גידול עיזים
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2009, 16:37
גידול עיזים
רונן- יש לך הערכה למה הגדיים מההתחלה לא נגשו לעטין אחד? האם יתכן שהייתה בעיה מוקדמת? קניתי אותה (ועוד נוספות) יחד עם הגדייה שלה שינקה עד גיל 11 חודש (בנוסף למרעה ותערובת) והפסיקה רק כשנכנסה להריון באותו זמן שאמה נכנסה להריון. ולאחר מכן רוקנתי פעם אחת את העטינים היות ולא היו גדושים.
גידול עיזים
שבועה טוב .
יתכן שהייתה בעיה שנוצרה תוך כדי .
הגדיים ידעים איפה יש יותר חלב טוב .הצד הלא טוב כדי שלא יגעו בו מפריש טעם לא טוב וצורב
לכן הגדיים לא ניגשים לאותו צד ובזמן שלא נוגעים בו הוא מחלים . זה קורה אצל עיזים גודש אבל זה חולף .
אצלכם הי לא הספיקה וניפטרה . חבל שימר ו על הגדיים. בניי כמה הם .
יתכן שהייתה בעיה שנוצרה תוך כדי .
הגדיים ידעים איפה יש יותר חלב טוב .הצד הלא טוב כדי שלא יגעו בו מפריש טעם לא טוב וצורב
לכן הגדיים לא ניגשים לאותו צד ובזמן שלא נוגעים בו הוא מחלים . זה קורה אצל עיזים גודש אבל זה חולף .
אצלכם הי לא הספיקה וניפטרה . חבל שימר ו על הגדיים. בניי כמה הם .
גידול עיזים
כמה עיזיםפ יש לך??? וכמה אתה מאכיל תערובת?? ):
וכמה שעות מרא??
וכמה שעות מרא??
גידול עיזים
י
ש לי עדר קטן כל היום הוא במירעה אוכלים ירק טרי . תערובת פעם בבוקר ופעם בערב
ש לי עדר קטן כל היום הוא במירעה אוכלים ירק טרי . תערובת פעם בבוקר ופעם בערב
-
- הצטרפות: 29 מרץ 2009, 14:36
גידול עיזים
עזרה דחוף! לאחד הגדיים יש חום 40.8 כמעט ולא יונק. לא ראיתי שלשול או סימן כל שהוא מלבד זה שרובץ רוב הזמן. מה לעשות? במקביל מנסה לאתר את הוטרינר שקשה מאוד להשיג אותו.
תודה רונן! כן את הגדיים ניסיתי להרגיל ליניקה מבקבוק ונתתי תחליף. אבל לא הסתגלו ואחד סבל מבעיית מעיים התנפח וגם טיפול וטרינר לא הציל אותו... ואת השנייה אני מאכילה 2-3 פעמים ביום מעז אחרת (קושרת ומחזיקה בזמן שהקטנה יונקת) הגדיים בני כמעט חודש.
תודה רונן! כן את הגדיים ניסיתי להרגיל ליניקה מבקבוק ונתתי תחליף. אבל לא הסתגלו ואחד סבל מבעיית מעיים התנפח וגם טיפול וטרינר לא הציל אותו... ואת השנייה אני מאכילה 2-3 פעמים ביום מעז אחרת (קושרת ומחזיקה בזמן שהקטנה יונקת) הגדיים בני כמעט חודש.
גידול עיזים
מישהוא יכול להגיד לי מה הכמיות שהוא נותן תערובת !!
-
גידול עיזים
בממוצע 1 ק"ג תערובת לעז בוגרת. ומרעה 4 שעות לפחות.
גידול עיזים
- 8 חום לא טוב לצלצל לוטרינר מהר.אם הוא לא זמין לנסות וטרינר אחר אזה אזור אתם גרים.
יניקה מבקבוק בהתחלה קצת קשה להם ברגע שהם רגילים זו חוויה .
יש כמה סוגים של תחליף לחלב .לשאול את הוטרינר אזה סוג הוא ממליץ.
גידול עיזים
רונן סימנו תדיר אך צריך לעשות עוד כמה דברים קט נים ולקבל קצת טפים ו אני צ טיס על הדרך!!
-
גידול עיזים
תודה רונן! האמא מחוסנת.לפי מה שהוטרינר אמר יתכן וקיבל מכה והוא סובל מדלקת בגידים . או חיידק שתקף את המפרקים. מקבל טיפול אנטיביוטי ולגדי שלום!
רב תודות על התמיכה!
רב תודות על התמיכה!
גידול עיזים
כמה עולה רק שהוטרינר יבאו ויסתכל על העז בערך??
גידול עיזים
נדב שלום .
תנסה בפורום תפוז אוליי מישהו יודעה.
תנסה בפורום תפוז אוליי מישהו יודעה.
גידול עיזים
מה בחיים לא יתקשרתה לבטרינר וזה בדיחה אם התפזו!
גידול עיזים
אן לך עיזים מה הוא יבו ליראות .
דיר רק וטרנר זה קמו ביקור חולים.
זה לא סתם. וחץ מיזה יש פורום בתפוז חיות מחמד בין היתר יש וטרנרים שמספרי על כל מיני דברים שקראו להם אולי תוכל לשאול
דיר רק וטרנר זה קמו ביקור חולים.
זה לא סתם. וחץ מיזה יש פורום בתפוז חיות מחמד בין היתר יש וטרנרים שמספרי על כל מיני דברים שקראו להם אולי תוכל לשאול
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2008, 20:21
גידול עיזים
שלום וחג גאולה שמח לכולם.
יש לנו שתי עיזים בנות שנה בערך.
הבאנו תיש לחודש שהיה אצלנו עד עכשיו. (חודש אדר\פברואר)
למרות שזו לא עונת הייחום אמרו לנו שזה בסדר כי הם עיזים שעוד לא ראו אף פעם תיש.. והוא יכול לייחם אותם.
יש אפשרות לדעת אם הן בהריון?
