גידול עיזים

פועז*
הצטרפות: 06 יולי 2010, 14:41

גידול עיזים

שליחה על ידי פועז* »

הי מיקי, פרסמת ביד 2? יש שם סיכוי להיענות..בהצלחה
מיקי*
הצטרפות: 31 מאי 2002, 21:02

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

פועז,מה שלום הקטנטנים אצלכם,ובאיזה גיל מומלץ להפריד הגדיים ולהתחיל לתת תערובת במקביל ליניקה?
איש,מה עם ההמלטות אצלך,עברו בשלום?
אורלי*
הצטרפות: 08 יולי 2002, 18:53

גידול עיזים

שליחה על ידי אורלי* »

היי מיקי. אשמח לאמץ את הגדיים. איך ניתן ליצור איתך קשר?
פלוני*
הצטרפות: 14 נובמבר 2001, 21:52

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני* »

שלום!
סיפור: לפני כחצי שנה הגיעו אלינו גדי וגדיה בני כחצי שנה (כלומר- היום הם קרובים לשנה). חיכינו, ציפינו, קיווינו, התפללנו וכלום- לא נראה שהיא בהריון. הגדי בנתיים גדל (מאוד), הוא כבר לא חמוד כמו פעם וקשה לנו להתמודד איתו. אמרו לנו שכל תיש שהוא לא בעדר נעשה קצת אלים. היינו מאוד רוצים להיפטר ממנו אבל אנחנו רוצים חלב וילדים מהעז. בעקבות כך התעוררו אצלנו מספר שאלות ונשמח אם מישהו יוכל לענות לנו:
  1. האם בדיקת הריון לאישה יכולה לבדוק את העז והאם היא בעלת אותה אמינות.
  2. האם עז יכולה להתעבר גם בתקופה הזו
  3. בלית ברירה אנחנו חושבים גם על כיוון של הפריה מלאכותית- מישהו מכיר את זה? האם זה יקר ואצל מי אפשר לעשות?
  4. האם זה תקין שהיא לא נכנסה להריון עד עכשיו (מבחינתו הוא ניסה בלי סוף)
  5. אם יש עוד הצעות מה לעשות נשמח לשמוע.
פלוני*

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני* »

וכמובן תודה מראש
שרון*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2002, 14:27

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

אני חושבת שמאוד תלוי כמה אתם מוכנים להשקיע בזה.
אני לא יודעת אם בדיקת הריון של נשים יכולה להתאים, ההגיון אומר שכן אבל לא הייתי לוקחת את זה ברצינות.
זאת לא ממש העונה, כי עכשיו זאת עונת ההמלטות.
הפרייה מלאכותית- אני לא יודעת מה המחיר לעז אחת, אבל אתה יכול אולי למצוא חווה בקרבת מקום ולבקש כשמזריעים את העיזים שתוכל לצרף גם את שלך.
אם זה תקין או לא זאת שאלה טובה, תלוי את מי שואלים, יכול להיות שהבעיה אצלו ויכול להיות שאצלה.
אין יותר מדי מה לעשות, אם הוא אגרסיבי אולי כדאי לשים אותם במכלאות נפרדות כדי שלא יפגע בה, עד לעונת היחום הבאה, אתה יכול למצוא סימני ייחום במעלה הדף, אם לא תמצא אני אכתוב לך.
בצלחה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לאורלי,דברי איתי ב 054-6566919
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לפלוני,לדעתי במקרה הזה העיכוב הוא לטובה מכיוון שעז בת שנה היא צעירה מאוד.כדאי לתת לה להתפתח עוד כמה חודשים עד לעונת הייחום הבאה.באיזה אזור אתם נמצאים?
איש_בפינת_החי*
הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שליחה על ידי איש_בפינת_החי* »

שלום מיקי
אצלי בינתיים עוד אין כלום העז החמודה שלי שמנה כמו חבית עם ציצים של תנובה אך עדיין לא ממליטה ,
זו פשלה שלי שלא צינתי את תאריך הזיווג בין העז לתייש ולכן אין לי ספירה של ימי ההריון
כולי ציפיה שממש בכל יום ת/יגיע דייר/ת חדש/ה לפינת החי שלנו .
מדוע את מחפשת בית לפיצפונים?
איילת*
הצטרפות: 07 יולי 2001, 13:15

גידול עיזים

שליחה על ידי איילת* »

