מסע הייסורים לקבלת אישור לחינוך ביתי
מדור חינוך ביתי והחוק
זה המקום לסיפורים האישיים, לעדכונים שוטפים במסע המשפחות שמעיזות
זה המקום לספר סיפורים שעברתם או לשתף לאורך תהליך שאתם עוברים.
{*נאוה פרנס (01.09.2001 16:53)::
אני: "שלום! משרד החינוך? אני מבקשת פטור מחינוך חובה כדי שאוכל להשאיר את בני בחינוך ביתי"
משרד החינוך: "שלחי מכתב בקשה עם כל הפרטים, אישור יגיע אליך תוך שבועיים מקבלת הבקשה"
במציאות:
אני צריכה לתמרן את הדרך ה"חכמה" לעשות זאת:
להתפתל בניסוחים, לחפש המלצות, להתפלל ולקוות ואולי לבזבז זמן וטלפונים בנדנוד למשרדים וגם אז אין ערובות.ולחשוב, שזוהי הדרך החוקית לעשות זאת
זה פשוט מתיש להתמודד עם אנשים לא חושבים, כמו גם עם אנשים לא איכפתיים
-
- הצטרפות: 04 יולי 2001, 00:31
- דף אישי: הדף האישי של צפריר_שפרון*
עזבי את משרד החינוך, גשי ל- תודה לשופט גרוניס, הדפיסי את הציטוט מפסיקתו, את אותה פיסקה כל כך גורפת ומנוסחת היטב, הכיני לך כמה "כרטיסי ביקור", המכילים את הכתוב, ובכל פעם שתפגשי עורך דין, גננת, עובדת סוציאלית, שופט, בלש סמוי, שוטר חרש או פדגוג עוור, אמהות אחרות, אבות נוספים (גם אבא שלך הפרטי ואמא שלך האישית), שיטיחו בך את עבריינותך, תני להם כרטיס כזה ותשלחי אותם איך נאמר בעדינות, לכבוד השופט גרוניס. הוא כבר ידע לטפל בהם.
אָת חוקית, אני אפילו מרגיש תחוקתי ויסודי, בעל זכויות טבעיות, והכי חזק אני מרגיש תודות עמוקות לאדם אחד במערכת שכנראה למרות שנבחר לייצג את הרוב, לפרש את החוק, נמצא אשכרה, חושב.
ואמרו אמן.
אָת חוקית, אני אפילו מרגיש תחוקתי ויסודי, בעל זכויות טבעיות, והכי חזק אני מרגיש תודות עמוקות לאדם אחד במערכת שכנראה למרות שנבחר לייצג את הרוב, לפרש את החוק, נמצא אשכרה, חושב.
ואמרו אמן.
-
- הצטרפות: 05 אוגוסט 2001, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של נאוה_פרנס*
היום התחלתי שיחה עם המפקחת על הקבס"ים בצפון, הייזל צעירי.
אני לוחצת עכשיו על האישור כך שאוכל לעדכן לגבי ההליכים הפורמליים
בשלב זה:
מתברר, שיש הבדל בין "פטור מחינוך חובה" לבין "אישור לחינוך ביתי"
אני הגשתי בקשה לפטור אבל... מתברר שזה מונח שמתייחס לבני 14 ומעלה
או כפי שהייזל אמרה: "אין פטור מחינוך חובה לילד בן 6"
אני, בהתרסה עניתי: "בטח שיש"
אז מתברר שזה עניין של מינוחים. אז שימו לב לסמנטיקה בהגשת הבקשות
המשך יבוא...
אני לוחצת עכשיו על האישור כך שאוכל לעדכן לגבי ההליכים הפורמליים
בשלב זה:
מתברר, שיש הבדל בין "פטור מחינוך חובה" לבין "אישור לחינוך ביתי"
אני הגשתי בקשה לפטור אבל... מתברר שזה מונח שמתייחס לבני 14 ומעלה
או כפי שהייזל אמרה: "אין פטור מחינוך חובה לילד בן 6"
אני, בהתרסה עניתי: "בטח שיש"
אז מתברר שזה עניין של מינוחים. אז שימו לב לסמנטיקה בהגשת הבקשות
המשך יבוא...
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
תודה, נאוה, ושיהיה לך בהצלחה! נשמח לשמוע איך זה מתפתח.
-
תודה יונת,
שלחתי שוב את מכתב הבקשה ל "אישור לחינוך ביתי"
שוחחתי עם הייזל בטלפון אז היא יודעת פרטים בסיסיים על הרקע, התוכניות והכוונות
שאלות שעניינו אותה:
והם מבקשים גם דו"ח מהגננת / מורה / מטפל רלוונטי
השלב הבא:
ביקור בית שנעשה בד"כ ע"י הייזל
היא הבטיחה לי שהיא לא מצפה למצוא בית מסודר
אבל...
כן בודקת תנאים מתאימים ללימוד + תנאי מגורים סבירים (לא צריף מט ליפול בגודל של חצי חדר)
הפרטים לא עוברים לאף אחד: לא לעובדים סוציאליים ולא למשטרה (למי שדואג)
היא משוחחת עם ההורים ועם הילד/ים ומתרשמת מכולם
היא מכינה דו"ח
כשכל התיק מוכן, הוא מוגש למר דוד וסרמן - מנהל מחוז הצפון
והוא המוסמך לפסוק
זה לאאאאאאאאאאא מגיע לשרת החינוך ! ! ! !
האישור הוא לשנה אחת בלבד
הוגשו עד כה 4 בקשות באיזור
2 קיבלו אישור
2 שילבו, על דעת ההורים, את הילדים במערכת
לא היו כל פעולות אלימות להפעלת החוק, הכל נעשה בנחת
שלחתי שוב את מכתב הבקשה ל "אישור לחינוך ביתי"
שוחחתי עם הייזל בטלפון אז היא יודעת פרטים בסיסיים על הרקע, התוכניות והכוונות
שאלות שעניינו אותה:
- מי ילמד את הילד / איך הילד ילמד
- האם זה רק להשנה או שזה "for keeps"?
- האם בדקתי אפשרויות נוספות כמו: הקיבוצים
והם מבקשים גם דו"ח מהגננת / מורה / מטפל רלוונטי
השלב הבא:
ביקור בית שנעשה בד"כ ע"י הייזל
היא הבטיחה לי שהיא לא מצפה למצוא בית מסודר
אבל...
כן בודקת תנאים מתאימים ללימוד + תנאי מגורים סבירים (לא צריף מט ליפול בגודל של חצי חדר)
הפרטים לא עוברים לאף אחד: לא לעובדים סוציאליים ולא למשטרה (למי שדואג)
היא משוחחת עם ההורים ועם הילד/ים ומתרשמת מכולם
היא מכינה דו"ח
כשכל התיק מוכן, הוא מוגש למר דוד וסרמן - מנהל מחוז הצפון
והוא המוסמך לפסוק
זה לאאאאאאאאאאא מגיע לשרת החינוך ! ! ! !
האישור הוא לשנה אחת בלבד
הוגשו עד כה 4 בקשות באיזור
2 קיבלו אישור
2 שילבו, על דעת ההורים, את הילדים במערכת
לא היו כל פעולות אלימות להפעלת החוק, הכל נעשה בנחת
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של זהר_יעקובי*
היום ביקר אותנו הקב"ס (קצין ביקור סדיר). איש חביב שנראה כאילו הוא רוצה לעזור ואין לו בעיה מיוחדת עם החינוך הביתי. החלטנו לזרום עם הנהלים שקבעה איזו וועדת ביניים במשרד החינוך לנושא החינוך הביתי. ישנן כל מיני דרישות שעלינו למלא על מנת שבקשתינו תגיע לאן שתגיע ומישהו אולי יאשר לנו מה שיאשר ולא נצטרך להיות עברינים, כי זאת האופציה היחידה.
עכשיו אנחנו צריכים שוב להחליט: איך אנחנו מנמקים את רצוננו לחנך את עילם מהבית ולא בבית הספר? כמה אנחנו מוכנים ללהתפשר עם הנהלים על מנת לקבל את האישור לחנך מהבית? מה עושים עם הדרישה לחוות דעת של פסיכולוג?
כל הענין נראה כמו שלב שצריך לעבור בריצה שפופה אבל אני למדתי שכשרצים ריצה שפופה הרבה זמן -נתפס הגב.
בכל זאת, נשמח אם תעזרו לנו עם כמה נימוקים שישמעו טוב שם למטה במשרד החינוך.
עכשיו אנחנו צריכים שוב להחליט: איך אנחנו מנמקים את רצוננו לחנך את עילם מהבית ולא בבית הספר? כמה אנחנו מוכנים ללהתפשר עם הנהלים על מנת לקבל את האישור לחנך מהבית? מה עושים עם הדרישה לחוות דעת של פסיכולוג?
כל הענין נראה כמו שלב שצריך לעבור בריצה שפופה אבל אני למדתי שכשרצים ריצה שפופה הרבה זמן -נתפס הגב.
בכל זאת, נשמח אם תעזרו לנו עם כמה נימוקים שישמעו טוב שם למטה במשרד החינוך.
-
היי יונת, יש לך הסתייגות מפתיחת הנושא לעומקו באתר? נראה לי חשוב כי זה יקטין את הסודיות ואת חוסר הידע שקיים בתחום זה בין האנשים, מה שאולי יוריד חלק / הרבה מהפחד והחששות
היי זהר,
אני נמצאת עכשיו בתוך התהליך עצמו. לא ביקשו ממני חוות דעת של פסיכולוג, אבל אולי בגלל שהם כן רוצים חוות דעת של הגננת משנה שעברה, ואולי עילם לא היה/הייתה בכלל במערכת?
כל סיבה שתבחר להשתמש בה טובה אם היא מדגישה את טובת הילד. זה כל מה שמעניין אותם באמת (את אלו שבאמת איכפת להם)
שוחחתי השבוע עם אישה במעמד בכיר במערכת והיא פתחה את חלקה בשיחה עם: "אעשה כל שביכולתי כדי להשיג לך את הפטור, וזאת מסיבה אחת: את מכירה את ילדייך ואני לא. ואם את אומרת שזו טובתם, את כנראה יודעת". אלא מה? היא לא זו שמחליטה והמערכת מאוד מאוד מסורבלת
ולמרות מה שכתבתי שלוש הודעות אחורה, שרת החינוך היא היחידה שרשאית לחתום על האישור
אז תבחן היטב את סיבותיך האמיתיות ונסח אותן "נכון" כש טובת הילד היא המרכז. בחר היטב את הפסיכולוג שיתן את חוות הדעת (תתעקש להביא חוות דעת של פסיכולוג שאתה בוחר)
כש טובת הילד מול עיניהם, הם מוכנים לגמישויות מכל מיני סוגים (כמו הליכה חלקית לביה"ס או לגן - נושא שעלה בדף ילדים שרוצים ללכת לגן)
חשוב להם לדעת מה ואיך אתה מתכוון ללמד את הילד - כי מערכת החינוך עיניינה בלימודים.
אני מדברת על: קריאה וכתיבה בעברית ובאנגלית, חשבון, מחשב ואינטרנט שהם חלק מכובד מאמצעי הלמידה
הם באים לביקור בית ורוצים לראות פינת לימודים, מחשב ותוכנות - אם זה ערוץ הלימוד, ספרים, חוברות וכדומה וגם מעיפים מבט שאתם חיים בתנאים מינימליים סבירים
קיבלתי השבוע מכתב "איום" שאם לא אשלח את יהונתן לביה"ס אני צפויה לתלונה במשטרה. הייזל צעירי, אותה אישה ממחוז צפון, שפועלת לזירוז הטיפול באישור שלנו, וזו שקישרה אותי עם האישה בתפקיד הבכיר, שיתפה אותי, שהבכירה אמרה ש "אין צורך להבהל מתביעה של הרשות המקומית, כי הרבה פעמים השופט פשוט נותן לכם את האישור ומקצר את הדרך"
היי זהר,
אני נמצאת עכשיו בתוך התהליך עצמו. לא ביקשו ממני חוות דעת של פסיכולוג, אבל אולי בגלל שהם כן רוצים חוות דעת של הגננת משנה שעברה, ואולי עילם לא היה/הייתה בכלל במערכת?
כל סיבה שתבחר להשתמש בה טובה אם היא מדגישה את טובת הילד. זה כל מה שמעניין אותם באמת (את אלו שבאמת איכפת להם)
שוחחתי השבוע עם אישה במעמד בכיר במערכת והיא פתחה את חלקה בשיחה עם: "אעשה כל שביכולתי כדי להשיג לך את הפטור, וזאת מסיבה אחת: את מכירה את ילדייך ואני לא. ואם את אומרת שזו טובתם, את כנראה יודעת". אלא מה? היא לא זו שמחליטה והמערכת מאוד מאוד מסורבלת
ולמרות מה שכתבתי שלוש הודעות אחורה, שרת החינוך היא היחידה שרשאית לחתום על האישור
אז תבחן היטב את סיבותיך האמיתיות ונסח אותן "נכון" כש טובת הילד היא המרכז. בחר היטב את הפסיכולוג שיתן את חוות הדעת (תתעקש להביא חוות דעת של פסיכולוג שאתה בוחר)
כש טובת הילד מול עיניהם, הם מוכנים לגמישויות מכל מיני סוגים (כמו הליכה חלקית לביה"ס או לגן - נושא שעלה בדף ילדים שרוצים ללכת לגן)
חשוב להם לדעת מה ואיך אתה מתכוון ללמד את הילד - כי מערכת החינוך עיניינה בלימודים.
אני מדברת על: קריאה וכתיבה בעברית ובאנגלית, חשבון, מחשב ואינטרנט שהם חלק מכובד מאמצעי הלמידה
הם באים לביקור בית ורוצים לראות פינת לימודים, מחשב ותוכנות - אם זה ערוץ הלימוד, ספרים, חוברות וכדומה וגם מעיפים מבט שאתם חיים בתנאים מינימליים סבירים
קיבלתי השבוע מכתב "איום" שאם לא אשלח את יהונתן לביה"ס אני צפויה לתלונה במשטרה. הייזל צעירי, אותה אישה ממחוז צפון, שפועלת לזירוז הטיפול באישור שלנו, וזו שקישרה אותי עם האישה בתפקיד הבכיר, שיתפה אותי, שהבכירה אמרה ש "אין צורך להבהל מתביעה של הרשות המקומית, כי הרבה פעמים השופט פשוט נותן לכם את האישור ומקצר את הדרך"
-
- הצטרפות: 11 יולי 2001, 10:40
- דף אישי: הדף האישי של דוד_רובנר*
זהר, האם אתה יכול לפרט פה מה הן הדרישות שעליכם למלא?
