למה כן לגרד
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
למה כן לגרד
כשביקרתי באקופורסט (קהילה עונתית טבעונאית בספרד) התגלגל לידי כתב עת עם מאמר שהסביר שלמעשה חשוב לגרד עקיצות של יתושים - אני זוכר רק במעורפל שהוא נכתב על ידי רופא שטען שיתושים למעשה מנקים את הגוף מרעלים.. התופעה האלרגית של "העקיצה" היא כתוצאה מהצטברות רעלים בגוף שהיתושים נמשכים אליהם - וחשוב לגרד עד שהפסגה של העקיצה יורדת וכך אנו עוזרים לרעלים לצאת. אני לא יודע עוד מה לחשוב על זה אבל מאז אני שם לב (במיוחד אחרי שאני נעקץ) שמשהו בגישה של "לא לגרד" לא מתסתדר לי.
זה מזכיר מאד את הקטע מהספר (המומלץ) mutant message down under או בתרגום העברי "מסר האנשים האמיתיים" - על הזבובים שבאים דווקא למוטאציה (האדם הלבן) - וההאבקות בהם לעומת הכניעה של הילידים.. והסרחון שלה ולכן הזבובים באו אליה.
לכל דבר בטבע יש סיבה טובה גם אם אני לא מבין אותה עם המוח הלוגי... אם הגוף אין לו תאבון - אני חושב שזה רעיון טוב לא לאכול.. ואם למשהו יש ריח וטעם טוב בשבילי - אז אני אוכל אותו.. אז אם התגובה של הגוף לעקיצה זה "תגרד לי פה" למה המסר בתרבות שלנו זה "אסור לגרד"..
אני מתקשה מאד למצוא מידע על הנושא ברשת.. אני לא מצליח לחשוב על המילות מפתח הנכונות לחיפוש ברשת - וכל מה שאני מוצא זה סיבות למה לא לגרד...
אני פותח עמוד זה לא בשביל שנדוש שוב בלמה לא לגרד - בבקשה - אני מאד אשמח לשמוע תהיות, שאלות, תשובות, והפניות בנושא - למה כן לגרד.
לא חייבים להתמקד דווקא בגירוד כתוצאה מעקיצות יתושים.. אפשר כל גירוד אחר.. מפריחות, שמש...
זה מזכיר מאד את הקטע מהספר (המומלץ) mutant message down under או בתרגום העברי "מסר האנשים האמיתיים" - על הזבובים שבאים דווקא למוטאציה (האדם הלבן) - וההאבקות בהם לעומת הכניעה של הילידים.. והסרחון שלה ולכן הזבובים באו אליה.
לכל דבר בטבע יש סיבה טובה גם אם אני לא מבין אותה עם המוח הלוגי... אם הגוף אין לו תאבון - אני חושב שזה רעיון טוב לא לאכול.. ואם למשהו יש ריח וטעם טוב בשבילי - אז אני אוכל אותו.. אז אם התגובה של הגוף לעקיצה זה "תגרד לי פה" למה המסר בתרבות שלנו זה "אסור לגרד"..
אני מתקשה מאד למצוא מידע על הנושא ברשת.. אני לא מצליח לחשוב על המילות מפתח הנכונות לחיפוש ברשת - וכל מה שאני מוצא זה סיבות למה לא לגרד...
אני פותח עמוד זה לא בשביל שנדוש שוב בלמה לא לגרד - בבקשה - אני מאד אשמח לשמוע תהיות, שאלות, תשובות, והפניות בנושא - למה כן לגרד.
לא חייבים להתמקד דווקא בגירוד כתוצאה מעקיצות יתושים.. אפשר כל גירוד אחר.. מפריחות, שמש...
-
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
למה כן לגרד
אוף, עכשיו מגרד לי!
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
למה כן לגרד
אז אם התגובה של הגוף לעקיצה זה "תגרד לי פה" למה המסר בתרבות שלנו זה "אסור לגרד"..
זה בדיוק מה שאני חושבת.
אבל מצד שני זה יוצר פצע ופצע הוא פתח לזיהום.
גם זה לא כיוון הגיוני לפיתוח.
זה בדיוק מה שאני חושבת.
אבל מצד שני זה יוצר פצע ופצע הוא פתח לזיהום.
גם זה לא כיוון הגיוני לפיתוח.
למה כן לגרד
וואלה לפעמים כשאני מגרדת לעצמי עקיצה אני חושבת לעצמי אולי זו נקודה חשובה בדיקור הסיני ואני עכשיו עושה לעצמי שיאצו ומשחררת איזה מרידיאן חסום.
סליחה אם רצית משהו מדעי וזה מה שקיבלת (-:
סליחה אם רצית משהו מדעי וזה מה שקיבלת (-:
למה כן לגרד
אפלטון כתב על ההנאה הבסיסית ביותר - התגרדות.
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
למה כן לגרד
הצעה: ייתכן שהגירוד אכן מועיל - אבל לחרק, או לחיידקים המועברים בעקיצה, ולא לך? הטבע אינו מתחשב תמיד דווקא במה שטוב לנו, אנחנו בסך הכול רק חלק ממיכלול. וגם לא כל תגובות הגוף שלנו מועילות לנו (גם בהסתכלות אבולוציונית). ההתנסות שלי הייתה שככל שאני מגרדת פחות, ההחלמה מהירה יותר.
בדף על ג'ין ג'נסן הזכרתי את הספר PARASITE REX שבו מתוארים סוגי טפילים שמשנים רגשות, מחשבות והתנהגות של הנשאים, לפעמים במורכבות מופלאה. אין שום סיבה שזה לא יקרה גם לגבי עקיצות של חרקים.
והנה גם לינק .
בדף על ג'ין ג'נסן הזכרתי את הספר PARASITE REX שבו מתוארים סוגי טפילים שמשנים רגשות, מחשבות והתנהגות של הנשאים, לפעמים במורכבות מופלאה. אין שום סיבה שזה לא יקרה גם לגבי עקיצות של חרקים.
והנה גם לינק .
-
למה כן לגרד
תמי - בד"כ היעילות היא הדדית.. על איזה תגובות גוף מולדות שאינן מועילות את חושבת?
מה שחשבתי אחרי שקראתי את מה שאמרת זה שאולי העקיצות מגרדות יותר בהוויה מסוימת. כמו שלהכנס למים קרים ולא להתמסר להם יכול להיות חוויה של סבל.. ואפשר כן לקבל ולהכנע ואז ממש להנות מהמים. יכול להיות שיש קצב חיים מסוים בו העקיצות פחות מגרדות.. או שפחות שמים לב אליהם.
מה שחשבתי אחרי שקראתי את מה שאמרת זה שאולי העקיצות מגרדות יותר בהוויה מסוימת. כמו שלהכנס למים קרים ולא להתמסר להם יכול להיות חוויה של סבל.. ואפשר כן לקבל ולהכנע ואז ממש להנות מהמים. יכול להיות שיש קצב חיים מסוים בו העקיצות פחות מגרדות.. או שפחות שמים לב אליהם.