שלום וברכה,
יש לי שאלה, יש לנו זוג עיזים זכר ונקבה, העז שלנו המליטה גדי קטן, האם מותר לאם ולבנה כשיגדל להיות ביחד בעונת הייחום? האם תיהיה פגיעה גנטית בגדיים שיוולדו? ותשובה לאחד מכרמי יוסף ששאל לגבי בלות למכירה באזור גדרה, האם אתם עדיין מעונינים? תודה מראש! ואחלה אתר.
פלוני*

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני* »

תודה לכם על התשובות. אין לנו כ"כ מקום לשים אותו במקום נפרד. כנראה שפשוט נחליף אותו בזכר אחר (בהזדמנות זאת אנחנו מציעים גדי\תיש אלפיני בן כשנה. ואנחנו מאזור ירושלים.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

האם מותר לאם ולבנה כשיגדל להיות ביחד בעונת הייחום? האם תיהיה פגיעה גנטית בגדיים שיוולדו?
למיטב ידיעתי במשך 3 דורות אין בעיה גנטית, ההמשך זה כבר עניין מוסרי..
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שאלה לשרון או לכל אחד אחר שיכול לענות: 2 הגדיים כבני שבועיים אך העטינים של האמא כאילו הדלדלו ואין לי מושג אם יש להם שם מספיק חלב.האם ידוע לך איך ניתן או מה לתת לה לאכול כדי לעזור לה למלא בחזרה.את התערובת היא כבר כמעט לא אוכלת אבל משתגעת על השעורה.זה טוב לה לחלב?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי שעורה לחוצה ומזון ירוק שיש בשפע זה מעולה גם לעז מניקה או חולבת.
אם יש ביכולתך לקצור מזון ירוק אשר יש בו זרעים , כמו חיטה ושעורה שיבולת שועל וכל עשב עם פרי זה מצוין ,משום שזה פשוט המזון הטוב ביותר.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

את צריכה לבדוק כמה חלב יש לה, יכול להיות שבגלל שהם ינקו רק מצד אחד אז אין לה מספיק חלב לשניהם, ואז צריך להתחיל לתת להם תוספת.
יכול להייות שפשוט ראית את העטינים בדיוק אחרי שהם ינקו ובגלל זה הם נראו לך ריקים?
למה היא לא אוכלת תערובת? היא לא אוהבת? בד"כ עיזים מאוד אוהבות תערובות, וזה מאוד חשוב לה..
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

העשב הירוק,ע"פ מה שאמר הוטרינר,אינו מזין במידה נאותה ליצירת חלב מספיק להנקת הגדיים ומכיל בעיקר מים ועושה יציאות רכות ומגעילות כמו של פרה.התערובת חיונית ביותר לצורך זה.כבר אתמול הפחתתי משמעותית את כמות הירוק וחזרתי לתת חציר תלתן ותערובת.אני אעקוב ואשתף אתכם.
פועז*

גידול עיזים

שליחה על ידי פועז* »

הי, לפי דעתי אם את נותנת תערובת ושעורה או כל מזון מרוכז אחר ואחר כך חציר טוב כמו תלתן- זה כמו ארוחה טובה. אנחנו נותנים ארוחה כזאת פעמיים ביום, ואם יש עז שצריכה השלמה או בא לה לנשנש היא יכולה לצאת החוצה להשלים בירוק את מה שחסר לה. זה ממש טוב לחלב גם הארוחה המסודרת וגם הנשנשת.
פועז*

גידול עיזים

שליחה על ידי פועז* »

אם זה עדין אקטואלי- הזרעות בעזים ממש נדיר יחסית ולא מוצלח במיוחד לפי מיטב ידיעתי. עדיף לעבוד עם הרבעה טבעית, במיוחד אם זה פינת חי קטנה. והערכה לבדיקת הריון זה ממש טוב, רק לך תתפוס עז משתינה...
משה*
הצטרפות: 10 פברואר 2004, 14:25

גידול עיזים

שליחה על ידי משה* »

למיקי, האם זה עדיין אקטואלי מה שחפשתם בית חם לגדיים?
אני מאיזור מודיעין.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

מצאנו.תודה
משה*

גידול עיזים

שליחה על ידי משה* »

יש לי גדי בן חודשיים שנגמל כבר לפני שבועיים, רציתי לשאול, עד איזה גיל הוא צריך לאכול תערובת? כלומר, באיזה שלב אני יכול להסתפק בלתת לו ירק ושחת ולחם וכדו'?
הראל*
הצטרפות: 06 מרץ 2003, 12:02

גידול עיזים

שליחה על ידי הראל* »

שלום לכולם אני עובד במוסד לילדים עם מוגבלויות אנחנו מחפשים גדיים לפינת חי טיפולית נאמץ בשמחה גם גדים או גדיות עם מוגבלויות
צרו קשר 0546222123
N.R.G.7*
הצטרפות: 04 פברואר 2011, 09:46