באופן עקרוני, נראה לי "הגיוני" ש לא על ההורים להוכיח שהם מסוגלים לחנך את ילדיהם -- הרי זה דבר אבסורדי: מי מכשיר הורים להיות הורים, ועוד הורים טובים?, (ומי קובע מיהו הורה טוב?) -- אלא על הממסד להוכיח שההורים אינם מסוגלים לחנך את ילדיהם !!. . . אבל, מי אמר שהממסד הוא הגיוני? . . .
באופן עקרוני, נראה לי "הגיוני" ש לא על ההורים להוכיח שהם מסוגלים לחנך את ילדיהם -- הרי זה דבר אבסורדי: מי מכשיר הורים להיות הורים, ועוד הורים טובים?, (ומי קובע מיהו הורה טוב?) -- אלא על הממסד להוכיח שההורים אינם מסוגלים לחנך את ילדיהם !!. . . אבל, מי אמר שהממסד הוא הגיוני? . . .
-
נאוה, אין לי שום התנגדות שיכתבו כאן מה שרק רוצים. פשוט נראה לי שיש דברים שאנשים יגידו בשיחה אישית ולא כאן. בנוסף, תאמיני או לא, יש אנשים שלא מתחברים כל יום לרשת... שערוריה!
בכל אופן, אני אפנה לכמה אנשים שעברו דברים דומים שיקפצו לבקר כאן בדף.
בכל אופן, אני אפנה לכמה אנשים שעברו דברים דומים שיקפצו לבקר כאן בדף.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
גם אני אשמח לשמוע כל מה שאתם יכולים לספר.
כפי שסיפרתי בדפים אחרים, בתי כעת בגן עירוני טרום חובה, ונהנית עד השמיים.
אבל, גן חובה מדאיג אותי מאוד, מפני שהדגש יותר "לימודי", ומנסים כבר "לכתוש" את הילדים למען בית הספר (במקום לתת מקסימום גן שאפשר, ושבית הספר כבר ידאג לחוקים שלו בעצמו).
לבית הספר היסודי אני בכלל לא רוצה לשלוח, לדעתי זה הנזק הכי חמור. אבל זה בדיוק מה שאסור לספר לאנשי משרד החינוך.
ולמה פינת מחשב? אני מעוניינת לדחות עד כמה שאפשר את החשיפה שלה למחשב. מאיזה גיל הם דורשים מחשב לילד? איזה רהיטים נדרשים לחינוך ביתי של ילדי גן? בת הארבע שלי כבר מלמדת את עצמה (בעזרתנו) חשבון, קריאה וכתיבה, אנגלית, רוסית, ומוסיקה. אז אם את החומר של כיתה א' היא תגמור עד גיל 5, מה ידרוש ממני משרד החינוך ללמד אותה בגיל 6?
כפי שסיפרתי בדפים אחרים, בתי כעת בגן עירוני טרום חובה, ונהנית עד השמיים.
אבל, גן חובה מדאיג אותי מאוד, מפני שהדגש יותר "לימודי", ומנסים כבר "לכתוש" את הילדים למען בית הספר (במקום לתת מקסימום גן שאפשר, ושבית הספר כבר ידאג לחוקים שלו בעצמו).
לבית הספר היסודי אני בכלל לא רוצה לשלוח, לדעתי זה הנזק הכי חמור. אבל זה בדיוק מה שאסור לספר לאנשי משרד החינוך.
ולמה פינת מחשב? אני מעוניינת לדחות עד כמה שאפשר את החשיפה שלה למחשב. מאיזה גיל הם דורשים מחשב לילד? איזה רהיטים נדרשים לחינוך ביתי של ילדי גן? בת הארבע שלי כבר מלמדת את עצמה (בעזרתנו) חשבון, קריאה וכתיבה, אנגלית, רוסית, ומוסיקה. אז אם את החומר של כיתה א' היא תגמור עד גיל 5, מה ידרוש ממני משרד החינוך ללמד אותה בגיל 6?
-
תודה יונת, כל עזרה תתקבל בברכה
חבל שאנשים מפחדים לדבר חופשי, זה מה שנותן למוסדות את הכוח
אני בפירוש אומרת למשרד החינוך ולאחרים שעם כל הכבוד,
אני היחידה שבאמת מכירה את הילד
והיחידה שבאמת איכפת לה מ מ נ ו ולא מ: נהלים, חוקים, פרוצדורות ודוחות
יש במערכת אנשים שאפשר לדבר איתם
אנחנו צריכים להעיז לדבר עם מי שאפשר ולעקוף את מי ש"אטום"
אם נעיז ונדבר, אם נעמוד על זכויות האזרח שלנו - אולי נצליח לפתוח משהו
פעם אי אפשר היה לבקש אפילו - מישהו היה הראשון
עכשיו יש מי שמטפלים בחינוך ביתי
ובעתיד? אולי תקציב?
זה בידיים שלנו לדרוש, לקחת מהמערכת את מה שמשרת את הילדים שלנו הכי טוב
אוף,
כמה שהדברים הללו מסעירים אותי בימים אלו
חבל שאנשים מפחדים לדבר חופשי, זה מה שנותן למוסדות את הכוח
אני בפירוש אומרת למשרד החינוך ולאחרים שעם כל הכבוד,
אני היחידה שבאמת מכירה את הילד
והיחידה שבאמת איכפת לה מ מ נ ו ולא מ: נהלים, חוקים, פרוצדורות ודוחות
יש במערכת אנשים שאפשר לדבר איתם
אנחנו צריכים להעיז לדבר עם מי שאפשר ולעקוף את מי ש"אטום"
אם נעיז ונדבר, אם נעמוד על זכויות האזרח שלנו - אולי נצליח לפתוח משהו
פעם אי אפשר היה לבקש אפילו - מישהו היה הראשון
עכשיו יש מי שמטפלים בחינוך ביתי
ובעתיד? אולי תקציב?
זה בידיים שלנו לדרוש, לקחת מהמערכת את מה שמשרת את הילדים שלנו הכי טוב
אוף,
כמה שהדברים הללו מסעירים אותי בימים אלו
לדעתי סוגיית ההישגים וההתאמה הפסיכולוגית לא תקפה ויש להאבק בה.
אני בטוח שחלק גדול מהילדים שהמדינה מלמדת לא יעמדו בדרישות שהמדינה מציבה בפני הורים הרוצים ללמד בבית.
חשוב להדגיש שילד המתחנך בבית אינו אליטיסט (יש דף בנושא) ואינו ילד פלא מוכשר גם אם הוא במקרה כזה. יש להדגיש שהוא ילד שהוריו בחרו אחרת (כמו הורים שבחרו לשלוח ילד לרשת חינוך זו או אחרת). חשוב שגם לילד שהשגיו בלימודים נמוכים יחסית תהיה זכות ללמוד איפה שהוריו רוצים ולא איפה שהפקידות רוצה.
אני בטוח שחלק גדול מהילדים שהמדינה מלמדת לא יעמדו בדרישות שהמדינה מציבה בפני הורים הרוצים ללמד בבית.
חשוב להדגיש שילד המתחנך בבית אינו אליטיסט (יש דף בנושא) ואינו ילד פלא מוכשר גם אם הוא במקרה כזה. יש להדגיש שהוא ילד שהוריו בחרו אחרת (כמו הורים שבחרו לשלוח ילד לרשת חינוך זו או אחרת). חשוב שגם לילד שהשגיו בלימודים נמוכים יחסית תהיה זכות ללמוד איפה שהוריו רוצים ולא איפה שהפקידות רוצה.
-
אני לא בטוחה שהם עושים מבחני התאמה וכאלו - כמו שעושים בבתי הספר
אבל...
פעם ילדים נלקחו למפעלים בגיל 6
היום יש חוק חינוך חובה שמאפשר לכל ילד לרכוש השכלה,
מבחינת מערכת החינוך אנחנו כאילו מנסים להחזיר את הגלגל לאחור
למרות המלחמה והכעס שלי על מערכת החינוך ועל הממסד בכלל,
אני כן רואה את הלגיטימיות של ליצור גבולות שחינוך ביתי יכול לקרות בתוכן
(מה שבכלל לא אומר שאוהב את הגבולות )
לא כל ילד מתאים לחינוך ביתי כל הזמן כמו שלא כל ילד מתאים למסגרת זו או אחרת בכל זמן ובאותם תנאים
המשפט הזה נכון לגבי כל דבר כולל אמצעי ריפוי ומרפאים.
אני חושבת שקודם כל צריך לקבל יותר אישורים בתנאים הקיימים
תוך כדי כך, ליצור מספיק יוצאים מהכלל כדי לבחון מחדש את התנאים ואת התהליך
וזה מה שייצור מציאות אחרת.
הפיקוח הוא בעצם ליווי רופף של מישהו מהמערכת
בכל מקרה, האישור תקף לשנה אחת ואז בודקים אם זה עדיין מתאים ובאילו תנאים
זה לא נוח ולא נעים
אבל, ושלא תצטטו אותי נראה לי די לגיטימי
אבל...
פעם ילדים נלקחו למפעלים בגיל 6
היום יש חוק חינוך חובה שמאפשר לכל ילד לרכוש השכלה,
מבחינת מערכת החינוך אנחנו כאילו מנסים להחזיר את הגלגל לאחור
למרות המלחמה והכעס שלי על מערכת החינוך ועל הממסד בכלל,
אני כן רואה את הלגיטימיות של ליצור גבולות שחינוך ביתי יכול לקרות בתוכן
(מה שבכלל לא אומר שאוהב את הגבולות )
לא כל ילד מתאים לחינוך ביתי כל הזמן כמו שלא כל ילד מתאים למסגרת זו או אחרת בכל זמן ובאותם תנאים
המשפט הזה נכון לגבי כל דבר כולל אמצעי ריפוי ומרפאים.
אני חושבת שקודם כל צריך לקבל יותר אישורים בתנאים הקיימים
תוך כדי כך, ליצור מספיק יוצאים מהכלל כדי לבחון מחדש את התנאים ואת התהליך
וזה מה שייצור מציאות אחרת.
הפיקוח הוא בעצם ליווי רופף של מישהו מהמערכת
בכל מקרה, האישור תקף לשנה אחת ואז בודקים אם זה עדיין מתאים ובאילו תנאים
זה לא נוח ולא נעים
אבל, ושלא תצטטו אותי נראה לי די לגיטימי
הכוונה היא לא בהכרח למבחן או אבחון, אפילו חוות דעת של גננת, מורה וכדומה. לפי מספר מקרים המוכרים לי ניסו להתשמש בחוות דעת מקצועיות "טהורות" אלו כדי להחליט "מקצועית" מה טוב לילד ובדרך כלל ההחלטה המקצועית הייתה שהילד צריך מסגרת (בעלת אופי שונה).
לגביהאמירה "תנאי מגורים סבירים (לא צריף מט ליפול בגודל של חצי חדר)" נשאלת השאלה האם בדיקה זו אינה מפלה לרעה אנשים על רקע כלכלי ו/או אידאולוגי.
לגביהאמירה "תנאי מגורים סבירים (לא צריף מט ליפול בגודל של חצי חדר)" נשאלת השאלה האם בדיקה זו אינה מפלה לרעה אנשים על רקע כלכלי ו/או אידאולוגי.
-
חוות הדעת של הגננת מתייחסת להשתלבות הילד בגן, יחסים עם ילדים אחרים וכדומה. היא מספרת על איך היא ראתה את הילד ביומיום של המסגרת. לדעתי, המטרה היא לאתר בעיות מיוחדות, לוודא שלא היו אולי בעיות של הבית שהתבטאו בגן - כמו שקורה, למשל אצל ילדות שעוברות התעללות מינית. כנ"ל לגבי בדיקה בסיסית של תנאי חיים. בית סטרילי, למשל, לא יכול להיות אווירה בריאה לילד, בטח לא כל היום
אנחנו צריכים לזכור, שבמדינת ישראל ובעולם כולו יש המוני ילדים שעוברים ניצול, התעללות והזנחה.
אני, למשל, כחד הורית שנאלצת ללכת לעבודה, משאירה את בני לבד בבית, אני חושבת שכולם מסכימים איתי שעדיף היה שלא יהיה לבדו.
המערכת די נלחצת מזה, זה מתחבר אצלם להזנחה.
כשזה עולה, אני חוזרת ואומרת להם: "בגלל זה חשוב לי שתאפשרו לו להגיע לפינת החי של ביה"ס ושהוא יוכל לבקר בגן, לפי צרכיו, אלו פעילויות שיאפשרו לו לזרום, מצד אחד, ולא להיות לבדו, מצד שני". אני לא מוכנה לדבר על אפשרות של ויתור על חינוך ביתי אבל חייבת לשתף פעולה עם המערכת באופן שיהיה לטובת הילד.
יש ילדים שחינוך ביתי רע בשבילם, מסיבות שונות.
יש ילדים שביה"ס טוב בשבילם. פותח להם אופקים, מרחיב את עולמם, נותן להם אפשרויות שביתם לעולם לא יציע
אני מסכימה שיש מקום לבחון את הדברים ולשנות חלק, אבל באופן בסיסי, ולא לאוזני משרד החינוך,
גם אם זה ממש מציק וממש לא נוח לנו, יש מקום לבדיקה בסיסית ולזהירות
ותהיה בטוח שזה לא מה שאני אומרת להם
אחת הבעיות היא, שחלק מהעובדים איתם אנחנו באים במגע, מקובעים בדעות קדומות, לא גמישים בחשיבתם וכדומה.
ובכל זאת, המפתח לגמישות הוא גדילה במספר האישורים הקיימים לחינוך ביתי
כמו שפעם רפואה משלימה הייתה "לעשירים בלבד", כך היום הם בתי הספר הדמוקרטיים והאחרים וכך הוא החינוך הביתי
וזה לא אומר שזה רק לאנשים שיש להם כסף, זה אומר שכך אנחנו נתפסים על ידי העולם
ועובדי משרד החינוך ומוסדות ממשלתיים אחרים שמטפלים בעניינינו, תופסים אותנו כך, פעמים רבות
אז אולי יש כאן מן האפליה על רקע זה או אחר
ס - ב - ל - נ - ו - ת
ייקח לנו זמן, אולי אפילו כמה שנים להביא לשינוי משמעותי
מלחמת היחיד של כל משפחה תקדם את הרעיון כולו - כך אני מאמינה
צריך "לשחק את המשחק", להלחם על זכותנו להיות מי שאנחנו, כמו שאנחנו ובכל זאת לנצח
אנחנו צריכים לזכור, שבמדינת ישראל ובעולם כולו יש המוני ילדים שעוברים ניצול, התעללות והזנחה.
