הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

1. רשימת דפים מועדפים בדף הפתיחה או מה חדש (בכל מקום באתר ניתן יהיה ללחוץ על "הוסף לרשימת המועדפים" בדומה ל-"צטט" ו-"גריין") ואינדקציה אם הדף השתנה מאז הפעם האחרונה שביקרתי באתר.
  2. רשימת כותבים מועדפים והתגובות האחרונות שלהם
  3. Snapshot של מספר דפים נבחרים בדף אחד ספציפי (דף פתיחה המותאם אישית לי).
  4. דף פתיחה המותאם אישית לי - דפים אחרונים שביקרתי בהם, דפים וכותבים מועדפים, מה חדש, סטטיסטיקות וכו)
בועז_חן*
הצטרפות: 25 אפריל 2003, 09:37
דף אישי: הדף האישי של בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

הייתי שמח לקצת יותר חוכמה מצד הקישורים, כך שאותיות מקדימות לא יפריעו. כלומר שאם אני כותב על משהו

מ-מדור עקרון הרצף אני לא אצטרך לזכור לעשות מקף כדי למנוע לינק לדף אחר (ממדור עקרון הרצף, לא קיים על תלחצו...).

יש מ,ה,ל,ש,כ (אני חושב שזהו) ואם הן מופיעות לפני דף שקיים הייתי מפנה אליו.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

מש"ה וכל"ב. נדמה לי.
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי רועי_שרון* »

כן, אבל אז נניח שקיים דף מיה מתוקה, ומישהו כותב {{במיה מתוקה}} -- מה זה אומר: (א) ב-מיה מתוקה, או (ב)

במיה מתוקה. לא נראה לי פשוט כל כך.
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

רועי, מה ההסתברות?
אני חושב שעדיף שזה יקרה לפעמים מהצורך לרווח כל פעם. תמיד אפשר לשנות לבמיה בדבש.
החלק הלא פשוט הוא להחליט איפה נעשית הבדיקה אבל הצעה מהמותן זה בזמן ה-parsing של chiq.pl, לבדוק במידה ואין

את הדף המתבקש האם בהורדת מש"ה והכל"ב יש דף כזה. במקרה הזה גם הבמיה תינצל (והסליחות עם מיה, באמת מתוקה!)
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

כשניגשים לדף מתוך כדף אינדקס, (אולי) עדיף שהוא יפתח בחלון חדש.
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

בדפים עם שם ארוך במיוחד, כדאי, אולי, להעביר את הפניות לכאן וכו' לשורה הבאה.
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

כדי למנוע פאדיחות של שימוש בשמות משניים אפשר אולי להוסיף check-box של "שמור" ליד ה"מאת" כך שכשמתמשים בשם משני מורידים את הבחירה ולא צריך לזכור לשנות בפעם הבאה.
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

בועז, מצא חן בעיני הרעיון של check box ליד ה"מאת"!
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

גם ב-הפניות לכאן היה נחמד אילו דפי האינדקס היו מופיעים ראשונים.
עין_הסערה*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2001, 11:34
דף אישי: הדף האישי של עין_הסערה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי עין_הסערה* »

אולי אפשר שסדר התגובות בדף יהיה ניתן לקביעה על ידי המשתמש, כמו בדף מה חדש ?? או שהמשתמש יקבע באופן גלובלי איך הוא רוצה את סדר התגובות בדפים, ויקבל את כל הדפים אותו דבר??
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

עין הסערה, כשמישהו מוסיף הערה לדף, ההערה פשוט מצטרפת לקובץ מלל המכיל את כל תוכן הדף. זוהי הסיבה שבגללה אפשר לערוך את כל הדף, כולל כל ההערות שלו, ואף לבטל את הגבולות בין ההערות ולערבב ביניהן ובתוכן. לכן אין דרך פשוטה לאפשר למשתמש לקבוע את סדר ההודעות בדף.
עוג_הבנזוג*
הצטרפות: 31 יולי 2003, 12:49
דף אישי: הדף האישי של עוג_הבנזוג*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי עוג_הבנזוג* »

מה בדבר ממשק RSS ל"מה חדש"?
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש לי עוד בקשה...
אולי אפשר שהקישורים בדף דפים-לא-מאונדקסים יפתחו בחלון חדש? לוקח לדף הזה הרבה זמן לעלות, וכשאני מאנדקסת לפעמים אני לוחצת בטעות לחיצה רגילה והדף נעלם לי, וזה מבאאסססס
עודד_לבנה*
הצטרפות: 05 אוגוסט 2002, 23:41

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי עודד_לבנה* »

כלי לשיפור הקישוריות בצ'יק צ'ק (וכדאי גם בכל וויקי, כמו וויקיפדיה): זיהוי קישורים חסרים.
כך, למשל, אם כתוב באיזשהו מקום "באופן טבעי", הכלי יזהה את זה, ואפשר למשתמש בו לבחור האם להפוך את הקישור

ל"באופן טבעי".
זה צריך להיות ידידותי מאד, עם הכפתורים הבאים:
  • החלף בקישור.
  • דלג להצעה הבאה.
  • בטל.
  • קבל את כל ההצעות שאישרתי וסיים את הדף.
  • (אולי): קבל את כל הקישורים בדף.
אפשר גם שהקישורים יעבדו על חלקי מלים כל עוד יש רצף. זה חשוב בגלל המבנה של העברית.
כך למשל, "הסתכלתי היום במה חדש" יוכל להפוך ל"הסתכלתי היום ב-מה חדש".
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

חשוב יותר, תיקון של "במה חדש" ל-"ב-מה חדש".
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

הצעה: אייקון של שאלה. נניח אני נכנסת לדף של הנקה וחזרה לעבודה כי ראיתי שמישהו כתב ב" מה חדש ואני רוצה לעזור, צריך לקרוא את כל הדף כדי להבין מה שאלה ומה תשובה. אולי צריך אייקון או סימון שמיועד לדפים שהם פחות דיונים ויותר שאלות ספציפיות טכניות.
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי סמדר_נ* »

עוד משהו בעניין הזה: האם אפשר באותו אופן לשנות קישורים כשיש העברת חומר מדף לדף, או מחיקת חומר (לא מחיקת דף אלא חומר מתוכו)? אתמול הגעתי לדף מסוים בעקבות גריין, אבל לא מצאתי שם את הגריין -- כי הוא פוצל לדף אחר. שיניתי את הגריין בדף הגריינים כך שיוביל למקום הנכון. יש אפשרות לעשות זאת אוטומטית? ראיתי את זה יותר מפעם אחת, אז אולי זה קורה גם בדפים שאני לא קוראת.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אני לא מצליחה לחשוב על דרך לעשות את זה בצורה אוטומטית לצערי.
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לדעת ארז, שמבין בזה יש באתר בעיה של GUI. זה מאוד בלט לו לעין מהפעם הראשונה שהראיתי לו את האתר. בגלל זה יש הרבה אנשים חדשים שמתקשים למצוא את הידיים והרגליים (מעבר לזה שזה פורמט שלא מכירים).
לדוגמה, זה שאין כפתור לחיפוש או זה שתיבת החיפוש בדרך כלל בצד ימין של הדף ולא בצד שמאל.
האם הייתם שוקלים ברצינות סקיצה שהוא היה מציע לכם ?
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

האם אפשר לייצר איזשהו ממשק אוטו' שבודק שאין גריינים כפולים? אני כל פעם עוברת על חצי דף לראות שלא גיריינו את אותו משפט לפני, אז נכון שאני נורא נהנית בנתיים, אבל אם אני מפספסת?

