דף 1 מתוך 2
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 מרץ 2002, 07:49
על ידי אנונימי
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 מרץ 2002, 07:49
על ידי אנונימי
מישהו יודע איך מכינים לבד תפוחים מיובשים?
האם מספיק לפרוס לפרוסות דקות ולייבש בתנור על חום נמוך הרבה זמן?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 מרץ 2002, 09:34
על ידי אביב_חדש*
עד כמה שידוע לי, אפשר לייבש באוויר. להוציא את הליבה, לקלוף או לא לקלוף, לפרוס לפרוסות עגולות עם חור, ולהשחיל על חוט כותנה. לתלות לייבוש כמו כביסה.
{ ==פלפלים אדומים==}
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 יולי 2003, 22:09
על ידי ענת_גביש*
למישהו יש נסיון עם ייבוש פלפלים אדומים?
תליתי אותם והם התייבשו יפה, אני רק תוהה אם אפשר להשאיר אותם כך תלויים ולהשתמש כשיבוא, או שהם נהרסים אם תלויים יותר מדי. ואז, מה עושים? קצוצים לצנצנת שמן זית עם שום, חשבתי. אם יש לכם נסיון, ספרו.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 יולי 2003, 22:52
על ידי אביב_חדש*
אני ייבשתי בעבר פלפלים אדומים חריפים, וטחנתי במעבד מזון לצ'ילי. מעולה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 יולי 2003, 23:08
על ידי ה_עוגיה*
הכי שווה לעשות מפלפלים אדומים, אבל הכי שווה - לקלות אותם (בתנור, על האש, איך שאת רגילה), לקלף, לקחת בשר בלבד (שטוח, לא לשמור על הצורה הסגורה)ולשטח על מגש. לשים להתיבש.
אם יש לך שמש אז יופי. אם אין אז גם "סתם מקום חם" יעשה את העבודה (מעל או בתוך איזשהו תנור).
לא ליבש עד שהם יבשים לגמרי אלא רק עד שמאבדים בערך חצי מהנוזלים שלהם. חצי יבשים. עדיין רכים ונעימים בפה מצד אחד, אבל מרוכזים בטעם ברמה של להתעלף במקום (מצד שני).
מה שלא אכלת מיד (ותאמיני לי - את תמצאי את עצמך מטיילת ליד המגשים האלה כל היום וגונבת פלפלים) את יכולה לשים בשמן זית. עם או בלי תבלינים. לא משנה. אני נותנת לזה יום.
עוד בעניין יבוש ירקות - זה הזמן ליבש עגבניות תמר (חצי יבוש גםכן. יבוש מלא זה להרוג את העגבניה). כדאי להשקיע ולקלוף אותן ( דרוש הסבר איך קולפים בקלות?) ואז לחצות וליבש בשמש (אני מפזרת קצת מלח. בשביל לעזור לנוזלים לצאת ונגד עין רעה).
אחכ לאכול ולאכול ולאכול ולהגיד "תודה אלוהים שנתת לנו עגבניות תמר".
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 יולי 2003, 23:15
על ידי ה_עוגיה*
אולי לא הסברתי את עצמי טוב
אני נותנת לזה יום - התכוונתי שאם את בעלת שליטה עצמית מעל הממוצע תוך יום לא ישאר כלום.
(אצל רכיכות כמוני זה ממש הרבה פחות)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 יולי 2003, 23:33
על ידי אילי_ליה*
סליחה על הבורות
אבל אם מייבשים את העגבניות בשמש....לא מגיעים אליהם מיני מעופפים וזוחלים?
והקילוף הקל נעשה בעזרת מים רותחים או שיש שיטה אחרת?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 14 יולי 2003, 23:22
על ידי ה_עוגיה*
לא זוכרת שהיתה בעיה עם מעופפים וזוחלים. אולי בגלל שזה היה בשמש ישירה והיה להם חם...
