תנור עצים
תנור עצים
תמרולה, למה? ועד כמה זה "משמעותית"? אם יש עשן בבית מריחים אותו לא? (או שהסכנה היא חנק מתוך שינה וכאלה, לא עלינו)
תנור עצים
עשן "רגיל" מריחים, גם מתחילים להשתעל וכו'.
העניין הוא שאם דולף עשן בזמן הבעירה אז בזמן הדעיכה, כשהחום בתנור יורד, עאכו"כ שיפלטו גזים אל חלל הבית.
ואז מדובר כבר CO, "הרוצח השקט".
CO הוא תוצר הבעירה דלת החמצן (להבדיל מCO2, תוצר מרכזי ולא מסוכן של בעירה) שמתרחשת בד"כ כשלתנור הלא יעיל כבר קשה להתגבר על ההתנגדות והוא לא מצליח "לסחוב" מהארובה, הכיוון מתהפך והאוויר הקר יורד בארובה ודוחף תוצרי בעירה וCO בראשם פנימה אל חלל הבית.
d]עוד על הרעלת CO fridland ziv co[/po].pdf
מאתר פדיקר הדרכות רפואיות:
"הרעלת CO :
רקע:CO – גז שנוצר כתוצאה מבעירה דלת חמצן
ההמוגלובין – נשא של חמצן ו – 2 CO בדם.
ה - CO תופס את מקום החמצן בדם ומונע ממנו להקשר לתאי הדם האדומים,זיקתו להמוגלובין היא פי 200 מחמצן
סימנים:
העניין הוא שאם דולף עשן בזמן הבעירה אז בזמן הדעיכה, כשהחום בתנור יורד, עאכו"כ שיפלטו גזים אל חלל הבית.
ואז מדובר כבר CO, "הרוצח השקט".
CO הוא תוצר הבעירה דלת החמצן (להבדיל מCO2, תוצר מרכזי ולא מסוכן של בעירה) שמתרחשת בד"כ כשלתנור הלא יעיל כבר קשה להתגבר על ההתנגדות והוא לא מצליח "לסחוב" מהארובה, הכיוון מתהפך והאוויר הקר יורד בארובה ודוחף תוצרי בעירה וCO בראשם פנימה אל חלל הבית.
d]עוד על הרעלת CO fridland ziv co[/po].pdf
מאתר פדיקר הדרכות רפואיות:
"הרעלת CO :
רקע:CO – גז שנוצר כתוצאה מבעירה דלת חמצן
ההמוגלובין – נשא של חמצן ו – 2 CO בדם.
ה - CO תופס את מקום החמצן בדם ומונע ממנו להקשר לתאי הדם האדומים,זיקתו להמוגלובין היא פי 200 מחמצן
סימנים:
- שינויים בצבע הפנים , כחלון / אודם מוגזם - ה – CO נקשר להמוגלובין ולא נותן לחמצן להגיע לתאים.
- קוצר נשימה
- ישנוניות ודיכוי הכרה עד לאובדן הכרה מלא – פגיעה בתאים בגלל חוסר בחמצן.
- חנק תאי, ברגע שרמת ה – CO עולה בצורה משמעותית, הוא נקשר בתוך התא ולא נותן לחמצן להפעיל את תהליך האנרגיה.
- נזק מוחי – תאי המח הם התאים הראשונים שנפגעים מהרעלת CO.
- נזק למערכות השונות בגוף.
- אוורור המקום והרחקה מגורם מסכן.
- נפגע חסר הכרה: פעולות החייאה עם חמצן בריכוז גבוה
- נפגע בהכרה: חמצן בריכוז גבוה
- פינוי דחוף.
- גז נוסף שקיים בשריפה – גז הציאניד. ציאניד בדר"כ נפלט כתוצאה משריפה של פלסטיק, הזיקה של הציאניד להמוגלובין בהשוואה ל – 2 O הוא פי 400."
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 14:17
- דף אישי: הדף האישי של תמרול_ה*
תנור עצים
הכוונה שלי שבמהלך התפעול השוטף של הקמין יש עשן משמעותי בבית. עשן שרואים, שמריחים.
מסתבר שעשן גורם לנמנום ושינה, ולא מעיר את הנמים מתרדמתם כפי שאפשר לשער.
ואם יש מצב של עשן רב, אפשר פשוט להיחנק ממנו. אכן רוצח שקט.
בכל מקרה חשוב להשאיר פתח איוורור לא רחוק מהקמין.
מסתבר שעשן גורם לנמנום ושינה, ולא מעיר את הנמים מתרדמתם כפי שאפשר לשער.
ואם יש מצב של עשן רב, אפשר פשוט להיחנק ממנו. אכן רוצח שקט.
בכל מקרה חשוב להשאיר פתח איוורור לא רחוק מהקמין.
-
תנור עצים
ומומלץ מאד לשים גלאי עשן - זה עולה כתשעים ש"ח, עם פס הדבקה, מדביקים במקומות שרוצים וזהו.
מצפצף חזק מאד עם זיהוי עשן. לכיבוי לוחצים על מתג בגלאי. רצוי לשים אחד לא רחוק מארון חשמל, מקום מועד להתלקחויות.
גם זה מציל חיים בדיוק מהטעם שפורט - גלאי עשן מאתר גורם שבמהותו אינו מעורר את הנמים מתרדמתם, להפך.
אנשי הכיבוי אמרו לנו, שלאחרונה גלאי העשן הצילו חיים בכמה מקרים שהם נתקלו בהם (לא בהקשר של קמין עצים).
מצפצף חזק מאד עם זיהוי עשן. לכיבוי לוחצים על מתג בגלאי. רצוי לשים אחד לא רחוק מארון חשמל, מקום מועד להתלקחויות.
גם זה מציל חיים בדיוק מהטעם שפורט - גלאי עשן מאתר גורם שבמהותו אינו מעורר את הנמים מתרדמתם, להפך.
אנשי הכיבוי אמרו לנו, שלאחרונה גלאי העשן הצילו חיים בכמה מקרים שהם נתקלו בהם (לא בהקשר של קמין עצים).
-
- הצטרפות: 22 ינואר 2005, 15:26
- דף אישי: הדף האישי של אזר_ניק*
תנור עצים
בחורף שעבר פינטזתי על אפיית פיתות ופיצות קראנצ'יות. ממש הרחתי את הניחוח שיעלה מהקמין הפתוח.
ביום מעונן וסתמי נשברתי, אחזתי מטר עיפרון ונייר מלא במרץ ואחרי שעה קלה התייצבתי עם תכנית למתקן מהפכני מול עיניו האדומות של המסגר.
(ארבע רגליים ורשת מברזל 10. 25 ס"מ רוחב, 25 גובה, 30 אורך-בערך)
אחרי שבוע אספתי את המתקן החדש שגילה סימני חלודה מתקדמים ומיהרתי להתפיח בצק ולהעלות אש בקמין.
דבריו של ב', שניווט את הסירה בלילה האפלולי אל מחוזות האנטיאס והדוראדו המשיכו להדהד בראשי.
מה קרה לך? פיתות אופים ב 400 מעלות במשך 2 דקות גג
למי שלא צפה בעונה הקודמת, ב' בכיר בחברה בינלאומית שמייצרת מכונות אפיה לפיתות ודייג אופטימי.
הלילה ירד, הבצק תפח פעמיים, הגזעים הפכו למרבד גחלים נוצץ וזוגות עיניים מורעבות הפצירו בי להזדרז, כבר 10 בלילה.
למרות שהמלאכיות בלחץ אני נצמד לפנטזיה ומפיק טקס אפיה אותנטי מקומי אסלי.
מוסיף שמן זית וזעתר טרי. בוזק סומק ומלח גס על הבצק הגמיש מניח בעדינות את העוד מעט פיתה אלוהית על המרית ומשם מגליץ' באלגנטיות למתקן המפכני, מושלם.
תוך שניות התפשט ריח ברור של שרוף ואפילו עשן.
הופ צ'לופ עם המרית, אין מה לעשות- לפח, זה אבוד. לומדים, לא נורא.
מכניס פיתה בפוטנציה שניה, מוותר על הטקס והאלגנט ומקבל שידור חוזר. בכלל לא התעסבנתי.
חיכיתי רגע שהגחלים יירגעו בזמן שגעיות חנוקות החלו לעלות מהשולחן.
כשהמלאכיות עברו ליללות צחוק נשברתי. הנחתי את הפיתה לעתיד על הרשת הלוהטת וכפי שאומרים האופים- כיוויתי לטוב.
אומר זאת כך יונית, ערב השקת המתקן המהפכני הסתיים בדלתות פתוחות לרווחה ופיתות קפואות שנשלפו מהפריזר.
ואני שואל:
ביום מעונן וסתמי נשברתי, אחזתי מטר עיפרון ונייר מלא במרץ ואחרי שעה קלה התייצבתי עם תכנית למתקן מהפכני מול עיניו האדומות של המסגר.
(ארבע רגליים ורשת מברזל 10. 25 ס"מ רוחב, 25 גובה, 30 אורך-בערך)
אחרי שבוע אספתי את המתקן החדש שגילה סימני חלודה מתקדמים ומיהרתי להתפיח בצק ולהעלות אש בקמין.
דבריו של ב', שניווט את הסירה בלילה האפלולי אל מחוזות האנטיאס והדוראדו המשיכו להדהד בראשי.
מה קרה לך? פיתות אופים ב 400 מעלות במשך 2 דקות גג
למי שלא צפה בעונה הקודמת, ב' בכיר בחברה בינלאומית שמייצרת מכונות אפיה לפיתות ודייג אופטימי.
הלילה ירד, הבצק תפח פעמיים, הגזעים הפכו למרבד גחלים נוצץ וזוגות עיניים מורעבות הפצירו בי להזדרז, כבר 10 בלילה.
למרות שהמלאכיות בלחץ אני נצמד לפנטזיה ומפיק טקס אפיה אותנטי מקומי אסלי.
מוסיף שמן זית וזעתר טרי. בוזק סומק ומלח גס על הבצק הגמיש מניח בעדינות את העוד מעט פיתה אלוהית על המרית ומשם מגליץ' באלגנטיות למתקן המפכני, מושלם.
תוך שניות התפשט ריח ברור של שרוף ואפילו עשן.
הופ צ'לופ עם המרית, אין מה לעשות- לפח, זה אבוד. לומדים, לא נורא.
מכניס פיתה בפוטנציה שניה, מוותר על הטקס והאלגנט ומקבל שידור חוזר. בכלל לא התעסבנתי.
- רוצים לשחק בקרקרים שרופים, איתי?
חיכיתי רגע שהגחלים יירגעו בזמן שגעיות חנוקות החלו לעלות מהשולחן.
כשהמלאכיות עברו ליללות צחוק נשברתי. הנחתי את הפיתה לעתיד על הרשת הלוהטת וכפי שאומרים האופים- כיוויתי לטוב.
אומר זאת כך יונית, ערב השקת המתקן המהפכני הסתיים בדלתות פתוחות לרווחה ופיתות קפואות שנשלפו מהפריזר.