האם הייתם שוקלים ברצינות סקיצה שהוא היה מציע לכם ?
גם אני חשבתי להציע למומחה ה-gui שלי להציע משהו אחר, אבל אין לו זמן... גם אין לו כ"כ הרבה השגות, הוא רק חושב שזה פשוט מדי.
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

גם אין לו כ"כ הרבה השגות, הוא רק חושב שזה פשוט מדי.
פשוט זה טוב! כמה שיותר פשוט, יותר טוב!
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

יש באתר בעיה של GUI -- אני בטוח שיש באתר בעיות GUI שאנחנו לא מודעים להן, ולכן אשמח לשמוע על כל בעיה שאתם מוצאים. יחד עם זאת, כמעט אין דברים ב-GUI כאן שלא חשבנו עליהם וניתחנו אותם מהרבה כיוונים, ולרוב הדברים עשינו כמה אלטרנטיבות עד שבחרנו (לפי הכלל הידוע שאומר שקל לעשות ממשקים מסובכים, אבל צריך הרבה השקעה בשביל לעשות ממשק פשוט), ולכן לעתים דבר שנראה כמו בעיה הוא תוצאה של החלטה מודעת. אני אומר את זה מראש כי לפעמים אנשים מתאכזבים שאנחנו לא מאמצים מיד את מה שהם מציעים.

בגלל זה יש הרבה אנשים חדשים שמתקשים למצוא את הידיים והרגליים -- אני חושב שעיקר הבעיה של משתמשים חדשים נובע ממבנה ה-wiki של האתר. זה נותן לאנשים תחושה קשה של חוסר סדר, הם לא מבינים איך מנווטים באתר, מה זו האפשרות הזו לערוך כל דף, ואיך מעצבים את המלל והדף בצורה שרוצים. בכל שלושת ההיבטים האלה האתר מתנהג באופן לא סטנדרטי, ולכן מפר את הכלל הראשון של ממשקי משתמש: ממשק משתמש טוב הוא ממשק משתמש מוּכּר. את זה לא נוכל לשנות, כי זה חלק מהותי מאופי האתר. לעומת זאת, אנחנו כן יכולים לעזור בהפיכת ההיבטים הללו לקלים ללימוד ולשימוש. אידיאלית לא יהיה צריך ללמוד אותם בכלל, אלא הם פשוט יקרו (כמו לדוגמא הרבה מסימני העיצוב).

האם הייתם שוקלים ברצינות סקיצה שהוא היה מציע לכם? -- כן.

בכל מקרה, הבעיה של בניית GUI טוב ל-wiki אינה טרוויאלית (קרי: זה לא עוד סוג של אתר). יש כמה מאות מנועי wiki בעולם, וכמה עשרות אלפי אתרים שמבוססים על המנועים הללו. אנחנו עוקבים אחרי הרבה מהמנועים הללו כבר כמה שנים, מנסים אותם, ולומדים מהם מה שאפשר בכל בעיה שאנחנו מנסים לפתור. נכון להיום, למעט צ'יק צ'ק, אין מנועי wiki שמיועדים ספציפית לקהל משתמשים שאינם אורייני מחשב, ושפתרו בצורה טובה את הבעיות שכרוכות בזה.

העובדה שהחיפוש הוא באותה שורה עם כפתורים, מבלבלת -- דווקא זה יחסית סטנדרטי.
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

טרה,
לדעת ארז, שמבין בזה יש באתר בעיה של GUI. זה מאוד בלט לו לעין מהפעם הראשונה שהראיתי לו את האתר.
עם כל הכבוד (ובאמת שיש כבוד) אני לא מאמינה שאפשר לדעת אם ממשק של וויקי הוא בעייתי לפני שקולטים לעומק מה זה וויקי.

האם הייתם שוקלים ברצינות סקיצה שהוא היה מציע לכם?
כן, אבל הייתי מעדיפה שיצביע על בעיות ספציפיות לפני שהוא משקיע זמן ומאמץ בהצעה חלופית. יכול מאוד להיות שחלק מהדברים שהוא רואה כבעיות הם בכוונה כך. (למשל, יש כאלה שחושבים שזה בעיה שאי אפשר לשנות את צבע הטקסט. לדעתי זה יתרון ולא חסרון.)

מיכל,
האם אפשר לייצר איזשהו ממשק אוטו' שבודק שאין גריינים כפולים?
כשאת מגיעה לדף הגריינים, תציצי בשתיים-שלוש הודעות האחרונות. בדרך כלל לא מוסיפים המון גריינים בזמן קצר, ככה ששתיים-שלוש הודעות זה מספיק.

גם אני חשבתי להציע למומחה ה-gui שלי להציע משהו אחר, אבל אין לו זמן... גם אין לו כ"כ הרבה השגות, הוא רק חושב שזה פשוט מדי.
אין לך מושג כמה זה מסובך לעשות את זה כל כך פשוט! יש המון דברים שיושבים לנו ברשימה ומחכים עד שיהיו לנו רעיונות איך לעשות אותם פשוטים. זה כמו עם ביצת קולומבוס: ברגע שרואים את הפתרון קשה להבין מה הייתה בכלל הבעיה. בכל אופן, "זה פשוט מדי" היא מחמאה ענקית בעיני. תודה! (עיקר הקרדיט מגיע לרועי, כמובן, אבל אני מרשה לקצת מזה "להשפך" גם אלי :-))
עודד_לבנה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

הצעה לגבי שמירה על פרטיות:
ככל הידוע לי, כיום צ'יק צ'ק שומר על פרטיות הכתובות על ידי כך שהוא מסגיר את הכתובות רק לדפדפנים אשר מאפשרים עוגיות, וזה מסנן את רוב הרובוטים.
יש עם זה שתי בעיות: ראשית, זה לא מסנן את כל הרובוטים, וודאי לא כאלה שמישהו מוריד למחשב של עצמו.
שנית, וזה חמור יותר - זה Security by obscurity, כלומר: ברגע שהסוד הזה מתגלה, אז יהיה קל לשאוב את הכתובות מצ'יק צ'ק ומכל מי שנקט בדרך דומה.
שמעתי על שיטה יותר קשה לפריצה: שמים script אשר מוסיף את הכתובות בתוך DIV, והכתובות נכתבות באופן כזה שצריך להריץ את ה- script כדי לפענח אותן (למשל על ידי צופן החלפה או שיכול אותיות מסויים - זה מספיק חזק נגד רובוטים של כתובות).
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