אנחנו לא הצלחנו לראות פעילות אהבה בינהם אבל יכול להיות שהם העדיפו את הלילה..
אז יש אפשרות לדעת? או שכדאי להביא תיש גם לעונת הייחום ליתר בטחון?
ומתי צריכה להיות עונת הייחום? עכשיו?
יש לנו שתי עיזים בנות שנה בערך.
הבאנו תיש לחודש שהיה אצלנו עד עכשיו. (חודש אדר\פברואר)
למרות שזו לא עונת הייחום אמרו לנו שזה בסדר כי הם עיזים שעוד לא ראו אף פעם תיש.. והוא יכול לייחם אותם.
יש אפשרות לדעת אם הן בהריון?
אנחנו לא הצלחנו לראות פעילות אהבה בינהם אבל יכול להיות שהם העדיפו את הלילה..
אז יש אפשרות לדעת? או שכדאי להביא תיש גם לעונת הייחום ליתר בטחון?
ומתי צריכה להיות עונת הייחום? עכשיו?
גידול עיזים
ימים יגידו- הרבה פעמים הם מעדיפים את הלילה והפרטיות.. אפשר לבדוק עם בדיקה של נשים אם אתם רוצים להשקיע כי זה עובד בדיוק אותו דבר עם ההורמונים וכו'. קונים בדיקה כזאת חד פעמית ואז יש קטע מצחיק שצריך לתפוס את העז משתינה.. כאמור- אם בא לכם להשקיע. אם לא אז הריון של עז אורך 145 יום. לפני המלטה ראשונה 4-6 שבועות לפני מועד ההמלטה תתחילו להבחין בעטינים שיורדים ומתמלאים ובושת תופחת. בהמלטה שניה ומעלה העטין מתמלא כשבועיים לפני ההמלטה. חוץ מזה- יש מצב שצריך עוד קצת לתת לעונה להתקדם ולימים להתארך לפני שזה יסתדר באמת. בהצלחה ו.. ימים יגידו
גידול עיזים
נדב
תערובת היא מזון מרוכז ויש פה יתרונות וחסרונות. היתרונות הם העושר המזין והממלא, שעוזר להתפתחות ולחיים בכלל. כמו שלנו יותר טוב עם אוכל טוב. אבל למעלי גירה יש כרס שבה מתרחש העיכול ושם יש צורך בתאית- סיבים תזונתיים, כדי לעכל אחרת יש בלאגן- הגזים שנוצרים לא יכולים להשתחרר וזה יכול להגמר רע. לכן חייבים לתת חציר או קש או ירק או משהו כזה עם התערובת. אפשר לתת תערובת כמה פעמים שאתה רוצה ביום אבל הכמות צריכה להישאר זהה כל יום. נדבר בכמות תערובת לעז ליום ואתה תחלק את זה איך שנוח לך. 100, 150 גרם לגדי ליום זה מעולה ולעלות לאט לאט- זאת אומרת להוסיף בערך 50 גרם למנה למשך כמה ימים עד שיתרגלו ואחר כך שוב להוסיף למשך כמה ימים עד שתגיע לכמות שהתכוונת. נקבה בת חצי שנה יכולה לקבל כבר 300 גרם ליום ועז בהריון או חולבת יכולה 400. זה גם מאוד תלוי במצב הכלכלי כי אפשר להסתדר עם פחות ואפשר להוזיל את המנה המרוכזת על ידי שילוב עם תירס שלם או משהו כמו שעורה לחוצה וכו'.
תערובת היא מזון מרוכז ויש פה יתרונות וחסרונות. היתרונות הם העושר המזין והממלא, שעוזר להתפתחות ולחיים בכלל. כמו שלנו יותר טוב עם אוכל טוב. אבל למעלי גירה יש כרס שבה מתרחש העיכול ושם יש צורך בתאית- סיבים תזונתיים, כדי לעכל אחרת יש בלאגן- הגזים שנוצרים לא יכולים להשתחרר וזה יכול להגמר רע. לכן חייבים לתת חציר או קש או ירק או משהו כזה עם התערובת. אפשר לתת תערובת כמה פעמים שאתה רוצה ביום אבל הכמות צריכה להישאר זהה כל יום. נדבר בכמות תערובת לעז ליום ואתה תחלק את זה איך שנוח לך. 100, 150 גרם לגדי ליום זה מעולה ולעלות לאט לאט- זאת אומרת להוסיף בערך 50 גרם למנה למשך כמה ימים עד שיתרגלו ואחר כך שוב להוסיף למשך כמה ימים עד שתגיע לכמות שהתכוונת. נקבה בת חצי שנה יכולה לקבל כבר 300 גרם ליום ועז בהריון או חולבת יכולה 400. זה גם מאוד תלוי במצב הכלכלי כי אפשר להסתדר עם פחות ואפשר להוזיל את המנה המרוכזת על ידי שילוב עם תירס שלם או משהו כמו שעורה לחוצה וכו'.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2008, 20:21
גידול עיזים
ימים יגידו- למיטב ידיעתי הכי טוב זה כשהימים מתחילים להתקצר, ככה זה בטבע, אחרי 21 ביוני. אבל אפשר גם קודם. עד אז כבר בטח תראו קצת סימנים. אולי בטן תופחת בצורה אופיינית או משהו..יכול להיות שזה הצליח כבר עכשיו
-
- הצטרפות: 03 מרץ 2009, 19:20
גידול עיזים
למה העיזים לא רגועות בזמן האחרון יש להם כל מה שהם צריכות ומעבר לזה
שכן שלי אמר לי בגלל שיש זכר בדיר . הזכר היה תמיד איתם. אני לא חושב שזה ביגלל זה.
שכן שלי אמר לי בגלל שיש זכר בדיר . הזכר היה תמיד איתם. אני לא חושב שזה ביגלל זה.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
גידול עיזים
מישהו יודע על דלקת ריאות בעיזים?
-
גידול עיזים
שאלה ל פו עז
מה לגבי מרור הגינות או מררית? גם הם רעילים?
