לחם שאור
-
- הודעות: 110
- הצטרפות: 29 אוקטובר 2007, 21:30
- דף אישי: הדף האישי של טרוש_קה*
לחם שאור
ומה קורה אם גם חודש לא אפית? האם הבצק הזה לא מתעפש או "מת"? בשאור רטוב הכי הרבה אני ממשיכה לתחזק אותו, גם בלי להשתמש בו, אפילו שנה שלמה. אבל עם הבצק הזה לא, נכון?
וגם- אם פתאום את רוצה להכין כמות כפולה מהרגיל של לחמים, האם יש דרך "להגדיל" את השאור היבש הזה ככה שהוא יוכל להתפיח כמות יותר גדולה? או שקודם הוא חייב לעבוד על כמות בגודל שלו, ורק משם ניתן יהיה לקחת עוד חתיכת בצק גדולה יותר. השאלה ברורה?
וגם- אם פתאום את רוצה להכין כמות כפולה מהרגיל של לחמים, האם יש דרך "להגדיל" את השאור היבש הזה ככה שהוא יוכל להתפיח כמות יותר גדולה? או שקודם הוא חייב לעבוד על כמות בגודל שלו, ורק משם ניתן יהיה לקחת עוד חתיכת בצק גדולה יותר. השאלה ברורה?
-
- הודעות: 3541
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
לחם שאור
עוד לא הגעתי למצב של שאור ממתין חודש כי אוכלים פה לחם כל יום ואני משתדלת שכמה שיותר ממנו יהיה שאור אבל מניחה שאם צריך למשוך זמן אפשר לערבב עם עוד קצת קמח ומים ולהחזיר למקרר, שיאכל לאט
לגבי אפיית כמות גדולה יותר - אני מניחה שעם קצת תכנות מראש זה אפשרי. נגיד, להתחיל קודם (עם אותה כמות שאור).
לגבי אפיית כמות גדולה יותר - אני מניחה שעם קצת תכנות מראש זה אפשרי. נגיד, להתחיל קודם (עם אותה כמות שאור).
לחם שאור
לכבוד החיים החדשים שלי רכשנו מכונת לחם,
בעקבות התייעלות ורצון לבלות פחות זמן בתחזוקת החיים שלנו.
ניסינו לאכול לחם קנוי אבל זה לא התאים.
מתכון ללחם שאור מלא במכונת לחם:
משמנים את התבנית
שמים בתבנית:
1/2 כוס שאור רטוב
3 כפות סוכר
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
הפעלת תוכנית של בצק (זו תכנית שלשה את הבצק ומתפיחה אותו אך לא אופה אותו) מחכים 8 שעות מרגע הפעלת התכנית
מוסיפים לבלילה בתבנית:
1/2 1 (אחד וחצי) כפיות מלח
2 כוסות קמח מלא
הפעלת תוכנית בצק שוב (התכנית מסתיימת לאחר שעה וחצי אך מחכים 3 שעות מרגע הפעלת התכנית (בודקים את מצב התפיחה, כשהיא מספקת אפשר לעבור לשלב האחרון)
הפעלת תוכנית אפייה (זו תוכנית של אפייה בלבד, ללא לישה)
מתקבל לחם נחמד, מספיק טוב לצרכינו
זמן העבודה עליו: 5 דקות במקסימום.
זמן הכנה במצטבר: 12 שעות.
החסרונות: הלחם קטן ופחות מוצלח מלחם שלשים ביד.
היתרונות: קבלת מוצר מספיק טוב, אין כלים לשטוף, אין עבודה, אין לכלוך, חיסכון בזמן, צריכת אנרגיה נמוכה ומדוייקת יותר.
הערות:
יש להקפיד על מידות מדוייקות
את השאור הרטוב צריך לגדל:
לאחר שמוציאים ממנו חצי כוס להכנת הלחם מוסיפים למה שנשאר בצנצנת השאור חצי כוס מים ו3 כפות קמח ובוחשים.
מניחים מחוץ למקרר למשך חצי יום ואז מכניסים למקרר עד ללחם הבא.
אם לא מכינים לחם נוסף תוך שבוע, יש להוציא את צנצנת השאור מהמקרר, לשפוך חלק מהשאור ולחדש אותו עם מים וקמח חדשים.
חפשו באינטרנט הוראות מדוייקות יותר לטיפול בשאור רטוב, אני לא מומחית.
בעקבות התייעלות ורצון לבלות פחות זמן בתחזוקת החיים שלנו.
ניסינו לאכול לחם קנוי אבל זה לא התאים.