יש אפשרות במסגרת השיפורים האינסופיים שיש באתר, להכניס גם מתריע על שגיאות בכתיב בזמן כתיבת ההודעה?
הכוונה, כמו כשכותבים מסמך אז בוורד אז מופיעים סימנים על מילים שגויות. זה טוב, על מנת להימנע משליחת הודעה מלאה בהשמטות אותיות וכאלה.
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

פעם חשבתי לעשות משהו כזה באמצעות ה-speller של וורד (אם הוא מותקן אצל המשתמש). אני חושבת שעקרונית זה אפשרי, אבל נתקעתי די בתחילת הבדיקה ומאז לא התקדמתי עם זה. בכל אופן -- זה רשום.
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

כשמגיעים לדף מִגּריין, לצבוע את הציטוט בצהוב.
בשאיפה - גם מהגריין למעלה, וגם מדף הגריינים.
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

חשבתי על פונקציה כמו "הדפים האחרונים בהם ביקרתי" -- בדיוק הפונקציה הזו נמצאת כבר בפיתוח ובבדיקה מספר חודשים... ברגע שזה יעבוד פרפקט אז נחשוף את זה.
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

מי בכלל אמר שיש גראדיינט לעריכה -- נראה לי שמורכב יותר וקשה יותר לערוך מאשר להוסיף. (אני לא מדבר על הקושי התוכני, שכמובן קיים, אלא על הקושי הממשקי.) אם זה נכון, ולא טיפלנו בזה, אז המשתמש נדרש לעשות עליית מדרגה עם העריכה הראשונה (וגם עם השניה והשלישית כנראה). המדרגה הזו מרתיעה חלק מהאנשים. הם לא בדיוק אומדים לעצמם את הקושי מראש, אבל תוך כדי התהליך הם נשברים ומוותרים. הם לוחצים על הקישור לעריכת כל הדף, מקבלים מסך במבנה משונה מול העיניים, וחלקם נבהלים ונסוגים. החלק שנשאר מתגבר על ההפתעה מהלא-מוכר, נכנס לתוך שדה הטקסט מתוך תקווה להתחיל לערוך, נתקל בסוגריים המסולסלים, וחלק מהמשתמשים לא מבינים מה זה ומתייאשים. החלק שנותר מבין או קורא את העזרה, ומתחיל לערוך. בסיום העריכה הוא שומר ולפעמים מקבל את המסך "בזמן שערכת". חלק מהמשתמשים לא מבינים מה רוצים מהם ונשברים. וכן הלאה וכן הלאה.

אני מעדיף להסתכל על תהליך הכניסה לעריכה בתור שיפוע, ולא מדרגה. יונת ואני קוראים לזה "גראדיינט" על שם מונח בו השתמש הארכיטקט כריסטופר אלכסנדר, אשר כתב שהכניסה לבתים צריכה להיות עם גראדיינט מתון. הוא טען שכדאי בהתחלה לסגור קיר אחד -- נניח על ידי הצמדת שביל הגישה אל הדלת הראשית בצמוד לאחד הקירות בבית, ואז לסגור קיר שני -- נניח על ידי גדר צמחית כלשהי, ואז את התקרה -- נניח על ידי צמח מטפס על שבכה, וככה עד שהכניסה לבית היא מעבר מתון ולא חד.

מבחינתי, לאורך כל העבודה על צ'יק צ'ק (שכזכור נועד מראש למשתמשים שאינם אורייני-מחשב בהכרח), השתמשתי בכלל הזה כעיקרון מפתח בעיצוב ממשק המשתמש. לכן העזרה היא in-place, לכן התיוג דומה ככל האפשר למה שמשתמשים ממילא היו כנראה עושים (תבליטים ברשימה, מספור ברשימה, טורים, קישורים, ועוד), לכן ממשק ההוספה (שממש לא מקובל במנועי wiki אחרים).

ולכן אם אין מספיק פעולות עריכה, אני מניח שהבעיה נעוצה בגראדיינט כניסה חד מדי לפעולת העריכה. לא באינדוקס או תיוג, וגם לא בקלות פתיחת דפים חדשים. והשאלה שעומדת בפני היא איך להוסיף יכולות עריכה לפני שהמשתמש מגיע למסך "עריכת כל הדף". איך מאפשרים למשתמש להשתתף בעריכה באופן פשוט יותר מאשר להכנס למסך טקסט ולערוך. יש לי כמה רעיונות, אבל אם יש לך עוד אני אשמח לשמוע.

סביר שהוספת ממשק נוח לתיוג או לאינדוקס עשויה להקטין את המדרגה לביצוע פעולות אלה, ואני מניח שאפשר להתייחס לפעולות הללו כעריכה. אבל מה הרווח שיוצא מזה? האם זה משפר את הקריאוּת של האתר? את הניווט בו? ממש לא ברור לי אם כן או לא. הייתי רוצה לבדוק את זה בסטטיסטיקות השימוש בדפי האינדקס (ואני גם אעשה את זה ברגע שנתקן את הבאג במנגנון הסטטיסטי).
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

אני חושבת שרועי הצביע על הבעיה המרכזית- הקושי בעריכה.
אני מנסה לחשוב על דברים שאפשר לשנות כדי להקל על הקושי:
  • למשל, להגדיל, כמו שטרה אמרה, את החלון. ובהרבה.
  • למשל להוסיף דף הוראות עריכה עם הסברים מפורטים, אבל ממש מפורטים, על כל הענינים הטכניים: מה זה הסוגריים המסולסלים, איך עושים טקסט מודגש, גדול ויותר גדול, רשימות, קווים צהובים.
  • להראות זה ליד זה איך תראה רשימה למשל כשכותבים אותה ואיך היא תראה אח"כ עם העיצוב הגרפי. משהו דומה לתיבת העזרה שיש בתחתית כל דף- אבל הרבה יותר מפורט.
  • למשל ההסבר על יצירת טקסט גדול בין = לא ממש מופיע בצורה מסודרת בשום מקום, זה פשוט עובר מפה לאוזן, שזה כשלעצמו דוקא נחמד, אבל אולי עדיף שמידע כה חשוב יהיה זמין יותר.
  • להוסיף גם הסבר על יתרונות העריכה למשתמשים- שזה מקצר דפים ארוכים שלוקח להם המון זמן לעלות, מקל על איתור מידע שימושי ועוד ועוד.
  • להסביר שלא חייבים לעשות עריכה מושלמת בלי טעויות.
עוד דבר שכדאי לציין בדף הוראות כזה- כשעושים עריכות גדולות (בעצם, כל עריכה שהיא יותר משינוי של מלים ספורות) לי אישית הרבה יותר נוח להעתיק את כל הדף לקובץ אצלי במחשב ולעבוד עליו. למה?
  • מסך יותר גדול.
  • אפשר לסגור את חלון העריכה ולפתוח אותו שוב בסוף רק כדי להדביק בחזרה את כל הדף עם השינויים. חלון עריכה שנשאר פתוח הרבה זמן מזמין את שובר הקופות "בזמן שערכת".
  • כשאני עושה פירוק לגורמים, אני פשוט פותחת עוד ועוד קבצים ומעבירה לכל אחד את מה שצריך לעבור לדף מסוים. לכל קובץ אני נותנת את שם הדף שאליו אני מעבירה את התוכן (שם קיים או חדש בהתאם לצורך). אחרי שהכל כבר מסודר בקבצים אני נכנסת בזה אחר זה לדפים הרלוונטים ומדביקה בכל אחד את המלל שלו. זה יותר מהיר ופשוט מאשר לעבוד עם 15 דפים פתוחים במצב עריכה.
  • אפשר לעבוד על אותה עריכה באופן הדרגתי (למשל כשפירקתי לגורמים את מדור מיטה משפחתית עשיתי את זה במשך שבועיים לפחות. אני בטוחה שיש אנשים שהיו עורכים אבל אין להם זמן לשבת שעה שלמה ורק לערוך- אולי אם הם ידעו שאפשר לערוך במשך שבוע, עשר דקות ביום, הם יעשו את זה יותר.
יכול להיות שלהרבה אנשים היתרונות האילו ברורים- אבל אולי כדאי להסביר אותם בבירור לטובת מי שלא חשב על זה.