מה לגבי מרור הגינות או מררית? גם הם רעילים?
-
גידול עיזים
איזה סוג של קש או מה עדיף לתת בקיץ יש שיבולת , יש בקיה , יש טילתן , למי יש ניסיון בזה
מה יו תר ברי לעיזים . אומה נותנים בדרך כלל .
מה יו תר ברי לעיזים . אומה נותנים בדרך כלל .
גידול עיזים
| עיסם קפר קרע יש מצב שאתה שולח לי הכל באיימיל איך לאלף תכלבה וזהו??
גידול עיזים
הק שהכי מזין זה הקיטניות- בקיה ותילתן. הכי טוב לשלב עם שיבולת. אבל יותר קיטניות.בקיטניות יש יותר חלבון.
מרור הגינה וכל אלה ממשפחת הסוככים- אין בעיה איתם
מרור הגינה וכל אלה ממשפחת הסוככים- אין בעיה איתם
-
- הצטרפות: 10 מאי 2009, 18:29
גידול עיזים
חיסונים לעיזים?
מי יודע?
קצת מרגיע שלעיזים מציעים רק איזה שלושה חיסונים ולא 30 כמו לתינוקות שלנו... ובכל זאת.
שאלות:
האם אתם מחסנים את העיזים?
באיזה גיל?
איזה חיסונים?
מה תופעות הלוואי?
האם לדעתכם כדאי לחסן?
נשמח לכל מידע/חוות דעת.
תודה
מי יודע?
קצת מרגיע שלעיזים מציעים רק איזה שלושה חיסונים ולא 30 כמו לתינוקות שלנו... ובכל זאת.
שאלות:
האם אתם מחסנים את העיזים?
באיזה גיל?
איזה חיסונים?
מה תופעות הלוואי?
האם לדעתכם כדאי לחסן?
נשמח לכל מידע/חוות דעת.
תודה
גידול עיזים
קיבלתי עיזים ביום ראשון עכשו אני מבקש ממישהוא לעזור לי לעלף תכלבה לכבל מרה אם משיהוא יודע או יכול הספר אנא רישמו כאן
גידול עיזים
נדב אם אתה גר בצפון אוכל לבוא לעזור לך עם הכלבה, אני מבינה באילוף כלביםאבל קשה ככה להסביר דרך כתיבה.
גידול עיזים
תנסה לרשום הכול בווארד ואז תשלחצ לי לאייימיל תתחיל לנסח בבקשה אני לא גר בצפון!!
-
- הצטרפות: 27 נובמבר 2006, 02:52
- דף אישי: הדף האישי של עשב_השדה*
גידול עיזים
@}
גידול עיזים
יש לי 6 עיזים חזקים שמנים ומחוסנים . ממש כף ויש להם שומרת כלבה כנענית הי ממש נולדה להיות רוע צון
כי הי גדלה בתוך הדיר יחד עם העיזים לכן הי שומרת עלהן. העיזים אוכלים כמעת הכל ומה שלא אוכלים הורסים שלא נדבר על הגינה .
כי הי גדלה בתוך הדיר יחד עם העיזים לכן הי שומרת עלהן. העיזים אוכלים כמעת הכל ומה שלא אוכלים הורסים שלא נדבר על הגינה .
גידול עיזים
מה לעשות לקרציות ולפישפשים
אך מיתפתרים מהם.
ואים יש טיפ לסילוק זבובים מה טוב.
אך מיתפתרים מהם.
ואים יש טיפ לסילוק זבובים מה טוב.
גידול עיזים
היי אולי מישהו בכל זאת יודע?? חיסונים לעיזים זה חובה על פי חוק או שהמלצה בלבד כמו לגבי בני אדם?
גידול עיזים
טוב מישהוא יכול רציני ללמד אותי איך לא שירשום פעם אחד ולא יחזור בלי זלזול ללמד כלבה לעזיים!
-
גידול עיזים
מתחילים חובה לעסות חיסון ממשרד החקלאות זה לא יקר משו כמו 5 שקל לראש
לעשות
לעשות
גידול עיזים
עיסם תודה!אנו חוששים לא מהתשלום אלא מנזק בריאותי - לעז ובעיקר לבני אדם שישתו את החלב
אם החיסונים לבני אדם זה לא דבר חד משמעי בריא, לדעתינו, יתכן שכך המצב גם עם עיזים...
אם החיסונים לבני אדם זה לא דבר חד משמעי בריא, לדעתינו, יתכן שכך המצב גם עם עיזים...
גידול עיזים
טוב מישהוא יכול רציני ללמד אותי איך לא שירשום פעם אחד ולא יחזור בלי זלזול ללמד כלבה לעזיים!
-
גידול עיזים
האם עיזים וכבשים אוכלות אותו דבר ?
הכוונה היא האם ניתן לגבר עדר עיזים בשטח שבו גדל עדר כבשים כאשר שני העדרים ניזונים ממרעה בלבד ?
הכוונה היא האם ניתן לגבר עדר עיזים בשטח שבו גדל עדר כבשים כאשר שני העדרים ניזונים ממרעה בלבד ?
גידול עיזים
גידול עיזים
מספר שאלות:
- גידור- מהו הגידור המינימאלי לדיר? כל נסיונותי עם גדר ירוקה הסתיימו לא טוב. האם ניתן לשמור על העיזים סגורות עם גדר מגלוונת ובזנטים?
- למישהו יש מושג איפה ניתן להשיג ספק כח וציוד לגדר חשמלית לחיות?
- איפה אפשר לקנות ציוד לדיר (שוקת אוטומטית, אבוס וכיו'ב)
- מקומות טובים לקנות תערובת באזור בנימינה. כרגע אני קונה בכפר קרע ומשלם 80 ש לשק 50.
גידול עיזים
ולעזור לי ללמד תעזים ללכת כעדר
גידול עיזים
שלום,
אני שמח שמצאתי פורום חי שמדבר על עיזים,כבר זמן מה שאני מחפש כזה..