מתכון ללחם שאור מלא במכונת לחם:
משמנים את התבנית
שמים בתבנית:
1/2 כוס שאור רטוב
3 כפות סוכר
1/2 1 (אחד וחצי) כוסות מים חמימים
1 כוס קמח מלא
הפעלת תוכנית של בצק (זו תכנית שלשה את הבצק ומתפיחה אותו אך לא אופה אותו) מחכים 8 שעות מרגע הפעלת התכנית
מוסיפים לבלילה בתבנית:
1/2 1 (אחד וחצי) כפיות מלח
2 כוסות קמח מלא
הפעלת תוכנית בצק שוב (התכנית מסתיימת לאחר שעה וחצי אך מחכים 3 שעות מרגע הפעלת התכנית (בודקים את מצב התפיחה, כשהיא מספקת אפשר לעבור לשלב האחרון)
הפעלת תוכנית אפייה (זו תוכנית של אפייה בלבד, ללא לישה)
מתקבל לחם נחמד, מספיק טוב לצרכינו
זמן העבודה עליו: 5 דקות במקסימום.
זמן הכנה במצטבר: 12 שעות.
החסרונות: הלחם קטן ופחות מוצלח מלחם שלשים ביד.
היתרונות: קבלת מוצר מספיק טוב, אין כלים לשטוף, אין עבודה, אין לכלוך, חיסכון בזמן, צריכת אנרגיה נמוכה ומדוייקת יותר.
הערות:
יש להקפיד על מידות מדוייקות
את השאור הרטוב צריך לגדל:
לאחר שמוציאים ממנו חצי כוס להכנת הלחם מוסיפים למה שנשאר בצנצנת השאור חצי כוס מים ו3 כפות קמח ובוחשים.
מניחים מחוץ למקרר למשך חצי יום ואז מכניסים למקרר עד ללחם הבא.
אם לא מכינים לחם נוסף תוך שבוע, יש להוציא את צנצנת השאור מהמקרר, לשפוך חלק מהשאור ולחדש אותו עם מים וקמח חדשים.
חפשו באינטרנט הוראות מדוייקות יותר לטיפול בשאור רטוב, אני לא מומחית.
-
- הודעות: 6
- הצטרפות: 01 נובמבר 2011, 21:10
לחם שאור
הי הי לכל האופים והאופות,
ראשית אני נהנית כל כך לקרוא אתכם - ממש יאמי,
אבל יש לי כמה קושיות שעוד לא מצאתי לפתרונן כאן.
אני בנקיון לקנדידה והשאלה היא אם מחמצת על בסיס קמח חיטה בכלל תעבוד עלי?
ניסיתי להכין לבד שאור מקמח שיפון, ואחר כך כוסמין, ולא עבד, או שאולי נבהלתי מעצמי משום מה וזרקתיהן,
האם יש לימשהו שאור על אחד הבסיסים האלו שיש לו תובנות בנושא?
שנית, האם יש סיכוי, אולי אפילו קלוש, שיש מישהו כאן באיזור תל אביב שיש לו איזה כף להעביר לי וכך אוכל להתחיל מיד בלי כל החכיון המייאש הזה של גידול החיה הדורשנית?
תודה ושיהיה ערב טוב טוב
ראשית אני נהנית כל כך לקרוא אתכם - ממש יאמי,
אבל יש לי כמה קושיות שעוד לא מצאתי לפתרונן כאן.
אני בנקיון לקנדידה והשאלה היא אם מחמצת על בסיס קמח חיטה בכלל תעבוד עלי?
ניסיתי להכין לבד שאור מקמח שיפון, ואחר כך כוסמין, ולא עבד, או שאולי נבהלתי מעצמי משום מה וזרקתיהן,
האם יש לימשהו שאור על אחד הבסיסים האלו שיש לו תובנות בנושא?
שנית, האם יש סיכוי, אולי אפילו קלוש, שיש מישהו כאן באיזור תל אביב שיש לו איזה כף להעביר לי וכך אוכל להתחיל מיד בלי כל החכיון המייאש הזה של גידול החיה הדורשנית?
תודה ושיהיה ערב טוב טוב
לחם שאור
שלום בשמת מתל אביב!
לי יש 2 צנצנות שאור בנות שנתיים בערך.
אחת עם חיטה והשנייה עם שיפון.
דווקא השאור של השיפון הוא ממש חזק וטוב, תוסס עם בועות ופעיל...
אולי תנסי שוב?
אני מכינה לחם שיפון של 80% קמח שיפון ועוד 20% קמח חיטה מלא.
מניסוי וטעייה מצאתי שכך הלחם יוצא הכי טעים בשבילי ובשביל בני ביתי.
אם תרצי ארשום לך מתכון מדוייק, פחות או יותר.