אני, למשל, כחד הורית שנאלצת ללכת לעבודה, משאירה את בני לבד בבית, אני חושבת שכולם מסכימים איתי שעדיף היה שלא יהיה לבדו.
המערכת די נלחצת מזה, זה מתחבר אצלם להזנחה.
כשזה עולה, אני חוזרת ואומרת להם: "בגלל זה חשוב לי שתאפשרו לו להגיע לפינת החי של ביה"ס ושהוא יוכל לבקר בגן, לפי צרכיו, אלו פעילויות שיאפשרו לו לזרום, מצד אחד, ולא להיות לבדו, מצד שני". אני לא מוכנה לדבר על אפשרות של ויתור על חינוך ביתי אבל חייבת לשתף פעולה עם המערכת באופן שיהיה לטובת הילד.
יש ילדים שחינוך ביתי רע בשבילם, מסיבות שונות.
יש ילדים שביה"ס טוב בשבילם. פותח להם אופקים, מרחיב את עולמם, נותן להם אפשרויות שביתם לעולם לא יציע
אני מסכימה שיש מקום לבחון את הדברים ולשנות חלק, אבל באופן בסיסי, ולא לאוזני משרד החינוך,
גם אם זה ממש מציק וממש לא נוח לנו, יש מקום לבדיקה בסיסית ולזהירות
ותהיה בטוח שזה לא מה שאני אומרת להם
אחת הבעיות היא, שחלק מהעובדים איתם אנחנו באים במגע, מקובעים בדעות קדומות, לא גמישים בחשיבתם וכדומה.
ובכל זאת, המפתח לגמישות הוא גדילה במספר האישורים הקיימים לחינוך ביתי
כמו שפעם רפואה משלימה הייתה "לעשירים בלבד", כך היום הם בתי הספר הדמוקרטיים והאחרים וכך הוא החינוך הביתי
וזה לא אומר שזה רק לאנשים שיש להם כסף, זה אומר שכך אנחנו נתפסים על ידי העולם
ועובדי משרד החינוך ומוסדות ממשלתיים אחרים שמטפלים בעניינינו, תופסים אותנו כך, פעמים רבות
אז אולי יש כאן מן האפליה על רקע זה או אחר
ס - ב - ל - נ - ו - ת
ייקח לנו זמן, אולי אפילו כמה שנים להביא לשינוי משמעותי
מלחמת היחיד של כל משפחה תקדם את הרעיון כולו - כך אני מאמינה
צריך "לשחק את המשחק", להלחם על זכותנו להיות מי שאנחנו, כמו שאנחנו ובכל זאת לנצח
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2001, 22:04
- דף אישי: הדף האישי של זהר_יעקובי*
דוד שלום,
ביקשת שאפרט מהן הדרישות של משרד החינוך אז בבקשה:
לא ברור על מה נדרש מהפסיכולוג לחוות את דעתו. האם עלינו כהורים ומה הם כישורינו לחנך מהבית. (מעניין אם גם למורות ולמורים קיימת דרישה כזו...). אולי לגבי מצבו של הילד, מצוקה נפשית וכד'.
אנחנו עדיין חוקרים בעניין ונדווח לכל מי שמתעניין מה מצאנו בהמשך הדרך.
ביקשת שאפרט מהן הדרישות של משרד החינוך אז בבקשה:
- בקשה חתומה ע"י שני ההורים בנוכחות הקב"ס.
- מכתב המנמק מהן הסיבות לבקשה.
- חוות דעת של הגננת או המורה האחרונה.
- חוות דעת של עו"ס אם קיים בתמונה.
- חוות דעת של פסיכולוג (הכרחי) .
לא ברור על מה נדרש מהפסיכולוג לחוות את דעתו. האם עלינו כהורים ומה הם כישורינו לחנך מהבית. (מעניין אם גם למורות ולמורים קיימת דרישה כזו...). אולי לגבי מצבו של הילד, מצוקה נפשית וכד'.
אנחנו עדיין חוקרים בעניין ונדווח לכל מי שמתעניין מה מצאנו בהמשך הדרך.
-
"אישיות בכירה" שעובדת עם הקב"סים אמרה, בשיחה עם אישיות אחרת במשרד החינוך, בשיחה שהייתה להם עלי ועל המכתב שקיבלתי עם אזהרה (איום) בתלונה במשטרה:
"נהדר! זה אמנם לא נעים, אבל יכול לעבוד לטובתה, זה יכול לקצר מאוד את התהליכים, אם השופט פוסק לטובתה"
הסיפור של יונת, בהחלט מאשר את זה.
"נהדר! זה אמנם לא נעים, אבל יכול לעבוד לטובתה, זה יכול לקצר מאוד את התהליכים, אם השופט פוסק לטובתה"
הסיפור של יונת, בהחלט מאשר את זה.
-
חדשות
אז ככה,
ילדי החינוך הביתי ז כ א י ם לקבל שירותים מביה"ס על פי בחירתם ובתיאום עם ביה"ס
למשל: השתתפות בשעורי ספורט או כל שעור אחר
למשל: פינת החי שאני מחכה כבר חדשיים לרשות שיהונתן יהיה מעורב בה
וזה יותר מזה.
ביה"ס הוא זה שאחראי לתאם עם הורי החינוך הביתי ולהדריך אותם לגבי חומר הלימוד
ילדי החינוך הביתי הם תלמידים בעיני החוק
(אל תקפצו עלי, כל החרדים מפיקוח של המערכת.
שמעתי היום על משפחה שהילדים נשארו אנלפביתים,
כיון שהאב גרר אותם לתת מופעים בתיאטרון הנודד שלו
אני חושבת שאנשי החינוך הביתי צריכים לדבר עם המערכת,
רצוי עם אדם חושב )
בשיחה שהייתה לי היום עם דבורה מרחבי, המפקחת הארצית על הקב"סים
התברר לשתינו שצריך לעשות שינוי כי יש המון בורות
כמעט כל שאלה שאני מעלה דורשת התייעצות עם היועץ המשפטי
הגורמים הרלוונטיים לא יודעים את תפקידם
למשל: הרשות המקומית ששולחת לי אזהרות והתרעות לשלוח את יהונתן לביה"ס, מצד אחד
וסוגרת בפניו את השערים מפאת היעדר ביטוח, מצד שני (למרות שחלה עליה חובת ביטוח)
עלה בדעתי אולי לפתות את הנשים המקסימות איתן אני מדברת לבוא לפגישה לא מחייבת
לדבר איתנו, כקבוצה שרוצה חינוך ביתי. להגיע להבנות משותפות
מה דעתכם? תוכלו לשתף פעולה עם רעיון שכזה, כצעד ראשון להידברות קלה יותר עם משרד החינוך?
לא העלתי את האפשרות בפני אף אחת מהן, כך שאין לי מושג מה תהייה דעתן או מה תהייה נכונותן לשתף פעולה
אשמח לתגובות. אם יש עניין אגלגל איתן את הרעיון
אז ככה,
ילדי החינוך הביתי ז כ א י ם לקבל שירותים מביה"ס על פי בחירתם ובתיאום עם ביה"ס
למשל: השתתפות בשעורי ספורט או כל שעור אחר
למשל: פינת החי שאני מחכה כבר חדשיים לרשות שיהונתן יהיה מעורב בה
וזה יותר מזה.
ביה"ס הוא זה שאחראי לתאם עם הורי החינוך הביתי ולהדריך אותם לגבי חומר הלימוד
ילדי החינוך הביתי הם תלמידים בעיני החוק
(אל תקפצו עלי, כל החרדים מפיקוח של המערכת.
שמעתי היום על משפחה שהילדים נשארו אנלפביתים,
כיון שהאב גרר אותם לתת מופעים בתיאטרון הנודד שלו
אני חושבת שאנשי החינוך הביתי צריכים לדבר עם המערכת,
רצוי עם אדם חושב )
בשיחה שהייתה לי היום עם דבורה מרחבי, המפקחת הארצית על הקב"סים
התברר לשתינו שצריך לעשות שינוי כי יש המון בורות
כמעט כל שאלה שאני מעלה דורשת התייעצות עם היועץ המשפטי
הגורמים הרלוונטיים לא יודעים את תפקידם
למשל: הרשות המקומית ששולחת לי אזהרות והתרעות לשלוח את יהונתן לביה"ס, מצד אחד
וסוגרת בפניו את השערים מפאת היעדר ביטוח, מצד שני (למרות שחלה עליה חובת ביטוח)
עלה בדעתי אולי לפתות את הנשים המקסימות איתן אני מדברת לבוא לפגישה לא מחייבת
לדבר איתנו, כקבוצה שרוצה חינוך ביתי. להגיע להבנות משותפות
מה דעתכם? תוכלו לשתף פעולה עם רעיון שכזה, כצעד ראשון להידברות קלה יותר עם משרד החינוך?
לא העלתי את האפשרות בפני אף אחת מהן, כך שאין לי מושג מה תהייה דעתן או מה תהייה נכונותן לשתף פעולה
אשמח לתגובות. אם יש עניין אגלגל איתן את הרעיון
-
שמעתי היום על משפחה שהילדים נשארו אנלפביתים, כיון שהאב גרר אותם לתת מופעים בתיאטרון הנודד שלו
משעשע מאוד! זו בדיוק המשפחה שסיפרתי עליה למעלה, שקיבלו אישור אחרי שהפסידו בבית משפט...
בסופו של דבר הבנות החליטו ללכת לבי"ס, ולפי מה ששמעתי הן מצליחות שם מאוד גם מבחינה לימודית וגם מבחינה חברתית.
(ונאוה, אני מתנצלת אם אני פוגעת בגישה החיובית והאמון שלך כלפי פקידי משרד החינוך והיכולת שלהם להתעלות מעל סטראוטיפים ודעות קדומות ולראות את הדברים כפי שהם. "אנלפביתים" - נו, באמת!)
משעשע מאוד! זו בדיוק המשפחה שסיפרתי עליה למעלה, שקיבלו אישור אחרי שהפסידו בבית משפט...
בסופו של דבר הבנות החליטו ללכת לבי"ס, ולפי מה ששמעתי הן מצליחות שם מאוד גם מבחינה לימודית וגם מבחינה חברתית.
(ונאוה, אני מתנצלת אם אני פוגעת בגישה החיובית והאמון שלך כלפי פקידי משרד החינוך והיכולת שלהם להתעלות מעל סטראוטיפים ודעות קדומות ולראות את הדברים כפי שהם. "אנלפביתים" - נו, באמת!)
-
עלה בדעתי אולי לפתות את הנשים המקסימות איתן אני מדברת לבוא לפגישה לא מחייבת לדבר איתנו, כקבוצה שרוצה חינוך ביתי. להגיע להבנות משותפות
זה נראה לי רעיון נחמד. אולי אורנה וצפריר יספרו על פגישה דומה שהתקיימה במשרד החינוך לפני כמה שנים (חמש?). אם וכאשר תארגני דבר כזה, יש עוד כמה אנשים שכדאי להזמין (שלא מבקרים כאן באתר למיטב ידיעתי) - אז תגידי ואנסה לקשר אותך איתם.
זה נראה לי רעיון נחמד. אולי אורנה וצפריר יספרו על פגישה דומה שהתקיימה במשרד החינוך לפני כמה שנים (חמש?). אם וכאשר תארגני דבר כזה, יש עוד כמה אנשים שכדאי להזמין (שלא מבקרים כאן באתר למיטב ידיעתי) - אז תגידי ואנסה לקשר אותך איתם.
-
יונת, אל תתנצלי, אני פשוט בנויה כך: אני חייבת לתת אמון או לחדול
פגישה דומה שהתקיימה במשרד החינוך לפני כמה שנים (חמש?)
חשבתי ליצור פגישה בצפון, אולי באחד הבתים. אחת הנשים קשורה למחוז צפון (הייזל צעירי), השנייה עובדת בירושליים (דבורה מרחבי)
שתיהן נשים מקסימות שדי מזדעזעות ממה שקורה, אם כי לא לגמרי מופתעות.
הן לא שרת החינוך והן לא המחליטות אבל...
הן בהחלט בעמדות משמעותיות שיכולות לסייע לנו לעשות שינוי
ושוב, אני תמימה מספיק כדי לנסות
אני עקשנית וחצופה מספיק כדי לגרום לכמה אנשים לבדוק את מה שיש ולנסות לשנות
אני דון קישוטית מספיק כדי לא להרפות עד שאגיע לתוצאות
יש לי מין אנרגיה של פוניקס "ציפור האש"
אני קמה לתחיה מן האפר - בלתי ניתנת להשמדה
הם לא יכולים לפגוע בי, לא חשוב כמה ינסו
הם כ ן ימצאו עצמם משתנים תוך כדי מאמץ
אז...
הדקו את החגורות והיו איתי
המשיכו לחזק אותי ברגעי המשבר
ו... מי יודע?
אולי אחרית הימים תגיע
וגרו אנשי החינוך הביתי עם משרד החינוך
פגישה דומה שהתקיימה במשרד החינוך לפני כמה שנים (חמש?)
חשבתי ליצור פגישה בצפון, אולי באחד הבתים. אחת הנשים קשורה למחוז צפון (הייזל צעירי), השנייה עובדת בירושליים (דבורה מרחבי)
שתיהן נשים מקסימות שדי מזדעזעות ממה שקורה, אם כי לא לגמרי מופתעות.
הן לא שרת החינוך והן לא המחליטות אבל...
הן בהחלט בעמדות משמעותיות שיכולות לסייע לנו לעשות שינוי
ושוב, אני תמימה מספיק כדי לנסות
אני עקשנית וחצופה מספיק כדי לגרום לכמה אנשים לבדוק את מה שיש ולנסות לשנות
אני דון קישוטית מספיק כדי לא להרפות עד שאגיע לתוצאות
יש לי מין אנרגיה של פוניקס "ציפור האש"
אני קמה לתחיה מן האפר - בלתי ניתנת להשמדה
הם לא יכולים לפגוע בי, לא חשוב כמה ינסו
הם כ ן ימצאו עצמם משתנים תוך כדי מאמץ
אז...
הדקו את החגורות והיו איתי
המשיכו לחזק אותי ברגעי המשבר
ו... מי יודע?
