דף 1 מתוך 1
הכנת כוסמת
נשלח: 20 דצמבר 2001, 23:26
על ידי אנונימי
הציצו גם ב
מדור מתכונים
כוסמת באנגלית buckwheat
הכנת כוסמת
נשלח: 20 דצמבר 2001, 23:26
על ידי נמוש*
שלום לכל הבשלנים!
יש פה במקרה מישהו שמכיר מתכון מוצלח לבישול כוסמת?
אשמח לקבל רעיונות. תודה.
הכנת כוסמת
נשלח: 21 דצמבר 2001, 01:29
על ידי נאוה_פרנס*
נמוש, פשוט הוסיפי המון ירקות לסיר
או לחילופין,
הכיני ירקות מוקפצים ושימי יחד בצלחת (עם קצת נוזלים מהירקות)
הכנת כוסמת
נשלח: 22 דצמבר 2001, 18:24
על ידי גילה*
ראשית - יש לוודא שהכוסמת שנקנתה היא בצבע חום (= קלוי, ולכן מתבשל גרגר-גרגר), להבדיל מירוק בהיר (הופך לעיסה דביקה בבישול).
בכל מקרה, לפני הבישול, מומלץ לקלות מעט (בסיר), ולדאוג שכל המים (יספחו ו) יתאדו בתום הבישול (מוסיפים מים בערך פי 2-3 מגובה הכוסמת בסיר).
המהדרין מוסיפים חמאה (בטח גם סוגים אחרים של שמן יהיו טובים, לטבעונים למיניהם שמסתובבים פה באתר).
וגם - גיליתי בשנים האחרונות, שזה שוס עם חומוס (וירקות מוקפצים או שניצל, תלוי מה הדת הקולינרית שלך).
הכנת כוסמת
נשלח: 22 דצמבר 2001, 19:57
על ידי ענת_גביש*
בחנויות מוצרים מהמזרח (כמו זו בשוק הכרמל למשל) יש להשיג אטריות כוסמת יפניות (שנקראות ביפנית "סובה" ) והן מאד טעימות. אפשר גם להשיג קמח כוסמת בחנויות טבע.
עוד שימוש לכוסמת: למילוי כריות. היפנים ישנים על כריות כאלה משום שהסובה לא מתחממת, וכך גם כשהגוף כולו מחומם היטב, הראש נשאר קריר, מה שחשוב מאד, לדעתם. הכרית נוחה מאד ונמכרת גם בארץ.
הכנת כוסמת
נשלח: 23 דצמבר 2001, 22:18
על ידי ורד_והמשפחה*
אני מאוד אוהבת כוסמת כאשר מערבבים אותה עם בצל מטוגן ואיטריות מרובעות.
ככה אמא שלי עושה את זה וזה טעם של בית. לא הצלחתי למכור את זה לבני בייתי.
הכנת כוסמת
נשלח: 27 יולי 2002, 10:56
על ידי ורד_לב*
אצלנו מאד אוהבית כוסמת ואין לנו עבר רוסי דווקא. הכי טעים זה לבשל אותה פשוט במים עד שהיא מוכנה ואח"כ להוסיף מלא עלים ירוקים קצוצים מכל הסוגים: פטרוזיליה, שמיר, רוקט, בזיליקום, כוסברנ, בצל ירוק, אורגנו, תרד, מנגולד וכו'- כל מה שיש בגינה, או בירקניה, או בסופר וגם שום קצוץ לפי הטעם ובצל קצוץ ומלח, פלפל.
זה ממש delicious
עוד אפשרות היא לטגן בצל, גמבה, גזר, פטריות, שום וכו' ולבשל עם הכוסמת. זה מתכון שסבתא שלי עשתה פעם ראשונה בחייה בגיל 78! ויצא לה פיצוץ. זה מה שהיא הביאה לי אחרי שילדתי וכולנו ליקקנו את האצבעות
כמות המים כמו אורז בד"כ, כמות כפולה של מים על הכוסמת.
אבל היא סופגת מים ממש מהר (וגם מתבשלת מהר), אז צריך לשים

הכנת כוסמת
נשלח: 19 פברואר 2003, 23:18
על ידי אביב_חדש*
כוסמת מבחינתי זה כמו הבדיחה על השפן והגזר (או שמא זה ארנב?) יש לכם עוגת גזר? יש לכם עוגת גזר?