לי יש 2 צנצנות שאור בנות שנתיים בערך.
אחת עם חיטה והשנייה עם שיפון.
דווקא השאור של השיפון הוא ממש חזק וטוב, תוסס עם בועות ופעיל...
אולי תנסי שוב?
אני מכינה לחם שיפון של 80% קמח שיפון ועוד 20% קמח חיטה מלא.
מניסוי וטעייה מצאתי שכך הלחם יוצא הכי טעים בשבילי ובשביל בני ביתי.
אם תרצי ארשום לך מתכון מדוייק, פחות או יותר.
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
בשמת גם אני ממליצה שתנסי שוב עם השיפון, אני כבר שנים מכינה מחמצת אך ורק משיפון.
הכי חזק, הכי מוצא חן בעיני.
מיהרת להתייאש.
תנסי שוב ולא צריך לקחת לך יותר מכמה ימים, מקסימום 5 כאשר את מאכילה אותה כל 12 שעות לערך.
אני הכנתי חדש לפני כמה זמן ולקח לי שלושה ימים.
בהצלחה (לא בתל אביב אחרת הייתי שמחה לתת לך)
הכי חזק, הכי מוצא חן בעיני.
מיהרת להתייאש.
תנסי שוב ולא צריך לקחת לך יותר מכמה ימים, מקסימום 5 כאשר את מאכילה אותה כל 12 שעות לערך.
אני הכנתי חדש לפני כמה זמן ולקח לי שלושה ימים.
בהצלחה (לא בתל אביב אחרת הייתי שמחה לתת לך)
-
- הודעות: 6
- הצטרפות: 01 נובמבר 2011, 21:10
לחם שאור
תודה גלית ועדינה,
ראשית אני שמחה לגלות שיש כאן אנשים פעילים (קוראת ולא משתתפת כבר כמה וכמה שנים ושמחה לגלות שיש פעילות),
התחלתי אתמול בערב מחמצת מכוסמין, ואני אעמיד עוד קערה עם שיפון,
האם לדעתכם אפשרי להתחיל שאור מחצי כוס קמח וחצי כוס מים או שכדאי להתחיל מיותר?
ראשית אני שמחה לגלות שיש כאן אנשים פעילים (קוראת ולא משתתפת כבר כמה וכמה שנים ושמחה לגלות שיש פעילות),
התחלתי אתמול בערב מחמצת מכוסמין, ואני אעמיד עוד קערה עם שיפון,
האם לדעתכם אפשרי להתחיל שאור מחצי כוס קמח וחצי כוס מים או שכדאי להתחיל מיותר?
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
אני מתחילה מכמויות שוות במשקל. ואני מתחילה בכף קמח והמשקל השווה לזה במים (משתמשת במאזניים).
אפשר גם בכף מזה וכף מזה ואז בהאכלה הבאה להכפיל. ככה לא צריך לזרוק כל כך הרבה.
אפשר גם בכף מזה וכף מזה ואז בהאכלה הבאה להכפיל. ככה לא צריך לזרוק כל כך הרבה.
-
- הודעות: 95
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2011, 08:44
- דף אישי: הדף האישי של שי_האופה*
לחם שאור
להכין מחמצת משיפון לא בוטח שזה רעיון גדול... שיפון לא יכול לתפוח
ואם מערבבים אותו עם קמח מלא אז ניתן להשתמש במחמצת מקמח.
ואם מערבבים אותו עם קמח מלא אז ניתן להשתמש במחמצת מקמח.
לחם שאור
בשמת,
אני אופה עם מחמצת שיפון וקמח כוסמין ויוצא מצויין. חשוב להאכיל את השאור בקמח מלא. בהצלחה @}
אני אופה עם מחמצת שיפון וקמח כוסמין ויוצא מצויין. חשוב להאכיל את השאור בקמח מלא. בהצלחה @}
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
בואו נעשה קצת סדר -
להכין מחמצת משיפון לא בוטח שזה רעיון גדול... שיפון לא יכול לתפוח
המחמצת היא בעצם בית הגידול של השמרים והבקטריה שהם שני הפקטורים שאנחנו רוצים בשביל לקבל לחם שאור תפוח עם טעמו המשובח והיחודי של השאור.
קודם כל השיפון כן יכול לתפוח, אמנם פחות קל להתפיח אותו מאשר את החיטה אבל בכל מקרה כאן לא השיפון הוא המתפיח אלא שמרי הבר שחיים על גרגרי השיפון וקמים לתחייה (כלומר ערניים ויכולים להתפיח) כאשר הם באים במגע עם המים (בתנאים המסויימים שהם צריכים).