ואני שואל:
- האם עלי לוותר על חלומי ולהסתפק בתפו"ח או בטטה מגולגלים בנייר כסף?
- מנגלתם אי פעם שיפודים בקמין?
- יש חיים אחרי הטופו?
תנור עצים
אכן, שאלות קשות.
הנחמה - לא רק אני ער עדיין.
צוויל
הנחמה - לא רק אני ער עדיין.
צוויל
תנור עצים
מתפעלת מהשפע הפיוטי שנוצר פה.
ביום אתם מסיקים תנורים ובלילה כותבים לאור העששית - קאמבק לאנשי עליה שניה!
(אפשר לעשות בקמין גם ערמונים) (אבל בדרך כלל הם נשרפים והכל נהפך לפחם)
תמרולה, מה שאני לוקחת ממה שכתבת: גלאי עשן . לביצוע בהקדם.
ביום אתם מסיקים תנורים ובלילה כותבים לאור העששית - קאמבק לאנשי עליה שניה!
תמרולה, מה שאני לוקחת ממה שכתבת: גלאי עשן . לביצוע בהקדם.
תנור עצים
"אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי הכל נהפך לפחם" (חנהל'ה אופה קטנה)
(-:
נסי לדחוף את הגחלים אחורה ולשים איזשהו חוצץ בין הערימה והערמונית - סליחה, הערמונים! - משו כמו שני שברי בלטה וכיוצ"ב, למנוע קרינה ישירה מהגחלים אל הערמונים. לנו זה עבד.
צוויל - לא פתר את לוז הבעיה - מי יוציא את הערמונים מהאש
"אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי הכל נהפך לפחם" (חנהל'ה אופה קטנה)
(-:
נסי לדחוף את הגחלים אחורה ולשים איזשהו חוצץ בין הערימה והערמונית - סליחה, הערמונים! - משו כמו שני שברי בלטה וכיוצ"ב, למנוע קרינה ישירה מהגחלים אל הערמונים. לנו זה עבד.
צוויל - לא פתר את לוז הבעיה - מי יוציא את הערמונים מהאש
תנור עצים
(חנהל'ה אופה קטנה)
ברור, נו (לא זכרתי איך מנקדים במקלדת פחם בצירה)
נסי לדחוף את הגחלים אחורה ו
נראה לך? אני בכלל לא עושה ערמונים בתנור. אם כבר אז רק בתנור אפיה. זה האיש והנערה שמתעקשים ומפחמים.
ברור, נו (לא זכרתי איך מנקדים במקלדת פחם בצירה)
נסי לדחוף את הגחלים אחורה ו
נראה לך? אני בכלל לא עושה ערמונים בתנור. אם כבר אז רק בתנור אפיה. זה האיש והנערה שמתעקשים ומפחמים.
-
תנור עצים
אנחנו שמים ערמונים על הקמין, זה יוצא מעולה.
אגב, לידיעתכם, אנשי הכבאות אמרו שקמין עצים זה מעולה (-:
אגב, לידיעתכם, אנשי הכבאות אמרו שקמין עצים זה מעולה (-:
תנור עצים
אנשי הכבאות אמרו שקמין עצים זה מעולה
מבחינת בטיחות אש?
מבחינת בטיחות אש?
תנור עצים
זה האיש והנערה שמתעקשים ומפחמים
אל תדכאי להם את היצירתיות. גם קלוד מונה התחיל עם סקיצות בערמונים מפוחמים, כך אומרים (החברים הדמיוניים שלי).
הוא היה סופר את הערמונים לפני ואחרי הקליה כדי לא לפספס אף ערמון. לכן התחילו לקרוא לו "מונה" בסביבות גיל 12, אם כי הוא העדיף שיקראו לו סתם "סופר", כך כמעט נהיה ממנו סופר סת"ם.
סתאאאאם. שם המשפחה המקורי שלו היה בוזגלו. תארו לכם שהיה מתפרסם עם השם הזה! לא היה מגיע לשום מקום. רק לחשוב - סופר בוזגלו... עם האליטה האשכנזית ששלטה באירופה בתקופתו היה מקסימום נהיה ממנו מאייר סקיצות בשכר נמוך במשרד פרסום סוג ב'. כל ערב היה בוטש עם המגרפת אפר ברמץ, מחפש את הערמונים המפוחמים וממלמל לעצמו, "אמן מפורסם הייתי יכול להיות, אמן גדול... איפה הערמון התשיעי לעזאזל?!".
צוויל - הולך לקחת את הכדורים הקטנים שעושים רגוע בראש
אל תדכאי להם את היצירתיות. גם קלוד מונה התחיל עם סקיצות בערמונים מפוחמים, כך אומרים (החברים הדמיוניים שלי).
הוא היה סופר את הערמונים לפני ואחרי הקליה כדי לא לפספס אף ערמון. לכן התחילו לקרוא לו "מונה" בסביבות גיל 12, אם כי הוא העדיף שיקראו לו סתם "סופר", כך כמעט נהיה ממנו סופר סת"ם.
סתאאאאם. שם המשפחה המקורי שלו היה בוזגלו. תארו לכם שהיה מתפרסם עם השם הזה! לא היה מגיע לשום מקום. רק לחשוב - סופר בוזגלו... עם האליטה האשכנזית ששלטה באירופה בתקופתו היה מקסימום נהיה ממנו מאייר סקיצות בשכר נמוך במשרד פרסום סוג ב'. כל ערב היה בוטש עם המגרפת אפר ברמץ, מחפש את הערמונים המפוחמים וממלמל לעצמו, "אמן מפורסם הייתי יכול להיות, אמן גדול... איפה הערמון התשיעי לעזאזל?!".
צוויל - הולך לקחת את הכדורים הקטנים שעושים רגוע בראש
-
- הצטרפות: 22 ינואר 2014, 18:30
תנור עצים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
שלום רב
קראתי את הפורום שלכם בהנאה רבה.
בעלי בנה תנור עצים מברזל 0.8 בגודל : גובה- 70 רוחב: 66 עומק: 46 וארובה בקוטר 17.
הבעיה: כשפותחים להוסיף עצים כל הבית מתמלא בעשן.
יש פתחים להכנסת אויר בחלק הקדמי התחתון של התנור וגם בפלטת הבסיס.
התנור נמצא בתוך גומחה בקיר כשהמרחק בינו לבין הקיר הוא כ- 10 ס"מ מכל צד.
לפי מה שקראתי יש פה מומחים גדולים- מה עושים?
גם אנחנו רוצים להתפנק, אחרי הכול הילדים כבר גדלו ועזבו את הבית.
ממתינים לרעיונותיכם.
תודה
שלום רב
קראתי את הפורום שלכם בהנאה רבה.
בעלי בנה תנור עצים מברזל 0.8 בגודל : גובה- 70 רוחב: 66 עומק: 46 וארובה בקוטר 17.
הבעיה: כשפותחים להוסיף עצים כל הבית מתמלא בעשן.
יש פתחים להכנסת אויר בחלק הקדמי התחתון של התנור וגם בפלטת הבסיס.
התנור נמצא בתוך גומחה בקיר כשהמרחק בינו לבין הקיר הוא כ- 10 ס"מ מכל צד.
לפי מה שקראתי יש פה מומחים גדולים- מה עושים?
גם אנחנו רוצים להתפנק, אחרי הכול הילדים כבר גדלו ועזבו את הבית.
ממתינים לרעיונותיכם.
תודה
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
תנור עצים
בל נשכח את מרסל דושן. קמיניסט ידוע שנולד בשם מרסל ביטון.
בשכונה קראו לו ביטון ובקיצור ביטון האינסטלטור.
ערב אחד בינואר 1907 ביטון המג'וייף החליט שנמאס לו להתרחק מחום הקמין לקור המקפיא באמבטיה, העביר מהדוד צינור נחושת ליפף סביב ארובת הקמין וחיבר אליו ראש דוש משומש.
שכניו התלוננו על הנזילה מהתקרה וקולו הצורם אבל ביטון היה מאושר ומאז ועד מותו התקלח רק לצד הקמין.
שלוליות הבוץ שנוצרו על רצפת הסלון ומחירי האופיום שירדו לשפל נוראי הביאו את ביטון לבהות במרקם המעניין ורק בזכות הדוש התחיל לצייר.
מאז- נעלם מהשכונה ותפס תחת. מרסל דושאן עלק.
אגב ניצול קולינרי של הקמין- מה, רק אני בקטע?
בל נשכח את מרסל דושן. קמיניסט ידוע שנולד בשם מרסל ביטון.
בשכונה קראו לו ביטון ובקיצור ביטון האינסטלטור.
ערב אחד בינואר 1907 ביטון המג'וייף החליט שנמאס לו להתרחק מחום הקמין לקור המקפיא באמבטיה, העביר מהדוד צינור נחושת ליפף סביב ארובת הקמין וחיבר אליו ראש דוש משומש.
שכניו התלוננו על הנזילה מהתקרה וקולו הצורם אבל ביטון היה מאושר ומאז ועד מותו התקלח רק לצד הקמין.
שלוליות הבוץ שנוצרו על רצפת הסלון ומחירי האופיום שירדו לשפל נוראי הביאו את ביטון לבהות במרקם המעניין ורק בזכות הדוש התחיל לצייר.
מאז- נעלם מהשכונה ותפס תחת. מרסל דושאן עלק.
אגב ניצול קולינרי של הקמין- מה, רק אני בקטע?
-
תנור עצים
מנשה ומלכה,
לפעמים פתיחת דלת מהירה מביאה לעשן.
עצתי פשוטה: נסו לפתוח את הדלת בזהירות ולאט מבלי "למשוך" את העשן לחדר.
אם הבעיה תפטר בעזרת ההסבר המנומק ממליץ להמשיך במומנטום ולמלא טופס לוטו.
לפעמים פתיחת דלת מהירה מביאה לעשן.
עצתי פשוטה: נסו לפתוח את הדלת בזהירות ולאט מבלי "למשוך" את העשן לחדר.
אם הבעיה תפטר בעזרת ההסבר המנומק ממליץ להמשיך במומנטום ולמלא טופס לוטו.
-
תנור עצים
מה, רק אני בקטע?
ניסינו כל מיני דברים, ליכלכנו את הלמעלה של הקמין בפרורי לחם וגבינות שרופות מהטוסטים, וסירים שגלשו, ודי עזבנו את זה.
אולי התנור שלנו לא מספק חום מפיק אחיד. לא יודעת. את הבית הוא מחמם מעולה, אבל החמין לעומת זה לא זז בזמנו כשהנחתי אותו על הקמין.
בפפנים ניסינו רק ערמונים, כאמור לא היה משהו. מתפ"א ובצלים של מדורה אפחד במשפחה לא מתלהב.
לסיכום: קונספט מגניב ביותר אבל הביצוע ככה.
(מצ'רה)
מה, רק אני בקטע?
ניסינו כל מיני דברים, ליכלכנו את הלמעלה של הקמין בפרורי לחם וגבינות שרופות מהטוסטים, וסירים שגלשו, ודי עזבנו את זה.