במשך שנים אני מתכננת לקנות כוסמת ולעשות, וכשסוף סוף עשיתי גיליתי שזה לא טעים לי. יש לזה טעם של חול.
הכנת כוסמת
נשלח: 20 פברואר 2003, 10:23
על ידי ורד_לב*
את הריח אפשר להוציא ע"י שטיפה מרובה במים לפני הבישול ו...גם אחריו ואז הכוסמתים נפרדים להם וגם המרקם משתנה.
חשוב לשטוף היטב לפני הבישול!
הכנת כוסמת
נשלח: 06 אפריל 2003, 22:48
על ידי דגנית*
לטגן בצל, להוסיף גזר ואחריו את הכוסמת, להוסיף מים פי 1.5
להביא לרתיחה, להנמיך את האש, להוסיף מעט רוטב סויה, צימוקים ושומר קצוץ. ממש טעים.
הכנת כוסמת
נשלח: 06 אפריל 2003, 23:39
על ידי אמא_של_יונת*
ואגב,
מלבד הטעם של הכוסמת (שנראית כמו משהו שאוכלים רק כשאין ברירה...) גם הכרית (שהתפתיתי פעם לקנות): כל תנועת-ראש עליה מרעישה כמו ברד. על שינה ברעש הזה אין מה לדבר. מישהו מעוניין?...
הכנת כוסמת
נשלח: 08 אפריל 2003, 00:32
על ידי פלונית_על_מונית*
בלילות הקרים או אם כואבת לך הבטן, או נתפס לך שריר, את יכולה לנסות לחמם את כרית הכוסמת שלך במיקרו (אם יש לך), משהו כמו דקה, ואז להתחבק אתה. הכרית שומרת על חום במשך הרבה זמן. והיא גם מפיצה ריח נעים.
הכנת כוסמת
נשלח: 08 אפריל 2003, 00:46
על ידי ענת_גביש*
הכרית, מוצאה ביפן, והכוסמת בתוכה לא מתחממת ממגע הגוף, וכך הראש נשאר קר בעוד הגוף מתחמם מתחת לשמיכה.
גם שיטת החימום בחורף, המסורתית, שם, מעניינת. זה נקרא קוטצו, שולחן נמוך, לישיבה ברגליים מקופלות, עם שמיכת פוך מרובעת ענקית עליו, ובתחתיתו גוף חימום. ואז, האברים הפנימיים זוכים לחימום בעוד הראש נשאר קר וצלול.
בלילות קרים במיוחד נוהגים לישון מתחת לשולחן הזה. את החדר לא מחממים. (שיטות של עניים. בטח מי שהתמערבו לא עושים ככה.)
הכנת כוסמת
נשלח: 10 אפריל 2003, 01:34
על ידי פלונית_על_מונית*
אם כבר מדברים על יפן, אז משם באות איטריות מקמח כוסמת הנקראות "סובה". דרך אגב, האיטריות הללו חסרות ריח לחלוטין.
הכנת כוסמת
נשלח: 13 אפריל 2003, 08:23
על ידי מיץ_פטל*
אני מכינה כוסמת כך:
לכוס כוסמת שמתחממת במחבת אני מוסיפה במהירות ביצה מעורבבת, וממשיכה לבחוש במרץ עד של אחד מהגרגירים יוצא אחד אחד.
ולזה אני מוסיפה או שלא את הדברים הבאים:
עגבניות מרוסקות או כוסברא קצוצה או פטריות ובצל מטוגן .
ולזה אני מוסיפה 2 כוסות מיים רותחים.
ולאחר שהכל רותח מנמיכה את האש לעוד כ 20 דקות.
על מחבת של טפלון, בלי שמן.
לא ניסתי עם שמן...אבל אפשר בעצם..גם להוסיף חמאה.
הכנת כוסמת
נשלח: 15 פברואר 2004, 21:31
על ידי פלוני_אלמונית*
קראתי ,וניסיתי לפחות פעמים .זה פשוט לא טעים.( אגב חבל על כל הירקות המאודים כי לפני שמוסיפים את הכוסמת זה מריח נפלא!