גידול עיזים

שליחה על ידי N.R.G.7* »

בס"ד
לאיש בפינת החי , מה שלומך, לחדשות - אצלי העזה לא החזיקה מעמד והלכה לעולמה, הגדי היה אוכל תחליף חלב כל 4 שעות עד שהתחיל לאכול קצת תערובת ועשב ירוק, נכון להיום אני נותן לו בבקבוק של ליטר וחצי תחליף חלב " DENKAMILK " בבוקר בלבד ( זה שק של 25 ק"ג , ) ואז הוא רגוע למשך כל היום , כי הוא אוכל עם כל הכבשים והתיש תערובת בבוקר ובמשך היום במרעה, השאלה היא עד מתי אני צריך לתת לו תחליף חלב , הוא כבר בן חדשיים וחצי ? דבר שני, אני מחפש עיזה לבנה צעירה שטרם המליטה בחייה , לגדי היתום ולתיש האלמן , כי הם רואים את הכבש ואת אשתו הכבשה ואת הטלה שלהם ממש משפחה מושלמת ומקנאים בהם, אני גר באיזור השומרון ומסתובב הרבה גם בשפלה. הנייד שלי - 054-5858477 .
אלון*
הצטרפות: 11 יולי 2004, 10:09

גידול עיזים

שליחה על ידי אלון* »

אני מעונין לרכוש מכונת חליבה לעיזים כזו קטנה ניידת, יש לי כמה עיזים וכבשים ואני רוצה לחלוב אותם לעשות גבינה ביתית אנא אשמח אם תעזו לי מה שהוא קטן עד 1000 ש"ח יש?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

משה שלום וחג שמח.
גיל חודשיים הוא גיל אשר אתה יכול להרגיל את הגדי למזון של כל העיזים האחרים מקבלים ללא פינוקים.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שלום וחג שמח מסטר7 ,N,R,G,
גיל חודשיים + זה גיל שאתה יכול לגמול את הגדי מתחליף החלב .
לצערי אין לי עיזים לבנות , אך אולי במדור עיזים יד 2 יש וכדי לבדוק. בהצלחה.
עידו*
הצטרפות: 11 אוגוסט 2002, 08:11

גידול עיזים

שליחה על ידי עידו* »

קניתי זוג גדיות לפני שבוע. הגדיות בנות 4 חודשים יש להן מקום גדול, צל ,מיים ואוכל אבל הבעיה היא שהן כול הזמן פועות אם אני נמצא איתן הן מתנהגות רגיל ברגע שאני הולך הן מתחילות לפעות ועושות מלא רעש זה לא פעיות רגילות זה מין צרחות כאלה(כאילו רוצות שאני יחזור או משו כזה) וזה דיי מפריע גם לי וגם לשכניי בהתחלה חשבתי שהן צריחות להתרגל למקום החדש וגם להתרגל להיות לבד ובלי העדר אבל זה רק החמיר יש למישו מושג למה הן עושות את זה ומה אפשר לעשות עם זה?? (רק לציין שברגע שמחשיך הן ישר הולכות לישון ושקטות עד הבוקר בד''כ אזור 8 בבוקר)
אלון*
הצטרפות: 11 יולי 2004, 10:09

גידול עיזים

שליחה על ידי אלון* »

שלום לכולם שוב
מחפש דחוף מכונת חליבה ניידת לכבשים בבקשה עזרה דחוף
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

עידו הגדיות פעות מחוסר ביטחון וזאת ביגלל מספר גורמים, 1) ניתוק מהאם ,2) שינוי מקום מגורים, 3)שינוי צורת חיים (זמן ארוחות , סוגי המזון ) וישנם עוד סיבות ,
אין ספק שאם הזמן הגדיות היתרגלו לביתם ולסדרי החיים החדשים והן תפסקנה לצרוח .
הן רגועות כאשר אתה איתן מישום שאתה הביטחון שלהן .
עידו*

גידול עיזים

שליחה על ידי עידו* »

לאיש בפינת החי קודם כול תודה! אני אמור להתייחס אליהם בצורה שונה ז''א להיות איתן יותר או שבעצם לא להיות איתן כלל? ואתה יודע אולי להעריך כמה זמן תקופת ההתרגלות צריכה לקחת?( שבועיים/חודש/שנה)
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

עידו אתה צריך להתייחס אליהן כפי שאתה רוצא שהן התרגלו.
תקופת ההתרגלות היא הכן בין שבועיים לחודש, אך תמיד יש את המצב החריג והלא רגיל,לכן צריך גם סבלנות.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