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
למה כן לגרד
אם היתוש הדביק אותך במלריה נראה לי שיש לך בעיות יותר רציניות מזה שמגרד לך...
למה כן לגרד
מה לגבי אנשים שיתושים לא נמשכים לעקוץ אותם?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
למה כן לגרד
מעניין. אותי יתושים עוקצים אם אני לבדי. אם אני עם אישי, עוקצים אותו דווקא.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
למה כן לגרד
לא יודעת לגבי ניקוי הגוף מרעלים, אותי יתושים לא עוקצים כל כך אם יש משהו טוב יותר בסביבה (הם לא בררנים, מעדיפים כל דבר אחר על פני, לא נעלבת, סבבה לי עם זה) אבל הבת שלי כל כך אכולה וכלום לא עוזר, אם היא יוצאת החוצה בשעות אחר הצהריים כבר יתפסו אותה והרי אי אפשר לקשור ילדה בתוך כילה ואז היא מגרדת כאילו אין מחר עד שיש לה פצעים שלא עוברים כי היא כל הזמן מגרדת אותם שוב ושוב ואי אפשר למרוח עליה כלום כי זה שורף לה בפצעים וכל מני שמנים שאמורים להקל על ההגלדה של הפצעים עושים לה ריח רע (יש לה רגישות משונה לריחות). אז אתה אומר שזה טוב? נתנחם בזה?
למה כן לגרד
וואלה, קרועה על גירודים, תמיד חיפשתי תירוץ
ויתושים גם קרועים עלי, חושבת על זה פתאום בהקשר למה שאמא נמרה כתבה, כמה קוסמי...
אולי הם יפסיקו לאהוב אותי כל כך כשאפסיק להתמכר לגרד P-:
תמי לא קראתי עדין את מה שכתבת על טפילים וכולי אבל קנדידה נחשב?- ועוד איך משנה רגשות מחשבות והתנהגות...
(שלא לאמר סגנון חיים ואף לבוש וכולי וכולי, אז אני פתוחה לרעיון)
וחוצמיזה היו היה דף שקראו לו משהו כמו בשביל מה יש זבובים בעולם או משהו דומה, נראה לי איכשהו פוטנציאלי לאיחוד. אם עוד קיים
ויתושים גם קרועים עלי, חושבת על זה פתאום בהקשר למה שאמא נמרה כתבה, כמה קוסמי...
אולי הם יפסיקו לאהוב אותי כל כך כשאפסיק להתמכר לגרד P-:
תמי לא קראתי עדין את מה שכתבת על טפילים וכולי אבל קנדידה נחשב?- ועוד איך משנה רגשות מחשבות והתנהגות...
(שלא לאמר סגנון חיים ואף לבוש וכולי וכולי, אז אני פתוחה לרעיון)
וחוצמיזה היו היה דף שקראו לו משהו כמו בשביל מה יש זבובים בעולם או משהו דומה, נראה לי איכשהו פוטנציאלי לאיחוד. אם עוד קיים
למה כן לגרד
עוד משו חשוב ששכחתי
הבנזוג חזר לאחרונה מתלונן על עקיצות שחטף במהלך משחק כדורסל בדשא
ואמר ש"רק פה יש כאלה חרקים איומים בדשא וזה איום ונורא"
(הוא מאוסטרליה, פה זה אירופה)
אמרתי שזה בטח פחות איום ממה שהוא חושב, כי אם אין חרקים כאלה זה בטח אומר שהדשא מרוסס, לא?
הבנזוג חזר לאחרונה מתלונן על עקיצות שחטף במהלך משחק כדורסל בדשא
ואמר ש"רק פה יש כאלה חרקים איומים בדשא וזה איום ונורא"
(הוא מאוסטרליה, פה זה אירופה)
אמרתי שזה בטח פחות איום ממה שהוא חושב, כי אם אין חרקים כאלה זה בטח אומר שהדשא מרוסס, לא?
-
למה כן לגרד
יעל, אני חושבת שאנשים פשוט מפתחים עמידות לעקיצות של רוב החרקים באיזור מגוריהם. כשעברנו לכאן (הולנד), כל הזמן נעקצנו, וההולנדים לא הבינו מה קורה איתנו - לדעתם אין בעיה בכלל של יתושים בהולנד! אחותי שגרה בגרמניה עברה את אותו הדבר. בינתיים היתושים פה כבר פחות מציקים לי, אבל כשביקרתי בישראל לפני כחודש נעקצתי נורא. נראה לי שעכשיו הגוף שלי כבר התרגל לחומרים בעקיצות של היתושות ההולנדיות, אבל היתושות הישראליות גורמות לתגובה מוגזמת...
-
למה כן לגרד
על איזה תגובות גוף מולדות שאינן מועילות את חושבת?
חשבתי על אלרגיות. זו בעצם תגובה שנועדה להגן עלינו, אבל בתנאים מסויימים היא יכולה להרוג (כאשר התנפחות הרקמות הריריות בדרכי הנשימה מביאה להלם אנפילקטי).
שמעתי או קראתי פעם גם טענה שכשהעקיצה מגרדת זו בעצם תופעה אלרגית.
שאולי העקיצות מגרדות יותר בהוויה מסוימת. כמו שלהכנס למים קרים ולא להתמסר להם יכול להיות חוויה של סבל.. ואפשר כן לקבל ולהכנע ואז ממש להנות מהמים. יכול להיות שיש קצב חיים מסוים בו העקיצות פחות מגרדות.. או שפחות שמים לב אליהם.
מחשבה מעניינת, ואינטואיטיבית היא נשמעת לי נכונה (שוב, גם מהניסיון שלי). אבל האנלוגיה לא לגמרי מתאימה - בכניסה למים קרים לא מדובר על מפגש עם יצור חי אחר, שיש לו הסט הפרטי שלו של מנגנוני הישרדות.
בד"כ היעילות היא הדדית
לא מסכימה - בטבע קיימים הרבה יצורים שבנויים להרוג, לצוד ולנצל זה את זה (למשל טפילים וחיות טורפות). ייתכן שעל ידי הרג החלשים המין כולו מפיק תועלת, אבל זו לא תועלת לאדם הספציפי. וכידוע, יש גם מינים שלמים שנכחדו...
ובברכת גירוד נעים וחופשי,
תמי
חשבתי על אלרגיות. זו בעצם תגובה שנועדה להגן עלינו, אבל בתנאים מסויימים היא יכולה להרוג (כאשר התנפחות הרקמות הריריות בדרכי הנשימה מביאה להלם אנפילקטי).
שמעתי או קראתי פעם גם טענה שכשהעקיצה מגרדת זו בעצם תופעה אלרגית.
שאולי העקיצות מגרדות יותר בהוויה מסוימת. כמו שלהכנס למים קרים ולא להתמסר להם יכול להיות חוויה של סבל.. ואפשר כן לקבל ולהכנע ואז ממש להנות מהמים. יכול להיות שיש קצב חיים מסוים בו העקיצות פחות מגרדות.. או שפחות שמים לב אליהם.