שמרי הבר חיים על גרגרי החיטה והשיפון לכן הכי טוב להתחיל מחמצת בדגן המלא ואם אפשר אפילו באורגני רק מפני ששם נמצאים הכי הרבה שמרים, הם לא ניזוקו מהתהליכים שעובר הקמח הלבן למשל. (הבהרה - אני בדרך כלל קונה את מה שיש בסופר, לא אורגני ואין לי שום בעיה עם זה)
חשוב להאכיל את השאור בקמח מלא
אחרי שהמחמצת כבר פעילה, כבר חיה, אפשר להוסיף לה כל קמח אחר וזה יעבוד, לבן, כוסמין וכו"...
אני חושבת שההעדפה של אנשים לשיפון או לחיטה היא בעיקר הרגל.
אני התחלתי עם שיפון זה תמיד עבד טוב ועם זה נשארתי.
מהמחקר שעשיתי בזמנו מצאתי שיש אופים שמעדיפים מחמצת שיפון ויש שמעדיפים חיטה.
לדעתי אין הרבה הבדל בסופו של דבר.
אני באופן אישי אופה כיום את רב הלחמים שלי מחיטה מלאה בלבד אז אוהבת את ניחוח השיפון העדין שמתגנב פנימה מהמחמצת (באמת עדין, בקושי מורגש) לתוך הלחם.
בקיצור, על השיפון והחיטה חיים השמרים והבקטריה והם ניזונים מהסוכרים שבדגנים כך ששיפון או חיטה שניהם מהווים בסיס מצוין להתפחה (-:
להכין מחמצת משיפון לא בוטח שזה רעיון גדול... שיפון לא יכול לתפוח
המחמצת היא בעצם בית הגידול של השמרים והבקטריה שהם שני הפקטורים שאנחנו רוצים בשביל לקבל לחם שאור תפוח עם טעמו המשובח והיחודי של השאור.
קודם כל השיפון כן יכול לתפוח, אמנם פחות קל להתפיח אותו מאשר את החיטה אבל בכל מקרה כאן לא השיפון הוא המתפיח אלא שמרי הבר שחיים על גרגרי השיפון וקמים לתחייה (כלומר ערניים ויכולים להתפיח) כאשר הם באים במגע עם המים (בתנאים המסויימים שהם צריכים).
שמרי הבר חיים על גרגרי החיטה והשיפון לכן הכי טוב להתחיל מחמצת בדגן המלא ואם אפשר אפילו באורגני רק מפני ששם נמצאים הכי הרבה שמרים, הם לא ניזוקו מהתהליכים שעובר הקמח הלבן למשל. (הבהרה - אני בדרך כלל קונה את מה שיש בסופר, לא אורגני ואין לי שום בעיה עם זה)
חשוב להאכיל את השאור בקמח מלא
אחרי שהמחמצת כבר פעילה, כבר חיה, אפשר להוסיף לה כל קמח אחר וזה יעבוד, לבן, כוסמין וכו"...
אני חושבת שההעדפה של אנשים לשיפון או לחיטה היא בעיקר הרגל.
אני התחלתי עם שיפון זה תמיד עבד טוב ועם זה נשארתי.
מהמחקר שעשיתי בזמנו מצאתי שיש אופים שמעדיפים מחמצת שיפון ויש שמעדיפים חיטה.
לדעתי אין הרבה הבדל בסופו של דבר.
אני באופן אישי אופה כיום את רב הלחמים שלי מחיטה מלאה בלבד אז אוהבת את ניחוח השיפון העדין שמתגנב פנימה מהמחמצת (באמת עדין, בקושי מורגש) לתוך הלחם.
בקיצור, על השיפון והחיטה חיים השמרים והבקטריה והם ניזונים מהסוכרים שבדגנים כך ששיפון או חיטה שניהם מהווים בסיס מצוין להתפחה (-:
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
וכמובן שיחלקו עלי. מה שאני כותבת הוא בעיקרו מנסיון איש.
יש המון מיתוסים לגבי שאור, למדתי עם הזמן שרובם שגויים. אבל זה בסדר, כי זה מיתוס וזהו דרכם של סיפורים עתיקים, של אגדות!
האמת שדי פשוט לגדל מחמצת ולאפות לחם שאור לא כבד, תפוח וטעים.
זה בעיקר עניין של הכוונה נכונה בהתחלה והרבה ניסוי ותהיה בהמשך.
אצל כל אחד יש דברים שונים שעובדים.
בשנה הראשונה אפיתי כמעט כל יום (אובססיה!).
חצי מהכיכרות הלכו לתרנגולות.
היום האפיה היא חלק מהשיגרה השבועית ולא נדרשת לה שום מחשבה.
