בשלות לגמילה מחיתולים
-
- הצטרפות: 15 יוני 2017, 21:53
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_מוש*
בשלות לגמילה מחיתולים
וואו כמה שאת צודקת. התגובות שאני מקבלת על זה שמוש בלי טיטול לרוב נוראיות.
התגובה הכי נפוצה היא על כמה שאני עושה לו נזק נפשי ושאני כובלת את עצמי אליו.
יש הרבה דברים שנחשבים בחברה כטובים והם רחוקים מכך שנות אור.
אשרינו שזכינו, ברוך פוקח עוורים.
התגובה הכי נפוצה היא על כמה שאני עושה לו נזק נפשי ושאני כובלת את עצמי אליו.
יש הרבה דברים שנחשבים בחברה כטובים והם רחוקים מכך שנות אור.
אשרינו שזכינו, ברוך פוקח עוורים.
-
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2006, 16:53
- דף אישי: הדף האישי של קור_את*
בשלות לגמילה מחיתולים
שמתי לב שההורים שמחזיקים את ילדיהם עד גילאים מאוחרים נחשבים בחברה להורים מתחשבים המוכנות הילד, מוכנים להמשיך ולחתל "למענו", מין הורים לארג׳ים כאלה. ואילו המעדיפים לגמול מוקדם או לגדל בלי חיתול בכלל נתפשים כ"ממש מתעללים ופוגעים בנפשו של הילד"....
זה כזה עיוות של גידול בריא של ילדים. בעבורם עדיף שילד יהיה מנותק מהאיברים שלו ויעשה פיפי וקקי על עצמו בלי שליטה. במקום שירגיש ביטחון ואדון לאבריו ולצרכיו, שיהרסו לו את המנגנון וינהגו בו כמו איזה... לא רוצה להגיד מה.
הורים איבדו את הצפון. זה הכול בגלל החיתולים החד-פעמיים והאגרסיביות של החברות. תראו איך הן הצליחו לעוות דור שלם.
וחדווה, קחי סיר מתקפל לכל מקום בלי בעיה. הכי טוב למצוא שירותים ולשים בהם את הסיר. ואם לא, אז בין השיחים או משהו כזה. השלב הזה בכל מקרה עובר די מהר.
זה כזה עיוות של גידול בריא של ילדים. בעבורם עדיף שילד יהיה מנותק מהאיברים שלו ויעשה פיפי וקקי על עצמו בלי שליטה. במקום שירגיש ביטחון ואדון לאבריו ולצרכיו, שיהרסו לו את המנגנון וינהגו בו כמו איזה... לא רוצה להגיד מה.
הורים איבדו את הצפון. זה הכול בגלל החיתולים החד-פעמיים והאגרסיביות של החברות. תראו איך הן הצליחו לעוות דור שלם.
וחדווה, קחי סיר מתקפל לכל מקום בלי בעיה. הכי טוב למצוא שירותים ולשים בהם את הסיר. ואם לא, אז בין השיחים או משהו כזה. השלב הזה בכל מקרה עובר די מהר.
-
- הצטרפות: 09 אוקטובר 2005, 20:29
בשלות לגמילה מחיתולים
שמישהו יסביר לי איך דורות שלמים חוץ משני הדורות האחרונים גמלו את הילדים בגיל מספר חודשים (את בעלי שבן 35+ היום חמותי גמלה בגיל שמונה חודשים. לפני שבועיים היא אמרה שביתי בת השנה וחצי כמעט עוד לא בשלה....) האנשים גדלו לרוב ללא " טראומות" בגלל הגמילה המוקדמת ולא נראה שנפגעו מכך כלל, ואילו בשני הדורות האחרונים עם השימוש בטיטולים פתאום חוששים ביותר לפגוע בנפש הילד (עשיית צרכים במקום מקובל עלולה לפגוע במישהו?).
הילדים השתנו מאז?
חדוה
הילדים השתנו מאז?
חדוה
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
בשלות לגמילה מחיתולים
הילדים השתנו מאז?
לא, השתנה המושג שלנו לגביהם, וזה התלבש יופי על שיווק אגרסיבי של חיתולים ח"פ נוחים לשימוש שלא צריך לעשות איתם ים כביסות. ואז התחילו לערבב "זרימה" ו"אפשור" עם ניתוק ותקיעות. לא רק בחיתולים.
לעניין הלצאת עם חיתול עם תינוק גמול: בעוונותי, עשיתי את זה עם תינוק בן שנה ושבעה, גמול כליל (היום בן שמונה וחצי, שלומו טוב, תודה). אבל החלטתי ש אני מתייחסת לחיתול כאל תחתונים, כלומר בודקת כל הזמן אם הוא צריך, לוקחת לשירותים וכד'. החיתול היה שם כשבאמת לא יכולתי להסתכן בפספוס. גרנו אז בארה"ב, שם פספוס במרחב הציבורי הוא בלתי נסלח ותינוק גמול בגיל הזה הוא סוג של פריק שואו. אחרי בערך שבועיים כאלה, שהיו נטולי פספוסים גם בחוץ (הוא היה מתיישב אפילו בשירותים ציבוריים) הוא בעט בחיתול כשניסיתי לשים לו, ואז אמרתי לו "אתה יודע מה? אתה צודק, אתה באמת לא צריך." וזהו. ירד.
אני לא חושבת שזה אסון כזה גדול להשתמש בחיתול כ"אבטחה נוספת" בהתחלה, אם ממש חייבים, ואם זה עוזר למבוגר להרגיש בטוח ורגוע יותר והילד לא מתנגד, כל עוד לא נכנסים ל"מנטליות חיתולית" וחושבים שאפשר לשכוח מכל העניין.