הקילוף הקל - אכן בעזרת מים. לא מכירה שיטה קלה יותר.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 08 אוגוסט 2003, 15:51
על ידי חבצלת*
לאבא שלי יש עץ תאנים אורגניות והוא כבר לא יכול לאכול כל-כך הרבה תאנים, אז הוא רוצה לייבש אותן. מישהו יודע איך עושים את זה נכון?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 03 ספטמבר 2003, 15:40
על ידי פלוני_אלמונית*
מתוך הספר "129 סיבות טובות לצאת מהבית", עמ' 168 - "את התאנים הם קוטפים מהעץ בקיץ, כשהן ירוקות, ומייבשים אותן על גג הבית. כדי שיתייבשו מהר ובצורה אחידה, הם חותכים כל תאנה באמצע ופורשים אותה על משטחי קרטון מול השמש. כעבור יומיים מהדקים את התאנים שהתייבשו אחת לשנייה, ואורזים בנייר צלופן לבלוק תאנים צפוף וכבד. הבלוקים נשמרים בקירור, ובמצב זה יש לשמור אותם כל הזמן מפני שטמפרטורה חמה עלולה להזמין תולעים."
מתכון של משפחת חדד מג'יש.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 03 ספטמבר 2003, 16:45
על ידי ה_עוגיה*
אבא שלי אומר:
מייבשים בשמש. על גבי רשת (למשל רשת של לולים).
בימים חמים באמת, כמו שיש בתקופה של הבשלת התאנים (לפני חודש בערך) זה יכול לקחת יומיים.
הגנה על התאנים בזמן היבוש: אפשר עם רשת צפופה יותר (כמו רשת שיש בחלונות הבית). אפשר לפזר עליהן אפר (כן כן!)
בטורקיה מייבשים אותן חצי דרך ככה על רשת, ואחכ משחילים אותן על חוט (לרוחב, לא לאורך) וממשיכים ליבש ככה. לאט לאט מצופפים אותן עד שמתקבל הגוש הזה של הדבלים השטוחות שאנחנו מכירים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 03 ספטמבר 2003, 20:17
על ידי חבצלת*
תודות! אבא שלי מייבש אותן בתנור טורבו. יוצא מוזר אבל טעים. בכלל לא דומה לדבלים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 27 פברואר 2006, 10:50
על ידי תמר_ס*
עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה, כוסברה), איך מייבשים?
ובכלל, הם יגדלו יפה ככה גם בקיץ? או שקיצם קרב?
<דואגת להם>
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 27 פברואר 2006, 13:15
על ידי רוזמרין*
תמר ס
אל תתני להם להגיע לפריחה ולהתעצות של הגבעול. פשוט תקטפי כל הזמן את הענפים הגבוהים
והחבר"ה ימשיכו להוציא עוד גבעולים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 27 פברואר 2006, 21:04
על ידי לוטם_מרווני*
שמים אותם בכלי פתוח באוויר אך לא בשמש ומניחים להם להתייבש (יעיל באיזורים יבשים ופחות במישור החוף)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 27 פברואר 2006, 21:14
על ידי טרה_רוסה*
אני ראיתי שהולך טוב עם עשבי תיבול עם קוצצים ומקפיאים. הם שומרים על הטעם לא רע בכלל. רק כדאי להקפיד שלא יהיו רטובים בזמן ההקפאה, ואז ממש אפשר לקחת בקלות את הכמות הרצויה מהקופסה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 27 פברואר 2006, 23:10
על ידי תמר_ס*
טרה, את לא שוטפת בכלל? ישר מקפיאה?
קצת בעייתי בשבילי. אני שוטפת רציני עם חומץ/מלח בגלל חרקים. אפשר לשטוף ולייבש ואז להקפיא?
אה, ועל הדרך אני כבר שואלת, מה עם אפונה? יצאה מדהים. אוכלת בלי לבשל מרוב שטעים לי. אבל סקרנית לדעת איך מייבשים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 28 פברואר 2006, 08:43
על ידי טרה_רוסה*
שוטפים כמה ואיך שצריך ומייבשים טוב טוב (נגיד מניחים במסננת ליום ומדי פעם הופכים, או מניחים על מגבת ליד החלון או מייבשים במייבש חסה. כמה שמייבשים יותר טוב, ככה יש פחות קרח בפנים אחכ). אח"כ קוצצים (אפשר אפילו במג'ימיקס) ומאחסנים בקופסא. (אני הייתי משתמשת בקופסאות של כתר, עם המכסה הכחול, שיושבים טוב אחד על השני). כותבים מה יש בפנים על כל דופן עם טוש מרקר. זה נשמר ממש טוב. הייתה לי גם קופסה גדולה עם סלרי, כי תמיד הייתי צריכה למרקים, אבל זה לא משהו שאני קונה כל שבוע. בקופסה שמתי גבעולים באורך שכבר מתאים לזרוק במרק וגם עלים קצוצים לממולאים וכאלה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 02 מרץ 2006, 20:20
על ידי מים_שקטים*
בקיץ האחרון ייבשתי עגבניות וענבים. יצא מדהים. ועוד יותר מדהים זה הפשטות.
