בן 11 רע מטבעו ודיון על כוח הרצון

משה_אלבאום*
הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*

שליחה על ידי משה_אלבאום* »

אתמול, נתקלתי בפעם הראשונה בילד, שנראה שהוא רע בטבעו. אין לי עדיין מושג איך המצב הגיע לידי כך, ומה ניתן והאם ניתן לעשות משהו על מנת לעזור לו.

הילד בן 11 ושונא את הוריו ברמה שלא נתקלתי עדיין. האם מספרת שמגיל צעיר ביותר היה אלים כלפיה וכלפי האב.
הילד מדבר בחופשיות על רצונו להרוס לחלוטין את הוריו, והוא אכן מחזיק אותם בכלא שבנה להם. הוריו לא יודעים מה לעשות ומפחדים ממנו ממש.

הילד מסוגל להעניש אותם כהוגן באמצעות שבירת כל הבית פעם אחר פעם, יכול להתנפל על האם או האב ולהכותם עד למצב של כתמים כחולים ממש. אצלו פריצה בצעקות וצרחות הם דבר שבשיגרה. בבית הספר הוא מושך כל כך הרבה תשומת לב, שלא ניתן ללמד בכיתה.

האם בחרדה קשה ממנו, והאב מפחד להפעיל את הכוח הגופני שעל מנת לשימו במקום. בנוסף שני ההורים עם רגשות אשמה חזקים ביותר.

אתמול הוחלט על ידינו לנסות ולאזן אותו באמצעות תרופות. לאחר מכן אתחיל לנסות ולעבוד איתו.

מה שהדאיג אותי יותר מכל זה השקט הנפשי והכוונה הממוקדת ברוע שלו. הכל בקור רוח מופלא מתוך ידיעה ברורה של מה שהוא עושה. העיניים שלו מזכירות לי את קור הרוח והנוקשות שבעיניהם של פושעים מסוכנים רגע לפני הטרף הבא. נראה שאין לו שום סוג של גבולות ו/או פחדים. בוויכוח קטן אך עוצמתי בינינו, (הפעלתי עוצמה די חזקה מולו) הסתכל בעיניי ישירות וללא פחד או חוסר ביטחון כלשהו ואמר בטון קר ביותר, אתה לא מפחיד אותי, אני תמיד עושה את מה שבא לי.
עדיין לא ראיתי ילד צעיר כל כך המסוגל לעמוד מול עוצמה כזו שהפעלתי עליו בשקט מוחלט.

איני יודע האם יצא לי לראותו לאחר המפגש הטראומטי שהיה אתמול. במידה וכן אשמח להמשיך לדווח על ממצאי העבודה איתו.
טליה*
הצטרפות: 22 ספטמבר 2001, 19:11

שליחה על ידי טליה* »

.
למשה,
כוח הרצון הוא מולד .אך נראה לי שיש רמות כוח שונות מולדות (מבחינת הפוטנציאל.) ישנם ילדים /מבוגרים שזקוקים לדחף רגשי , אנרגטי לעשייה כדי שיבצעו מטלות שונות .,
מתוך ניסיוני נפגשתי במקרים רבים של ילדים/הורים בעלי פרמטר זה .
כמו: ילד יכין את שעוריו במהירות עם השקעה רבה כאשר הוא אוהב את מורתו. לעומת מצב בו הוא , מסרב להכין שעורים כשאינו אוהב את המורה .
דוגמא נוספת , הנכונות לארח ולהשקיע באנשים שאיננו "מסמפטים" ( במצב מחייב) דורשת אנרגיה עצומה בהכנות השונות לעומת הנכונות להשקיע באנשים שאנו אוהבים .
במקרים כגון אלה , נדרשת מעבר לתרגילי הכוח בשיטה , מודעות רבה באמצעות החשיבה וההבנה.
לגבי ילדים שמרגישים שהמורה/גננת אינה אוהבת אותם , או שאינה מתייחסת לצרכיהם ורגשותיהם , דוחה אותם וכו'.(לא חסרות כאלה) אני פונה אליהן , מסבירה להם על קשיי הילד וכיצד הוא חווה ומרגיש אותן ומבקשת לשנות את המצב .(אני משתמשת בכלים רבים להמחיש להן זאת . כמו: דמיינו שישנה מצלמה שמצלמת אתכן בכתה מבחוץ ובתוך המוח . כך הילד קולט אתכן . או , דמיינו שמדובר בילדכם. כיצד הייתן רוצות שיתנהגו כלפיו ועודדדדדדד.) מהרגע שהמורה/גננת משנה את יחסה לילד , רמת המוטיבציה/הרצון של הילד עולה בצורה משמעותית.
כשמדובר במערך רגשי נמוך שכתוצאה ממנו כוח הרצון נמוך . יש צורך לטפל בסיבה .(מעבר לתרגילי הכוח )
פעמים , וויתור, פינוק ייתר הוא גורם משמעותי בכוח רצון נמוך.גם במקרים אלה חייבים לשנות את דפוסי ההתנהגות של ההורים.
לסיכום . כדי לממש את כוח הרצון המולד ולחזקו , צריך לדעת מה הגורמים שהחלישו אותו ולטפל בהם.
מטפל שכוח הרצון שלו נמוך , לא יוכל לעזור למטופל עם קושי זה .
אני מאמינה שמטופל מרגיש את הנכונות לעזור ולהשקיע בו בכל הגילאים מעבר לשעת הטיפול . באהבה כלפיו ,באנרגיה, בהתמדה ובכוח לשנות את סביבתו .
זה הכוח /אנרגיה שמתחבר לכוח הרצון המולד שלו .(לפי הבנתי).

