גם אני מיקי רוזנטל

נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

בכל מקרה גם אם נפסיד (ואני לא מאמינה), אז ברור שבית המשפט לא יפצה בסכום שהתובע דורש...בוודאי שלא במקרה שכזה!
בערך_מוחלט*
הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי בערך_מוחלט* »

אני מברך על הסרט ומצדיע למיקי רוזנטל. עם זאת אני חושב שהביקורת היתה צריכה להיות מופנית בראש ובראשונה כלפי הרשויות - תפקידם לחוקק חוקים ולשמור עליהם. לנו האזרחים יש מעט מאוד כוח ואנו גם אסורים מלהשתמש ברובו. נכון שמרד צרכנים זה דבר חזק אבל לא תמיד זה פרקטי כי יש דברים שלאזרח הפשוט כמעט בלתי אפשרי לוותר עליהם כמו דלק וחשמל. ואין תמיד אלטרנטיבה אחרת.
כמו שבהולנד הם עשו תחנה שאינה מזהמת גם פה צריך להיות כך אם יאכפו את החוקים. צריך להגדיר מהם התנאים למחייה לחוקק חוקים בהתאם ולשמור עליהם. חלק גדול מהחוקים כבר קיימים. אם רוצים פעולה צריך לכוון לכלים הנכונים - הרשויות. "הוו זהירין ברשות, שאין מקרבין לו לאדם אלא לצורך עצמן. נראין כאוהבין בשעת הנאתן. ואין עומדין לו לאדם בשעת דחקו." (אבות ב', ג').
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

בערך,
לדעתי זה המקום לרענן את הסוגיה העתיקה על הפער בין הראוי למצוי. או בין התיאוריה למעשה. יש איזו בדיחה שוביניסטית שמדגימה זאת באופן מושלם, אך אני חושש מעט מהגוורדיה הנשית כאן, פן אצטייר כשוביניסט ניאנדרטלי חשוך וגס רוח.

הרשויות - תפקידם לחוקק חוקים ולשמור עליהם
אתה כאן מתאר את הראוי. את התיאורטי. את הפורמאלי. דה-יורה.

אך יש בעייה: זה לא עובד.
וזה מביא אותנו אל המישור הארצי, המעשי, המצוי, דה-פקטו.
ודה-פקטו, אנחנו פקקט. כולנו, הציבור והרשויות. הן מפקקטתות אותנו בשמחה ובששון, יומם וליל. כך שאנו לגמרי מפוקקטים.

במניפסט שלך השמטתת מרכיב קריטי בתמונה: יחסי הכוחות.
ואותם יחסי כוחות הם ההסבר למה המחוקק והאוכף מפקקט במקום לשמור עלינו: כי כוחם של בעלי העניין גדול משל הציבור, כפי שאתה עצמך אמרת:
לנו האזרחים יש מעט מאוד כוח ואנו גם אסורים מלהשתמש ברובו. לכן אנו מפסידים.

צריך להגדיר מהם התנאים למחייה לחוקק חוקים בהתאם ולשמור עליהם. חלק גדול מהחוקים כבר קיימים. אם רוצים פעולה צריך לכוון לכלים הנכונים - הרשויות
נשמע רעיון מעולה. איך אתה מתכוון ליישם זאת? ע"י תחינה לפקידי הממשל?
וסליחה על הטון הסרקסטי, הוא מבטא הלך רוח שנמצא במרחב הסטיסטי בין תסכול, זעם, אזלת יד וייאוש.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

וסליחה על הטון הסרקסטי, הוא מבטא הלך רוח שנמצא במרחב הסטיסטי בין תסכול, זעם, אזלת יד וייאוש.
:-) נשמע מוכר.
יש מערכת איזונים ובלמים. נראה לי שאנו מתקיפים בצורה לא יעילה. הכוח במדינה הזו היא המשטרה. מי שמפעיל אותם זה החוק. מי ששופט מה תואם לחוק זה בתי המשפט. למה לא להשקיע את האנרגיה בבתי המשפט? למה לא לתבוע את המפעלים המזהמים? בשביל מה כל ההפגנות האלה טובות. אנחנו עובדים קשה עם הראש בקיר. צריך לעבוד חכם.
דיברת על תחושות ואני התחושה שלי היא שיש מספיק אנרגיה אבל צריך לדעת איך להפעיל אותה. איננו מלוכדים ואיננו מאורגנים ומתוכננים. הפגנה פה הפגנה שם. תראו איזה הצלחות יש לעמותות שמשכילים להשתמש בבתי המשפט.
צל_הימים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