לעניינו,יש לי ידיד שמגדל עיזים שנתן לי את הנתונים היבישים שלו על העיזים ורציתי להבין האם זה הגיוני,
זה הגיוני????הרי ההוצאות שלו אפסיות,קצת אור בלילה לשמירה,וקצת חשמל למכונת חליבה,הן אוכלות בחוץ...אז מה הקטע???
עבדו עליי?הוא ניסחף קצת?? או שבאמת אם אתה עם זן שמנפיק הרבה חלב ויודע להתנהל אתה מליונר??...
אני שמח שמצאתי פורום חי שמדבר על עיזים,כבר זמן מה שאני מחפש כזה..
לעניינו,יש לי ידיד שמגדל עיזים שנתן לי את הנתונים היבישים שלו על העיזים ורציתי להבין האם זה הגיוני,
- העיזים שלו נותנות 3-4 ליטר בחליבה (ז"א 6-8 ביום)
- הוא מוכר ליטר ב20 ש"ח.
זה הגיוני????הרי ההוצאות שלו אפסיות,קצת אור בלילה לשמירה,וקצת חשמל למכונת חליבה,הן אוכלות בחוץ...אז מה הקטע???
עבדו עליי?הוא ניסחף קצת?? או שבאמת אם אתה עם זן שמנפיק הרבה חלב ויודע להתנהל אתה מליונר??...
-
- הצטרפות: 30 יוני 2009, 11:53
גידול עיזים
אהלן לכולם, נתקלנו בבעיה אם מישהו יוכל לעזור אנו נשמח..
ברשותנו שתי עיזות אחת מהן (3 חודשים אחרי לידה ראשונה) מתפקדת רגיל, קצת בוכה מידי פעם ואוכלת תערובת כאילו לא ראתה אוכל בחייה.
השניה (גדיה בוגרת בת 8 חודשים) שהגיעה אלינו לפני שבועיים בהתחלה אכלה הכל ועכשיו לא רוצה לאכול תערובת וגם לא פירות אם אני מביא להן פינוק. אוכלת רק עשב, תלתן וחציר
האם זה נורמלי ?
ברשותנו שתי עיזות אחת מהן (3 חודשים אחרי לידה ראשונה) מתפקדת רגיל, קצת בוכה מידי פעם ואוכלת תערובת כאילו לא ראתה אוכל בחייה.
השניה (גדיה בוגרת בת 8 חודשים) שהגיעה אלינו לפני שבועיים בהתחלה אכלה הכל ועכשיו לא רוצה לאכול תערובת וגם לא פירות אם אני מביא להן פינוק. אוכלת רק עשב, תלתן וחציר
האם זה נורמלי ?
-
גידול עיזים
למתחילים שלום!
חיסונים הם חובה ונדרשים עפ"י חוק גם אצל מגדלים אורגנים. כדאי ליצור קשר עם הלישכה הוטרינרית שבאזור מגורכם.אינני יודעת במה החיסון יכול לפגוע בעז,אך לדוגמא שתיית חלב מעז חולה (ברוצלה) יכולה לגרום אף למוות.אצלי בעדר היה חשד (שהופרח כמובן) למחלת פה וטלפיים שאין מוצא ממחלה זו והעדר תמיד יהיה נשא של המחלה וכמובן שאין לשתות מהחלב. ועוד סיבות רבות למה לחסן! אני ד.א. ממליצה (עפ"י חוק) לא לשתות חלב שאינו עבר פיסטור. מקווה שעזרתי לפחות בקצת... תוכלו לקבל מידע נוסף במשרד החקלאות בבית דגן או אצל אורי אדלר - יועץ לחקלאות אורגנית. שיהיה בכיף והמון הצלחה!
חיסונים הם חובה ונדרשים עפ"י חוק גם אצל מגדלים אורגנים. כדאי ליצור קשר עם הלישכה הוטרינרית שבאזור מגורכם.אינני יודעת במה החיסון יכול לפגוע בעז,אך לדוגמא שתיית חלב מעז חולה (ברוצלה) יכולה לגרום אף למוות.אצלי בעדר היה חשד (שהופרח כמובן) למחלת פה וטלפיים שאין מוצא ממחלה זו והעדר תמיד יהיה נשא של המחלה וכמובן שאין לשתות מהחלב. ועוד סיבות רבות למה לחסן! אני ד.א. ממליצה (עפ"י חוק) לא לשתות חלב שאינו עבר פיסטור. מקווה שעזרתי לפחות בקצת... תוכלו לקבל מידע נוסף במשרד החקלאות בבית דגן או אצל אורי אדלר - יועץ לחקלאות אורגנית. שיהיה בכיף והמון הצלחה!
-
גידול עיזים
מנוסים למעשי
חסרים פרטים: כמה זמן העז אצלכם,האם העז מניקה? נחלבת? ממה ניזונה וכל אשר יעלה על דעתכם יוכל לעזור להבין...
לגבי הגדייה היה כדאי לברר לפני שקיבלתם אותה לאיזה מזון רגילה כדי לא לעשות שינוי מיידי בתזונה. שימו לב שאינה משלשלת בעקבות השינוי במזון.
חסרים פרטים: כמה זמן העז אצלכם,האם העז מניקה? נחלבת? ממה ניזונה וכל אשר יעלה על דעתכם יוכל לעזור להבין...
לגבי הגדייה היה כדאי לברר לפני שקיבלתם אותה לאיזה מזון רגילה כדי לא לעשות שינוי מיידי בתזונה. שימו לב שאינה משלשלת בעקבות השינוי במזון.
גידול עיזים
שלום לכולם..לפני כשלושה שבועות קניתי שתי עיזות שאמי, נאמר לי שהן בהריון, למעט בטן קצת נפוחה אין לי אינדקציה לאמת את ההריון.האם מישהו יכול לומר לי איזה סימנים נוספים יכולים להצביע על הריון? והאם בכלל יש סיכויי שעז תהייה בהריון בתקופה זו של השנה?
תודה מראש.
