מתכונים לתרופות טעימות
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מתכונים לתרופות טעימות
אני עומדת לכתוב עבודה על מניעת מחלות חורף בילדים.
לצורך כך אני מחפשת דרכים יצירתיות להכין תרופות טעימות שילדות יסכימו לאכול/למצוץ/לבלוע על בסיס יומיומי.
ניסיתי לחפש, לצורך כך, מתכון לסוכריות בלי סוכר ושאר מרעין בישין ולא הצלחתי.
אני אשמח לקבל כל מתכון לסוכריות, סירופים, עוגיות וכן הלאה שאני יכולה להכין בעצמי בבית ואינם מכילים חומרים "רעים" למיניהם.
בתמורה, אשמח לשתף אתכם במידע שאאסוף, אם יתברר שהוא יעיל במשהו.
תודה!
לצורך כך אני מחפשת דרכים יצירתיות להכין תרופות טעימות שילדות יסכימו לאכול/למצוץ/לבלוע על בסיס יומיומי.
ניסיתי לחפש, לצורך כך, מתכון לסוכריות בלי סוכר ושאר מרעין בישין ולא הצלחתי.
אני אשמח לקבל כל מתכון לסוכריות, סירופים, עוגיות וכן הלאה שאני יכולה להכין בעצמי בבית ואינם מכילים חומרים "רעים" למיניהם.
בתמורה, אשמח לשתף אתכם במידע שאאסוף, אם יתברר שהוא יעיל במשהו.
תודה!
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מתכונים לתרופות טעימות
בספר התבלינים של דרורה חבקין יש מתכון לסוכריות זוטא לבנה, נדמה לי עם דבש.
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
מתכונים לתרופות טעימות
מה עם מרק טעים?
אם תכתבי אילו צמחים את צריכה אני אוכל לעזור לך למצוא מתכון. לגבי סוכריות בלי סוכר זוהי מלאכה קשה ביותר....... מה פירוש עוגיות בלי חומרים רעים? בלי סוכר? בלי קמח? בלי דבש? מוטב לחדד מהם החומרים הטובים לשימוש.
אם תכתבי אילו צמחים את צריכה אני אוכל לעזור לך למצוא מתכון. לגבי סוכריות בלי סוכר זוהי מלאכה קשה ביותר....... מה פירוש עוגיות בלי חומרים רעים? בלי סוכר? בלי קמח? בלי דבש? מוטב לחדד מהם החומרים הטובים לשימוש.
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מתכונים לתרופות טעימות
ה"רעים":
קמח חיטה
מוצרי חלב
ביצים
סוכר
פירות הדר
בטנים
שוקולד
נראה לי שאלו הרלוונטיים.
על מרק לא חשבתי. זה פתרון טוב לילדים שאוהבים מרק. קצת בעייתי בגלל שהנטילה צריכה להיות שלוש פעמים ביום ולרב זו משימה להאכיל ילד בשלוש מנות מרק ליום. אבל אני חושבת על זה ברצינות.
קמח חיטה
מוצרי חלב
ביצים
סוכר
פירות הדר
בטנים
שוקולד
נראה לי שאלו הרלוונטיים.
על מרק לא חשבתי. זה פתרון טוב לילדים שאוהבים מרק. קצת בעייתי בגלל שהנטילה צריכה להיות שלוש פעמים ביום ולרב זו משימה להאכיל ילד בשלוש מנות מרק ליום. אבל אני חושבת על זה ברצינות.
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
מתכונים לתרופות טעימות
טוב , אני מאלתרת .
זעתר טוב לצינון ולגרון, לכן אני משלבת אותו בבצק של פיתות, פיצות וכדומה. רוזמרין קל גם כן לשלב במאכלים. לא הזכרת חמאה ומכך נובע שאפשר להשתמש בה?
שמעתי על המעדן המפוקפק של בצל מבושל קצוץ מעורב עם דבש לנושא צינון ושיעול, אבל לא ניסיתי בעצמי.
תינוקות נהנים משום מה מטעמו הדחה של השומר\אניס כך שאולי אפשר להכין תה או אפילו ממרח(עם דבש) שיקל על מחושי בטן ועיכול.
