השפעת אמצעי מניעה על הוסת
המירנה שמררה את חיי.
אני ממש לא ממליצה על מירנה לנשים דתיות. ממש לא. (ואחרי שהוצאתי, רופא הנשים אמר לי שהוא שמע תלונות רבות מדתיות על הענין).
זה מתחיל מכך שהואיל ורירית הרחם מתפרקת יש דימומים למשך זמן. לשישה שבועות אני רגילה מהלידות, אבל ל 10 ? חשבתי שאני משתגעת.
אחרי שנגמר הדימום הראשוני, התחילו כל הזמן כתמים. פה כתם שם כתם. אז נכון שכתמים לא אוסרים, ונכון שאפשר להתעלם מהם וזו לא בעיה הלכתית אלא בעיה נשית. אבל כאשה לדעת שיש לי כל הזמן כתמים, ולהתעלם מהם בגלל סיבות הלכתיות, זה ממש תרתי דסתרי עבורי..
אחרי שחלפו הכתמים, הגיע זמן שבאמת לא היה לי מחזור לתקופה. לאחר מכן הוא חזר. ואז הוא התארך כמו מסטיק ל 9 ימים תמימים.
איך שלא הפכתי בזה, הגוף שלי לא השתלב עם המירנה, אני הייתי מאוד מוטרדת מהנוכחות של חפץ זר בתוך הגוף שלי, ובכל צורה שלא הסתכלתי על זה רק רציתי את החפץ בחוץ.
הוא בחוץ כעת. כנראה בעקבות השימוש בו, כל הגוף שלי השתגע ויש לי בלאגן מחזורי שלם. לדבר אחד זה בודאי מועיל - למפלס התסכול שלנו. גם משום שבבלאגן כזה קשה להרות, וגם משום שבבלאגן כזה, משך הזמן בו אנחנו מותרים זה לזו קצר מדי.
אבל היום קפצתי להוס בבני ברק, כדי לקבל את אחד ממיני המרקחת שהמלצתי לחבצלת לקנות בזמנו. גיסתי התנסתה עם זה ואמרה שעליה זה עבד פלאים. קיבלתי מהם מסטיק תימני (מה זה?) אם זה יעבוד, אני אעדכן. הם מוכרים שם גם ילקוט רועים. הוס רח' חזון איש בני ברק.
אני ממש לא ממליצה על מירנה לנשים דתיות. ממש לא. (ואחרי שהוצאתי, רופא הנשים אמר לי שהוא שמע תלונות רבות מדתיות על הענין).
זה מתחיל מכך שהואיל ורירית הרחם מתפרקת יש דימומים למשך זמן. לשישה שבועות אני רגילה מהלידות, אבל ל 10 ? חשבתי שאני משתגעת.
אחרי שנגמר הדימום הראשוני, התחילו כל הזמן כתמים. פה כתם שם כתם. אז נכון שכתמים לא אוסרים, ונכון שאפשר להתעלם מהם וזו לא בעיה הלכתית אלא בעיה נשית. אבל כאשה לדעת שיש לי כל הזמן כתמים, ולהתעלם מהם בגלל סיבות הלכתיות, זה ממש תרתי דסתרי עבורי..
אחרי שחלפו הכתמים, הגיע זמן שבאמת לא היה לי מחזור לתקופה. לאחר מכן הוא חזר. ואז הוא התארך כמו מסטיק ל 9 ימים תמימים.
איך שלא הפכתי בזה, הגוף שלי לא השתלב עם המירנה, אני הייתי מאוד מוטרדת מהנוכחות של חפץ זר בתוך הגוף שלי, ובכל צורה שלא הסתכלתי על זה רק רציתי את החפץ בחוץ.
הוא בחוץ כעת. כנראה בעקבות השימוש בו, כל הגוף שלי השתגע ויש לי בלאגן מחזורי שלם. לדבר אחד זה בודאי מועיל - למפלס התסכול שלנו. גם משום שבבלאגן כזה קשה להרות, וגם משום שבבלאגן כזה, משך הזמן בו אנחנו מותרים זה לזו קצר מדי.