עיזה בלאדי בת חמש למסירה מתאימה לילדים מלקקת ונותנת נשיקות
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

עיזה בלאדי 0529590966
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

שלום לכולם וחג שמח
סוף סוף העיזה שלנו נחמה היום בשעה טובה המליטה זוג נקבות תאומות , לבנות עם פס שחור על הגב , לאחת פנים לבנות , ולשניה פנים שחורות.
כולנו חוגגים ,אך שמות עדיין אין, וזה לא להרבה זמן .
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לאיש,מזל טוב...תיהנו מכל רגע עם החיות המדהימות האלה.התיש כבר רגוע? אגב-עדיף לדעתי להגיד עז ולא עיזה.יותר מכובד...
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

שלום!
נשמח אם תענו לנו על שאלה קטנה. יש לנו שתי עיזים ואנחנו מאכילים אותם פעמיים ביום- בוקר וצהריים.
האם אפשר להרגיל אותם לקבל אוכל פעם אחת ביום. מה מקובל בדר"כ?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

למיטב נסיוני - פעמיים ביום
אבל מדובר על דירים גדולים- שם האכלה מתוזמנת עם החליבה.
יש בעלי חיים שאוכלים פעם ביום - כלבים למשל - אפשר בהתחלה לתת להם אוכל חופשי, ואחרי כמה זמן הם יבינו שתמיד יש להם אוכל, ואז אפשר להאכיל אותם פעם ביום.
אצל עיזים - אם תתן להם את כל התערובת של היום בבת אחת, זאת כמות גדולה מדי וזה יכול לתסוס להן בבטן - עם חציר לרוב אין בעיה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

הי מיקי
השבוע בחג ביקרתי אצל מגדל בעל דיר מקצועי ואמרתי לו שהעז שלי בהריון והוא צחק עלי מישום שאמרתי עז ולא עיזה, הוא אומר שעז לא יכול להיות בהריון.
גם אני חושב שעז זו נקבה ביחיד מישום שתייש הוא הזכר , טוב אכשיו אני יודע שאני לפחות לא דיסלקט בדיבור ,בכתיבה כבר אין מה לעשות!
כרגע קשה להנות , המאמהעז לא נותנת לגדיות לינוק ,היא מקבלת אותן ומלקקת אך לא מניקה, ואני בכל בוקר צריך להגמיע את הקטנות מבקבוק.
גם לחלוב אותה זה לא קל אני תקוה שהיא תניק אותן בהקדם.
משה*

גידול עיזים

שליחה על ידי משה* »

תודה איש על התשובה.
אגב, בפסח נתתי לגדי קצת מצות וירקות ועשב והוא היה מרוצה. היום הוא קם בבוקר בלא מצב רוח, הוא לא רוצה לאכול את הכל, הוא אכל קצת מאד, והוא הסתובב חלש כזה והרבה ישב על מקום אחד, היה לו קצת יציאות רכות יותר, מה יכול להיות?
אוכל לא טוב? אין לי אפשרות לקרוא כרגע לויטרינר, האם יש משהו שאני צריך לדעת מה לעשות עמו בנתיים?
תודה לעונים.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

משה שלום.
קודם לכל תמשיך לעקוב אחר היציאות , החשוב מכל כאשר גדי משלשל זה למנוע מצב של התיבשות לכן יש לבדוק שהגדי שותה .
בכדי לעצור את השילשול הפסק את החלב,תן מזון יבש, כמו תערובת ,לחם יבש לא הרבה חציר הספסת ,ותן לגדי לישתות מי אורז, או תה מבושל וחזק
עם התה אתה יכול לתת פחם פעיל שניתן לרכוש בבתי המרקחת, מאוד מומלץ
משה*

גידול עיזים

שליחה על ידי משה* »

תודה.
מה אני יעשה שהוא ישתה, הוא לא רוצה. אתמול הוא שתה הרבה, אבל היום הוא פשוט לא מוכן לגעת בשתיה, מידי פעם הוא עושה לגימה.
מה עושים?
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

למכירה 2נקבות שאמי עים שניי גדיות בנות חודשיים אחת אדומה יפיפיות 0529590966
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

למסירה 2 נקבות מרמנו מאולפות לשמירה על משק בנות שנתיים 0529590966
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

משה תקפיד שהמעט שהוא שותה יהיה לפחות תה עם פחם פעיל ,תן לו לשתות מבקבוק עם חור גדול ,לא תהיה לו בררה והוא השתה , לפחות חלק.
עם הגדי חלשלוש ולא אוכל תן לו גם מעט גלוקוז בתה, אפשר לקנות בבית מרקחת גלוקוז ,זה סוכר ענבים, אולי המתיקות תגרום לו לשתות וגלוקוז מחזק .
משה_קסירר*
הצטרפות: 14 יוני 2010, 19:32

גידול עיזים

שליחה על ידי משה_קסירר* »

שלום.
רציתי לדעת אם גדיים שניגמלו יכולים לחיות כרגע רק על מרעה שהוא עשיר מאוד אחרי כל הגשמים פה בצפון?
הם אוהבים בעיקר חובזה.