תודה מראש.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2001, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמוני*
גידול עיזים
שלום לכולם,
ברשותי שתי עיזות, ממתי ניתן להכניס להם זכר? איך ניתן לדעת אם הן מיוחמות?
ברשותי שתי עיזות, ממתי ניתן להכניס להם זכר? איך ניתן לדעת אם הן מיוחמות?
גידול עיזים
מישהו יודע האם אפשר להאכיל את העזים במרעה בלבד? האם זה תלוי בעונות השנה? איך הבדואים עושים? אם כן כמה זמן ביום? אני גר באזור דיי מדברי (אזור ירושלים) יש הרבה צמחיה בחוץ אבל בקיץ כמעט הכל יבש. מישהו יכול לענות בבקשה?!
תודה!!
תודה!!
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
גידול עיזים
ברור שאפשר. מה אתה חושב שהיתה תערובת בימי-קדם? לא יודע ספציפית לגבי הצמחיה באיזור שלך. תצטרך לצאת איתם לפחות 6 שעות לדעתי אבל אני לא מומחה. עז היא לא חיה מפונקת בעיניי.
-
- הצטרפות: 27 יולי 2008, 10:46
- דף אישי: הדף האישי של עשהאל_הפלאח*
גידול עיזים
לגבי זיהוי הריון אני לא יודע אם יש עוד סימנים פרט להתפתחות של העטינים וזה קורה בעיקר לקראת סוף ההריון.
להכניס תיש אפשר ומומלץ כאשר העז עברה את גיל שנה ו..., בעיקרון כבר מגיל 8-9 חודש אם אני לא טועה היא יכולה להיכנס להריון אבל זה לא הכי בריא ממה ששמעתי.
לדעת אם עז מיוחמת זה לא פשוט מהנסיון שלי, מה שכדאי הוא להביא תיש לתקופה ארוכה או לשים ספוגיות והורמונים וכל זה - להביא מישהו שמבין שיעשה את זה.
להכניס תיש אפשר ומומלץ כאשר העז עברה את גיל שנה ו..., בעיקרון כבר מגיל 8-9 חודש אם אני לא טועה היא יכולה להיכנס להריון אבל זה לא הכי בריא ממה ששמעתי.
לדעת אם עז מיוחמת זה לא פשוט מהנסיון שלי, מה שכדאי הוא להביא תיש לתקופה ארוכה או לשים ספוגיות והורמונים וכל זה - להביא מישהו שמבין שיעשה את זה.
גידול עיזים
-
- הצטרפות: 23 מרץ 2006, 09:51
גידול עיזים
היתי מציע חומר תוצרת שוויץ - EPRINEX , הוא נראה די יקר, אבל עם חשבון נכון, כאשר מחיר מחולק לכמות הטיפולים, זה יוצא יותר זול מחומרים אחרים. החומר מטפל בטפילים חיצונים ופנימיים. בנוסף אין בשימוש בו קרנציה ( תקופת זמן עם חלב לא לשימוש).
-
גידול עיזים
אהלן חברים, הייתי מעוניין לדעת את תקופת זמן ההריון של העז
גידול עיזים
שלום, אני כותב עבודה על עיזים. שמתי לב שאין הרבה מידע על עיזים בעברית ורוב המידע שמצאתי היה באנגלית. מישהו מוכן לעזור לי?
המידע שחסר לי הוא דווקא על העיזים המצויות בארץ... בלאדית ושאמית. אני צריך מידע על מוצא, גובה ומשקל ממוצע, מראה חיצוני, מאפיינים, תפוקת חלב,
שם בלועזית. כמו כן מישהו יודע אם הגזע השאמי והנובי הם אותו הגזע כי הם נראים דומים? אם אפשר גם להוסיף תמונות... תודה מראש!!!
המידע שחסר לי הוא דווקא על העיזים המצויות בארץ... בלאדית ושאמית. אני צריך מידע על מוצא, גובה ומשקל ממוצע, מראה חיצוני, מאפיינים, תפוקת חלב,
שם בלועזית. כמו כן מישהו יודע אם הגזע השאמי והנובי הם אותו הגזע כי הם נראים דומים? אם אפשר גם להוסיף תמונות... תודה מראש!!!
גידול עיזים
טוב, השגתי קצת מידע (שוב מאנגלית וערבית) על השאמית, והבנתי שהיא סוג של הגזע הנובי (NUBIAN)... עם מספר הבדלים בולטים (כמו מבנה הראש הקמור והפרווה הארוכה). עדיין לא מצאתי מידע על הבלאדית... האים גם היא מהגזע הנובי?
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2009, 23:06
גידול עיזים
פלוני אלמוני שלום
זמן ההריון שלעז הוא חצי שנה.
זמן ההריון שלעז הוא חצי שנה.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
גידול עיזים
לייתר דיוק זמן ההריון הוא 5 חודשים
אם זו צפירה (עז שלא המליטה) רק בסוף ההריון העטינים ירדו למטה, ובימים האחרונים לפני ההמלטה הם יתמלאו בחלב.
אם זו שכבר המליטה העטינים כבר למטה וכמו במקרה הקודם יתמלאו רק כמה ימים לפני ההמלטה. יכול להיות מקרה שהעטינים מלאים בחלב מההמלטה הקודמת, החלב הזה לא טוב ולפעמים נראה כאילו עורבב עם מים.
עז מיוחמת נוהגת להרים את הזנב למעלה לעיתים קרובות ואף "לקשקש" בזנב, הרבה פעמים עיזים נקבות מיוחמות יתחילו להתנהג כמו תיש וינסו לעלות על עיזים נקבות אחרות.
אם זו צפירה (עז שלא המליטה) רק בסוף ההריון העטינים ירדו למטה, ובימים האחרונים לפני ההמלטה הם יתמלאו בחלב.
אם זו שכבר המליטה העטינים כבר למטה וכמו במקרה הקודם יתמלאו רק כמה ימים לפני ההמלטה. יכול להיות מקרה שהעטינים מלאים בחלב מההמלטה הקודמת, החלב הזה לא טוב ולפעמים נראה כאילו עורבב עם מים.