אבל צריך התמדה לפעמים עד שעולים הדרך שהכי מתאימה לך באופן אישי (ובאמת יש המון דרכים להכין לחם שאור שעונה על הציפיות שלנו)
יש המון מיתוסים לגבי שאור, למדתי עם הזמן שרובם שגויים. אבל זה בסדר, כי זה מיתוס וזהו דרכם של סיפורים עתיקים, של אגדות!
האמת שדי פשוט לגדל מחמצת ולאפות לחם שאור לא כבד, תפוח וטעים.
זה בעיקר עניין של הכוונה נכונה בהתחלה והרבה ניסוי ותהיה בהמשך.
אצל כל אחד יש דברים שונים שעובדים.
בשנה הראשונה אפיתי כמעט כל יום (אובססיה!).
חצי מהכיכרות הלכו לתרנגולות.
היום האפיה היא חלק מהשיגרה השבועית ולא נדרשת לה שום מחשבה.
אבל צריך התמדה לפעמים עד שעולים הדרך שהכי מתאימה לך באופן אישי (ובאמת יש המון דרכים להכין לחם שאור שעונה על הציפיות שלנו)
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
לחם שאור
אשמח להתייעצות עם אופים ואופות @}
אני אופה לחמי שאור מלאים וגם מוכרת אותם (להשלמת הכנסה כלכלית וגם השלמת מזון לנשמה )
כרגע אני עובדת לפי הזמנות ואופה בתנור הביתי שלי, תנור משולב רגיל
בכל אפייה אני יכולה לאפות 2 ככרות גדולים או 3 ככרות קטנים יותר
אני מרגישה צורך בהתייעלות ובהגברת הספק האפייה
המטבח שלי לא גדול
הנישה שבתוכה נמצא התנור הוא ברוחב 95 ס"מ, ואני מתלבטת האם לקנות תנור רחב יותר, או לנסות למצוא מקום במטבח לתנור נוסף
אשמח לדעת האם יש פה אנשים שהתנסו עם תנורים רחבים
איך הם מבחינת אפיית לחמים, מבחינת שמירה על החום, מבחינת צריכת אנרגיה
תודה @}
אני אופה לחמי שאור מלאים וגם מוכרת אותם (להשלמת הכנסה כלכלית וגם השלמת מזון לנשמה )
כרגע אני עובדת לפי הזמנות ואופה בתנור הביתי שלי, תנור משולב רגיל
בכל אפייה אני יכולה לאפות 2 ככרות גדולים או 3 ככרות קטנים יותר
אני מרגישה צורך בהתייעלות ובהגברת הספק האפייה
המטבח שלי לא גדול
הנישה שבתוכה נמצא התנור הוא ברוחב 95 ס"מ, ואני מתלבטת האם לקנות תנור רחב יותר, או לנסות למצוא מקום במטבח לתנור נוסף
אשמח לדעת האם יש פה אנשים שהתנסו עם תנורים רחבים
איך הם מבחינת אפיית לחמים, מבחינת שמירה על החום, מבחינת צריכת אנרגיה
תודה @}
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
אביטל,
לא התנסיתי באפיה בתנורים הרחבים, אבל אני חושבת שארגטית עדיף תנור שיש בו שני תאי אפיה זה מעל זה, ואז לא בכל הפעלה את צריכה להפעיל תא אפיה גדול מאוד. כדאי לבדוק גם את האופציה הזו.
לא התנסיתי באפיה בתנורים הרחבים, אבל אני חושבת שארגטית עדיף תנור שיש בו שני תאי אפיה זה מעל זה, ואז לא בכל הפעלה את צריכה להפעיל תא אפיה גדול מאוד. כדאי לבדוק גם את האופציה הזו.
לחם שאור
שלום!
אשמח לתובנות בנוגע לאפייה עם קמח כוסמין...
האם אתם משתמשים ב בלעדית, עם קמח נוסף
וכל דבר אחר שעולה על רוחכם...
תודה
אשמח לתובנות בנוגע לאפייה עם קמח כוסמין...
האם אתם משתמשים ב בלעדית, עם קמח נוסף
וכל דבר אחר שעולה על רוחכם...
תודה
לחם שאור
לאביטל
גם אני אופה ומוכרת לחמי שאור, ויש לי תנור נפלא ומצויין.
התנור הוא של דלונגי Delongi.
הוא ברוחב 90 ס"מ, טורבו, ואני אופה בו לפעמים גם 15 ככרות לחם בו זמנית.
אידאלית, בקומה אחת, אפשר לאפות בו 8 ככרות בנוחות.
הלחמים יוצאים מעולים, די אחידים, ולוקח להם 40 דקות להיאפות.