מחשבה מעניינת, ואינטואיטיבית היא נשמעת לי נכונה (שוב, גם מהניסיון שלי). אבל האנלוגיה לא לגמרי מתאימה - בכניסה למים קרים לא מדובר על מפגש עם יצור חי אחר, שיש לו הסט הפרטי שלו של מנגנוני הישרדות.
בד"כ היעילות היא הדדית
לא מסכימה - בטבע קיימים הרבה יצורים שבנויים להרוג, לצוד ולנצל זה את זה (למשל טפילים וחיות טורפות). ייתכן שעל ידי הרג החלשים המין כולו מפיק תועלת, אבל זו לא תועלת לאדם הספציפי. וכידוע, יש גם מינים שלמים שנכחדו...
ובברכת גירוד נעים וחופשי,
תמי
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
למה כן לגרד
אותי יתושים עוקצים אם אני לבדי. אם אני עם אישי, עוקצים אותו דווקא.
יתושות מעדיפות אנשים עם סוג דם O מעדיפות גברים על פני נשים ושרירים על פני שומן
כל זה לא מסביר למה אני נעקצת
וכן הייתה שנה שהחלטתי לגרד כמה שאני יכולה ולא קרה לי כלום חוץ מהמון פצעים
יתושות מעדיפות אנשים עם סוג דם O מעדיפות גברים על פני נשים ושרירים על פני שומן
כל זה לא מסביר למה אני נעקצת
וכן הייתה שנה שהחלטתי לגרד כמה שאני יכולה ולא קרה לי כלום חוץ מהמון פצעים
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
למה כן לגרד
אם הגוף אין לו תאבון - אני חושב שזה רעיון טוב לא לאכול..
כעיקרון נכון, אבל למשל כשיש אנמיה אז אין תיאבון וזה לא אומר בהכרח על הצורך של הגוף לא לצרוך מזון, ככה שההגיון הזה לא תמיד הגיוני.
יתושות מעדיפות אנשים עם סוג דם O
לא הרגשתי את זה מעולם. לא אוהבים אותי, כנראה שאני לא טעימה. פה ושם עקיצה כן, אבל אף פעם לא עטו עלי בכמויות, תמיד יעדיפו אחרים.
ועוד משהו על גירוד כן או לא- כשהייתי ילדה היתה לי אבעבועות רוח. היתה אבועבועה אחת שכנראה גירדתי הרבה ונשארה לי שנים כסימן על היד, זוכרת אותה כל הילדות.
כעיקרון נכון, אבל למשל כשיש אנמיה אז אין תיאבון וזה לא אומר בהכרח על הצורך של הגוף לא לצרוך מזון, ככה שההגיון הזה לא תמיד הגיוני.
יתושות מעדיפות אנשים עם סוג דם O
לא הרגשתי את זה מעולם. לא אוהבים אותי, כנראה שאני לא טעימה. פה ושם עקיצה כן, אבל אף פעם לא עטו עלי בכמויות, תמיד יעדיפו אחרים.
ועוד משהו על גירוד כן או לא- כשהייתי ילדה היתה לי אבעבועות רוח. היתה אבועבועה אחת שכנראה גירדתי הרבה ונשארה לי שנים כסימן על היד, זוכרת אותה כל הילדות.
-
למה כן לגרד
בארץ הייתי מאלה שלא נעקצים, כשעברתי לארה"ב התחלתי להיעקץ חופשי. ההסבר שלי: אלה יתושים אמריקניים, אין להם טעם... (ניסיתם לאכול את האוכל האמריקני...?)
-
למה כן לגרד
ההסבר שלי: אלה יתושים אמריקניים, אין להם טעם...
D-:
D-:
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
למה כן לגרד
היה דף שקראו לו משהו כמו בשביל מה יש זבובים בעולם?? או משהו דומה, נראה לי איכשהו פוטנציאלי לאיחוד
מהו ייעוד הזבובים
גם בעד לגרד... ואפשר בעדינות, בלי להשאיר פצעים... תענוג
מהו ייעוד הזבובים
גם בעד לגרד... ואפשר בעדינות, בלי להשאיר פצעים... תענוג
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
למה כן לגרד
כשעברתי לארה"ב התחלתי להיעקץ חופשי
לא זוכרת שנעקצתי, וגרתי שם כמה שנים.
ניסיתם לאכול את האוכל האמריקני...?
מגעיל.
לא זוכרת שנעקצתי, וגרתי שם כמה שנים.
ניסיתם לאכול את האוכל האמריקני...?
מגעיל.
-
למה כן לגרד
שלום חברים.. אני מבקש שהעמוד ישאר בנושא ולא יאוחד (אני מהתנועה נגד עמודים ארוכים) עם נושאים אחרים..
אז הנה כיוון אחד עליו אני חושב וקורא ביומיים האחרים - והוא איבוד דם בשביל איזון הברזל בגוף.
בנושא - אני ממליץ לקרוא את המאמר המרתק הזה (אנגלית): האם אנשים יכולים להאריך יותר בימים? - מה ניתן ללמוד על אנטי-אייג'ינג מציפורי מינה, זבובי פירות, ועלוקות
בספרות מקצועית יש הרבה מאד מידע על הנזקים הנגרמים מהצטברות ברזל בגוף. מה שמעניין שבמידע התזונתי הזמין לרובינו - מדגישים שוב ושוב את החשיבות של ברזל ואפילו ללא בדיקת דם באופן אוטומטי נותנים לנשים בהריון תוספים.. או אנשים שלוקחים מולטיויטמינים ומקבלים ברזל גם משם וגם מהמזון (כיום יש יותר ויותר מולטיויטמינים ללא ברזל). כמו כן, מדברים על יכולת הספיגה של ברזל ממזונות שונים. בנוגע לטבעונאות - ברזל זה אחד המרכיבים התזונתיים הבודדים ש"עולה" לאחר השינוי הכימי שנגרם מחשיפת המזון לחום גבוה (בישול). הברזל במזונות לא מבושלים הוא בד"כ ברזל שקשור לכימיקלים אחרים - הבישול גורם לברזל להיות "חופשי". ציפורי מניה ניזונות מפירות - בעיקר תאנים - העשירות בברזל - אבל הן לא מראות סימנים של ברזל-מופרז בגלל שהברזל בתאנים וענבים קשור לפיגמנטים (כמו תאנין שמושמדים בבישול!).
זה מדאיג אותי שלא מדברים מספיק על הסיכונים שבאים עם עודף ברזל בתזונה - ויותר חשוב - הצטברות ברזל.. הרושם שמתקבל אצלי הוא שדווקא הברזל הנספג בקלות - מתוספי מזון וממזונות מבושלים (מן החי והצומח) - הוא זה המצטבר בקלות. מעניין גם מה שכתוב בכתבה על ויטמין C שמגביר את ספיגת הברזל אבל לא גורם להצטברות-יתר של ברזל. הבישול פוגע בויטמין C - מכאן מזונות עשירים בברזל שאינו חופשי ועשירים בויטמין C - הם מקור אידיאלי של ברזל..