יש מערכת איזונים ובלמים
אוח... אני חם על המושג הזה... אבל זה עדיין במחקר ופיתוח. בגדול, המינוח הזה הוא חלק ממערך של הולכת שולל ע"י יצירת מצג שווא פסדו-מדעי.

למה לא להשקיע את האנרגיה בבתי המשפט? למה לא לתבוע את המפעלים המזהמים?
בדיוק על זה כל הדיונים סביב ההפלרה, הפרטת הקרקעות, והעבודה של אנשי "משנים": כי המערכת הפורמאלית לא משרתת את הציבור אלא את בעלי ההון. זו בדיוק המשמעות של המונח שאולי כבר הפך למטבע לשון שחוק וחלול קשרי הון ושלטון פסולים.

התחושה שלי היא שיש מספיק אנרגיה אבל צריך לדעת איך להפעיל אותה
זו באמת בעייה. אין לנו כציבור וכפרטים ידיעה איך לפעול נכון, כי הנחת היסוד של תפקוד החברה היא שאנחנו לא צריכים לעסוק בזה, אלא זה בדיוק תפקיד הרשויות. אך אותן הנחות יסוד לא כוללות את האפשרות שהרשויות לא מבצעות את המוטל עליהן ובזאת מפרות את חלקן ב{{}}אמנה החברתית . וזה עונה לדבריך אלו:
הכוח במדינה הזו היא המשטרה. מי שמפעיל אותם זה החוק. מי ששופט מה תואם לחוק זה בתי המשפט. למה לא להשקיע את האנרגיה בבתי המשפט?

בשביל מה כל ההפגנות האלה טובות
הפגנה היא אחד האמצעים שיש לציבור ע"מ להעביר את עמדתו אל השלטון, והפעלת לחץ ציבורי. להפגנה של מאה איש אין כוח רב, אך היו בהיסטוריה האנושית הגלובלית כמה הפגנות גדולות יותר...

תראו איזה הצלחות יש לעמותות שמשכילים להשתמש בבתי המשפט
אם תבדוק את הטענה הזו לפרטיה, תווכח כמה היא לא נתמכת ע"י המציאות. הכשלון האחרון שקראתי עליו היה המאבק בגשר בנחל יתלה.
תעקוב אחרי תיקים שמתנהלים במשך עשר, עשרים שנה, ולבסוף המדינה/בעל ההון מנצחים. זה קרה לאחרונה בהרצליה, עם מגרש שהאחים עופר קנו. ויש גם את בג"ץ ההפלרה, ובג"ץ כביש חוצה ישראל, ואם כבר אנו נמצאים באתר של קהילת החינוך הביתי, גם הבג"ץ בנושא זה לא ממש השיג את המבוקש, אולי קצת כופף את המדינה... ואם לחזור לחברה' של "משנים", הם אימצו את הקו שלהם לנוכח האכזבה מאזלת ידן של העמותות השונות. ממליץ לך לקרוא את הסקירות באתר שלהם. זה יקצר המון דיוני סרק על הפער בין הראוי למצוץ... מהאצבע.
נקודות_ורודות_אגדיות*

גם אני מיקי רוזנטל

הפגנה היא אחד האמצעים שיש לציבור ע"מ להעביר את עמדתו אל השלטון, והפעלת לחץ ציבורי. להפגנה של מאה איש אין כוח רב, אך היו בהיסטוריה האנושית הגלובלית כמה הפגנות גדולות יותר...