עגבניות שרי - שטפתי , חתכתי לחצי והנחתי אותם בתבנית אפייה גדולה כשהמיץ כלפי מעלה. שמתי מעל רשת שקניתי (רשת מניילון נגד יתושים) והנחתי על השולחן במרפסת. השארתי 4 ימים בחוץ. מדי פעם טעמתי (לא נשאר הרבה עד שהם יתיבשו). יצא מדהההההההההההים. הוספתי לסלט חסה, לרוטב פסטה. וגם נתתי מתנות. חבל שגיליתי זאת בסוף הקיץ - כך שלא נשאר לי הרבה. השנה אני יכין לי גם לחורף.
ענבים - לא משנה ירוקים או אדומים. שטפתי , הפרדתי והנחתי על תבנית (בלי לחתוך). גם את התבנית הזאת עטפתי ברשת. 4 ימים זה מוכן. גם את זה אוכלים בשלבים ולא נשאר הרבה עד שזה מתייבש לגמרי. וגם הצימוקים האלה יוצאים מדהימים.
לא להבהל מהנמלים. הן באות בשעה מסוימת של היום והולכות. לא פגמו בטעם או במרקם של הצימוקים או העגבניות.
והכי כייף זה הפשטות. השנה אני ינסה לייבש עוד דברים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 02 מרץ 2006, 23:20
על ידי תות_שדה*
(רשת מניילון נגד יתושים)
מאיפה משיגים כזאת רשת?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 05 מרץ 2006, 09:04
על ידי מים_שקטים*
בכל חנות טמבור. או בסגנון.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 16 אפריל 2006, 17:46
על ידי פלוני_אלמונית*
בבקשה לכתוב לאתר כיצד מייבשים דלורית .
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 16 אפריל 2006, 17:49
על ידי פלוני_אלמונית*
האים ביבוש דלורית חייבים לעשות חור לאורך כל הדלורית,בכדי שלא תירקב? ובכלל איך מייבשים דלורית לצורך נוי,לא לאכילה.תודה מראש ליועצים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 16 אפריל 2006, 20:04
על ידי טרה_רוסה*
דלעת נוי זו לא דלורית.
דלעת נוי מתייבשת לבד, על השיח או אחרי. עדיף לא לקטוף לפני שהשיח מתייבש.
דלורית לאכילה מחזיקה מעמד כשנה מחוץ למקרר, אם הקליפה לא פגועה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 16 אפריל 2006, 23:39
על ידי אשר*
תודה לטרה רוסה.אני ממשיך לשאול,האים ניתן לייבש דלורית שנקטפה,לא פגועה,בשמש,והאים היא לא מרקיבה?
בהמשך לתשובתך,מה קורה לדלורית לאחר ,שנה ,מחוץ למקרר?
וכיצד אני יכול להבחין בין דלעת נוי לדלורית,בזמן שהן קטנות, ונראות אותו ,דבר?וכמובן,תודה מראש.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 17 אפריל 2006, 09:13
על ידי טרה_רוסה*
האים ניתן לייבש דלורית שנקטפה,לא פגועה,בשמש,והאים היא לא מרקיבה?
לדעתי היא תתייבש - תתקמט, תצהיב.
מה קורה לדלורית לאחר ,שנה ,מחוץ למקרר?
אחרי כמה זמן היא תירקב. היא לא תתייבש כמו דלעת נוי, בכל מקרה.
וכיצד אני יכול להבחין בין דלעת נוי לדלורית,בזמן שהן קטנות, ונראות אותו ,דבר?
