קצת ממה שהספקתי ללמוד על פוליפים:
הפוליפ הוא חלק ממערכת הלימפה.
כדי לדמיין איפה הוא נמצא צריך לתאר קשת שבכל אחד מקצותיה נמצאים השקדים וברומה (מאחורי האף בערך) נמצא הפוליפ.
לא הצלחתי למצוא שום חומר שמתייחס לסיבה שגורמת להגדלה של הפוליפ, בכל אופן לכל אחד מאיתנו יש פוליפ שכזה. במקרה שהפוליפ גדל בצורה מוגזמת הוא חוסם את מעבר האויר מהאף. במקרה כזה מתחילים לשמוע את הילד נוחר ובמקרה שלנו הנחרות נגמרות בהפסקת נשימה.
הפסקת הנשימה לא חונקת את הילד אלא מעירה אותו, לעיתים מעירה לחלוטין ולעיתים באופן חלקי. כשהילד מתעורר הוא נושם מהפה, עד שהוא שוקע שוב בשינה עמוקה. אז השרירים רפויים והפוליפ שוקע לו שוב קלות לעבר צינור הנשימה שבאף - דבר שגורם שוב לילד לנחור וחו"ח.
אז למה להוציא את הפוליפ:
כי נשימה דרך הפה פחות טובה, גם בזמן ערות וגם בשינה. הפסקות הנשימה מורידות את רמת החמצן שמגיע למוח ועלולות לגרום לנזק בטווח הארוך.
חוסר השינה פוגע גם בהתפתחות של הילד.
(קרן שמש)
יש אצלי בלבלול בין פוליפים לשקד שלישי מוגדל, האם זה שם אחר לאותו הדבר או שזה משהו אחר?
לפי רופא המשפחה הבת שלנו צריכה לעבור ניתוח הוצאת אדנואידים וכפתורים בדחיפות. בשלב הזה אני די מתנגדת לניתוח גם כי היא קטנה וגם כי מהידע הדל שלי ברפואה אני יודעת שלבלוטות שרוצים להוציא יש תפקיד חיסוני בגוף ואני משערת שאם הן גדלו מעבר לגודל הנורמלי יש לכך סיבה כלשהי. לא ברור לי איך הפתרון של הרפואה המודרנית הוא לכרות איבר שלפי הבנתי יש לו חשיבות רבה למערכת החיסון במקום למצוא מה הסיבה לכך שהבלוטה גדלה. האם אין חשש שאם מוציאים את הבלוטות אך הסיבה האמיתית לבעיה לא נתפרה יגרמו סיבוכים אחרים בעתיד? , האם הוצאת הבלוטות לא גורמת לפגיעה במערכת החיסונית של הגוף?
(מיכלול ה)
שקד שלישי הוא מעין בלוטת למפה, דומה לשקדים הרגילים שרואים בפתיחת הפה. מיקומו הוא בחיבור שבין אחורי האף ללוע- כאשר מסתכלים בראי ורואים את הקיר האחורי של הלוע- קצת למעלה משם נמצא השקד השלישי. ביחד עם רקמה דומה בבסיס הלשון נסגר מעין מעגל הגנה (שקדים+שלישי+בסיס הלשון).
פוליפים הם מבנים אשר נמצאים בתוך מערות האף- בנויים מרקמה המפרישה ריר או נזלת. כאשר הם גדולים הם מפריעים לזרימת האוויר דרך האף.
גם כאשר השקד השלישי מוגדל אז הילד לא מצליח לנשום מהאף- אם נוסיף קצת נזלת אז גם אם היה מרווח צר מאד אז גם הוא נחסם.
את הניתוח לא עושים כי הוא מוגדל, אצל הרבה ילדים הוא מוגדל. מנתחים כאשר הוא פוגע בנשימה וגורם להפסקות נשימה בשינה. בכל מקרה הכריתה היא לא 100% ותמיד נשארת קצת רקמה ובשילוב השקדים האחרים התפקוד נשמר. אם עדין יש פעילות אימונית רבה אז הגוף יודע גם לחדש את הבלוטה ולכן לפעמים השקד השלישי חוזר. חשוב גם להזכיר שלהפרעה חסימתית בשינה יש השלכות רבות.
(גיל ט)
רעיונות למאכלים קרים ורכים (כדי להקל על הכאב אחרי הניתוח) שמבוססים על מוצרים מזינים וניתן להכינם בבית (לחצו על הפלוס)
מיכלול ה (2008-04-28T13:12:47):
הבת שלי אמורה לעבור ניתוח שקדים בעוד כמה ימים. אחרי הניתוח הגרון מאוד כואב ואמורים לאכול מאכלים קרים ורכים כדי להקל על הכאב. הרופאים ממליצים על גלידות ויוגורטים אבל אני מעדיפה שלא תאכל יותר מדי סוכר ומוצרי חלב כי זה יוצר ליחה. אני מבקשת לקבל רעיונות למאכלים קרים ורכים שניתן להכין בבית שמבוססים על מוצרים מזינים, לא רק מפירות אלא גם מחלבונים פחמימות וכו'.
ולגבי הניתוח אנא בבקש לא לשאול אותי למה והאם אני בטוחה שזה הדבר הנכון לעשות. כבר עברנו את השלב הזה ואין לי רצון לפתוח את הנושא לדיון.
