דף 1 מתוך 1
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 13:15
על ידי אנונימי
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 13:15
על ידי אמא_נמרה*
מה אפשר להכין מכרוב אדום?
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 13:39
על ידי אביב_חדש*
סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד.
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 13:49
על ידי שמיכת_טלאים*
סלט כרוב אדום עם (בלי לסקול) מיונז. טעים. מאוד

מגררים דק (בדיסקית הגירור של המג'ימיקס, או קוצצים לאיטריות דקיקות. מערבבים יחד חצי כוס מיונז וחצי כוס חומץ (אפשר פחות אם לא אוהבים נורא חמוץ), מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים על הכרוב. טעים.
ואפשר גם לגרר, להוסיף תפוחי עץ חמוצים, קלופים ומגוררים ולתבל במיונז ובחומץ, עם מיץ לימון וטיפה סוכר.
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 16:43
על ידי מ_י_כ_ל*
כרוב מאודה עם תפוחי עץ:
מצרכים:
כרוב אדום קטן/בינוני קצוץ דק.
1/2 ק"ג תפוחי עץ לבישול, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
כוס מים.
3 כפות סוכר (אפשר חום).
4 ציפורן.
5 כפות חומץ.
50 גר' חמאה.
כף ריבה (כל טעם).
הכנה:
לבשל כל הרכיבים, למעט:חמאה+ריבה, במשך שעה וחצי עד שעתיים, על אש קטנה.
בגמר הבישול להוסיף החמאה והריבה.
ניתן להגיש חם או קר.
תוספת מצויינת לבשר או בכלל.
מתכוני כרוב
נשלח: 19 מאי 2004, 18:57
על ידי חבצלת_השרון*
כרוב שבמקרר שלי מחפש את החברים שלו, מחפש מי שינענע אותו ומחפש אהבה.
ולא מוצא.
משמעות דווקא יש לו.
הוא כרוב מגוש קטיף... (פירוש חדש למושג "כרוב כבוש"?)
טוב אני הולכת מפה לפני שנהיה גם כאן דיון פוליטי...
אם מישהו מתנדב לבוא להכין לי את הכרוב, שיבוא. אני אשמח.

מתכוני כרוב
נשלח: 20 מאי 2004, 10:16
על ידי חוה_ש*
כרוב שהיינו מכינים לילדים בפעוטון שהיה לנו ועל כן זכה לכינוי:
כרוב פעוטון
(טוב אולי זה לא כל כך מתאים לאתר הזה, אבל טעים ופשוט להכין:
- חותכים בצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן
- בנתיים חותכים גם את הכרוב לקוביות ומוסיפים לסיר מכסים ונותנים להתבשל עד שרך
- קצת לפני הסוף או באמצע או מהתחלה (לא ממש משנה) מוסיפים 3/4 כוס רוטב סויה
- אפשר לאכול קר או חם. וטעים.
מתכוני כרוב
נשלח: 11 ספטמבר 2004, 21:51
על ידי מתנחלת_אלמונית*
כרוב עם שמן מלח ולמון
מתכוני כרוב
נשלח: 05 פברואר 2005, 23:57
על ידי פלוני_אלמונית*
פשוט וטעים: חותכים כרוב לחתיכות קטנות ולעיסות, מוסיפים חצי קופסת קוטג', שמן זית, מיץ לימון סחוט טרי, מלח והרבה פלפל שחור גרוס גס. לדעתי זה גם טוב לדיאטה.
מתכוני כרוב
נשלח: 23 מאי 2005, 22:57
על ידי שמעון*
מישהו יודע איך עושים כרוב כבוש כמו בשוארמות ,קצת חריף וצהוב ?
מתכוני כרוב
נשלח: 24 מאי 2005, 09:46
על ידי י*
הצהוב בכרוב כנראה בהרט.
איך עושים אדום כמו בשוארמות? זה ורוד יפה כזה.
מתכוני כרוב
נשלח: 26 מרץ 2006, 12:47
על ידי העורב*
כל מה שצריך זה שרירים ומעט מלח גס
הצבע הוורוד נוצר כאשר לשים את הכרוב האדום המגורד עם מעט מלח גס. ללוש היטב היטב ובסבלנות מספר דקות
להוסיף מיץ לימון, שמן, טיפה חומץ, מעט מים, סוכר, מעט קימל טחון ואם רוצים, מעט מיונז (הכל בהתאם לטעם האישי)
תהנו
מתכוני כרוב
נשלח: 06 נובמבר 2006, 13:06
על ידי יעל_אחרי_שנתיים*
הייתי שמחה לעוד מתכוני כרוב, ועם יש ענין אני יכולה להוסיף את שלי (אבל לנו קצת נמאס מהם)...
מתכוני כרוב
נשלח: 06 נובמבר 2006, 13:12
על ידי מורינגה_רותמית*
כן, יש ענין (לנו עוד לא נמאס מהם)
מתכוני כרוב
נשלח: 23 פברואר 2007, 12:55
על ידי פלוני_אלמונית*
החביב עלי זה כרוב מאודה עם אטריות, אבל מתכון דומה מופיע פה בעמוד אחר (נדמהלי) (יעל)
מתכוני כרוב
נשלח: 27 פברואר 2007, 21:24
על ידי נוסעת_סמויה*
כרוב באורז
מתכון מוצלח של שרי אנסקי: טעים, פשוט, מזין ומשביע.
1 כרוב ירוק קצוץ דק
1 בצל קצוץ
שמן
2 כפות רוטב עגבניות, או רסק עגבניות
1 כוס אורז שטוף
1+1/2 כוסות מים
1 כפית מלח
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).
מוסיפים את האורז, המים וכפית המלח, ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).
מתכוני כרוב
נשלח: 27 פברואר 2007, 23:20
על ידי במבי_ק*
תהנו (ומי שיתרגם לי את זה לאורז מלא, יבורך).
לדעתי אותו הדבר רק לבשל 40 דקות
מתכוני כרוב
נשלח: 28 פברואר 2007, 09:46
על ידי נוסעת_סמויה*
תודה! וזה לא יסמרטט את הכרוב?
מתכוני כרוב
נשלח: 28 פברואר 2007, 09:59
על ידי במבי_ק*
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את הכרוב, רסק עגבניות ומלח. מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים יתאדו (זה לוקח זמן).
נשמע לי שאחרי זה הוא אמור להיות די מסמורטט. עוד אפשרות: אחרי "זה" (כלומר השורה שציטטתי למעלה), להוציא את "זה" מהסיר, לבשל אורז מלא עד לשלב שבו הוא חצי מוכן (משהו כמו 20 דקות) ולהוסיף את "זה" לשאר הבישול.
מתכוני כרוב
נשלח: 28 פברואר 2007, 19:26
על ידי ניצן_אמ*
במביק,