הכנת כוסמת
נשלח: 15 פברואר 2004, 21:40
על ידי טרה_רוסה*
יש לי מתכון חדשני לדף:
בילדותי השכנה הייתה מכינה כוסמת כמו דייסת אורז מתוקה. מבשלים את הכוסמת ואח"כ בצלחת מוסיפים חלב חם וסוכר חום. אני לא ממש זוכרת, אבל נראה לי שזה היה טעים.
הכנת כוסמת
נשלח: 17 פברואר 2004, 08:10
על ידי עתליה_בתותים*
אני הכנתי כוסמת עם בצל (כמו אורז) ולמחרת זה היה יותר טעים...........
הכנת כוסמת
נשלח: 19 פברואר 2004, 17:13
על ידי איריס_ו*
אמי מבשלת כסמת כמו אורז ומתבלת באבקת מרק עוף. היא מגישה את הכסמת עם כרוב מאודה והשילוב מ נ צ ח!
אני אוהבת...מאז ילדותי ועד היום...
הכנת כוסמת
נשלח: 27 מאי 2004, 12:18
על ידי עדנה_המבשלת*
אפשר לרכוש היום סירים לבישול במיקרוגל. הסיר מפלסטיק (זה ברור!) ובראשו יש כפתור המסתובב על ציר, פעם הפתחים פתוחים ופעם הפתחים סגורים. הסיר מצוין לבישול כוסמת. שמים כוס וחצי כוסמת חומה שקונים בשוק (לא כוסמת בהירה) במסננת ושוטפים אותה היטב בהרבה מים. מעבירים לסיר הבישול למיקרוגל, מוסיפים מים בגובה של 2 ס"מ מעל הגרגירים. מוסיפים פלפל שחור ומעט מלח. סוגרים את הסיר וכן את הפתחים למעלה. מפעילים את המיקרוגל ל - 7 דקות. מנערים את הסיר מבלי לפתוח אותו, מכניסים שוב למיקרוגל ל - 7 דקות. בסיום לא פותחים מיד, לחכות 10 דקות. פותחים ומקבלים כוסמת שופרא דשופרא, גרגיר גרגיר. הבעיה רק להתאים את המיקרוגל הפרטי למתכון (זמן הבישול). ב ת א ב ו ן ....
הכנת כוסמת
נשלח: 25 יוני 2004, 21:48
על ידי לוטם_מרווני*
הכנת כוסמת
נשלח: 26 יוני 2004, 10:28
על ידי ורד_לב*
גם
ShowDoc]כאן Baby5[/po].asp?SectionID=23&DocID=834&BannerDocID=377
וכאן
הכנת כוסמת
נשלח: 26 יוני 2004, 10:48
על ידי ליזה_ליזה*
למה ללכלך על הכוסמת?!
אני גדלתי על זה ואוהבת עד היום, בבישול פשוט כמו אורז. לצערי בעלי מסרב לגעת בזה.
דרך אגב, הריח פשוט נפלא... רק להסניף ולהתענג.
(ליזה עוצמת עיניים וטעם הכוסמת הנמסה בפה גורם לה להזיל ריר...)
הכנת כוסמת
נשלח: 26 יוני 2004, 12:05
על ידי תבשיל_קדרה*
כל מילה, ליזה. כל מילה.
הכנת כוסמת
נשלח: 18 אוגוסט 2004, 15:37
על ידי אלמונית*
אוהבת כוסמת גם בצלחת וגם במיטה. (או.קיי. אני אלמונית ואני כוסמתהוליקית).
שמעתי פעם שכדאי לעיתים להכניס למיקרו. לא ניסיתי.
לצערי פשוט זרקתי את הכרית למרות שאהבתי.
הריחה לא טוב.
הכנת כוסמת
נשלח: 04 דצמבר 2004, 10:01
על ידי המאלתר_הרעב*
אני מאוד אוהב כוסמת, הכנתי לאשתי כוסמת כבקשתה (נטו), לעצמי אכלתי ישר מהסיר עם שוקלד חלב שוויצרי, כף מפה ביס משם. אחרי כמה ביסים הגעתי למסקנה שיש פוטנציאל בשילוב כוסמת ושוקולד. שפים - הרימו את הכפפה.
הכנת כוסמת
נשלח: 23 דצמבר 2004, 17:05
על ידי ש_מים_וארץ*
כוסמת מתבשלת מהר כמו אורז לבן.