הפגנה גדולה מאוד יכולה להבהיר את הלך הרוח בציבור ועדיין בלי מעשים נוספים של אותו ציבור לדעתי, אין לה השפעה גדולה מעבר לסיקור של חמש שניות בתקשורת. צריך מיד בצמוד להפגנה שכזו להגיע לכנסת, לתבוע תביעות אזרחיות, להחרים מוצרים/רשתות, ללכת לח"כ לבקש הצעות חוק וכו' וכו'- זה משהו שדורש הרבה מעשה והרבה תנופה כדי לתפוס תאוצה. שיהיו לחצים מהמון כוונים. כמובן להפוך זאת לשיחת היום: בתקשורת ובסלון של כל אחד- עד שהכנסת המצ'וקמקת (המחוקק הבזיוני) הזו תעשה מעשה.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

"אין אדם נעשה ראש למטה אלא אם כן נעשה רשע למעלה" (לא בטוח מאיפה זה)
"אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו..." (יומא כ"ב, ע"א)
ידוע לי טיבו של השלטון וידוע לי שהרבה מאבקים משפטיים לא צולחים אבל בבית משפט השופט מוכרח להכריע (בניגוד לציבור). אם תזכה במשפט אחד מעשר ותגיש משפטים כל שני וחמישי - זה הרבה יותר יעיל מהפגנות שבסופו של דבר גם הם יצטרכו להיות מתורגמות לחוק. להטריד אותם בבג"צים לשים מעקבים וכו'.
אנו מדינה קטנה וזה רע לנו כצרכנים כי חוק ההגבלים העסקיים הופך לצנינה (צריך להיות עיוור כדי לא לראות את תיאום המחירים בחברות השונות). אבל יש בזה גם צד טוב. במדינה קטנה גם לצד הצרכן יש כוח.
כל העניין הזה של חשיפת שחיתות הוא קצת מצחיק כי כולנו יודעים שיש שחיתות, כמעט בכל מקום- אבל צריך לאכוף את החוק ! (אינני אומר בזאת שלא צריך לחשוף שחיתויות אבל מה זה עוזר אם אין אכיפה?) בית המשפט הוא זירת המאבק הנכונה לזה. אני זוכר גם הצלחות גדולות ז'ראר.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

המשטרה היא די אימפוטנטית. למה? כי היא זו שאמורה לחקור ולהגיש כתבי אישום. אבל לא - הם מחכים לתלונה ברוב המקרים. אולי אין להם תקציב אבל מענין שבשביל הנשיקה של חיים רמון הם נסעו עד לדרום אמריקה ופה הם לא רואים ולא מריחים עשן של ארובה. הנתונים הם ברורים איפה שיש מפעלים מזהמים יש יותר סרטן. מישהו צריך לתת על זה את הדין!
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

להמונים יש יותר כסף וכוח מאשר לעשירים (מה שמכונה הזנב הארוך) אבל הצרה שאין ארגון ואין סדר עדיפיות
אנונימי

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי אנונימי »

אני כן בעד חשיפה של דברים
הצגת אלומת אור במקום בו יש שחיתות מגבירה את המודעות של אנשים.
כולנו יודעים שיש המון שחיתות אך כשאתה רואה זאת מול העיניים בסרט או מצגת,רואה אנשים ומעשים ספציפים זה שונה.
מעבר לכך זה יוצר מצב טוב לדעתי-אותם אנשים מושחתים לפתע מוצאים את עצמם תחת אלומת האור.זה יוצר מצב בו חלק מהאנרגיה שלהם מופנית להתגוננות במקום להכנת שקשוקות נוספות.

ודרך אגב ובלי קשר- ז'ראר,אני סקרן מאוד לדעת מה מתבשל אצלך במחבת...
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי ש_חף* »