תודה
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לדעתי כדאי ורצוי מנת חלבון בנוסף לירק.זה כמו שלתינוק בן שנה לא ניתן רק פירות וירקות...
מגדלי_עיזים*
הצטרפות: 08 מאי 2011, 22:42

גידול עיזים

שליחה על ידי מגדלי_עיזים* »

יש לנו שני גדיים מדהימים, גזעים ביותר (זאנן), לבנים כשלג, בריאים, חזקים וחמודים-חמודים-חמודים. ראינו איך הם נולדו, איך התחילו לינוק, לשחק... אוהבים אותם מאוד. עכשיו הם בני חודשיים וכבר אוכלים מצויין את ה"אוכל של גדולים", אבל גם יונקים. כך שלא נשאר לנו שום חלב.
הורים שלנו לא יכולים לגדל גם שני תישים, לכן חייבים למכור אותם. ונשמח למכור אותם. אבל מחפשים את מי שיקנה אותם (או אחד מהם) להרבעה או פינת חי - לא למאכל... אנחנו מאוד רוצים שהם יזכו לחיים ארוכים ושמחים.
אז אם מישהו רוצה תיש ממש הכי טוב - מוזמן לקנות. הילדים יוצאים דומים להורים לכן כדאי לכם, כשהגדיים שלנו יהיו לתישים גם הילדים שייוולדו להם יהיו יפים ויתנו המון חלב.
אנחנו גרים בגוש עציון קרוב לירושלים.
אפשר ליצור קשר במייל
[email protected]
משה*

גידול עיזים

שליחה על ידי משה* »

יש אמת שאין לתת קליפות תפו"א לעיזים? תודה לעונים.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אסור לתת לעיזים תפו"א שלמים, יש סכנה של חנק, זה מסוכן .
קליפות מותר לתת כתוספת לא הרבה ולאחר מנה של מזון יבש ,חציר ,הספסת.
פלוני*

גידול עיזים

שליחה על ידי פלוני* »

למכירה עז מסוג זאנן + 2 גדיים. המלטה ראשונה. 2900ש''ח. באזור ירושלים.0522380239
מעיזה*
הצטרפות: 28 יוני 2008, 23:36

גידול עיזים

שליחה על ידי מעיזה* »

האם מישהו כאן יודע מאיזה גיל גדי מגיע לבגרות מינית? תודה!
אסף*
הצטרפות: 06 נובמבר 2001, 15:00

גידול עיזים

שליחה על ידי אסף* »

שלום לכם.

הזדמן לנו חומר הריסוס פולאריס 40. ידוע לנו שזרחן הוא לא כ"כ ידידותי לסביבה ולנו אבל בגלל שכבר יש לנו גישה אליו רצינו לדעת אם מישהו פה יודע איפה ואם בכלל להשתמש בו.
יש לנו עז אחת שצריכה להמליט עכשיו. האם כדאי לרסס את הקירות של הדיר או אפילו את הרצפה? האם זה מסוכן (לה\לגדיים\לחלב) אם היא תאכל משהו שנגע בחומר?

תודה.
רחל_אש*
הצטרפות: 02 יוני 2007, 19:46

גידול עיזים

שליחה על ידי רחל_אש* »

הגדי הזכר מגיע לבגרות מינית בסביבות 1.5 שנה והנקבה בגיל 2 שנים וכמה חודשים.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אסף שלום,
ראשית מדוע אתה רוצא לרסס ?
נכון בפולאריס יש זרחן , וזרחן הינו חומר שאינו מתפרק ,זרחן הינו חומר מצתבר (מצתבר בכבד) לכן לא רצוי להשתמש בו , או כמה שפחות וכשאין בררה.
אם אין סיבה ואין צורך מידי על תישתמש , השימוש הוא רק כאשר המצב גרוע ואין בררה.
אם העז צריכה להמליט ממש לא כדי לקחת סיכון.
אם אתה מחליט לרסס פנה את כלי האוכל והמים נקה את הרפד בדיר ורק לאחר מיכן רסס , לאחר הריסוס רפד את הדיר ברפד חדש והכנס את העיזים רק לאחר 4 שעות
שיר_פשוט*
הצטרפות: 28 יולי 2010, 14:08
דף אישי: הדף האישי של שיר_פשוט*