קלי קלות.
ועם רוטב טחינה זה פשוט מושלם.
הכנת כוסמת
נשלח: 01 ינואר 2005, 17:36
על ידי אמיר*
חידלו בבקשה מלהשמיץ את הכוסמת.
כל המלעיזים: קנו כוסמת טריה ולא כזו מיד שניה. בשלו אותה במי מלח ביחס 2 יחידות מים ליחידה אחת כוסמת. איכלו בתיאבון. אם לא טעים-פישלתם. ואז לכו לחנות אחרת. קנו כוסמת טריה, בשלו ואיכלו. חיזרו על התרגיל עד שימאס לכם. אז תחדלו מלהכנס לאתר זה ולהשמיץ מזון טעים זה.
כל מרכיב במזון ניתן לקלקל ו/או להשמיץ.
חידלו מגן הילדים.
כוסמת-תבשיל מנצח.
הידד.
הכנת כוסמת
נשלח: 18 פברואר 2005, 22:14
על ידי רוקדת_לאור_ירח*
ראיתי שדילגו פה בדף על הדבר שהכי משדרג כוסמת: השריה במים לפני הבישול. אם היא עומדת במים חצי שעה-שעה לפני הבישול, ישר משתדרג לה הטעם. בהתחלה היה נדמה לי שכוסמת זה איכסה, מאז שהתחלתי להשרות אותה <ואחר כך כמובן לקלות קלות וכל השאר, כרגיל, בצל מטוגן, ירקות, מה שבא> זה ממש השתנה.
הכנת כוסמת
נשלח: 20 מאי 2005, 12:38
על ידי sue*
הכנתי כוסמת וזה יצא מעדן בתוספת בצל מטוגן ומלח מצויין לדיאטה.... ובריא לנשים
הכנת כוסמת
נשלח: 19 יוני 2005, 15:17
על ידי נומושי_לברדורייט*
אפשר במקום אורז,ואפשר עם בצל מטוגן וביצים..יאמי,ואפשר סתם לנקר (למדתי מננושקי כשהיה גור אדם)
הכנת כוסמת
נשלח: 27 יוני 2005, 12:45
על ידי גיא*
תודה לכל הטיפים והעצות להכנת כוסמת, אחרי ששטפתי אותה 4-5 פעמים עם מים חמים בקערה, יצא לה הריח.
רציתי גם לשתף במתכון שבמקור מיועד לאורז אבל יצא ממש טעים עם כוסמת :
כוסמת בתרד
========
2 כוסות כוסמת שטופה היטב
1/2 חבילה מדליוני תרד של סנפרוסט
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 עגבניה גדולה חתוכה לקוביות
1/2 לימון
שמים את התרד עם הבצל הקצוץ והעגבנייה בסיר ומאדים - לא להוסיף מים (אפשר להוסיף שמן זית).
להוסיף מלח, פלפל, שמן זית לפי הטעם.
במקביל יש להכין את הכוסמת בסיר נפרד: 2 כוסות מים לכוס כוסמת, מלח, פלפל, שמן זית לפי הטעם.
לאחר שהכוסמת והתרד מוכנים יש לערבב אותם יחד בסיר, לסחוט לסיר חצי לימון, לערבב ולאכול
בתאבון
הכנת כוסמת
נשלח: 30 יוני 2005, 11:53
על ידי רותם*
ניסיתי להשרות את הכוסמת כמו שמוצע פה, כדי לשטוף ממנה את הריח.
כיסיתי אותה במים והלכתי לעבודה.
חזרתי ומצאתי כוסמת רכה כמו מבושלת ! איזה יופי! בטח זה שומר על הערך התזונתי יותר טוב מבישול.
אולי מישהו מהכוסמולוגים יודע - האם יש בכל זאת צורך להרתיח אותה קצת,או שאפשר לאכול ככה? אני יודעת שלפעמים בקטניות ודגנים יש אנזימים שבעייתיים לנו בעיכול, ונהרסים רק בבישול.
הכנת כוסמת
נשלח: 07 דצמבר 2005, 20:29
על ידי ורד_לב*
אם היא התרככה ודאי שאפשר לאכול. אם זה טעים לך, כמובן.
לא חייבים להרתיח.