לא בתי המשפט ישנו. ולא הפגנות ישנו. ולא לחץ תקשורתי ישנה. ולא מרד צרכנים. ולא ירידה מהארץ. ולא הצבת אלטרנטיבות. ולא חינוך הציבור מחדש. יותר נכון, זה כן, ישנה אבל לא לבד. כל דבר צריך להיות מלווה במשהו אחר, כי בתי המשפט שופטים לפי חוק שאנשים קובעים, והחוקים האלה משתנים בהתאם למה שהכנסת אומרת. והכנסת אומרת לפי ההפגנות שלוחצות עליה. וההפגנות לוחצות לפי הלחץ התקשורתי. והלחץ.. יאללה, הבנתם.
אקיצר, לא לזלזל בשום אמצעי, לא להמעיט בערך של אף אחד. הזדמנויות קטנות שלא שמים לב אליהם, פתאום מתגלגלות למשהו ענק ופותחות את הדרך, ומה שהשקעתם בו את כל הכוח נחסם בגלל סעיף ביורוקרטי.
מה כן חשוב? לקחת נושא אחד, ולהתמקד. לא לקפוץ מהפלרה לחינוך ביתי לשקשוקה להרצליה לנחל יתלה, כי זה רק מבזבז אנרגיה ולא באמת מזיז דברים. לקחת משהו אחד, ולחפור עליו, בכל הכוח. וככל שיותר אנשים יסכימו על הדבר האחד הזה, הוא יזוז יותר מהר. אבל 20 איש על 20 נושאים, לא יזוז. 20 איש על נושא אחד, יזוז, ויזיז את שאר העולם.
הון שלטון זה נושא ענק. צריך להתחיל לפרק אותו מאיפשהו, וכדאי להסכים איפה האיפשהו הזה. אחרת אנחנו נרוץ ברוורס, והאחים עופר ישוטו ביאכטה.
איך קראו ליווני שאמר, תנו לי נקודת משען ואזיז את כדור הארץ?
צל_הימים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

בערכ'לה (מאמץ את הכינוי מאת התפוז), אני חושב שאני מצליח להבחין בסלע המחלוקת ביננו מבעד לערפילי הטיעונים הסמיכים: ההפרדה בין הראוי למצוי.
צל_הימים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

שחף יקירי, אני בחרתי לי את נקודת המשען (ארכימדס?), והתחלתי להפעיל כוח על המוט. טיפה'לה טיפה'לה, כי לוקח זמן לבנות מומנטום, אך זה מתקדם. אני מרגיש שהרכבת שלי יצאה מהתחנה. למיקי רוזנטל לקח 25 שנות עבודה בעיתונות עד שהצליח לאסוף את חלקי הפאזל ולהרכיב את התמונה של ההון-שלטון בארץ. ותראה כמה מהומה הוא הקים, ואיך הוא העלה את הנושא אל התודעה הציבורית. וההשראה...! בעיני הוא מופת. ואם כבר דיברת על יוונים שמרימים את העולם עם מקלות, אז בעיני הוא לא פחות מגיבור יווני: אדם אחד, עם מצלמה, חוצפה, אומץ וראייה אינטגרטיבית מקורית.
צל_הימים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

בימים אלו של שיחות אקטיביסטיות באתר, נזכרתי בדף הזה, שמציג עוד זווית: אקטיביזם סביבתי תקציר מיום עיון 2009.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

כל דבר צריך להיות מלווה במשהו אחר
לקחת נושא אחד, ולהתמקד
|Y|
בערכ'לה (מאמץ את הכינוי מאת התפוז), אני חושב שאני מצליח להבחין בסלע המחלוקת ביננו מבעד לערפילי הטיעונים הסמיכים: ההפרדה בין הראוי למצוי.
אתה יכול לפרט? ואם יותר נוח לך - שמי תומר.

הנה יש מאבקים שיש עליהם הסכמה ציבורית רחבה למשל נושא הפרטת הקרקעות (אף שאני אישית עדיין נותרתי בבילבול מסוים לגבי מהות הרפורמה הזו). לצערנו הרב זה זה לא התבטא בחקיקה. הכנסת העבירה את החוק ועכשיו זה כבר היסטוריה?
איל_גיא_חיים*
הצטרפות: 11 יוני 2009, 15:46
דף אישי: הדף האישי של איל_גיא_חיים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי איל_גיא_חיים* »