אני ממש מרוצה מהתנור המסויים הזה.
בחלק העליון יש לו 5 להבות גז מצויינות. אחת מהן, זו שבאמצע, חזקה במיוחד, והאחרות יעילות וטובות גם הן.
התנור הזה יקר יחסית, אבל אני קניתי אותו ישירות מסוכן שבדרך כלל מספק תנורים ישר מנמל אשדוד לחנויות, וככה הוא עלה לי 6000 שקל במקום איזה 9000, נראה לי (זה היה לפני שנתיים וחצי).
אם תרצי עוד פרטים אתן לך בשמחה.
וחוצמזה, אם תחזיקי 2 תנורים במטבח עלולה להיות לך בעיית חשמל, לא?
כי זה עומס גדול על החשמל הביתי, 2 גופי חימום שעובדים באותו זמן.
אם אין לך קיבולת חשמל גדולה במיוחד.
בהצלחה!
גלית
גם אני אופה ומוכרת לחמי שאור, ויש לי תנור נפלא ומצויין.
התנור הוא של דלונגי Delongi.
הוא ברוחב 90 ס"מ, טורבו, ואני אופה בו לפעמים גם 15 ככרות לחם בו זמנית.
אידאלית, בקומה אחת, אפשר לאפות בו 8 ככרות בנוחות.
הלחמים יוצאים מעולים, די אחידים, ולוקח להם 40 דקות להיאפות.
אני ממש מרוצה מהתנור המסויים הזה.
בחלק העליון יש לו 5 להבות גז מצויינות. אחת מהן, זו שבאמצע, חזקה במיוחד, והאחרות יעילות וטובות גם הן.
התנור הזה יקר יחסית, אבל אני קניתי אותו ישירות מסוכן שבדרך כלל מספק תנורים ישר מנמל אשדוד לחנויות, וככה הוא עלה לי 6000 שקל במקום איזה 9000, נראה לי (זה היה לפני שנתיים וחצי).
אם תרצי עוד פרטים אתן לך בשמחה.
וחוצמזה, אם תחזיקי 2 תנורים במטבח עלולה להיות לך בעיית חשמל, לא?
כי זה עומס גדול על החשמל הביתי, 2 גופי חימום שעובדים באותו זמן.
אם אין לך קיבולת חשמל גדולה במיוחד.
בהצלחה!
גלית
לחם שאור
מאיה,
אני משתמשת בלעדית בקמח כוסמין. החיסרון שלו הוא מחירו. ניתן לקנות כמות גדולה (20-25 ק"ג) במחיר מוזל (13-14 ש"ח).
באשר למחמצת שיפון. מהנסיון שלי שמתי לב שהיא גררה הכי הרבה תגובות מתלהבות (בועות) ולכן נשארתי איתה.
אני משתמשת בלעדית בקמח כוסמין. החיסרון שלו הוא מחירו. ניתן לקנות כמות גדולה (20-25 ק"ג) במחיר מוזל (13-14 ש"ח).
באשר למחמצת שיפון. מהנסיון שלי שמתי לב שהיא גררה הכי הרבה תגובות מתלהבות (בועות) ולכן נשארתי איתה.
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
לחם שאור
מאיה, חלק מהלחמים שאני אופה הם 100% כוסמין
יוצא בצק שהוא מאוד דביק ואלסטי, אבל לא צריך להוסיף עוד יותר מדי קמח
כדאי לשמור על משטח עבודה מקומח וגם ידיים מקומחות
התוצר הסופי הוא לחם עם מרקם רך, ומאוד טעים
יוצא בצק שהוא מאוד דביק ואלסטי, אבל לא צריך להוסיף עוד יותר מדי קמח
כדאי לשמור על משטח עבודה מקומח וגם ידיים מקומחות
התוצר הסופי הוא לחם עם מרקם רך, ומאוד טעים
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
לחם שאור
גלית - תודה @}
אשמח לפרטים של התנור (דגם ספציפי) וגם של הסוכן אם אפשר
אני נוטה ללכת לכיוון של תנור רחב ולא שני תנורים
אשמח לפרטים של התנור (דגם ספציפי) וגם של הסוכן אם אפשר
אני נוטה ללכת לכיוון של תנור רחב ולא שני תנורים
לחם שאור
תודה!
האם אתן אופות את הלחמים בתוך תבנית?
האם אתן אופות את הלחמים בתוך תבנית?