בישול של דגנים (ובעצם כוסמת אינה ממש דגן, אלא דמויית דגן) עוזר לעיכול שלהן, כי הוא מחמם אותן יותר ומקל על התהליך.
זה לא אומר שזה לא אפשרי אחרת.
בתאבון

הכנת כוסמת
נשלח: 12 ינואר 2006, 11:59
על ידי עדי_ל*
הכנת כוסמת
נשלח: 30 ינואר 2006, 11:35
על ידי נטע_הירש*
נבטים! למי שלא אוהב את הטעם של כוסמת מבושלת, אפשר בקלות להנביט! בריא ומלא אנזימים שאובדים בבישול, וכיד הדמיון להשתמש(אפשר פשוט לפזר על סלט או להוסיף לסלט אבוקדו). השרייה של לא יותר מ-4 שעות במים (שיהיו מספיק מים לתפיחה). השרייה קצרה כי הכוסמת מגיעה למקסימום ספיגה יחסית מהר.
שופכים לתוך מסננת ושוטפים במים נקיים הרבה כדי לשטוף את החומר הדביק שטבעה של הכוסמת לייצר.
משאירים את המסננת כך שיהיה אויר מתחת, לניקוז ואיוורור (אפשר בתוך קערה),שוטפים בערך פעמיים ביום וכשיוצאים "זנבות" של נבטים-אפשר לאכול או לחכות שיהיו יותר ארוכים.
חשוב שהכוסמת לא תהייה קלויה (ז"א לא בצבע חום) כדי שתהייה נביטה.
הכנת כוסמת
נשלח: 31 ינואר 2006, 20:08
על ידי סבתא_מתנות*
אני מבשלת כוסמת עם אורז מלא (כמויות שוות). יוצא טעים מאד.
הכנת כוסמת
נשלח: 31 ינואר 2006, 21:14
על ידי ורד_לב*
עד כמה שזכור לי הנבטת כוסמת אפשרית רק מזרעים בעלי קליפה (שחורה).
נדמה לי שניסיתי פעם מהכוסמת הרגילה וזה לא יצא בכלל.
מכוסמת עם קליפה אכן יוצאים נבטים מעולים, אך אלו ממש קשים להשגה. ואולי אני טועה?
הכנת כוסמת
נשלח: 07 פברואר 2006, 01:22
על ידי נטע_הירש*
אני מנביטה כוסמת לבנה הרבה והיא נובטת ממש יופי טופי. רצוי שתהייה אורגאנית ואז אין שום סיבה שלא תהייה נביטה.בהצלחה!
הכנת כוסמת
נשלח: 09 פברואר 2006, 16:43
על ידי בלה_שנדמה_לה*
בטעות קניתי כוסמת ירוקה, לא קלויה, שיצאה גוש דביק (ומלוח מדי...) אחרי הבישול. כמובן של-ג-מ-ר-י במקרה מצאתי את הדף הזה כאן באתר אחרי כמה ימים, ורצתי אצתי לקנות את הסוג החום, הקלוי. שוב עשיתי איזו טעות מטופשת - השריתי וגם בישלתי עם יותר מדי מים... לא משנה, בסוף הכל נאכל, לא נשאר פירור. את הירוקים - ננסה להנביט.
הכנת כוסמת
נשלח: 06 מרץ 2006, 11:32
על ידי אורית_של_יקו*
על נפלאות הכוסמת...
קינואה וכוסמת זה שילוב נהדר ביחד. אני מבשלת אותן ביחד בדר"כ והטעם נהדר. קצת שובר את הטעם הדומיננטי של הקינואה וגם מבחינה תזונתית נראה לי שגדול השלם מסכום חלקיו.
כוס קינואה, כוס כוסמת, קצת לקלות תוך כדי ערבוב על אש נמוכה (לא צריך שמן) ואז להוסיף ארבע כוסות מים, קורט מלח, להרתיח ו20 דקות על אש נמוכה. בסוף הבישול אני מכבה את האש, מכסה את המכסה עם מגבת ונותנת לסיר הסגור לעמוד עוד כ-10 דקות, אבל זו ההפרעה שלי, לא כולם חייבים...
בתאבון
הכנת כוסמת
נשלח: 06 מרץ 2006, 23:54
על ידי סקרלט_אוחנה*
כוסמת ואטריות רחבות:
מתכון של סבתי המנוחה, שהיתה אשה יקרה ופולניה רטנונית.