גידול עיזים

שליחה על ידי שיר_פשוט* »

ב"ה שלום לכולם אנו בונים מערך של דיר המשלב נוער בסיכון בעבודה קהילתית באמצעות חיבור למלאכות פשוטות וארץ ישראליות. ובניהן גידול עיזים. האם יש מי שמעוניין לתרום לנו עיזים וכבשים(עדיף ארץ ישראליות), אתון(לעבודה) ותרנגולות, ואם יש גם כלב רועים לשמירה (עדיף גור או כלב צעיר) תודה.
חיים_של_אושר*
הצטרפות: 30 מאי 2011, 10:35

גידול עיזים

שליחה על ידי חיים_של_אושר* »

שלום עלכם, (בדרך להגשמת החלום) שאלה :עז אנגלו-נובי אלפיני איך היא כעז ביתית?. למה יש לעיזים מסוימות שני דינדולים בצאוור?
אסף*

גידול עיזים

שליחה על ידי אסף* »

איש בפינת חי, תודה רבה.
היא קצת מתגרדת, במיוחד בין הקרניים אבל בינתיים אני אשאיר את זה ככה.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

למה יש לעיזים מסוימות שני דינדולים בצאוור?
ההשערה היא שאלו איברים מנוונים, פעם הם שימשו למשהו, ולאט לאט התנוונו...
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אסף שלום,
גירוד בין הקרניים יכול להיות גם בגלל צמיחה של הקרן.
אך עם הגורם הוא פראושים רסס עם חומץ ואוקונומיקה, זה יותר זול ופחות מסוכן , שווה ניסיון אני מישתמש בזה וזה עוזר .
חדש_באתר*
הצטרפות: 02 יוני 2011, 22:47

גידול עיזים

שליחה על ידי חדש_באתר* »

חדש באתר ועדין עוד לא הבנתי אך מגיבים אז תסלחו לי או שצריך להירשם בצורה כול שהיא בבקשה אים משהו יסביר לי בפשטות ואיך מגיעים ישר למגיב האחרון תודה למי שיעזור יכול לשתף בניסיוני
חדש_באתר*

גידול עיזים

שליחה על ידי חדש_באתר* »

שלום לכול החברים
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

חדש ברוך הבא לאתר ,
ראשית בחר שם משום שלא לאורך זמן תיהיה החדש.
שנית מגיבים בתחתית הדף אם ציון השם שאתה פונה אליו, או פשוט לנושא שאתה מתיחס.
ספר קצת העיזים והניסיון שלך בברכה ובכף.
חדש_באתר*

גידול עיזים

שליחה על ידי חדש_באתר* »

לאיש בפינת החי שלום תודה עלהקידום בברכה אז כך מוזר שצריך לדפדף את כול הגליונות על מנת לתת תגובה ולא מגיעים ישר לדף האחרון.האים צריך למחוק את השם האחרון שמופיע ולהכניס את השם שלי? מכוון שתמיד השם האחרון נשאר רשום אז אני מקוה שאני עושה בסדר ואף אחד לא נפגע.היה פעם פורום חיות משק יותר פרקטי.ולענין יש לי 2 אימהות 5 גדיות .רציתי לידיעה שבקבוק נגד הגרב עולה 130 ש של 50 סי סי והוא גם נגד תילוע ולא כמו שאמרו כן 500 . כמובן שהוטרינרים כועסים שאנחנו מזריקים לבד! לגבי ריסוסים הפולריס מסוכן מאוד לחולבות ולהריונות. הסופרטק כתוב שהוא לא זרחני וניתן לרסס חולבות ובהריון כך בכול אופן כתוב לכן אני משתמש בו. את הגדיים אים יש להם פרעושים אני מורח בשמן זית הם מתים מזה אחרי 3ימים אני עושה להם מקלחת שמפו חייב ! שאלה לי אילך או לחברים יש לכם משהו בדוק נגד שילשול אצל גדיים?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

