הי ניק,
קודם כל חייבת להרגיע אותך.
גם אני לא התייחסתי בכלל לשני, והבכור היה בן 3 כשהוא נולד! בדיוק מאותה סיבה אגב - כדי לא לקחת לבכור את העולם.
והוא לא גדל פרא, אלא להפך, המלאך.
פעם שמעתי תיאוריה שהשני תמיד יהיה ההפך מהראשון,
כך שזה לא קשור בכלל בכלל לאיך שגידלת אותו!
אני מכירה כמה ילדים כאלו שהיו כאלו כשהם היו קטנים (ונשכו את הילדים שלי בגן ללא הרף),
בהחלט ככל שהם גדלו ניכר שיפור, אני חושבת שההורים שלהם לקחו אותם לטיפולים רגשיים למינהם ללמד אותם לווסת את העצבים - ריפוי באומנות/תנועה/חיות וכדומה.
את כל המשפטים הקבועים כאן - ציפיות לכריות, תקבלי את הילד כמו שהוא וכו' - קבל קיבלת.
אני רוצה לתת לך חיבוק -
משהו אחד מאוד מצחיק בעיני -
את מתארת את הבכור שלך שאוהב לצבוע בחוברות וזה עיסוקו רוב היום.
אז השני שלי בדיוק כזה (הוא לא מצייר בחוברות רוב היום מהסיבה הפשוטה שהוא לא מקבל חוברות, אם חוברת / דף צביעה מגיעים לידיו הילד נעלם עד שכל פיסת דף צבועה)
וזה שהוא בדיוק כזה דווקא הטריד אותי לעיתים.
רציתי שהוא יותר ישחק כמו שילד אמור לשחק, יקפוץ, ישחק בכדור, יהיה בחברה (מגיל 4 ואילך, בגיל שנתיים זה לא הזיז לי), יזיז את עצמו קצת יותר, וכן גם ישתולל לפעמים.
והוא כל היום ישב ובנה והדביק וצבע וצייר ו"קרא", זה היה מדהים בעיני, באמת, אבל הרגשתי שזה לא טבעי ושמשהו נבלם שם אצלו.
אז זה פשוט מצחיק אותי איך שאנשים שונים יכולים לראות את אותה סיטואציה בצורה כל כך הפוכה - בעיניך זה האידאל, ולי זה ממש הפריע.
אולי כי אצלי הגיע אחד כזה אחרי שכבר חוויתי ילד ממוצע יותר - שעושה קצת מהכל, ובעיקר אוהב המון להשתולל.
הלינק ששמת ממש מגניב, יש לך מושג כמה זה עולה? חבל שזה רחוק לי - אולי באיזה חופש נגיע לשם - כמה שהם יחגגו!