אני לא חושבת שהן נראות אותו דבר. אם זה נראה לך כמו דלורית, אז זה דלורית. דלעות נוי יש בכל מני צבעים וצורות. הנפוצות ביותר הן ירוקות ונראות יותר כמו קישוא בצורת דלעת, ויש גם כאלה שנראים אחרת - כל מני בליטות וצבעים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 17 אפריל 2006, 22:44
על ידי יו_יו_בקנדה*
אז הנה לכם רעיון (אנחנו השתמשנו בזה כדי ליבש עגבניות, אבל אין סיבה שזה לא יעבוד עם פירות וירקות אחרים).
מסדרים בתבניות אפיה (חוצים וממליחים קודם, לפי הצורך) ושמים בתנור הסולרי שיש כמעט לכולנו, דהיינו - האוטו.
לנו היתה מזדה 121 קטנה, אז שמנו 2-3 תבניות על המשטח שמתחת לשמשה האחורית - אבל, שוב, לא ממש חשוב, כל זמן שהאוטו בשמש.
אין בעיה של נמלים ושאר יצורים, והעגבניות היו נפלאות אחרי יום או יומיים (בקיץ).
מה שכן, האוטו מריח מעגבניות מיובשות כמה ימים אחרי כן - אבל זה לא בהכרח חיסרון...
בהצלחה! (ונשמח לשמוע אילו דברים ייבשתם בשיטה זו)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 17 אפריל 2006, 23:54
על ידי אשר*
כיצד מייבשים-דלורית,קישוא,מלפפון,בננה,ושאר ירקות או פירות,שיש להם הרבה בשר,לצורך נוי.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 17 אפריל 2006, 23:55
על ידי אשר*
כמו כן, רימון,תפוח,תפוז וכ"ו
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 21 יולי 2006, 10:49
על ידי מים_שקטים*
השבוע אני מייבשת פאפיה. יצא מעולה.
במסגרת הייבוש הפשוט. חתכתי לרצועות וסתם חתיכות. שמתי על מגש. מעל המגש רשת. ושמתי בשמש.
יותר טעים מפאפיה טרייה.
וגם זה הזמן להתחיל שוב לייבש ענבים לצימוקים. באותה צורה. יוצא מדהים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוגוסט 2006, 20:11
על ידי פלוני_אלמונית*
אייך מייבשים שזיפים?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוגוסט 2006, 20:56
על ידי ספינה_טרופה*
וגם זה הזמן להתחיל שוב לייבש ענבים לצימוקים. באותה צורה. יוצא מדהים
עשיתי עם הילדים ניסוי שהתחיל לפני שבועיים שמנו ענבים בחוץ על מפית נייר וחיכינו. אחרי יומיים בדקנו, נשארו אותו דבר, באנו שוב לבדוק אחרי שעברו סה"כ 5 ימים, לא נשאר כלום מלבד צימוק אחד,
הציפורים נהנו.
עשינו שוב שבוע שעבר, אלא שהפעם שמנו בשקית של סנדוויצ'ים, וקיבלנו צימוקים, אחרי 5 ימים...
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 06 אוקטובר 2006, 13:51
על ידי אשר_לוי*
חג שמח לכולכם,כיצד מייבשים עלים שנשרו מהעץ{כל מיני עלים} של כל מיני עצים,כדי שיראו שלמים אבל כמו רשת שקופים ,ורק העורקים ,והנימים ,יבלטו יותר, מראה מטריף.אשמח לקבל עצות.