לחם שאור
בד"כ אופה בתוך תבנית. תלוי במרקם הבצק. לפעמים אני מכינה בצק במרקם של טיט ואז בתבנית. אני מניחה שכשהמרקם "קשה" יותר וניתן ללישה ניתן אולי ללא תבנית. אבל אז אולי יתכן והוא יתפח לצדדים. משאירה למומחיות לענות לך. בהצלחה @}
לחם שאור
ואם אפשר להוסיף שאלות : באילו תבניות אתן אופות את הלחם? זכוכית לא נראהלי שייך, סיליקון? נירוסטה? עם נייר אפייה או בלי? (הכוונה לתבינת של הלחם לא של התנור..) תודה על הדף המחכים!
-
- הודעות: 730
- הצטרפות: 16 אפריל 2004, 17:49
- דף אישי: הדף האישי של אביטל_צ*
לחם שאור
כוסמין תמיד יתפח הצידה ולא למעלה.
אני אופה בתבנית על נייר אפייה חצי מהזמן, ואז מוציאה לאבן אפייה לשאר הזמן.
בשלב הזה הקרוב כבר מספיק קשה ויציב כדי שהלחם לא "יתפרק"
למה לא זכוכית ?
כוסמין ושיפון שצריכים תבנית אני אופה בתוך תבנית זכוכית על נייר אפייה
אני אופה בתבנית על נייר אפייה חצי מהזמן, ואז מוציאה לאבן אפייה לשאר הזמן.
בשלב הזה הקרוב כבר מספיק קשה ויציב כדי שהלחם לא "יתפרק"
למה לא זכוכית ?
כוסמין ושיפון שצריכים תבנית אני אופה בתוך תבנית זכוכית על נייר אפייה
-
- הודעות: 321
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
לחם שאור
לא רעננתי את המחמצת הנוזלית שלי כבר שבועיים. יש ריח חזק של תסיסה כמו בירה לבנה אבל זה לא נראה או מריח מקולקל. האם אפשר לרענן ולהשתמש או שכדאי לזרוק ולהכין חדשה?
-
- הודעות: 849
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
לחם שאור
ממה שידוע לי הריח הזה הוא נורמלי - השמרים פשוט נורא רעבים ומייצרים סוג של אלכוהול. תנסי לזרוק חצי מהשאור ולרענן, הוא אמור לחזור לעצמו.
כל עוד השאור לא מריח רקוב ודוחה זה אמור להיות בסדר
כל עוד השאור לא מריח רקוב ודוחה זה אמור להיות בסדר
-
- הודעות: 321
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
לחם שאור
תודה! תוהה אם יכולה להשתמש בה כך (במקום לזרוק חצי). כי היא נראית עובדת. יש בועות והכל אבל כאילו מוחמצת יותר מהרגיל.
-
- הודעות: 849
- הצטרפות: 20 אוקטובר 2007, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של ניחוח אדמה אחרי הגשם
לחם שאור
אז אולי הלחם יצא לך יותר חמוץ... אולי את יכולה להתפיח זמן קצר יותר ? אני לא מבינה הרבה באפיית לחם (אני כן מגדלת שאור...)
-
- הודעות: 321
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
לחם שאור
כן זה מה שחשבתי אבל בסוף זרקתי ורעננתי ונראה לי שחזר לריח הרגיל. תודה:)
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
צריך לרענן, אם לא תרענני סביר להניח שהלחם יצא נמוך וכבד ואכן גם חמוץ יותר מהרגיל (אבל חמיצות זה עניין של טעם).
אפשר לרענן מחמצת כמעט מתה.
כל כמה זמן אני שוכחת לרענן ולא אופה למשך זמן ממושך (נניח 3 שבועות) וכשאני מוציאה את המחמצת מהמקרר הוא אפילו עם שכבת עובש שחורה מלמעלה (איכס) והריח אין צורך לתאר.
אבל מספיק שאני מוציאה טיפה קטנטנה מהתחתית איפה שעוד לא הגיע העובש ואת הטיפה הזאת (ואני מדברת באמת על טיפה) אני מרעננת והמחמצת חוזרת לריחה ואיכותה הקודמים.
בתיאבון (-:
אפשר לרענן מחמצת כמעט מתה.
כל כמה זמן אני שוכחת לרענן ולא אופה למשך זמן ממושך (נניח 3 שבועות) וכשאני מוציאה את המחמצת מהמקרר הוא אפילו עם שכבת עובש שחורה מלמעלה (איכס) והריח אין צורך לתאר.
אבל מספיק שאני מוציאה טיפה קטנטנה מהתחתית איפה שעוד לא הגיע העובש ואת הטיפה הזאת (ואני מדברת באמת על טיפה) אני מרעננת והמחמצת חוזרת לריחה ואיכותה הקודמים.
