דף 4 מתוך 5

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 05 מאי 2008, 21:49
על ידי במבי_ק*
טרה, תודה על ההפניה (עוד לא קראתי)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 09:57
על ידי שמש_בחורף*
אני קונה רק יוגורט רגיל חמוץ של פעם. הכי בריא וגם הכי זול!
איזה? הגדול הזה של תנובה, שבא באריזה של 3 או 5 ליטר? או משהו אחר?

ויורשה לי לציין שפיתחתי לחם בריא-טעים-מפתיע, שמרוב שהוא מוצלח אני חושבת להתחיל למכור אותו פה ושם...
יש מצב למתכון? או שזה סוד מקצועי? ;-)
(גמני אוהבת לאפות לחם ביומיום)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 10:15
על ידי טרה_רוסה*
איזה? הגדול הזה של תנובה, שבא באריזה של 3 או 5 ליטר?
כן. קונה חמש קילו, עם חצי מכינה לבנה, והשאר ליוגורט עם פרי מרוסק בפומפיה. הוא מחזיק מעמד המון המון זמן - כי זה יוגורט, ויוגורט לא כל כך מתקלקל.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 11:56
על ידי לוטם_מרווני*
אני קונה רק יוגורט רגיל חמוץ של פעם. הכי בריא וגם הכי זול!
אני מכינה יוגורט לבד. יש לי את התרבית שממנה מכינים יוגורט כמו של פעם. מי שרוצה קצת בשביל להתחיל מושבה לגידול ביתי של יוגורט- שיפנה אלי. עובד על כל סוגי החלב, אלו שמקורם מן החי ואלו שמקורם מהצומח (ניסיתי כבר עם חלב שקדים שהכנתי בעצמי וחלב קשיו. יצא חמוץ.)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 17:01
על ידי אם_אוהבת*
קניתי זיתים בכלי זכוכית וכתוב על הרכיבים זיתים, מלח, מלח לימון,חומץ סינטטי ותבלינים. מה זה חומץ סינטטי? מצויין שזה ללא חומר משמר. זה נראה לי עדיף על שימורים למי שאין אפשרות לקטוף ולהכין לבד או לקנות תוצרת בית. אגב מוצרים כמו רסק עגבניות וכדו' מה מוסיפים להם שלא מצויין כי כותבים רק עגבניות ללא חומרים משמרים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 18:08
על ידי נהלל_במעגל*
מישהו יודע מה זה חומר מעבה E 1422 שנמצא רשום על המיונז?
תודה. אה. וגם מה זה צבע מאכל לוטין. שנמצא על אותו המיונז.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 19:12
על ידי שביל_בצד*
השאלה היא מה עבר על הזיתים לפני שהם נכנסו לצנצנת, כי זיתים ביתיים אף פעם לא יוצאים כל כך רכים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 19:21
על ידי אורי_יורמן*
_צריך להוסיף גם "לא לאכול יוגורט." בתור האופציה הכי בריאה
אכן, וזו לא רק את._ גם אני (מתפקד!)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 מאי 2008, 23:39
על ידי סאלוש*
נהלל, היתי אומרת שהבעיות במיונז מתחילות הרבה קודם, עם כל השמנים שמוסיפים לו. שמנים לא טובים עם יותר מדי אומגה 6 (שמן סויה, חמניות, או סתם כותבים "שמן צמחי" ואז זה בד"כ שמן דקלים שהוא גם רווי).

בקיצור עדיף לוותר על המיונז, לדעתי (אפשר טחינה במקום). או להכין לבד משמן זית או קנולה.

לגבי היוגורט, גם אני אישית מרגישה הרבה יותר טוב מאז שהפסקתי לצרוך מוצרי חלב. זה אפילו כבר לא מושך אותי.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 07 מאי 2008, 07:58
על ידי עוג_הבנזוג*
מזכירה פה את הסרט על מוזיאון ההמבורגרים שיש בו לחמניות וקציצות מקדונלד בנות 18 שנים שלא קרה להן כמעט כלום

http://www.thebestdayever.com/burger.htm
משעשע ביותר, חוץ מרשימת המרכיבים בסוף, שפשוט מכילה רשימת חומרי הדברה באופן דמגוגי..

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 07 מאי 2008, 08:36
על ידי אורי_יורמן*
נהלל, היתי אומרת שהבעיות במיונז מתחילות הרבה קודם, עם כל השמנים שמוסיפים לו. שמנים לא טובים עם יותר מדי אומגה 6 (שמן סויה, חמניות, או סתם כותבים "שמן צמחי" ואז זה בד"כ שמן דקלים שהוא גם רווי).
לדעתי את מספספסת את הנקודה לגבי השמנים המוספים למוצרי מזון מעובדים שקונים בסופר. זה ממש לא משנה אם הם מסויה או דקלים או חמניות.
הבעיה עם השמנים היא שהם מזוקקים כמעט תמיד (שלא נדבר על שומנים מוקשים).
שמן מזוקק -
מותר על פי חוק לקרוא לו גם שמן מזוכך או שמן זך. (נראה לי שבוטל ההיתר לקרוא לו שמן זך, אבל מזוכך מותר).
מדובר בשמן שעבר זיקוק בחום גבוה (360 מעלות נראה לי) עד כדי הפרדת השמן משאר המרכיבים.
לאחר התהליך הזה, השמן כלכך "טהור", שחוץ מזה שכל הויטמינים וכו' מתים, גם נעלמים לו הטעם והריח של המקור (זיתים נניח), ולכן לפעמים מוסיפים לו חומרי טעם וריח מלאכותיים כדי לסיים את המלאכה.
בקיצור - רע לעיכול, חוסם כלי דם, מסרטן וכו' - וגם חסר קשר לחלוטין למקור ממנו הופק השמן

