<בתחילת הדף מאוגדות שאלות ותשובות שהועבורו מהדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים>
שאלה על ויטמין B12 בהריון
ורד, אני בהריון וה- B12 שלי בתחתית (158), אני לוקחת פלורויטל מתחילת ההריון, אבל זה כנראה לא מספיק.
יש לך המלצה לתוספת משהו ללא תופעות לוואי ואם אפשר טבעי כמובן.
חוץ מזה אני לא אוכלת בשר בכלל, לפעמים (אולי פעם בשבוע)עוף וביצים אני ממש שונאת.
תודה
ורד לב (2004-05-15T11:00:00):
אכן ה- 12-B שלך בקרשים!!!
הפלוריויטל לא ממש רלוונטי ל 12-B כי הוא ממקור צמחי ומיועד לתת תוספת של ברזל בעיקר.
קחי כדורים של 12-B יש קטנים ששמים מתחת ללשון והם נספגים לכלי הדם המצויים שם. אין צורך למצוץ!
אופציה אחרת היא זריקות, אבל ממש לא כדאי.
אם את יכולה ורוצה לאכול בשר, עשי זאת במקביל, אבל יש לשים דגש על איברים פנימיים ובעיקר כבד. בעוף יש ממש לא הרבה מהויטמין.
כדאי שתקחי את הכדורים 1 ליום במשך חודש ימים ותחזרי על הבדיקה ותראי מה קרה ולאיזו רמה הגעת. את צריכה להעלות את הרמה מעל 400 מק"ג.
יש את הכדורים לסולגאר, twin lab ואולי לעוד חברות. חשוב שיהיו אלו הכדורים הקטנים שמניחים מתחת ללשון ולא הכדורים הרגילים לבליעה. אלו אולי יעשו את העבודה, אבל יעלו את הרמה שצורה איטית יותר ולכן במצבך הייתי ממש ממליצה לקחת את ה- sublingul.
את מוזמנת גם להתייעץ אתי פה כי לפעמים אני לא ממש שמה לדפים המשתנים (יש פה ריבוי דפים בזמן האחרון שמקשה עליי לעקוב) ומצב כמו שלך ממש מצריך התערבות, פעולה ומעקב!
תרגישי טוב
נועה (2004-05-15T18:08:00):
תודה, תודה
12-B אצל קטנטנים שגדלים צמחוניים
מיה גל (2004-01-31T08:03:00):
ורד, מוגלי (בת שנה) צמחונית. לאחרונה הסתבר שהיא רגישה למוצרי חלב ואני קצת דואגת בענין ה- B12.
תמ"ל היא שותה כבקבוק אחד ליום בלבד. כל השאר - דגנים, קטניות, ירקות, טחינה, אבוקדו, מעט מאד פירות (לא אוהבת מתוק).
התחלתי לתת לה ביצים ורציתי לדעת אם לדעתך כמה ביצים בשבוע יתנו מספיק B12 או בכלל אם יש לך רעיונות נוספים.
ורד לב (2004-01-31T10:24:00):
טוב, ניגשתי לספרים ולטבלאות....
ילדים מגיל 1-3 זקוקים למינון של 0.9 מק"ג B-12 ביום.
ב- 100 גרם ביצה יש 1 מק"ג. ביצה אורגנית (זה מה שיש לי בבית) שוקלת כ- 80 גרם.
תעשי לך את החישוב.
אני לא חושבת שהיא צריכה לאכול כל יום ביצה, נראה לי שאפשר כל 2-3 ימים (טוב, תנסי לומר את זה לאומני שפשוט מתה על ביצים ודורשת בין 3-4 ביצים ביום אבל רק את הלבן ).
אגב, למה היא צמחונית? אולי היא כן יכולה לאכול מדי פעם משהו בשרי/ דגי, אפילו אם את לא רוצה להכין - אולי יהיה מישהו שכן ירצה...
ראי גם את זה והשרשור שמתחתיו.
בתאבון!
מיה גל (2004-01-31T15:17:00):
תודה ורד.
היו לי המון התלבטויות בנושא טרם בואה של מוגלי, החלטתי לגדל אותה כצמחונית וכשתגדל ותבין - לאפשר לה את הבחירה להפוך לאוכלת-כל, אבל לא בבית. הבית הזה נטול חיות מתות ומוצריהן. אני פשוט לא יכולה אחרת. פגשת אותי, אני מניחה שראית שאני לא כזו שברירית אבל כשמדובר בהריגה של חיות, שברירותי מתגלה במלוא הודה. אני פשוט לא יכולה להתמודד עם זה, מה לעשות.
נראה לי שזו לא ממש בעיה לגדל ילדה צמחונית מבחינת תזונה נכונה. היא אוהבת ביצים וגם אוכלת יוגורט עיזים מדי פעם (הכל אורגני וחופשי וכו').
קראתי את השרשור שצרפת (מזלטוב!) וניסיתי לדמיין את עצמי קונה כרעיים של עוף, מוציאה אותן מהסל ומשרה אותן. זה הספיק לי להרבה הרבה זמן...
בסך הכל היא אחת הילדות היותר בריאות שאני מכירה, טפו טפו טפו
ורד לב (2004-01-31T15:31:00):
אה, לאפיס, ממש לא התכוונתי להחיל את דרכי גם עלייך, חס וחלילה. סתם רציתי לחלוק איתך משהו שאני עברתי.