אבל היום קפצתי להוס בבני ברק, כדי לקבל את אחד ממיני המרקחת שהמלצתי לחבצלת לקנות בזמנו. גיסתי התנסתה עם זה ואמרה שעליה זה עבד פלאים. קיבלתי מהם מסטיק תימני (מה זה?) אם זה יעבוד, אני אעדכן. הם מוכרים שם גם ילקוט רועים. הוס רח' חזון איש בני ברק.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
- דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*
לפני חודש חזרתי לקבל את "מנהג הנשים". אלא שכעת (יתכן שבעקבות הההתקן) אני ממש סובלת מכאבי מחזור חזקים. ממש כמו צירים. ועצבנות גדולה מאוד.
ובנוסף הדימום הוא כמעט אין סופי... שבועיים ימים!!!!.
כיצד אוכל להתמודד טוב יותר עם הכאבים? אלו תרופות טבעיות כדאי להשתמש?באלו שיטות אתן נוקטות?
האם יש אפשרות "לקצר" את משך הדימום?
ובנוסף הדימום הוא כמעט אין סופי... שבועיים ימים!!!!.
כיצד אוכל להתמודד טוב יותר עם הכאבים? אלו תרופות טבעיות כדאי להשתמש?באלו שיטות אתן נוקטות?
האם יש אפשרות "לקצר" את משך הדימום?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
נשמע לי שכדאי להבדק אצל רופא.
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
- דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*
גם אני סבלתי מאד מאותן תופעות בעקבות ההתקן.
מה שעזר לי כמו קסם היה חותמ מרפא duet remaedy seal
אני ממליצה עליו בחום.
הוא חוסך לי כאבי מחזור וגם הקל את עוצמת הדימום.
מה שעזר לי כמו קסם היה חותמ מרפא duet remaedy seal
אני ממליצה עליו בחום.
הוא חוסך לי כאבי מחזור וגם הקל את עוצמת הדימום.
בקי ואחרות, האם בשימוש בהתקן המחזור חוזר/הדימומים מופיעים תוך כדי הנקה מלאה, אם כרגיל אין לי מחזור בתקופת הנקה מלאה? אני מקווה שהשאלה ברורה...לא יודעת עכשיו איך לנסח אותה טוב יותר, אני עייפה נורא...
מחר יש לי תור לרופא אז חשבתי שכבר אדע מה לעשות- האם לשים התקן או לא ואיזה, ובמקום זה ככל שאני יודעת יותר ככה אני פחות רוצה בכלל להתעסק עם זה. מכוון שכדורים זה עוד פחות אופציה, אין לי שום מושג מה לעשות.
מחר יש לי תור לרופא אז חשבתי שכבר אדע מה לעשות- האם לשים התקן או לא ואיזה, ובמקום זה ככל שאני יודעת יותר ככה אני פחות רוצה בכלל להתעסק עם זה. מכוון שכדורים זה עוד פחות אופציה, אין לי שום מושג מה לעשות.
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
- דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*
חבצלת אני לא יודעת מה לענות לך. אני חושבת שקיבלתי מחזור תוך כדי הנקה מלאה אבל זה לקח המון זמן. את ההתקן הכנסתי 40 יום אחרי הלידה ומחזור קיבלתי רק שנה אחרי.
יש כיום התקן שמשחרר הורמונים מקומיים. הוא הרבה יותר בטוח וגם מפחית תופעות כמו דימומים חזקים וכאבים. היתרון שלו לעומת גלולות זה שמעט מאד ממנו חודר למחזור הדם.
גם אני לא יכולה להשתמש בגלולות וחוץ מהתקן שום דבר לא בא בחשבון. אני כבר שנתיים וחצי איתו ואני מאד מרוצה.
יש כיום התקן שמשחרר הורמונים מקומיים. הוא הרבה יותר בטוח וגם מפחית תופעות כמו דימומים חזקים וכאבים. היתרון שלו לעומת גלולות זה שמעט מאד ממנו חודר למחזור הדם.
גם אני לא יכולה להשתמש בגלולות וחוץ מהתקן שום דבר לא בא בחשבון. אני כבר שנתיים וחצי איתו ואני מאד מרוצה.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
בקי ואחרות, האם בשימוש בהתקן המחזור חוזר/הדימומים מופיעים תוך כדי הנקה מלאה, אם כרגיל אין לי מחזור בתקופת הנקה מלאה?
