אנונימי

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אנונימי »

אגב, לפני שנים הכרתי איזו משפחה רוויית סמים ואלכוהול. אני זוכרת שהאשה ילדה את בנה החמישי בבי"ח, כשהיא חזרה צחקו על הסיפור שהיא "הריצה קוק" בזמן הצירים. מיותר לציין שמשך כל ההריון היא עישנה מריחואנה בלי סוף ומדי פעם גם סמים נוסח הקוקאין. אני זוכרת שזה זעזע אותי קשות בזמנו (הייתי רווקה ובלי ילדים).
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ובשמת, אני עדיין לא הבנתי באיזה כמויות מדובר
כל כמות.
בכל גיל של ילד שיונק.
מדובר בגוף מתפתח ו קטן .
ההשפעה אחרת מאשר על מבוגר.

אני מציעה לכל מתלבטת לשאול את עצמה, ברצינות, בכנות, ובינה לבין עצמה (אל תענו לי, תענו לעצמכן):

האם תיתני לילד בן השנה וחצי או השלוש לעשן את הג'וינט בעצמו?

אם התשובה היא "כן" - אז אין לי יותר מה לומר.
אם תשובתך היא "לא" - אז תסיקי את המסקנות.

החומר הזה עובר לתינוק בריכוז יותר גבוה מאשר אצלך.
הפירוש המעשי, הכימי, הרפואי, הבריאותי של האמירה הזאת הוא:
התינוק היונק שלך, בן חודש, או שנה וחצי, או שלוש, עישן יותר ג'וינט ממה שאת עישנת.
וזה נשאר בדם שלו ובמוח שלו במשך שלושה שבועות.
זה נבדק בבדיקות דם על אמהות ותינוקות אמיתיים, חיים.
זה נבדק בלי שום כוונות לצאת עם איזושהי תוצאה בסוף.
כמו שנבדק אקמול, כמו שנבדקו תרופות נוגדות דיכאון לאמהות שסובלות מדיכאון אחרי לידה.
ורק לתת דוגמא:
גם לדיכאון אחרי לידה יש תרופות יותר מומלצות, שנמצא שעוברות לתינוק בריכוזים קטנים ושלא גורמות נזק - ולעומתן תרופות שמי שחייבת לקבל אותן אין לה ברירה אלא לגמול. כי נמצא שתינוקות יונקים לאמהות שלקחו את התרופות האלה סבלו מאפטיה, הפסיקו להתפתח, קיבלו התקפי פירכוסים או איבדו הכרה. לכן, אם התרופות הבטוחות בהנקה לא עוזרות לאמא מיניקה בדיכאון אחרי לידה, והיא חייבת לקחת את התרופות שנמצאו לא-בטוחות בהנקה, אין לה ברירה אלא לגמול.

לכן - אם את רוצה לקחת פעם בשבועיים כמה שאכטות מהג'וינט של בעלך, בבקשה ובשמחה!
אבל קודם תגמלי.
בבקשה, קודם תגמלי מהנקה.
ואת הג'וינט תעשנו בבקשה כשהילד בבית אחר, או כשאתם במקום אחר, רחוק מהילד, כדי שלא יגיע גם לדרכי הנשימה שלו, במיוחד בזמן שינה (כשמערכת הנשימה פגיעה יותר, והחדירה של החומר לגוף הילד עלולה לגרום לאפניאות בשינה חס וחלילה).
ההשפעה המשולבת של המריחואנה גם דרך החלב וגם דרך הנשימה - נמצאה מסוכנת עוד יותר.

ואגב הטיעונים בנוסח "ראיתי הרבה ילדים לאמהות שעישנו ולא הבחנתי בשום השפעה", אז חברה שלי טיפלה בשלושה תינוקות (בני כ-9-10 חודשים) במשפחתון בפתח-תקווה. אחת מהן פירכסה לה ואיבדה את ההכרה, אצלה במשפחתון, למחרת היום שאמא שלה עישנה ג'וינט. חברתי הצילה את חיי התינוקת בזכות זה שעברה קורס החייאה, והריצה את התינוקת לבית החולים, ונמצא ריכוז של החומר מהמריחואנה בדם התינוקת, וכשחברתי הזעיקה את האמא אז האמא לא התרגשה בכלל ואמרה שזה כבר קרה בעבר אחרי שהיא מעשנת, ולא נורא, התינוקת תמיד מתאוששת, ולא קרה כלום (חברתי סגרה את המשפחתון, אחרי שהתלבטה אם לתבוע את האמא על זה שלא הזהירה אותה שדבר כזה יכול לקרות - היא ידעה טוב מאוד שהתינוקת יכלה למות לה בידיים).
תינוקת חמודה, מקסימה. אם היית רואה אותה לא בדיוק בפעמים שהיא אפטית או מאבדת את ההכרה, לא היית רואה "שום השפעה".