מי ץ חמוציות או צימוקי חימוציות לדלקת בדרכי השתן. אפשר גם מאפינס עם צימוקי חמוציות....
לחוסר ברזל אפשר לתת שקדיה. צריך להיות לי מתכון של גזר טחון מעורבב עם שקדיה ליצירת כדורי "שוקולד"
תפוח אפוי עם קינמון לילד מחלים משלשול.
זעתר טוב לצינון ולגרון, לכן אני משלבת אותו בבצק של פיתות, פיצות וכדומה. רוזמרין קל גם כן לשלב במאכלים. לא הזכרת חמאה ומכך נובע שאפשר להשתמש בה?
שמעתי על המעדן המפוקפק של בצל מבושל קצוץ מעורב עם דבש לנושא צינון ושיעול, אבל לא ניסיתי בעצמי.
תינוקות נהנים משום מה מטעמו הדחה של השומר\אניס כך שאולי אפשר להכין תה או אפילו ממרח(עם דבש) שיקל על מחושי בטן ועיכול.
מי ץ חמוציות או צימוקי חימוציות לדלקת בדרכי השתן. אפשר גם מאפינס עם צימוקי חמוציות....
לחוסר ברזל אפשר לתת שקדיה. צריך להיות לי מתכון של גזר טחון מעורבב עם שקדיה ליצירת כדורי "שוקולד"
תפוח אפוי עם קינמון לילד מחלים משלשול.
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
מתכונים לתרופות טעימות
אגב גם מכל דבר אפשר להכין קרטיב או גלידה.
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מתכונים לתרופות טעימות
בצל מבושל קצוץ מעורב עם דבש לנושא צינון ושיעול
לא מבושל וקצוץ כי אם חי, חתוך לחצי ומושרה בדבש למשך הלילה. זה אמור לכייח, אני חושבת, אבל אני משתמשת בזה לדרכי הנשימה בלי הבחנה ספציפית יש ליחה אין ליחה. מה, את לא מכירה?! לא ניסית?! לא ציינתי את זה על ההתחלה כי חשבתי שזה מובן מאליו. בתור ילדות אני ואחותי היינו רבות על זה... כל פעם שאחת היתה מצוננת אמא שלי היתה מכינה כמות כפולה, כי היה צריך לתת לשנייה גם...
אבל מצד שני אני מכירה ילדים - וגם מבוגרים - ששונאים את הטעם של זה.
לא מבושל וקצוץ כי אם חי, חתוך לחצי ומושרה בדבש למשך הלילה. זה אמור לכייח, אני חושבת, אבל אני משתמשת בזה לדרכי הנשימה בלי הבחנה ספציפית יש ליחה אין ליחה. מה, את לא מכירה?! לא ניסית?! לא ציינתי את זה על ההתחלה כי חשבתי שזה מובן מאליו. בתור ילדות אני ואחותי היינו רבות על זה... כל פעם שאחת היתה מצוננת אמא שלי היתה מכינה כמות כפולה, כי היה צריך לתת לשנייה גם...
אבל מצד שני אני מכירה ילדים - וגם מבוגרים - ששונאים את הטעם של זה.
מתכונים לתרופות טעימות
שמעתי על המעדן המפוקפק של בצל מבושל קצוץ מעורב עם דבש לנושא צינון ושיעול,
כמו שכותבת יעלי'לה , בצל לא מבושל כי אם חי, וזה מתכון לסירופ גם יעיל וגם טעים. אצלנו כולם אוהבים אותו. לשיעול, לגרון כואב.
אצלנו הילדות אוהבות קערת אדים עם טיפות שמן אתרי בפנים לפתיחת דרכי נשימה . בגיל צעיר מאד זה יהיה שמן יותר נעים ופחות יעיל (למשל לימון או לוונדר) ולילדים גדולים יותר כבר אפשר לעבוד עם אקליפטוס או עץ התה. רק טיפה או שתיים והילד צריך לדעת לעצום עיניים כי זה צורב.
