בת שנתיים עוד לא מדברת

קלינאית_תקשורת*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2011, 13:24
דף אישי: הדף האישי של קלינאית_תקשורת*

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי קלינאית_תקשורת* »

אזמרלדה יקירה,
מודה שקראתי רק חלק מהדברים. הקטנטן שלי זוחל כאן לידי אז אני מדלגת בין השורות.
אני קלינאית תקשורת ולכן חשבתי להגיב כדי קצת להוסיף חוות דעת מקצועית והרגעה. קודם כל - זה לא מקצועי לאבחן שום דבר רק על פי תיאורים באינטרנט. לטעמי, כדאי לך מאוד להגיע לאבחון מקצועי מהסיבה הפשוטה - את נשמעת מוטרדת. לפי התיאור שאת מתארת נראה שיש עיכוב מסויים בהתפתחות השפה והדיבור ומפגש עם בעל מקצוע טוב יכול גם מאוד להועיל. איחור בהתפתחות השפה והדיבור של כשנה הינו נפוץ ובהחלט לא מחייב התפתחות לא תקינה בהמשך. הרבה ילדים מתחילים לדבר מאוחר ובהמשך - סוגרים את הפער. בהרבה מקרים זה גם קשור לתופעה של נוזלים חוזרים באוזניים - תופעה שגורמת לירידה קלה בשמיעה - מה שקשה מאוד לאבחן ללא בדיקת שמיעה (רוב ההורים לילדים אלו בטוחים שהילד שומע טוב והסיבה לכך היא שזו תופעה שמשתנה כל הזמן ומשפיעה רק על חלק מתדרי השמיעה כך שהרושם הכללי הוא שהילד שומע אך למעשה הוא שומע בלחש חלק מהתדרים שחיוניים להתפתחות הדיבור). בנוסף, אצל חלק מהילדים ההתפתחות מעוכבת מסיבות אחרות. אצל חלק זו נטייה גנטית (כפי שציינת, במשפחתך יש נטייה לכך). לפי המעט שקראתי - נראה שהכיוון אינו הרצף האוטיסטי אך מאבחן מקצועי בודק זאת בהרבה פרמטרים וחשוב מאוד לראות את הילד. בגיל הזה אנו לרוב נותנות בעיקר הדרכה להורים כיצד לחזק את תחומי השפה השונים וליצור סביבה שתומכת בהתפתחות. חשוב מאוד לבדוק את עניין ההבנה אבל לבדוק זאת גם ביחס למה שמצופה מגילה. קושי בהבנת משפטים מורכבים אינו בהכרח מצביע על בעיה שפתית מולדת ויכול להיות קשור לסיבות נוספות. אבל צריך גם קצת אורך רוח וחשיבה כדי לראות איך אפשר לעזור לה ולקדם אותה גם בתחום זה. הנקודה המרכזית היא בעיני - אנחנו לא נושכות (לפחות לא רובנו) ולא רצות לאבחן אבחונים ולקטלג קטלוגים. כן כדאי לראות מה מתחומי השפה מעוכב ואיך לעזור לה לסגור את הפער. ובעיקר - להרגיע אתכם. אני יודעת כמה אי ודאות יכולה לייצר תסריטים מיותרים. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה! תהנו ממנה! את מוזמנת גם לפנות אלי בפרטי - [email protected]
חייבת ...*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2011, 08:42

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי חייבת ...* »

אזמרלדה היקרה האם יש שינוי והאם בתך אובחנה בספקטרום
סמדר_נ*
הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי סמדר_נ* »

קלינאית יקרה,
הדף הזה נפתח ב 2007. איני יודעת מי הכותבת, אולם סביר שמה שקרה מאז הוא אחד משניים: הילדה בת שש והכל בסדר, או הילדה בת שש ולא הכל בסדר, אך במקרה כזה סביר שהיא כבר מאובחנת ומטופלת.
למרות זאת טוב שהשארת אינפורמציית קשר -- אולי חייבת... תרצה להיעזר בך. תודה!
חייבת ...*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2011, 08:42

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי חייבת ...* »

דווקא בגלל שזה היה לפני 6 שנים והסיפור מאוד דומה
היה לי חשוב לשמוע מה היה בסוף
בתי_בת_ארבע_לא_מדברת*
הצטרפות: 19 דצמבר 2011, 10:19

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי בתי_בת_ארבע_לא_מדברת* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הי יש לי ילדה בת ארבע בדיוק היא לא מדברת חוץ מאבאאאא זו המילה היחידה שיוצאת לה מהפה היא ילדה מקסימה חייכנית תיקשורתית וגם מבינה מה שמדברים איתה היא שומעת היטב , אבל היא מריירת המון יש לה היפוטוניה בפה כולם אומרים שהיא תדבר , וזה גם מה שאני מאמינה היא נמצאת עכשיו במסגרת של גן שפתי היא השתלבה יפה בגן , חוץ מטיפולים 1/1 היא לרוב מתנגדת מאוד קשה לה היא מסרבת ממש צריך את הגננת כדח לשבת איתה עם קילנאית הוא ריפי בעיסוק.
בתי_בת_ארבע_לא_מדברת*
הצטרפות: 19 דצמבר 2011, 10:19