אולי התנור שלנו לא מספק חום מפיק אחיד. לא יודעת. את הבית הוא מחמם מעולה, אבל החמין לעומת זה לא זז בזמנו כשהנחתי אותו על הקמין.
בפפנים ניסינו רק ערמונים, כאמור לא היה משהו. מתפ"א ובצלים של מדורה אפחד במשפחה לא מתלהב.
לסיכום: קונספט מגניב ביותר אבל הביצוע ככה.
(מצ'רה)
-
- הצטרפות: 24 יולי 2013, 08:11
- דף אישי: הדף האישי של שלוש_סיבות_טובות*
תנור עצים
נכון לפעם האחרונה שניסיתי -קולינריה זה לא טרנדי בקרב קמינסטים מהאתר... אולי הכפיתליזם מרתיע אותם...
אני דווקא בעניין - מרוב תכניות אוכל. אפילו קלאפה נשמע טעים.
אני דווקא בעניין - מרוב תכניות אוכל. אפילו קלאפה נשמע טעים.
-
תנור עצים
_אנשי הכבאות אמרו שקמין עצים זה מעולה
מבחינת בטיחות אש?_
באופן כללי, מחר אוכל לשאול יותר. אם יש שאלות לכבאים אנא שאלו. מחר אפגוש אותם שוב...
מבחינת בטיחות אש?_
באופן כללי, מחר אוכל לשאול יותר. אם יש שאלות לכבאים אנא שאלו. מחר אפגוש אותם שוב...
-
תנור עצים
הי תמרול,
אם אפשר, שאל את בוב הכבאי על התלקחות ארובה. מקרים מהארץ.
הבטטות בנייר כסף דווקא יוצאות מעדן אמיתי. נימוחות ומתוקות יותר מהרגיל.
כף שמנת עם בצל ירוק מעל וחגיגה.
התפו"א מאכזב. בצל לא ניסינו.
מניח ערימה לצד הגחלים ובודק במזלג ארוך אם מוכן.
"עוד אמנגל על המתקן בקמין. אעלה תמונות ואשתף ריחות".
(מרתין לותר קינג סייז)
אם אפשר, שאל את בוב הכבאי על התלקחות ארובה. מקרים מהארץ.
הבטטות בנייר כסף דווקא יוצאות מעדן אמיתי. נימוחות ומתוקות יותר מהרגיל.
כף שמנת עם בצל ירוק מעל וחגיגה.
התפו"א מאכזב. בצל לא ניסינו.
מניח ערימה לצד הגחלים ובודק במזלג ארוך אם מוכן.
"עוד אמנגל על המתקן בקמין. אעלה תמונות ואשתף ריחות".
(מרתין לותר קינג סייז)
תנור עצים
תמרולה, אותי מענין איך מכבים שריפה שהתחילה מהקמין, לפני שקוראים למכבי אש? (יותר נכון לפני שהם מגיעים, מה אפשקר לעשות לבד חוץ מלצאת מהבית)
צוויל, ואללה היו לנו פעם כפפות תנור כאלה בדיוק! (מה זה קלאפה?)
צוויל, ואללה היו לנו פעם כפפות תנור כאלה בדיוק! (מה זה קלאפה?)
-
תנור עצים
הי מצ'רה, לא הספקתי לראות את השאלה...
לגבי שאלת אזרניק, הם לא נתקלו במקרה של שריפת הארובה. כן הזהירו מפני סתימת הארובה,
אמרו שמים בתוך הארובה זה מאד בעייתי וחשוב לשים כובע מתאים שיגן היטב מגשם.
אמרו לשים לב שלא יהיו קנים של ציפורים בארובה. כל זאת בהקשר של עשן שיוצא מהקמין בבית.
בנושא שריפה שהתחילה מהקמין, כאמור לא שאלתי...אצלנו בבית יש מטפה אבקה, אבל באמת לא שאלתי אם אפשר להשתמש בו לכיבוי שריפה שהתחילה מהקמין.
כללית, לא טוב להאכיל את האש בחמצן, כלומר, לא לפתוח דלתות חלונות וכדומה. ולסגור את כל פתחי האוורור של הקמין.
דבר שהפתיע אותי היה שיש מצבים של טמפרטורות מאד גבוהות שכיבוי במים גורם להתקלחות כי המים נפרדים מיד לחמצן ודו תחמוצת הפחמן והחמצן מאכיל את האש.
לא בטוחה שירדתי לסוף דעת הענין.
אבל חשוב לי להזכיר שכללית הם בהחלט נתנו את התחושה שאין בעיה עם קמינים.
לגבי שאלת אזרניק, הם לא נתקלו במקרה של שריפת הארובה. כן הזהירו מפני סתימת הארובה,
אמרו שמים בתוך הארובה זה מאד בעייתי וחשוב לשים כובע מתאים שיגן היטב מגשם.
אמרו לשים לב שלא יהיו קנים של ציפורים בארובה. כל זאת בהקשר של עשן שיוצא מהקמין בבית.
בנושא שריפה שהתחילה מהקמין, כאמור לא שאלתי...אצלנו בבית יש מטפה אבקה, אבל באמת לא שאלתי אם אפשר להשתמש בו לכיבוי שריפה שהתחילה מהקמין.
כללית, לא טוב להאכיל את האש בחמצן, כלומר, לא לפתוח דלתות חלונות וכדומה. ולסגור את כל פתחי האוורור של הקמין.
דבר שהפתיע אותי היה שיש מצבים של טמפרטורות מאד גבוהות שכיבוי במים גורם להתקלחות כי המים נפרדים מיד לחמצן ודו תחמוצת הפחמן והחמצן מאכיל את האש.
לא בטוחה שירדתי לסוף דעת הענין.
אבל חשוב לי להזכיר שכללית הם בהחלט נתנו את התחושה שאין בעיה עם קמינים.
-
- הצטרפות: 16 דצמבר 2013, 13:57
תנור עצים
בדיוק כפי שאפשר לעשות תפו"א בנייר אלומיניום אפשר גם בקלות רבה לעשות עוף שלם באותה הגרסה.
מניסיון חד פעמי דומני (ואולי פעמיים) בעבר, עם הקמין הקודם שלי, זה יוצא בסדר -
ז"א לא זוכר שהיה מיוחד בשום צורה לטובה או לרעה...
אז הקמין היה סיני והיום אירופאי... - יש הבדל... ? אצטרך לבדוק ולספר....
מניסיון חד פעמי דומני (ואולי פעמיים) בעבר, עם הקמין הקודם שלי, זה יוצא בסדר -
ז"א לא זוכר שהיה מיוחד בשום צורה לטובה או לרעה...
אז הקמין היה סיני והיום אירופאי... - יש הבדל... ? אצטרך לבדוק ולספר....
תנור עצים
שלום.לכולם.. יש לי תנור עצים שעובד מצויין רק הבעיה שכשיש מכות רוח חזקות.. ניכנס לנו עשן מהתנור. מה עושים:-?...
שלום.לכולם.. יש לי תנור עצים שעובד מצויין רק הבעיה שכשיש מכות רוח חזקות.. ניכנס לנו עשן מהתנור. מה עושים:-?...
-
- הצטרפות: 20 ינואר 2013, 20:06
תנור עצים
מיקיאטו
מה גובה הארובה שבולט על גג ביתך-, גג שטוח- רעפים , ואיזה כובע מורכב בקצה הארובה H או סיני - לפרמטרים אלו יש משמעות לארוע המתואר.
מה גובה הארובה שבולט על גג ביתך-, גג שטוח- רעפים , ואיזה כובע מורכב בקצה הארובה H או סיני - לפרמטרים אלו יש משמעות לארוע המתואר.
תנור עצים
אז הקמין היה סיני והיום אירופאי
תראה, פעם היית יכול לעשות ברווז בנוסח סצ'ואן, היום עדיף עוף מכובס (בסגנון פולני - הרבה אשמה בתוך הנייר כסף).
אני מכיר עוף מטפונה, עטוף בשכבות ניר כסף וקבור לשעתיים בבור אליו גורפים גחלים ואדמה, מה שמבטיח בעירה איטית (ו, כולם יחד, לא יעילה ) ועסיסיות נהדרת.
איך זה בתנור? אני לא התקדמתי מעבר לערמונים, בטטות וכד'.
צוויל
תראה, פעם היית יכול לעשות ברווז בנוסח סצ'ואן, היום עדיף עוף מכובס (בסגנון פולני - הרבה אשמה בתוך הנייר כסף).
אני מכיר עוף מטפונה, עטוף בשכבות ניר כסף וקבור לשעתיים בבור אליו גורפים גחלים ואדמה, מה שמבטיח בעירה איטית (ו, כולם יחד, לא יעילה ) ועסיסיות נהדרת.
איך זה בתנור? אני לא התקדמתי מעבר לערמונים, בטטות וכד'.
צוויל
תנור עצים
לכבוד החורף שחזר (ליום אחד בינתיים) פיניתי את הררי האפר מהתנור.
העברתי אותו לדלי ומשם לקומפוסטר. הוא נראה לי קצת חמים...
בעודי רוחצת כלים ובוהה מחלון המטבח שמתי לב שעולה קצת עשן מהקומפוסטר.
הלכתי לראות מה ענינים, ובינתיים גם זרקתי את הפח האורגני לקומפוסטר. שפכתי קצת מים על האפר וחזרתי למטבח.
תוך כמה דקות עלה באפי הריח הזה, של שריפת שאריות אורגניות, שמזכיר תמיד את שריפת העופות שאפי עוד זוכר לשמצה...
בקיצור, יצאתי וכיביתי את הגחלים שהתחבאו שם עם המון מים. נראה לי שיצרתי בקומפוסטר יציקה בסגנון מש' צוויליך, לדראון עולם.
כנראה שהיייתי צריכה לתת לתנור לכבות עד הסוף לפני שניקיתי אותו. P-: (מוסר השכל יותר אינטיליגנטי אין לי)
העברתי אותו לדלי ומשם לקומפוסטר. הוא נראה לי קצת חמים...
בעודי רוחצת כלים ובוהה מחלון המטבח שמתי לב שעולה קצת עשן מהקומפוסטר.
הלכתי לראות מה ענינים, ובינתיים גם זרקתי את הפח האורגני לקומפוסטר. שפכתי קצת מים על האפר וחזרתי למטבח.
תוך כמה דקות עלה באפי הריח הזה, של שריפת שאריות אורגניות, שמזכיר תמיד את שריפת העופות שאפי עוד זוכר לשמצה...
בקיצור, יצאתי וכיביתי את הגחלים שהתחבאו שם עם המון מים. נראה לי שיצרתי בקומפוסטר יציקה בסגנון מש' צוויליך, לדראון עולם.
כנראה שהיייתי צריכה לתת לתנור לכבות עד הסוף לפני שניקיתי אותו. P-: (מוסר השכל יותר אינטיליגנטי אין לי)
-
תנור עצים
לכבוד החורף שחזר (ליום אחד בינתיים) פיניתי את הררי האפר מהתנור.
אם לא הפעלת את התנור כמה ימים קודמים לניקוי, ככה לפחות הסקתי מכך שאמרת שהחורף חזר ליום אחד... ,
אז איך עדיין נשמרו גחלים...