לא מבינה למה ההתעקשות גם לעשן ו גם להניק.
זה לא הולך יחד.
את חייבת לבחור. חייבת לבחור. חייבת לבחור. חייבת לבחור.
לי באופן אישי אין שום בעיה אם את מעדיפה את האפשרות או הזכות לעשן .
אבל בתור תשובה למידע העובדתי והמבוסס שאני מביאה - להגיד "זו המצאה של מתנגדי מריחואנה" ו"לא יקרה לילד שלי כלום"... נו באמת!

זה לא נבדק על עכברים - זה נבדק על תינוקות.
מי שמתעניינת שתלך לחפש כל מהדורה של תומס הייל (כל שנה בערך הוא מוציא מהדורה מעודכנת על תרופות בהנקה) ותקרא את ההקדמה ואת ההסברים הכימיים איך הדברים האלה נבדקים.

אם אכילת קרואסונים היתה מחוץ לחוק, בודאי הייתי רוצה להמשיך לאכול אותם
מאוד חשוב להבחין כאן בין שני דברים שונים:
בדף הזה, לא מעניין אותנו אם קרואסונים, מריחואנה או אלכוהול הם חוקיים או מחוץ לחוק!
השאלה פה היא רק הבטיחות ב-ה-נ-ק-ה.
ואם במקרה יש כאן מישהי בדף הזה שעירבבה את דעתה הפרטית נגד עישון מריחואנה באופן כללי - אני מבקשת רק קצת אינטליגנציה בקריאה. אלה שתי סוגיות שונות (בקרוב נעשה עריכה של הדף ונמחק הערות לא רלבנטיות כאלה).

ולגבי אלכוהול, שיהיה גם בדף הזה, הנה כמה עובדות (מתוכן גם אפשר ללמוד קצת על איך שהדברים האלה נבדקים):
  • המעבר שלו מדם האם לחלב מהיר: 30 דקות (נבדק בבדיקות דם של האם, בבדיקות חלב שאוב, בבדיקות דם של התינוק).
  • לאשה שמשקלה כ-60 ק"ג לוקח שעתיים-שלוש בממוצע כדי שהאלכוהול ממנה אחת של בירה או יין ייצא מגופה. עם זאת, ככל שהאשה שותה יותר אלכוהול, כך ייקח לו זמן רב יותר לצאת מהדם שלה ומהחלב.
  • במחקרים נמצא, שעד כמה שאפשר לדעת היום, לשתייה מתונה של עד משקה אחד ביום לא היתה השפעה על התינוקות (אין הבטחה שהשפעה שלילית כזאת לא תתגלה באיזשהו מחקר עתידי).
  • נמצאה השפעה על כמות החלב: במחקרים שהשוו יניקות אחרי שאמהות שתו משקה אלכוהולי לעומת משקה לא אלכוהולי, נמצא שהתינוקות ששתו חלב עם אלכוהול צרכו פחות חלב בשעות שאחרי השתייה (למרות שינקו אותו מספר פעמים) (אגב, חלק מהמחקרים האלה באו בעקבות המלצות לאמהות מיניקות לשתות בירה, ולכן השוו בירה לבנה לבירה שחורה ומצאו שבירה שחורה לא השפיעה לרעה [גם לא לטובה - היא לא הגבירה את החלב], ובירה לבנה - כן. בארץ כולנו מכירות את עצות הסבתא לשתות בירה שחורה בהנקה).
  • במחקרים שניסו לבדוק את הסיבה לכך, המסקנות היו שהיתה פגיעה בשיחרור החלב (מצאו שזה לא נגרם בגלל שהתינוקות לא רצו את החלב, אלא בגלל שגוף האם לא ייצר מספיק). ההשפעה נמצאה זמנית בשתיה בכמויות קטנות לעתים רחוקות (כלומר: כעבור כמה שעות הגוף חזר לייצר ולשחרר את החלב כרגיל, והתינוקות פיצו על החסר ביניקות רבות יותר כשהחלב חזר).
  • נמצא שאחרי שתיית אלכוהול, התינוקות נטו להירדם יותר מהר, אבל דפוסי העירות והשינה שלהם השתנו, ובסך הכל הם ישנו פחות זמן בהשוואה לדפוסי השינה שלהם בלי האלכוהול (זה נבדק, מפני שהיו בעבר "עצות סבתא" לאמהות שאם ישתו קצת אלכוהול לפני השינה זה יעזור לתינוקות לישון יותר טוב. ואז נמצא שהתינוקות באמת נרדמו מהר יותר, אבל בסיכומו של דבר ישנו הרבה פחות טוב וגם פחות זמן).
אם כבר מדברים על תרופות בהנקה, צריך להזכיר גם את הקפאין (קפה, תה, קולה, שוקולד, משקאות קלים רבים, תרופות מסוימות):
גם זה חומר שצריך להיזהר בו בהנקה. בכמויות קטנות עד מתונות (עד כמות שנמצאת בחמש כוסות קפה ליום), לא נמצאה השפעה על מרבית התינוקות.
בכמויות פחות מתונות נמצאו השפעות שמתחילות בעירנות-יתר, עצבנות, חוסר שינה, וחמורות יותר.
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