אורי יורמן (2008-04-28T13:19:28):
דוקא כן ממליץ על המון דברים מפירות,
אבל מכיוון שאת מחפשת כיוונים אחרים,
אז אפשר להכין גלידות על בסיס אגוזים/שקדים/שומשום די בקלות
וחוץמזה חומוס מגישים קר (לדעתי).
מיכלול ה (2008-04-28T13:49:28):
אורי אתה יכול להסביר לי איך עושים גלידה על בסיסי אגוזים?
מיכלול ה (2008-04-28T13:50:31):
לגבי חומוס זה ברור, אני עושה גם ממרחים מקטניות אחרות, אני מחפשת בעיקר דברים שניתן לאכול במצב קפוא - כמו גלידה.
אורי יורמן (2008-04-28T13:55:56):
אורי אתה יכול להסביר לי איך עושים גלידה על בסיסי אגוזים?
בגדול -
80-150 גרם אגוזים,
תמרים לפי הטעם,
קרח
לדחוף למעבד מזון, או בלנדר עם דחפן, או הרבה עבודה עם בלנדר מוט.
לדעתי ראוי להוסיף חופן קטן של עלים (למשל נענע) בשביל להחיות את המתכון הזה (שכן הוא כמעט נטול דברים כמו וטמין C)
לגבי חומוס זה ברור, אני עושה גם ממרחים מקטניות אחרות, אני מחפשת בעיקר דברים שניתן לאכול במצב קפוא - כמו גלידה.
כרגע עולים לי בראש רק דברים מתוקים:
גלידה,
ארטיק,
חלבה וכדורי אנרגיה
ילדת טבע (2008-04-28T15:26:40):
הכנתי לביתי אתמול תחליף קרטיב יותר בריא ומומלץ על ידי המטפלת שלנו לחיזוק הטחול. השרתי חמוציות במים אחר כך בלינדרתי עם המים והוספתי עוד מים וקצת סילאן. הקפאתי בתבנית של קוביות קרח. יוצא אמנם מתוק אבל נטול חלב ונותן יופי של אנרגיה.
ילדת טבע (2008-04-28T15:31:50):
את יכולה להכין לה דברים כאלה עם לבלנדר בפנים קשיו או אגוז אחר וזה יוצא כאילו חלבי כזה וטעים. אני חושבת שגם בדף הזה של הגלידה הנאה יש רעיונות למקורות קצת שונים לגלידה.
המטפלת שלנו גם המליצה לתת לקטנה שלנו לחימום הגוף רסק ירוק עם דלעת חיה מוסוות בפנים (כי רסק ירוק היא אוהבת) את זה למשל אפשר להקפיא וקרטיב ירוק ולהסוות בפנים עוד דברים נחמדים אם היא אוהבת רסקים ירוקים.
שיהיה לכם בקלות ובהצלחה ורפואה שלמה ומהירה.
ניצן אמ (2008-04-28T16:05:38):
האיש עושה גלידה וניל משקדים ותמרים עם טיפת וניל טבעי. יוצא גן עדן.
מתבקש למדי לעשות רסק ירוק. אפשר גם להקפיא ולשים במגש קוביות קרח או כקרטיב ירוק.
גם אני הייתי הולכת לכיוון של ממרחים לא מתוקים. חומוס מהמקרר בהחלט עונה להגדרה של קר ורך. זה הרי לא חייב להיות קפוא. הייתי מכינה בעצמי או דואגת שזה לא יהיה מתובל או חמוץ מדי.
משפחת אושר (2008-04-28T16:54:20):
קודם כל, אני מאחלת לכם שיעבור בקלות ובשלום והחלמה מהירה וטובה.
היא אוהבת עגבניות? אם כן, אפשר לרסק אותן עם כמה עשבי תיבול ושום (אם זה לא אגרסיבי מדי לאזור המחלים) ולתת לשתות. אצלנו זה להיט (מיד לפני שזה נכנס לפסטה (-:).
יוגורט-נא-מהצומח (מוצרי חלב מאגוזים ומזרעים) על בסיס קשיו. קל להכנה ומאוד טעים. אפשר להוסיף קינמון או וניל לשדרוג.
לפני כמה ימים עשיתי מחית מעדשים מונבטות, לא מבושלות. אני מניחה שאפשר גם ממבושלות שהתקררו. טחנתי יחד עדשים בכל הצבעים, אבוקדו, כוסברה, קצת גרעיני חמנייה ומלח גס. מעדן..
חוץ מזה, גלידות על בסיס פירות מוקפאים, כמו בננה. טעים וקל.
אגב, לי אישית זה ברור שאת עושה את הדבר הטוב ביותר בשביל בתך. שולחת כוחות.
גלית ועמרי (2008-04-28T22:32:04):
עגבניות לא כדאי כי זה קצת חומצי מדי
כדאי ומומלץ גלידה על בסיס יוגורט או שרבט פירות רק שיהיה רך ביותר
בעיקרון אפשר לטחון גם מאכלים מזינים כמו ירקות עם בשר למרקם של מרק תינוקות ולקרר ואז לאכול רק להיזהר בימים הראשונים עם התיבול שלא יצא חריף או מלוח מדי.
בכל מקרה מדובר על יומיים שלושה של דיאטה רכה וקרה ותוך שבוע בערך אפשר לחזור לאכול הכל רגיל
עד כאן לגבי מאכלים