אני חושבת שכדאי גם להציע עזרה יותר אקטיבית למי שעורך: למשל, כשנכנסים לעריכת כל הדף יפתח חלון שיהיו בו :
  • קישור לדף ההוראות.
  • אפשרות בלחיצת כפתור לעשות בחר הכל+העתק של כל תוכן הדף, עם הצעה להדביק אותו ישירות בקובץ וורד)
  • אפשרות להסתיר את החלון בעתיד למי שכבר מנוסה ולא צריך עזרה.
  • אפשרות להכנס ישירות לדף במצב עריכה רגיל למי שרק רוצה למשל לתקן שגיאת כתיב.
ואולי עוד פיצ'רים, זה מה שחשבתי עליו בינתיים.

בנוגע לאיך לעודד עריכה- שתי אופציות שחשבתי עליהן:
כשדף מסוים מגיע לגודל מסוים לוקח לו יחסית הרבה זמן לעלות. אולי בזמן הזה שבלאו הכי ממתינים בעצבים אפשר לפתוח חלון שיסביר שהדף מאד ארוך וזקוק לפירוק לגורמים , ושיהיו בו קישורים:
  • לדף במצב רגיל (למי שזה לא מענין אותו)
  • לדף במצב עריכה
  • לדף הוראות העריכה
ועוד רעיון, מאד פשוט מבחינה טכנית ולא דורש תכנות,אם כי נראה לי שהוא לא עובד: לכתוב בתחילת דפים שממש זקוקים לעריכה משהו כמו "הדף הזה זקוק לפירוק לגורמים, או למצב סיכום" ולקשר להוראות העריכה.
אבל אני לא חושבת שהוא עובד כי כתבתי משהו כזה בתחילת מדור תזונה טבעית ואף אחד לא התיחס.

עודד נדמה לי הציע קודם אפשרות לעריכת מקטע בודד מתוך כל הדף- אם זה אפשרי מבחינה טכנית, זו נראית לי מדרגת ביניים מצוינת לפני עריכת כל הדף.
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני חושבת שסיבה נוספת לכך שאנשים לא עורכים, היא התגובות והביקורת של הגולשים האחרים. מי שתופס אומץ ומתנסה בעריכה וישר מקבל הערות על מה שעשה, יהסס לפני שיערוך שוב (כמובן תלוי באופי של אותו אדם).
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

טרה- זה מן הסתם נכון, אבל אין דרך לשנות את זה. תמיד יהיה מי שיעיר (לפעמים בצדק ולפעמים לא) ומי שיפגע ויחליט שהוא לא עורך יותר. זו חלק מהדינמיקה של האתר.

במחשבה שנייה, כל כך הרבה אנשים מגיעים לפה ועוברים טרנספורמציה... מתחילים חינוך ביתי, עוברים למזון אורגני, יולדים בבית... אולי יש איזה פיצ'ר סודי שיונת ורועי לא חושפים, שנכנס למוח של אנשים ומשנה אותו. במקרה דנן מן הראוי להשתמש בו גם כדי לעודד עריכה ;-))
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אבל אין דרך לשנות את זה. תמיד יהיה מי שיעיר (לפעמים בצדק ולפעמים לא) ומי שיפגע ויחליט שהוא לא עורך יותר. זו חלק מהדינמיקה של האתר.
נכון, אי אפשר למנוע מאנשים להעיר, אבל אם רואים שההערה לא במקום, אפשר להעיר למעיר. במיוחד כשהרבה פעמים אנשים מעירים בצורה לא עדינה, פשוט כי הם לא מבינים שזה מלחיץ, ואם מציינים את זה בפניהם אז הם בדרך כלל מביעים את הביקורת שלהם בצורה קצת יותר נעימה.
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

להעיר למעיר- ברור, אפשר וצריך, אבל אחרי שבוע יהיה מעיר אחר שיעיר לעורך אחר בצורה לא נעימה.
מי שעורך צריך לשנן טוב טוב את מה שכתוב ב אומץ למחוק לפני שהוא קופץ למים, כדי לא להתרגש מהערות שלא במקום.
אולי באמת כדאי להוסיף את זה להוראות העריכה שדברתי עליהן קודם.
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

לגבי הגראדיאנט - אני עדיין לא מבין את הקשר להצעה שלי. בכל מקרה, אני חושב שצריך להבדיל בין שני סוגי עריכה: עריכה בתוך התוכן (תיקון שגיאות, העברה לדף אחר וכד') ועריכה של התוכן כמו סיכום וכד'. במקרה הראשון הפתרון הוא לעשות את זה באופן מובנה יותר. דיברנו על כפתור "ערוך" על כל מקטע, שיתן יכולת עריכה שהיא זהה במורכבות להוספת הערה. אפשר גם לתת אז כלים נקודתיים לפעולות שגורות כמו "העבר לדף חדש" העבר "לדף קיים" וכד'.

