ירידה במשקל וחזרה לכושר מעגל נשים וירטאלי

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שלום נשים יקרות,
האם מישהי מכן מכירה תופעה של עלייה תלולה במשקל סביב גיל 45?
המחזור שלי קצת משתנה אבל בסה"כ סדיר ורגיל, כל בדיקות הדם תקינות, אבל המשקל בחצי השנה האחרונה לא מפסיק לעלות. בסה"כ עליתי כ-6 קילו, ומשקלי גבוה ב-12 קילו מהמשקל שהצלחתי לשמור בין הגילאין 20-40 (4 לידות, האחרונה לפני 10 שנים). ההרגלים ללא שינוי והרופאה לא עוזרת לי להבין מה קורה...
תמרול_ה*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*

שליחה על ידי תמרול_ה* »

אני חושבת שיש קצת האטה בחילוף החומרים סביב הגיל הזה שיכול להיות גורם מסייע.
כדאי לבדוק אם יש מקום שגדל במיוחד או שזה מתפזר על כל הגוף.
ואם יש כזה, לבדוק אותו קצת. לראות אם הכל בסדר.
פלוני_אלמונית*

תודה, תמרול ה. פשוט מרגיש כמו השמנה רגילה. בחנות בגדים ראיתי את עצמי במקרה במראה מרזה (...) - בעיוות האופטי הזה נראיתי לעצמי בדיוק כמו לפני כמה שנים, ובהתאמה גם נראיתי צעירה בכמה שנים טובות.
אבל מעולם מעולם לא הייתי במשקל הזה או במשקל קרוב :-(
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

האם מישהי מכן מכירה תופעה של עלייה תלולה במשקל סביב גיל 45?
לאמא שלי היה דבר דומה, עד גיל 40 וקצת היא היתה רזה - לחצאיות שלה אני לא הצלחתי להיכנס בגיל עשרים, וזה אחרי ארבע לידות, אבל אז משהו השתנה בחילוף החומרים והיא התחילה להשמין. אם כי אצלה זה היה הדרגתי יותר, אני חושבת.

ההרגלים ללא שינוי והרופאה לא עוזרת לי להבין מה קורה
בלי להכיר אותך לעומק, אני מרשה לעצמי לשער שהרגלי האכילה והפעילות שלך היו לא-לגמרי-אופטימליים עוד קודם, אבל בפאזה הקודמת הגוף שלך הצליח להסתדר אתם, ועכשיו הוא כבר לא יכול.
אם הגוף משתנה - והוא משתנה - אז גם ההרגלים צריכים להשתנות. מה שהיה טוב פעם כבר לא מספיק טוב להווה.
((-))(())
מצ'רה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2009, 14:20

שליחה על ידי מצ'רה* »

סוזן וויד - הרבליסטית שהתמחתה בבריאות נשית לאורך החיים - מתארת עליה במשקל כתופעה נורמלית ותקינה של גיל המעבר. אני חושבת שהיא מדברת על עליה הדרגתית לאורך מספר שנים.
עליה שנראית לך כל כך מהירה אולי בכל זאת מזמינה בדיקה רפואית - אולי בלוטת התריס? או משהו כזה?
פלוני_אלמונית*

תודה, בדקתי. כל העניין לא ברור אך הרופאה לא מודאגת וכנראה רואה בכך השמנה רגילה של טרום גיל המעבר (אני עוד כל כך לא תופסת את עצמי שם!)
אני לא בטוחה כרגע אם להתעקש להעמיק את הבירור בתחום רפואי או לנסות לעשות שינוי תזונתי יסודי - ואם כן, איזה? (הייתי רוצה ליווי מקצועי בזה. לא הולך לי לבד).
ובכלל, איך מוצאים איזון בין מאבק במשקל לבין קבלה והשלמה עם המשקל החדש?
(אמא שלי שמנה ואמנם עלתה הרבה במשקל עם השנים. חשבתי שהגורל הזה פסח עלי כי היא תמיד הייתה בעודף משקל ואני הצלחתי לשמור על משקל תקין ויציב במשך יותר מעשרים שנה)
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

איך מוצאים איזון בין מאבק במשקל לבין קבלה והשלמה עם המשקל החדש?
לי אין ניסיון בזה, אבל יכולה לשתף אותך מהניסיון של בעלי:
הוא צבר כמה קילוגרמים במשך שנות הדוקטורט שלו, כשהיה תקוע בבית עם התזה ולא יצ לשום מקום, ובסוף הוא נראה לא רק שמן, לא גם רופס וחסר אנרגיה.
ואז הוא עשה כמה שינויים, הכל מאוד בהדרגה, למשל התחיל עם לרכב לעבודה 3 פעמים בשבוע, ואחר כך התחיל עם שכיבות סמיכה - שלוש כל פעם. לא יותר.
והיום הוא רוכב על אופניים לעבודה (45 דקות כל צד), עוצר באמצע הדרך כדי לעשות כמה סטים של תרגילים, וגם בעבודה לוקח הפסקות כדי לעשות קצת סטים פה וטיפה משקולות יד שם (על הגג).
ובתזונה - קיצץ שוקולדים, עוגיות וסוכר בתה, והוסיף מעט ירקות (יש לו סלידה ארוכת טווח מירקות, אז אי אפשר לצפות ליותר מדי בעניין הזה).
ומה שהוא אומר זה שבעיקרון הוא לא מסתכל על המשקל, אין לו מושג אם הוא ירד וכמה הוא ירד בשנה האחרונה, אבל דבר אחד הוא יודע בוודאות - הוא מרגיש טוב יותר, יותר נמרץ, יותר אנרגטי, יותר זקוק ורוצה ומוכן לפעילות גופנית, פחות עייף אחרי הרכיבה הביתה, והוא גם יודע שהוא נראה טוב יותר - לא בהכרח בהיקף וסנטימטרים, אלא באופן שבו הוא מחזיק את הגוף, ביציבה שלו, באופן שבו הוא נושא את עצמו.
אז הדברים האלה יותר חשובים ממשקל... ועליהם אפשר לעבוד, בהדרגה, והעבודה עליהם מתגמלת, ואפשר לעשות אותה באיזון של שינוי ושל קבלה עצמית. בזמן שהעבודה על משקל לא מתגמלת בכלל.
פלונ*
הצטרפות: 20 יולי 2013, 22:15

שליחה על ידי פלונ* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שילוב של תזונה ספורט ויעדים
ומסת שריר
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”