לנשים - יש יכולת להפטר מהברזל דרך המחזור. 80% מהברזל בגוף נמצא בדם. גם אלו התורמים דם באופן רגיל יש דרך לאזן את הברזל בגוף. לאורך ההיסטוריה נשים באורח חיים זהה לבן זוגם יכולים לחיות 20 שנה יותר... הכתבה המצוינת לעיל מנסה להראות שברזל מופרז בגוף הוא גורם חשוב לכך.
האם יכול להיות שיתושים נמשכים יותר לאנשים עם יותר ברזל בדם? האם יכול להיות שאם ניתן להם לעקוץ - ונהיה ערומים ונישן בחוץ.. נעקץ באופן אופטימלי ולאחר תהליך של "ניקוי" יעקצו אותנו פחות. במילים אחרות האם טוב לנו "לתרום דם" ליתושים... ולקרציות ולעלוקות...
ועכשיו לגבי הגירוד - האם יכול להיות שהעקיצה מושכת אליה ברזל ואולי גם בנוסף רעלים שונים שהצטברו בגוף - והגירוד עוזר להם לצאת דרך העור - או אפילו יותר חשוב - לגרד עד שנוצר פצע קטן כדי שהדם יוכל לצאת קצת?
אז הנה כיוון אחד עליו אני חושב וקורא ביומיים האחרים - והוא איבוד דם בשביל איזון הברזל בגוף.
בנושא - אני ממליץ לקרוא את המאמר המרתק הזה (אנגלית): האם אנשים יכולים להאריך יותר בימים? - מה ניתן ללמוד על אנטי-אייג'ינג מציפורי מינה, זבובי פירות, ועלוקות
בספרות מקצועית יש הרבה מאד מידע על הנזקים הנגרמים מהצטברות ברזל בגוף. מה שמעניין שבמידע התזונתי הזמין לרובינו - מדגישים שוב ושוב את החשיבות של ברזל ואפילו ללא בדיקת דם באופן אוטומטי נותנים לנשים בהריון תוספים.. או אנשים שלוקחים מולטיויטמינים ומקבלים ברזל גם משם וגם מהמזון (כיום יש יותר ויותר מולטיויטמינים ללא ברזל). כמו כן, מדברים על יכולת הספיגה של ברזל ממזונות שונים. בנוגע לטבעונאות - ברזל זה אחד המרכיבים התזונתיים הבודדים ש"עולה" לאחר השינוי הכימי שנגרם מחשיפת המזון לחום גבוה (בישול). הברזל במזונות לא מבושלים הוא בד"כ ברזל שקשור לכימיקלים אחרים - הבישול גורם לברזל להיות "חופשי". ציפורי מניה ניזונות מפירות - בעיקר תאנים - העשירות בברזל - אבל הן לא מראות סימנים של ברזל-מופרז בגלל שהברזל בתאנים וענבים קשור לפיגמנטים (כמו תאנין שמושמדים בבישול!).
זה מדאיג אותי שלא מדברים מספיק על הסיכונים שבאים עם עודף ברזל בתזונה - ויותר חשוב - הצטברות ברזל.. הרושם שמתקבל אצלי הוא שדווקא הברזל הנספג בקלות - מתוספי מזון וממזונות מבושלים (מן החי והצומח) - הוא זה המצטבר בקלות. מעניין גם מה שכתוב בכתבה על ויטמין C שמגביר את ספיגת הברזל אבל לא גורם להצטברות-יתר של ברזל. הבישול פוגע בויטמין C - מכאן מזונות עשירים בברזל שאינו חופשי ועשירים בויטמין C - הם מקור אידיאלי של ברזל..
לנשים - יש יכולת להפטר מהברזל דרך המחזור. 80% מהברזל בגוף נמצא בדם. גם אלו התורמים דם באופן רגיל יש דרך לאזן את הברזל בגוף. לאורך ההיסטוריה נשים באורח חיים זהה לבן זוגם יכולים לחיות 20 שנה יותר... הכתבה המצוינת לעיל מנסה להראות שברזל מופרז בגוף הוא גורם חשוב לכך.
האם יכול להיות שיתושים נמשכים יותר לאנשים עם יותר ברזל בדם? האם יכול להיות שאם ניתן להם לעקוץ - ונהיה ערומים ונישן בחוץ.. נעקץ באופן אופטימלי ולאחר תהליך של "ניקוי" יעקצו אותנו פחות. במילים אחרות האם טוב לנו "לתרום דם" ליתושים... ולקרציות ולעלוקות...
ועכשיו לגבי הגירוד - האם יכול להיות שהעקיצה מושכת אליה ברזל ואולי גם בנוסף רעלים שונים שהצטברו בגוף - והגירוד עוזר להם לצאת דרך העור - או אפילו יותר חשוב - לגרד עד שנוצר פצע קטן כדי שהדם יוכל לצאת קצת?
-
למה כן לגרד
as far as i know, the itching serves the insects
the open wound makes the next meal easier for the insect
...my method is to slap the sting, so it hurts instead of itches
but wont open
or breath deeply into it for few minutes- the itching goes away a lot faster
its a tough few minutes but i think it's worth it
the open wound makes the next meal easier for the insect
...my method is to slap the sting, so it hurts instead of itches
but wont open
or breath deeply into it for few minutes- the itching goes away a lot faster
its a tough few minutes but i think it's worth it
-
למה כן לגרד
oh, and bay the way, stings also itch on unpoisned humans as well as animals
so detoxifiction of recent abnormal iron levels is a long stretch, in my opinion
so detoxifiction of recent abnormal iron levels is a long stretch, in my opinion
למה כן לגרד
בספרות מקצועית יש הרבה מאד מידע על הנזקים הנגרמים מהצטברות ברזל בגוף. מה שמעניין שבמידע התזונתי הזמין לרובינו - מדגישים שוב ושוב את החשיבות של ברזל ואפילו ללא בדיקת דם באופן אוטומטי נותנים לנשים בהריון תוספים..
מניסיוני האישי לא קרה שגורם רפואי כלשהו המליץ ליטול ברזל בלי להתאים את המינון לתוצאות בדיקת הדם.
האם יכול להיות שיתושים נמשכים יותר לאנשים עם יותר ברזל בדם? האם יכול להיות שאם ניתן להם לעקוץ - ונהיה ערומים ונישן בחוץ.. נעקץ באופן אופטימלי ולאחר תהליך של "ניקוי" יעקצו אותנו פחות.
האם אתה סבור שהיתושים עושים לנו שירות של הקזת דם? העור שלנו הוא המגן הראשי שלנו מזיהומים. האם פגיעה בו יכולה בכלל להיתפס כדבר מועיל ישירות (ולא כחיסון/חישול)? להזכיר שהפצע הוא דו-כיווני, ונכנסים דרכו א. הארס של היתוש, שמעכב קרישת דם, וב. כל מה שהגוף לא מצליח להדוף, כמו למשל טפיל המלריה.