מתכוני כרוב
נשלח: 04 אפריל 2007, 18:26
על ידי פלוני_אלמונית*
סלט כרוב קצת אחר:
חותכים כרוב לבן דק דק. בערך נגיד 300 גרם
גם בערך 4 גבעולי סלרי לחתוך די דק .
לקצץ כמה עלי בזיליקום טריים.
בצנצנת לשקשק:
שמן זית, מיץ לימון, מלח ,פלפל שחור או מוטב טיפת טבסקו.
יש המוסיפים קצת מיונז. בארוחה לא בשרית הוספתי במקום מיונז יוגורט.
מערבבים את הרוטב והסלט וזוללים.
מתכוני כרוב
נשלח: 12 אפריל 2008, 22:18
על ידי אילת*
מחפשת מתכון לסלט כרוב מתקתק עם שומשום קלוי וסויה, מישהו מכיר? תודה
מתכוני כרוב
נשלח: 13 אפריל 2008, 14:20
על ידי עורכת*
מתכוני כרוב
נשלח: 13 אפריל 2008, 20:56
על ידי אילת*
עורכת
תודה רבה!
מתכוני כרוב
נשלח: 13 אפריל 2008, 22:49
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
רק לאחרונה למדתי על שלב הכנה שעושה טוב לכרוב חי:
לקצוץ דק, לפזר מלח (כמו חצילים) ולחכות כחצי שעה. הכרוב הופך רך ולעיס יותר, ועדיין פריך וטעים. לשטוף טיפה מהמלח ולסנן, ורק אז להוסיף את שאר חומרי הסלט (גזר מגורר, לימון ומיונז, למשל...).
מתכוני כרוב
נשלח: 15 מאי 2010, 21:34
על ידי איילת_זיק_אל*
מחפשת בנרות מתכון לכרוב כבוש (אדום) ללא סוכר או דבש (סוכרת הריון...)
יש למישהו משהו?
מתכוני כרוב
נשלח: 30 אוגוסט 2011, 16:24
על ידי טבחית*
כרוב כמו בשווארמה חמוץ וצהוב:
בסיר שמים מעט חומץ ומלח ועמבה ומרתיחים מעט ומיד מצננים. תנסו ותהינו.
מתכוני כרוב
נשלח: 30 אוגוסט 2011, 16:27
על ידי טבחית*
אה... וגם לכרוב סגול אפשר להוסיף חמוציות לא מסוכרות עם גרעיני חמניה. לרוטב: מיץ לימון פלפל שחור מלח ושמן זית לפי הטעם.
מתכוני כרוב
נשלח: 31 אוגוסט 2011, 15:12
על ידי בריג'י_נומושי*
מטגנים בצל גדול קצוציק בקצת שמן עד ש'משקיף'
מוסיפים כרוב חתוך לרצועות בינוניות ''עם אופי'' ומטגנים גם אותו
מתבלים בקצת מלח,פילפלו,פפריקה ,כף אבקת מרק נטולת מ''ג וקורקום +קמצוץצון סוכר וקופ' רסק עגבניות
אם רוצים מוסיפים עכשיו גם 1/2 כוס אורז/קינואה/דוחן/קוסמת/גריסי פנינה ''שתויים''(= שהושרו לפחות חצי שעה במים )
יוצקים מים רותחים עד לכיסוי כל העסק
מרתיחים
מקטינים אש ומכסים
ומבשלים בביעבוע עדין עוד כ30 דק'
זהו יאמי !
טעים עד מאוד קר למחרת אני יודעת על כאלה שאפילו מעדיפים לאכול קר מהמקרר למחרת
באהבה
מתכוני כרוב
נשלח: 31 מאי 2013, 13:26
על ידי פלוניעי_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מחפשת מתכון של כרוב מאודה דיאטטי ללא רסק עגבניות