ואני זוכרת את "עושים לו נזק". בסדר, מהילד השלישי וצפונה אף אחד כבר לא אמר כלום. מצד שני, עד כמה שהמראה של פעוט בן שנתיים וחצי ומעלה המנהל שיחה ערה תוך כדי החתלה נראה לי הזוי ברמות, אני אף פעם לא העזתי להגיד להורים לילדים כאלה שהם עושים נזק...
לא, השתנה המושג שלנו לגביהם, וזה התלבש יופי על שיווק אגרסיבי של חיתולים ח"פ נוחים לשימוש שלא צריך לעשות איתם ים כביסות. ואז התחילו לערבב "זרימה" ו"אפשור" עם ניתוק ותקיעות. לא רק בחיתולים.
לעניין הלצאת עם חיתול עם תינוק גמול: בעוונותי, עשיתי את זה עם תינוק בן שנה ושבעה, גמול כליל (היום בן שמונה וחצי, שלומו טוב, תודה). אבל החלטתי ש אני מתייחסת לחיתול כאל תחתונים, כלומר בודקת כל הזמן אם הוא צריך, לוקחת לשירותים וכד'. החיתול היה שם כשבאמת לא יכולתי להסתכן בפספוס. גרנו אז בארה"ב, שם פספוס במרחב הציבורי הוא בלתי נסלח ותינוק גמול בגיל הזה הוא סוג של פריק שואו. אחרי בערך שבועיים כאלה, שהיו נטולי פספוסים גם בחוץ (הוא היה מתיישב אפילו בשירותים ציבוריים) הוא בעט בחיתול כשניסיתי לשים לו, ואז אמרתי לו "אתה יודע מה? אתה צודק, אתה באמת לא צריך." וזהו. ירד.
אני לא חושבת שזה אסון כזה גדול להשתמש בחיתול כ"אבטחה נוספת" בהתחלה, אם ממש חייבים, ואם זה עוזר למבוגר להרגיש בטוח ורגוע יותר והילד לא מתנגד, כל עוד לא נכנסים ל"מנטליות חיתולית" וחושבים שאפשר לשכוח מכל העניין.
ואני זוכרת את "עושים לו נזק". בסדר, מהילד השלישי וצפונה אף אחד כבר לא אמר כלום. מצד שני, עד כמה שהמראה של פעוט בן שנתיים וחצי ומעלה המנהל שיחה ערה תוך כדי החתלה נראה לי הזוי ברמות, אני אף פעם לא העזתי להגיד להורים לילדים כאלה שהם עושים נזק...
-
בשלות לגמילה מחיתולים
סמדר אני מאוד מסכימה עם מה שכתבת.
בעקבות דבריך הגעתי לתובנה:
תמיד כשאנשים מעירים לי על איך שאני מגדלת את הבן שלי אני מתגוננת ומנסה להצדיק את עצמי. כמובן שזה תמיד לא הולך כי הרי מלא אנשים גדלו רק עם תמל ורק בעגלה ורק במיטה בחדר אחר ורק עם טיטול עד גיל 3 וכולם יצאו בסדר!
למה יש נשים שיכולות להגיד לי בבטחון מלא שאני הורסת את הילד שלי וגורמת לו לנזק ואני בחיים לא יעיז להגיד להן דבר כזה בחזרה?
יש נשים שבהחלט צריכות לקבל תשובה באותו מטבע.
בעקבות דבריך הגעתי לתובנה:
תמיד כשאנשים מעירים לי על איך שאני מגדלת את הבן שלי אני מתגוננת ומנסה להצדיק את עצמי. כמובן שזה תמיד לא הולך כי הרי מלא אנשים גדלו רק עם תמל ורק בעגלה ורק במיטה בחדר אחר ורק עם טיטול עד גיל 3 וכולם יצאו בסדר!
למה יש נשים שיכולות להגיד לי בבטחון מלא שאני הורסת את הילד שלי וגורמת לו לנזק ואני בחיים לא יעיז להגיד להן דבר כזה בחזרה?
יש נשים שבהחלט צריכות לקבל תשובה באותו מטבע.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
בשלות לגמילה מחיתולים
בלילה הילדונת קמה ובכתה. ניסיתי להרגיע ללא הצלחה. היא בכתה ואמרה "קקי". הבנתי שיש לה פיפי אבל אהיתי ע י פ ה ולא מסוגלת לקום איתה לפיפי.... חיכיתי כמה דקות, ו היא עשתה את הפיפי בחיתול.
עכשיו אני מלאת האשמות. אוי ואי, כניראה גרמתי לנזק....
חדוה
עכשיו אני מלאת האשמות. אוי ואי, כניראה גרמתי לנזק....
חדוה
-
בשלות לגמילה מחיתולים
אני כל כך מבינה את המקום העייף הזה. לפחות את מתעוררת ומודעת למה שקורה אז אם תחליטי שאת כן רוצה לקחת אותה לשירותים בלילה תוכלי ליישם את זה.
תנסי לא לשפוט את עצמך בחומרה ובטח שלא גרמת לה נזק מדבר כזה
תנסי לא לשפוט את עצמך בחומרה ובטח שלא גרמת לה נזק מדבר כזה

-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
בשלות לגמילה מחיתולים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
ילד בן 10 שלא גמול בלילה זה בסדק?
ילד בן 10 שלא גמול בלילה זה בסדק?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*