איך זה באמת עם סיגריות רגילות? באיזה כמויות זה לא מזיק בודאות?
אז ככה:
כל כמות של ניקוטין מזיקה.
ככל שמעשנים יותר - פוגעים יותר.
אם מעשנים - רצוי בחדר רחוק מהתינוק, ומייד אחרי הנקה, כדי שהרמה של הניקוטין בדם תרד עד ההנקה הבאה.
השאלה פה היא לא "אם זה לא מזיק" אלא -
עד איזו כמות הנזק מהניקוטין עדיין נמוך מהיתרונות של ההנקה (או מהנזק של התמ"ל),
ומאיזו כמות הנזק מהעישון כבר עולה על היתרונות של ההנקה, וכבר עדיף לתת תמ"ל.
כמדומני שהכמות שבה עובר הגבול היא 30 סיגריות ליום, אבל לא הצלחתי למצוא את המספר כרגע אז לא בטוחה בוודאות.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

_לכן, נסיכת השום - אם את רוצה לקחת פעם בשבועיים כמה שאכטות מהג'וינט של בעלך, בבקשה ובשמחה!
אבל קודם תגמלי.
בבקשה, קודם תגמלי מהנקה._

בשמת, מצטערת. המילים האלו קצת הקפיצו אותי. אני לא מעשנת מריחואנה או דומיה כבר מעל לשנתיים. הסגריה הרגילה האחרונה שעשנתי היתה אמנם ממש בתחילת ההריון, אבל איך שהגיעו הבחילות, כלומר שבוע שלישי רביעי, הפסקתי. וחוץ משתי שכטות שלקחתי מבן זוגי, ושוב, אני חוזרת, של סיגריה רגילה, לא נכנס עשן לגופי כבר מעבר לשנתיים.
לא שתיתי קפאין עד שבני היה בן שנה, וגם מאז, רק לעיתים מאוד רחוקות.
אלכוהול, יצא לי לשתות כוס יין בחתונה שלי, כשהייתי בחודש רביעי של ההריון, עוד כוס בחתונה הגרמנית שלי, ואולי עוד כוס שתיים במשך ההריון.
מאז הלידה יצא לי לשתות יין או בירה בערך, בהכללה גסה, עשר פעמים.
ואני לא מזכירה בכלל את כל האוכל שלא אכלתי בתקופה הנוראית של הגזים, ובכלל, את כל התזונה שלי שהשתנתה מקצה לקצה מאז תחילת ההריון ועד היום.
אני דוקא תמיד בתחושה שאני מגזימה בכמה שאני שומרת. זאת הפעם הראשונה שמילים שכאלה נאמרות כלפי.

את הדברים שכתבתי, כתבתי מתוך דאגה ומחשבה על חברה, ובאמת מתוך זה שפשוט לא השתכנעתי.