אני רוצה להבין: האם הטענה היא שברזל מזיק, ושאנמיה (שעשויה להיגרם מתזונה דלת-ברזל) היא מצב חיובי?
מניסיוני האישי לא קרה שגורם רפואי כלשהו המליץ ליטול ברזל בלי להתאים את המינון לתוצאות בדיקת הדם.
האם יכול להיות שיתושים נמשכים יותר לאנשים עם יותר ברזל בדם? האם יכול להיות שאם ניתן להם לעקוץ - ונהיה ערומים ונישן בחוץ.. נעקץ באופן אופטימלי ולאחר תהליך של "ניקוי" יעקצו אותנו פחות.
האם אתה סבור שהיתושים עושים לנו שירות של הקזת דם? העור שלנו הוא המגן הראשי שלנו מזיהומים. האם פגיעה בו יכולה בכלל להיתפס כדבר מועיל ישירות (ולא כחיסון/חישול)? להזכיר שהפצע הוא דו-כיווני, ונכנסים דרכו א. הארס של היתוש, שמעכב קרישת דם, וב. כל מה שהגוף לא מצליח להדוף, כמו למשל טפיל המלריה.
אני רוצה להבין: האם הטענה היא שברזל מזיק, ושאנמיה (שעשויה להיגרם מתזונה דלת-ברזל) היא מצב חיובי?
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
למה כן לגרד
לא היית בהריון?!
רופאים רבים מספור ממליצים על תוסף ברזל (משולב עם חומצה פולית) באופן אוטומטי לאישה ההרה - לפני/בלי שבודקים את מצב הברזל אצלה
<נסיון אישי>
לא היית בהריון?!
רופאים רבים מספור ממליצים על תוסף ברזל (משולב עם חומצה פולית) באופן אוטומטי לאישה ההרה - לפני/בלי שבודקים את מצב הברזל אצלה
<נסיון אישי>
למה כן לגרד
דווקא הייתי. הריון בר-סיכון גבוה. היו לא מעט אנשי רפואה שעקבו אחריו. אפחד לא המליץ לי ליטול ברזל כשההמוגלובין היה מעל 10. אפחד לא המליץ לי ליטול ברזל לצורכי מניעה בשליש הראשון.
חומצה פולית מפחיתה סיכויים למומים מולדים, ונטלתי אותה כמה חודשים לפני ההריון ובמהלכו, אבל בלי ברזל.
חומצה פולית מפחיתה סיכויים למומים מולדים, ונטלתי אותה כמה חודשים לפני ההריון ובמהלכו, אבל בלי ברזל.
-
למה כן לגרד
האם הטענה היא שברזל מזיק, ושאנמיה (שעשויה להיגרם מתזונה דלת-ברזל) היא מצב חיובי?
לא הטענה היא שהצטברות ברזל היא מזיקה - ושאחת הדרכים לאזן את הגוף היא הפטרות מדם (במחזור, בתרומה, ואולי .. מיצורים הניזונים מהדם..) . ולא - אין שאיפה לאנמיה - אלה יש שאיפה לצריכת ברזל בכמות הנדרשת לנו מבלי לצבור אותו למצב של עודף.
עוד משהו מעניין שקראתי היום הוא אודות Pythic Acid שגם היא עוזרת לגוף להפטר מברזל - ומבלי להקיז.. אפשר למצוא אותה בסיבים קשים, לדוגמא בקליפות של דגנים, קטניות, ואגוזים.. היא אחד הכלים היעילים ביותר למניעת סרטן מעיים ובעיות מעיים אחרות הנובעות בין השאר מעודף ברזל ומינרלים אחרים בתאים המונע מהם להתחדש.
לא הטענה היא שהצטברות ברזל היא מזיקה - ושאחת הדרכים לאזן את הגוף היא הפטרות מדם (במחזור, בתרומה, ואולי .. מיצורים הניזונים מהדם..) . ולא - אין שאיפה לאנמיה - אלה יש שאיפה לצריכת ברזל בכמות הנדרשת לנו מבלי לצבור אותו למצב של עודף.
עוד משהו מעניין שקראתי היום הוא אודות Pythic Acid שגם היא עוזרת לגוף להפטר מברזל - ומבלי להקיז.. אפשר למצוא אותה בסיבים קשים, לדוגמא בקליפות של דגנים, קטניות, ואגוזים.. היא אחד הכלים היעילים ביותר למניעת סרטן מעיים ובעיות מעיים אחרות הנובעות בין השאר מעודף ברזל ומינרלים אחרים בתאים המונע מהם להתחדש.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
למה כן לגרד
הממ, גם גורמים אחרים גורמים לגירוד - ואין שום דבר הגיוני שיכול להיות טוב מזה.
למשל, בימים האחרונים אני במתקפת התגרדות כתוצאה מאלרגיה לקרם שמרחתי, חולצה חדשהש קניתי (כנראה שישעליה שרידי נפט מהשימור), סתם מהחום- (בקיצור, לא סתם נכנסתי לדף). בהתחשב ברגישות העל שלי, גם העור מאוד עדין פופשוט פצעתי את עצמי בכל מקום שנגעתי.
לא חושבת שיש בזה משהו טוב.
יתרה מזאת הכרתי כמה חולי פסוריאזיס שהתגרדו עד זוב דם בלי שזה קידם במשהו את ההתרפאות.
אני לא חושבת שההגיון, שעומד מאחורי הגישה של" מה שהגוף מאותת לו צריך בהכרח להעשות" - עובד בכל דבר.גם ההנחה שאם אתה לא רעב אז אין צורך לאכול וההיפך לא עומדת במבחן המציאות. יש הרבה ילדים, וגם מבוגרים שאם לא ייאלצו את עצמם לאכול או אם אחרים לא יידאגו לכך - ימותו. בעיקר קשישים ופעוטות שמסוגלים לחנך את הגוף שלהם להסתפק ב200 קלוריות ליום מכל סיבה שהיא כמו מחלה, איבוד חוש הטעם, מרד פסיכולוגי , נטייה אנינה ורגיושת על לאוכל ועוד. אגב לא צריך ללכת על המקרים הדרמטיים, אני מכירה ילדים של שכנים שמאוד מאוד "בעייתיים" באוכל, בלי סיבות הירואיות מדי, אלא מילדות אוכל באשר הוא כמעט ואל טעים להם, ולא מהווה חלק מתשוקה. הם יכולים לשכוח לאכול רוב היממה, שלא לדבר על תחושת הצמא שרובינו מצליחים לבלבל אותה עם אוכל, או לחילופין לספק אותה אחרי שתי לגימות במקום אחרי שתי כוסות.