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 07 מאי 2008, 11:23
על ידי סאלוש*
אדרבה ואדרבה (-:

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 08 מאי 2008, 17:24
על ידי אם_אוהבת*
כבר תקופה ארוכה שאני מכורה למעדן שוקו של סויה צוריאל וגם האמנתי שאני אוכלת משהו טוב, עכשיו אני בספק. רכיבים: פולי סויה, אססולפם k , עמילן, מייצב צמחי, קקאו, חומרי טעם וריח טבעיים, סידן. מה זה האססולפם k ? כמה זה לא טוב? לא יודעת איך לא שמתי לב לכך קודם, יכול להיות שרק בגלל שכתוב קל וזה אולי בעצם ממתיק ועל הרגיל אין, צריכה לבדוק את זה.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 08 מאי 2008, 21:20
על ידי נהלל_במעגל*
תודה אורי וסאלוש!
אני אוהבת מיונז ומחפשת תמיד את ההכי נורמליים (-; פעם קניתי אורגני, אבל מחירו מופקע ותוקפו כמעט פחות משבוע(פרצוף נדהם), ולטורפת ארטישוקים שכמוני ובעלת חורים בכיסים, תוקף כזה קצר ועלות כזו לא מתאימים לי.
אמשיך בחיפושיי.
|| אוהבת ארטישוק עם מיונז||

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 08 מאי 2008, 21:28
על ידי פלוני_אלמונית*
האססולפם k
תחליף סוכר
(אין דף כזה? צריך להיות!)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 08:34
על ידי במבי_ק*
אוהבת ארטישוק עם מיונז

אנחנו מכינים לפעמים מטבל משמנת חמוצה+חרדל.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 17:42
על ידי עוברת_אורח*
אוקיי, המוצג שלנו להיום - יוגורט פירות יער בשמנת של יופלה.
רשימת המרכיבים: חלב מפוסטר, סוכר, תותים, אוכמניות, פטל, חלבוני חלב, סידן, E333 (למי ששואל - חומצת סידן, שמצויה באופן טבעי בפירות, במיוחד בפירות יער).
שימו לב - אין חומרי טעם, אין חומרי ריח, אין חומרי צבע. מכאן שהטעם, הצבע והריח שביוגורט (ויש!) חייב לבוא מהפירות.
(אין טעם לומר לי שרע לצרוך מוצרי חלב באופן כללי או להזכיר לי שיש סוכר. בחנו את המוצר יחסית לעולם מוצרי החלב המעובדים)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 18:15
על ידי אורי_יורמן*
בחנו את המוצר יחסית לעולם מוצרי החלב המעובדים)
האמת שבא לי לנצל את ההזדמנות ולומר שאני כבר לא זוכר מה יש במוצרי חלב מעובדים

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 19:04
על ידי בשמת_א*
(למי ששואל - חומצת סידן, שמצויה באופן טבעי בפירות, במיוחד בפירות יער).
אם זה משהו שנמצא באופן טבעי בפירות, אז למה לציין אותו במיוחד?
אם מציינים במיוחד, ויש לזה גם שם E משהו, סימן שזה תוסף, שהוסיפו אותו באופן מלאכותי ליוגורט. לא משהו טבעי. משהו שהופק, אולי מפירות, ואולי מחיקוי כימי סינתטי שמנסה לחקות חומר טבעי שנמצא גם בפירות.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 20:49
על ידי עוברת_אורח*
ציינתי את שמצויה באופן טבעי בפירות רק כדי להצביע על כך שזה לא משהו מזיק. לא מוסיפים את זה בגלל איזושהי תועלת, אני חושבת שזה משפר את המרקם.
נו טוב, נלך לאיזה פורום מיינסטרימי להשוויץ שם ביוגורט. אני רואה שפה הוא לא יזכה לחיבוק....

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 21:08
על ידי ניצן_אמ*
יש יצרנים, אגב, בלי לנקוב בשמות, שמרמים ברשימת הרכיבים...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 21:14
על ידי במבי_ק*
בלי לנקוב בשמות

למה בלי?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 21:24
על ידי בשמת_א*
רק כדי להצביע על כך שזה לא משהו מזיק
אבל איך את יכולה לדעת?
אם זה תוסף סינתטי, מי לידינו יתקע שהוא לא מזיק? הרי לא בהכרח יש קשר בין החומר שהוסיפו לבין החומר הטבעי שקיים בפירות, נכון?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מאי 2008, 22:09
על ידי עוברת_אורח*
זה חומר כימי. יש לו נוסחא. אם זה אותו דבר, זה אותו דבר.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 11:20
על ידי דלית_ב*
עוברת אורח, גם אם החומר אותו חומר, לא בהכרח ההשפעה שלו על חומר אחר, היא אותה השפעה. בעיקר כאשר החומר המושפע הוא מה שנקרא "חומר חי".

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 11:43
על ידי סאלוש*
נהלל, אם זה הג'אנק מספר אחד שלך, לכי על זה...