ותודה על הפירוט הרחב, לפעמים זה מה שאני צריכה בשביל להיות משוכנעת. מצטערת שאני לא מאלו שמשתכנעות בקלות.

ושוב, תודה.

<הקפצת אותי קצת במה שכתבת, מצטערת אם התגובה שלי חריפה מדיי>
תמי_גלילי*
הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי תמי_גלילי* »

לגבי עישון (סיגריות רגילות) בחדר אחר:

הבעיה בעישון היא לא רק ניקוטין. גם חומרי הדברה, מתכות כבדות (ארסניק, קדמיום, אנטימוני וכו') ועוד חומרים קרצינוגניים. מי שמעשן, גם בחדר השני, חושף את הילד שלו לחומרים האלה כיוון שהם משתקעים בעור, נדבקים לבגדים, ויוצאים בנשימה.

כמות גבוהה של המתכות האלה במיוחד נמצאה אצל ילדים אוטיסטיים (שיש להם כפי הנראה בעיה בפינוי רעלים מהגוף), שהוריהם מעשנים.

כמה הורים בפורום שלנו הפסיקו לעשן אחרי שראו את תוצאות הבדיקות של הילד והתחילו להבין את גודל הנזק.
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

תמי, בן זוגי מעשן סיגריות, ודי הרבה.
כמובן, שיוצא למרפסת, ואם אנחנו מחוץ לבית, אז במרחק ממני ומבננו. מרחק כזה שאפילו לא נריח, כי לי זה גורם ישר להשתעל, וכמעט לקבל קוצר נשימה...
האם בכל זאת יש סכנה כשבני מריח את נשימתו או את בגדיו?
שמתי לב שכל פעם שמשהו מחבק או מחזיק קצת את בני, ישר נדבק לו הריח שלו, אם זה בושם, או סיגריות...
ודרך אגב, בן זוגי מעשן טבק, שלפי הבנתי פחות מטופל, ויש בו פחות מזיקים. מה מידת המשמעות של זה?
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אה, תודה תבשיל.
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ותודה על הפירוט הרחב, לפעמים זה מה שאני צריכה בשביל להיות משוכנעת
אני יכולה להבין מזה שהפירוט הרב לגבי הבדיקה המחקרית של "תרופות בהנקה" עזר באמת להבין את הנושא?
אם כן, אז אני שמחה, כי מאוד השקעתי (-:
אחד_ביום*
הצטרפות: 03 יוני 2006, 00:45

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אחד_ביום* »

בכל זאת סבורה שלחיות באופן טבעי זה להקשיב לגוף שלך ואינסטינקטים שלך ולתחושות הבטן שלך כאדם וכאם. כבודם של המחקרים , במקומו מונח, אבל כל אדם הוא מקרה יחיד ומיוחד. אני , בחיים שלי לא קראתי מחקרים ויש שיאמרו אולי שאני אם לא אחראית, אבל במבט לאחור על ילדי שינקו תקופות ארוכות לא מעלה כל דופי בגידולם או התפתחותם (טפו טפו טפו) ואני כן עישנתי כשהנקתי.
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

אחד ביום, איזה מזל שהיה לך מזל.

עכשיו שאת יודעת מה נמצא במחקר תרופתי, היית נוהגת אחרת אילו היית יולדת אותם היום?

ואגב, גם הבן שלי נסע במכונית כבר למעלה מחמישים אלף קילומטר.
בכל הקילומטראז' הזה לא היתה לנו אף פעם תאונה.
אילו הוא היה נוסע בלי כסא בטיחות - נכון שהייתי יכולה להגיד "שהוא נסע מרחקים ארוכים ולא קרה כלום טפו טפו טפו אפילו שלא קשרתי אותו" וזאת הוכחה שלא צריך לקשור ילדים בכסאות בטיחות?