3/4 כוס כוסמת חומה
1 כף שמ"ז (טוב, זה כבר מודיפיקציה שלי)
11/2 כוסות מים
מלח ופלפל
1/2 חבילת אטריות רחבות, או פסטה רחבה תוצרת בית
1 בצל קצוץ ומטוגן.
משחימים את הכוסמת עד שמתחילה להעלות ריח (של פרווה רטובה)
ממליחים ומפלפלים, ומוסיפים מחצית מכמות המים.
מבשלים על אש קטנטנה כעשרים דקות בסיר מכוסה
מוסיפים את המחצית השניה של המים. זה הזמן לבדוק ולתקן טעמים.
ממשיכים לבשל עוד כעשר עד 15 דקות. מכבים את הלהבה, ומחכים לפחות חמש דקות לפני שפותחים את הסיר.
בנתיים מבשלים את האטריות ומטגנים את הבצל.
מוסיפים פנימה, ומערבבים במזלג.
הכנת כוסמת
נשלח: 26 דצמבר 2006, 02:35
על ידי with_passion*
ראו גם
גרנולה ודייסה חיות שם אני משתמש בכוסמת מונבטת לגרנולה טעימה במיוחד...
הכנת כוסמת
נשלח: 26 דצמבר 2006, 02:57
על ידי מיכלונת_פה*
אני יודעת שלפעמים בקטניות ודגנים יש אנזימים שבעייתיים לנו בעיכול, ונהרסים רק בבישול.
לא אנזימים, (לפחות לפי הידוע לי - כלומר הם כן נהרסים בבישול אבל אין איתם בעייה להיפך...) אלא, חומצה פיטית שפוגעת בספיגה של מינרלים... (ברזל, אבץ וכו')
הכנת כוסמת
נשלח: 10 ינואר 2007, 23:17
על ידי אילת_מ*
תגידו, ואם קניתי בטעות את הסוג הירוק, האם אפשר בכל זאת לקלות איכשהו או שהעסק אבוד?
הכנת כוסמת
נשלח: 11 ינואר 2007, 09:08
על ידי מורינגה_רותמית*
לא כדאי לך לקלות אותו - הוא נורא מוצלח כמו שהוא!
ואפשר גם להנביט אותו ולשים את הנבטים בסלטים.
הכנת כוסמת
נשלח: 11 ינואר 2007, 10:02
על ידי תבשיל_קדרה*
אני קולה קצת בסיר לפני הבישול.
בריא ומלא אנזימים שאובדים בבישול.
אנזימים (כמו כל החלבונים) ממילא מתפרקים (או לפחות מאבדים מבנה) בקיבה, בגלל החומציות הגבוהה שלה.
אין לזה חשיבות (כלומר - זה לא מזיק), כי חומצות האמינו, שהן אבני הבנין של החלבונים, מנוצלות בגוף לבנית חלבונים הדרושים לו.
הכנת כוסמת
נשלח: 08 נובמבר 2008, 18:26
על ידי עולם_קטן*
הנבטתי כוסמת (ירוקה-לבנבנה),
בתחתית נוצר מעין ריר שקוף,
האם זה בסדר? מה עושים עם זה עכשיו?
בנוסף לא מצאתי זמן לחפש מתכון וחלק מהנבטים קצת התיבשו, האם זה בסדר או לזרוק את זה?
למישהו המלצה על מתכון פשוט?
הכנת כוסמת
נשלח: 08 נובמבר 2008, 18:42
על ידי ש_י_ר_י*
עולם קטן,
כן, לשטוף את הריר. הוא נותן קצת טעם לוואי מר.
באיזה אורך הזנב של הנבטים? לפי רוב המתכונים כאן האורך האופטימלי הוא סנטימטר.
המתכון שלי מאוד פשוט - אחרי שהכוסמת נובטת לאורך הרצוי, אני מערבבת עם סילאן וקינמון, שוטחת על תבנית ומייבשת בשמש או בתנור על בערך ארבעים מעלות.
ככה שאת הנבטים שהתייבשו אין בעיה לאכול...

