כאן רוב הבנים לא נימולים אבל יש מיעוט גדול שכן. אל תשאלי אותי למה...
ואף אחד לא יודע שום דבר על אף אחד אחר, זה כל כך נון-אישיו. ואני מדברת אתך על גן שבו השירותים הם פתוחים וכמה ילדים יכולים לעשות פיפי ביחד, והנושא של "לי יש כזה ולהוא יש אחר" פשוט לא עלה. ילדים לא ממש שמים לב לזה, או שהם מקבלים את זה כעובדה.
חכי.
ההחלטה שלי לא למול התקבלה בישראל, לפני שהייתי בהריון.
ובישראל, תאמיני לי שחרשתי את פורום "מוותרים על ברית מילה" בתפוז מכל הצדדים, ושרצתי שם לפחות שנתיים, והוא היה מאוד פעיל אז, ואני יודעת בוודאות מה קורה:
- העניין של הצקות ולחץ חברתי, מה שנקרא שם "השד החברתי" בנוגע לפין ולעורלה פשוט לא קיים.
אמרה אחת המשתתפות הוותיקות בפורום: "אני כבר 14 שנה מחפשת את השד החברתי, ועוד לא מצאתי. כשאפגוש אותו, אדווח".
לא דיווחה.
כן היו סיפורים על בנים שלמים שגילו שחבריהם לא נימולים, ביררו את העניין עם הוריהם, והזדעזעו עד עמקי נשמתם ממה שההורים עשו להם.
והמון סיפורים בסגנון "לא ידעתי, לא שמעתי" וסיפורי נון-אישיו.
אצלנו בבית, בעלי נימול, כמובן והבן שלי ראה אותו עירום לא פעם ולא פעמיים, ואף פעם לא העיר דבר בנושא. פעם יצא לנו לדבר על עורלות (היה קטע משעשע בשירותי בית הספר כשהוא ניסה להפשיל את העורלה שלו כמו שחבר שלו הראה לו, והתברר לו שהיא עדיין לא נפרדה), אז ניצלתי את ההזדמנות לדבר על עורלות וברית, וציינתי שהרבה יהודים וישראלים נוהגים לעשות את זה, אבל אנחנו לא. הילד שאל מיד כמה אחוזים מהילדים היהודים/ישראליים לא נימולים (ראש של מתימטיקאי יש לו), אמרתי שאני לא יודעת בדיוק, אבל חברו אורי גם הוא לא נימול. הוא שמח מאוד ובזה ירד העניין מסדר היום.
ללמדך, שאם יש בסביבה עוד נימול אחד מוכר, מבחינה רגשית אתם כבר "רוב".
גם אמרתי לו שאבא שלו נימול, אז הוא אמר "אה, באמת שמתי לב שהפין-פין שלו שונה משלי, אבל חשבתי שזה בגלל שהוא מבוגר".
ובזה נגמר הסיפור.
אני מציעה לך בחום גדול להיכנס לפורום ברית מילה שבקישור, ולחרוש אותו, ו/או ללכת למקומות כאלה בפייסבוק ולראות מה קורה בפועל. לחתוך ילד בגלל "לחץ חברתי" שהוא מיתוס בלתי קיים ושאין לו שום בסיס במציאות, בעיני זה לגמרי עוול.
(אני לעולם לא אתווכח עם מישהו שמל את הילד מסיבות דתיות. מבחינתי "כך אלוהים אמר" זה טיעון תקף. אבל כל שאר ה"סיבות" שחילוניים דבקים בהן הן כאלה חרטא-קישקשתא, שזה פשוט פתאטי. הן לא עומדות במבחן המציאות)