ועכשיו זה כבר היסטוריה?
כל דבר שבעבר זה היסטוריה אבל אפשר לעשות מההווה אחרת
נחמד שאנשים משתפים בתחושות שלהם
אבל היאוש וההרגשה שאי אפשר לשנות עובדתית הם לא נכונים
יש הרבה מאבקים שהצליחו במיוחד כאלה עם אנשים שלא היתה להם "פרוגרמה" (כמו האשה עם ה"צבע הלא נכון" שפשוט סרבה לשבת בצד ובאוטובוס ה"נכון"
להשראה ולאמת הפשוטה שהיא:
השינוי אפשרי והוא בידיים שלנו:
http://www.meshanim.com/stories/stories.htm
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

תודה אייל זה נחמד לקרוא (על אף שאני משוכנע זה מכבר). הכוונה שלי היא לא שאין טעם במאבקים, אלא שצריך לנהל אותם בצורה חכמה ומאורגנת. לדעתי לא רק שהציבור לא מבין כדבעי את ההחלטה שנפלה בכנסת אלא אפילו חברי הכנסת עצמם לא.
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

לדעתי לא רק שהציבור לא מבין כדבעי את ההחלטה שנפלה בכנסת אלא אפילו חברי הכנסת עצמם לא.
כתב על זה יפה ערן בן-ימיני מהתנועה הירוקה:
באישור חוק זה הצהירה הכנסת כי היא איננה מאמינה בחברה הישראלית וביכולתה לנהל את המשאבים המשותפים לה, וכי רק הפרט ידע לנהל כל אחד את אדמתו, כל אחד לעצמו.
זו בעצם הצהרת הכנסת. אנחנו צריכים להראות שאנחנו לא מסכימים להצהרה הזו.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

מה פירוש הפרט מנהל את אדמתו? האם יש לו את החירות להגדיל את אחוזי הבניה? לשנות יעוד? למשל.
איל_גיא_חיים*

גם אני מיקי רוזנטל

זו בעצם הצהרת הכנסת. אנחנו צריכים להראות שאנחנו לא מסכימים להצהרה הזו.
עדין קימים בציבור אנשים שסומכים על סמכות-משרדים מומחים חברי כנסת ופוליטיקאים
עד שהציבור לא יבין שהכסף קונה שילטון ומוקדי כוח והשפעה בכל מקום שהם מתחילים לנבוט-
ויתנגד לזה בעיניים פקוחות
הוא לא ככ בקלות יבין את הכוח שלו ואת האחריות שלו/ שלנו ומכאן את הצורך שאנחנו מדברים עליו
וכדי שאנשים לא יטעו ויתיאשו מהפלישה של ההון לכל פינה ,הנה העובדות שמראות שהשינוי בידיים שלנו והוא לא רק הכרחי אלא אפשרי ומעבר לפינה:
http://www.meshanim.com/stories/stories.htm
אלטר_אגו*
הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

איל, תודה, עכשיו הבנתי את קו המחשבה. אני צריכה לחשוב על זה.
או קיי, חשבתי. אני לא מתלהבת מהרעיון של לשבת בכלא. מה בעצם קורה אם אני משלמת ואתה לא משלם? מי יושב בכלא? רק אתה? רק רוזנטל? או כולנו?
איל_גיא_חיים*

גם אני מיקי רוזנטל

מה בעצם קורה אם אני משלמת ואתה לא משלם? מי יושב בכלא? רק אתה? רק רוזנטל? או כולנו?
רק אני
כל אחד אחראי לחלק היחסי שלו
אני מקווה שיש עוד רבים כמוני ואז הסיכוי שאשב יקטן
אם אשב אני מקווה שאמנסטי וחיות אחרות וגם אירגונים ואנשים יותר נקיים יעבדו כדי שיהיה לזה הד
האימפקט יכול להיות עצום
ובכלא אפשר לדבר עם קהל שבוי...
אלטר_אגו*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

קהל שבוי
:-D
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

מה כן חשוב? לקחת נושא אחד, ולהתמקד. לא לקפוץ מהפלרה לחינוך ביתי לשקשוקה להרצליה לנחל יתלה, כי זה רק מבזבז אנרגיה ולא באמת מזיז דברים. לקחת משהו אחד, ולחפור עליו, בכל הכוח.