במקרה השני הסוגיה אינה בממשק לדעתי. העובדה שיש ממשק הוספת הערה הפכה את הצ'יקצ'ק לסוג שונה של wiki, שבמקום להוות collaborative document מהווה מרחב לשיחה. זו הסיבה שהוא גם מצליח כלכך. העניין הוא שבניגוד לאתרים כמו wikipedia בו אנשים באים לצרוך מידע ומוכנים לשפר את המידע שהם רואים, באתר הזה אנשים באים לצרוך תקשורת, ולכן לערוך זה חלק מהאג'דה של בודדים בלבד. תראה כמה מעט דפי ערך יש. אפילו שאני מעלה רעיון מאורגן כמו חינוך ללא חינוך אני עושה את זה כדי לקבל תגובות, וללמוד, לא כדי להפיק בסוף דף ערך לטובת הדורות הבאים.
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

תהיה:
אפשר שאם מישהו פתח דף לעריכה ועדיין לא שמר שינויים, תופיע על כך הודעה כשאדם אחר מנסה לפתוח דף לעריכה ? כך ששני אנשים לא יערכו יחד, ולא יהיה מצב שמופיע המסך ההוא (שאני לא זוכרת כרגע את שמו).
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

צריך להגביל את זה בזמן, כי אפשר לפתוח לעריכה ולסגור את החלון (למשל כדי לראות גרסה קודמת)
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אולי אם יופיע איזשהו סמל ליד שם דף כשהוא בעריכה (למשל ב מה חדש, למרות שעריכה מבוצעת גם על דפים שאינם ב מה חדש).
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אורית, לגבי הסבר מפורט על עריכה: לדעתי ככל שהטקסט ארוך יותר כך פחות אנשים יקראו אותו, ואצל אלה שבכל זאת קראו יצוצו יותר אי-הבנות. אני מעדפיה המחשות גרפיות, כמו בעזרה שבתחתית הדף.
לגבי זה שלא מוסבר על האותיות הצועקות: זה בגלל שזה מיותר. >:) רק באשמת רועי זה נכנס. גם מי שאין לו מושג בגדלי אותיות יכול לערוך, ובאותה מידה של הצלחה כמו מי שקלט את שביב המידע הזה.
לגבי דף ההסבר על איך ולמה עורכים: עריכה בצ'יק צ'ק היה אמור לתת את זה. אני חושבת שהוא גם נותן חלק מהדברים שהזכרת. אני מזמינה אותך לערוך אותו ולהוסיף מה שחסר (ולמחוק מה שמיותר). ואם לא בא לך, אני מקווה להגיע לזה בעצמי פעם.

כל כך הרבה אנשים מגיעים לפה ועוברים טרנספורמציה... אולי יש איזה פיצ'ר סודי שיונת ורועי לא חושפים, שנכנס למוח של אנשים ומשנה אותו.
בטח! קוראים לזה "מניעת שינה". :-)
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אני חושבת שכדאי גם להציע עזרה יותר אקטיבית למי שעורך: למשל, כשנכנסים לעריכת כל הדף יפתח חלון שיהיו בו
וגם - מסנג'רים של אורית וטרה (-;
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

גילה :-D

יונת, אני מסכימה שעדיף יותר המחשה גרפית. אני מדמיינת דף שנראה כמו העזרה בתחתית כל דף, רק שהדוגמאות הגרפיות הרבה יותר גדולות וברורות.
נכון שלא צריך לשלוט בכל רזי העיצוב הגרפי כדי לערוך, אבל זה מגדיל את הכיף בהרבה :-) ואנחנו רוצים לעודד עריכה, נכון?

אני אשתדל לעשות סקיצה של דף הוראות כדי להמחיש למה אני מתכוונת. מתישהו.
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אפשר להגדיל את חלון העריכה? -- כן, אני אהפוך אותו להיות כמו חלון ההוספה, כלומר שהוא יגדל כאשר יש יותר מלל.

תזמורת הים, לדעתי ההשפעה של שיפור ההסברים על עריכה קטנה מאד. אנשים פשוט לא קוראים הסברים, וגם אם הם קוראים הם לא קולטים לרוב. זה מצער, אבל ככה זה. בכל מקרה, אני אשמח לראות את השיפורים שתעשי.

לגבי "בזמן שערכת": הבעיה של עריכה בו-זמנית של קובץ אחד על ידי מספר אנשים טופלה כבר לעומק בעולם התוכנה. יש בעיקרון שתי שיטות לעשות את זה:
  1. נעילת הקובץ -- השיטה האקסקלוסיבית -- כאשר משתמש אחד פותח את הקובץ לעריכה אז הקובץ ננעל, ומשתמשים אחרים לא יכולים לערוך אותו במקביל.
  2. מיזוג שינויים -- השיטה הקוֹנקוּרנטית -- כמה משתמשים יכולים לערוך את אותו הקובץ במקביל, וכאשר הם שומרים את הקובץ אז תוכנה מיוחדת מנסה למזג את השינויים שלהם עם השינויים של המשתמשים האחרים (לדוגמא, אם שני משתמשים תיקנו כל אחד מקטע אחר בדף, אז אין בעיה למזג את השינויים -- פשוט לוקחים את הקטע הראשון מהשינויים של המשתמש הראשון, ואת הקטע השני מהשינויים של המשתמש השני). אם התוכנה לא מצליחה למזג את השינויים (כי הם בוצעו, נניח, באותם המקטעים), אז היא מודיעה למשתמש שממזג שני הודעה בסגנון "בזמן שערכת".
בין שתי השיטות, השיטה האקסקלוסיבית מתאימה לקבוצת משתמשים קטנה יחסית שנמצאת כולה במקום אחד, כך שאם מישהו נועל קובץ ושוכח לשחרר אותו, אז אפשר לגשת אליו ולבקש שישחרר, או ממש להכנס לו למחשב ולשחרר את הקובץ בשמו. השיטה הקונקורנטית מתאימה לקבוצת משתמשים גדולה יותר, שלא בהכרח נמצאים במקום אחד.

ברור ליונת ולי שהשיטה הקונקורנטית היא זו שמתאימה ל-צ'יק צ'ק. אבל יש כאן חתיכת עבודה שעדיין לא הספקנו לבצע: לנתח את השינויים בעריכה שבוצעו על ידי כל משתמש, ולמזג. ניתוח השינויים יכול לעזור מעוד סיבה, כי זה יקטין את נפח המידע שנשמר בכל גרסה, ואפשר יהיה לשמור יותר גרסאות עבר. כמו כן, אפשר יהיה להציג למשתמשים מה השתנה בדף מסויים, ולא רק את הדף כפי שהוא לאחר השינוי. בקיצור, זה כיוון התפתחות של צ'יק צ'ק שמכיל רק טוב. יש אלגוריתמים מוכרים לניתוח השינויים, ויש אפילו ספריות קיימות שאפשר אולי להשתמש בהן, אם כי לא מצאנו עדיין ספריה עם רשיון שימוש דומה לזה של צ'יק צ'ק, ולכן ייתכן שנאלץ לפתח כזו בעצמנו (אגב, יש כאן מישהו שמבין Perl מספיק בשביל לעזור בזה?).

אני עושה את זה כדי לקבל תגובות, וללמוד, לא כדי להפיק בסוף דף ערך לטובת הדורות הבאים_ -- הממ. כשהתחלנו עם האתר הזה קיווינו שכן יבנה כאן גוף ידע שישרת את _הדורות הבאים_, אבל לצערי אני מניח שאתה צודק, ושקריאת יותר מדי דפים משעממת כמו פורומים ישנים. זו הסיבה שבגללה מצב סיכום זה דבר טוב שיש לשאוף אליו. לגבי מיעוט דפי ערך -- התייחסתי אל זה ב-דיון בדף ערך.
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

לגבי "בזמן שערכת"
להערכתי, נפוץ יותר שאחד עורך ואחר מוסיף (ולא שתי עריכות בו"ז).
האם ניתן שאם זה הקונפליקט היחיד, במקום שיופיע "בזמן שערכת", הדף שיתקבל יהיה הדף שאחרי העריכה, אך עם ההוספות למטה?
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

נראה לי שכן. גם זה דורש קצת עבודה, אבל פחות.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

עוד הצעה בנוגע לתיוגים (אני אוהב את הקטע הזה של תיוג...) :

כיום, מספיק שכתבת בתוך דף במקום כלשהו שם של דף תיוג, והדף הזה מתוייג אוטומאטית.
זה לא מספיק טוב, כי לפעמים אנשים סתם כותבים במלל שלהם משהו כמו: "אולי כדאי להעביר את הדף הזה והזה ל _מצב סיכום..." והופ - הדף הנוכחי מתוייג ללא צורך.