דוגמא נוספת על כך שפעמים רבות צריך להתנהג אחרת מהאינסטינקט שלנו בנוגע לעקיצות/ הכשות נוגעת למשל להכשת נחש. האינסטינקט כאשר נחש מתקרב אליך מאוד הוא לברוח, הרי מדובר בגורם מאיים, או לחילופין להילחם בו. הדבר הכי חכם שצריך לעשות הוא פשוט לא לזוז (בהנחה שאין לך מיומנות של לוכד נחשים). אבל גם אם כבר הוכשת, האינסטינקט הוא מן הסתם לחפש עזרה ושוב לרוץ, וגם במקרה הזה ישנה הנחייה למעט בנועה ל מנת לא לאפשר לחומר הרעיל לזרום בגוף. גם התזה שנוקטת בגישה שמה שטעים לי - בריא (מהטבע) לא מדוייקת, ישנם פירות טעימים ורעילים.
אני כן חושבת שגמו שהגוף שלנו הוא מכונה מורכבת גם החשיבה לגביו לא יכולה להיות שחור לבן, אלא מורכבת מכל הגוונים.
אולי במקרה של העקיצה מישהו מצא שיש בזה משהו טוב, אבל ההגיון שעומד מאחורי זה לא עומד במבחן המציאות.
למשל, בימים האחרונים אני במתקפת התגרדות כתוצאה מאלרגיה לקרם שמרחתי, חולצה חדשהש קניתי (כנראה שישעליה שרידי נפט מהשימור), סתם מהחום- (בקיצור, לא סתם נכנסתי לדף). בהתחשב ברגישות העל שלי, גם העור מאוד עדין פופשוט פצעתי את עצמי בכל מקום שנגעתי.
לא חושבת שיש בזה משהו טוב.
יתרה מזאת הכרתי כמה חולי פסוריאזיס שהתגרדו עד זוב דם בלי שזה קידם במשהו את ההתרפאות.
אני לא חושבת שההגיון, שעומד מאחורי הגישה של" מה שהגוף מאותת לו צריך בהכרח להעשות" - עובד בכל דבר.גם ההנחה שאם אתה לא רעב אז אין צורך לאכול וההיפך לא עומדת במבחן המציאות. יש הרבה ילדים, וגם מבוגרים שאם לא ייאלצו את עצמם לאכול או אם אחרים לא יידאגו לכך - ימותו. בעיקר קשישים ופעוטות שמסוגלים לחנך את הגוף שלהם להסתפק ב200 קלוריות ליום מכל סיבה שהיא כמו מחלה, איבוד חוש הטעם, מרד פסיכולוגי , נטייה אנינה ורגיושת על לאוכל ועוד. אגב לא צריך ללכת על המקרים הדרמטיים, אני מכירה ילדים של שכנים שמאוד מאוד "בעייתיים" באוכל, בלי סיבות הירואיות מדי, אלא מילדות אוכל באשר הוא כמעט ואל טעים להם, ולא מהווה חלק מתשוקה. הם יכולים לשכוח לאכול רוב היממה, שלא לדבר על תחושת הצמא שרובינו מצליחים לבלבל אותה עם אוכל, או לחילופין לספק אותה אחרי שתי לגימות במקום אחרי שתי כוסות.
דוגמא נוספת על כך שפעמים רבות צריך להתנהג אחרת מהאינסטינקט שלנו בנוגע לעקיצות/ הכשות נוגעת למשל להכשת נחש. האינסטינקט כאשר נחש מתקרב אליך מאוד הוא לברוח, הרי מדובר בגורם מאיים, או לחילופין להילחם בו. הדבר הכי חכם שצריך לעשות הוא פשוט לא לזוז (בהנחה שאין לך מיומנות של לוכד נחשים). אבל גם אם כבר הוכשת, האינסטינקט הוא מן הסתם לחפש עזרה ושוב לרוץ, וגם במקרה הזה ישנה הנחייה למעט בנועה ל מנת לא לאפשר לחומר הרעיל לזרום בגוף. גם התזה שנוקטת בגישה שמה שטעים לי - בריא (מהטבע) לא מדוייקת, ישנם פירות טעימים ורעילים.
אני כן חושבת שגמו שהגוף שלנו הוא מכונה מורכבת גם החשיבה לגביו לא יכולה להיות שחור לבן, אלא מורכבת מכל הגוונים.
אולי במקרה של העקיצה מישהו מצא שיש בזה משהו טוב, אבל ההגיון שעומד מאחורי זה לא עומד במבחן המציאות.
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
- דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*
למה כן לגרד
בהמשך למה שאמרה תמי גלילי אולי הגרוד יעיל לאיזון בטבע בכלל ?!
ע"י כך שעוזר לרעל /חידקים שנטע בנו היתוש להתפשט בגוף וככה נשמר האיזון (אוכלוסית בני האדם קטנה...)
ע"י כך שעוזר לרעל /חידקים שנטע בנו היתוש להתפשט בגוף וככה נשמר האיזון (אוכלוסית בני האדם קטנה...)
-
- הצטרפות: 25 יוני 2007, 10:33
- דף אישי: הדף האישי של אם_החיטה*
למה כן לגרד
המחשבה הראשונית לפיה הגירוד טבעי ונחוץ מתחברת עם משהו ששמעתי פעם מאלי שטראוס, הנטורופת המופלא מירושלים [שיטת קינגסטון]. כשהייתי אצלו בפגישה עקב גרד לא מוסבר, מלבד שינוי התזונה שנועד להקל על הבעיה, הוא אמר בפשטות: לכי עם זה. תגרדי עד שתקיזי מעט דם מכל נקודת גירוד. ההגיון היה פתיחת חסימות. נקודות הגרד הן נקודות הצטברות של רעלים. הגירוד עד פציעה פותח את החסימה ומאפשר ניקוז. נראה לי שאותו הגיון עובד גם עם יתושים.
-
למה כן לגרד
אם החיטה - אני נרגש לשמוע את מה שאת אומרת - זה מילה במילה מה שהאינטואיציה אומרת לי... אם יש לך עוד מידע.. באמת כמה שיותר - או שאת יכולה להפנות אותי לספרים מאמרים אתרים בנושא אז בכלל אחגוג.
למה כן לגרד
_בהמשך למה שאמרה תמי גלילי אולי הגרוד יעיל לאיזון בטבע בכלל ?!
ע"י כך שעוזר לרעל /חידקים שנטע בנו היתוש להתפשט בגוף וככה נשמר האיזון (אוכלוסית בני האדם קטנה...)_
יש לי הרגשה שזוהי התשובה. הטבע לא תמיד בעדנו, בוודאי לא במספרים שאנו מונים היום.
ע"י כך שעוזר לרעל /חידקים שנטע בנו היתוש להתפשט בגוף וככה נשמר האיזון (אוכלוסית בני האדם קטנה...)_
יש לי הרגשה שזוהי התשובה. הטבע לא תמיד בעדנו, בוודאי לא במספרים שאנו מונים היום.
-
למה כן לגרד
לא נראה לי בכלל שיש לי עודף ברזל... ובכ"ז אני יושבת כאן כרגע עם חלון פתוח (אין רשת) ונאכלת...