<בשמת לא יכולה להביא את הבת שלה בדוגמא הזאת, כי בלי כסאות בטיחות, חגורת בטיחות, כרית אוויר ומכונית מאוד מאוד בטיחותית במבחני ריסוק לא היינו כאן היום, היא ואני>
מיניקה_וכבר_לא_תעשן_מדי_פעם*
הצטרפות: 03 יוני 2006, 06:38

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי מיניקה_וכבר_לא_תעשן_מדי_פעם* »

:-)
אני מבסוטית.
אתמול החלטתי להפסיק לעשן ג'וינטים עד הגמילה - בעיקר בשביל עצמי, כי קלטתי שכבר שנים זה בדם שלי ואולי אני לא ממש זוכרת מה זה להיות נקיה, ובשביל חלב נקי כבונוס. רק עכשיו פתחתי את באופן וראיתי את כל הדיון שהתפתח פה, ואני שמחה. הדף היה לא רציני קודם, ואני שמחה שהוא השתפר - בזכותי :-) תודה, בשמת, על ההשקעה!
נסיכת_השום*

עישון מריחואנה בהנקה

מיניקה ןכבר לא... בהצלחה!

בשמת ותבשיל, תודה!
אמא_של_יונתן_וטל*

עישון מריחואנה בהנקה

_מיניקה וכבר לא תעשן מדי פעם? (03.06.2006 06:38):

אני מבסוטית.
אתמול החלטתי להפסיק לעשן ג'וינטים עד הגמילה - בעיקר בשביל עצמי, כי קלטתי שכבר שנים זה בדם שלי ואולי אני לא ממש זוכרת מה זה להיות נקיה, ובשביל חלב נקי כבונוס_
איזה יופי, בהצלחה!!!!!
תמי_גלילי*

עישון מריחואנה בהנקה

האם בכל זאת יש סכנה כשבני מריח את נשימתו או את בגדיו?
כן, יש סכנה. מה מידת הסכנה? קשה מאוד לכמת את זה. תלוי בהמון גורמים אחרים ומשתנה מילד לילד ואפילו מחשיפה ולחשיפה.

שמתי לב שכל פעם שמשהו מחבק או מחזיק קצת את בני, ישר נדבק לו הריח שלו, אם זה בושם, או סיגריות...
כן. ריחות סינתטיים מכילים VOC'S או volatile organic compounds כמו סולבנטים, טוליין, בנזין ועוד, שהם קזנוביוטיים xenobiotics = חומרים זרים לגוף שהגוף צריך להפעיל בשבילם מנגנוני הגנה.
אצל הילד שלי מנגנוני ההגנה האלה אינם פועלים הייטב. לכן אני מתספת כדי לתמוך בהם, ומצד שני מרחיקה אותו מקזנוביוטיקס במידת האפשר. זה כולל אנשים שמעשנים, משתמשים במוצרים עם ריחות סינתטיים, מרככי כביסה ודפי מרכך (באחרונים יש גם נוירוטוקסינים או רעל למוח), וכו'. אי אפשר להימנע לגמרי מחשיפה (הרי אנחנו לא חיים בבועה) אבל אפשר וצריך להוריד ככל האפשר את סף החשיפה (קריטי באלרגיות ורגישויות).

ודרך אגב, בן זוגי מעשן טבק, שלפי הבנתי פחות מטופל, ויש בו פחות מזיקים. מה מידת המשמעות של זה?
זה אומר שיש VOC'S שהילד חשוף אליהם פחות, אבל זה לא אומר שהוא לא נחשף ל-VOC'S דרך העישון. פחות בעייתי זה לא אומר לא בעייתי (כמו שלהגיד שבסרדינים יש פחות כספית מאשר בטונה, לא אומר שבסרדינים אין כספית, או אפילו שיש בהם מעט כספית).
בשמת_א*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי בשמת_א* »

ואני שמחה שהוא השתפר - בזכותי
|Y|
(-:
{@
אחד_ביום*
הצטרפות: 03 יוני 2006, 00:45

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אחד_ביום* »

ושמישהו בבקשה יקרא לצוויליך להשתתף פה בדיון (-:
כמה_עצוב*

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי כמה_עצוב* »

בכל זאת אתן מאמר נגדי "קטן". לכל חסידי תורת המחקר, נא שימו לב למקורות בתחתית העמוד :
http://www.mothering.com/articles/[po]pregnancy birth[/po]/birth preparation/marijuana-side4.html
הקרדיט על הלינק ל- תמי גלילי.
בכלל הייתי ממליץ לכל באי הדף לבדוק את הנאמר כבר בנושא דומה ב- עישון מריחואנה בהריון
צוויליך*
הצטרפות: 12 מרץ 2005, 20:35

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי צוויליך* »

ושמישהו בבקשה יקרא לצוויליך

צוויליך השתתף פה בדיון בצורה פאסיבית (דיון פאסיבי אינו פוגע במשתתף ;-) ).