גם אני אהבתי את זה פעם, אגב (ארטישוק עם רוטב אלף האיים, שזה בעצם מיונז), ועכשיו אני אוהבת את זה עם ויניגרט ביתי (מתאים גם לאספרגוס, ברוקולי, שעועית ירוקה, כל הירוקים)

בתקופה שעוד הכנתי סלט טונה עם מיונז, הלמנס (האמיתי, לא הלייט) היה הטוב ביותר שמצאתי מבחינת מרכיבים. כל הלייט למיניהם היו הגרועים ביותר. אח"כ פורסם שיש משהו שעשוי משמן קנולה, לא חושבת שבדקתי אותו - כבר נגמלתי ממיונז... אגב, מדהים שאחרי כמה זמן שלא אוכלים את זה, זה כבר לא טעים.

בתיאבון (-:

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 13:00
על ידי ריש_גלית*
אגב, מדהים שאחרי כמה זמן שלא אוכלים את זה, זה כבר לא טעים
מדהים אולי אבל לא בהכרח נכון... במקרה שלי הזדמן לי לאחרונה לאכול כמה ארוחות ג'אנק שכבר שנים לא אכלתי כמותן, והוגשו בהן שקיות קטנות של מיונז (שאני משתדלת לא להכניס הביתה לפחות בשנתיים האחרונות, מאז התחלתי להתעמק ברשימות הרכיבים של כל דבר). אני כבר לא זוכרת עם מה אכלתי אותו, אני רק זוכרת את הטעם... 9-:

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 13:14
על ידי סאלוש*
מקוה שנהנית (-:

אם כבר ג'אנק, לפחות שיהיה בהנאה...

לי אישית מיונז כבר לא טעים.
דברים לא בריאים אחרים, עדיין מאוד טעימים...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 13:24
על ידי אורי_יורמן*
אם כבר ג'אנק, לפחות שיהיה בהנאה...
|Y| |Y| |Y| |Y| |Y| |Y|

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 16:41
על ידי גברת_פלפלת*
במבי ק
יש מצב למתכון? או שזה סוד מקצועי?

למדנו בשנה א' מה זה שמן מזוכך (השמנים ה'רגילים' בסופר). אני לא מוצאת את זה כרגע אבל זה היה דף שלם שמפרט את התהליכים בהכנת השמן. דף שלם! מאז, מיותר לציין, הם לא נכנסים אלי הבייתה.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 22:36
על ידי עוברת_אורח*
חבר'ה, אני לגמרי מכבדת את הגישה שלכם, אבל שימו לב שהדף נקרא מה גיליתי ברשימת הרכיבים. כל דבר שיש לו רכיבים, לא כל שכן רשימת רכיבים, הוא מזון מעובד ותעשייתי (לעלים שאורי מלקט בשדות אין רשימה ואין רכיבים). מכאן שהדף הזה הוא לטובת אנשים עם תזונה קונבנציונלית, שבכל זאת רוצים להעדיף את הרע הקטן על הרע הגדול.
אז ברשימת הרע הקטן אני בכל זאת רוצה להכניס את היוגורט יופלה הזה, ואני אומרת את זה בתור אחת ש תמיד קוראת את רשימת הרכיבים על היוגורטים בסופר, מזדעזעת, ולעיתים קרובות בכל זאת קונה. באחריות, מסוגו הוא הכי פחות גרוע.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 10 מאי 2008, 22:47
על ידי אורי_יורמן*
עוברת אורח,
תודה לך ששמת את הדברים במקומם

ענבל -
כמעט גריינתי,
אבל אני אשאיר את העבודה לאחרים :-)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 11 מאי 2008, 06:26
על ידי אנונימי
כל דבר שיש לו רכיבים, לא כל שכן רשימת רכיבים, הוא מזון מעובד ותעשייתי (לעלים שאורי מלקט בשדות אין רשימה ואין רכיבים). מכאן שהדף הזה הוא לטובת אנשים עם תזונה קונבנציונלית, שבכל זאת רוצים להעדיף את הרע הקטן על הרע הגדול.
|Y|
יפה ניסחת!

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 07:18
על ידי עוג_הבנזוג*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 11:59
על ידי עוברת_אורח*
טוב, אחרי שפתחתי את הפה ונשארתי עומדת, אני מעזה ומציגה את אחיו הגדול והמוצלח של היוגורט מלמעלה - יופלה מנגו פסיפלורה. אצלו, גבירותי ורבותי, הרשימה היא: חלב מפוסטר, מנגו, סוכר, פסיפלורה, חלבוני חלב, סידן והחבר E333.
עצוב שאני צריכה לשמוח על זה, אבל שימו לב שיש יוגורט פירות ממותק שהסוכר מופיע במקום שלישי ברשימת המרכיבים, אחרי הפרי.
(סוג של שמחת ענייים...)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 17:45
על ידי תמי_גלילי*
אוהבת ארטישוק עם מיונז
מיונז תוצרת בית:
2 ביצים טריות (או רק החלמון אם מעדיפים; אני שמה את כל הביצה בפנים). החלבון של ביצים שאינן טריות אינו צמיג, והמיונז ייצא נוזלי.
כוס - כוס ורבע שמן בטעם נייטרלי (למשל שמן שקדים)
מיץ מחצי לימון או ליים (אני מעדיפה ליים)
לטעם: חרדל (אפשר אבקת חרדל למהדרים) - אני שמה כפית (פחות כשזו אבקה), שן שום קצוצה, מלח לפי הטעם (אני מוסיפה מדי פעם טרגון או פלפל שחור)

הוראות הכנה:
מערבלים את הביצים במעבד מזון.
מוסיפים את השמן תוך כדי עירבול בזרם דק.
מוסיפים את הלימון וחומרי הטעם ומערבלים עוד קצת.