בקשר למניעת מחלות חורף, אני מאמינה שלפתוח יום עם מרק מיסו או מרק ירקות במקום ארוחות הבוקר המקובלות מחזק את הגוף בחורף וגם נותן לו חימום טוב. גם את זה, כל הגילאים אוהבים אצלנו מאד.
מרק מיסו הולך טוב עם קרוטונים וגם קצת אצות יבשות שנפתחות במרק החם ומשנות צבע משחור לירוק רענן. ילדים אוהבים את זה.
כמו שכותבת יעלי'לה , בצל לא מבושל כי אם חי, וזה מתכון לסירופ גם יעיל וגם טעים. אצלנו כולם אוהבים אותו. לשיעול, לגרון כואב.
אצלנו הילדות אוהבות קערת אדים עם טיפות שמן אתרי בפנים לפתיחת דרכי נשימה . בגיל צעיר מאד זה יהיה שמן יותר נעים ופחות יעיל (למשל לימון או לוונדר) ולילדים גדולים יותר כבר אפשר לעבוד עם אקליפטוס או עץ התה. רק טיפה או שתיים והילד צריך לדעת לעצום עיניים כי זה צורב.
בקשר למניעת מחלות חורף, אני מאמינה שלפתוח יום עם מרק מיסו או מרק ירקות במקום ארוחות הבוקר המקובלות מחזק את הגוף בחורף וגם נותן לו חימום טוב. גם את זה, כל הגילאים אוהבים אצלנו מאד.
מרק מיסו הולך טוב עם קרוטונים וגם קצת אצות יבשות שנפתחות במרק החם ומשנות צבע משחור לירוק רענן. ילדים אוהבים את זה.
מתכונים לתרופות טעימות
לא מבושל וקצוץ כי אם חי, חתוך לחצי ומושרה בדבש למשך הלילה.
אפשר גם לקצוץ ולהניח בקערית עם כף דבש והסירופ יהיה מוכן תוך פחות משעה.
אפשר גם לקצוץ ולהניח בקערית עם כף דבש והסירופ יהיה מוכן תוך פחות משעה.
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מתכונים לתרופות טעימות
תודה על כל הרעיונות!
אני צריכה להבהיר משו:
אני לא צריכה עצות לגבי חומרי הגלם לתרופות (מה מכייח, מה משתן וכן הלאה). מה שאני מחפשת זה את המדיום שילדים יסכימו לקבל אותן בשמחה וברצון ושלא ידרשו טרחה רבה מידי מההורים, כך שיעמדו בזה לאורך חודשיים של ניסוי ולאורך חורף שלם, אם זה יהיה מועיל.
אני מאמינה שלפתוח יום עם מרק מיסו או מרק ירקות במקום ארוחות הבוקר המקובלות מחזק את הגוף בחורף וגם נותן לו חימום טוב
אוקיי. נכון שמזון חם ומבושל טוב יותר בחורף ממזון קר ומעורר ליחה, אבל יש ילדים שלהם זה לא יספיק, כיוון שהם טיפוסים שנוטים לסבול מעודף ליחה או שמע' החיסון שלהם חלשה וכן הלאה. אני לא בטוחה שמיסו זה המזון הכי מתאים לילדי ישראל, אבל יתכן, כמובן, שאני טועה.
אני עומדת לבדוק מספר צמחי מרפא ואת השפעתם על מניעת מחלות חורף בילדים הנוטים לחלות כל חורף.
חמאה - נכללת במוצרי חלב.
מישהי יודעת מה המרכיב הבסיסי (אחרי מונסודיום גלוטמט) באבקת מרק? מה זו האבקה?
אני צריכה להבהיר משו:
אני לא צריכה עצות לגבי חומרי הגלם לתרופות (מה מכייח, מה משתן וכן הלאה). מה שאני מחפשת זה את המדיום שילדים יסכימו לקבל אותן בשמחה וברצון ושלא ידרשו טרחה רבה מידי מההורים, כך שיעמדו בזה לאורך חודשיים של ניסוי ולאורך חורף שלם, אם זה יהיה מועיל.