אולי אחרית הימים תגיע
וגרו אנשי החינוך הביתי עם משרד החינוך
-
- הצטרפות: 30 יוני 2001, 23:50
- דף אישי: הדף האישי של ענת_גביש*
נאווה אני מחזקת את ידייך.שמחה שמצאת שם נשים שאת מגדירה מקסימות.אחרי ההתנסות של אלכסנדר זיניגרד ותחילת ההתנסות שלך זה נראה לי די מפחיד,להזמין אותן הביתה ולקוות לתמיכתן.את יודעת,אני פגשתי את אחד הבנים מהמשפחה ה"אנלפביתית".יצא לי לקחת אותו טרמפ,ונסענו כברת דרך יחד ושוחחנו.הוא נער מקסים,ובעל תרבות שיחה נעימה ביותר.הצטערתי שהפגישה הסתיימה כשהוא היה צריך לרדת.אני מודה שלא בדקתי את כישורי הכתיבה שלו,אבל לא נתקלתי בהרבה נערים בגילו שמסוגלים להיות נעימים לבריות בפשטות וטבעיות כזו.בדרך כלל בני15-16הם יצורים זעפניים,חשדניים,בטוח לא מנומסים ,במגע עם "מבוגר" זר .זהקורה שוב ושוב כשפוגשים ילדי חינוך ביתי.הם לא בדיוק טלית שכולה תכלת(...ממש לא אפילו),אבל הם מסוגלים לנהל שיחה עם מבוגר בלי לראות בו את אוייב העם שבא להציק להם.סליחה על כל ההכללות הפראיות כאן,לכאן ולכאן.
-
וחוץ מזה, לא שמעתם על כל הדו"חות המבוהלים בשנים האחרונות ,על בוגרי כיתה ח' שלא יודעים לכתוב משפט ומתקשים בקריאה בע"פ והמערכת משום מה לא שמה לב לזה?
איזו מן התחסדות וצדקנות, ואיזה מן סיפור מצויין שבטח עובר מה זה טוב בשדות אותם הוא צריך להצית,אבא שגורר למופעים וילדים אנלפבתיים!!
המסר פה הוא אחר לגמרי-לדפוק פנימה מהר כל מסמר שמעז לבלוט בצורה שונה.אם הילד בבית ספר ואבא שלו גורר אותו ברחבי הבית מסיבות שונות והוא אנלפבית, סביר שאף אחד לא ידע ולא יפריע .משפחה בחרה סגנון חיים אחר וכולם בבהלה מעושה עושים עליהם עליהום.רק שלא יפחידו עם אינדיבידואליות.למערכת לב חלש בעיניינים כאלה.
איזו מן התחסדות וצדקנות, ואיזה מן סיפור מצויין שבטח עובר מה זה טוב בשדות אותם הוא צריך להצית,אבא שגורר למופעים וילדים אנלפבתיים!!
המסר פה הוא אחר לגמרי-לדפוק פנימה מהר כל מסמר שמעז לבלוט בצורה שונה.אם הילד בבית ספר ואבא שלו גורר אותו ברחבי הבית מסיבות שונות והוא אנלפבית, סביר שאף אחד לא ידע ולא יפריע .משפחה בחרה סגנון חיים אחר וכולם בבהלה מעושה עושים עליהם עליהום.רק שלא יפחידו עם אינדיבידואליות.למערכת לב חלש בעיניינים כאלה.
-
ענת, אני חושבת שיש פה משהו קצת שונה מאשר פחד מאיניבידואליות:
בבי"ס נהוג לקיים אוסף של טקסים ופולחנים (שיעורים, דפי עבודה, עבודות, מבחנים, ציונים, וכו') שנחשבים כגורמים ללמידה. אנשים שצמחו במערכת הזאת למדו לתלות את הלמידה בקיום הטקסים והפולחנים האלה, ולכן ברור להם שאם אין טקסים - אין למידה. אני חושבת שהפקידים באמת מאמינים שמי שלא מקיים את הטקסים והפולחנים האלה נשאר אנאלפבית.
בבי"ס נהוג לקיים אוסף של טקסים ופולחנים (שיעורים, דפי עבודה, עבודות, מבחנים, ציונים, וכו') שנחשבים כגורמים ללמידה. אנשים שצמחו במערכת הזאת למדו לתלות את הלמידה בקיום הטקסים והפולחנים האלה, ולכן ברור להם שאם אין טקסים - אין למידה. אני חושבת שהפקידים באמת מאמינים שמי שלא מקיים את הטקסים והפולחנים האלה נשאר אנאלפבית.
-
תודה ענת על תמיכתך.
אני לא יודעת ולא מכירה את המשפחה בה מדובר אבל...
דרך ארץ ותקשורת טובה לא תעזור למי שצריך לקרוא חוזה להשכרת דירה
בגרות נפשית וחכמת חיים לא יכולים להחליף את היכולת לכתוב שיק
אני מאמינה שמה שנאמר לי, נאמר מתוך אמונה שזו אכן האמת
כאמור, אני לא מכירה את המשפחה
לדעתי, חשיבות מה שנאמר לי לגבי המשפחה, רלוונטי ר ק להבנת הצורך של משרד החינוך שמישהו של המערכת יהיה מעורב או לפחות מיודע לגבי הלימודים של הילדים שבחינוך ביתי.
לדעתי, כולנו רוצים ילדים מאושרים שיש להם את כ ל הכלים (פיזיים, רגשיים, מנטליים, כישוריים וכדומה)
לדעתי, כולנו רוצים לראות את ילדינו ממצים את כישוריהם הטבעיים ומממשים את חלומותיהם בקלות
יש הרבה דברים שלא עובדים במדינה (הביטוח הלאומי הוא אחד הגרועים שבהם) ובכל זאת, בפעם ה- 101: אין דבר שכולו רע ואין דבר שכולו טוב
אולי יש לנו מה להרוויח משיתוף פעולה עם המערכת
אילו נכונות לפגישה מדי פעם עם מורה או עם המנהל/ת בביה"ס הייתה מאפשרת לך לקבל אישור ביתי
ולהשתמש בשרותי ביה"ס, לפי שיקול דעתך, לפי צרכיהם ולפי רצונותיהם של ילדייך,
האם היית מתנגדת לזה כל כך?
יתכן שיהיו להם רעיונות טובים שאת או ילדייך לא חשבתם עליהם, וכל הצדדים ירוויחו. לא?
אני לא יודעת ולא מכירה את המשפחה בה מדובר אבל...
דרך ארץ ותקשורת טובה לא תעזור למי שצריך לקרוא חוזה להשכרת דירה
בגרות נפשית וחכמת חיים לא יכולים להחליף את היכולת לכתוב שיק
אני מאמינה שמה שנאמר לי, נאמר מתוך אמונה שזו אכן האמת
כאמור, אני לא מכירה את המשפחה
לדעתי, חשיבות מה שנאמר לי לגבי המשפחה, רלוונטי ר ק להבנת הצורך של משרד החינוך שמישהו של המערכת יהיה מעורב או לפחות מיודע לגבי הלימודים של הילדים שבחינוך ביתי.
לדעתי, כולנו רוצים ילדים מאושרים שיש להם את כ ל הכלים (פיזיים, רגשיים, מנטליים, כישוריים וכדומה)
לדעתי, כולנו רוצים לראות את ילדינו ממצים את כישוריהם הטבעיים ומממשים את חלומותיהם בקלות
יש הרבה דברים שלא עובדים במדינה (הביטוח הלאומי הוא אחד הגרועים שבהם) ובכל זאת, בפעם ה- 101: אין דבר שכולו רע ואין דבר שכולו טוב
אולי יש לנו מה להרוויח משיתוף פעולה עם המערכת
אילו נכונות לפגישה מדי פעם עם מורה או עם המנהל/ת בביה"ס הייתה מאפשרת לך לקבל אישור ביתי
ולהשתמש בשרותי ביה"ס, לפי שיקול דעתך, לפי צרכיהם ולפי רצונותיהם של ילדייך,
האם היית מתנגדת לזה כל כך?
יתכן שיהיו להם רעיונות טובים שאת או ילדייך לא חשבתם עליהם, וכל הצדדים ירוויחו. לא?
-
יונת, משיחות עם אנשים, יש כאן עוד משהו
אנשים רבים (לאו דווקא עובדי משרד החינוך) בטוחים שאף ילד לא ילמד אם לא יכריחו אותו
לדעתי זה לא נכון, זה אפילו מיותר "להוריד להם את הראש" בגלל זה
הם מוגבלים.
אנחנו יוצאי הדופן, ואנחנו (סליחה שאני מכלילה את המצטרפים החדשים) חלוצים עם העניין
זו האחריות ש ל נ ו להראות אחרת, וזה לא משהו שנאמר, זו מציאות שניצור לאורך השנים הבאות
א נ ח נ ו צריכים להיות הגמישים כי אנחנו רואים ומבינים את מה שהמערכת לא יכולה לקבל
המערכת רואה רק את השונות, את הפחד, את הנורמות המוטעות שנוצרו
כמו: "אם עוזבים ילד לנפשו, הוא לעולם לא ילמד לקרוא, ואין סיכוי שיכיר את התנ"ך"
הפולחנים, כמו שאת קוראת להם - הם תלותיות שנובעת מהנכות שלהם, לא מרוע או מתוך רצון לפגוע
זה תפקידנו - אם נרצה או לא - להראות אחרת
וזה... זה ייקח לנו שנים של עקשנות, נחישות והידברות
אנשים רבים (לאו דווקא עובדי משרד החינוך) בטוחים שאף ילד לא ילמד אם לא יכריחו אותו
לדעתי זה לא נכון, זה אפילו מיותר "להוריד להם את הראש" בגלל זה
הם מוגבלים.
אנחנו יוצאי הדופן, ואנחנו (סליחה שאני מכלילה את המצטרפים החדשים) חלוצים עם העניין
זו האחריות ש ל נ ו להראות אחרת, וזה לא משהו שנאמר, זו מציאות שניצור לאורך השנים הבאות
א נ ח נ ו צריכים להיות הגמישים כי אנחנו רואים ומבינים את מה שהמערכת לא יכולה לקבל
המערכת רואה רק את השונות, את הפחד, את הנורמות המוטעות שנוצרו
כמו: "אם עוזבים ילד לנפשו, הוא לעולם לא ילמד לקרוא, ואין סיכוי שיכיר את התנ"ך"
הפולחנים, כמו שאת קוראת להם - הם תלותיות שנובעת מהנכות שלהם, לא מרוע או מתוך רצון לפגוע
זה תפקידנו - אם נרצה או לא - להראות אחרת
וזה... זה ייקח לנו שנים של עקשנות, נחישות והידברות
-
נאווה יקרה,דברייך נשמעים כל כך נכונים וצודקים ומשכנעים.אני רחוקה עדיין מאד מהצורך באישור (אמא'לה.שנתיים.על מה אני מדברת?),וכשקראתי את קורות משפחת זיניגרד נבהלתי.הבנתי שיש כאן שתי ברירות,להשאר חסויה ולקוות שאף נשמה טובה לא תדווח עלינו כעל משפחה מסוכנת או מסכנת,או לקחת נשימה עמוקה,לקפוץ ראש לתוך הידברות עם המערכת ולהתפלל לטוב.לשאלתך בקשר לפגישות מזדמנות עם נציגי משרד החינוך-בטח שזה נשמע יפה וטוב.הלוואי והייתי יכולה להיות בטוחה שהם לא באים עם חיוך על הפנים ורשת פרפרים מוסתרת מאחורי הגב... (נהייתי פרנואידית אחרי מה שקראתי פה (-: ).
בקשר לאנאלפבתיות,אם השתמע שאני מצדיקה אותה-אז לא,מה פתאם.התכוונתי להגיד שאני בכלל לא בטוחה שהם אכן אנאלפבתיים,אבל שזה סיפור שתופס מצוין.ויתכן שמי שמסר לך אותו אכן האמין בתום לב שזה נכון.כל מה שאני כותבת כאן וקוראת כאן הוא בגדר גישושים ראשונים באפילה,וזו בטח לא הצהרה שלא אצטרף למאמצייך החלוציים והאמיצים.אני בעד יחסים של שיתוף פעולה,רווח והזנה הדדית,ולא היסתתרות ופחד.ברור.
בקשר לאנאלפבתיות,אם השתמע שאני מצדיקה אותה-אז לא,מה פתאם.התכוונתי להגיד שאני בכלל לא בטוחה שהם אכן אנאלפבתיים,אבל שזה סיפור שתופס מצוין.ויתכן שמי שמסר לך אותו אכן האמין בתום לב שזה נכון.כל מה שאני כותבת כאן וקוראת כאן הוא בגדר גישושים ראשונים באפילה,וזו בטח לא הצהרה שלא אצטרף למאמצייך החלוציים והאמיצים.אני בעד יחסים של שיתוף פעולה,רווח והזנה הדדית,ולא היסתתרות ופחד.ברור.
-
אמש שוחחתי שוב עם הייזל צעירי ושיתפתי אותה קצת בדינמיקה שיש כאן סביב נושא האישור
דיברנו על הפחד, על הטירטור, שיתפתי אותה בסיפורו של אלכסנדר והעלתי את רעיון הפגישה
אז ככה:
היא הודתה לי על העניין שעוררתי שמיקד אותה בחוקים שלא היו ידועים לה קודם (כמו: הביטוח, הזכות לקבל שרותים מביה"ס שהוא גם המנחה בנושא חומר הלימוד)
היא הודתה בפני שאין נהלים ברורים וחד משמעיים ואמרה שלאור היתרבות הפניות, יש צורך לגבש כאלו דחוף
היא תעביר את זה לטיפול ירושלים (לטיפול ארצי, לא מחוזי)
לגבי אפשרות הפגישה, היא לא בטוחה שזה נכון לעשות כי אין סיפור משפחה אחת דומה לזה של משפחה שניה,
אז השארנו את זה כרגע (לפחות עד לגיבוש נהלים ברורים וחד משמעיים)
העלתי גם את עניין קיום הדיון על תקציב לחינוך הביתי והפחד של אנשים מפני הפיקוח.
היא לא הגיבה כי ממילא זה לא בידיה אבל נתתי לה חומר למחשבה
והיא בעמדה מתאימה להעלאת נושאים אלו לדיון בירושלים (אין צורך לפנות מקום בבנק )
הגורם אליו יש לפנות עם הבקשה, בכל הארץ, הוא: המחלקה לביקור סדיר ולא שום גורם אחר
כל פניה לגורמים אחרים מביאה לטירטור המשפחה עד שהיא מתגלגלת למחלקה הנ"ל
הדברים שאני עומדת להביא להלן נכונים ר ק לגבי מחוז צפון
מחוז צפון חולש על כל הארץ מצפון לקו עכו - עפולה
הייזל צעירי שייכת למחוז ומעורבת בכל התיקים
מי שמבקש להתייעץ איתה, מוזמן להתקשר אליה לסלולרי: 050-665138
בעיקרון היא אמרה לי: "שיכתבו מכתב בקשה למחלקה לביקור סדיר"
חשוב ל א לציין את שמה של הייזל על מנת שלא ייווצר מצב,
בו היא תתקבל כתומכת ומעודדת חינוך ביתי ו...