למשה.
הסיפור עם הילד מסקרן ומעניין מאוד .

"מה שהדאיג אותי יותר מכל זה השקט הנפשי והכוונה הממוקדת ברוע שלו. הכל בקור רוח מופלא"

"העיניים שלו מזכירות לי את קור הרוח והנוקשות שבעיניהם של פושעים מסוכנים רגע לפני הטרף הבא."..
האם יתכן שתינוק נולד עם אופי /פוטניציאל לפשע ורוע לב ??
מחכה להמשך הדיווח......
משה_אלבאום*

טליה החלוקה לנושאים שונים והשפעותיהם שעשית חשובה, זה בדיוק נושא יחסי הגומלין בין היחיד לסביבה. כוח הרצון יכול להתפתח או להיות מדוכא. המזל הולך עם האנשים שגדלו עם הורים מטפחים, האחרים צריכים לעבוד על מנת להחזיר לעצמם את מה שהטבע העניק.

על זה כתבתי שכוח הרצון יכול להיות ממוקד לעשיה או לשלילת עשייה. תלוי במצב הסביבתי. הרי כל מערכת ההדחקה בנויה על עפעלה ממוקדת של כוח הרצון בקוטביות הפוכה לצורך המולד.

ילד המנסה להתחמק מלמידה בגלל שאינו אוהב את המורה, הוא ממקד את כוח הרצון שלו בכיוון הזה. נכון שצריך טיפוח (במידת האפשר) על מנת לעזור לו לשנות מחדש את הכיוון (או להחליף סוף סוף את המורה הספציפי הזה).

בנושא הלידה עם פוטנציאל לרוע ולפשע, איני מאמין בכך. לאורך כל ההיסטוריה ישנם סיפורים על כוח השחור של בני האדם, אולי זה אחד מהם ואולי זוהי מופרעות שעוברת במשפחה שלא ידעתי איך לראותה באבחון.

לרוב אני ממוקד על הצד החיובי של בני האדם. ברגע שאני נתקל במקרה כזה, זה זורק אותי למקומות שאיני מוכן אליהם. בכל הקריירה שלי לא ניתקלתי במקרה כזה, ולא קרה לי עדיין שלא ידעתי להגדיר במדויייק מה הגורם והסיבה למצב.

בפגישה האחרונה נראה היה לי שראיתי גורם שלא היה ברור לי קודם.

האם, ברגע של יאוש מהמצב, נכנסה למצב רגשי בו הראתה מופרעות מאוד גדולה בעיניה, עם פחד ורגשות אשמה על העברת המופרעות לבנה. איני בטוח שאכן זה כך, אך אני מתכוון לבדוק את הנושא ביסודיות במידה ויתאפשר לי.

הניגודיות בין דמותה השלווה והכאילו עדינה, הרגשנות הגדולה והדאגנות הברורה, גרמו לי למחשבות שונות מאוד ממה שנראה בעיניה בפגישה האחרונה. עדינותה והחינוך הרב שהיא מפגינה בנוכחות אחרים, כנראה שהוליך אותי שולל. באבחון, המשפחה הזו התישה אותי כל כך, שלא יצא לי לבדוק את כפות ידי ההורים.
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

שליחה על ידי רחלי* »

משה
נראה שאין לו שום סוג של גבולות ו/או פחדים
התנהגותו של הילד נשמעת באמת קיצונית חסרת רסן ויחד עם זאת משוועת לגבולות, מעניין לדעת עד כמה ההורים חזקים ועקביים בתגובותיהם ובהתייחסותם לכל הסצנות שתאירת. אלוהים הוא רק בן 11.

משה, שאלה נוספת לגבי הילד עם העין העצלה, הסתבר לי שהוא נולד ללא שריר הולכה ימני בעין השמאלית, כך שטווח הראייה שלו מוגבל בזווית זו, בנוסף הוא עבר שני ניתוחים לתיקון הפזילה. ברור לי שלא אוכל לעבוד איתו בטכניקות המקובלות שלנו, אך האם ישנן טכניקות נוספות לחיזוק שאר שרירי גלגל העין במסגרת ההגבלות שתיארתי?
משה_אלבאום*

רחלי אסור לתרגל עם הילד הזה תרגילי עיניים בכלל. שום סוג של תרגילים, לפחות כל זמן שלא דיברת עם
הרופא המנתח וקיבלת ממנו אישור כתוב שמותר לתרגל את עיניו.

בקשר לילד המופרע, גם אני חושב שהילד הזה משווע לגבולות וקשר אנושי חם, אך אני לא כל כך בטוח שזה המצב מבחינתו. לפחות לא הצלחתי לראות את זה עדיין.
מקווה שאנחנו צודקים בהשערה הזו.
רחלי*
הצטרפות: 27 נובמבר 2002, 23:47

שליחה על ידי רחלי* »

משה
o.k,
תודה רבה...
שליחת תגובה

חזור אל “שיטת אלבאום”