יש דברים, כמו המאבק הזה לסולידריות עם מיקי ואילן, שלא דורשים שום אנרגיה. קצת הפצה של מיילים, חתימה על המסמך וזהו. אז דברים כאלה יכולים להשתלב יפה עם המאבק המרכזי, שאני הייתי ממקדת אותו בהפלרה. מכל שאר הנושאים, נראה לי שפה יש את הנזק ארוך הטווח ביותר.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

הצדק עימך ניבה. כמובן שאסור להזניח את מיקי ואילן. לא נוטשים חבר בקרב :-). הכוונה היא לא להניח ידינו מנושאים אחרים לגמרי, בטח לא נושאים שכאלו, אלא להתמקד ולהתרכז.
שאני הייתי ממקדת אותו בהפלרה
הייתי שמח אם היינו מוצאים מתודה לגזור ממנה את הנושא שבו נתרכז.
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

מה פירוש הפרט מנהל את אדמתו? האם יש לו את החירות להגדיל את אחוזי הבניה? לשנות יעוד? למשל.
המשמעות היא הפרטה. שגוף פרטי ינהל משאב ציבורי. כלומר - המדינה (הציבור) לא יכול לנהל את משאביו ושירותיו (אדמה, מים, חינוך, חשמל, מפעלים ועוד) ולכן יש צורך להעביר את המשימה לגוף פרטי.
ש_חף*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי ש_חף* »

הייתי שמח אם היינו מוצאים מתודה לגזור ממנה את הנושא שבו נתרכז
זוכרים את הסרט תעצרו את העיר אני רוצה לרדת, עם בילי קריסטל, מלפני איזה 15 שנה? קריסטל הוא בורגני משועמם, שיוצא לשבועיים של הובלת עדר ברחבי ארה"ב, וקאובוי על תקן דמות אב מניף את האצבע, ואומר, זה הדבר הכי חשוב בעולם. וקריסטל שואל, האצבע? והוא עונה, לא, היא מסמלת משהו. וקריסטל שואל, מה היא מסמלת? והקאובוי עונה: לכל אחד זה משהו אחר.
אז ככה לגבי מתודה, לא נראה לי אפשרי. כל אחד והאצבע שלו. אצלי זה בכלל תרבות הצריכה ושוק חופשי, ופעולה נגד האחים עופר זה לא מה שאני אקדיש לו את חיי. אנשים אחרים פה מתרכזים בהפגנות נגד אור ירוק (היי, שי, זוכר אותי מהאוניברסיטה?), יש כאלה שמקדישים את חייהם לקומפוסט, וזה בלי לדבר על תחומים חברתיים. מה, הפלרה יותר חשוב מהסודנים שתושבי ערד לא רוצים?
אין לי פתרון לסוגיה הזו, אבל מה שכן חשוב זה באמת שכל אחד יבחר את הדבר שהכי חשוב לו ונוגע לו אישית, וילך איתו עד הסוף. ואם יש כמה אנשים שחשוב להם אותו דבר, להתאחד ולפעול ביחד זה הכי טוב.
וגם לגבי מיקי רוזנטל, שמה שקורה בחודש האחרון באמת מדהים מבחינת תהודה תקשורתית. אם לא יהיה לחץ ציבורי ארוך טווח, הנושא הזה ישקע בתהום הנשייה כמו דברים אחרים, וחבל.
צל הימים, אומנם לא נפגשנו מעולם, אבל אם כבר, אני יקירה :-)
ש_חף*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי ש_חף* »

והעיקר שכחתי:
1197 (נכון לרגע זה) שחתמו על ההתחייבות באתר. היעד הבא: 10,000 איש!
צל_הימים*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי צל_הימים* »

ז'ראר ד, אומנם לא נפגשנו מעולם, אבל אם כבר, אני יקירה
הייתי בטוח שאני מדבר עם ג'ונתן ליווינגסטון :-)
<ד"ר ליווינגסטון אני משער?>

על המתודה:
גם לי יש איזו תחושה כזו, איזה צורך במתודה. אך שונה אולי מגישתה של השחף יקירתי (ראית איך אני לומד מהר? :-)), אין הכוונה שכולנו נתרכז בנושא אחד, וכאן אני מסכים עם השחף, כי באמת לכל אחד יש את הנושא הקרוב לליבו, אלא שנגבש תהליך עבודה של הפריה הדדית, כמו למשל תשתית של הזנת מידע ועידכון הדדיים. הערכת התקדמות. מני פרוצדרות כגון אלו. אין הכוונה להקים הייררכיה ופרוטוקולים, אלא לשמר את התנופה האותנטית של כל אחד. רק ליצור סינרגיה.