כמובן שזה ממש ממש ממש בסדר להחליט את מה שהחלטת. זכותך המלאה!
איכשהו בכלל לא היה לי קשה ואפילו זה בא בטבעיות כזו, לא שאני הולכת לאכול עכשיו המון בשר ועוף, אני משערת שזה עדיין לא יקרה הרבה מבחינתי. אבל זה מעין מחסום שעברתי ועל זה אני שמחה.
זה מעניין דווקא מה שכתבת, כי אצלי התחושה היא הפוכה בעניין הבחירה בצמחונות. אני חשה שזו בחירה שלי ושאין לי זכות לבחור גם בשבילה. שאם היא תרצה, היא תבחר זאת בעצמה. שוב, זה בכלל לא אמור לומר משהו לגבייך. סתם מעניין אותי איך יש כל מיני אופציות ודרכי חשיבה.
לעניינינו, ביצים ויוגורט עזים זה מצויין (עם היוגורט לא מתבטאת הרגישות? אולי יש עוד דברים? לָבַּנֶה למשל?) אם וכאשר מתישהו תעשי לה בדיקת דם, תבקשי שיבדקו גם B-12 ואז תראי אם יש צורך לתת תוספות. נראה לי שאין טעם כרגע לעשות זאת במיוחד.
מיה גל (2004-01-31T15:52:00):
יש לי חבר שגם הוא צמחוני מגיל 10, כמוני. הוא מרגיש מאד טוב עם העובדה שהוא עצמו עשה את הבחירה בצמחונות וזו הרגשה שאינו רוצה לגזול מבנו, בן 1.5. לכן הוא לא מגדל אותו כצמחוני.
באמת יש המון דרכי חשיבה ופתרונות יצירתיים לנושא הזה..
הרגישות של מוגלי למוצרי חלב אובחנה "סינית" ולא מערבית. ההפסקה שינתה לשתינו את החיים באופן קיצוני ומבורך מאד-מאד. יוגורט עיזים אני אוכלת והיא מנשנשת ממני, ולא, אין תופעות לואי, אז אני נותנת לה טעימות של יוגורט ושל לבנה מדי פעם, אבל לא מעיזה לתת לה הרבה. נראה לי שזו רגישות שתחלוף עם הזמן, עם הבשלת מערכת העיכול.
מוגלי מלאת מרץ, רצה כל היום ומטפסת על כל מה שאפשר, לא נראה שחסר לה B12 אבל אני גם לא רוצה להגיע למצב כזה, מפה באה השאלה שלי.
בפעם הבאה שאעשה לה בדיקת דם אאמץ את הצעתך ואבקש לבדוק גם את מצב הויטמין.
תודה רבהרבה
ובהצלחה עם העוף
ורד לב (2004-01-31T23:35:00):
מאד הגיוני שכשהיא תגדל זה יחלוף. זו נשמעת לי החלטה נבונה מאד להימנע ממוצרי חלב לעת עתה. לעתים כניסה רגועה ובקצב איטי לעולם המאכלים המגוון כ"כ שלנו היא מתאימה ביותר!
מקורות ל-B-12
מודאגת (2004-03-01T18:00:00):
אני לא אוכלת בשר בקר פעם בשבוע עוף (לא הודו). אני מניקה ילד בן שנה וארבעה וגם הוא אוכל כמוני. האם בירקות, פירות, דגנים וקטניות יש ויטמין B12?
ורד לב (2004-03-01T18:11:00):
אין B-12 בצומח. נקודה!
אם את לא בטוחה עשי בדיקות דם ואם יש צורך, קחי תוספת של B-12.
בסה"כ זה די פשוט ופתיר, לא חייבים להגיע למחסור!
מודאגת (2004-03-01T18:22:00):
ומה קורה עם הילד שלי?
ורד לב (2004-03-01T21:45:00):
יקבל ממך בינתיים וכשיפסיק לינוק או כשיינק כבר פחות תוכלי להתחבט עם השאלה האם לתת לו לאכול בשר או לא.
בינתיים גם בביצים ובמוצרי חלב יש מעט.
אם תחליטי שהוא לא יאכל בשר ותראי שיש לו רמה נמוכה (בבדיקת דם) יש בהחלט לחשוב על לתת לו גם תוספים.
יוני א (2004-03-07T22:31:00):
באיזה מאכלים יש ויטמין B12? לא בשר ועוף\דגים
ורד לב (2004-03-07T22:37:00):
בביצים מעט ובמוצרי חלב מעט.
מיה גל (2004-03-08T08:14:00):
ורד, נדמה לי שגם בטמפה יש B12, לא?
יוני א (2004-03-08T11:09:00):
מה זה טמפה?
ורד לב (2004-03-09T11:25:00):
לאפיס, גם בטמפה אמור להיות מעט, שוב לא ברור אם נספג או לא.
יוני, טמפה הוא מזון אינדונזי שעשוי מהתססת פולי סויה.
ראה גם healling]פה methods[/po]/naturopathy/naturopathy vered lev17 tempeh.htm
בדיחה על B12
הרופא שולח אותה לבדיקת דם ולאחר קבלת התוצאות הוא מזמן אותה ואומר "חסר לך ויטמינים בגוף , את צריכה לקחת כל יום כדור B12"
עונה לו המרוקאית: "דוקטור אני מצטערת אני לא יכולה - B12 אני מביאה את הילד מהגן"
(טליה אלמתן)