מתן האישורים ייעצר
בכל משפחה נבדק המצב, מוערכים הצרכים, ניתנות הצעות ומגיעים להסכמה
מתוך 4 משפחות שהגישו השנה בקשות, 2 משפחות קיבלו אישור
ו-2 הכניסו את ילדיהן למערכת - בהסכמת ההורים, לא בכפייה / לא ע"י סרוב - בתאום
הייזל אישית מבטיחה לכל פונה אוזן קשבת
ואני יכולה להעיד שיש לה אוזן גדולה ולב רחב
היא אישה עדינה ונעימה ואני יכולה להבטיח לכם שלא תצטערו שדיברתם איתה
עם זאת, צריך לזכור שלא הייזל חותמת על האישור
אלא דוד וסרמן_, מנהל המחוז או שרת החינוך, _לימור ליבנת
דיברנו על הפחד, על הטירטור, שיתפתי אותה בסיפורו של אלכסנדר והעלתי את רעיון הפגישה
אז ככה:
היא הודתה לי על העניין שעוררתי שמיקד אותה בחוקים שלא היו ידועים לה קודם (כמו: הביטוח, הזכות לקבל שרותים מביה"ס שהוא גם המנחה בנושא חומר הלימוד)
היא הודתה בפני שאין נהלים ברורים וחד משמעיים ואמרה שלאור היתרבות הפניות, יש צורך לגבש כאלו דחוף
היא תעביר את זה לטיפול ירושלים (לטיפול ארצי, לא מחוזי)
לגבי אפשרות הפגישה, היא לא בטוחה שזה נכון לעשות כי אין סיפור משפחה אחת דומה לזה של משפחה שניה,
אז השארנו את זה כרגע (לפחות עד לגיבוש נהלים ברורים וחד משמעיים)
העלתי גם את עניין קיום הדיון על תקציב לחינוך הביתי והפחד של אנשים מפני הפיקוח.
היא לא הגיבה כי ממילא זה לא בידיה אבל נתתי לה חומר למחשבה
והיא בעמדה מתאימה להעלאת נושאים אלו לדיון בירושלים (אין צורך לפנות מקום בבנק )
הגורם אליו יש לפנות עם הבקשה, בכל הארץ, הוא: המחלקה לביקור סדיר ולא שום גורם אחר
כל פניה לגורמים אחרים מביאה לטירטור המשפחה עד שהיא מתגלגלת למחלקה הנ"ל
הדברים שאני עומדת להביא להלן נכונים ר ק לגבי מחוז צפון
מחוז צפון חולש על כל הארץ מצפון לקו עכו - עפולה
הייזל צעירי שייכת למחוז ומעורבת בכל התיקים
מי שמבקש להתייעץ איתה, מוזמן להתקשר אליה לסלולרי: 050-665138
בעיקרון היא אמרה לי: "שיכתבו מכתב בקשה למחלקה לביקור סדיר"
חשוב ל א לציין את שמה של הייזל על מנת שלא ייווצר מצב,
בו היא תתקבל כתומכת ומעודדת חינוך ביתי ו...
מתן האישורים ייעצר
בכל משפחה נבדק המצב, מוערכים הצרכים, ניתנות הצעות ומגיעים להסכמה
מתוך 4 משפחות שהגישו השנה בקשות, 2 משפחות קיבלו אישור
ו-2 הכניסו את ילדיהן למערכת - בהסכמת ההורים, לא בכפייה / לא ע"י סרוב - בתאום
הייזל אישית מבטיחה לכל פונה אוזן קשבת
ואני יכולה להעיד שיש לה אוזן גדולה ולב רחב
היא אישה עדינה ונעימה ואני יכולה להבטיח לכם שלא תצטערו שדיברתם איתה
עם זאת, צריך לזכור שלא הייזל חותמת על האישור
אלא דוד וסרמן_, מנהל המחוז או שרת החינוך, _לימור ליבנת
-
אישור לחינוך ביתי הוא אישור שניתן לשנה אחת ומתחדש כל שנה
התהליך הראשוני הוא המורכב והארוך ביותר:
הכל מתחיל בבקשה לחינוך ביתי במכתב שמופנה למחלקה לביקור סדיר במחוז אליו אתם שייכים
להתייעצות ניתן לפנות אל: הייזל צעירי 050-665138 - אפשרי בעילום שם וללא ציון מקום המגורים
המחלקה לביקור סדיר מכינה את החומר ומגישה אותו למנהל המחוז
מה כולל החומר?
מה מעניין אותם?
הייזל אומרת שעוד לא היה לה מקרה מורכב כל כך כמונו, ושבדרך כלל זה הרבה יותר מהיר וחלק
בשיחה שהייתה לנו על המחדל של אי הכרת החוק על ידי האנשים במערכת (כולל היא עצמה, המפקח ובודאי האנשים בשטח),
אמרה הייזל: "יש חורים בחוק ובהכרתו . ככל שיהיו יותר משפחות, כך נוכל לאתר ולסתום את החורים הללו והתהליך יהיה יותר ברור, יותר חלק ויותר קצר."
אני מאמינה שהיא צודקת
במקרה שלנו, גם אני חד הורית ועובדת, וגם יהונתן במצב רגיש מאוד כפי שאתם יודעים
הצורך שלנו להשתמש בשירותי משרד החינוך הוא נתון שהיה ידוע לי מלכתחילה
וביקשתי ממשרד החינוך הנחיות לגבי הכיסוי הביטוחי.
בקשה זו חשפה חוק שאומר שתלמיד חינוך ביתי רשאי לקבל שירותי חינוך מהרשות המקומית / משרד החינוך
לרבות: השתתפות בשעורים לפי בחירה, שעות חונך / מורה פרטי על פי תעריפי משרד החינוך (עבור מורה של המערכת: תוספת שעות עבודה)
זה עונה על הצורך של חלק מהתדיינים כאן לגבי קבלת תקציבים מהמשרד - כסף אולי לא, אבל שירותים - כן
כעת אני מחכה לאישור שנאמר לי שכבר אושר
הם כנראה נבהלו מהרעיון שאלך ישר לשרת החינוך
טוב, עכשיו אני צריכה לעדכן אתכם כשיגיע
ואח"כ לעדכן עד כמה הם מצליחים לתת את השירות שכל כך מאיים על המשך הישרדותם
הייזל כל הזמן מדגישה את הפחד ש "עוד הורים ירצו" ו "עוד תלמידים ירצו"
והמערכת תתפרק
ואני מרגיעה: כולנו יודעים שהמערכת על הפנים - אולי זה הפתח לשינוי?
אולי זה מה שיעורר את המהפכה במערכת שאנשים בורחים ממנה כל הזמן:
לבתי הספר הדמוקרטיים, לחינוך ביתי ולמערכות חינוך חלופיות גמישות אחרות
התהליך הראשוני הוא המורכב והארוך ביותר:
הכל מתחיל בבקשה לחינוך ביתי במכתב שמופנה למחלקה לביקור סדיר במחוז אליו אתם שייכים
להתייעצות ניתן לפנות אל: הייזל צעירי 050-665138 - אפשרי בעילום שם וללא ציון מקום המגורים
המחלקה לביקור סדיר מכינה את החומר ומגישה אותו למנהל המחוז
מה כולל החומר?
- חוות דעת הגננת / מורה אחרונה
- דו"ח קב"ס ו/או עו"ס מקומי
- תכנית לימודים - תאור אמצעי הלימוד והפעילויות המתוכננות
- ביקור בית
- דו"ח סיכום של המנחה או המפקח/ת על הקב"סים במחוז
מה מעניין אותם?
- הם רוצים להבטיח שהילד ידע לקרוא ולכתוב וחשבון בסיסי
- הם רוצים להבטיח שזה אכן לטובת הילד - שיחה שמטרתה לברר צרכים ומענה עליהם. הפתרונות אינם נכפים על ההורים. זהו למעשה מין משא ומתן או אולי דיון משותף על ראיית הצרכים של הילד על ידי ההורים והמענה הנכון לצרכים אלו על ידי ההורים והמערכת באמצעות הנציג בדיון. לפחות באיזור הצפון, שם דיון זה נעשה בדרך כלל עם הייזל צעירי, אני מבטיחה אישה קשובה ורגישה שתעשה את כל האפשר לספק את צורכי ילדכם לשביעות רצונכם.
- הם רוצים לוודא, שעל ידי פנייתכם לקבלת אישור לחינוך ביתי, ילדכם מבוטח כחוק ויש מי שעוקבים אחריו ואחר התפתחותו (פעם בשנה, בדרך כלל)
הייזל אומרת שעוד לא היה לה מקרה מורכב כל כך כמונו, ושבדרך כלל זה הרבה יותר מהיר וחלק
בשיחה שהייתה לנו על המחדל של אי הכרת החוק על ידי האנשים במערכת (כולל היא עצמה, המפקח ובודאי האנשים בשטח),
אמרה הייזל: "יש חורים בחוק ובהכרתו . ככל שיהיו יותר משפחות, כך נוכל לאתר ולסתום את החורים הללו והתהליך יהיה יותר ברור, יותר חלק ויותר קצר."
אני מאמינה שהיא צודקת
במקרה שלנו, גם אני חד הורית ועובדת, וגם יהונתן במצב רגיש מאוד כפי שאתם יודעים
הצורך שלנו להשתמש בשירותי משרד החינוך הוא נתון שהיה ידוע לי מלכתחילה
וביקשתי ממשרד החינוך הנחיות לגבי הכיסוי הביטוחי.
בקשה זו חשפה חוק שאומר שתלמיד חינוך ביתי רשאי לקבל שירותי חינוך מהרשות המקומית / משרד החינוך
לרבות: השתתפות בשעורים לפי בחירה, שעות חונך / מורה פרטי על פי תעריפי משרד החינוך (עבור מורה של המערכת: תוספת שעות עבודה)
זה עונה על הצורך של חלק מהתדיינים כאן לגבי קבלת תקציבים מהמשרד - כסף אולי לא, אבל שירותים - כן
כעת אני מחכה לאישור שנאמר לי שכבר אושר
הם כנראה נבהלו מהרעיון שאלך ישר לשרת החינוך
טוב, עכשיו אני צריכה לעדכן אתכם כשיגיע
ואח"כ לעדכן עד כמה הם מצליחים לתת את השירות שכל כך מאיים על המשך הישרדותם
הייזל כל הזמן מדגישה את הפחד ש "עוד הורים ירצו" ו "עוד תלמידים ירצו"
והמערכת תתפרק
ואני מרגיעה: כולנו יודעים שהמערכת על הפנים - אולי זה הפתח לשינוי?
אולי זה מה שיעורר את המהפכה במערכת שאנשים בורחים ממנה כל הזמן:
לבתי הספר הדמוקרטיים, לחינוך ביתי ולמערכות חינוך חלופיות גמישות אחרות
-
י ש - א י ש ו ר ! ! !
וזה הנוסח:
מדינת ישראל
משרד החינוך
מחוז צפון
י"ט כסלו, תשס"ב
4 דצמבר, 2001
לכבוד
משפחת פרנס
כפר תבור
פנייתכם בדבר פטור מחוק לימוד חובה לילדכם: יהונתן פרנס
בתוקף סמכותי לפי סעיף 5 [ב] לחוק לימוד חובה, תש"ט - 1949 כפי שאוצלה לי מידי שר החינוך והתרבות
[ילקוט הפרסומים תשל"ה, 1999], ולאחר ששוכנעתי כי אין התלמיד: יהונתן פרנס תאריך לידה: - - ת.ז.: - -
מסוגל ללמוד באופן סדיר במוסד חינוך מוכר, אני מורה כי הוריו של התחלמיד, נותן עבודתו והתלמיד עצמו יהיו
פטורים מן החובות המוטלים עליהם לפי סעיף 4 לחוק האמור.
הערה: פטור זה ניתן רק לשנה"ל תשס"ב
בכבוד רב,
דוד וסרמן
מנהל המחוז
העתקים:
מועצה מקומית כפר תבור (X4)
שירות התעסוקה, המדור לנוער
לשכת העבודה לנוער
ו... זה חתום!!! כלומר: זה סופי!!!
העתיד מקבל גוון קל של ורוד
וזה הנוסח:
מדינת ישראל
משרד החינוך
מחוז צפון
י"ט כסלו, תשס"ב
4 דצמבר, 2001
לכבוד
משפחת פרנס
כפר תבור
פנייתכם בדבר פטור מחוק לימוד חובה לילדכם: יהונתן פרנס
בתוקף סמכותי לפי סעיף 5 [ב] לחוק לימוד חובה, תש"ט - 1949 כפי שאוצלה לי מידי שר החינוך והתרבות
[ילקוט הפרסומים תשל"ה, 1999], ולאחר ששוכנעתי כי אין התלמיד: יהונתן פרנס תאריך לידה: - - ת.ז.: - -
מסוגל ללמוד באופן סדיר במוסד חינוך מוכר, אני מורה כי הוריו של התחלמיד, נותן עבודתו והתלמיד עצמו יהיו
פטורים מן החובות המוטלים עליהם לפי סעיף 4 לחוק האמור.
הערה: פטור זה ניתן רק לשנה"ל תשס"ב
בכבוד רב,
דוד וסרמן
מנהל המחוז
העתקים:
מועצה מקומית כפר תבור (X4)
שירות התעסוקה, המדור לנוער
לשכת העבודה לנוער
ו... זה חתום!!! כלומר: זה סופי!!!
העתיד מקבל גוון קל של ורוד
-
אני מקווה שאני לא מקלקלת את השמחה, אבל כדאי לשים לב שאישור כזה ניתן רק "לאחר ששוכנעתי כי אין התלמיד (...) מסוגל ללמוד באופן סדיר במוסד חינוך מוכר". כלומר, אישור לחינוך ביתי שמתבסס על סעיף 5 [ב] לחוק לימוד חובה לא ימשיך לתפוס ברגע שהילד מבריא מספיק ללכת לבי"ס רגיל.
קודם כל - ברכותי! אפשר להתחיל לנשום.
אבל - אני לא מבינה - זה לא אישור לחינוך ביתי, זה פטור מחוק חינוך חובה. מישהו יודע אם האשור קיים, בכלל, במדינה?
אבל - אני לא מבינה - זה לא אישור לחינוך ביתי, זה פטור מחוק חינוך חובה. מישהו יודע אם האשור קיים, בכלל, במדינה?