יש לציין אספתי כמה כאלו ברחוב שנישארו נראה לי זמן רב בין השיחים.ולא נהרסו ,ממש שלמים אבל שקופים לגמרי.רק העורקים,והוורידים+הנימים בולטים.אשמח לקבל עצות ליבוש עלים בדרך מהירה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוקטובר 2006, 08:49
על ידי אמא_בבית*
אשר לוי, זה לא כל כך קשור לדף אבל זה באמת יוצא יפה. העלים האלה השקופים הם לא מיובשים אלא פשוט עלים שכל הירוק שבהם נרקב. שמים ענף עם עלים שאתה רוצה בצנצנת מים הפוך כך שהעלים מכוסים לגמרי במים. אפשר גם עלים בודדים. אחרי שבועיים זה מסריח וזה גם מוכן. מוציאים את העלים מהמים ומשפשפים בזהירות עם היד או עם מים נקיים. כל הירוק יורד ונשארים העורקים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוקטובר 2006, 11:11
על ידי אשר_לוי*
לאמא שבבית,המון תודה ושיהיה לך חג שמח.רק עוד שאלה האים לסגור את הכלי עם המים והעלים.?והאים אחרי שבועיים כשאני משפשף את העלה עם מיים העלה נשאר שלם בצורתו המקורית,ללא פגע רק בלי הירוק? תודה מראש.אשר
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוקטובר 2006, 11:16
על ידי אשר_לוי*
לאמא שבבית,האים עדיף לשים במיים עלים שנשרו מהעץ,או עלים טריים ,לביצוע המשימה ששוחחנו עליה,ותודה שוב על היעוץ,כן ירבו.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 07 אוקטובר 2006, 12:00
על ידי אמא_בבית*
אשר, אם זה מצליח, העלה נשאר שלם. בדרך כלל חלק מהעלים נקרע. אם אחרי שבועיים לא יורד כל הירוק לא לשפשף חזק יותר אלא להחזיר למים לכמה ימים. לי יש נסיון רק עם עלים טריים.
צריך שכל העלה יהיה בתוך המים. הכי קל לשים ענף עם עלים הפוך בצנצנת מים אם אלה עלים בודדים הם בטח יצופו אז אולי כדאי לשים אותם בכלי מלא מים עד הסוף ולסגור אותו.
בקיצור כדאי לנסות. בהצלחה!
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 23 דצמבר 2006, 13:14
על ידי פלוני_אלמונית*
יש מכשיר מצויין - איזידריי - ייבוש איטי בטמפרטורה מאוד נמוכה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 ינואר 2007, 17:57
על ידי אנונימי
סירופ מייפל, גם אני בדיוק השבוע התחתלי להתעניין במוצר הזה, נאמר לי שאפשר להזמין באינטרנט מארה"ב, אבל עוד לא חקרתי לעומק. אם יש לך פרטים אשמח לשמוע.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 12 ינואר 2007, 18:41
על ידי סירופ_מייפל*
תודה על התשובה
למישהו יש מכשיר לייבוש פירת אפשר להכין אחד די בקלות... צריך קופסא
משנה מאיזה חומר הקופסא? למה הוינטלטור בחלק בחלק התחתון?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 ינואר 2007, 14:23
על ידי נעמה...*
לא צריך לטרוח כל כך.
אנחנו ייבשנו פירות בשמש.
שמנו את הפירות בתבניות אפיה שחורות,הנחנו על מרפסת הגג (כדי שהחתולים לא יתעסקו עם זה)כיסינו ברשת שהורדנו מהחלונות,ואחרי 3 שבועות הפירות המיובשים הגיעו לשולחן.
רובם נזללו עוד לפני שהגיעו לקופסא,כך שנשאר רק מעט ששמרנו ל...
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 09 מאי 2007, 23:53
על ידי ה_עוגיה*
עשינו ניסוי בשסק, הצליח מעולה, חזרנו לעץ לקטוף כמות כדי ליבש וגילינו שהחמסין גמר את העונה.
אז למי שעוד יש לידו שסקים -
שסק מיובש
חוצים את השסק, מסלקים את הגרעינים והעוקץ, מניחים על מגש עם הצד הרטוב למעלה, מכסים ברשת ומשאירים בשמש יום.
יוצתא חמצמץ כזה, מזכיר משמש מיובש.
טעים טעים.
(מדברת על שסקים אמיתיים, קטנים, עם טעם. לא נראה לי שהמפלצתיים נותנים תוצאות כאלה טובות).