זהו. שתי דקות, בריא, מחזיק מעמד במקרר כשבוע, טעים יותר מכל מיונז תעשייתי, ואני יודעת בדיוק מה יש בפנים. בשביל מה בכלל לקנות מיונז כשכל כך קל לייצר אותו בבית?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 18:42
על ידי בשמת_א*
מוסיפים את הלימון
את המיץ שלו, נכון?
וכמה שום?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 19:40
על ידי טרה_רוסה*
מחזיק מעמד במקרר כשבוע,
הממממ...אני לא הייתי מסתכנת (סלמונלה).

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 19:57
על ידי יער_ה*
הדף הזה במה חדש כבר כמה ימים טובים וכל פעם אני חושבת מה אני גיליתי ברשימת המרכיבים:
בריבה - חומר מונע הקצפה !!
איכס! לרגע שקלתי לקנות ריבה אבל נמלכתי בדעתי (וטוב שכך, הכנתי אחלה ריבה..!)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 20:38
על ידי שביל_בצד*
נדהמתי לגלות שגם במלח שולחן פשוט יש חומר מונע התייבשות, אחד ה E.
איזה יאוש

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 21:38
על ידי תמי_גלילי*
את המיץ שלו, נכון?
כן, סליחה.
וכמה שום?
שן אחת - או יותר לחובבי השום. אני פשוט מגררת אותה פנימה על פומפייה דקה.
(הוספתי הבהרות במתכון)

הממממ...אני לא הייתי מסתכנת (סלמונלה).
סלמונלה היא מאוד, מאוד, מאוד לא נפוצה - משהו כמו אחת ל-20.000 ביצים כשמדובר בלא אורגניות (ובאורגניות עוד פחות). ואם כבר לוקים בה, ברוב המוחלט של המקרים לא רק שאינה קטלנית, אלא גם לא צריך לראות רופא. אני יכולה לחפש לך את האיזכור אצל מרקולה, אבל אם אני לא טועה ניצן כבר הביאה מידע על זה באחד הדפים. ניצן? איזה דף זה היה?
לחוששים מסלמונלה, מרקולה הציע פעם במאמר לחמם את הביצה כך שהחלבון מתקשה אבל החלמון עדיין רך. אפשר עדיין להשתמש בחלמונים למיונז (אני לא ניסיתי).
עוד הצעה: לשטוף את הביצים לפני ששוברים אותן (זה תמיד רעיון טוב), ולא להשתמש בביצים עם דם.

לאכילת ביצה חיה יש יתרונות רבים. השאלה אם זה מאזן את החשש מחיידקים היא שאלה פתוחה שכל אחד עונה עליה לעצמו. פחד מחיידקים.

הנה, אצל מרקולה (ויש עוד)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 21:54
על ידי ניצן_אמ*
ניצן? איזה דף זה היה?
ניצן אמ(2008-05-14T17:05:00)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 21:58
על ידי תמי_גלילי*
תודה ניצן! והנה עוד מאמר ממרקולה

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 22:08
על ידי טרה_רוסה*
כיוון שאחיין שלי היה מאושפז בגיל שנתיים למשך כחודשיים במצב לא מזהיר לאחר שחטף זיהום של סלמונלה ועבר איזה 4 ניתוחים בארבעה ימים (הזיהום חדר לו לעצמות) ועוד מליון בדיקות וזוועות, אז אני מעדיפה להיזהר. בבית אכלו ביצים אורגניות. אבל אי אפשר לדעת באמת ממה נדבק (לא הלך אז לגן, או משהו).
למיטב ידיעתי הבעיה מתחילה כשהחוץ בא במגע עם הפנים של הביצה, ולכן לאכול ביצה נאה זה אולי בריא, אבל לא לאכול ביצה נאה שנפתחה וישבה כמה ימים. לכן לא לאכול ביצים סדוקות, ולא לשטוף ביצים (כי המים חודרים דרך הפורות שעל הקליפה של הביצה) - אלא אם שוטפים את הביצה ומיד משתמשים בה. אבל לא אימתתי את המידע הזה עכשיו, אז אולי זה לא לגמרי נכון.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 22:09
על ידי טרה_רוסה*
שלא לדבר על הכמויות של האנטיביוטיקה שקיבל לווריד.....

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 מאי 2008, 22:11
על ידי תמי_גלילי*
אה, אני מבינה. זה כמו שאני נמנעת מדגים אחרי דייאטת הריון שכללה הרבה מאוד טונה, כי הילד שלי אוטיסט. מי שלא יצא לו להיות בצד הרע של הסטטיסטיקה מן הסתם יקפיד פחות...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 21 מאי 2008, 16:26
על ידי ריש_גלית*
נו, אולי באמת הגיע הזמן לפתוח דף ביצה נאה בשר נא?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 21 מאי 2008, 16:35
על ידי תמי_גלילי*

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 מאי 2008, 09:15
על ידי פלוני_אלמונית*
מישהו יכול להסביר לי מה הבעיה עם גופרית? (כחומר משמר).

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 מאי 2008, 12:49
על ידי אלמונית*
טרטראזין
מוצרי קוסמטיקה המכילים את החומר חייבים להיות מסומנים ב "למבוגרים בלבד", עפ"י תקנות משרד הבריאות. מה שאומר שלא כדאי לאף אחד להתקרב לזה....