אני מאמינה שלפתוח יום עם מרק מיסו או מרק ירקות במקום ארוחות הבוקר המקובלות מחזק את הגוף בחורף וגם נותן לו חימום טוב
אוקיי. נכון שמזון חם ומבושל טוב יותר בחורף ממזון קר ומעורר ליחה, אבל יש ילדים שלהם זה לא יספיק, כיוון שהם טיפוסים שנוטים לסבול מעודף ליחה או שמע' החיסון שלהם חלשה וכן הלאה. אני לא בטוחה שמיסו זה המזון הכי מתאים לילדי ישראל, אבל יתכן, כמובן, שאני טועה.
אני עומדת לבדוק מספר צמחי מרפא ואת השפעתם על מניעת מחלות חורף בילדים הנוטים לחלות כל חורף.
חמאה - נכללת במוצרי חלב.
מישהי יודעת מה המרכיב הבסיסי (אחרי מונסודיום גלוטמט) באבקת מרק? מה זו האבקה?
מתכונים לתרופות טעימות
אולי משהו ש"דוחפים" לתוך פרי יבש, למשל תמר ממולא.
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מתכונים לתרופות טעימות
מה עם לפתוח את הבוקר בכפית מזון מלכות לחיזוק (ומכיל פרופוליס כבונוס)?
מישהי יודעת מה המרכיב הבסיסי (אחרי מונסודיום גלוטמט) באבקת מרק? מה זו האבקה?
האבקה עצמה זה מה שנשאר אחרי שמייבשים את המרק. מן הסתם יש בזה חומרים ששומרים לזה על הצורה. אפשר ללכת לחנות טבע ולראות מה כתוב ברשימת הרכיבים של אבקת מרק ללא מונוסודיום / חומרים משמרים וכו' (לא זוכרת את שם היצרן)
מישהי יודעת מה המרכיב הבסיסי (אחרי מונסודיום גלוטמט) באבקת מרק? מה זו האבקה?
האבקה עצמה זה מה שנשאר אחרי שמייבשים את המרק. מן הסתם יש בזה חומרים ששומרים לזה על הצורה. אפשר ללכת לחנות טבע ולראות מה כתוב ברשימת הרכיבים של אבקת מרק ללא מונוסודיום / חומרים משמרים וכו' (לא זוכרת את שם היצרן)
-
- הודעות: 2041
- הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
- דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*
מתכונים לתרופות טעימות
יש ריבות כאלה שמכונות "מעדן פרי" שמכילות אך ורק את הפרי (סנט דלפור). אולי אפשר לחשוב על דרך לערבב לתוך זה.
מיצים טבעיים סחוטים, או כל משקה אחר שאהוב על הילד (חלב שקדים? שייק פירות עם חלב סויה?).
מיצים טבעיים סחוטים, או כל משקה אחר שאהוב על הילד (חלב שקדים? שייק פירות עם חלב סויה?).
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מתכונים לתרופות טעימות
מזון מלכות זה מוצר מהחי ואני לא משתמשת באלו.
למישהי יש את הספר של דרורה חבקין עם מתכון הסוכריות מזוטא?
למישהי יש את הספר של דרורה חבקין עם מתכון הסוכריות מזוטא?
-
- הודעות: 1146
- הצטרפות: 06 פברואר 2003, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של ליאת_טאוב*
מתכונים לתרופות טעימות
האמת היא שמרק נראה לי דרך נפלאה.
אולי מרק אחד ליום ועוד סוכריה או שתיים מצמחים יכול להיות הפורמט לתת לילד/ה את הצמחים האלו (שעוד לא כתבתי מהם, כיוון שטרם בחרתי סופית).
אולי מרק אחד ליום ועוד סוכריה או שתיים מצמחים יכול להיות הפורמט לתת לילד/ה את הצמחים האלו (שעוד לא כתבתי מהם, כיוון שטרם בחרתי סופית).
-
- הודעות: 1214
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
מתכונים לתרופות טעימות
אפשר לרסק תפוחים, לערבב עם התרופה, ולהקפיא בתבניות קרח קטנות (אם כי לא למי שקבל על עצמו לחיות בלי מקרר ).
גם מייפל נכלל בקטגוריית הסוכר? (מייפל אמיתי, לא התחליף הזוועתי). עוד לא ניסיתי, אבל בטח אפשר להקשות מייפל לכדי סוכריות איכשהו.