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 יוני 2007, 09:13
על ידי נעם*
אשמח מאוד אם תוכלו להעביר לי מתכונים ורכים לייבוש פירות וירקות שונים למיניהם, אני מדריכה בקייטנה וזה נורא חשוב לנו לדעת איך עושים זאת בכדי שגם הילדים יוכלו להכין ולדעת. אם תוכלו להעביר למייל הבא:
[email protected]
זה יהיה לעזר רב
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 16 יוני 2007, 13:01
על ידי מים_שקטים*
מישהו יודע אם אפשר לייבש שזיפים בשמש? והאם יש הוראות מיוחדות?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 08 יולי 2007, 10:43
על ידי מיץ_פטל*
איך מיבשים ענבים לצימוקים?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 08 יולי 2007, 10:47
על ידי מיץ_פטל*
מישהו אמר לי בתלייה.... ולא ממש הבנתי איך....ומה עושים עם כל החרקים והצרעות?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 08 יולי 2007, 11:42
על ידי מים_שקטים*
אני ייבשתי על מגש וכיסיתי עם רשת רגילה. אפשר גם בתנור שמש. אפשר להפריד אבל לא חייב.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 26 ספטמבר 2007, 08:52
על ידי אשר_לוי*
גמר חתימה טובה ,וחג סוכות שמח לכל בית ישראל,מי יודע כיצד מייבשים כמו רימון,קלמנטינה,לימון,וכל שאר הפירות שמתקשים עם הזמן,ונהפכים ל"קלי משקל"
איזה עוד פירות וירקות אפשר לייבש בצורה זו,בשביל לשים בצלחת "ליופי",כמה זמן לוקח,ומתי אפשר למרוח עליהם "לכה" ליופי.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 05 אוקטובר 2007, 14:09
על ידי מיצי_החתולה*
אשר, כדאי לך לנסות לשאול את שאלותייך בפורומים למלאכת יד. אנ י בטוחה שיש אחד כזה בתפוז, ובטח בעוד מקומות.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 14 דצמבר 2007, 11:16
על ידי יעל*
הייי,
אולי זה לא המקום אך אין מייבשים לימונים לנוי???
שבת שלום- יעל
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 18 פברואר 2008, 15:43
על ידי נואית_קוצנית*
שלום ושלשלום
בימים אלו אני בתחילת עונת הנבטת השתילים ואני מעונינת בקיץ ליבש עגבניות
האם מישהו יודע אילו עגבניות(מינים זנים וכו) הן מועדפות לייבוש?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 19 פברואר 2008, 23:16
על ידי צוויליך*
ענבים בתליה -
טוב, אז בגירסה המלאה של רובינזון קרוזו, הוא פשוט משאיר אשכולות שלמים תלויים אחד ליד השני, על חוט מתוח.
אנחנו שכחנו אשכול על הגדר ליד האוטו, ונהיו לנו צימוקים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 20 פברואר 2008, 10:16
על ידי מורינגה_רותמית*
אילו עגבניות(מינים זנים וכו) הן מועדפות לייבוש?
עגבניות תמר.
יש אותן רק בקיץ. (ואז גם הגיוני ליבש - חם...)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 12 אפריל 2008, 08:48
על ידי פלוני_אלמונית*
אין שום הסבר על הקפאת תרד,שעועית ירוקה,וקירשה
תודה
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 15 אפריל 2008, 01:12
על ידי פלוני_אלמונית*
מכשיר ייבוש שראיתי השבוע: איזי דריי (EZIDRI) - מכשיר עם המון מדפי רשת מסתובבים שעליהם ניתן לייבש ה כ ל. הבעיה היא המחיר הלא זול (800/1000 - תלוי בדגם)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 15 אפריל 2008, 01:13
על ידי פלוני_אלמונית*
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 15 אפריל 2008, 19:53
על ידי טרה_רוסה*
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 18 מאי 2008, 00:06
על ידי לילי*
שלום לכם
האם משהו יודע איך מיבשים משמישים
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 20 מאי 2008, 09:03
על ידי אורי_יורמן*
לילי
בטיול הלקטים האחרון אכלתי משמשים מיובשים שפשוט התייבשו בשמש
אני מניח שאפשר לקחת משמש, לשים בשמש על חתיכת בד לבנה, ולהפוך מדי פעם
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 13:12
על ידי אמא_אדמה*
ייבשתי עגבניות. גדולות כאלה, שחתכתי לשמיניות .
שליש מהכמות יצא עם טעם מקולקל , השאר מדהים..
למה הן מתקלקלות בעצם? (הקפדתי להכניס הביתה בערב וייבשתי יומיים וחצי...)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 13:15
על ידי טרה_רוסה*
הוצאת את הגרעינים?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 13:18
על ידי אמא_אדמה*
לא... למה ?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 13:48
על ידי טרה_רוסה*
כי הם חלק מאוד רטוב, ואם מוציאים אותם, אז הכל מתייבש יותר מהר.