סתם כי אני בפורום בארוחת צהריים ובא לי להציק...
אם לא הפעלת את התנור כמה ימים קודמים לניקוי, ככה לפחות הסקתי מכך שאמרת שהחורף חזר ליום אחד... ,
אז איך עדיין נשמרו גחלים...
סתם כי אני בפורום בארוחת צהריים ובא לי להציק...
תנור עצים
אין בעיה.
התנור דלק כל יום בזמן האחרון. בכל זאת ינואר.
לקראת הגשם והסגריר הצפויים - שהסתיימו בינתיים - ניקיתי בחגיגיות את האפר.
לקראת הגשם והסגריר הצפויים - שהסתיימו בינתיים - ניקיתי בחגיגיות את האפר.
תנור עצים
בזכות השלטים בחופים וחניוני קק"ל, "נא לא להשליך גחלים/אפר לפח",
הורדתי עם פותחן את החלק העליון של פח זיתים (עשוי פח), ניקבתי לו חורים לידית מחוט ברזל, עם צינור גינה מולבש עליו לנוחות הנשיאה, ולשם פיניתי את האפר מהקמין. הוא פשוט יושב שם עד שצריך אותו שוב, יעני שבועות, ואז הוא מרוקן לאן שבוחרים לרוקן.
כך נמנעים מהשאלה האם הגחלים כבר כבו.
ואפשר גם פשוט לרכוש דלי פח בזול
או למצוא דלי פח 18 ל' כמו שהיו עושים פעם, עדיין יש פה ושם. אולי משתלות... פחחים...
או לקבל deals]באגורה images[/po]/2007-09/30837.jpg ממישהו שנותן....
צוויל
הורדתי עם פותחן את החלק העליון של פח זיתים (עשוי פח), ניקבתי לו חורים לידית מחוט ברזל, עם צינור גינה מולבש עליו לנוחות הנשיאה, ולשם פיניתי את האפר מהקמין. הוא פשוט יושב שם עד שצריך אותו שוב, יעני שבועות, ואז הוא מרוקן לאן שבוחרים לרוקן.
כך נמנעים מהשאלה האם הגחלים כבר כבו.
ואפשר גם פשוט לרכוש דלי פח בזול
או למצוא דלי פח 18 ל' כמו שהיו עושים פעם, עדיין יש פה ושם. אולי משתלות... פחחים...
או לקבל deals]באגורה images[/po]/2007-09/30837.jpg ממישהו שנותן....
צוויל
-
תנור עצים
זה ינואר? הטמפ' אצלנו (השפלה הדרומית) נופלות מאוד מהר כשהשמש שוקעת ועדיין לא מצדיקות הדלקת קמין.
אם המגמה תימשך נעבור חורף עם קוב וחצי.
זה ינואר? הטמפ' אצלנו (השפלה הדרומית) נופלות מאוד מהר כשהשמש שוקעת ועדיין לא מצדיקות הדלקת קמין.
אם המגמה תימשך נעבור חורף עם קוב וחצי.
תנור עצים
שלום לכולם,
רציתי לשתף מהחוויות שלי בקניית עזרים נלווים לקמין.
ראשית, לפני שנה היה פה פרסום של מכשיר הדלקה בשם לופטלייטר.
מכיוון שאני חובב גאדג'טים קניתי אחד.
המכשיר הזה פנטסטי!!!
אני שם מספר איצטרובלים, 3-4 ענפי אורן קטנים שאספתי בחורשה בקיץ ועליהם את עצי ההסקה.
ההדלקה לוקחת חצי דקה.
להלן קישור לסרטון של הדלקה שלי (אני מתנצל על זה שהוא בתשעים מעלות אבל רואים היטב את העניין).
http://www.youtube.com/watch?v=n7Wt7LLd ... e=youtu.be
בנוסף היה פה לפני מספר שבועות פרסום לשואב אפר.
כאמור, אני חובב גאדג'טים אז קניתי גם את זה.
המכשיר הזה הוא בעצם דלי אטום שאליו מחברים שואב ביתי.
אני חייב להגיד שכאן דווקא יש אכזבה.
צריך שואב מאד, אבל מ א ד חזק, וגם אז לאחר מספר פעמים הפילטר מתחיל להסתם ואז השאיבה מאד חלשה ולא אפקטיבית.
בקיצור אני ממליץ על המדליק, עושה את עבודה למאד קלה וההדלקה מהירה ופשוטה לכל בני הבית, ואני לא ממליץ על השואב.
רציתי לשתף מהחוויות שלי בקניית עזרים נלווים לקמין.
ראשית, לפני שנה היה פה פרסום של מכשיר הדלקה בשם לופטלייטר.
מכיוון שאני חובב גאדג'טים קניתי אחד.
המכשיר הזה פנטסטי!!!
אני שם מספר איצטרובלים, 3-4 ענפי אורן קטנים שאספתי בחורשה בקיץ ועליהם את עצי ההסקה.
ההדלקה לוקחת חצי דקה.
להלן קישור לסרטון של הדלקה שלי (אני מתנצל על זה שהוא בתשעים מעלות אבל רואים היטב את העניין).
http://www.youtube.com/watch?v=n7Wt7LLd ... e=youtu.be
בנוסף היה פה לפני מספר שבועות פרסום לשואב אפר.
כאמור, אני חובב גאדג'טים אז קניתי גם את זה.
המכשיר הזה הוא בעצם דלי אטום שאליו מחברים שואב ביתי.
צריך שואב מאד, אבל מ א ד חזק, וגם אז לאחר מספר פעמים הפילטר מתחיל להסתם ואז השאיבה מאד חלשה ולא אפקטיבית.
בקיצור אני ממליץ על המדליק, עושה את עבודה למאד קלה וההדלקה מהירה ופשוטה לכל בני הבית, ואני לא ממליץ על השואב.
-
תנור עצים
לגבי עוצמת השואב - אני אישית עובד עם שואב אבק מרכזי (מנוע מרכזי), שאכן נראה לי שעוצמתו נחשבת לגבוהה, וכפי שאמרתי
קודם אני דווקא נהנה מאוד מהמוצר.
לגבי הפילטר - המדובר ברשת, אחרי כל שאיבה אני מפרק אותה ומנער אותה או אפילו לא טורח לפרק את הרשת אלא רק חובט
בה קלות והכול משתחרר... זה נחשב אצלי לפק"ל יחד עם ריקון הדלי, לוקח עוד חצי דקה, ובהחלט נחוץ....
לגבי עוצמת השואב - אני אישית עובד עם שואב אבק מרכזי (מנוע מרכזי), שאכן נראה לי שעוצמתו נחשבת לגבוהה, וכפי שאמרתי
קודם אני דווקא נהנה מאוד מהמוצר.
לגבי הפילטר - המדובר ברשת, אחרי כל שאיבה אני מפרק אותה ומנער אותה או אפילו לא טורח לפרק את הרשת אלא רק חובט
בה קלות והכול משתחרר... זה נחשב אצלי לפק"ל יחד עם ריקון הדלי, לוקח עוד חצי דקה, ובהחלט נחוץ....
-
תנור עצים
מה זה אומר שבעת הבעירה נשמעים לפעמים מהקמין קולות נפץ?
למיטב זכרוני זה תמיד די נקודתי ולא סדרה של מטענים...
למיטב זכרוני זה תמיד די נקודתי ולא סדרה של מטענים...
-
תנור עצים
הסקוורנה 455 - 55 סמ"ק בדרך, עוד שבוע אצלי! נקנה באיביי חדש, לאחר תוספת עלויות שילוח ומכס יוצא כמעט חצי מהמחירים כאן.
כמאמר אחד מנערי ההוסטל -" מחכה לו... בנרות..."
פן יקדים סתרשף לרשף.
כמאמר אחד מנערי ההוסטל -" מחכה לו... בנרות..."
פן יקדים סתרשף לרשף.
תנור עצים
מישו יכול לעזור לי בחומר על תנור לבנים?
יש לי חלום לבנות אחד כזה....
כרגע אין לי בית אבל אשמח לנסות לבנות לבד או עם משהו, להתמקצע וכו'
תודה מראש!
מישו יכול לעזור לי בחומר על תנור לבנים?
יש לי חלום לבנות אחד כזה....
כרגע אין לי בית אבל אשמח לנסות לבנות לבד או עם משהו, להתמקצע וכו'
תודה מראש!
תנור עצים
דורון ברשפ
איך ניגמר סיפור הרעשים בקמין שלך?
הקשבתי לסרטים וזה נשמע כמו משהו משוחרר.
יש לי בדיוק אותו קמין שעובד מצויין.
גם השרות של ברפמן אמור להיות מעולה.
איך ניגמר סיפור הרעשים בקמין שלך?
הקשבתי לסרטים וזה נשמע כמו משהו משוחרר.
יש לי בדיוק אותו קמין שעובד מצויין.
גם השרות של ברפמן אמור להיות מעולה.
-
- הצטרפות: 25 פברואר 2014, 14:54
תנור עצים
שלום לכולם צריך עזרה בנושא זכוכית לקמין שלי ,כמה אמורה לעלות במידה 20/30 ס"מ ומאיפה ניתן לקנות?
שלום לכולם צריך עזרה בנושא זכוכית לקמין שלי ,כמה אמורה לעלות במידה 20/30 ס"מ ומאיפה ניתן לקנות?
-
תנור עצים
לפני כמה שנים טובות נשברה אצלי הזכוכית בדלת הקמין (זה לא אני זו אשתי...).
להערכתי המידות שלה היו כפולות משלך.
לקחתי את דלת הקמין לזכוכית ראשון (ברחוב מקביל לשמוטקין ממערב, לא זוכר שם) והחליפו לי, למיטב זכרוני תמורת כ-300 שקל.
חשוב להדגיש בקניה שזו זכוכית לדלת קמין.
בהצלחה
להערכתי המידות שלה היו כפולות משלך.
לקחתי את דלת הקמין לזכוכית ראשון (ברחוב מקביל לשמוטקין ממערב, לא זוכר שם) והחליפו לי, למיטב זכרוני תמורת כ-300 שקל.
חשוב להדגיש בקניה שזו זכוכית לדלת קמין.
בהצלחה
-
תנור עצים
האם נסורת מנגריה עשויה להועיל לי בהצתת הקמין או להוות תחליף כלשהו לעצים "הרגילים"...?
תנור עצים
נסורת מנגריה
אפשר להכין מנסורת מדליקים לתנור, יש כל מיני סרטונים ביוטיוב בנושא.
תחליף לעצים? בלי להשקיע במיכון, קשה לי לראות מישהו מייצר בעצמו באופן יעיל.
הסקוורנה 455 - 55 סמ"ק בדרך, עוד שבוע אצלי!
צ'מע, שלוש סיבות טובות , לא קרה כבר הרבה זמן שהשעינו משתתף בדף, אבל אם לא תספר מה קורה עם המשור החדש - ורצוי עם תמונות, וסרט ביוטיוב זה משובח - אני מעלה אותך לוועדת קיזוזים כבר ביום ראשון.
צוויל
אפשר להכין מנסורת מדליקים לתנור, יש כל מיני סרטונים ביוטיוב בנושא.