גם מייפל נכלל בקטגוריית הסוכר? (מייפל אמיתי, לא התחליף הזוועתי). עוד לא ניסיתי, אבל בטח אפשר להקשות מייפל לכדי סוכריות איכשהו.
-
- הודעות: 1214
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 18:13
- דף אישי: הדף האישי של אליס_בארץ_המראה*
מתכונים לתרופות טעימות
טוב, אם מייפל מותר אז לפי כל מיני מתכונים מהאינטרנט (חיפשתי לפי maple candies recipe) בהחלט אפשר להפוך מייפל לסוכריות. מבשלים כמה דקות, וכשזה מצטנן זה מתקשה ואז אפשר "לשבור" לסוכריות.
-
- הודעות: 2232
- הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
- דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*
מתכונים לתרופות טעימות
יש בראוניז חרובים. במקור עם קמח חיטה אבל אולי אפשר גם עם קמח אחר.
מצאתי לך כמה מתכונים בלי ביצים. במקום קקאו אפשר חרובים
http://food.walla.co.il/?w=/923/750670
חומרים:
1 ½ כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ (כן, חומץ. רגיל ופשוט. אל חשש, זה לא פוגע בטעם)
1 כוס מים חמים, לא רותחים- בערך 2/3 כוס רותחים והשאר מהברז. שיהיה אפשר לטבול בהם אצבע בלי להיכוות.
הבנתי שאפשר להתשתמש בטחינה במקום ביצה במתכונים בהם צריך ביצה.
עוד עוגת תפולים בלי ביצים. סוכר אפשר להמיר בדבש.
http://www.livecity.co.il/site/detail/d ... [po]detail id[/po]=9987
וכאמור אפשר לשים עלי צמחים בבצק פיצה\פיתה או לחם. אפשר לשלב במאכלים כמו דיסה מתוקה?
מצאתי לך כמה מתכונים בלי ביצים. במקום קקאו אפשר חרובים
http://food.walla.co.il/?w=/923/750670
חומרים:
1 ½ כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף חומץ (כן, חומץ. רגיל ופשוט. אל חשש, זה לא פוגע בטעם)
1 כוס מים חמים, לא רותחים- בערך 2/3 כוס רותחים והשאר מהברז. שיהיה אפשר לטבול בהם אצבע בלי להיכוות.
הבנתי שאפשר להתשתמש בטחינה במקום ביצה במתכונים בהם צריך ביצה.
עוד עוגת תפולים בלי ביצים. סוכר אפשר להמיר בדבש.
http://www.livecity.co.il/site/detail/d ... [po]detail id[/po]=9987
וכאמור אפשר לשים עלי צמחים בבצק פיצה\פיתה או לחם. אפשר לשלב במאכלים כמו דיסה מתוקה?
-
- הודעות: 90
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*
מתכונים לתרופות טעימות
אצלינו כשמצוננים, מאוד רוצים לקבל כפית דבש עם קצת אבקת כורכום מעל.
פעם מורה לרפואה הודית המליצה לי על זה, וזו הפכה לתרופת הבית. הילדים מאוד אוהבים.
יעיל בעיקר בשלב הניזול המיימי.
פעם מורה לרפואה הודית המליצה לי על זה, וזו הפכה לתרופת הבית. הילדים מאוד אוהבים.
יעיל בעיקר בשלב הניזול המיימי.
מתכונים לתרופות טעימות
אני מחפשת מתכונים שונים של סירופים לשיעול כמו שהסבתות היו מכינות
מתכונים לתרופות טעימות
הי ליאת,הנה המתכון של דרורה חבקין ז''ל לסוכריות זוטה:
מביאים לרתיחה מים עם ענפים של זוטה
וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שצבעם הופך אדמדם.
מסננים היטב ומוסיפים סוכר(או דבש-נומושי)כפליים מכמות המים.
מערבבים על אש קטנה עד שהנוזלים והסוכר הופכים לסירופ.
את הסירופ שופכים לתוך תבנית סוכריות.