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 יולי 2008, 00:00
על ידי פלוני_אלמונית*
הערה לגבי מים מינרליים המכילים פלואור: חלקם באמת מי ברז שעברו סינון. אולם, ישנה תופעה מדאיגה שצברה תאוצה בארה"ב של הוספת פלואור למים מינרליים, או למשקות מיצים ומוצרים אחרים, בייחוד אלו המיועדים לילדים קטנים (כמו שמוסיפים ויטאמינים!) למשל, אחד המוצרים הללו הוא מי מינרליים של דנונה, אך אין לי מידע לגבי "העשרה" מלאכותית בארץ.

דבר נוסף, רשימת הרעלים הבאים ביחד עם ההפלרה, המבוצעת כידוע (האמת שהבנתי שאפילו רופאי השיניים כלל לא מודעים לעובדה שמפלירים לא בכימיקל טהור אלא עם תוצר לוואי תעשייתי!) בעזרת דילול חומצה פלואורוסיליצית שאלמלא כן הייתה מגיעה לאתר לסילוק פסולת מסוכנת. אך מה שלא מופיע ברשימה זו, וישנם מחקרים המוכיחים זאת, אלו הם מספר חומרים רדיואקטיביים הנוכחים גם הם בחומצה:

LCI LTD
(904) 241 1200 FOR REFERENCE ONLY – DO NOT SEND OUT
P.O. Box 49000
Jacksonville Beach, FL 32240-9000
October, 1990
HYDROFLUOSILICIC ACID SPECIFICATIONS
H2SiF6
COMMERCIAL GRADE
GUARANTEED TYPICAL
H2SiF6 (MOL. WT. 144.06) 25% +/- 3% by weight 24%
Fluorine 19% +/- 3% by weight 18.5%
Heavy Metals, as lead, Pb. 0.020% MX. 0.0002%
Phosphorus 0.100%
HF 1.0%
Arsenic 0.0035%
Barium < 0.0002%
Cadmium 0.0004%
Chromium < 0.00003%
Iron 0.100%
Iodine 0.0015%
Lead < 0.00005%
Mercury < 0.0000001%
Selenium < 0.000003%
Silver 0.0004%
Specific Gravity, at 25%, at 60°F 1.224
Boiling Point for 25% 222.5°F
Freezing Point for 25% -4.0°F
Weight per Gallon for 25% 10.2 lbs/gal
pH 1% Solution 1.2
Material meets AWWA Standard B703 – 89
Water white to straw yellow in color – transparent aqueous
Solution – acid liquid.
Clean and free of visible suspended matter.
Highly corrosive, pungent odor – store in structural carbon,
Hastelloy C, Durimer 20 and approved rubber or plastic lined containers.
FOR REFERENCE ONLY - DO NOT SEND OUT
Telex 752638 LCI LTD JAX
FAX 904-241-1220

מסתבר, שמשרד הבריאות חושב שאם מדללים את הרעלים האלו מספיק, הם מפסיקים להיות רעלים, לא מצטברים בגוף ולא מגיעים לסביבה דרך מי השפכים...

וזוהי קבוצת פייסבוק נגד ההפלרה. מי שיש להם חשבון מוזמנים להצטרף ולצרף:

http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... &ref=share

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 יולי 2008, 03:52
על ידי צל_הימים*
ראו גם את הדף פלואוריד והפלרה.

רופאי השיניים כלל לא מודעים לעובדה שמפלירים לא בכימיקל טהור אלא עם תוצר לוואי תעשייתי!

יש 'תיאורית קונספירציה' שטוענת שהרשויות קונות את החומר מתעשיינים, מכיוון שהתעשיינים הצליחו לדחוף להם ת'סחורה במניפולציות שונות, מהתחום הנקרא 'הון ושלטון'. אפילו מישהו מכאן (אם אתה מוכן להזדהות עשה זאת עכשיו או לעולם לא :-)) סיפר לי שיש תעשיין ישראלי גדול שהצליח לעקוף את כל הניסיונות להכשילו, ודוחף את המרקחת שלו לרשויות. בכסף מלא. שלנו, משלמי המיסים. אבל כאמור, כל זה תיאוריות קונספירציה שבכלל מגוחך להתעכב עליהן, כי הרי זה ברור שהרשויות עסוקות אך ורק בבריאות התושבים... :-).

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 21 נובמבר 2008, 09:34
על ידי פלונית*
ויטמינים פרנטל של דרך חיים - קופ"ח כללית צבעי מאכל E-110 צהוב, E-129 אדום, והכוכב... E-133 כחול בריליאנט.
מיותר לציין שהקופסא חוזרת לבית המרקחת.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 23 נובמבר 2008, 11:48
על ידי אליס_מיאו*
וגם בסדרת הויטמינים החדשה של מכבי יש מלא צבעי מאכל. לא ברור למה...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 ינואר 2009, 15:34
על ידי נוסעת_סמויה*
קיבלנו הנחיה לתת לתינוקת ויטמין D על בסיס יומי.
קנינו בבית המרקחת ויטמין D לתינוקות מסדרת טיפטיפות של כצט.
כשהסתכלתי על רשימת הרכיבים נדהמתי לגלות שם, לצד הויטמין, את הרכיבים הבאים:
"סודיום פוספט, חומרי טעם ומים. חומר משמר: מתיל פרבן. ממתיקים: סוכרלוז, גליצרין. מתחלב: פוליסורבט 80. מייצב: E321".
:-O

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 ינואר 2009, 15:37
על ידי טלי_מא*
:-S

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 ינואר 2009, 16:25
על ידי פלונית*
יש סוג אחד שעליו מצוייר דובי (לא זוכרת את שם החברה) שלא מכיל את כל המרעין בישין אלא רק ויטמין ושמן (אם אני לא טועה זית)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 ינואר 2009, 18:01
על ידי אמא*
קיבלנו הנחיה לתת לתינוקת ויטמין D על בסיס יומי.