-
יונת, אי אפשר לקלקל את השמחה.זהו הנוסח, לא חשוב מה הסיבות האמיתיות
אנחנו יכולים, כקבוצה, לנהל מו"מ עם שרת החינוך על שינוי הנוסח,
או אולי זה דורש מאבק משפטי מורכב יותר
אבל...
למעשה, אם אימא שלו לא מוכנה לשלוח אותו לביה"ס באופן סדיר,
הרי שהוא אינו מסוגל ללמוד באופן סדיר - זו לא חייבת להיות מסוגלות שכלית או גופנית
האישור הנ"ל הוא אישור לחינוך ביתי. מה שמבדיל אותו מלהיות אישור קבוע לפטור היא ההערה שאישור זה מוגבל לשנה
בשנה הבאה צריך רק להאריך, ולמיטב ידיעתי הנוהל הוא כזה:
לקראת סוף שנה זו, הייזל ואני ניפגש, ביחד עם יהונתן.
היא תתרשם מהעבודה הנהדרת שאני עושה איתו (איך לא? הרי אין כמוני!! )
תמליץ על הארכת האישור, ואני מסודרת לשנה הבאה.
כך הנוהל משנה לשנה
אז כל זמן שאין שינוי דרסטי במצב, וכל זמן שאני צריכה לדבר עם הייזל, אני מסודרת!!!
מעבר לזה, אנחנו קבוצה שעם כל השוני שיש בין פרטיה,
יש הומוגניות ברצון להיות האחראים על חינוך ילדינו
אנחנו לא חייבים להיות הומוגנים בדרך ליישום החינוך הביתי
כי אנחנו לא הומוגניים בדרך חיינו
לדעתי, אנחנו צריכים להתחיל לדבר עם מערכת החינוך כקבוצה
אני יודעת שיש בינינו אנשים שרגישים לעניין ההתאגדות
אבל קבוצה יוצרת נורמות בסיסיות,
קבוצה סוללת דרך ברורה, ידועה מראש
תארו לעצמכם משפחה שרוצה חינוך ביתי, עוברת הליך ידוע ו"משופשף"
ממלאת טפסים, חותמת על נוסח בקשה שמוסכם מראש
ועוברת הליך פשוט וברור, כשמאחוריה עמותה או ארגון של הורים
קבוצה שכבר יש לה קשרים במערכת, ושיכולה לסלול דרך קלה יותר
קבוצה שיודעת היטב את החוקים ומנחה את ההורים לדרוש את שמגיע לילדיהם בזכות
מה דעתכם? המעוניינים מוזמנים להתפקד בדואל: [email protected]
אנא ציינו אם אתם יכולים למלא תפקיד בעמותה שכזאת / אירגון שכזה
אנחנו יכולים, כקבוצה, לנהל מו"מ עם שרת החינוך על שינוי הנוסח,
או אולי זה דורש מאבק משפטי מורכב יותר
אבל...
למעשה, אם אימא שלו לא מוכנה לשלוח אותו לביה"ס באופן סדיר,
הרי שהוא אינו מסוגל ללמוד באופן סדיר - זו לא חייבת להיות מסוגלות שכלית או גופנית
האישור הנ"ל הוא אישור לחינוך ביתי. מה שמבדיל אותו מלהיות אישור קבוע לפטור היא ההערה שאישור זה מוגבל לשנה
בשנה הבאה צריך רק להאריך, ולמיטב ידיעתי הנוהל הוא כזה:
לקראת סוף שנה זו, הייזל ואני ניפגש, ביחד עם יהונתן.
היא תתרשם מהעבודה הנהדרת שאני עושה איתו (איך לא? הרי אין כמוני!! )
תמליץ על הארכת האישור, ואני מסודרת לשנה הבאה.
כך הנוהל משנה לשנה
אז כל זמן שאין שינוי דרסטי במצב, וכל זמן שאני צריכה לדבר עם הייזל, אני מסודרת!!!
מעבר לזה, אנחנו קבוצה שעם כל השוני שיש בין פרטיה,
יש הומוגניות ברצון להיות האחראים על חינוך ילדינו
אנחנו לא חייבים להיות הומוגנים בדרך ליישום החינוך הביתי
כי אנחנו לא הומוגניים בדרך חיינו
לדעתי, אנחנו צריכים להתחיל לדבר עם מערכת החינוך כקבוצה
אני יודעת שיש בינינו אנשים שרגישים לעניין ההתאגדות
אבל קבוצה יוצרת נורמות בסיסיות,
קבוצה סוללת דרך ברורה, ידועה מראש
תארו לעצמכם משפחה שרוצה חינוך ביתי, עוברת הליך ידוע ו"משופשף"
ממלאת טפסים, חותמת על נוסח בקשה שמוסכם מראש
ועוברת הליך פשוט וברור, כשמאחוריה עמותה או ארגון של הורים
קבוצה שכבר יש לה קשרים במערכת, ושיכולה לסלול דרך קלה יותר
קבוצה שיודעת היטב את החוקים ומנחה את ההורים לדרוש את שמגיע לילדיהם בזכות
מה דעתכם? המעוניינים מוזמנים להתפקד בדואל: [email protected]
אנא ציינו אם אתם יכולים למלא תפקיד בעמותה שכזאת / אירגון שכזה
-
- הצטרפות: 11 דצמבר 2001, 20:13
הכל חלומות באספמיה.
הממשלה לא תתיר את הרסן. היא צריכה להחזיק אותנו קצר: כפי שמאו-צה-טונג החזיק את אוכלוסיתו.
מבחינה זאת, הפוליטיקאים שלנו הם לא טובים מסטלין.
אזרחי ישראל, מתי תתפכחו כבר !!
הממשלה לא תתיר את הרסן. היא צריכה להחזיק אותנו קצר: כפי שמאו-צה-טונג החזיק את אוכלוסיתו.
מבחינה זאת, הפוליטיקאים שלנו הם לא טובים מסטלין.
אזרחי ישראל, מתי תתפכחו כבר !!
נאווה ויונתן - מזל טוב וכה לחי.
לגבי אישור שכותרתו חינוך ביתי, לא תקבלו כי אין מונח כזה בחוק ולכן אין אפשרות להנפיק מסמך כזה.
המשמעות הישירה של המסמך היא שיונתן יכול להשאר בבית בלי לעבור על החוק.
כדאי שתדעי לגבי החוק:
לפי סעיף 5ב (פטור) השר יכול לתת פטור משני טעמים (תקציר לשון החוק).
(1) אם קיימים טעמים מיוחדים לכך שהילד לא ילמד במוסד חינוך מוכר והילד מקבל באופן פרטי לימוד שיטתי מניח את הדעת או (2) השר משוכנע שאין הילד מסוגל ללמוד באופן סדיר במוסד מוכר. מצויין בלשון החוק שהשר רשאי לקבוע כל תנאי וסייג הנראים לו.
מובן שהסעיף הראשון (5, ב, 1, 1) מתאים יותר מזה שקבלתם (5, ב, 1, 2) אבל בכל זאת ההישג שלכם מרשים.
ההבדל הוא שבסעיף הראשון של החוק, לא מוגדרת סיבת הפטור, אלא אך ורק שיקול דעתו של השר (או מי שהוסמך על ידו). כלומר השר חושב שיש "טעמים מיוחדים" לכך שעל הילד לא יחול חוק חינוך חובה.
בסעיף השני מוגדרת הסיבה למתן הפטור. הסיבה היא שהשר משוכנע שהילד אינו מסוגל ללמוד באופן סדיר.
לפי המכתב שקבלת כנראה שפטרו אתכם על סמך הסעיף השני. כפי שאמרתי זה בהחלט פותר מספר בעיות ובראשן את בעיית החוקיות אולם זה גם במידה מסוימת פגיעה בילד כי הסיבה לבקשתך היא לא חוסר יכולתו אלא בחירה חופשית שלך כהורה.
כנראה שכפי שציינת מצבו הנפשי של יונתן הוא שאפשר למשרד לתת לך את האישור בלי ליצור תקדים שעלול לסכן את משרד החינוך בהמשך.
לגבי אישור שכותרתו חינוך ביתי, לא תקבלו כי אין מונח כזה בחוק ולכן אין אפשרות להנפיק מסמך כזה.
המשמעות הישירה של המסמך היא שיונתן יכול להשאר בבית בלי לעבור על החוק.
כדאי שתדעי לגבי החוק:
לפי סעיף 5ב (פטור) השר יכול לתת פטור משני טעמים (תקציר לשון החוק).
(1) אם קיימים טעמים מיוחדים לכך שהילד לא ילמד במוסד חינוך מוכר והילד מקבל באופן פרטי לימוד שיטתי מניח את הדעת או (2) השר משוכנע שאין הילד מסוגל ללמוד באופן סדיר במוסד מוכר. מצויין בלשון החוק שהשר רשאי לקבוע כל תנאי וסייג הנראים לו.
מובן שהסעיף הראשון (5, ב, 1, 1) מתאים יותר מזה שקבלתם (5, ב, 1, 2) אבל בכל זאת ההישג שלכם מרשים.
ההבדל הוא שבסעיף הראשון של החוק, לא מוגדרת סיבת הפטור, אלא אך ורק שיקול דעתו של השר (או מי שהוסמך על ידו). כלומר השר חושב שיש "טעמים מיוחדים" לכך שעל הילד לא יחול חוק חינוך חובה.
בסעיף השני מוגדרת הסיבה למתן הפטור. הסיבה היא שהשר משוכנע שהילד אינו מסוגל ללמוד באופן סדיר.
לפי המכתב שקבלת כנראה שפטרו אתכם על סמך הסעיף השני. כפי שאמרתי זה בהחלט פותר מספר בעיות ובראשן את בעיית החוקיות אולם זה גם במידה מסוימת פגיעה בילד כי הסיבה לבקשתך היא לא חוסר יכולתו אלא בחירה חופשית שלך כהורה.
כנראה שכפי שציינת מצבו הנפשי של יונתן הוא שאפשר למשרד לתת לך את האישור בלי ליצור תקדים שעלול לסכן את משרד החינוך בהמשך.
-
- הצטרפות: 11 דצמבר 2001, 23:15
מזל טוב נאוה
לאור אורך התיאור של מסע היסורים שנפל בחלקך עד לרגע מיוחל זה, אנחנו נשאר בצל עוד כ 15 שנה. כלומר, עד שחוק חינוך חובה לא יחול על ילדנו. השאלה היא האם כדאי לקחת את הסיכון ולבקש אישור או להתעלם ולקוות לטוב.
לאור אורך התיאור של מסע היסורים שנפל בחלקך עד לרגע מיוחל זה, אנחנו נשאר בצל עוד כ 15 שנה. כלומר, עד שחוק חינוך חובה לא יחול על ילדנו. השאלה היא האם כדאי לקחת את הסיכון ולבקש אישור או להתעלם ולקוות לטוב.
לנאווה ולכולם
אולי בגלל שאני כרגע בארה"ב ופה המאבק כבר הוכרע באופן חוקי, קשה לי לקבל את גישת ה- נסתתר ואולי לא ימצאו אותנו...
נראה לי שיחד עם ההחלטה לחנך את הילד בבית יש גם אני מאמין מסוים...?
על זכות ההורה להחליט לגבי ילדיו, על איכות מסוימת של חינוך.
זהו נושא עקרוני ולדעתי בנושאים עקרוניים יש להכריע באופן עקרוני...
לא מאבק אישי של כל משפחה
לא חצאי בריתות עם משרד החינוך!
צריך שיהיה ארגון הורים שמוכן להשקיע גם אם זה אומר כסף... וגם אם זה אומר התמודדות חוקית כמו בגץ
המאבק בארה"ב נמשך כמעט 20 שנה בחלק מהמדינות, אבל צריך להתחיל כדי שיהיה המשך.
אולי בגלל שאני כרגע בארה"ב ופה המאבק כבר הוכרע באופן חוקי, קשה לי לקבל את גישת ה- נסתתר ואולי לא ימצאו אותנו...
נראה לי שיחד עם ההחלטה לחנך את הילד בבית יש גם אני מאמין מסוים...?
על זכות ההורה להחליט לגבי ילדיו, על איכות מסוימת של חינוך.
זהו נושא עקרוני ולדעתי בנושאים עקרוניים יש להכריע באופן עקרוני...
לא מאבק אישי של כל משפחה
לא חצאי בריתות עם משרד החינוך!
צריך שיהיה ארגון הורים שמוכן להשקיע גם אם זה אומר כסף... וגם אם זה אומר התמודדות חוקית כמו בגץ
המאבק בארה"ב נמשך כמעט 20 שנה בחלק מהמדינות, אבל צריך להתחיל כדי שיהיה המשך.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
ונאוה, אני רוצה להוסיף (חוץ מהברכות הברורות) שזו תמצית הציונות:
אם תרצו אין זו אגדה -בנימין זאב הרצל
אם תרצו אין זו אגדה -בנימין זאב הרצל
-
אריאלה, למרות המרחק, אני מודה על תמיכתך
מה קורה אנשים?
הרימו ראש
ואימרו בקול רם את מה שאתם מאמינים בו
מה יעשו לכם?
יאסרו אתכם?
אם נכון לכם לעשות חינוך ביתי
ואם אתם חושבים שזו זכות חוקית שלכם,
קומו ודירשו את מה שמגיע לכם
אני מחכה לכם ב- אירגון לחינוך ביתי
או בדואל [email protected]
מה קורה אנשים?
הרימו ראש
ואימרו בקול רם את מה שאתם מאמינים בו
מה יעשו לכם?
יאסרו אתכם?
אם נכון לכם לעשות חינוך ביתי
ואם אתם חושבים שזו זכות חוקית שלכם,
קומו ודירשו את מה שמגיע לכם
אני מחכה לכם ב- אירגון לחינוך ביתי
או בדואל [email protected]
-
המשך המסע
אמרתי לכם שזה לא נגמר....
ליאורה (מנהלת החינוך במועצה המקומית) התקשרה היום בנימה של אדם טוב כדי לברר אם קיבלתי דואר, והתנדבה לשלוח לי עותק של האישור.
שאלתי: מה המשמעות?
ליאורה: קודם כל אני אבטל את התלונה במשטרה (היא לא יודעת שכבר הייתי שם עם האישור ושזה סוגר את התיק )
אני: וחוץ מזה?
ליאורה: אנחנו לא נכריח אותך לשלוח את הילד לביה"ס ואת באמת לא תבואי
אני: ומה עם התוכנית? היא מאושרת
ליאורה: את התכנית עשית עם הייזל, זה פטור, לא אמרו לי כלום
אני: או קיי, תוך כמה זמן את מבטחת את הילד וכמה זה יעלה לי?