אני מעריצה(אני נעמי)מאוד גדולה של רוזמרין ומרווה,הייתי ממליצה לך לעשות מהם סוכריות("סוכריות על מקל") ,אולי עם ילדי הבוסתניה
,בכל אופן לבריאות
מביאים לרתיחה מים עם ענפים של זוטה
וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שצבעם הופך אדמדם.
מסננים היטב ומוסיפים סוכר(או דבש-נומושי)כפליים מכמות המים.
מערבבים על אש קטנה עד שהנוזלים והסוכר הופכים לסירופ.
את הסירופ שופכים לתוך תבנית סוכריות.
אני מעריצה(אני נעמי)מאוד גדולה של רוזמרין ומרווה,הייתי ממליצה לך לעשות מהם סוכריות("סוכריות על מקל") ,אולי עם ילדי הבוסתניה
,בכל אופן לבריאות
-
- הודעות: 212
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 14:59
- דף אישי: הדף האישי של ורדי_תיק*
מתכונים לתרופות טעימות
אולי ג'לטין טהור ולהפוך לסוכריות ג'לי?
אולי בצורת חיות
יום ג'ירפה, יום נמר, יום קוף, יום פיל וכו' וכו'
אולי שילוב של שניהם.
יש ויטמינים תעשיתיים נקראים "יומי" איך עובד הפטנט הזה ממה זה מורכב?
והטיפות ברזל הטיבעיות, הן מתוקות אני יודעת מעניין מה ממתיק אותן?
אולי בצורת חיות
יום ג'ירפה, יום נמר, יום קוף, יום פיל וכו' וכו'
אולי שילוב של שניהם.
יש ויטמינים תעשיתיים נקראים "יומי" איך עובד הפטנט הזה ממה זה מורכב?
והטיפות ברזל הטיבעיות, הן מתוקות אני יודעת מעניין מה ממתיק אותן?
-
- הודעות: 1
- הצטרפות: 13 דצמבר 2016, 14:33
מתכונים לתרופות טעימות
אצלינו הילדים ממש אוהבים את הסירופ סמבוק שחור! הוא מתוק כמו ריבה!! מצויין לשיעול וכו...
מכניסים פירות סמבוק שחור לגליצרין צמחי מאיכות טובה ומחכים 3 שבועות. זה אחלה! לתוכו אפשר להוסיף טנקטורות של צמחי מרפא מחזקי מערכת חיסונית: אכינצאה, אסטרגלוס, טימין, מרווה, פרופוליס...
מכניסים פירות סמבוק שחור לגליצרין צמחי מאיכות טובה ומחכים 3 שבועות. זה אחלה! לתוכו אפשר להוסיף טנקטורות של צמחי מרפא מחזקי מערכת חיסונית: אכינצאה, אסטרגלוס, טימין, מרווה, פרופוליס...
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
מתכונים לתרופות טעימות
מקפיצה לטובת ׳הכן רכבך לחורף׳
לבשל עם פלפל שחור/לבן, ג’ינג’ר, קינמון, בצל, שום,...
להכין בצל עם דבש (הוראות במעלה הדף), ולאכול כף מהנוזל בין פעם לשלוש פעמים ביום, לפי רמת הבריאות.
לבשל קומפוט אגסים עם ג’ינג’ר, מקל קינמון/אבקה ופלפל שחור או לבן (אני לא ממתיקה, אבל אפשר)- לקלף המון אגסים (אפילו 5 קג), לגרען, את החתיכות הגדולות (חצאים/רבעים/...) מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאחר הרתיחה עם מכסה סגור בסיר עם התבלינים (אני מוסיפה גם קרדמון וציפורן) בלי להוסיף מים, או רק מעט.
ועכשיו מגיע החלק הקשה- לאכול רק קערונת קטנה מחוממת בכל פעם, ולא לזלול הכל טוב לאכילה בבוקר, או בנפרד מארוחות. זה לא קינוח! לא לאכול בסוף ארוחה. זו תחזוקה מעולה, בעיקר בלי סוכר קנים, ועדיף אם אפשר בלי המתקה נוספת. זה מחזק את הריאות בכניסה לחורף. לזכור לאכול חם או חמים ולא קר מהמקרר.