פעם שמעתי משהו על זה שיתושות נמשכות לדם עם חוסר B12 או אולי לדם עם תוספי B12... (נראה לי האפשרות השנייה יותר הגיונית... למרות ששוב, מזמן לא לקחתי B12...) וכ"כ מגרד לי עכשיו!!!
הולכת לגרד בהנאה ...
פעם שמעתי משהו על זה שיתושות נמשכות לדם עם חוסר B12 או אולי לדם עם תוספי B12... (נראה לי האפשרות השנייה יותר הגיונית... למרות ששוב, מזמן לא לקחתי B12...) וכ"כ מגרד לי עכשיו!!!
הולכת לגרד בהנאה ...
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
למה כן לגרד
אצלנו גילינו שכאשר מורידים מוצרי חלב פרה מהתפריט- העקיצות לא מגרדות בכלל ולא מתנפחות. ואם יש חלב פרה במערכת- הן הופכות לכדורי טניס גדולים וכואבים ומגרדים. יתושות מיצרות טבעונות
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*
למה כן לגרד
אצלנו גילינו שכאשר מורידים מוצרי חלב פרה מהתפריט- העקיצות לא מגרדות בכלל ולא מתנפחות. ואם יש חלב פרה במערכת- הן הופכות לכדורי טניס גדולים וכואבים ומגרדים.
לא עובד אצלי.
וגם דילול הדם ההריוני והירידה באחוזי הברזל (שהיו ממילא בתחתית הנורמה) לא מרשימה יתושות ופרעושים. (שמן נים כן מרשים את הפרעושים).
וגם - לא לוקחת תוספים, אני אישה, אין לי מסת שרירים גדולה וממש לא סוג דם O.
נראה לי שכיסיתי את כל מה שהוצע.
הולכת לגרד בהנאה ...
<אם כי, בשונה מ{{}}מיכלונת פה, אני כן פוצעת ומדממת>
לא עובד אצלי.
וגם דילול הדם ההריוני והירידה באחוזי הברזל (שהיו ממילא בתחתית הנורמה) לא מרשימה יתושות ופרעושים. (שמן נים כן מרשים את הפרעושים).
וגם - לא לוקחת תוספים, אני אישה, אין לי מסת שרירים גדולה וממש לא סוג דם O.
נראה לי שכיסיתי את כל מה שהוצע.
הולכת לגרד בהנאה ...
<אם כי, בשונה מ{{}}מיכלונת פה, אני כן פוצעת ומדממת>
-
למה כן לגרד
אצלנו גילינו שכאשר מורידים מוצרי חלב פרה מהתפריט- העקיצות לא מגרדות בכלל ולא מתנפחות. ואם יש חלב פרה במערכת- הן הופכות לכדורי טניס גדולים וכואבים ומגרדים.
זה מתאים לתאורייה שהתנפחות עקיצות היא תגובה אלרגית, כיוון שבאלרגיות חשוב סף החשיפה (המצטבר). (זה כמובן לא מוכיח את התאורייה).
עוד עצה שקיבלתי: להימנע מאכילת בננות, כיוון שמשום מה היתושים נמשכים אליהם.
זה מתאים לתאורייה שהתנפחות עקיצות היא תגובה אלרגית, כיוון שבאלרגיות חשוב סף החשיפה (המצטבר). (זה כמובן לא מוכיח את התאורייה).
עוד עצה שקיבלתי: להימנע מאכילת בננות, כיוון שמשום מה היתושים נמשכים אליהם.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
למה כן לגרד
אצלנו גילינו שכאשר מורידים מוצרי חלב פרה מהתפריט- העקיצות לא מגרדות בכלל ולא מתנפחות. ואם יש חלב פרה במערכת- הן הופכות לכדורי טניס גדולים וכואבים ומגרדים
אני דווקא חשבתי שזה קשור ליתושה הספציפית - יש כאלה שהעקיצות שלהן קטנטנות, יש כאלה שהן מרושעות ו"חודרות עמוק" כמו סיכה, ויש כאלה שהופכות לכדורי טניס כנ"ל. הרגשתי סוגים שונים של עקיצות כאלה, בהבדל של שעות, כך שלא בטוח שהקשר הוא לתזונה.
אני דווקא חשבתי שזה קשור ליתושה הספציפית - יש כאלה שהעקיצות שלהן קטנטנות, יש כאלה שהן מרושעות ו"חודרות עמוק" כמו סיכה, ויש כאלה שהופכות לכדורי טניס כנ"ל. הרגשתי סוגים שונים של עקיצות כאלה, בהבדל של שעות, כך שלא בטוח שהקשר הוא לתזונה.
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
למה כן לגרד
אז זהו, שאותה עקיצה ששורדת כבר שבוע על רגלה של הנסיכה- אחרי צ'ריוס עם חלב מגרד לה ומתנפח. ביום בלי חלב זה נראה שטוח יותר ולא מגרד בכלל. העקיצות שם כל הזמן אך הגרד כן מתחזק בגלל חלב. מחר אקבל ליטר חלב כבשים ונבדוק אם זה משנה משהו.
-
למה כן לגרד
אולי זה דווקא מהצ'יריוס?
גם אצלי תיאורית החלב לא הוכיחה את עצמה...
ואני מעדיפה לאכול בננות ולהמשיך להיעקץ... כבר אמרנו שזה כיף לגרד, לא?
גם אצלי תיאורית החלב לא הוכיחה את עצמה...
ואני מעדיפה לאכול בננות ולהמשיך להיעקץ... כבר אמרנו שזה כיף לגרד, לא?
-
- הצטרפות: 23 אוגוסט 2006, 22:37
- דף אישי: הדף האישי של סיפורי_פוגית*
למה כן לגרד
לא לא, התנפחות וכו' זה סתם חנק.
הלם אנאפילקטי זו תגובה כלל מערכתית לאלרגן שגורמת לצניחה של לחץ הדם לרצפה, מה שגורם בתורו לעליה בדופק עד לפרפור חדרים שמסכן חיים. אבל הלם (שוק בז'רגון הרפואי) לא תמיד חייב לגרום למוות ואפילו לא לתגובה לבבית כ"כ קשה, אם עוצרים אותו בזמן.
ולגבי הגרוד, אני פעם שמעתי מישהו שאמר שבמקור הגרוד הוא כדי שתדע שמשהו עקץ אותך ותסלק אותו. הגוף מסב את תשומת לבך למתקפה...
הבעיה היא כמו תמיד כשיוצאים מאיזון וזה מגרד ימים על גבי ימים ואי אפשר להפסיק...
לא לא, התנפחות וכו' זה סתם חנק.
הלם אנאפילקטי זו תגובה כלל מערכתית לאלרגן שגורמת לצניחה של לחץ הדם לרצפה, מה שגורם בתורו לעליה בדופק עד לפרפור חדרים שמסכן חיים. אבל הלם (שוק בז'רגון הרפואי) לא תמיד חייב לגרום למוות ואפילו לא לתגובה לבבית כ"כ קשה, אם עוצרים אותו בזמן.