הנחיה מאוד שנויה במחלוקת.

לא חושבת שהרבה אנשים פה נתנו...

הרופאה הרגילה ביותר שלי בקופ"ח אמרה שזה קשקוש. לחשוף לשמש כמה דקות ביום ולא להוסיף שום ויטמין.
כנ"ל ברזל - אפשר לעשות בדיקת ברזל (אחת ב - 4 חודשים ואחת בשנה) ולראות אם חסר או לא חסר. זו בדיקה קלה ביותר ואחרי 4 בדיקות כאלה (שני ילדים) נרשם רק בכי אחד קצר.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 30 ינואר 2009, 21:59
על ידי ילדת_טבע*
קנינו בבית המרקחת ויטמין D לתינוקות מסדרת טיפטיפות של כצט
כשבכורתי הגיעה לגיל הזה (זה שבטיפת חלב אומרים לתת) קניתי, אז עוד עשיתי לפעמים מה שאומרים לי, קניתי של ד"ר פישר. כשהייתי צריכה לתת לילדה את המנה שלה נעמדתי מולה עם הטפטפת הזו ביד והרגשתי שאני ממש עומדת לחלל את גופה הטהור בפיכסה כלשהי. טעמתי את התכולה. נגעלתי וחסתי על הילדה. אין לי מושג מה היה שם בפנים אבל זה היה כל כך מגעיל וממותק כמו תרכיז פטל. מה הפלא שאחר כך הם מכורים לממתקים?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 31 ינואר 2009, 09:06
על ידי HILLA_KR*
קיבלנו הנחיה לתת לתינוקת ויטמין D על בסיס יומי

הנחיה מאוד שנויה במחלוקת.

הבעיה היא שבגלל הבהלה מהשמש, ילדים (ומבוגרים) בימינו בכלל, אבל בכלל לא נחשפים לשמש, וכשהם כן, הם מרוחים במסנני קרינה שלא מאפשרים לגוף לייצר את הויטמין. המחסור בויטמין, בעיקר אצל ילדים הוא קריטי.
בדיוק החודש התפרסם מחקר בישראל שמראה שלרוב הילדים כאן יש מחסור נוראי בויטמין D.
פשוט צריך לרדת קצת מהקיצוניות בפחד מהשמש.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 31 ינואר 2009, 12:36
על ידי אמא*
הילה - תודה.
קשה לדעת איפה עובר הגבול, אבל כבר עברנו אותו כנראה...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 31 ינואר 2009, 18:49
על ידי ענבל_נתן_בר*
הרופאה הרגילה ביותר שלי בקופ"ח אמרה שזה קשקוש. לחשוף לשמש כמה דקות ביום ולא להוסיף שום ויטמין
צריך לחשוף ליותר מכמה דקות בכל יום. משהו כמו רבע שעה- עשרים דקות ביום, בשעות שיש בהן הרבה שמש. כמובן לשים לב שלא צולים את הילד. אגב, חשיפה של כפות הידיים נהדרת (כף ולא גב היד) כי יש שם ספיגה טובה. זה ממחקרים אחרונים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 פברואר 2009, 12:42
על ידי נוסעת_סמויה*
הרופאה הרגילה ביותר שלי בקופ"ח אמרה שזה קשקוש. לחשוף לשמש כמה דקות ביום ולא להוסיף שום ויטמין.
רופאת משפחה שאני סומכת עליה בעיניים עצומות (שהיא במקרה גם חברתי הטובה), אמרה שהיא עצמה לא נתנה לבנות שלה ויטמין D מתוך אותה תפיסה, אבל דווקא בשנה-שנתיים האחרונות התפרסמו מחקרים על הנחיצות העצומה של הויטמין הזה מצד אחד, ועל כך שרוב האוכלוסיה סובלת מחסרים גדולים שלו. החסרים ממש לא מופיעים רק אצל אוכלוסיה שלא נחשפת לשמש.
אז אני מצטרפת להמלצות של הילה וענבל מעלי: אל תזלזלו בחשיבות הויטמין הזה. אם אין תכשיר מתקבל על הדעת, צריך להקפיד על חשיפה יומיומית לשמש,
משהו כמו רבע שעה- עשרים דקות ביום, בשעות שיש בהן הרבה שמש.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 פברואר 2009, 13:06
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
למה בטיפת חלב יעצו לנו לקנות ויטמין D ללא שמן? (אבל עם תוספים מגעילים וממתיקים).
האם יש בעיה בגרסת הוויטמין עם השמן?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מרץ 2009, 09:30
על ידי ירח_לבן*
פתאם הסתבר לי שבשמנת מתוקה יש ה-מ-ו-ן Eים.
למה? האם ניתן למצוא (במחירים סבירים) שמנת מתוקה ללא כל זה?
פעם היו שקיות כאלה של שמנת מתוקה טריה שהיו מקפיאים - הלכו לעולמן?