תחליף לעצים? בלי להשקיע במיכון, קשה לי לראות מישהו מייצר בעצמו באופן יעיל.
הסקוורנה 455 - 55 סמ"ק בדרך, עוד שבוע אצלי!
צ'מע, שלוש סיבות טובות , לא קרה כבר הרבה זמן שהשעינו משתתף בדף, אבל אם לא תספר מה קורה עם המשור החדש - ורצוי עם תמונות, וסרט ביוטיוב זה משובח - אני מעלה אותך לוועדת קיזוזים כבר ביום ראשון.
צוויל
-
תנור עצים
צוויליך ומחמצני העץ!
מצטער, נשאבתי... מחד עולם מילולי לעילא ולעילא הכל כולל כלול וקולולו , מורה בתיכון נו....
מאידך נהמות מנוע, סיבובי שרשרת, קלאצ' וברזלים וחיה כתומה שנוגסת בעצים משל היו ביסקוויטי לעיסה של קמח אורז...
לא צילומים ולא נעליים בשלב זה,פשוט נעשיתי קבלן ניסורים וסילוקי גזעים בהתנדבות בסביבה ואפילו החייתי מאגר מדולדל של עץ יבש כך שיש עץ ואש בקמין
ויש צאצאון קטן שמביט בה מוקסם!
ולמעוניינים לרכוש מסור ברשת ובאמתחתם סבלנות לחכות לאניה -
יתרונות:
איך וכמה?
מצטער, נשאבתי... מחד עולם מילולי לעילא ולעילא הכל כולל כלול וקולולו , מורה בתיכון נו....
מאידך נהמות מנוע, סיבובי שרשרת, קלאצ' וברזלים וחיה כתומה שנוגסת בעצים משל היו ביסקוויטי לעיסה של קמח אורז...
לא צילומים ולא נעליים בשלב זה,פשוט נעשיתי קבלן ניסורים וסילוקי גזעים בהתנדבות בסביבה ואפילו החייתי מאגר מדולדל של עץ יבש כך שיש עץ ואש בקמין
ויש צאצאון קטן שמביט בה מוקסם!
ולמעוניינים לרכוש מסור ברשת ובאמתחתם סבלנות לחכות לאניה -
יתרונות:
- זול משמעותית כולל מיסוי ומשלוח
- אפשר לחקור לעומק עד רמת סרטונים על חלקי חילוף ולא לחוש אשמה כלפי מוכר או מן דהוא...
- אין "אבא ואמא" לכלי.. התקלקל? צריך להתאמץ כולל הרכבה.
- אין אחריות לחצי שנה, כך שאם התקלקל בחצי שנה הראשונה (נראה לי פחות סביר אם לא עושים שטויות) אין כיסוי לתיקון - וצריך להתאמץ
- יש עוקצים ברשת וצריך להיזהר
איך וכמה?
- זול יותר אמרתי? לי עלה 1900 ש"ח - זאפ בארץ מציג עלויות של בין3400 ל3700 ש"ח לדגם הזה (husqvarna 455 rancher)... הסכום שלי כלל משלוח ימי ומיסים.
- מוצאים מוכר טוב באיביי (יש להם דירוג וחוות דעת למכביר) לאו דווקא כזה ששולח לישראל
- אם הוא כזה שלא שולח לישראל משתמשים בחברת שילוח שמספקת כתובת בארה"ב ושולחת לארץ גם בשילוח ימי עם תשלום מיסים בנמל ומשלוח עד הבית
- אם הוא שולח לישראל צריך לשלם מכס בשחרור מהדואר
-
תנור עצים
איזו אש יפה
זה כיף גדול בימים האלה.
הברד הנוקש, הגשם הברקים הרעמים והאש.
טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה
זה כיף גדול בימים האלה.
הברד הנוקש, הגשם הברקים הרעמים והאש.
טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה
-
תנור עצים
אני שוקל לבנות תנור פיצה מלבנים בגינה.
נדלקתי על הרעיון לפני כחודש ומאז אני אוגר חומרים ושובר את הראש בתכנון תנור בטכנולוגיה אלטרנטיבית.
בניתי rocket stove מקופסאות שימורים שעבר מקצה שיפורים כדי לבחון את התיזה ובתכנון פגישות עם מומחי תרמודינמיקה מנאס"א.
על התנור מסורתי יש search]חומר ביוטיוב query[/po]=wood+pizza+oven
אממה, חלק מהדוגמאות המרשימות עלול להטעות בגלל גודל, עיצוב ושיטת בניה מפוקפקת.
בנוסף יש שלוש שיטות לגיטימיות ליצירת כיפה ושלושה שימושים שונים בלבנים ולהתאים שיטה לכישורי הבניה.
אני די מתלבט כי מדובר באנדרטה ששוקלת לפחות 700 ק"ג ומחוברת ליציקת בטון ומפני שאין בנמצא תכניות בניה שקיבלו המלצות גורפות.
כמו בתחומים אחרים מי שבאמת יודע לא משתף ומי שמתגאה לאו דווקא יודע.
בשלב זה צוויליך אמור לשלוף טיפ שיפיל אותי מהרצפה לכיסא.
נדלקתי על הרעיון לפני כחודש ומאז אני אוגר חומרים ושובר את הראש בתכנון תנור בטכנולוגיה אלטרנטיבית.
בניתי rocket stove מקופסאות שימורים שעבר מקצה שיפורים כדי לבחון את התיזה ובתכנון פגישות עם מומחי תרמודינמיקה מנאס"א.
על התנור מסורתי יש search]חומר ביוטיוב query[/po]=wood+pizza+oven
אממה, חלק מהדוגמאות המרשימות עלול להטעות בגלל גודל, עיצוב ושיטת בניה מפוקפקת.
בנוסף יש שלוש שיטות לגיטימיות ליצירת כיפה ושלושה שימושים שונים בלבנים ולהתאים שיטה לכישורי הבניה.
אני די מתלבט כי מדובר באנדרטה ששוקלת לפחות 700 ק"ג ומחוברת ליציקת בטון ומפני שאין בנמצא תכניות בניה שקיבלו המלצות גורפות.
כמו בתחומים אחרים מי שבאמת יודע לא משתף ומי שמתגאה לאו דווקא יודע.
בשלב זה צוויליך אמור לשלוף טיפ שיפיל אותי מהרצפה לכיסא.
תנור עצים
נו מה.
אני ממתין לשעת כושר.
צוויל - אורב באפילה
אני ממתין לשעת כושר.
צוויל - אורב באפילה
-
תנור עצים
אינספרציה לשעת כושר:
I Fell Into A Burning Ring Of Fire
I Went Down, Down, Down
And The Flames Went Higher
And It Burns, Burns, Burns
I Fell Into A Burning Ring Of Fire
I Went Down, Down, Down
And The Flames Went Higher
And It Burns, Burns, Burns
תנור עצים
מי שבאמת יודע לא משתף ומי שמתגאה לאו דווקא יודע.
כאילו, דה, ברור לך שתקעת אותי, כן? יעני אנא אני בא וכו'.
צוויל
כאילו, דה, ברור לך שתקעת אותי, כן? יעני אנא אני בא וכו'.
צוויל
-
תנור עצים
מה ענינים איתכם תגידו?
נראה לי הדף יכול לעבור לשנת קיץ.
ובגירסה הרשתית: קשקשת פילוסופית לא הכי קונקרטית.
מצ'רה
נראה לי הדף יכול לעבור לשנת קיץ.
ובגירסה הרשתית: קשקשת פילוסופית לא הכי קונקרטית.
מצ'רה
תנור עצים
נו, ברור כזה?
הקמין הוא פאראפרזה על המטאפורה לסובלימציה של המשהו... החיים וכזה...
צוויל (הארובה היא, ללא ספק, משהו פאלי)
הקמין הוא פאראפרזה על המטאפורה לסובלימציה של המשהו... החיים וכזה...
צוויל (הארובה היא, ללא ספק, משהו פאלי)
-
תנור עצים
פק פקא פקאן! ארבע קוב מחבר שהוריד כמה עצים, המשור החזיר עלות והחורף הבא מחכה במערומים של בולים יפים. חג שמח!
תנור עצים
פקאן - מצוין !!
וכמו שאנו תמיד אומרים - אני והחברים הדמיוניים בתלבושת בווארית מסורתית - משור שהחזיר את עצמו חותך ב130% יעילות!
ולא להפסיק לחתוך!!! "מספיק עץ" הינו ביטוי שהוכח כסתירה עצמית ע"י טובי המומחים לאוטו-סוגסטיה!!
להשחיז, רבותי, להשחיז.
צוויל - מזכיר לכולם שעץ "יבש" במאי נהיה עץ יבש באוקטובר
וכמו שאנו תמיד אומרים - אני והחברים הדמיוניים בתלבושת בווארית מסורתית - משור שהחזיר את עצמו חותך ב130% יעילות!
ולא להפסיק לחתוך!!! "מספיק עץ" הינו ביטוי שהוכח כסתירה עצמית ע"י טובי המומחים לאוטו-סוגסטיה!!
להשחיז, רבותי, להשחיז.
צוויל - מזכיר לכולם שעץ "יבש" במאי נהיה עץ יבש באוקטובר
-
תנור עצים
צוויל, איזה אוב טוב! האם לדעתך פקאן שנותק משורשיו בסוף מאי אכן יהיה מוכן להסקה בדצמבר? (בהנחה שנערם במקום מאוורר)
תנור עצים
טיפה'לה גבולי, חצי שנה מחיתוך לתנור זה קצר.
השאלה היא אורך בול וביקוע, לחות בסביבתך וסירקולצית אוויר... הרבה משתנים.
הייתי משתדל להתחיל עם עץ שאתה יודע שכבר יבש ונותן לו עוד קצת לשבת... כמה שאפשר.
צוויל
השאלה היא אורך בול וביקוע, לחות בסביבתך וסירקולצית אוויר... הרבה משתנים.
הייתי משתדל להתחיל עם עץ שאתה יודע שכבר יבש ונותן לו עוד קצת לשבת... כמה שאפשר.
צוויל
-
תנור עצים
מעוניין לקנות 3 קוב עצים + הובלה לראשון לציון.
אורך 30-35 ס"מ, קוטר 20 ס"מ פלוס/מינוס - מעורב...
עדיפות להדרים וזית. (אגב יש עדיפות למשהו?)
אשמח לקבל המלצות, מחירים וטלפונים...
תודה מראש
אורך 30-35 ס"מ, קוטר 20 ס"מ פלוס/מינוס - מעורב...
עדיפות להדרים וזית. (אגב יש עדיפות למשהו?)
אשמח לקבל המלצות, מחירים וטלפונים...
תודה מראש
-
- הצטרפות: 14 יולי 2014, 21:32
תנור עצים
זהו, קדחו בגג, סחבו את הקמין במדרגות, הרכיבו ארובה וכובע סיני ויש לנו קמין.
יש לנו בגינה גם ערמה מכובדת של בולי עץ וכל שנותר לעשות הוא להמתין לחורף וגם למצוא איזה מקום לעצים.