כדי למנוע את זה, יש כמה אפשרויות:
  1. לדרוש טקסט מסויים כדי לתייג, למשל: "תיוג: XXX"
  2. לשים שדה חדש בדף בשביל תיוגים
  3. לשים את התיוגים כפסקה בפני עצמה בין {_ ל _} כשהכותרת של הפסקה היא "תיוגים"
  4. בטח יש עוד דרכים.
אני יודע שאפשר לשים שם של _דף תיוג בטקטס נטוי ואז הדף לא מקבל את התיוג, אבל עובדה שאנשים לא עושים את זה (אפילו לא משפחת שרון, ועכשיו תיקנתי כמה מקרים כאלה...)
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

עודד, אני לא מסכימה. אם תקשה על פעולת התיוג פחות אנשים יתיגו, וחבל. לדעתי זה לא כ"כ נורא שצריך לתקן תיוגים שגויים פה ושם.

רועי- כשאתה אומר שלשיפור ההסברים תהיה השפעה קטנה, אתה מדבר מנסיון? עשיתם נסיונות על משתמשים באתר הזה כדי לראות אם הם קוראים הסברים ואם הם מבינים אותם, או שזה ידוע מנסיון באתרי וויקי אחרים?
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

_מצב סיכום זה תיוג ? אז למה כתוב שאם רוצים למצוא דפים במצב סיכום לעשות חיפוש על תרמו: ?
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

כן. לא ברור לי למה.
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

לשים שדה חדש בדף בשביל תיוגים_ כן כן, ומכיוון אין הרבה אז גם שהוא יהיה pulldown ורק במצב עריכה (או הקמת דף חדש). ואז לא רק שלא _אם תקשה על פעולת התיוג פחות אנשים יתיגו אלא להפך.
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

מצב סיכום זה תיוג? -- לא ברור לי אם זה הגיוני. הרי כשמעבירים דף למצב סיכום הוא לא בהכרח ישאר כך.

עשיתם נסיונות על משתמשים באתר הזה כדי לראות אם הם קוראים הסברים ואם הם מבינים אותם_ -- לא עשינו דבר מובנה כל כך כמו _נסיונות, אבל יש מספיק אנקדוטות כאלה כדי לגרום לי להבין שבנושא הזה האתר הזה לא שונה ממקומות אחרים. ולגבי אי-קריאת-הסברים באינטרנט יש את הביטוי הידוע RTFM, שצמח על רקע כזה.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אז למה כתוב שאם רוצים למצוא דפים במצב סיכום לעשות חיפוש על תרמו: ?
באמת שיניתי את זה (לפני שראיתי את ההודעה שלך). מספיק להיכנס לדף _מצב סיכום ולראות.
אגב, היו בערך 20 דפים שכאילו היו ב-_מצב סיכום אבל בעצם זה רק הופיע בטקסט שלהם. ערכתי אותם וכעת יש רק איזה 8. זו היתה הסיבה המקורית להצעה שלי לעשות את התיוג אחרת.

לגבי אם תקשה על פעולת התיוג פחות אנשים יתיגו
נכון, אבל יש דרכים לעשות את זה כך שזה לא יהיה קשה. באמת חשבתי על pulldown כמו ש-בועז חן הציע. זה קל. (למרות שצריך למצוא פתרון שבו אפשר לשים כמה תיוגים ולא רק אחד)
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

באמת חשבתי על pulldown כמו ש-בועז חן הציע. זה קל
טוב, עכשיו אבדת אותי. אם זה קל- אחלה...
<אורית לא מבינה מונחים טכניים ב-כ-ל-ל>

אגב יש דפים שכן במצב סיכום ולא מתויגים. אני למשל לא ידעתי שזה תיוג וסכמתי ארבעה דפים בלי לתייג אותם.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

כולם עסוקים עכשיו בהצעות שקשורות לעריכה ופתיחת דפים, אבל לי יש רעיון בנושא אחר:
עד כמה שהבנתי, צ'יק צ'ק שומר בשרת את הדפים שראיתי ומה ראיתי בהם, כדי שיוכל לבצע את "הסתר שינויים שלדעתך כבר ראיתי".

אם כך, אז אולי אפשר (די בקלות אפילו?) לסמן לי בדף שאני מעלה, את המקום האחרון שלדעתו של צ'יק צ'ק כבר ראיתי? כלומר, להראות לי מאיפה מתחילים דברים חדשים שעוד לא ראיתי.

אפשר לחשוב על כמה אפשרויות עיצוביות, כמו:
  • את כותרת המקטע הראשון שלא ראיתי לצבוע בצבע אחר ולא הירוק הרגיל
  • להוסיף אייקון ליד תחילת המקטע הראשון שלא ראיתי
  • לשים איזה קו צבעוני או משהו כזה לפני המקטע הזה
  • להראות לי רק את מה שלא ראיתי, כאשר שאר הדף (כלומר ההתחלה שלו) מוחבאת, ואפשר לפתוח אותה על-ידי לחיצה על איזו תיבת-סימון, בדומה ל "הצג עזרה"
ובטח יש עוד

יש כמובן בעיה כאשר יש עריכות ולא רק הוספות, אבל עם אלגוריתם חכם בטח אפשר להתגבר על זה. אם זה קשה מדי, אז אפשר לוותר על הסימון במקרה שהיתה עריכה, ולהציג אותו כשהיו רק הוספות.
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

התכנון הוא ש-מה חדש יקפיץ את הדף להודעה הראשונה שעוד לא ראית, אבל קישורים מדפים אחרים יביאו אותך לתחילת הדף.
עודד_לבנה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אני מציע ש-דפים שהם רק הפניה לא יופיעו ב- דפים-לא-מאונדקסים.
זה לא מוסיף מידע, ורק מפריע לאנדקס. ממילא רוב הדפים האלה יימחקו בזמן הקרוב.
מאמא_מאוהבת*
הצטרפות: 25 אוגוסט 2003, 01:27
דף אישי: הדף האישי של מאמא_מאוהבת*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי מאמא_מאוהבת* »

האם יש אפשרות להוסיף טבלה בהודעה? (לא כקובץ ששמור כבר איפהשהו ברחבי האינטרנט).
מונו_נוקי*
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