ולגבי הקוטג' - באמת ב5% יד איזה היא אבל לידו בסוגריים כתוב 'סידן'. מה המשמעות של זה? (בכל מקרה אני מעדיפה את ה9%, אבל מעניין אותי)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מרץ 2009, 09:33
על ידי ירח_לבן*
אופס, למי שלא הבין את המשפט האחרון - זה לא אתם, זו אני:
ב5% יש איזה E (ולא 'יד איזה היא')

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 09 מרץ 2009, 11:05
על ידי ש_י_ר_י*
להרדוף יצאה לא מזמן שמנת מתוקה אורגנית, אבל בחנות אמרו לי שזו מהדורה מוגבלת או משהו כזה, ולא ברור אם ימשיכו לייצר. אני אשאל שוב.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 28 אוגוסט 2009, 22:03
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
articles]חלב של פעם - האומנם? item[/po],1018,209,39656,.aspx

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 28 אוגוסט 2009, 23:08
על ידי שואפת_לארבע*
תודה, כתבה מעניינת מאד, למרות שאני לא נוגעת בחלב- לא של עכשיו ולא של פעם..

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 26 ספטמבר 2010, 20:08
על ידי נקודות_ורודות_אגדיות*
הנה עוד מאמר על מה שלא אומרים לנו ברשימת הרכיבים. חשוב לקרוא! מאוד מבהיר שבעצם לא בריא לאכול אוכל תעשייתי גם הוא מכריז על עצמו כבריא:
אקטימל שמקטימל

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 27 ספטמבר 2010, 10:30
על ידי פלוני_אלמונית*
אני גיליתי חומר "מזגג" בתמרים - יענו שיבריקו
וסוכר וחיטה .... - בסילן.. what the fuck?:????

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 29 ספטמבר 2010, 09:03
על ידי עפרה_עדין*
מזמינה אתכן לפורום קוסמטיקה טבעית באסימון שם התחלתי לנתח מוצרי קוסמטיקה הטוענים לטבעיותם. אתן מוזמנות לשלוח תמונות או סריקות של תוויות רכיבים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 20 פברואר 2011, 09:36
על ידי טליה_אלמתן*
מחקר מדעי: צבע המאכל קרמל המוכר במפעלי קוקה קולה ופפסי עלול לגרום להתפתחות תאים סרטניים...
מדענים מתריעים כי הכמות המקסימאלית אשר בטוחה לבריאות האדם לעיכול ביממה היא עד 16 מיקרוגרמים של 4-MI , כאשר בכל בקבוק חצי ליטר ישנם עד 200 מיקרוגרמים של החומר - פי 12 גבוהה מהכמות המותרת...."

המאמר המלא בערוץ 7

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 07:42
על ידי אפרת_מ*
בחלבה מצאתי חומר מתחלב (לציטין סויה נדמה לי), ושומנים חלקם מוקשים, וחומר מייצב (נדמה לי E-471).
האם יש חלבה שהיא טבעית יותר בחנויות הטבע??

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 08:06
על ידי רוני.של.4*
חלבה שהיא טבעית יותר
האמת שלא בדקתי את הרכיבים בחלבה שבחנויות הטבע, אבל את יכולה להכין ממרח חלבה לבד בבית - האם ממרח יעשה את העבודה, או שאת רוצה חלבה נוקשה?
ממרח חלבה זה פשוט - מערבבים טחינה גולמית עם דבש או סילאן :-) אני פשוט מורחת אותם אחד מעל השני, אבל אפשר גם לערבב כמות ולשמור באיזה כלי במקרר.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 10:15
על ידי ילדת_טבע*
הדרך החידה לדעת היא ללכת לחנויות הטבע ולבדוק. ככל שרשימת הרכיבים תהיה קצרה יותר וברורה יותר החלבה תהיה טבעית יותר.
לפי מיטב הבנתי, אין שום סיבה אמיתית לנוכחות לציטין סויה בחלבה וגם לא פגשתי כזה.
ואם ממש רוצים אז יש את הדף הכנת חלבה ויש בו מתכונים פשוטים יותר ופחות וגם את מדור מתכוני אוכל חי ויש שם מתכון לחלבה חיה (שלא נכבס מילים בטעות ויצא לנו נאה... :-) ).

אגב, אצלנו הולך להיט חמאת שומשום עם דבש חרובים מעורבב בצלוחית, הילד אוכל בשמחה עם כפית. החרובים מוציאים את זה מעט שוקולדי, שתי ציפורים במכה אחת...

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 18:31
על ידי סאלי_תדמור*
כן, יש בחנויות הטבע חלווה משומשום מלא של הרדוף או אדמה, נדמה לי שאין שם משהו לא טוב. זה מה שאני קונה.
הטחינה עם דבש חרובים נשמע לי להיט.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 19:38
על ידי חגית_א_א*
גם הגעתי לכאן כדי להמליץ לך להכין ממרח לבד בבית, לא רק עם חרובים וטחינה אפשר גם ממרח תמרים וטחינה יוצא מעולה. ממרח תמרים אפשר להכין לבד על ידי השריית התמרים ללילה במקרר וטחינה שלהם במעבד מזון או בלנדר ידני. החלבה גם האורגנית מלאה בסוכר, זה מוצר מאוד מאוד מתוק.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 21:48
על ידי אפרת_מ*
תודה. הקטנה מאוד אוהבת ממרח "חלבה". בגן מכינים טחינה-מלאה-אורגנית עם סילאן, והיא מכירה גם עם דבש.
אבל זה ממרח. בעוד שחלבה קשה היא "טעים", משמע ממתק (ולפעמים היא מאוד רוצה טעים או עוגה - האחרון יכול להיות גם עוגיות עם מילוי תמרים וקוקוס שסבתא הכינה ומבחינתה זה עוגה).