תגידו, איך אתם מגינים על העצים מהגשם? ברזנט? סככה? בתוך מחסן שנמצא בבית, רחמנא ליצלן? האם באמת תולעי עץ תוקפות את הרהיטים או שזו אגדה אורבנית?
זהו, קדחו בגג, סחבו את הקמין במדרגות, הרכיבו ארובה וכובע סיני ויש לנו קמין.
יש לנו בגינה גם ערמה מכובדת של בולי עץ וכל שנותר לעשות הוא להמתין לחורף וגם למצוא איזה מקום לעצים.
תגידו, איך אתם מגינים על העצים מהגשם? ברזנט? סככה? בתוך מחסן שנמצא בבית, רחמנא ליצלן? האם באמת תולעי עץ תוקפות את הרהיטים או שזו אגדה אורבנית?
-
תנור עצים
אצלי זה בחצר ולקראת עונת הגשמים אני שם על זה ברזנט.
לגבי שאלתך השנייה - למיטב ידיעתי זה ממש לא רצוי לאחסן עצים בבית בגלל החשש לתולעי עץ. אמנם לא ראיתי כאלו עד היום אך אם יהיו לך כאלו בעצים בסלון, זה עלול להיות מאוחר...
לגבי שאלתך השנייה - למיטב ידיעתי זה ממש לא רצוי לאחסן עצים בבית בגלל החשש לתולעי עץ. אמנם לא ראיתי כאלו עד היום אך אם יהיו לך כאלו בעצים בסלון, זה עלול להיות מאוחר...
-
תנור עצים
_בחוץ בניתי מחסן עץ בקיר הצפון מזרחי של הבית.
אורך 300 רוחב 80 גובה 200 - ס"מ
מעל ובצדדים יש סנטף
עובד לא רע בכלל...
עלות חומרים למחסן והובלה - כ 1000 ש"ח
השתמשתי בעץ לבן 5X10 (בדיעבד הייתי קונה ירוק, אבל הייתי ירוק)
מברגה ומסור גקסו - שעתיים עבודה בלי העוזרת
הגזעים על הקיר- מלכלך. בגלל שאין מיקום אחר עתידי לא אכפת לי כל כך.
בבית אני מאחסן רק את המנה היומית בגלל חשש מתולעי עץ
מתקן מטריות לעצים דקים וסוג של פח לבולים. יחד הם נראים קומו סט דה לה אלפים._
ניסיתי ברזנט והתייאשתי מחוקי מרפי. באיסוף השלולית תמיד תגיע לגרביים או לערימה היבשה מלמטה.
יכול להיות שנסחפתי, מדובר על סככה. (הגבהה מהאדמה וגג בלי קירות).
נ.ב.
מחפש עצים איכותיים למשרה מאתגרת.
לפי הסימנים עומד להיות חורף קשה במיוחד.
אורך 300 רוחב 80 גובה 200 - ס"מ
מעל ובצדדים יש סנטף
עובד לא רע בכלל...
עלות חומרים למחסן והובלה - כ 1000 ש"ח
השתמשתי בעץ לבן 5X10 (בדיעבד הייתי קונה ירוק, אבל הייתי ירוק)
מברגה ומסור גקסו - שעתיים עבודה בלי העוזרת
הגזעים על הקיר- מלכלך. בגלל שאין מיקום אחר עתידי לא אכפת לי כל כך.
בבית אני מאחסן רק את המנה היומית בגלל חשש מתולעי עץ
מתקן מטריות לעצים דקים וסוג של פח לבולים. יחד הם נראים קומו סט דה לה אלפים._
ניסיתי ברזנט והתייאשתי מחוקי מרפי. באיסוף השלולית תמיד תגיע לגרביים או לערימה היבשה מלמטה.
יכול להיות שנסחפתי, מדובר על סככה. (הגבהה מהאדמה וגג בלי קירות).
נ.ב.
מחפש עצים איכותיים למשרה מאתגרת.
לפי הסימנים עומד להיות חורף קשה במיוחד.
-
תנור עצים
וואו. כזה דבר לא ראיתי.
ספק עץ שממש מתחייב על מה שהוא מוכר.
אם הם יעמדו במילה, שווה.
רק שאלת היובש נותרת בעינה...
צוויל
ספק עץ שממש מתחייב על מה שהוא מוכר.
אם הם יעמדו במילה, שווה.
צוויל
תנור עצים
ל - בחור כארז?
אצלי מאוחסן על הגג (גג שטוח בגובה הכביש) ומכוסה בחורף בניילון שמשמש לכיסוי בלות של כותנה.
לגבי התולעים זו ממש לא אגדה. בעיקר כדאי להזהר מחורים קטנים מאד (בגודל של סיכה) וצפופים.רואים אותם הרבה פעמים על זיתים למשל. עצים כאלו רצוי לרסס לפני שימוש.
לי באופן אישי יש מחסן קטן מחוץ לבית שבו אני מאחסן כמות לחודש. בכל פעם שאני ממלא אותו אני מרסס וסוגר את הדלת לכמה שעות.
אם המזיקים האלו נכנסים לתוך הבית, קשה להפטר מהם, והנזק יכול להיות עצום, והוא כולל רהיטים, משקופים , פרקט וכו'. לא שווה את הסיכון.
ל - בחור כארז?
אצלי מאוחסן על הגג (גג שטוח בגובה הכביש) ומכוסה בחורף בניילון שמשמש לכיסוי בלות של כותנה.
לגבי התולעים זו ממש לא אגדה. בעיקר כדאי להזהר מחורים קטנים מאד (בגודל של סיכה) וצפופים.רואים אותם הרבה פעמים על זיתים למשל. עצים כאלו רצוי לרסס לפני שימוש.
לי באופן אישי יש מחסן קטן מחוץ לבית שבו אני מאחסן כמות לחודש. בכל פעם שאני ממלא אותו אני מרסס וסוגר את הדלת לכמה שעות.
אם המזיקים האלו נכנסים לתוך הבית, קשה להפטר מהם, והנזק יכול להיות עצום, והוא כולל רהיטים, משקופים , פרקט וכו'. לא שווה את הסיכון.
-
תנור עצים
הבחור טען שעץ יבש מדי (אאל"ט פחות מ 5%) מאבד מערכו הקלורי ונשרף מהר מדי.
הוא מבטיח שהעץ לא יעלה על 20% לחות. יש לי עוד משנה שעברה וזה פסדר.
המינוס הגדול שהם לא מסדרים לעומת הספק הקודם שבא עם צוות.
הבחור טען שעץ יבש מדי (אאל"ט פחות מ 5%) מאבד מערכו הקלורי ונשרף מהר מדי.
הוא מבטיח שהעץ לא יעלה על 20% לחות. יש לי עוד משנה שעברה וזה פסדר.
המינוס הגדול שהם לא מסדרים לעומת הספק הקודם שבא עם צוות.
-
תנור עצים
הלינק ל"גזם" לא עובד, הלו מי פה אחראי על האינטרנט?
תנור עצים
היי חברים
רציתי לשאול- יש ברשותי קמין יצוק במצב חדש שהופעל בעבר ע"י סולר.
האם ניתן לעשות לו הסבה לקמין עץ? ואם כן מהם הדגשים שאליהם צריך לשים לב בהסבה שכזאת?
והיה והצלחתי והוא עובד על עץ, ניתן לחפות קמין שכזה ע"י אבנים שייראה כמו קמין בנוי?
תודה, ניר
היי חברים
רציתי לשאול- יש ברשותי קמין יצוק במצב חדש שהופעל בעבר ע"י סולר.
האם ניתן לעשות לו הסבה לקמין עץ? ואם כן מהם הדגשים שאליהם צריך לשים לב בהסבה שכזאת?
והיה והצלחתי והוא עובד על עץ, ניתן לחפות קמין שכזה ע"י אבנים שייראה כמו קמין בנוי?
תודה, ניר
תנור עצים
הי ניר
כלל הברזל (Pהיצוק (-: ) הוא שמה שמהונדס לשריפת סולר ומה שלשריפת עץ לא יעבדו טוב כשיחליפו את הדלק.
זאת חיה אחרת.
יש כאלה שאמורים להיות גם וגם - מולטי-פיול - מניח שזה לא במקרה שלך.
תוכל לחשוב על להסב אותו אבל אלא אם אתה אומן ברזל ומוכן להשקיע בלהבין מה צריך ובלה-בלה-בלה, עזוב.
תוכל לחפות אותו באבניםת תיאורטית, אבל האבנים יחסמו את הקרנת החום אל חלל החדר ויעבור זמן עד שתתחיל להרגיש את החימום - זאת תהיה בעצם שכבת בידוד. הבעירה תהיה נהדרת כי הטמפ' שלה תעלה, אבל כך גם, מעבר לרמה מסוימת, קצב צריכת העץ וכמות החום שנעלם בארובה.
צוויל
כלל הברזל (Pהיצוק (-: ) הוא שמה שמהונדס לשריפת סולר ומה שלשריפת עץ לא יעבדו טוב כשיחליפו את הדלק.
זאת חיה אחרת.
יש כאלה שאמורים להיות גם וגם - מולטי-פיול - מניח שזה לא במקרה שלך.
תוכל לחשוב על להסב אותו אבל אלא אם אתה אומן ברזל ומוכן להשקיע בלהבין מה צריך ובלה-בלה-בלה, עזוב.
תוכל לחפות אותו באבניםת תיאורטית, אבל האבנים יחסמו את הקרנת החום אל חלל החדר ויעבור זמן עד שתתחיל להרגיש את החימום - זאת תהיה בעצם שכבת בידוד. הבעירה תהיה נהדרת כי הטמפ' שלה תעלה, אבל כך גם, מעבר לרמה מסוימת, קצב צריכת העץ וכמות החום שנעלם בארובה.
צוויל
תנור עצים
היי ותודה על המענה,
לפי מה שאני מבין, ריתוך תיבת ברזל/פלדה בתוך תא הבעירה תעשה את העבודה?
היי ותודה על המענה,
לפי מה שאני מבין, ריתוך תיבת ברזל/פלדה בתוך תא הבעירה תעשה את העבודה?
תנור עצים
דווקא עובד הלינק לגזם. אם לא אז הכתובת היא gezem.co.il.
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2014, 07:53
תנור עצים
שלום רב חברים.
אולי מישהו מכם מכיר במקרה, אבל ממש במקרה בעלים של קמין עצים מהסוג הזה ( Jotul F602 CB ) שהוא לא פעיל או לא עושה בו יותר שימוש או אין לו כוח ואנרגיות להתעסק איתו או שאישתו בוגדת בו או שהבן שלו אלכוהוליסט בקיצור אני צריך חלקים, היבואן כבר לא יבואן , היצרן לא רוצה לשלוח חלקים למדינה ללא יבואן (אנטישמים ) הייתי בשגרירות נורבגיה - מעניין להם את השמאלית. בקיצור , בצביקיפדיה , תחת ההגדרה נפל בין הכסאות ,תמצאו שם את התמונה שלי מורט את השערות (מבית השחי כי זה מה שנשאר ). זהו, אז אודה לכם אם תשתפו את הפוסט הזה בין החברים שלכם שיש להם צימרים רומנטים בהרים המושלגים של ארצנו הקטנטונת, כי רק משם נראה לי תבוא הישועה.