הסיבות לחוסר אקטיביות:
הצוויליכית המניקה אינה מעשנת ולכן החקירה נדחתה ונדחתה - אפילו שתכננתי לבדוק את הנושא ולהביע דיעה.
אוה, למה אני חייב להביע דיעה? חסרים??
ניחא.
בכ"א, ה' נמצא בפרטים הקטנים, והם אומרים שכמעט כל החומר שהצלחתי למצוא בנוגע לעישון מריחואנה מתון בזמן הריון אמר שזה לא פוגע בעובר.
אז זה טוב ויפה ומכאן כ"א יעשה (תעשה) את שיקול הדעת. ותודה ל כמה עצוב על הלינק.
בנוגע להנקה, מכיוון שהיונק יקבל סוטול חזק יותר משל המניקה, ואני לא הייתי רוצה שהילדה שלי תחווה חומרים משני תפישה בשלב הזה, גם בלי נזקים התפתחותיים כאלה ואחרים, לי זה מספיק גם בלי מידע נוסף.

אני מנסה עד מאוד לבדוק בעצמי כמה שיותר מידע ממקורות שונים - הלכתי גם ל"אל-סם" ולרשעות הממשלתית למאבק בסמים ואפילו שגיליתי שם רוב בורוּת וביצות הטעיה ופסאודו-מדע, לפחות למדתי שם שכניראה שאם אין להם משהו עם בשר אלא רק הפחדות, זה אומר משהו, עם כל התקציבים שלהם.
אבל בדקתי.

להקשיב לגוף שלך ואינסטינקטים שלך ולתחושות הבטן שלך כאדם וכאם זה נכון ונבון, אבל לכל ין יש יאנג וצריך לשלב את מוח הזוחל הקדמון עם האונה הקידמית הצעירה והרעננה.

ושנהיה כולנו בריאים, אה?
תמי_גלילי*

עישון מריחואנה בהנקה

לכל ין יש יאנג וצריך לשלב את מוח הזוחל הקדמון עם האונה הקידמית הצעירה והרעננה.
גדול.
אהבתי, ומסכימה במיליון אחוזים עם כל מה שצוויליך כתב.

ועוד הערה קטנה -
"לא הוכח נזק" אינו זהה ל"הוכח שאין נזק". (בדיוק על זה הוויכוח בקשר לתמירוסל בחיסונים).
אלמונית_לרגע*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2004, 14:40

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אלמונית_לרגע* »

אני כל כך המומה שאני לא יודעת איפה להתחיל.

אחרי שנים שלא עישנתי (עד להריון עם הראשון עשנתי כ10 שנים) עבר עלי סופשבוע בחברת חברים שאנחנו לא רואים כמעט והם מעשנים המון!
אני חושבת שהגעתי לכמות של ג'וינט מכמה שאכטות שלקחתי. הם השאירו לי שני ג'וינטים מתנה.
לפני כמה חדשים מניקה אחרת ראתה אותי לוקחת שאכטה מבעלה ושאלה אותי "מה, את מעשנת למרות שאת מניקה?"
הבעל ענה לה במקומי, משהו כמו " כל אחת עושה את הבחירות שלה".

אני לא בחורה מטומטמת בד"כ. אני נוטה לבדוק דברים פעוטים הרבה יותר לפני שאני עושה כשזה מגיע לילדים שלי.

אני כן אספר את מה שקראתי כאן למי שאראה מעשנת מריחואנה בזמן שהיא מניקה.
ואני אפרד בצער רב מהמתנה שקיבלתי.
הדף הזה נפתח בדיון של דאגה לחברה וליונק. אני כן אגיד גם לחברה רחוקה שהנזק הזה הרבה יותר גדול ממה שאני תארתי לעצמי.
אני מצטערת מאוד שאותה מניקה לא השלימה את המשפט שלה לפני כמה חודשים, זה היה חוסך את ההשפעה של סופ השבוע האחרון.
פלוני_אלמונית*