ולגבי הגרוד, אני פעם שמעתי מישהו שאמר שבמקור הגרוד הוא כדי שתדע שמשהו עקץ אותך ותסלק אותו. הגוף מסב את תשומת לבך למתקפה...
הבעיה היא כמו תמיד כשיוצאים מאיזון וזה מגרד ימים על גבי ימים ואי אפשר להפסיק...
-
- הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
- דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*
למה כן לגרד
עד כמה שזכור לי יתושים נמשכים לריכוזי חומצה בוטירית , אנשים שנעקצים יותר עורם מפריש יותר חומצה בוטירית , באותו הגיון היתוש יעקוץ אותם איזורים בגוף מהם מופרשת יותר חומצה כזו , עכשיו צריך לראות האם הפרשת החומצה מקושרת להפרשת רעל , האם החומצה עצמה בנוייה מתוצרי הפרשה שהגוף נפתר מהם וכו...
מישהו ?
מישהו ?
למה כן לגרד
זה דף מנורא מזמן.. אני מקווה שיש עוד טעם להוסיף את הערתי הצנועה והמורבידית.
אני בעיקרון בעד לגרד- פשוט כי כיף לי ככה- אבל לפני 4 חודשים גירדי שתי עקיצות שהיו לי ברגל, עקיצות תמימות לכאורה, והפלא ופלא, יומיים אחר כך
נוספו עוד שתיים, ועוד שתיים.. וזה לא שאני לא נקייה או שהבית לא הגייני או משהו. סטרפטוקוקים וסטפילוקוקים שחיים על העור אצל כולנו עם מערכת חיסונית
קצת חלשה, פצעים פתוחים, והופ-
שלום לך אמפטיגו!
כן כן חטפתי זוועה לא קטנה, וגם מדבקת, מה שאומר שאת האחייניות שלי (החדשות) לא יכולתי להחזיק, עם החבר לא יכולתי אהם אהם- ועוד מיני חולירע שלא כיף.
מנפלאות הגירודים.
אני בעיקרון בעד לגרד- פשוט כי כיף לי ככה- אבל לפני 4 חודשים גירדי שתי עקיצות שהיו לי ברגל, עקיצות תמימות לכאורה, והפלא ופלא, יומיים אחר כך
נוספו עוד שתיים, ועוד שתיים.. וזה לא שאני לא נקייה או שהבית לא הגייני או משהו. סטרפטוקוקים וסטפילוקוקים שחיים על העור אצל כולנו עם מערכת חיסונית
קצת חלשה, פצעים פתוחים, והופ-
שלום לך אמפטיגו!
כן כן חטפתי זוועה לא קטנה, וגם מדבקת, מה שאומר שאת האחייניות שלי (החדשות) לא יכולתי להחזיק, עם החבר לא יכולתי אהם אהם- ועוד מיני חולירע שלא כיף.
מנפלאות הגירודים.
-
- הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
- דף אישי: הדף האישי של אילה_א*
-
-
- הצטרפות: 04 פברואר 2008, 19:05
למה כן לגרד
שיפסיק לגרד - מומלץ
-
למה כן לגרד
אני שמעתי שמה שמגרד הוא הרוק של היתושה
-
- הצטרפות: 03 מאי 2006, 05:13
- דף אישי: הדף האישי של צפרדע_ית
למה כן לגרד
כאשר נפתח הדף הזה, ה"נמר האסייתי" עדיין לא עלה לארץ, למי שלא מכיר עדיין (למזלו) זה מין של יתושות מפוספסות, שעפות בשקט ממש, ויודעות ללכת על הגוף עד שהן מגיעות למקום שנראה להן טעים במיוחד, ואז הן עוקצות, מה זה עוקצות? האם אמא של העקיצות, זה כואב ימים אחר כך.
לא יודעת אם כדאי או לא לגרד (נראה לי שלא כדאי), אבל בטח יש איזושהי בעיתיות עם התאוריה שמדברת על סימביוזה, כשצד אחד הוא בכלל פולש אלים...
ץ
לא יודעת אם כדאי או לא לגרד (נראה לי שלא כדאי), אבל בטח יש איזושהי בעיתיות עם התאוריה שמדברת על סימביוזה, כשצד אחד הוא בכלל פולש אלים...
ץ
למה כן לגרד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מה שמגרד הוא הפרשה של היסטמין... גרד יכול להביא לפצע ולזיהום של המקום זו הסיבה ל למה לא לגרד.. ולגבי ההסתכלות הסינית הרבה פעמים כשיתושים עוקצים אותנו הם עושים את זה במיקומים של נקודות דיקור סיניות ולפעמים זה באמת פותר בעיות, מצד שני אם אני תופס יתוש אני עדיין מחסל אותו בלי שום הרגשה רעה בנושא.. ואם יש מקום עם הרבה יתושים מומלץ לדווח לרשויות ורצוי בצורה המונית... אפשר לשים במים דגים שאוכלים את זחלי היתושים ולא לייבש שלוליות בהכרח וכך לא לפגוע במרקם הביולוגי של הסביבה יותר מדי עם כל מיני חומרים.. בכל אופן שיהיה שבוע נפלא ונטול עקיצות..
מה שמגרד הוא הפרשה של היסטמין... גרד יכול להביא לפצע ולזיהום של המקום זו הסיבה ל למה לא לגרד.. ולגבי ההסתכלות הסינית הרבה פעמים כשיתושים עוקצים אותנו הם עושים את זה במיקומים של נקודות דיקור סיניות ולפעמים זה באמת פותר בעיות, מצד שני אם אני תופס יתוש אני עדיין מחסל אותו בלי שום הרגשה רעה בנושא.. ואם יש מקום עם הרבה יתושים מומלץ לדווח לרשויות ורצוי בצורה המונית... אפשר לשים במים דגים שאוכלים את זחלי היתושים ולא לייבש שלוליות בהכרח וכך לא לפגוע במרקם הביולוגי של הסביבה יותר מדי עם כל מיני חומרים.. בכל אופן שיהיה שבוע נפלא ונטול עקיצות..
למה כן לגרד
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שים לב! יש עקיצות יתוש שעשויות להתנפח לשלפוחיות כאשר מגרדים אותם, הן נעשות חמות וקשות, ומתפשטות לצדדים.
לאלרגים בלבד (!)
שים לב! יש עקיצות יתוש שעשויות להתנפח לשלפוחיות כאשר מגרדים אותם, הן נעשות חמות וקשות, ומתפשטות לצדדים.
לאלרגים בלבד (!)
-
- הצטרפות: 16 יולי 2013, 21:04
למה כן לגרד
היי, נפלאים ונפלאות, מה שלומכם, איזה כיף לקרא מה שכתבתם.אני חושבת על הנושא הזה כבר בערך שנה והנה פתאום אני רואה את זה כאן.ומה לגביי גירוד של פטריה/אקזמה ברגליים ??? האם יכול להיות שזה משרת אינטרסים של הגוף לצורך טיפול רפלקסולוגי עצמאי ?? שמרו על עצמכם. שתו המון מים