לא יודעת את התשובה, אבל אם כרגיל אין לך מחזור בתקופת הנקה מלאה (התינוק לא ישן יותר מארבע שעות רצוף בלילה, לא מקבל מוצץ/בקבוק עם שום דבר, יונק על פי סימניו ולא עברו שלושה חודשים מהלידה), הסיכוי שתיכנסי להריון קלוש ביותר. אם ממש עד שמתחילים מזון מוצק (חצי שנה בערך) את לא מקבלת מחזור, אולי תשקלי גם להשתמש בשיטה הטבעית למניעת הריון - יש מידע כאן באתר. הרבה יותר זול מהמירנה.
לא יודעת את התשובה, אבל אם כרגיל אין לך מחזור בתקופת הנקה מלאה (התינוק לא ישן יותר מארבע שעות רצוף בלילה, לא מקבל מוצץ/בקבוק עם שום דבר, יונק על פי סימניו ולא עברו שלושה חודשים מהלידה), הסיכוי שתיכנסי להריון קלוש ביותר. אם ממש עד שמתחילים מזון מוצק (חצי שנה בערך) את לא מקבלת מחזור, אולי תשקלי גם להשתמש בשיטה הטבעית למניעת הריון - יש מידע כאן באתר. הרבה יותר זול מהמירנה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
מסעדה, ששה חודשים מהלידה. בדקתי במידע הנקה.
מסעדוש, הנקה כמעט כמעט מלאה+קוטל זרע+השיטה הטבעית=אלישע!
לא שאני מתלוננת אבל זהו, אני צריכה מנוחה, וגם אני מרגישה שמגיע לי להיות רגועה עם זה.
אגב ירדתי מרעיון המירנה סופית.ואני עדיין בתהליך המחקר על התקנים רגילים
לא שאני מתלוננת אבל זהו, אני צריכה מנוחה, וגם אני מרגישה שמגיע לי להיות רגועה עם זה.
אגב ירדתי מרעיון המירנה סופית.ואני עדיין בתהליך המחקר על התקנים רגילים
יש לי התקן מזה שנה, אני אחרי לידה שניה. המחזורים שלי נעשו מוזרים מאוד.
הדימומים נמשכים בין 10 ל 14 ימים, ביום ה 21 אני מקבלת שוב.ויש לי מגרנות קשות ביום הדימום.
ועכשיו קבלתי שוב לאחר הפסקה של 4 ימים .מוזר ומדאיג.
מה לעשות??
הדימומים נמשכים בין 10 ל 14 ימים, ביום ה 21 אני מקבלת שוב.ויש לי מגרנות קשות ביום הדימום.
ועכשיו קבלתי שוב לאחר הפסקה של 4 ימים .מוזר ומדאיג.
מה לעשות??
יש לי בעיה : התחלתי לקחת גלולות ביום הראשון של המחזור אחרי כמה שנים שלא לקחתי, וזה עשרה ימים שהמחזור לא מפסיק (בצורה של דימום חלש מאד). רק ביום שלישי יהיה רופא נשים בקופ"ח.
למישהו יש מושג מה עושים?
להפסיק???
למישהי כאן זה קרה? או יודעת מה המשמעות של זה?( היום נלחצתי כי פתאום נהיו לי כאבי מחזור)
או יש איזה אתר של תשובות ושאלות עם מומחים שמישהי מכירה? תודה מראש
למישהו יש מושג מה עושים?
להפסיק???
למישהי כאן זה קרה? או יודעת מה המשמעות של זה?( היום נלחצתי כי פתאום נהיו לי כאבי מחזור)
או יש איזה אתר של תשובות ושאלות עם מומחים שמישהי מכירה? תודה מראש
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
בעצם זה דף על התקן, לא? (חוץ מיעל שלא קיבלה תשובה...) למה לא לאחד עם התקן תוך רחמי?
שלום
אני בת 26 ואני לא מקבלת מחזור זמן רב בגלל דיכוי השחלות בעקבות נטילת גלולות
הבררה היחידה שמציעים לי הרופאים היא חזרה להורמונים ואני מתנגדת לכך בכל תוקף
מה הצעתכן?
אני בת 26 ואני לא מקבלת מחזור זמן רב בגלל דיכוי השחלות בעקבות נטילת גלולות
מה הצעתכן?
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
דיקור.
מתי הפסקת לקחת גלולות? לפעמים פשוט לוקח לגוף זמן רב "להתנקות" מהגלולות.