לבשל עם פלפל שחור/לבן, ג’ינג’ר, קינמון, בצל, שום,...
להכין בצל עם דבש (הוראות במעלה הדף), ולאכול כף מהנוזל בין פעם לשלוש פעמים ביום, לפי רמת הבריאות.
לבשל קומפוט אגסים עם ג’ינג’ר, מקל קינמון/אבקה ופלפל שחור או לבן (אני לא ממתיקה, אבל אפשר)- לקלף המון אגסים (אפילו 5 קג), לגרען, את החתיכות הגדולות (חצאים/רבעים/...) מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה לאחר הרתיחה עם מכסה סגור בסיר עם התבלינים (אני מוסיפה גם קרדמון וציפורן) בלי להוסיף מים, או רק מעט.
ועכשיו מגיע החלק הקשה- לאכול רק קערונת קטנה מחוממת בכל פעם, ולא לזלול הכל טוב לאכילה בבוקר, או בנפרד מארוחות. זה לא קינוח! לא לאכול בסוף ארוחה. זו תחזוקה מעולה, בעיקר בלי סוכר קנים, ועדיף אם אפשר בלי המתקה נוספת. זה מחזק את הריאות בכניסה לחורף. לזכור לאכול חם או חמים ולא קר מהמקרר.
-
- הודעות: 180
- הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*
מתכונים לתרופות טעימות
אני משתמשת באותן תבלינים גם בצ׳אי. תופס?
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
מתכונים לתרופות טעימות
גיליתי לאחרונה שעולם התה מאוד עשיר.
בקיצור נמרץ, כי יש המון סוגים-
תה ירוק- מרענן, מקרר.
תה שחור- מחמם, ממריץ.
תה לבן- משובח.
בקיצור נמרץ, כי יש המון סוגים-
תה ירוק- מרענן, מקרר.
תה שחור- מחמם, ממריץ.
תה לבן- משובח.
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
מתכונים לתרופות טעימות
אז תלוי באיזה תה את משתמשת.
ואם שאלת בהשוואה לאגסים- זה שונה.
ואם שאלת בהשוואה לאגסים- זה שונה.
-
- הודעות: 180
- הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*
מתכונים לתרופות טעימות
אני מניקה ומנסה להפחית קפאין, אז בלי תה, רק חלב וסוכר. חלב אורגני מאיכות מעולה.
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
מתכונים לתרופות טעימות
חלב נחשב כמזון שגורם ללחות וליחה בגוף.
לאחרונה אני מכינה בבית יוגורט ביתי במין מתקן מחמם מחלב מלא (אבל עמיד ולא טרי) וקצת יוגורט יווני קנוי. זה לוקח לו 24 שעות להיות מוכן, ומכיוון שאני מתחילה את התהליך בבוקר יש לנו למחרת יוגורט ביתי חמים. לי אישית זה הרבה יותר מתאים מלשתות חלב.
כשאין יוגורט חמים אני מחממת קצת בסיר קטן או במחבת. מעולם קודם לא תיארתי לעצמי שאחמם יוגורט
יקירי מכין מהיוגורט הזה שייק נחמד לא לכיוון מתוק-
יוגורט עם שורש כורכום טרי טחון ועם שורש ג’ינג’ר טרי טחון יתכן שהוא מוסיף עוד תבלינים. אם זה מעניין מישהו אוכל לברר מה עוד נכנס לשם. זה יוצא מדהים.
לאחרונה אני מכינה בבית יוגורט ביתי במין מתקן מחמם מחלב מלא (אבל עמיד ולא טרי) וקצת יוגורט יווני קנוי. זה לוקח לו 24 שעות להיות מוכן, ומכיוון שאני מתחילה את התהליך בבוקר יש לנו למחרת יוגורט ביתי חמים. לי אישית זה הרבה יותר מתאים מלשתות חלב.