וגם, לראות את סך הפעולות העצמאיות כמכלול, חלק ממאותו מבנה. הון-שלטון למשל הוא תשתית, ולא עוד פעולה נקודתית כמו יצירת קומפוסט או הגשת עתירה נגד בנייה פוגענית ופליטת זיהום. ותשתית זו משותפת לרוב אם לא לכל אותן נקודות שכל פעיל/מעורב עוסק בהן, כל אחד בדרכו, שיכולה להיות בעיקר למידת הנושא וכתיבה עליו מדי פעם פה ושם. אין מקום לדעתי לחייב את אותם מעורבים לעטות עליהם את החליפה של הטרור האנטי-תאגידי ולכבוש את מעוזות הרוע בכידונים שלופים.
בערך_מוחלט*

גם אני מיקי רוזנטל

ברור שעל רצונות אין מה לדון (אין מתודה), אבל היות ויש לכולנו רצון משותף והוא לחיות אני חושף שבהחלט אפשר לדון בדרכים למימוש באופן רציונלי. אין פה עניין של מה קרוב ללב או לא כי לקחנו את הרצון הבסיסי ביותר שלנו והוא לחיות, והרצון הזה נפגע מהמון גורמים רק צריך לראות איך נלחמים.
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

מהאתר:
עד עתה הצטרפו 1371 איש, הסיכון לכל אחד: 2552.88 ₪.
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

עד עתה הצטרפו 2311 איש, הסיכון לכל אחד: 1514.50 ₪.
אנונימי

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי אנונימי »

והנה skira20090821]כתבה 1109094[/po]&from=haaretz על היוזמה
יפה לראות מה אומרים אנשים שחתמו על היוזמה
אלטר_אגו*

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי אלטר_אגו* »

עודד, תודה על העדכונים.
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

עד עתה הצטרפו 2843 איש, הסיכון לכל אחד: 1231.09 ₪.
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

ועוד מהאתר:
מאז שיצאנו לדרך קיבלנו פניות רבות ממי שמבקשים להצטרף אלינו אך מתקשים לסכן סכום גבוה. עבורם נפתחת "רשימת המתנה". כל המצטרפים לרשימה זו, תוך סיכון מירבי של 350 ש"ח, יהפכו לשותפים מיד עם הצטרפות השותפ/ה ה-10,000. לפרטים נוספים ולהצטרפות לחצו כאן.
נו_מי*
הצטרפות: 18 ספטמבר 2009, 09:58

גם אני מיקי רוזנטל

שליחה על ידי נו_מי* »

כתבה מעניינת בהקשר של הדף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3778360,00.html
עודד_המחפש*

גם אני מיקי רוזנטל

מה זה קשור לדף?
נקודות_ורודות_אגדיות*

גם אני מיקי רוזנטל

אילה, תודה רבה על העדכון. מאוד מאוד מעודד ומשמח.
כל הכבוד לקירשנבאום ואפילו למשפ' עופר שהחליטה להסיר את תביעתה.
ועדיין אני לא מבינה איך עולם ממשיך לנהוג כמינהגו?
איפה התהודה של הסרט הזה מעבר לתביעה כן או לא.
איל_גיא_חיים*

גם אני מיקי רוזנטל

נקודות
אני איתך בנקודה הזאת.
ובכלל שמח שיש אנשים שהבינו שיש עוד כמה נקודות -מלבד עבודה- חובות לבית- משכנתא...
ושהאנשים למעלה שאמורים להיות אמונים על שלום הציבור וביטחונו
לא בדיוק זכאים לאמון עיוור .
שליחת תגובה

חזור אל “רפואה ורופאים”