ליאורה: אני לא מבטחת, זה פטור
אני: אבל הוא שייך למערכת החינוך
ליאורה: לא זה פטור אני לא מבטחת
אני: או קיי, אטפל בזה
מכאן, חוייגו שני מספרים עם הדיווח: להייזל ולדבורה - שיטפלו ויעמידו את האישה על טעותה
אמרתי לכם שאפשר לסמוך על ליאורה?
אפשר לסמוך עליה שהיא תשתמש בכל מה שהיא יכולה כדי להפריע ולמנוע מיהונתן את מה שמגיע לו
אלוהים ישלם לה כגמולה - הוא בטח יהיה יצירתי יותר מכל מה שאני מצליחה להעלות על הדעת
אמרתי לכם שזה לא נגמר....
ליאורה (מנהלת החינוך במועצה המקומית) התקשרה היום בנימה של אדם טוב כדי לברר אם קיבלתי דואר, והתנדבה לשלוח לי עותק של האישור.
שאלתי: מה המשמעות?
ליאורה: קודם כל אני אבטל את התלונה במשטרה (היא לא יודעת שכבר הייתי שם עם האישור ושזה סוגר את התיק )
אני: וחוץ מזה?
ליאורה: אנחנו לא נכריח אותך לשלוח את הילד לביה"ס ואת באמת לא תבואי
אני: ומה עם התוכנית? היא מאושרת
ליאורה: את התכנית עשית עם הייזל, זה פטור, לא אמרו לי כלום
אני: או קיי, תוך כמה זמן את מבטחת את הילד וכמה זה יעלה לי?
ליאורה: אני לא מבטחת, זה פטור
אני: אבל הוא שייך למערכת החינוך
ליאורה: לא זה פטור אני לא מבטחת
אני: או קיי, אטפל בזה
מכאן, חוייגו שני מספרים עם הדיווח: להייזל ולדבורה - שיטפלו ויעמידו את האישה על טעותה
אמרתי לכם שאפשר לסמוך על ליאורה?
אפשר לסמוך עליה שהיא תשתמש בכל מה שהיא יכולה כדי להפריע ולמנוע מיהונתן את מה שמגיע לו
אלוהים ישלם לה כגמולה - הוא בטח יהיה יצירתי יותר מכל מה שאני מצליחה להעלות על הדעת
-
אז חלק בוודאי יושבים, מהנהנים ראשם מחייכים ואומרים:
"לא לומדת, הנאוה הזאת, אמרנו לה והיא לא הקשיבה, חשבה שתשנה את העולם"
ויש שעוקבים יותר מקרוב ואומרים לעצמם אולי:
"היא לא לומדת, והיא הולכת להסתבך איתם"
וכולכם צודקים
האישור לחינוך ביתי או נכון יותר, הפטור אכן הפך את הישארותו בבית של יהונתן לחוקית
אבל לא ביטא את ההסכם שהיה לי עם משרד ביקור סדיר
ואיפשר לליאורה להתנער
התקשרתי למנהל המחוז ותבעתי לדעת למה חתם על נוסח זה של אישור
הוא לא אהב את השיחה,
במיוחד היה מביך כאשר הוא לא ידע פרטים שעלו מתוך תכנית הלימודים,
ושהיו מבוססים על בירורים שנעשו לאורך התהליך שלי מול משרד ביקור סדיר
אמרתי: זה בתוכנית הלימודים, החומר היה אצלך, לא קראת אותו?
בשביל מה לטרטר אותי להכין תכנית לימודים אם ממילא אתה לא מתייחס אליה?
כדי לתת לי ולאחרים את האשליה שאתם רציניים?
הוא נשאר ללא מענה
שולה בוחבוט, המפקחת של ביקור סדיר, גם נשמעה מופתעת מהעובדות
ושאלה במפגיע: את לא חושבת שאת מגזימה? גם חינוך ביתי וגם שניתן לילד שירותים?
עניתי: כן! כך סוכם עם משרדך וזה חוקי, כפי שהתברר לפני כחודש וחצי
כל אחד מהם בנפרד הבטיח לבדוק את הדברים במשרד החינוך
אתמול הייתה ישיבה חודשית של כל המפקחים בארץ.
הנושא נדון ודבורה צריכה עכשיו לדון בעניין עם היועץ המשפטי
העניין עכשיו: איך לבצע מעשית את השילוה הזה של חינוך ביתי שמקבל שירותים
הפתרון המוצע: רישום הילד לביה"ס + החזקת הפטור
זה יחייב את המועצה לבטח וגם לתת את כל השירותים שיהונתן רוצה
דבורה מדברת על הרישום כאקט טכני בלבד
אני אמרתי שאני מעדיפה לקבל מסמך כתוב שמפרט את ההבנות לגבי הרישום
רישום יחייב אותי, מן הסתם, לשלם את אגרת החינוך
אבל הפטור יציל אותי מכל השאר
דבורה מדברת על הבעייתיות שנוצרה ומחברת אותה לעובדה ששמה שאני מבקשת מהווה תקדים
ומדגישה שהפתיחות לזה נובעת מהעובדה שכך הדברים בארה"ב
"לא לומדת, הנאוה הזאת, אמרנו לה והיא לא הקשיבה, חשבה שתשנה את העולם"
ויש שעוקבים יותר מקרוב ואומרים לעצמם אולי:
"היא לא לומדת, והיא הולכת להסתבך איתם"
וכולכם צודקים
האישור לחינוך ביתי או נכון יותר, הפטור אכן הפך את הישארותו בבית של יהונתן לחוקית
אבל לא ביטא את ההסכם שהיה לי עם משרד ביקור סדיר
ואיפשר לליאורה להתנער
התקשרתי למנהל המחוז ותבעתי לדעת למה חתם על נוסח זה של אישור
הוא לא אהב את השיחה,
במיוחד היה מביך כאשר הוא לא ידע פרטים שעלו מתוך תכנית הלימודים,
ושהיו מבוססים על בירורים שנעשו לאורך התהליך שלי מול משרד ביקור סדיר
אמרתי: זה בתוכנית הלימודים, החומר היה אצלך, לא קראת אותו?
בשביל מה לטרטר אותי להכין תכנית לימודים אם ממילא אתה לא מתייחס אליה?
כדי לתת לי ולאחרים את האשליה שאתם רציניים?
הוא נשאר ללא מענה
שולה בוחבוט, המפקחת של ביקור סדיר, גם נשמעה מופתעת מהעובדות
ושאלה במפגיע: את לא חושבת שאת מגזימה? גם חינוך ביתי וגם שניתן לילד שירותים?
עניתי: כן! כך סוכם עם משרדך וזה חוקי, כפי שהתברר לפני כחודש וחצי
כל אחד מהם בנפרד הבטיח לבדוק את הדברים במשרד החינוך
אתמול הייתה ישיבה חודשית של כל המפקחים בארץ.
הנושא נדון ודבורה צריכה עכשיו לדון בעניין עם היועץ המשפטי
העניין עכשיו: איך לבצע מעשית את השילוה הזה של חינוך ביתי שמקבל שירותים
הפתרון המוצע: רישום הילד לביה"ס + החזקת הפטור
זה יחייב את המועצה לבטח וגם לתת את כל השירותים שיהונתן רוצה
דבורה מדברת על הרישום כאקט טכני בלבד
אני אמרתי שאני מעדיפה לקבל מסמך כתוב שמפרט את ההבנות לגבי הרישום
רישום יחייב אותי, מן הסתם, לשלם את אגרת החינוך
אבל הפטור יציל אותי מכל השאר
דבורה מדברת על הבעייתיות שנוצרה ומחברת אותה לעובדה ששמה שאני מבקשת מהווה תקדים
ומדגישה שהפתיחות לזה נובעת מהעובדה שכך הדברים בארה"ב
-
- הצטרפות: 04 אוקטובר 2001, 23:00
כל הכבוד נאוה, ומזל טוב, ותמשיכי להיות חזקה!
אחרי שקראתי בשקיקה את כל התכתובת פה, רצתי לחפש את האישור שקיבלנו כדי לודא את הנוסח. הפתעה- ציטוט-
לבקשתכם, ועל פי המלצת מנהל מחוז דרום, ד"ר איציק תומר, החלטתי לאפשר לילדכם חינוך ביתי.
לאור המלצתו של מנהל המחוז הפטור הוא זמני לשנה, ובתום שנת הלימודים יש להעביר את ההחלטה על המשך הלימודים בפני ועדת השמה.
שלכם, יוסי שריד.
אפשר ללמוד כמה דברים מהמכתב הזה, וגם אסביר מה שעלול להיות סתום למי מכם.
קודם כל- האשור ישן. השר הקודם חתם עליו בסוף ימיו במשרד החנוך- יוני 2000. דבר שני- כנראה שהשאננות שלי הרחיקה לכת- פשוט שכחתי מה קיבלתי והרשיתי לעצמי "לשבת בצל ולנוח". שלישי- הנוסח מעיד אולי על פתיחות ואולי על אי בהירות בחוק, אבל זהו אשור לחנוך ביתי ולא פטור מחנוך חובה! ואחרון ואולי הכי משמעותי- ועדת השמה.
חייבת לסגור. אמשיך בהערה נוספת.
אחרי שקראתי בשקיקה את כל התכתובת פה, רצתי לחפש את האישור שקיבלנו כדי לודא את הנוסח. הפתעה- ציטוט-
לבקשתכם, ועל פי המלצת מנהל מחוז דרום, ד"ר איציק תומר, החלטתי לאפשר לילדכם חינוך ביתי.
לאור המלצתו של מנהל המחוז הפטור הוא זמני לשנה, ובתום שנת הלימודים יש להעביר את ההחלטה על המשך הלימודים בפני ועדת השמה.
שלכם, יוסי שריד.
אפשר ללמוד כמה דברים מהמכתב הזה, וגם אסביר מה שעלול להיות סתום למי מכם.
קודם כל- האשור ישן. השר הקודם חתם עליו בסוף ימיו במשרד החנוך- יוני 2000. דבר שני- כנראה שהשאננות שלי הרחיקה לכת- פשוט שכחתי מה קיבלתי והרשיתי לעצמי "לשבת בצל ולנוח". שלישי- הנוסח מעיד אולי על פתיחות ואולי על אי בהירות בחוק, אבל זהו אשור לחנוך ביתי ולא פטור מחנוך חובה! ואחרון ואולי הכי משמעותי- ועדת השמה.
חייבת לסגור. אמשיך בהערה נוספת.
-
לאה,
תודה על הערתך, היא עודדה אותי להמשיך את הדיווח
עידכון
אז ככה, הגענו אל המנוחה והנחלה!!!!!
כבר חודשיים שיהונתן נהנה מהמועדונית בכדורי (יש לו שם אהבה חדשה בשם סתו)
לפני שבועיים רשמתי את יהונתן לביה"ס,
המועצה ביטחה אותו
והיום הוא משלב כבר שעורים פרטיים באנגלית (שעתיים בשבוע - ע"ח משרד החינוך)
עם ביקורים בפינת החי של ביה"ס ובגני הילדים
בתחילה מנעו ממנו לשחק בחצר בהפסקות אבל גם זה סודר
אחת המורות של כיתה א' הזמינה אותו להשתתף בשעור חשבון
זה החמיא לו ועניין אותו - ייתכן מאוד שהוא ישתלב מדי פעם בשעורים
(בשעה האחרונה - לאחר סגירת פינת החי ועד להסעה של המועדונית)
יהונתן נעשה כל כך עסוק (הוא נהנה מכל רגע), שצריך עכשיו לוודא שיש לו זמן לעצמו ולנו
מבחינת משרד החינוך, נשאר רק לסגור דברים אחרונים עם המרפאה עם חיות (שעתיים בשבוע - שוב, ע"ח משרד החינוך)
כרגע, אנחנו קוראים יחד את "הארי פוטר" הספר הראשון ונהנים מכל רגע
המאבק על שנה זו הסתיים
עכשיו ממשיך המאבק על נוסח מתאים ועל הפיכת מה שקיבלנו לנורמה
ו... מאבק על השנה הבאה, כמובן!!
תודה על הערתך, היא עודדה אותי להמשיך את הדיווח
עידכון
אז ככה, הגענו אל המנוחה והנחלה!!!!!
כבר חודשיים שיהונתן נהנה מהמועדונית בכדורי (יש לו שם אהבה חדשה בשם סתו)
לפני שבועיים רשמתי את יהונתן לביה"ס,
המועצה ביטחה אותו
והיום הוא משלב כבר שעורים פרטיים באנגלית (שעתיים בשבוע - ע"ח משרד החינוך)
עם ביקורים בפינת החי של ביה"ס ובגני הילדים
בתחילה מנעו ממנו לשחק בחצר בהפסקות אבל גם זה סודר
אחת המורות של כיתה א' הזמינה אותו להשתתף בשעור חשבון
זה החמיא לו ועניין אותו - ייתכן מאוד שהוא ישתלב מדי פעם בשעורים
(בשעה האחרונה - לאחר סגירת פינת החי ועד להסעה של המועדונית)
יהונתן נעשה כל כך עסוק (הוא נהנה מכל רגע), שצריך עכשיו לוודא שיש לו זמן לעצמו ולנו
מבחינת משרד החינוך, נשאר רק לסגור דברים אחרונים עם המרפאה עם חיות (שעתיים בשבוע - שוב, ע"ח משרד החינוך)
כרגע, אנחנו קוראים יחד את "הארי פוטר" הספר הראשון ונהנים מכל רגע
המאבק על שנה זו הסתיים
עכשיו ממשיך המאבק על נוסח מתאים ועל הפיכת מה שקיבלנו לנורמה
ו... מאבק על השנה הבאה, כמובן!!
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2001, 12:42
- דף אישי: הדף האישי של יפעת_גת*
נאוה, לא עקבתי, מה הבעיה של יונתן שכל הזמן מוזכרת?
-
יהונתן היה בשנה שעברה בגן בעייתי עם המון אלימות
בנוסף הוא עבר התעללות מילולית רגשית / נפשית על ידי אחת הסייעות
כיוון שיהונתן הוא ילד רגיש במיוחד,
וכיוון שממילא היה צעיר רגשית,
הוא הגיב לעניין במצוקה רבה...