עז מיוחמת נוהגת להרים את הזנב למעלה לעיתים קרובות ואף "לקשקש" בזנב, הרבה פעמים עיזים נקבות מיוחמות יתחילו להתנהג כמו תיש וינסו לעלות על עיזים נקבות אחרות.
גידול עיזים
האם מישהו יודע איך עובד העניין עם הבאת תייש לעז?
האם זה עולה "דמי שכירות"? לפי מה?
איפה אפשר למצא תייש להשכרה,ואיזה סוג לחפש כדי לקבל עיזים לחליבה?
האם זה עולה "דמי שכירות"? לפי מה?
איפה אפשר למצא תייש להשכרה,ואיזה סוג לחפש כדי לקבל עיזים לחליבה?
-
גידול עיזים
שלום יש לי דיר ענק ושטח, בניתי, הכל חדש. רק חסרות עיזים. אז להתייעצות-
אני מחפש סוג שיש לו תפוקת חלב גדולה, וגם גוף גדול לבשר... מה מומלץ?
וגם שיהיה חמוד. אני לא אוהבת שאמי וזאנן. מה יותר טוב- אנגלו נובי או אלפיני או סוג אחר?
כמה עולה החזקת עז לחודש מבחינת התערובת אם היא יוצאת למרעה זמן קצר מאוד כל יומיים?
אני מחפש סוג שיש לו תפוקת חלב גדולה, וגם גוף גדול לבשר... מה מומלץ?
וגם שיהיה חמוד. אני לא אוהבת שאמי וזאנן. מה יותר טוב- אנגלו נובי או אלפיני או סוג אחר?
כמה עולה החזקת עז לחודש מבחינת התערובת אם היא יוצאת למרעה זמן קצר מאוד כל יומיים?
-
- הצטרפות: 27 יולי 2008, 10:46
- דף אישי: הדף האישי של עשהאל_הפלאח*
גידול עיזים
פלוני
לא חשבת לברר את המידע הזה לפני שבנית הכל
להערכתי החזקת עז בחודש זה כ-200 ש"ח ואולי בעדר גדול זה יותר זול כי עלויות שונות מתחלקות על כל העדר
לא חשבת לברר את המידע הזה לפני שבנית הכל
להערכתי החזקת עז בחודש זה כ-200 ש"ח ואולי בעדר גדול זה יותר זול כי עלויות שונות מתחלקות על כל העדר
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2009, 23:06
גידול עיזים
מיקי אזה אזור אתה גר. אני משכיר תייש .
יש לי ננסים ויש לי זאנן מה שאתה רוצה.
יש לי תייש חזק לבן מחוסן מסוג זאנן . מיוחד לחלב אם תירצה תן איתות
יש לי ננסים ויש לי זאנן מה שאתה רוצה.
יש לי תייש חזק לבן מחוסן מסוג זאנן . מיוחד לחלב אם תירצה תן איתות
-
גידול עיזים
שלום העיזה שלי המליטה,ואין לה חלב, זה הגיוני?
גידול עיזים
לרוני-עיזים
אני באיזור המרכז.
איפה אתה נמצא ובכמה אתה משכיר תייש?
אתה יכול להוביל אותו ?
אני באיזור המרכז.
איפה אתה נמצא ובכמה אתה משכיר תייש?
אתה יכול להוביל אותו ?
-
גידול עיזים
מה המחיר של עז שאמית בגיל 3 חודשים?
והאם מישהו באיזור השומרון מעוניין למכור?
והאם מישהו באיזור השומרון מעוניין למכור?
גידול עיזים
לפלוני_ אלמונית בדקי עזים ביד 2 יש גדיים שמי
-
גידול עיזים
יש לי עז בת שנתיים שהמליטה לפני כשבועים
הגדי מת לפני כשבוע מסיבה לא ברורה(היא היתה אמא נפלאה)
יום לאחר מותו היא בכתה...במשך 3 ימים
ועכשיו שוב החלה לבכות
הזכרים החלו לרדוף אחריה בכדי להרביע אותה-תיש ואיל
הפרדתי בינהם אך היא בוכה
מדדתי לה חום ויש לה39.1
אני דואגת אולי יש לה דלקת ברחם
אשמח לעזרה דחופה
יש לי אנטיביוטיקה ואקמול לעיזים
איך אוכל לעזור לה
תודה הילה
הגדי מת לפני כשבוע מסיבה לא ברורה(היא היתה אמא נפלאה)
יום לאחר מותו היא בכתה...במשך 3 ימים
ועכשיו שוב החלה לבכות
הזכרים החלו לרדוף אחריה בכדי להרביע אותה-תיש ואיל
הפרדתי בינהם אך היא בוכה
מדדתי לה חום ויש לה39.1
אני דואגת אולי יש לה דלקת ברחם
אשמח לעזרה דחופה
יש לי אנטיביוטיקה ואקמול לעיזים
איך אוכל לעזור לה
תודה הילה
גידול עיזים
מדדתי לה חום ויש לה39.1
חום סביר אצל עז, במידה ויעלה יש לטפל.
הבכי הוא טבעי, אין הרבה מה לעשות, עדיף כרגע שלא ירביעו אותה.
חום סביר אצל עז, במידה ויעלה יש לטפל.
הבכי הוא טבעי, אין הרבה מה לעשות, עדיף כרגע שלא ירביעו אותה.
גידול עיזים
בנוסף, צריך לשים לב אם היא אוכלתושותה, זה הכי חשוב.
ובאופן כללי איך היא מתנהגת? היא יושבת הרבה? מתקרבת לאוכל? יש עוד עיזים סביבה? היא מתרחקת מהן?
חורקת שיניים?
ובאופן כללי איך היא מתנהגת? היא יושבת הרבה? מתקרבת לאוכל? יש עוד עיזים סביבה? היא מתרחקת מהן?
חורקת שיניים?