ואולי לשים בכל דף מילות מפתח לחיפוש? חיפשתי למשל "מכות" . קיבלתי המון דברים לא רלוונטים .
עוד הצעה: לכתוב בחיפוש גם את שם המדור. נניח חיפשתי "חינוך ביתי" אקבל בתוצאה
מדור חינוך ביתי\חינוך ביתי
מדור חינוך ביתי\אישור לחינוך ביתי
אבא של יותם
דף פתיחה
וכך אני יודעת שהדפים האלו קשורים לנושא מסויים, וחלק לא.לא תמיד השם מראה על התוכן.
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

למה כפתור "הוסף הודעה" נלחץ לפני שאני גומרת לחשוב? אולי תשפרו גם את זה? :-P.
יוחנן_בצק*
הצטרפות: 28 מאי 2004, 09:33
דף אישי: הדף האישי של יוחנן_בצק*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי יוחנן_בצק* »

אמנם השימוש המיידי היה כדי לקרוא תשובת כתב חרטומים של עודד לבנה בדף חידות בצ'יק צ'ק אבל היא נוגעת גם לשימוש קצת יותר יומיומי.
עיצובים ב צ'יק צ'ק קל לעשות כשיש עיצוב דומה בדף ועל ידי עריכת כל הדף ניתן לראות מהו התג שמסמל את העיצוב.

נראה לי חבל "לנעול" את הדף לעריכה רק בשביל לצפות בתגים.
אולי להעמיס עוד קישור בפאנל העזרה שייתן עריכת כל הדף קריאה בלבד ורק יראה את הדף במצב "נא",
ללא יכולת עריכה?

<יוחנן אוהב copy-paste ומשתדל שרוב הבאגים שהוא מייצר יהיו מסוג זה >
בועז_חן*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי בועז_חן* »

אם כבר, אז אולי עדיף ש"צטט" יבצע העתקה הכוללת עיצוב צ'יק צ'ק.
יוחנן_בצק*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

• לשורת הגריין הייתי עושה מופע נוסף (או יחיד) בתחתית הדף, מעל הוספת הערה.
כשאני נכנס לדף, הפעולה האינסטינקטיבית היא ללחוץ על End כדי לראות את ההודעות האחרונות בדף וכך אני מפספס את הגריין ועובר תמיד לדף הבא.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

משהו אחר:
כאשר עורכים דפים גדולים, חלון העריכה עובד מאוד לאט. כנראה יש שם איזשהו סקריפט שעובד עם כל מקש (כולל מקשי החיצים וכאלה) ובגלל גודל החלון זה פשוט לוקח המון זמן. אפילו לזוז עם החיצים או לעשות קליק בתוך חלון העריכה לוקח המון זמן.

האם זה משהו ש-צ'יק צ'ק עושה, או שפשוט הדפדפן מתאמץ יותר מדי?
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

תאמין לי שזה לא רק אצלנו. וכבר יש לפחות שני סטנדרטים שונים בשביל לתמוך בכל הקטע של כתיבה ב-web (כי כל מה שיש היום זה textarea וזה ממש לא עומד בעומס).
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אז אולי כשירות למי שרוצה לערוך בעורך אחר, אפשר לקצר את הדרך והעתיק לו לבד את כל הטקסט לclipboard ? אני לא יודע אם זה אפשרי ב JS. אבל לפחות לסמן את כל הטקסט יקצר את הדרך (גם בהעתקה וגם בהדבקה אחר כך).
רועי_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

רעיון טוב. אפשר גם לפתוח ישירות ב-word אם הוא מותקן על מחשב הלקוח.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אפשר גם לפתוח ישירות ב-word אם הוא מותקן על מחשב הלקוח.
גם לפתוח את Word יכול לקחת זמן. אני מעדיף בדרך כלל notepad או משהו פשוט כזה. אולי אפשר לתת למשתמש לבחור תכנה באיזה חלון "אפשרויות" אבל אולי זה כבר מוגזם לקהל יעד רחב כל כך.
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אולי זה כבר מוגזם לקהל יעד רחב כל כך.
אם כבר דנים פה בלפתוח את הטקסט ישירות לוורד, אני מזכירה שמקינטושאים לא יכולים לעבוד בוורד בעברית, אז לדעתי שווה לבדוק אופציות שישרתו גם אותם (בסדר, אותנו, אותנו). אני גם לא בטוחה כמה רחב קהל היעד- מספר האנשים שעורכים ברצינות די קטן.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

מספר האנשים שעורכים ברצינות די קטן
דוקא כשעורכים לא ברצינות יש בעיה. בסך הכל נכנסת לתקן שגיאת כתיב או משהו בסגנון, וזה לוקח המון זמן.

כשכתבתי קהל יעד רחב התכוונתי שיש הרבה משתמשים לאתר. ואם פותחים דף של "הגדרת אפשרויות אישיות" זה עלול להיות מסובך מדי לחלק מהמשתמשים. מצד שני, אם יש ברירות מחדל סבירות אז מי שלא ירצה פשוט לא ייכנס לשם.
תזמורת_הים*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אה, אתה מדבר על עריכת הערה בודדת... אולי כדאי להעביר את הדיון הזה לשם?
אני התכוונתי למקרים שבהם כן רוצים לערוך את כל הדף.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

נכון, אם תהיה עריכת הערה בודדת אז אולי כל מה שכתבתי לא רלוונטי כל-כך. לא חשבתי על זה. אני יותר חשבתי על מצב שאני רוצה לעשות עריכה קטנה בדף גדול וצריך לפתוח את כל הדף לעריכה וזה לוקח המון זמן. אבל אם תהיה עריכת הערה בודדת אז אני אערוך רק את אותה הערה וזה יהיה מאוד מאוד מהיר ( נכון רועי? ...).
יוחנן_בצק*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

חיישן דרך ארץ בצ'יק צ'ק:

נניח שחיפשתי בגוגל מכונית משפחתית וגוגל שלח אותי לדף מין במיטה המשפחתית.
אני קורא כמה הודעות מתוך הדף ופשוט

מזדעזע

.
אני מדפדף קצת באתר המשונה הזה, ישר קולט את רוח הקהילה - מין אוסף של אוכלי טופו, חובבי עורלות, יונקים עד גיל 6, סובלניים ורוחניים כאלה. (וגם דורסי נמיות?).
אני חוזר לדף , מחליף את פלוני אלמונית במזועזע קשות או ניק דומה ,כותב תגובה חוצבת להבות, עתירת שלשות סימני קריאה וסימני שאלה בפרמוטציות שונות , מלאה ב אתם , אנשים כמוכם וכו'.
בנשימתי האחרונה אני לוחץ על הוסף לדף ו...הופ - קופץ לי הדף הבא:

מזועזע קשות יקר/ה,
צ'יק צ'ק חושב שזיהה תגובה המנוסחת באופן מתלהם .
אם טרם עשית זאת אנא הצץ בדפים דרך ארץ בצ'יק צ'ק , תנאי שימוש ..
אם נראה לך שיש לנסח מחדש לחץ כאן כדי לערוך את התגובה שנית,
אחרת לחץ כאן כדי להוסיף את התגובה כפי שהיא.