ניסיתי ליצור דיאלוג עם הגננת
פניתי SOS לעזרת הפסיכולוגית של הגן
כשפניתי לבסוף לבריאות הנפש, לעזרה
פניתי וביקשתי מהגננת למלא טופס של התבוננות חיצונית על התנהגות הילד
היא סרבה ואני פתחתי במסע לקבלת מידע
כשהגעתי למחלקה המשפטית בירושלים נאמר לי:
_"טובת הילד לטווח ארוך היא שהגננת לא תמלא את הטופס
אם היא תמלא, הוא יצטרך להיכנס לתיק האישי
ואז... אם הוא יהיה שובב ויגיע למשפט, יפתחו את התיק האישי
ואם היא כתבה ... זה יכול לשמש נגדו"_
בתחילת פברואר שלפתי אותו במצב נפשי קשה מהגן
איפשרתי למערכת ולשבץ אותו במקום אחר
והוא סיים את השנה בגן מעולה
אבל...
הוא בעיקר שיחק ב"בנייה" ועסק בפעילות חברתית
הביטחון קצת חזר אליו ורגישותו שוב נראתה.
עד לסוף השנה, הוא לא יצר, לא שיתף פעולה עם פעילות יזומה
הוא החל שוב ליצור רק באמצע החופש הגדול: ציור, גזירה, יצירה של דברים מחומרים שונים, שיקויים ועוד כיד הדימיון
הוא "חוזר הביתה", חוזר לעצמו - כל פעם עוד קצת
מקווה שזה עונה לך, שזה מבהיר
בנוסף הוא עבר התעללות מילולית רגשית / נפשית על ידי אחת הסייעות
כיוון שיהונתן הוא ילד רגיש במיוחד,
וכיוון שממילא היה צעיר רגשית,
הוא הגיב לעניין במצוקה רבה...
ניסיתי ליצור דיאלוג עם הגננת
פניתי SOS לעזרת הפסיכולוגית של הגן
כשפניתי לבסוף לבריאות הנפש, לעזרה
פניתי וביקשתי מהגננת למלא טופס של התבוננות חיצונית על התנהגות הילד
היא סרבה ואני פתחתי במסע לקבלת מידע
כשהגעתי למחלקה המשפטית בירושלים נאמר לי:
_"טובת הילד לטווח ארוך היא שהגננת לא תמלא את הטופס
אם היא תמלא, הוא יצטרך להיכנס לתיק האישי
ואז... אם הוא יהיה שובב ויגיע למשפט, יפתחו את התיק האישי
ואם היא כתבה ... זה יכול לשמש נגדו"_
בתחילת פברואר שלפתי אותו במצב נפשי קשה מהגן
איפשרתי למערכת ולשבץ אותו במקום אחר
והוא סיים את השנה בגן מעולה
אבל...
הוא בעיקר שיחק ב"בנייה" ועסק בפעילות חברתית
הביטחון קצת חזר אליו ורגישותו שוב נראתה.
עד לסוף השנה, הוא לא יצר, לא שיתף פעולה עם פעילות יזומה
הוא החל שוב ליצור רק באמצע החופש הגדול: ציור, גזירה, יצירה של דברים מחומרים שונים, שיקויים ועוד כיד הדימיון
הוא "חוזר הביתה", חוזר לעצמו - כל פעם עוד קצת
מקווה שזה עונה לך, שזה מבהיר
שלום, אני רואה שמזמן לא כתבו כאן, אבל יש לי כמה שאלות:
- מה קורה אם לא מבקשים אישור , ופשוט לא שולחים את הילד לגן/בית ספר? ההרגשה שלי היא שיש כזה בלגן במדינה שמי יטריח את עצמו לבדוק מה קורה בכלל. אם אף פעם לא שלחתי ילד למעון או גן, אז מי אמור לשים לב לכך שהוא קיים?? הרשות המקומית?
- מישהו הגיע להסדר עם המורה/בית הספר שהילד יבוא רק לחלק מהשיעורים, ורק בימים מסוימים. זאת אומרת, כן הולך לבית הספר, אבל לפי "תוכנית לימודים" אחרת, בלי לקחת את כל החבילה של בית הספר.
-
- לרוב לא קורה כלום -- אם את לא מפריעה למערכת, המערכת לא מפריעה לך. הרשות המקומית היא האחראית על גילוי הנעדרים, אבל מאחר שיש בארץ כ-50 נעדרים כאלה, לא סביר שישמו לב דווקא אליך אם אף אחד לא יתלונן עליך ויכריח אותם להקדיש לך זמן.
- כן. זה תלוי בבי"ס ובקשרים שלך איתם.
-
יונת , רק חמישים ?
-
אופס! חמישים אלף.
איפה נמצא המאמר על משפחה של חינוך ביתי, שמשרד החינוך תבע אותם? (וחוייב בהוצאות, כי זה היה לפי החוק)?
-
אם את מדברת על משהו מהשנה האחרונה, למיטב ידיעתי מדובר במשפחה שרצתה לשלוח את הילדה לבי"ס אבל בי"ס לא סיפק לה תנאים נאותים (חינוך מיוחד או משהו כזה).
שלום !
שמחתי לקרוא כאן על קבלת האישור לפטור החוק חינוך חובה שניתן ליונתן פרנס בשנת 2001. האם אפשר לקרוא לזה תקדים ? האם אפשר להסתמך על זה כשאני אפנה לראשויות ? אני מאילת, מקימה בי"ס דמוקרטי עם קבוצת הורים אך התחלנו חינוך ביתי עד להקמת בית הספר. יש עוד מישהו מאילת שהתחיל חינוך ביתי ויש לו אישור ?! אשמח לתשובה: גלית 050-6341737
שמחתי לקרוא כאן על קבלת האישור לפטור החוק חינוך חובה שניתן ליונתן פרנס בשנת 2001. האם אפשר לקרוא לזה תקדים ? האם אפשר להסתמך על זה כשאני אפנה לראשויות ? אני מאילת, מקימה בי"ס דמוקרטי עם קבוצת הורים אך התחלנו חינוך ביתי עד להקמת בית הספר. יש עוד מישהו מאילת שהתחיל חינוך ביתי ויש לו אישור ?! אשמח לתשובה: גלית 050-6341737
ערב טוב,
איך אוכל לדעת לאיזה מחוז שייכת יקנעם מבחינת משרד החינוך? ((לגבי משרדים אחרים אנחנו שייכים לעפולה))
האם עפולה שייכת למחוז צפון?????
תודה,
טל
איך אוכל לדעת לאיזה מחוז שייכת יקנעם מבחינת משרד החינוך? ((לגבי משרדים אחרים אנחנו שייכים לעפולה))
האם עפולה שייכת למחוז צפון?????
תודה,
טל
-
יקנעם שייכת ככל הנראה לצפון - אני כל הזמן מבררת ושוכחת
להלן מספרי הטלפון של שני המחוזות האפשריים:
מחוז צפון
בית הממשלה, נצרת עילית 17105
04-6500111
[email protected]
מחוז חיפה
ר'ח פלי"ם 15 א' חיפה 33095
04-8632666
[email protected]
להלן מספרי הטלפון של שני המחוזות האפשריים:
מחוז צפון
בית הממשלה, נצרת עילית 17105
04-6500111
[email protected]
מחוז חיפה
ר'ח פלי"ם 15 א' חיפה 33095
04-8632666
[email protected]
-
- הצטרפות: 18 אוקטובר 2001, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של חגית_פ*
מזל טוב לנו !!
הבוקר שיגרתי עותקים מההודעה (לא קראתי לזה "בקשה" כי אני ממש לא מבקשת כלום מאף אחד) לגבי תוכניותנו לשנת הלימודים הקרבה.
עותק אחד למחוז דרום בבאר שבע ועותק שני למנהל מחלקת חינוך בישובנו.
בכל אופן, האחראית על הגיל הרך שקראה את ההודעה, אמרה שצריך לפרט יותר בסעיף מה אלה תלמד בבית.
כתבתי: קריאה וכתיבה, חשבון פשוט וכו' בלי לפרט בכל תחום מי ומה.
ראשית כי אינני יודעת ושנית כי לא חשבתי שצריך לפרט בשלב כה ראשונה וחשבתי לשבור את הראש בקשר לכל הענין אח"כ...
יש סיכוי סביר שלא יהיו ממש "לימודים" בבית, בטח לא ממש מההתחלה.
עמדתי על דעתי לשלוח את ההודעה כמו שהיא ואכן כך היה.
השלב הבא הוא ועדה? מי יושב בועדה? האם יכולים להתקיל אותי רק בכלל החוסר פירוט הזה?.
ברור שאני יכולה להמציא סעיפים ותתי- מקצועות אותם כביכול נלמד אבל זה נראה לי קצת טיפשי.
הבוקר שיגרתי עותקים מההודעה (לא קראתי לזה "בקשה" כי אני ממש לא מבקשת כלום מאף אחד) לגבי תוכניותנו לשנת הלימודים הקרבה.
עותק אחד למחוז דרום בבאר שבע ועותק שני למנהל מחלקת חינוך בישובנו.
בכל אופן, האחראית על הגיל הרך שקראה את ההודעה, אמרה שצריך לפרט יותר בסעיף מה אלה תלמד בבית.
כתבתי: קריאה וכתיבה, חשבון פשוט וכו' בלי לפרט בכל תחום מי ומה.
ראשית כי אינני יודעת ושנית כי לא חשבתי שצריך לפרט בשלב כה ראשונה וחשבתי לשבור את הראש בקשר לכל הענין אח"כ...
יש סיכוי סביר שלא יהיו ממש "לימודים" בבית, בטח לא ממש מההתחלה.
עמדתי על דעתי לשלוח את ההודעה כמו שהיא ואכן כך היה.
השלב הבא הוא ועדה? מי יושב בועדה? האם יכולים להתקיל אותי רק בכלל החוסר פירוט הזה?.
ברור שאני יכולה להמציא סעיפים ותתי- מקצועות אותם כביכול נלמד אבל זה נראה לי קצת טיפשי.
-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
הי חגית,
מציעה לך
אם אכן (אולי לא) תתקלי במסע יסורים אולי
מה שלמדתי מקריאה (אני בחו"ל ולכן לא רלוונטי) - הכדור אצלם. את ממשיכה בחייך.
מציעה לך
- אישור לחינוך ביתי יש שם קישורים לעוד מידע.
אם אכן (אולי לא) תתקלי במסע יסורים אולי
- בת כמה ילדתך? מה היא עושה במשך היום? את יכולה לכתוב על זה אולי כפרוט לאחראית על הגיל הרך
מה שלמדתי מקריאה (אני בחו"ל ולכן לא רלוונטי) - הכדור אצלם. את ממשיכה בחייך.
-
- הצטרפות: 24 יוני 2002, 12:54
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_דנקנר*
נשמע כאילו את עובדת אצלה ובשבילה. מה זה????
אפשר לקרוא משפחות שאינן מבקשות אישור ממשרד החינוך
נשמע כאילו את עובדת אצלה ובשבילה. מה זה????
אפשר לקרוא משפחות שאינן מבקשות אישור ממשרד החינוך
-
מיכל, המחשבה הראשונה שלי היתה בכלל לא לבקש אלא שזה ישוב פיצפון וכוונותיי לא היו סוד גדול וכך התבקשתי לעשות את זה "כמו שצריך" .
השאלה שלי באה ממקום בו אני לא רוצה להרגיש מותקפת גשתהיה הועדה הזאת, אבל דברייך, קצרים ככל שיהיו, מאוד חיזקו אותי והחזירו אותי לפרספקטיבה. אז תודה.
דגנית, תודה גם לך. האם בחו"ל גם עוברים תהליך כזה?
השאלה שלי באה ממקום בו אני לא רוצה להרגיש מותקפת גשתהיה הועדה הזאת, אבל דברייך, קצרים ככל שיהיו, מאוד חיזקו אותי והחזירו אותי לפרספקטיבה. אז תודה.
-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
לשמחתי, כתושבת זמנית, לא.
לשמחתי, כתושבת זמנית, לא.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
לשמחתי, כתושבת זמנית, לא
חחח, דגנית, את באפריקה, לא נראה לי שמישהו יכול להגיד לך שם מה לעשות עם ילדייך...
אבל זה לא ממש שייך לכאן...
חחח, דגנית, את באפריקה, לא נראה לי שמישהו יכול להגיד לך שם מה לעשות עם ילדייך...
אבל זה לא ממש שייך לכאן...
-
-
קיבלנו היום בדואר דחיית בקשה לחינוך ביתי :
"... לאחר שבחנתי את בקשתכם לחינוך ביתי ואת נימוקי הועדה שהוצגו בפני (מצ"ב), אני מאמץ את ההמלצות ודוחה את בקשתכם לחינוך ביתי ..."
למרות ה"מצ"ב" לא צורף שום מסמך שמכיל את נימוקי הועדה.
הפתעה גדולה לנו, גם לא היתה
אני מתלבטת מה כדאי לעשות- להתעלם מהמכתב או לערער "בשביל הפרוטוקול" ?
אולי לבקש את המצ"ב האבוד ?
"... לאחר שבחנתי את בקשתכם לחינוך ביתי ואת נימוקי הועדה שהוצגו בפני (מצ"ב), אני מאמץ את ההמלצות ודוחה את בקשתכם לחינוך ביתי ..."
למרות ה"מצ"ב" לא צורף שום מסמך שמכיל את נימוקי הועדה.
הפתעה גדולה לנו, גם לא היתה
אני מתלבטת מה כדאי לעשות- להתעלם מהמכתב או לערער "בשביל הפרוטוקול" ?
אולי לבקש את המצ"ב האבוד ?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לאחר שבחנתי את בקשתכם לחינוך ביתי ואת נימוקי הועדה שהוצגו בפני (מצ"ב), אני מאמץ את ההמלצות ודוחה את בקשתכם לחינוך ביתי
למה? מה הם כבר ראו הורים מכים, ילדים רעבים, זוהמה, 9-) . מה יכול ליהיות יותר טוב מהורים???????
למה? מה הם כבר ראו הורים מכים, ילדים רעבים, זוהמה, 9-) . מה יכול ליהיות יותר טוב מהורים???????
-
יכול להיות שהם דחו אוטומטית, ואז כדאי לערער אוטומטית.
האם מישהו שעבר ועדה יכול לשתף מניסיונו - מה קורה שם?
אמרו לנו שזה ייקח שעה וחצי ואנחנו מנסים להבין מה יש לעשות שם כ"כ הרבה זמן. אמרו לנו לא להביא כלום כי יש להם עותק של התכנית ששלחנו.
הערות והארות יתקבלו בברכה
אמרו לנו שזה ייקח שעה וחצי ואנחנו מנסים להבין מה יש לעשות שם כ"כ הרבה זמן. אמרו לנו לא להביא כלום כי יש להם עותק של התכנית ששלחנו.
הערות והארות יתקבלו בברכה