גידול עיזים
שרון
תודה רבה
בינתיים העברתי אותה לפינת חיי באופן זמני,נטול זכרים..
היא בסדר ואוכלת,פחדתי שיש דלקת כלשהי
...לילה טוב הילה
תודה רבה
בינתיים העברתי אותה לפינת חיי באופן זמני,נטול זכרים..
היא בסדר ואוכלת,פחדתי שיש דלקת כלשהי
...לילה טוב הילה
-
- הצטרפות: 01 פברואר 2010, 07:08
גידול עיזים
שלום לכולם וברכות על היות הדף הזה למקור הכי אמין באינטרנט למידע בנושא!!!
ברצוני להקים עדר חדש, כרגע עובד על המכלאה, העיזים הולכות לרעות עם תגבור של מזון קנוי
ברצוני לשאול איזה גזע כדאי לי לבחור לעדר שכנראה ייועד לייצור חלב. אבל יהיה עמיד וחזק לתנאי מרעה. ואם למישהו יש למכור... אבל לענות על השאלה ברצינות ולהפריד מהאינטרס למכור !!:-) תודה רבה מראש
ברצוני להקים עדר חדש, כרגע עובד על המכלאה, העיזים הולכות לרעות עם תגבור של מזון קנוי
ברצוני לשאול איזה גזע כדאי לי לבחור לעדר שכנראה ייועד לייצור חלב. אבל יהיה עמיד וחזק לתנאי מרעה. ואם למישהו יש למכור... אבל לענות על השאלה ברצינות ולהפריד מהאינטרס למכור !!:-) תודה רבה מראש
גידול עיזים
האם מישהו יודע מאיזה גיל יכול תיש להרביע?
ועוד שאלה יש למישהו נסיון עם יציאה למרעה עם עיזים ותיש ביחד?
זה אפשרי או כדאי להשאיר אותו בדיר מחשש לבלגאן?
ועוד שאלה יש למישהו נסיון עם יציאה למרעה עם עיזים ותיש ביחד?
זה אפשרי או כדאי להשאיר אותו בדיר מחשש לבלגאן?
גידול עיזים
רצוי לא להוציא את התיש למרעה עם העיזים, מספיק שתיהיה עז אחת מיוחמת ויהיה בלאגן נוראי. האמת שגם בלי עז מיוחמת יהיה בלאגן, הוא פשוט ירדוף אחריהן ויציק להן.
בקשר לגיל אני צריכה לבדוק, אבל הם מריאים סימנים מגיל צעיר מאוד, כמה חודשים.
בקשר לגיל אני צריכה לבדוק, אבל הם מריאים סימנים מגיל צעיר מאוד, כמה חודשים.
-
- הצטרפות: 01 פברואר 2010, 07:08
גידול עיזים
שטויות אני מכיר מלא רועים שיוצאים עם כל העדר מה שאומר לפעמים גם 3 תיישים. לא משאירים אף אחד מאחור, מה הוא אמור לאכול? מה אין תיישים במרעה? שטויות... הכול תלוי ברועה ובשליטה שלו על העדר. נכון בהתחלה צריך לרוץ מלא אבל אם מראים נחישות ומראים לחיות שאתם יותר חכמים (אם אתם כאלה)ויש לכם יתרון פיזי עליהם. ואם זה אמור לפרפר אז מפרפרים!!!. בסוף ( יכול להמשך כמה ימים...)התיש מתייאש והולך כמו כבשה. מדבר מנסיון של רעית עדרים של אחרים אבל מקים עכשיו את העדר שלי...
-
- הצטרפות: 13 פברואר 2010, 21:49
- דף אישי: הדף האישי של איש_בפינת_החי*
גידול עיזים
רועה חדש, אין זה נכון שמוצאים את התיישים למירעה כל הזמן.
אלה רק בעונת הזיווג, וזאת בכדי לשמור על רוגע בעדר.
במידע ומוצעים את התיישים עובדים קשה ולא נהנים .
אלה רק בעונת הזיווג, וזאת בכדי לשמור על רוגע בעדר.
במידע ומוצעים את התיישים עובדים קשה ולא נהנים .
גידול עיזים
שלום. קניתי עזה בהריון. הייתה שמנה מאד. לפתע ביום אחד רזתה מאד. כאילו יצא אוויר מהבלון. היא אוכלת היטב ואין סימנים להפלה. האם ייתכן הריון מדומה?
תודה אראלה
תודה אראלה
גידול עיזים
כדאי לפנות לוטרינר (אולי של צאן ובקר) ולבקש אולטרסאונד, זה לוקח כמה שניות וזה די ודאי.
אין שום סימן להפלה? דם באזור הנרתיק/זנב/עטינים? מה מצב העטינים? תבדקי אם נראה שהתחיל ייצור חלב.
יש כלבים או חיות טרף (שועלים זאבים תנים) בסביבה, שאולי טרפו את הגדי?
מה היא אוכלת?
יכול להיות שהבטן פשוט ירדה למטה? כמו לפני לידה של אשה גם הבטן של העז נראת אחרת לפני ההמלטה.
מה הנתונים שהיו לך על ההריון? זמן וכו...
סתם זורקת רעיונות לאוויר, הכי טוב כמובן לפנות לוטרינר...
אין שום סימן להפלה? דם באזור הנרתיק/זנב/עטינים? מה מצב העטינים? תבדקי אם נראה שהתחיל ייצור חלב.
יש כלבים או חיות טרף (שועלים זאבים תנים) בסביבה, שאולי טרפו את הגדי?
מה היא אוכלת?
יכול להיות שהבטן פשוט ירדה למטה? כמו לפני לידה של אשה גם הבטן של העז נראת אחרת לפני ההמלטה.
מה הנתונים שהיו לך על ההריון? זמן וכו...
סתם זורקת רעיונות לאוויר, הכי טוב כמובן לפנות לוטרינר...
גידול עיזים
יש לי עז בת שנה כרגע היא בהריון האם זהו הריון מסוכן ומהם סיכויי ההצלחה בהריון בגיל צעיר כזה ??