אגב מבחינת מתיקות - ילדים אוהבים מתוק, ולא מפריע לי במיוחד שהיא אוכלת גם מתוק.
מבחינה העלאת סוכרים בדם (מדד גליקמי) אין באמת הבדל בין סוכר, סילאן או דבש (או סוגי סוכר שונים). הסוכר הלבן מגיע ללא ליווי של ערכים תזונתיים נספים, שחבריו הטבעיים יותר כן מגיעים איתם.
היא גם אוכלת מרציפן (שאני מאוד מאוד אוהבת), וממש לא מטריד אותי שיש בזה הרבה סוכר (ואני יודעת כמה, בצעירותי הייתי מכינה לבד מרציפן).

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 02 אפריל 2011, 22:32
על ידי טלי_מא*
אני מכינה מרציפן משקדים ומתמרים.
(page]כאן בתמונה הימנית למטה id[/po]=2323)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 03 אפריל 2011, 01:22
על ידי ריש_גלית*
אני מכינה מרציפן משקדים ומתמרים
והמתכון הוא...?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 03 אפריל 2011, 08:44
על ידי טלי_מא*
שקדים ותמרים.
לטחון היטב.
:-)

אה, בעצם יש הערות-
אפשר להשרות אותם קודם ללילה.
כדאי להתחיל בטחינת השקדים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 04 אפריל 2011, 00:53
על ידי זארו_סובה*
טלי - איזה רעיון מופלא! יש לי שני מכורים למרציפן בבית...
כמה שאלות:
  1. יש לך טיפ מבחינת היחסים בין השקדים לתמרים?
  2. האם מעבד מזון לא הכי חזק בעולם יעמוד במשימה לטחון את השקדים מספיק דק?
  3. האם יוצא מרציפן נוח לעיבוד? (רוצים לקשט עוגת יומהולדת)
  4. יש לך רעיון איך לצבוע את המרציפן בצבעים טבעיים (למשל סלק\ כורכום\ אצות)?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 04 אפריל 2011, 00:54
על ידי זארו_סובה*
ושכחתי לשאול גם האם את קולפת את התמרים?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 04 אפריל 2011, 01:56
על ידי ה_עוגיה*
משקדים מושרים קלופים ותמרים ביחס של בערך 1:1 במשקל יוצא מרציפן רך ונח לעיבוד (קצת רך מדי לטעמי).
השתמשתי במעבד מזון רגיל (לא בלנדר סוס או משהו).
תמרים יבשים (דקל נור) לא קלופים.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 04 אפריל 2011, 03:05
על ידי טלי_מא*
זארו,
ה עוגיה ענתה על הרוב?
אני לא מקלפת את התמרים.
רעיונות לצביעה - את כתבת :)
ירוק - אני חושבת שארטישוק עושה צבע כחול-ירוק חזק.
זכרי להשתמש במעט מחומרי הצבע כדי לא לשנות את הטעם.

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 06 אפריל 2011, 12:29
על ידי זארו_סובה*
התבלבלתי... השאלה היתה צריכה להיות - האם את קולפת את השקדים, כמובן, ולא את התמרים (ניסיתי פעם, זאת עבודה קשה מידי... וממש לא מוצדקת).
ראיתי שה עוגיה כן קולפת את השקדים, אבל כשדיברתי עם אורי על הכנת טחינת שקדים בבית, הוא אמר שהוא לא קולף את השקדים (אולי בגלל שאין השריה ואז קשה לקלוף?)

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 11 אפריל 2011, 12:38
על ידי ירח_לבן*
אוקיי, ניסיתי גם.
זה היה פחות פשוט ממה שזה נשמע, אבל בסוף יצא משהו. התמרים לא נטחנו כל כך טוב והגלעון שלהם היה קצת קשה אז בסוף הוספתי גם קצת אבקת סוכר וזה ממש נהיה בצקי.
אבל, יצא בצק רך מדי, קשה לעיצוב. מה עושים? להוסיף שקדים טחונים?
האם צריך להשרות גם את התמרים לפני?

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 11 אפריל 2011, 14:25
על ידי סגו_לה*
האיש קנה רוגלך של אנג'ל (כן,אני יודעת שמכתחילה זה לא להיט בריא,אבל רצינו משהו לקפה של שבת בבוקר...)
טעמתי והיה לי ממש מגעיל,אני מסתכלת ברשימת הרכיבים ומגלה לזוועתי- ציבעי מאכל (!!!) כאילו,רוגלך,מה הקשר לצבעים?
והנורא הוא שאחד מהם הוא טטרזין P-:

מה גיליתי ברשימת הרכיבים

נשלח: 11 אפריל 2011, 16:32
על ידי ילדת_טבע*
ירח, אולי לקרר לפני העיצוב? אני יודעת שאחר כך זה יהיה בעייתי אם העיצוב "ינזל" בחום אבל אפשר להחזיק קר ממש עד לרגע ההגשה, לא?
אבל הנה, הגעת לבעיה שהיצרנים מגיעים אליה, איך יוצרים יציבות ללא חומרים מייצבים ובמינימום תוספות. סוכר כבר הוספת, מה עכשיו? מממ...