_נו, ברוכה הבאה לאמהות.
מבטיחה לך שתאבדי את הסבלנות עשרים פעם ביום _
יש לי מן פחד כזה, שמרוב שלקח המון זמן להיכנס להריון, בינתיים בזבזתי את כל הסבלנות שלי על ילדים אחרים (בעבודה/משפחה...). ושכשסוף סוף יהיה לי ילד משלי, כבר לא יהיה לי כוח לכלום, וכלום לא יעניין אותי ולא ירגש אותי. ממש סביר שזה לא נכון, אבל אחד מהחששות הרבים שיושבים לי בראש... (כבר שנים...)
והתרגשתי מה שכתבת על המקצוע, ועל ההדרכה. לי גם היתה הזדמנות, בערך בשלב הזה, להדריך מישהי טרייה, אם כי יותר בקיצור, וזו היתה חווייה נפלאה, ומאז לא היה לי את זה, ואני מתגעגעת.

זה באמת ממש כיף.
_וגם הקטע על היוזמה... והבטחון ביכולות שלך...
את יודעת, תני לעצמך זמן, באמת. את תגיעי לשם. ומשנה לשנה זה נהיה קל יותר._
אני באמת מרגישה את השינוי כל שנה. ומאוד אוהבת את זה.
מצד שני, מרגישה שכרגע העבודה כל כך רחוקה ממני, גם בגלל החופש, וגם בגלל ההריון. הרי כבר בשבועות האחרונים של השנה בקושי הייתי שם. מאוד חוששת מהשנה הזאת, איך אעבור אותה, גם פיזית אבל גם מנטלית. איך אצליח להתרכז בעבודה, איך אצליח לעשות משהו משמעותי כשהראש שלי כל כך לא שם.
ואיך תהיה ההתקדמות במקצוע, אם אעשה הפסקה ארוכה? אולי ארצה לחזור אחרי שנה, אבל אולי גם רק עוד כמה שנים.. אני לא יודעת. כרגע מרגישה שמאוד מעיק עליי הצורך לעבוד...
ומצד שני אומרת לעצמי, שגם האימהות עצמה תקדם אותי בעבודה, בהתחשב בזה שכל המהות של העבודה שלי היא קשר עם ילדים. ולפעמים אכן מרגישה שזה חסר לי, שאין לי את הזווית הזאת.
מבחינה אישית אני מרגישה שאני ממש צריכה הפסקה, ארוכה ארוכה, לחיות את החיים. אבל מבחינה מקצועית מרגישה שאני על מן מסלול כזה, של למידה, וחבל לי שהוא נקטע עכשיו (מרגישה שכבר נקטע, כי הראש שלי במקום אחר).
יצא קצת מבולבל ואולי חוזר על עצמו.. אולי מתקשה לנסח את עצמי בנקודה הזאת, כי היא מורכבת עבורי.
יש לי המון חששות מהשנה הזאת, גם מהבחינה הטכנית, סידור הלו"ז השבועי. ועבודה כלשהי שרציתי ואולי הייתה אופציה, אבל החלטתי לוותר מראש כי אני מרגישה שאין לי אנרגיות להשקיע בכניסה למקום חדש, ועוד באופן זמני. ועוד ועוד חששות ומחשבות שמציפות מדי פעם. קשור גם לזה שהחופש לא מהנה ומשחרר במיוחד, כמו שהיה בשנים קודמות.
הצרה היא שאצלך ההריון באמת רפואי (לפחות ההתחלה שלו), אז יש לך תירוץ לגיטימי
ההריון כבר נקלט, זהו זה. אפשר להתחיל לחשוב עליו כעל הריון רגיל.
אני חושבת שאחד מהדברים שגורמים לי צורך בכל כך הרבה בדיקות (חוץ מהחרדה שבאה והולכת, אבל בימים האחרונים דווקא מאוזנת), זה שיש לי איזו מחשבה, שאם יקרה משהו להריון (חס וחלילה טפו טפו טפו), אני לא אזהה את זה בגלל הכדורים.
ממש אין לי מושג מה מהטרפת שאני מרגישה בגוף זה בגלל ההריון, ומה בגלל הכדורים, ואני חוששת שאם יקרה משהו לא יהיה איזה שינוי מהותי שיגרום לי לשים לב (דימום/הפסקה של הבחילות או משהו כזה).
אולי בלי הכדורים הייתי מצליחה לסמוך יותר על התחושות שלי, על תשומת הלב שלי לגוף. אבל לתחושתי הם מערפלים הכל, ואו ממציאים סימפטומים נוספים, או ממש מגבירים את אלו הקיימים בכל מקרה.
מחר אשאל את הרופא על מתי אני צריכה להמשיך איתם. ממש מקווה שלא לאורך זמן. למרות שכמובן גם מאוד חוששת שבלעדיהם הגוף שלי לא יצליח להחזיק את ההריון... יש לי פחד מאוד גדול מהיום שאפסיק, ומצד שני כבר ממש מחכה לו.
היום היה קצת יותר טוב, אבל עדיין בעיקר כשאני בשכיבה. אם אני יושבת יותר מדי זמן הגוף ממש נחלש וקשה לי להחזיק את הגו. זה מאוד עזר לי להתמודד עם התחושה שאני סתם מגזימה ומתפנקת, כי אם הרגשתי כל כך רע פיזית שזה הבהיר לי שזה מאוד אמיתי ולא בראש שלי.
והאוכל, זוועה. הכל הופך לי את הבטן, הכל לא טעים. מתחשק לי דברים וכשאני מנסה לטעום זה עושה לי רע, אבל לא באופן עקבי....
אתמול הסלט כרוב הרג אותי אחרי שני ביסים, ומיד הפסקתי. היום דווקא היה אכיל. בצהריים ניסיתי לאכול תפוח (אחד הפירות היחידים שנראים לי כרגע), ותוך רגע התחילה לכאוב לי הבטן. הפסקתי.
השאריות עוברות מיד אל בעלי....