עישון מריחואנה בהנקה

קראתי את כל מה שכתבתן - תודה על המידע מאיר העיניים.
יש לי שאלה, תינוק בן חצי שנה, אוכל כבר 2 ארוחות מוצקים בשילוב עם הנקה.
במידה והאם עישנה באופן חד-פעמי (מבלי להבין עד כמה העישון מזיק לתינוק) חצי ג'וינט ואין נזקי עישון מצטברים, ושאבה אח"כ במשך 12 שעות .
האם עליה להפסיק להניק לתקופה של 3 שבועות?!
או כדאי שתמשיך להניק.
הבנתי שהחומר הפעיל יוצא בשתן של התינוק עד שלושה שבועות לאחר העישון, אבל מתי החומר הופך להיות לא - פעיל?
הבנתי שהחומר עובר לחלב והפך להיות פעיל פי-8 לאחר העישון, אבל לאורך כמה זמן הוא ברמה כל-כך גבוהה בחלב, מתי הוא הופך להיות ברמות נמוכות/זניחות או שהוא שומר על רמות גבוהות כל הזמן?
תודה
מישמיש*
הצטרפות: 21 ינואר 2004, 15:36

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי מישמיש* »

מתחסדים,נמאסתם!!!!
נו באמת,כל אחת כאן נהייתה מומחית לסמים ולהשפעותיהם על ההנקה,אולי פשוט תודו שגראס מפחיד אתכן פחד מוות ולכן אתן טורחות לנסות לשכנע את כל העולם שמדובר בסם נרקוטי/פסיכוטי נורא ואיום, ולגרום לנשים מסוימות אשמה על בסה"כ מה? כמה שחטות מדי פעם? תעשו לי טובה, לכנה ותמצאנה לכן משהו או מישהו אחר להתנגח בו,תרפו מהביקורת ותזכרו שאתן במדור "אלטרנטיבי","נאור","פתוח", וכו'.
פלוני_אלמונית*

עישון מריחואנה בהנקה

מישמיש יקירתי, לא יודעת כמה שחטות זה מידי פעם, כן יודעת שגראס גרם לי לדיכאונות איומים עד אישפוז. אם הייתי יודעת למה זה יגרום לי, לא הייתי לוקחת אפילו שחטה אחת. נשים מסויימות יקרות שמישמיש מנסה להגן עליכן, תעשו מה בראש שלכן.
מישמיש*
הצטרפות: 21 ינואר 2004, 15:36

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי מישמיש* »

מן הראוי לקחת אחריות על עצמך ולא לעשן גראס אם זה מה שזה גורם לך. גראס נועד להנאה בלבד,בשביל זה אלוהים ברא אותו.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

עישון מריחואנה בהנקה

שליחה על ידי אחת* »

מישמיש שלום,
אני רוצה להגיב מנסיוני האישי בלבד:
עישנתי הרבה גראס בעבר, מעולם לא חשבתי שזה סם נרקוטי/פסיכוטי נורא ואיום וכו', אבל מרגע שנכנסתי להריון (ליתר דיוק כמה חודשים לפני), הפסקתי לחלוטין לעשן כי החלטתי לקחת אחריות על חייו של עוד אדם.
גראס לא מפחיד אותי, אבל בעיני זה נורא לעשן סם (כל סם) אם קיים חשש, ולו הקל ביותר, שאת מעבירה אותו בחלב שלך לתינוק. זה המזון שלו. מעבר לסכנות הבריאותיות הטמונות כאן (שאליהן, אגב, לא התייחסת ברצינות כלל. אשמח לשמוע תגובה או לראות קישור למקום שמוכיח שאין זה כך), זה אקט לא מוסרי:
את כופה צריכה של חומר מסוג מסוים על התינוק. גם אם אין לחומר השפעות נרקוטיות
(שאני מאמינה שיש) על התינוק.
הדף הזה הוא על עישון גראס והנקה. מי שמביע בו התנגדות לעישון בהנקה, לא בהכרח מתנגד לשימוש בחומר בנסיבות אחרות.
אני, למשל, בעד ליגליזציה של סמים קלים אבל עישון בהנקה משול בעיני לפשע.
אשמח לשמוע טיעונים קצת יותר רציניים להתנגדות שלך, מעבר לפסיכולוגיזציה זולה בנוסח אולי פשוט תודו שגראס מפחיד אתכן פחד מוות
שליחת תגובה

חזור אל “סקרים”