-
גידול עיזים
לנפתלי שלום,
בכל הריון ראשון יש סיכון ולכן רצוי לעשות מספר דברים.
א. יש לבדוק את מספר השגרים, ואת תנוחת העובר.
ב.ביום ההמלטה יש לבקר בדיר יותר מן הרגיל בכדי להיות נוכך בזמן ההמלטה ועזור לפי הצורך.
בכל הריון ראשון יש סיכון ולכן רצוי לעשות מספר דברים.
א. יש לבדוק את מספר השגרים, ואת תנוחת העובר.
ב.ביום ההמלטה יש לבקר בדיר יותר מן הרגיל בכדי להיות נוכך בזמן ההמלטה ועזור לפי הצורך.
-
גידול עיזים
גיל שנה זה בסדר גמור, יש דירים שהריון ראשון הוא בגיל חצי שנה.
-
גידול עיזים
פלונית אלמונית שלום,
גיל שנה הוא הגיל המינימלי להריון של עז.
ואין ספק שחצי שנה זה מוגזם, משום שהעז עדיין לא בוגרת מנטלית לעבור חויה של המלטה
ואינה מפותחת במבנה הגופני,אנטומי שלה.
כמו כן צריך לבדוק את גודל התייש בכדי שלא לסבך את העז עם שגר גדול בהמלטה ראשונה.
גיל שנה הוא הגיל המינימלי להריון של עז.
ואין ספק שחצי שנה זה מוגזם, משום שהעז עדיין לא בוגרת מנטלית לעבור חויה של המלטה
ואינה מפותחת במבנה הגופני,אנטומי שלה.
כמו כן צריך לבדוק את גודל התייש בכדי שלא לסבך את העז עם שגר גדול בהמלטה ראשונה.
-
גידול עיזים
איש פינת חי שלום
עבדתי במספר דירים בארץ, יכול להיות שבפינת חי הגיל המינימלי הוא שנה.
בדירים למטרות רווח הגיל הוא חצי שנה.
לפי מה קבעת שהגיל המתאים מנטלית הוא שנה?
הן בהחלט מפותחות מספיק מבחינה אנטומית, שכן אחוזי התמותה אפסיים. וכך גם מספר ההתערבויות.
וכן הכל מתנהל בליווי צמוד של וטרינר צאן ובקר.
אנו משתמשים לרוב בתיישים אלפינים, הם יחסית קטנים לתיישים השמיים והאנגלונובים.
לא נתקלנו בבעיות של שגר גדול, שכן גם לעז יש חלק בעניין. זוהי לא הפרייה מלאכותית או עז פונדקאית.
הטבע עושה את שלו, למרות התערבותנו.
עבדתי במספר דירים בארץ, יכול להיות שבפינת חי הגיל המינימלי הוא שנה.
בדירים למטרות רווח הגיל הוא חצי שנה.
לפי מה קבעת שהגיל המתאים מנטלית הוא שנה?
הן בהחלט מפותחות מספיק מבחינה אנטומית, שכן אחוזי התמותה אפסיים. וכך גם מספר ההתערבויות.
וכן הכל מתנהל בליווי צמוד של וטרינר צאן ובקר.
אנו משתמשים לרוב בתיישים אלפינים, הם יחסית קטנים לתיישים השמיים והאנגלונובים.
לא נתקלנו בבעיות של שגר גדול, שכן גם לעז יש חלק בעניין. זוהי לא הפרייה מלאכותית או עז פונדקאית.
הטבע עושה את שלו, למרות התערבותנו.
-
גידול עיזים
פלונית אלמונית שלום
אין אני קובע דבר וחצי דבר,יש מחקרים שגם הם אינם חד משמעים אך סטיסט הם מרעים כי לגיל יש חשיבות,
לדוגמה. אחוז הממליטות הנוטשות את הגדיים הן צעירות,
כמו כן ניתן לרעות עד כמה הן מפוחדות ולא רגועות בזמן ההמלטה.
ולא עלינו לשם השבע בלבד לילדה בגיל , 12 , 14 אשר יולדת היא זקוקה לטיפול פסכיטרי.
אין אני קובע דבר וחצי דבר,יש מחקרים שגם הם אינם חד משמעים אך סטיסט הם מרעים כי לגיל יש חשיבות,
לדוגמה. אחוז הממליטות הנוטשות את הגדיים הן צעירות,
כמו כן ניתן לרעות עד כמה הן מפוחדות ולא רגועות בזמן ההמלטה.
ולא עלינו לשם השבע בלבד לילדה בגיל , 12 , 14 אשר יולדת היא זקוקה לטיפול פסכיטרי.
-
גידול עיזים
איפה הם המחקרים האלה?
בדירים לייצור חלב וגבינות אין חשיבות לנטישת הגדיים שכן הם מופרדים מיד לאחר ההמלטה.
גם העיזים הבוגרות, שזאת לא ההמלטה הראשונה שלהן, נראות לפעמים מפוחדות ומבולבלות. בכל זאת המלטה.
וההשוואה נוראית בעיני, אבל אם כבר התחלת, תינוק מתחיל ללכת בגיל שנה, בעוד שגדי מתחיל בגיל שעה.
עז חיה בממוצע 15 שנה בעוד שבני אדם......
בקיצור, ההשוואה ממש לא לעניין.
בדירים לייצור חלב וגבינות אין חשיבות לנטישת הגדיים שכן הם מופרדים מיד לאחר ההמלטה.
גם העיזים הבוגרות, שזאת לא ההמלטה הראשונה שלהן, נראות לפעמים מפוחדות ומבולבלות. בכל זאת המלטה.
וההשוואה נוראית בעיני, אבל אם כבר התחלת, תינוק מתחיל ללכת בגיל שנה, בעוד שגדי מתחיל בגיל שעה.
עז חיה בממוצע 15 שנה בעוד שבני אדם......
בקיצור, ההשוואה ממש לא לעניין.