לחדש באתר ,
בהוספת הערה ,למטה יש רובליקה ,דף גידול עיזים , למטה יותר יש מאת , רשום את שמך או כל שם שאתה רוצא וזה יופיע בכל פעם שתכתוב בדפים של באופן טבעי.
לנושא השילשול בני כמה הגדיים, ואם הם עדיין יונקים ?.
בעבר לפני שנים עבדתי ברפת ,בדיר יונקים וכאשר היתה פורצת מגפה של סרמונלה שזה הרבה שילשולים טיפלתי עם תה ופחם פעיל שניתן לקנות בבתי מרקחת , זה עבד נפלא.
נותנים את התה בחליטה חזק ," חריף" + כף פחם בתה , יש להפסיק לתת חלב , ותן להם מזון יבש ,תערובת ,לחם יבש , וחציר ,מים טריים כל יום באופן חופשי .
ויש לבודד את המשלשלים
היתכן שהגדיים ירדו במשקל אך זה עוצר את השילשול ,לאחר מיכן הם שוב עולים במשקל.
רוניאל...*
הצטרפות: 12 יוני 2011, 16:32

גידול עיזים

שליחה על ידי רוניאל...* »

כמה ליטר של חלב מביאה עז ננסית אם אני חולב אותה שלוש פעמים ביום?
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

גידול עיזים

שליחה על ידי פלונית* »

אסף... וכל מי שמעוניין
נגד גירודים וכל מיני מרעין בישין השתמשנו בחליטת מרווה, בהצלחה רבה. מומלץ! קוטפים את העלים, מוסיפים מים רותחים, נותנים להתקרר, ושותפים את האזור הנגוע. לא יקר ולא מסוכן.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

גידול עיזים

שליחה על ידי פלונית* »

עז צעירה למכירה! 1500 ש''ח. אזור ירושלים. 0525509505
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שאלה בנושא גמילה : הגדיות בנות 3 חדשים.הפרדתי אותן לפני כשלושה שבועות אך עדיין רוצות לינוק וקופצות מעל הגדר בשביל זה.הבנתי שיניקה בגיל כזה עלולה להזיק לעטינים.מה לעשות?
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שאלה נוספת בנושא חליבה: האם עז חולבת הנכנסת שוב להריון נותנת חלב כל עוד חולבים אותה או שהחלב מתייבש מעצמו מתישהו? האם מתייבש בהדרגה או בבת אחת?
פלוני_אלמונית*

גידול עיזים

ב"ה האם מרעה הררי (אזור ירושלים) מספיק לתזונתה של עז חולבת, או שכדי להוסיף לה תערובת? מאז שהבאתי אותה ירדה לה תפוקת החלב באופן משמעותי.
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

לידיעת כולנו: העיזים משתגעות על קליפות אבטיח ומלון - פינוק אמיתי
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

היי מיקי, החלב הולך ויורד בהדרגה ככל שההריון מתקדם, בעיקרון אפשר להמשיך לחלוב, אבל עדיף לתת לעז מנוחה בסוף ההריון, לאגור כוחות ולמלא מאגרים.
אני לא מכירה את התאוריה שהיניקה מזיקה לעטינים.
את יכולה להעביר את הגדיות לאבקת חלב אם זה מפריע שהן יונקות.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

מיקי שלום ,
את יכולה להכניס את העטין לתוך שק בד וליקשור על הגב, כך עושים בפינות חי , וכך עושים גם הבדואים.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

נ,ב קליפות אבטיח ומלון , המבקרים באים עם סקיות של קליפות, זה פשוט לא יתואר איזו הטרקציה זו להאכיל את העיזים.
עידו*

גידול עיזים

שליחה על ידי עידו* »

שלום לכולם מישו יודע מה הסימנים של עז דורשת? אם יש בכלל...? ואם היא דורשת כול שנה באותו התאריך?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

מרימה את הזנב, פועה הרבה יותר מהרגיל, מנסה לעלות ולהזדווג עם העיזים האחרות סביבה, מתנהגת כמו זכר מיוחם....
זה קורה כל שנה פחות או יותר באותה תקופה... עונת הייחום..
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

שרון תודה.אם אחזיר אותן לאימהות (אפילו שהן כבר בנות 3 חודשים) ואתן להן זמן איתן הן תיגמלנה לבד או לחילופין האימהות יגמלו אותן?
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

בסוף הן יגמלו :)
זה יכול לקחת קצת זמן, חשוב לחשוף אותן לאוכל ולתערובת, לאט לאט הן יגלו עניין.
את משתמשת בחלב?
מיקי*

גידול עיזים

שליחה על ידי מיקי* »

חולבת פעמיים ביום וכן,משתמשת בו לשתיה,גיבון...
אני נותנת לגדיות כל יום כחצי שעה-שעה עם האימהות אחרי חליבת הערב והאוכל ואז מחזירה אותן ל"חדר".נראה לי שככה טוב יותר.
אדלה*
הצטרפות: 21 יוני 2011, 03:14