בשורות טובות.
צביקה גולדשטיין
שלום רב חברים.
אולי מישהו מכם מכיר במקרה, אבל ממש במקרה בעלים של קמין עצים מהסוג הזה ( Jotul F602 CB ) שהוא לא פעיל או לא עושה בו יותר שימוש או אין לו כוח ואנרגיות להתעסק איתו או שאישתו בוגדת בו או שהבן שלו אלכוהוליסט בקיצור אני צריך חלקים, היבואן כבר לא יבואן , היצרן לא רוצה לשלוח חלקים למדינה ללא יבואן (אנטישמים ) הייתי בשגרירות נורבגיה - מעניין להם את השמאלית. בקיצור , בצביקיפדיה , תחת ההגדרה נפל בין הכסאות ,תמצאו שם את התמונה שלי מורט את השערות (מבית השחי כי זה מה שנשאר ). זהו, אז אודה לכם אם תשתפו את הפוסט הזה בין החברים שלכם שיש להם צימרים רומנטים בהרים המושלגים של ארצנו הקטנטונת, כי רק משם נראה לי תבוא הישועה.
בשורות טובות.
צביקה גולדשטיין
-
תנור עצים
(-:
לשאלתך לצערי אין לי מושג, אבל הצחקת אותי מאד,
אז תודה לך.
לשאלתך לצערי אין לי מושג, אבל הצחקת אותי מאד,
אז תודה לך.
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2014, 07:53
תנור עצים
תודה לך
תודה לך
-
תנור עצים
העץ הגיע
התרנגול הזיע
העץ מבוקע לגודל נוח ומכיל בערך 15-19% גזרים נוחים להצתה, בערך בעובי זרוע של יתום סודאני. (ככה זה שמתעקשים לדעת תמיד את הכל הפרטים).
לפי המשקל ביד ובעין בלתי מזויינת העץ יבש קומושצריך. בטח לא מהחודשים האחרונים.
על העץ אבקה צהובה בכמות נכבדת. זה לא גז חרדל, כנראה טיפול נגד תולעי עץ אבל הכמות בלי עין הרע...
הנהג שלנו ג'נטלמן. הגיע בנאדם שהיה קשוב לדרישות הכוונה ונהג בזהירות.
הזמנתי משטחי "עץ כבד" אבל בפועל אני לא יודע איזה סוג קיבלתי וגם הם לא. אני מציין את הפרט כי חבר רכש אלון אמריקאי מבוקע במחיר דומה ללא הובלה.
אכן, עומד להיות חורף קשה. האינדיאנים אוספים עץ כמו משוגעים.
שכחתי לציין שהכמות קרובה לנפח המוצהר - 4 קוב ומדובר בתופעה נדירה.
מידות המחסן : אורך 300 רוחב 80 גובה 200 - ס"מ.
נו, פורנו של קמינסטים:
התרנגול הזיע
העץ מבוקע לגודל נוח ומכיל בערך 15-19% גזרים נוחים להצתה, בערך בעובי זרוע של יתום סודאני. (ככה זה שמתעקשים לדעת תמיד את הכל הפרטים).
לפי המשקל ביד ובעין בלתי מזויינת העץ יבש קומושצריך. בטח לא מהחודשים האחרונים.
על העץ אבקה צהובה בכמות נכבדת. זה לא גז חרדל, כנראה טיפול נגד תולעי עץ אבל הכמות בלי עין הרע...
הנהג שלנו ג'נטלמן. הגיע בנאדם שהיה קשוב לדרישות הכוונה ונהג בזהירות.
הזמנתי משטחי "עץ כבד" אבל בפועל אני לא יודע איזה סוג קיבלתי וגם הם לא. אני מציין את הפרט כי חבר רכש אלון אמריקאי מבוקע במחיר דומה ללא הובלה.
אכן, עומד להיות חורף קשה. האינדיאנים אוספים עץ כמו משוגעים.
שכחתי לציין שהכמות קרובה לנפח המוצהר - 4 קוב ומדובר בתופעה נדירה.
מידות המחסן : אורך 300 רוחב 80 גובה 200 - ס"מ.
נו, פורנו של קמינסטים:
-
תנור עצים
צביקה,
חברות ישראליות באמריקע יספקו כתובת לגויים ומבצעות משלוחים לארץ הקודש.
מזמינים את החלקים מהסוכן המקומי של הצפרדעים ואתה אמור להיות מסודר.
חברות ישראליות באמריקע יספקו כתובת לגויים ומבצעות משלוחים לארץ הקודש.
מזמינים את החלקים מהסוכן המקומי של הצפרדעים ואתה אמור להיות מסודר.
-
תנור עצים
רכשתי תנור עץ יד שניה מחפש מתקין לארובה במחיר שפוי. באזור עמק יזראל
רכשתי תנור עץ יד שניה מחפש מתקין לארובה במחיר שפוי. באזור עמק יזראל
-
תנור עצים
שנה טובה
יש לי חשד שבעצי הסקה שרכשתי, עצי הדר שמאוחסנים בחוץ, יש טרמיטים. אני שומע כרסומים.
אין לי מושג אם הם באו איתם או התפתחו אצלי.
השאלה האם זה בעייתי בהיבט כלשהו והאם כדאי שאזום משהו בעניין...?
תודה
יש לי חשד שבעצי הסקה שרכשתי, עצי הדר שמאוחסנים בחוץ, יש טרמיטים. אני שומע כרסומים.
אין לי מושג אם הם באו איתם או התפתחו אצלי.
השאלה האם זה בעייתי בהיבט כלשהו והאם כדאי שאזום משהו בעניין...?
תודה
תנור עצים
תרסס היטב עם תכשיר ביתי כלשהו ותסגור במחסן או בניילון למשך יום יומיים.
כל מה שיש שם ימות והבית יהיה בטוח.
כל מה שיש שם ימות והבית יהיה בטוח.
-
תנור עצים
שלום חברים,
העונה בפתח. עצים צברתי. עוד טוטו זה קורה.
אפילו כיסא נדנדנה יש (אשתי סיימה פרוייקט שיקום בן כמעט שנה)
אז מה אתם יכולים לספר על קזוארינה כחומר בערה?
ובצדדים?
וצוויליך?
התגעגעתי. וחזרתי שרוט מתמיד . זהו שיר אחרי מלחמה.
העונה בפתח. עצים צברתי. עוד טוטו זה קורה.
אפילו כיסא נדנדנה יש (אשתי סיימה פרוייקט שיקום בן כמעט שנה)
אז מה אתם יכולים לספר על קזוארינה כחומר בערה?
ובצדדים?
וצוויליך?
התגעגעתי. וחזרתי שרוט מתמיד . זהו שיר אחרי מלחמה.
-
תנור עצים
ל-א.ס. : זו כמות של כמה קוב... ובטח שאין גישה לכל הגזעים...
לא ברור לי איזה חומר ואיך לבצע...
אשמח להנחיות אם אפשר...
לא ברור לי איזה חומר ואיך לבצע...
אשמח להנחיות אם אפשר...
תנור עצים
הי שלוש!
שיחקת אותה, קזוארינה סבבה.
כעמלה צנועה על המידע אתה מוזמן להשאיר בפתח ביתי חצי מהכמות, מסודר יפה לאורך הקיר הדרומי
(טוב, אצלי כל הקירות דרומיים, חה-חה-חה!)
ושוב, אנא, זרוק פה תמונה קטנה של העצים. נשארו לי רק gifים של איש מבוגר עם לומבגו שובר משטחים ישנים עם פטיש. בחייך.
לוחש:
אם יש לך אפשרות, סדר את העצים על משטחים בשמש, תאלתר מעין חממה עם ניילון שמכסה על העצים ותקווה שגם הטרמיטים קראו על זה.
צוויל
שיחקת אותה, קזוארינה סבבה.
כעמלה צנועה על המידע אתה מוזמן להשאיר בפתח ביתי חצי מהכמות, מסודר יפה לאורך הקיר הדרומי
(טוב, אצלי כל הקירות דרומיים, חה-חה-חה!)
ושוב, אנא, זרוק פה תמונה קטנה של העצים. נשארו לי רק gifים של איש מבוגר עם לומבגו שובר משטחים ישנים עם פטיש. בחייך.
לוחש:
אם יש לך אפשרות, סדר את העצים על משטחים בשמש, תאלתר מעין חממה עם ניילון שמכסה על העצים ותקווה שגם הטרמיטים קראו על זה.
צוויל
-
תנור עצים
לגבי חשד לטרמיטים:
אם אתה שומע כירסומים זה כמעט בטוח לא טרמיטים (יותר סביר שאלה תולעי עץ),
הם שקטים...
תחפש מין שבילי בוץ בולטים על העצים- זה סימן לטרמיטים.
אם בכל זאת מדובר בטרמיטים, חומר נגד נמלים לא בטוח יעזור, כי אולי יש להם קן בסביבה.
כדאי להתייעץ עם מדביר שמומחה בטרמיטים כדי לזהות באיזה מזיק מדובר
ואז להתאים את סוג ההדברה.
בכל מקרה- כדאי להרחיק את העצים מהבית ולא להניח ישר על האדמה, הטרמיטים בדרך כלל מגיעים ממנה.
אם אתה שומע כירסומים זה כמעט בטוח לא טרמיטים (יותר סביר שאלה תולעי עץ),
הם שקטים...
תחפש מין שבילי בוץ בולטים על העצים- זה סימן לטרמיטים.
אם בכל זאת מדובר בטרמיטים, חומר נגד נמלים לא בטוח יעזור, כי אולי יש להם קן בסביבה.
כדאי להתייעץ עם מדביר שמומחה בטרמיטים כדי לזהות באיזה מזיק מדובר
ואז להתאים את סוג ההדברה.
בכל מקרה- כדאי להרחיק את העצים מהבית ולא להניח ישר על האדמה, הטרמיטים בדרך כלל מגיעים ממנה.
-
תנור עצים
הקזוארינה באה אחרי שכבר הכנתי מספיק עץ לחורף. אז היא תחכה שנה, מתחת לגרם מדרגות בחוץ.
שואל את עצמי ואת כל מי שיכול לומר על עצמו במידה מסויימת "אני קמינאי" (בפרסית כמובן, עם שמיכת זמש בבית חולים)
האם גזעים שהבפנים שלהם בגווני אדום הם טובים יותר?
סליחה על הפשטנות. לפעמים זה טוב.
עצירת בטיחות, להתראות.
שואל את עצמי ואת כל מי שיכול לומר על עצמו במידה מסויימת "אני קמינאי" (בפרסית כמובן, עם שמיכת זמש בבית חולים)
האם גזעים שהבפנים שלהם בגווני אדום הם טובים יותר?
סליחה על הפשטנות. לפעמים זה טוב.
עצירת בטיחות, להתראות.
תנור עצים
גזעים שהבפנים שלהם בגווני אדום
ספציפית לקזוארינות או בכלל?