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי בתי_בת_ארבע_לא_מדברת* »

וייתי מאוד רוצה לדעת מה עם ביתך
חייבת*
הצטרפות: 09 ינואר 2012, 08:31

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי חייבת* »

היי האם היא אובחנה pdd כי ציינת שהיא בגן שפתי או שאין קשר בין הדברים
מיכלי*
הצטרפות: 23 ינואר 2002, 18:47

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי מיכלי* »

גם לי יש ילדה קרובה ל4 והיא עדיין לא מדברת ממש היא מוציאה מילים יותר מהמילה אבא אבל היא עדיין לא מצליחה להוציא את ההברות טוב היא פשוט אומרת כאילו משפטים ומספרת אבל האןתיות פשוט לא יוצאות לה אני מאוד מודאגת הלכתי לבדיקת אוזניים תקין מאוד.לנירולוג אמר שיש לה קצר בין המוח לדיבור והיא פשוט צריכה שילמדו אותה לדבר מהתחלה ולכן המליץ על גן שפתי.יש לי ועדה על זה בשבוע הבא מקווה לטוב.
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

שלום מיכל
מניסיוני האישי והלא פשוט, גן שפתי לא מספיק
וגם ככה זה יהיה רק בספטמבר
תתחילו עם קלינאית תקשורת עכשיו!!!!
תבדקו עם הקופ"ח ופשוט תתחילו , חבל על הזמן שמתבזבז, אפשר לקדמה המון
קלינאית_תקשורת*
הצטרפות: 31 אוקטובר 2011, 13:24
דף אישי: הדף האישי של קלינאית_תקשורת*

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי קלינאית_תקשורת* »

יקרות, ילדים בני ארבע שאינם מדברים צריכים אבחון וטיפול אצל קלינאית תקשורת. חשוב לאבחן האם מדובר למשל בדיספרקסיה - קושי בתכנון התנועה באברי הדיבור או בדיסארתריה - קושי בהנעת אברי הדיבור. גן שפתי הוא בהחלט מסגרת מבורכת לילדים עם קושי משמעותי אבל לדעתי כדאי גם לנסות להוסיף טיפולים מעבר למסגרת הגן כי בתוך הגן לא תמיד מגיעים לכל ילד בתדירות המספיקה למצבו. ישנם מצבים שבהם צריך הרבה סבלנות וזמן עד שהילד יוכל לדבר באופן מובן יותר אבל חשוב ביותר לנסות ולהפוך את החוויה של תקשורת למשהו לא מאיים על הילדים הללו. בד"כ הם מאוד נמנעים מדיבור כי הוא כל כך קשה להם. הדרכה מקלינאית תקשורת עם ניסיון יכולה לעזור גם בעניין הזה. בהצלחה!!!
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אזמרלדה אני רושמת לך כמה שנים אחרי מה קרה בסוף ?
אלינור*
הצטרפות: 06 נובמבר 2004, 16:24

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי אלינור* »

ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים מדאיגה אותי מעט. לא מדברת אמנם מתקשרת איתנו יופי אבל לא מוכנה לדבר. שלחו אותנו לעשות בדיקת שמיעה (אין לי ספק שהילדה שלי שומעת אבל אני זורמת...) השאלה שלי איזה סיבה יש לה אם היא כן שומעת וכן מבינה הכל למה היא לא מדברת?!!!! (בעוד כחודש מוזמנים לקלינאי תקשורת)
ענבלולי*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 00:58

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי ענבלולי* »

האם היא מדברת בגיבריש? ממלמלת הברות? אם לא, יכול להיות שיש לה קושי מוטורי להפיק צלילים - דיספרקסיה
תפילה_לאם
הצטרפות: 10 אוקטובר 2012, 21:28
דף אישי: הדף האישי של תפילה_לאם

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי תפילה_לאם »

אלינור,
האם יש מילים בודדות שכן אומרת, אפילו בצורה חלקית או משובשת?
האם מבינה אוצר מילים יומיומי?

אין לי ספק שהילדה שלי שומעת
שמיעה יכולה לנוע בטווח גדול משמיעה מושלמת לחרשות מוחלטת.

למה היא לא מדברת?!!!!
זכור לי שיש טיפוס מסוים של ילדים, שממתינים עד שיכולת ההפקה שלהם תהיה מושלמת ורק אז מתחילים לדבר.

בעוד כחודש מוזמנים לקלינאי תקשורת
יופי. מאחלת לכם התקדמות מהירה ומרגיעה עוד לפני כן.
@}
יוליקו*
הצטרפות: 01 מרץ 2008, 20:37

בת שנתיים עוד לא מדברת

שליחה על ידי יוליקו* »

אלינור,
במקביל לעריכת בדיקות שונות לשלילת בעיות, באמת כדאי לזכור, כמו שתפילה ציינה, שיש ילדים שמחכים עד שהביצוע מושלם לפני שהם מופיעים...
אחי הצעיר התחיל לדבר אחרי גיל 3, ואמא שלי התחילה לחשוש מפיגור שכלי, אבל הוא פשוט התחיל לדבר ישר במשפטים מורכבים.
הדפוס הזה חזר אצלו בתחומים נוספים.
בהצלחה בברורים.
שליחת תגובה

חזור אל “התפתחות התינוק”