האם את רוצה להכנס להריון בקרוב, או רק מנסה לטפל בעצמך?
מתי הפסקת לקחת גלולות? לפעמים פשוט לוקח לגוף זמן רב "להתנקות" מהגלולות.
האם את רוצה להכנס להריון בקרוב, או רק מנסה לטפל בעצמך?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 21:35
- דף אישי: הדף האישי של אם_פי_3*
רפואה סינית (דיקור, צמחי מרפא).
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
ואני לא מקבלת מחזור זמן רב בגלל דיכוי השחלות בעקבות נטילת גלולות
מה זה זמן רב? כמה זמן?
כמה זמן השתמשת בגלולות?
האם עשית בדיקות נוספות, עם כמה רופאים התייעצת?
מה זה זמן רב? כמה זמן?
כמה זמן השתמשת בגלולות?
האם עשית בדיקות נוספות, עם כמה רופאים התייעצת?
זמן רב זה אומר כבר שנה וחצי ולפי ההסבר שקיבלתי מהרופא כי רוב הנשים שנוטלות גלולות "מתנקות"במשך כשנה, לכן לפי הבדיקות דם ואולטרסאונד הוא קבע שיש לי דיכוי שחלות. אני לא מנסה להכנס להריון כעת, אבל אני מנסה להסדיר את הוסת בשביל לא להכנס ללחץ כאשר אני אחליט להכנס להריון. ניסיתי טיפול אצל הומיאופט, במשך כ-10 חודשים, בהתחלה הטיפול נראה כיעיל אבל אחרי חודשיים ועד היום אין שום שינויים.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
מודאגת גם לי קורה אותו דבר אבל עם סרזט, התינוק בן 4 חודשים קיבלתי כבר 8 וסתות (אם זה וסת בכלל), לא יודעת מה לעשות.
-
- הצטרפות: 07 נובמבר 2005, 11:55
- דף אישי: הדף האישי של כרמל_האורחת*
האם מותר לקחת ברציפות 2 חפיסות של גלולות כדי להמנע מדימום?
באופן חד פעמי כמובן כדי לא לחרבש לי את החופשה שהחלטנו לקחת לראשונה מזה עשור... (-:
אשמח לתשובות בדף בית.
תודה!
באופן חד פעמי כמובן כדי לא לחרבש לי את החופשה שהחלטנו לקחת לראשונה מזה עשור... (-:
אשמח לתשובות בדף בית.
תודה!
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אני נוטלת גלולות באופן קבוע, יומים שחכתי לקחת גלולה והיום ב 31\7 התחיל לי דימום אז לקחתי את 2 הגלולות ששחכתי ותגלולה של היום, אחרי כמה זמן הדימום אמור להפסיק אם בכלל ?
והאם יש סיכוי להיכנס להריון ללא שימוש באמצעי מניעה ?
והאם יש סיכוי להיכנס להריון ללא שימוש באמצעי מניעה ?
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
מערב ראש השנה אני עם נובה T, (התקן ללא הורמונים בכלל), בהתחלה אכן המחזור התארך ל- 9 ימים +, והכאבים היו חזקים, וכתמים וכו.
בחודש זה ובקודם לו (אני ביום השני למחזור כרגע) קרה לי משהו די מפחיד.
המחזור נהיה דל מאוד (דימום עדין ביותר, ויחסית קצר).
אני חוששת שאני מתחילה לאבד קשר עם הרחם שלי בתור סמל הנשיות, ואסביר.
המניעה נכפתה עלי בגלל סיבה רפואית שעלולה לגרום נזק לעובר. הסיבה היא מצד בעלי. נכון שזהו אחוז נמוך, אבל לכאורה עדיף להפסיד כמה חודשים כדי למנוע קשיים ונזקים לכל החיים.
אבל, אבל!!
אני מרגישה כפויה, קצת כמו שמישהו שאתה שונא כפה עליך נגיעה אינטימית ואתה מרגיש שאפילו רחצה לא תספיק...? (לא צריך תקיפה ממש. מספיקה נגיעה), אני מסתובבת כל הזמן עם הרגשה שיש לי ברחם משהו שאני לא יכולה לסבול. לא מסוגלת לעמוד בזה.
ודעתי, שהמחזור מעיד על כך... (כהתגוננות מן המצב.)
עזרה? מישהו?