זית, הדרים, אלון (לא כולם) ועוד, אינם אדומים אבל עץ הסקה א- א.
צוויל - קיבל פעם מכה בראש ונהיה איוור צבאים. לא הצליח לאיית ולא לראות צבאים. היה הולך, התנגש פעם בצבי של הדואר ישראל בכניסה לסופר.
ספציפית לקזוארינות או בכלל?
זית, הדרים, אלון (לא כולם) ועוד, אינם אדומים אבל עץ הסקה א- א.
צוויל - קיבל פעם מכה בראש ונהיה איוור צבאים. לא הצליח לאיית ולא לראות צבאים. היה הולך, התנגש פעם בצבי של הדואר ישראל בכניסה לסופר.
-
תנור עצים
באבחת צוויל הלכה ההנחה (אנחת חבר..)
לפיה הצבע של הקמינזם הוא אדום...
ובכל זאת יש משהו בקמינזם שמכבד זיקה בין עבודה לעונג
שמאמין שהשליטה באמצעי הייצור יכולה לרדת אל חובבי מדורות
לילה טוב ושבת שלום לכל חברי הפורום, איפה אתה א.ר? בצפון? הכל פקקים לא?!
לפיה הצבע של הקמינזם הוא אדום...
ובכל זאת יש משהו בקמינזם שמכבד זיקה בין עבודה לעונג
שמאמין שהשליטה באמצעי הייצור יכולה לרדת אל חובבי מדורות
לילה טוב ושבת שלום לכל חברי הפורום, איפה אתה א.ר? בצפון? הכל פקקים לא?!
תנור עצים
חולק מידע שימושי - לא ממש תנור אלא הסבה של מדורה לתנור. מאגף השטח...
חוסך בעץ
עמיד ברוח
לא ניראה למרחוק
מועלם בשניות
והיום בהנחה!!!!! (סתאאאם) (תשלמו מחיר מלא, לא יעזור "אבנר שלח אותי עשיתי מילואים עם אבא ש'ך")
קוראים לזה מדורת דקוטה (יעני כי השיטה מיוחסת לשבט האינדיאני מחסידי הרב דקוטה).
הבעירה יעילה (יחסית למדורה פושטית) כיוון שאינה חשופה לאוויר הפתוח - החום אינו מתפזר לכל הכוונים אלא הדרך היחידה שלו הינה מעלה אל תחתית הסיר/קומקום/מחבת.
קירות הבור הם אדמה, מבודד לא רע, אשר לאחר התחממות ראשונית מחזיקים חום ומאפשרים בעירה חמה - בנוכחות חמצן מהאוויר הטרי הנשאב מבור האוורור.
השיטה הודגמה בטיול ביה"ס האחרון, שלישי-רביעי האחרונים, והיה מגניב לגמרי לראות את התגובות המסוקרנות של הילדים (והוריהם...).
מקווה שתחשבו עלי במחנה הבא, ליד המדורה האינדיאנית שלכם.
צוויל - אח"כ האינדיאנים קירקפו מישהו וגם לזה - היתה להם שיטה. אלא מה.
חוסך בעץ
עמיד ברוח
לא ניראה למרחוק
מועלם בשניות
והיום בהנחה!!!!! (סתאאאם) (תשלמו מחיר מלא, לא יעזור "אבנר שלח אותי עשיתי מילואים עם אבא ש'ך")
קוראים לזה מדורת דקוטה (יעני כי השיטה מיוחסת לשבט האינדיאני מחסידי הרב דקוטה).
הבעירה יעילה (יחסית למדורה פושטית) כיוון שאינה חשופה לאוויר הפתוח - החום אינו מתפזר לכל הכוונים אלא הדרך היחידה שלו הינה מעלה אל תחתית הסיר/קומקום/מחבת.
קירות הבור הם אדמה, מבודד לא רע, אשר לאחר התחממות ראשונית מחזיקים חום ומאפשרים בעירה חמה - בנוכחות חמצן מהאוויר הטרי הנשאב מבור האוורור.
השיטה הודגמה בטיול ביה"ס האחרון, שלישי-רביעי האחרונים, והיה מגניב לגמרי לראות את התגובות המסוקרנות של הילדים (והוריהם...).
מקווה שתחשבו עלי במחנה הבא, ליד המדורה האינדיאנית שלכם.
צוויל - אח"כ האינדיאנים קירקפו מישהו וגם לזה - היתה להם שיטה. אלא מה.
-
תנור עצים
תודה פלוני אלמונית
דיברתי עם מדביר ואכן גם הוא אמר שטרמיטים "שקטים" ותולעי עץ "קולניים", ומאחר שגם לא ראיתי שבילים על העץ ו/או בדרך לעץ,
וגם העצים מונחים במעין ארון מדפים פתוח שמוצב על הרצפה ואינו בא במגע עם האדמה, אני מניח שאלו אכן תולעים...
השאלה איך מדבירים כמות כזאת גדולה... מתלבט מה ואיך לעשות עם העץ... ?!?!
דיברתי עם מדביר ואכן גם הוא אמר שטרמיטים "שקטים" ותולעי עץ "קולניים", ומאחר שגם לא ראיתי שבילים על העץ ו/או בדרך לעץ,
וגם העצים מונחים במעין ארון מדפים פתוח שמוצב על הרצפה ואינו בא במגע עם האדמה, אני מניח שאלו אכן תולעים...
השאלה איך מדבירים כמות כזאת גדולה... מתלבט מה ואיך לעשות עם העץ... ?!?!
תנור עצים
שלום לכל המומחים.
אנחנו עומדים להתקין קמין עצים והארובה עוברת בקומה השנייה בפינה של חדר הארונות. במה כדאי לתחום את הארובה כדי שלא יקרה אסון חלילה.. בבלוקים או בפטנט מהיר ויעיל אחר? מה כדאי ומומלץ?
שלום לכל המומחים.
אנחנו עומדים להתקין קמין עצים והארובה עוברת בקומה השנייה בפינה של חדר הארונות. במה כדאי לתחום את הארובה כדי שלא יקרה אסון חלילה.. בבלוקים או בפטנט מהיר ויעיל אחר? מה כדאי ומומלץ?
-
תנור עצים
ליאת, כדי לתת עצה צריך תמונה יותר ברורה... וגם אז הכל בעירבון מוגבל כי אני לא באמת מומחה לכלום...
האם הארובה עוברת בתוך ארון? אם לאו כמה רחוקה היא מדפנות של ארונות?
אצלי בבית מרחק הבטיחות של הקמין עצמו מגלריית עץ משקופית הוא קצת יותר מ60 ס"מ וזה 10 ס"מ יותר ממה שאני קיבלתי כעצה.
פטנטים אופציונליים יכולים להיות גבס חסין אש, יריעת בד אזבסט, לבני שמוט ובשום אופן לא קצף.
מקווה שנותן כיוון.
אגריפס אולי לא.
האם הארובה עוברת בתוך ארון? אם לאו כמה רחוקה היא מדפנות של ארונות?
אצלי בבית מרחק הבטיחות של הקמין עצמו מגלריית עץ משקופית הוא קצת יותר מ60 ס"מ וזה 10 ס"מ יותר ממה שאני קיבלתי כעצה.
פטנטים אופציונליים יכולים להיות גבס חסין אש, יריעת בד אזבסט, לבני שמוט ובשום אופן לא קצף.
מקווה שנותן כיוון.
אגריפס אולי לא.
-
תנור עצים
ליאת,
אם חדר הארונות גדול מספיק אפשר לנצל את הפינה כך שלצד הארובה יותקן קולב עליו יתלו בגדים ומגבות לייבוש. שימושי מאוד.
רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה - אצלי בבית כך עשיתי (אם כי אצלי זה בפינת המסדרון), תוך כדי שאני לטעמי שומר
על מרחקי בטיחות, ולהערכתי אין סכנה. כמובן שמה שתבחרי לבצע אצלך מן הסתם לפי שיקול דעתך ובאחריותך.
הייתי שמח להעלות לכאן תמונה, אבל זה כ"כ מייגע...
כמו כן, אם בלאו הכי מתקין "הבידוד" (ההפרדה) אינו מתקין הארובה, אפשר לדחות מעט את הביצוע, ואז לבחון תוך כדי שימוש מה בדיוק ראוי ונחוץ...
אם חדר הארונות גדול מספיק אפשר לנצל את הפינה כך שלצד הארובה יותקן קולב עליו יתלו בגדים ומגבות לייבוש. שימושי מאוד.
רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם נמלה - אצלי בבית כך עשיתי (אם כי אצלי זה בפינת המסדרון), תוך כדי שאני לטעמי שומר
על מרחקי בטיחות, ולהערכתי אין סכנה. כמובן שמה שתבחרי לבצע אצלך מן הסתם לפי שיקול דעתך ובאחריותך.
הייתי שמח להעלות לכאן תמונה, אבל זה כ"כ מייגע...
כמו כן, אם בלאו הכי מתקין "הבידוד" (ההפרדה) אינו מתקין הארובה, אפשר לדחות מעט את הביצוע, ואז לבחון תוך כדי שימוש מה בדיוק ראוי ונחוץ...
תנור עצים
תודה על מהירות התגובה. מדובר בחדרון קטן בו יש מדפים ממתכת עליהם מונחים בגדים ועוד שני מוטות מתכת התלויים מקצה לקצה ועליהם תלויים בגדים על קולבים. בפינת הקיר הזה צפויה להיות הארובה ולכן אין לי יותר מידי space ואני מעדיפה לתחום את הפינה עם הארובה ולבנות שם מעין "קיר".. מה דעתך?
תודה על מהירות התגובה. מדובר בחדרון קטן בו יש מדפים ממתכת עליהם מונחים בגדים ועוד שני מוטות מתכת התלויים מקצה לקצה ועליהם תלויים בגדים על קולבים. בפינת הקיר הזה צפויה להיות הארובה ולכן אין לי יותר מידי space ואני מעדיפה לתחום את הפינה עם הארובה ולבנות שם מעין "קיר".. מה דעתך?
-
תנור עצים
ראשית שאלי את המתקין, ועוד מתקין בשביל SECND OPINION, וגם גוגל יודע דבר או שניים...
מעבר לכך אפשר לעטוף את הארובה בשמיכה קרמית לדוג' ו/או לבנות מסביב לארובה קיר , לדוג' מגבס חסין אש,
או רחמנא ליצלן מכל מיני אבני אקרשטיין עודפות (ריצוף מדרכה 10/20) שמתגלגלות להן מיותרות ומחפשות בית חם.
(אני לא מעודד לגנוב אבל יש עודפים מיותמים שאיסופם רק תורם לאיכות הסביבה...).
מעבר לכך אפשר לעטוף את הארובה בשמיכה קרמית לדוג' ו/או לבנות מסביב לארובה קיר , לדוג' מגבס חסין אש,
או רחמנא ליצלן מכל מיני אבני אקרשטיין עודפות (ריצוף מדרכה 10/20) שמתגלגלות להן מיותרות ומחפשות בית חם.
(אני לא מעודד לגנוב אבל יש עודפים מיותמים שאיסופם רק תורם לאיכות הסביבה...).