גידול עיזים

שליחה על ידי אדלה* »

עז צולעת. 10 זריקות אקסנל (כל יום אחת) ו-4 זריקות כורטיזון. (שבועיים סה"כ). לא עזרו. עדין צולעת על רגל קדמית (שמאלית). נראה כי הבעיה בפרסה. בעת הדריכה (Initial contact) דורכת יותר על החלק האחורי של הפרסה (עקב). רעיונות? כמה זמן מאז הזריקה האחרונה של הכורטיזון ניתן להשתמש בחלב?
אדלה*
הצטרפות: 21 יוני 2011, 03:14

גידול עיזים

שליחה על ידי אדלה* »

כורטיזון - לא כל כך עונה על ההגדרה "באופן טבעי" , אני יודעת . אבל היה נראה שכבר אין ברירה.
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

אדלה בידקי עם צריך לטלף את העז ?
רצוי לנקות את הטלף ולשטוף במים וסבון וזה עשוי לחוסף את בעיית הצליעה ובגילוי הסיבה, וזאת משום שכאשר הטלף נקי ולבן ואפשר לראות כל קוץ או פצע דלקתי ואז אפשר לטפל בצורה ממוקדת.
עם הכוטיזון מונע סבל מהעז אז אני באופן טבעי נותן כורטיזון .
אסף*

גידול עיזים

שליחה על ידי אסף* »

שלום.
יש לי שאלה -זה תקין שפתאום העטינים כבר לא באותו גודל? אני חולב את שניהם באותה מידה. מישהו יודע ממה זה יכול להגרם?
תודה..
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

גודל שונה בין העטינים זה דבר נפוץ , (אולי בגלל דלקת עטין בעברו)
אסף*

גידול עיזים

שליחה על ידי אסף* »

תודה לך. עכשיו אני מתחיל לחשוב שמדובר בדלקת. יש שם קצת חלב אבל כואב לה כשאני מתעסק בעטין הקטן. ניסיתי להרגיש שם גושים ואולי יש, אני לא בטוח. גם העטין לא יותר חם מהשני. בנתיים אני חולב קצת לרצפה. יש עוד סימנים לדלקת בעטין? אם כן איך מטפלים?
תודה רבה.
שרון*

גידול עיזים

שליחה על ידי שרון* »

יש גושים קטנים בחלב?
בכל מקרה עד שאתה מגלה מה זה, תמשיך לחלוב בעדינות ותיזהר לא לפצוע אותה.
אסף*

גידול עיזים

שליחה על ידי אסף* »

תודה על התשובה.
ואם אני מגלה גושים- צריך לקרוא לווטרינר או שאפשר לטפל לבד?
איש_בפינת_החי*

גידול עיזים

רצוי שרופא יבדוק ויחליט מה חומרת הדלקת משום שיש טיפול בסולפה ,ויש טיפול האנטיביוטיקה
פועז*

גידול עיזים

שליחה על ידי פועז* »

בקשר לדלקת בעטין- אם זה עדיין לא ממש חמור (אף פעם לא ראיתי דלקת שאי אפשר להתגבר עליה בתרופות סבתא), הכי חשוב זה לחלוב כמה שיותר פעמים ביום- 4, 5 פעמים, נגיד. ואפילו אם העטין כל כך קשה שלא יוצא חלב כמעט- זה עדין עוזר. אם העטין ממש קשה ואי אפשר לתפוס את הפטמה אפשר להביא שמן כלשהו, לא משנה איזה, או קרם ידיים ולעסות את העטין כמה דקות ורק אז לנסות לחלוב. אפשר גם להביא מים חמים,לא יותר מידי ולעסות איתם או לעטוף עם בד טבול במים חמים כדי קצת לרכך ואז לחלוב. והכי משעשע זה כמו לנשים עם גודש... כבר יצא לי להכין חזיה לעז- לוקחים חולצה ישנה שאפשר לקשור סביב העז, מצמידים עלי כרוב לעטין וקושרים את הבד מהעטינים כלפי מעלה- לקשור על הגב, ליד הזנב.. עדיף להישאר קצת בסביבה כי היא בטוח לא תהיה מרוצה ותנסה להוריד ועלולה להסתבך...אה ועוד אופציה טובה מאוד- אם יש גדי יונק בסביבה תשאל אותו אם הוא מעוניין- גם אם זה כואב בהתחלה וצריך להחזיק אותה ואותו, אין על המשאבות האלה...
שליחת תגובה

חזור אל “בעלי חיים”