נראה לי שהקלקול הוא עובש או חיידקים שמספיקים להתפתח לפני שהפרי יבש. כדאי גם לכסות, כדי שזבובים לא יטילו בפרי.
(אולי לח מדי אצלכם? פעם ניסיתי לייבש בתל אביב בשיא החום, ותוך 10 שעות כבר הכל היה מכוסה עובש, מהלחות).
אני גם מתכננת לייבש עגבניות, אבל לא הגעתי לזה עדיין.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 13:59
על ידי אמא_אדמה*
אני אנסה שוב בפעם הבאה שיהיה חמסין...
עדיף בשמש מלאה או אפשר גם בצל אם יש מזרחיות יבשות?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 10 יוני 2008, 14:03
על ידי טרה_רוסה*
נראה לי שעדיף בשמש. למה לא, בעצם?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 יוני 2008, 12:36
על ידי אורי_יורמן*
נראה לי שעדיף בשמש. למה לא, בעצם?
צריך לשים לב גם לתמפרטורה שמגיע אליה המזון המיובש. בשיא השרב, עם מעט רוח, בשמש של 2 בצהריים, הוא יכול להיות חם מאוד מאוד.
אם את רוצה שהמזון יישאר חי (שזה, אגב, דבר שאחרי קצת נסיון אפשר ממש להרגיש בטעם), אז צריך לשים לב ולפעמים להעביר לצל
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 11 יוני 2008, 17:31
על ידי אמא_אדמה*
מה שאורי כתב...
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 04 אוגוסט 2008, 20:34
על ידי תמר_ס*
הולכת לייבש תאנים.
למישהו יש המלצות מלבד מה שכתוב בראש הדף?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 05 אוגוסט 2008, 21:18
על ידי with_passion*
ישנם מזונות שרגישים לאור. מטעמים כהים יותר נוטים לאגור חום (בדומה לאספלט) עד כדי בישול. יש שמשתמשים במד חום ומודדים את המזון.
התזונה שלי בקיץ היא בעיקר פירות - ואני בד"כ פחות נמשך למזונות כבדים בעונה. אז אני מייבש די מינימלית (פעם בחודש בערך) - בשמש ישירה - ובאמצע היום מרגיש עם היד לראות שזה לא חם מדי, אם חם מדי, מעביר לצל, ומוציא שוב אחה"צ.
לייבש חרובים זה אחרת כי הם כבר ארוזים ויבשים מלכתחילה - אבל לייבש דברים רטובים - לדעתי קרטון יעבוד פחות טוב כי לא תהיה זרימה של אוויר. אם מספיק חם, ואת שמה בצל או לא, אם אין מספיק בריזה - אז להוסיף מאוורר..
בהחלט יש טעם אחר לדברים שיובשו בשמש לעומת מייבש מזון.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 18 אוקטובר 2008, 15:20
על ידי ג'וניפר*
עד כמה שידוע לי, אפשר לייבש באוויר. להוציא את הליבה, לקלוף או לא לקלוף, לפרוס לפרוסות עגולות עם חור, ולהשחיל על חוט כותנה. לתלות לייבוש כמו כביסה.
כשאני חותכת תפוחים, אחרי זמן מועט הם מתחמצנים ונהיים חומים שכאלה. איך פותרים את הבעיה הזו בייבוש?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 18 אוקטובר 2008, 19:39
על ידי טרה_רוסה*
טובלים במים מהולים במיץ לימון (לא ניסיתי, קראתי.)
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 02 נובמבר 2008, 17:32
על ידי פלוני_אלמונית*
איך מייבשים פירות לנוי?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 22 נובמבר 2008, 09:14
על ידי א*
מצטרפת לשאלה של גניפר לגבי ייבוש תפוחי עץ.
אייך מיבשים כך שעדיין יצאו עסיסיים ורכים ובשרניים כאלה, כמו אלו שבחנות ולא חומים ויבשים?
ובאייזה סוג /צבע של תפוחים הכי כדאי להשתמש?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 23 נובמבר 2008, 00:29
על ידי מירב_ב*
אני לא נוהגת בדרך כלל לייבש פירות.