בחודש זה ובקודם לו (אני ביום השני למחזור כרגע) קרה לי משהו די מפחיד.
המחזור נהיה דל מאוד (דימום עדין ביותר, ויחסית קצר).
אני חוששת שאני מתחילה לאבד קשר עם הרחם שלי בתור סמל הנשיות, ואסביר.
המניעה נכפתה עלי בגלל סיבה רפואית שעלולה לגרום נזק לעובר. הסיבה היא מצד בעלי. נכון שזהו אחוז נמוך, אבל לכאורה עדיף להפסיד כמה חודשים כדי למנוע קשיים ונזקים לכל החיים.
אבל, אבל!!
אני מרגישה כפויה, קצת כמו שמישהו שאתה שונא כפה עליך נגיעה אינטימית ואתה מרגיש שאפילו רחצה לא תספיק...? (לא צריך תקיפה ממש. מספיקה נגיעה), אני מסתובבת כל הזמן עם הרגשה שיש לי ברחם משהו שאני לא יכולה לסבול. לא מסוגלת לעמוד בזה.
ודעתי, שהמחזור מעיד על כך... (כהתגוננות מן המצב.)
עזרה? מישהו?
-
אני ים התקן מירנה מנובמבר חודש לאחר מכן קיבלתי ציין מחזור מוזר ולאחר חודשיים לא קיבלתי כלל מלבד הפרשות שהן לא דמעות האם משהי מתקלה במקרה כזה או דומה לו
כן, כשהייתי עם מירנה היתה תקופה ארוכה מאוד שלא היתה וסת בכלל. שום דימום, כלום כלום. זה חלק מהתופעות שלה. אבל אם את מודאגת, כדאי להוועץ ברופא שהתקין לך אותה. וגם בעלון לצרכן.
אמא צעירה , מנסיוני התקנים משפיעים על הוסתות שלנו וזה יכול להיות לכאן או לכאן. אני לא יודעת מה הסיבה למניעת ההריון והאם יש אולי עוד דרכים למנוע, שאינן התקן - שווה לשקול את זה... אני הריתי עם נובה t והוצאתו היתה סיוט ולכן כעת אני מעדיפה הכל חוץ מהתקן, וכנראה מכיוון שסיימנו את הילודה, אנחנו שוקלים מניעה סופית (קשירת חצוצרות, לדוגמה)
-
- הצטרפות: 19 ינואר 2004, 15:18
- דף אישי: הדף האישי של אמא_צעירה*
ליתר בטחון בדקתי, ואני לא בהריון...
גם טוב, על בסיס הריון עם התקן והוצאתו...
גם טוב, על בסיס הריון עם התקן והוצאתו...
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2015, 15:33
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
לפני שלושה ימים התקנתי מירנה, באותו יום היו לי כאבי בטן ממש כמו צירי לידה, ומאז יש הקלה בכאבים, רציתי לשאול אם יש מישהי ששמה את ההתקן הזה, וכעבור כמה זמן הגוף ״מקבל״ אותו ואין כאבים?
לפני שלושה ימים התקנתי מירנה, באותו יום היו לי כאבי בטן ממש כמו צירי לידה, ומאז יש הקלה בכאבים, רציתי לשאול אם יש מישהי ששמה את ההתקן הזה, וכעבור כמה זמן הגוף ״מקבל״ אותו ואין כאבים?
-
- הצטרפות: 21 ינואר 2006, 20:47
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שאלה לכל המנוסות : קיבלתי מחזור ראשון אחרי יותר משנתיים שלקחתי סרזט ברצף. עכשיו הדימום ממש חזק עם כאבים. המחזור אמור להיות רגיל 5-6 ימים או שאחרי גלולות הוא יותר ארוך?
שאלה לכל המנוסות : קיבלתי מחזור ראשון אחרי יותר משנתיים שלקחתי סרזט ברצף. עכשיו הדימום ממש חזק עם כאבים. המחזור אמור להיות רגיל 5-6 ימים או שאחרי גלולות הוא יותר ארוך?
-
אני עם התקן מירנה כבר שנה ושלושה חודשים,ובמשך הזמן הזה היו לי הרבה דימומים יותר משבעה שמונה חודשים,ועכשיו שהתחיל פחות או יותר להסתדר,הדימומים הפסיקו ....פתאום מאחר לי.