כשאין יוגורט חמים אני מחממת קצת בסיר קטן או במחבת. מעולם קודם לא תיארתי לעצמי שאחמם יוגורט
יקירי מכין מהיוגורט הזה שייק נחמד לא לכיוון מתוק-
יוגורט עם שורש כורכום טרי טחון ועם שורש ג’ינג’ר טרי טחון יתכן שהוא מוסיף עוד תבלינים. אם זה מעניין מישהו אוכל לברר מה עוד נכנס לשם. זה יוצא מדהים.
-
- הודעות: 180
- הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*
מתכונים לתרופות טעימות
גם אנחנו מכינים לפעמים מהחלב שלנו יוגורט אבל שומרים במקרר. אשמח לשמוע על השייק
עוד לגבי היוגורט, את יודעת אולי איך הופכים אותו ליותר חמוץ? לא קשור לדף, אבל ממש בא לי לבנה חמוצה חמוצה כזאת, והיוגורט שלנו לא יוצא בכלל חמוץ לדאבוני.
לגבי המתכון עם האגסים - קראתי מתכון איורוודי דומה אבל עם תפוחים. זה יעבוד גם למנוע מחלות חורף או שבאגסים סגולה מיוחדת?
עוד לגבי היוגורט, את יודעת אולי איך הופכים אותו ליותר חמוץ? לא קשור לדף, אבל ממש בא לי לבנה חמוצה חמוצה כזאת, והיוגורט שלנו לא יוצא בכלל חמוץ לדאבוני.
לגבי המתכון עם האגסים - קראתי מתכון איורוודי דומה אבל עם תפוחים. זה יעבוד גם למנוע מחלות חורף או שבאגסים סגולה מיוחדת?
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
מתכונים לתרופות טעימות
הרופאה הסינית שמלמדת אותי ר׳ סינית, היא באמת סינית והוכשרה בסין, המליצה לנו בשביל חיזוק על אגסים מהזן שנראה כמו תפוח אבל יש לו טעם של אגס.
לדעתי האישית גם תפוחים יהיו טובים, אם כי קצת שונים.
בשביל להכין יוגורט חמוץ אני בוחרת יוגורט מחברה ספציפית שאני אוהבת את טעמו (יוגורט יווני או בסיגנון יווני). הוא חמוץ יחסית ליוגורטים האחרים. עוד משהו שגילינו מנסיון- אם אנחנו משתמשים ביוגורט שאנחנו התססנו בשביל להתחיל את התסיסה הבאה, אז אחרי 2-3-4 סיבובים כאלה היוגורט שנוצר אפילו חמוץ לנו מדי, ולכן אנחנו קונים מדי פעם יוגורט, בשביל שיהיה לנו ממה להתחיל את התסיסה. זה שונה מהשאור שאנחנו מגדלים, שבו הספיק לקבל פעם אחת שאור, ואנחנו מאכילים אותו בקמח וזהו. לא צריכים לקנות יותר שאור.
גם אנחנו שומרים את היוגורט במקרר אחרי שהוא מוכן, אבל לא נורא אם שוכחים בחוץ. יוגורט נוטה להשאר המון זמן בלי להתקלקל.
לדעתי האישית גם תפוחים יהיו טובים, אם כי קצת שונים.
בשביל להכין יוגורט חמוץ אני בוחרת יוגורט מחברה ספציפית שאני אוהבת את טעמו (יוגורט יווני או בסיגנון יווני). הוא חמוץ יחסית ליוגורטים האחרים. עוד משהו שגילינו מנסיון- אם אנחנו משתמשים ביוגורט שאנחנו התססנו בשביל להתחיל את התסיסה הבאה, אז אחרי 2-3-4 סיבובים כאלה היוגורט שנוצר אפילו חמוץ לנו מדי, ולכן אנחנו קונים מדי פעם יוגורט, בשביל שיהיה לנו ממה להתחיל את התסיסה. זה שונה מהשאור שאנחנו מגדלים, שבו הספיק לקבל פעם אחת שאור, ואנחנו מאכילים אותו בקמח וזהו. לא צריכים לקנות יותר שאור.
גם אנחנו שומרים את היוגורט במקרר אחרי שהוא מוכן, אבל לא נורא אם שוכחים בחוץ. יוגורט נוטה להשאר המון זמן בלי להתקלקל.