לעיתים רחוקות מאוד כשאני כבר מייבשת תפוחים (למשל), אני מוציאה את ליבות התפוח, פורסת לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ. סוג התפוחים שהשתמשתי היה גאלה וגרנד סמית'.
לאחר תהליך הייבוש הם נותרו עסיסיים ורכים בצבע בז'.
לא טבלתי במים מהולים במיץ לימון כמו שטרה הציעה למעלה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 23 נובמבר 2008, 07:18
על ידי א*
תודה...
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 09 דצמבר 2008, 20:31
על ידי קרן*
איך מייבשים פאפיות? האם שמש חורפית ירושלמית תספיק? איך מייבשים בתנור?
יש לי ה-מ-ו-ן פאפיות...
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 21 דצמבר 2008, 11:08
על ידי לוטם_מרווני*
יש לי ה-מ-ו-ן פאפיות...
מקפיאים.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 20 ינואר 2009, 16:50
על ידי קרן*
מקפיאים.
הפתעת אותי עם התשובה. בראשי עולה פאפיה סמרטוטית אחרי שהיא מפשירה. אנסה!
אז להקפיא שלמות? חתוכות, קלופות?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 אפריל 2009, 14:13
על ידי פלוני_אלמונית*
שלום לכולם ...
איך מייבשים בננות ?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 13 אפריל 2009, 17:17
על ידי ג'וי_יה*
לכל מי שמעוניין - - -
אנחנו מייצרים מתקן ייבוש מרושת עם מדפים נשלפים יפה ביותר
לייבוש טבעי (לא חשמלי),אפשר להזמין לפי גודל רצוי.
יש תמונה בדפבית,אשמח לשלוח עוד ולפרט למייל .
תודה
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 19 יוני 2009, 15:17
על ידי פלוני_אלמונית*
איך מיבשים דובדבנים?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 28 יוני 2010, 19:09
על ידי אביטל_צ*
אשמח לשמוע ממי שהתנסה, מה עדיף, המייבש של אקסקליבר, או ezidri ?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 28 יוני 2010, 21:25
על ידי אורי_יורמן*
באקסקליבר השתמשתי ממש מעט, והוא עושה את העבודה. מצד שני, ראיתי במטבח של בודהה-בורגר'ס (מסעדה טבעונית בתל אביב) שיש להם מייבשים שם ezidri עם המון מגשים (נראה שני מכשירים עם 12 מייבשים על כל אחד). העסק רץ באופן שוטף עם כל מני דברים מיובשים שהם חלק מהתפריט, בלי פאשלות עד כמה שהבנתי. כך שבקיצור.. קיבלתי את הרושם שמדובר במכשיר מעולה.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 28 יוני 2010, 21:35
על ידי חלוקית_נחל*
אני משתמשת באקסקליבר. העדפתי אותו כי אני בעיקר מכינה קרקרים ועוגיות מיובשות וחשבתי שיהיה נוח יותר במגשים מרובעים מאשר עגולים. אני מאוד מרוצה ממנו.
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 28 יוני 2010, 21:48
על ידי אורי_יורמן*
עוד שיקול בקניית המכשיר -
אם קונים מהחנות "אופק חדש", אז מפרנסים זוג מקסים וחינני, שעושים את זה מתוך תשוקה לדבר, בעצמם טבעונאים ותיקים מאוד, והם נותנים שירות מעולה.
לגבי השירות, הם עושים שמיניות באוויר בשביל כל מני דברים, כמו למשל לתת 7 שנות אחריות על ויטמיקס (לעומת היבואן השני שנותן רק שנת אחריות אחת).
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 29 יוני 2010, 06:35
על ידי אביטל_צ*
תודה לעונים @}
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 09 יולי 2010, 15:22
על ידי אביטל_צ*
(כל השאלות זה בשביל אמא שלי)
איזה מזון אתם מכינים במייבש מזון ?
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 04 יוני 2011, 16:27
על ידי פלוני_אלמונית*
לאורך כל הדלורית
ור
ייבוש ירקות ופירות
נשלח: 14 יולי 2011, 22:27
על ידי טל*
למשהו יש ניסיון ביבוש מלונים ?