הכנת כוסמת
נשלח: 15 אוקטובר 2012, 13:53
על ידי בדרך_לכוסמולוגיה*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
עבר כמה שנים אמנם אבל ממש לא נס ליחה
מצאתי מתכון ממש נפלא ואף שידרגתי -
מתוך -
http://www.mako.co.il/food-[po]cooking magazine[/po]/flavors/Article-17b905583ef8e21006.htm
דייסת כוסמת (ללא גלוטן)
מתכון של שפית יטי לוסון, קפה סמדר
חומרים (ל-2 מנות):
רבע כוס כוסמת
1 ורבע כוסות מים
שלושת-רבעי כוס חלב
רבע כפית קינמון
1 כף דבש או סוכר
סילאן
סוכר חום
סירופ מייפל או סירופ אגבה
1 כף חמאה (לא חובה)
חופן חמוציות
אופן ההכנה:
במחבת יבשה קולים את הכוסמת על להבה גבוהה כ-2-3 דקות, עד שמתחילים לשמוע קולות של פצפוץ.
מוסיפים מים, חלב וקינמון ומבשלים במשך 15 דקות על להבה נמוכה.
מוסיפים דבש, חמאה וחמוציות, ומבשלים במשך עוד 2-3 דקות
\\\ ולהלן השידרוג שלי:\\\
כוס כוסמת חומה
במקום חלב - חלב סויה -כוס אחת
ולהוסיף ריבועי תפוחי עץ (2תפוחים בינונים)
הכנת תפוחי העץ - בסיר קטן עם מכסה - אידוי במעט שמן זית + 2 כפות סוכר חום עד להשחמה
ואז לצרף לסיר הכוסמת..
ללקק ת'אצבעות !
הכנת כוסמת
נשלח: 16 אוקטובר 2012, 12:31
על ידי בריג'י_נומושי*
1 כוס קוסמת מבוררת ונקיה
1 בצל ענק קצוץ
11/2 כוסות מים /או ביצה טרופה מדוללת בחלב( ובסה''כ כוס וחצי נוזלים כאמור)
מלח ,פלפל
אני שוטפת אותה ו-למסננת שתתייבש לה.
מטגנת בצל ענק קצוץ בקצת שמן עד שקיפות-הזהבה קלה.
מוסיפה את הקוסמת ומטגנת דקותיים תוך כדי בחישה.
מתבלנת במלח-פלפל גרוס טרי
{אופציה לארוחה חלבונית קומפלט :מוסיפה עכשיו ביצה טרופה מדוללת בחלב}
מוסיפה מים או ביצה טרופה בחלב
הרתחה
ועל אש פיצפונה עד שהנוזלים נספגים ,אבל לא עד צאת הנשמה

בתיאפון !
נורא בריא
הכנת כוסמת
נשלח: 16 אוקטובר 2012, 12:39
על ידי סאלי_תדמור*
שוס עם כוסמת זה פטריות (מיובשות או טריות) ואפונה. יש שם איזה קסם עם שני המרכיבים האלה. כמובן שאפשר גם להדר עם עגבניות מיובשות. אבל הפטריות והאפונה זה הסוד.
הכנת כוסמת
נשלח: 16 אוקטובר 2012, 17:13
על ידי פלוני_אלמונית*
באמת שוס עם אפונה ופטריות אם תתפרעו ותוסיפו להם גם בצל מטוגן ואגוזי מלך בכלל זה יהיה סופר שוס
הכנת כוסמת
נשלח: 16 אוקטובר 2012, 23:23
על ידי סאלי_תדמור*
גם בצל מטוגן
חשבתי שזה goes without saying

הכנת כוסמת
נשלח: 29 ספטמבר 2013, 01:21
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מישהי יודעת באיזה תהליך מקבלים קליפות כוסמת או קונים למילוי כריות?
הכנת כוסמת
נשלח: 04 דצמבר 2013, 09:31
על ידי פלוני_אלמונית*
איפה ניתן לרכוש את כרית הסובה?
הכנת כוסמת
נשלח: 22 אוקטובר 2016, 09:55
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
זה מרזה באמת תוך שבועיים
הכנת כוסמת
נשלח: 22 אוקטובר 2016, 09:57
על ידי ברי_יאני*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
כוסמה מרזה תוך שבועיים אולי כי אם כע אני ממש מוכן לאכול רק את זה ולא אכפת לי אם זה מגעיל