בקיצור לפרסס כל הודעה עם מסירתה ולבדוק אם היא מכילה אחוז tokens (לא עולה לי מונח עברי מתאים בשלוף) חשודים כדי להחליט אם להקפיץ הודעה כזו? אולי לעשות את זה רק בדפים חשודים או מעוררי מחלוקת?
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

:-D
אוקיי, אני רושמת!
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

יש לי שלושה דברים שיכולים לשפר את חווית הגלישה (לפחות שלי, אבל אני מאמין שאני לא היחיד). יכול להיות שחלק מהם כבר כתבתי, או שכתבו אחרים, אבל אני לא זוכר שקיבלתי תגובה, אז הנה הם בכל מקרה:
  1. מכיוון שבמילא צ'יק צ'ק זוכר מה ראיתי ומה לא, יהיה נחמד מאוד אם כניסה לדף מתוך מה חדש תקפיץ אותי ישר להודעה הראשונה שלא ראיתי. אפשר גם לסמן אותה איכשהו. עם עריכות זה לא יעבוד, אבל עם הוספות זה יהיה נהדר.
  2. לפעמים אני נכנס לדף "חם" ואז אני מגלה שהוא לא מעניין אותי. או שאולי בהתחלה הוא עניין אותי ואחרי כמה זמן הדיון קיבל תפנית והדף הפך ללא-מעניין. הייתי שמח אם היתה לי אפשרות להגיד לצ'יק צ'ק שהדף הזה לא מעניין אותי ושלא יראה לי אותו ב-מה חדש. למקרה שפתאום כן ארצה לראות, אז אפשר לעשות שני דברים: גם לאפשר למחוק את הסימון של הדף הזה, וגם לבקש ב-מה חדש לראות גם דפים שסימנתי כלא מעניינים.
  3. לפעמים אני נכנס לדף כלשהו והוא דווקא מאוד מעניין אותי. אלא שהדף ארוך מאוד ואני מספיק לקרוא רק חלק קטן ממנו עד שאיזה ילד מתחיל לבכות ואני צריך להניק אותו. הייתי רוצה אפשרות לסמן את המקום שממנו אני רוצה להמשיך לקרוא. למשל, מה שאני עושה עכשיו באופן ידני: להוסיף אותו למועדפים אבל עם הפניה ל anchor של הודעה מסויימת. או: בפעם הבאה שאני פותח את הדף, כל החלק שקראתי יהיה collapsed והדף יתחיל מהנקודה שסימנתי. תהיה אפשרות לפתוח את החלק המוסתר על ידי קליק על check box או משהו דומה.
עודד_המחפש*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

גילה, זה לא בדיוק קישור להערה. קישור להערה זה כשאני רוצה לשים קישור להערה מסויממת כחלק מהטקסט שלי. כאן אני רוצה לזכור הערה מסויימת בדרך אחרת (או במועדפים שלי או ש צ'יק צ'ק יזכור בשבילי).
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

נכון, אבל קישור להערה, הוא בסיס לישום כל הבקשות שלך (מה שנקרא בעגה "מכאן כבר פתרנו").
מודי_תאני*
הצטרפות: 30 אוגוסט 2004, 11:15
דף אישי: הדף האישי של מודי_תאני*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי מודי_תאני* »

אופציה ל-מיון חיפושים לפי תאריך שינוי אחרון.
למה? כי בדרך כלל אני נכנס לדף בית שלי, לוחץ הפניות לכאן, וכך יודע איפה כתבתי, ואם יהיה גם מיון, אוכל לדעת אם מישהו הגיב.
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

עודד, את הצעה מס' 1 אנחנו מתכוונים לממש בקרוב. (מה זה קרוב? נגיד, תוך שנה... ;-))
על 2 ו-3 צריך עוד לחשוב.

מודי, בהחלט! פעם נחזור להתעסק ב-חיפוש מתקדם ונעשה גם דברים יפים כאלה. (מתי זה פעם? אחרי שנממש את הצעה מס' 1 של עודד ועוד כמה דברים...)
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש לי בעיה מוזרה.
כשאני עורכת, אני לא מצליחה להבין את התאריך :-S
אני לא יודעת אם זה 6.10 או 10.6 ובכלל לא בולט לי לעין מספיק.
אני מקווה שהתלונות שלי לא קטנוניות יותר מדי. :-]
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

פתאום היה לי רעיון (לא קשור להערה הקודמת)
ש-צ'יק צ'ק יסדר אוטומטית את ההערות לפי התאריך.
לדוגמה, נניח אני מוסיפה בעריכה טקסט מדף אחר. בדרך כלל אני מחפשת איפה להכניס אותו, כדי שיישמר הסדר הכרונולוגי. אבל אולי צ'יק צ'ק יכול לעשות את זה במקומי ?
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

אולי רק בדף ככר השוק (-;
טרה, זה לא כ"כ טוב למקרה שעורכים.
יונת_שרון*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

כשאני עורכת, אני לא מצליחה להבין את התאריך
כן, החלפנו לפורמט ISO מכל מיני סיבות. (טובות! באמת!)
אם את קוראת משמאל לימין, אז קודם יש את השנה, אחר כך החודש, אחר כך היום, אחר כך השעה, דקות ושניות. בקיצור: מהגדול לקטן.
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טרה, זה לא כ"כ טוב למקרה שעורכים.
גילה, תני דוגמה ?
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

קחי את איך-שקוראים-לדף-החדש שהוא במקום דפי זהב.
רוצים לערוך לפי קטגוריות, אבל אם יהיה סידור אוטומטי לפי תאריך, זה יתבלגן בחזרה.
או דיון בו יש שני תת דיונים, אבל לא רוצים לפצל לדפים שונים מאיזושהי סיבה. (למשל - דיון על שני תבשילים שמתאימים לאותו דף).
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רוצים לערוך לפי קטגוריות, אבל אם יהיה סידור אוטומטי לפי תאריך, זה יתבלגן בחזרה.
אבל כשעורכים בעריכה מסוג זה מוחקים את חותמת התאריך, ואז אין לצ'יק צ'ק לפי מה לסדר.
תבשיל_קדרה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

ואם לא מוחקים אותה?
טרה_רוסה*

הצעות לשיפור בצ'יק צ'ק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אם לא מוחקים אותה?

כשאני עורכת יש לי שני מצבים: או מצב רגיל של הודעות ואז יש חשיבות לסדר הכרונולוגי או שאני עושה סיכום של הדף או עריכה אחרת, ואז אני ממילא מוחקת את החותמות.
אני יכולה להעלות על הדעת מצב אחד שזה לא טוב: אם אני בדיעבד מעבירה תוכן מדף אחד לשני, ובמקרה היו שם שני דיונים, בדיוק באותה תקופה, ואז הם יתערבבו אחד בשני. אבל אני חושבת שבגלל שיטת הדיון פה, שנהוג לצטט למה מתייחסים, אז אולי זו לא תהיה בעיה כל כך גדולה.
שליחת תגובה

חזור אל “צ'יק צ'ק”