בתיאבון (-:
-
- הודעות: 321
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2008, 23:28
- דף אישי: הדף האישי של גם_אמא_של_אורי*
לחם שאור
תודה עדינה. קיוויתי שתעני לי:)
מה שכן רוצה להוסיף שלמיטב ידיעתי כשיש עובש ממש מומלץ בחום לזרוק הכל כיוון שהרעלנים מתפשטים לכל המזון גם לאיפה שלא רואים עובש.
מה שכן רוצה להוסיף שלמיטב ידיעתי כשיש עובש ממש מומלץ בחום לזרוק הכל כיוון שהרעלנים מתפשטים לכל המזון גם לאיפה שלא רואים עובש.
-
- הודעות: 2106
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
לחם שאור
תודה! תוהה אם יכולה להשתמש בה כך (במקום לזרוק חצי). כי היא נראית עובדת. יש בועות והכל אבל כאילו מוחמצת יותר מהרגיל.
לדעתי אפשר בהחלט. להתפיח פחות זמן כמו שכבר הציעו, או פשוט להשתמש ביותר קמח ולאפות יותר לחם.
לדעתי אפשר בהחלט. להתפיח פחות זמן כמו שכבר הציעו, או פשוט להשתמש ביותר קמח ולאפות יותר לחם.
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
לדעתי אפשר בהחלט. להתפיח פחות זמן כמו שכבר הציעו, או פשוט להשתמש ביותר קמח ולאפות יותר לחם.
אפשר, אבל שוב, הלחם יצא נמוך ויותר כבד. אם לא אכפת לכם אז אין עם זה בעיה.
וגם אפשר להגדיל את כמות הקמח אבל צריך כמות מספיק משמעותית מכיוון שהבקטריה מתפשטת במהירות ומחמיצה את הלחם.
לגבי העובש, לקחתי לתשומת ליבי. תודה (-:
אפשר, אבל שוב, הלחם יצא נמוך ויותר כבד. אם לא אכפת לכם אז אין עם זה בעיה.
וגם אפשר להגדיל את כמות הקמח אבל צריך כמות מספיק משמעותית מכיוון שהבקטריה מתפשטת במהירות ומחמיצה את הלחם.
לגבי העובש, לקחתי לתשומת ליבי. תודה (-:
-
- הודעות: 95
- הצטרפות: 15 אוקטובר 2011, 08:44
- דף אישי: הדף האישי של שי_האופה*
לחם שאור
אם מישהו מחפש תנור תעשייתי חד פאזי המתאים לבתים.
מתאים לתבניות 60X60
במצב נהדר
מוזמן לפנות
[email protected]
מתאים לתבניות 60X60
במצב נהדר
מוזמן לפנות
[email protected]
-
- הודעות: 1113
- הצטרפות: 07 דצמבר 2002, 09:46
- דף אישי: הדף האישי של מיה_גל*
לחם שאור
הוצאתי הרגע את לחם השאור הראשון שלי מן התנור!
לפי ההנחיות שקיבלתי הלחם נאפה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, רק שאני לא מצליחה לקלף את הנייר מהלחם...
רעיונות?
לפי ההנחיות שקיבלתי הלחם נאפה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, רק שאני לא מצליחה לקלף את הנייר מהלחם...
רעיונות?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
כן, בפעם הבאה לא לאפות עם נייר אפיה אלא בתבנית משומנת ומקומחת. לי זה נפרד היטב.
כרגע את יכולה לגרד עם סכין בזהירות...
איזה כיף לך, מזל טוב!
כרגע את יכולה לגרד עם סכין בזהירות...
איזה כיף לך, מזל טוב!
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2012, 01:53
לחם שאור
אתה מאכיל את השאור, והוא אותך.
השאור הוא מושבה, כמו חוות נמלים
( הדימוי מוצלח יותר עבור דובי נמלים).
קשה לטעות בהכנה ובתחזוק שלו,
השאור מתנהג כמו סוג של זיהום
( דימוי לא מוצלח. )
קל להגדיל את הכמות שלו.
את הבועות הגדולות משיגים עם חומרים,
סודה לשתייה/ אבקת אפייה וכד׳.
השאור הוא מושבה, כמו חוות נמלים
( הדימוי מוצלח יותר עבור דובי נמלים).
קשה לטעות בהכנה ובתחזוק שלו,
השאור מתנהג כמו סוג של זיהום
( דימוי לא מוצלח. )
קל להגדיל את הכמות שלו.
את הבועות הגדולות משיגים עם חומרים,
סודה לשתייה/ אבקת אפייה וכד׳.
-
- הודעות: 333
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 16:34
- דף אישי: הדף האישי של ענ_בר*
לחם שאור
או.קי.
שאור נהדר, בן ארבעה חודשעם, מפיק לחם מופלא.
אממה - המקרר התקלקל...
שאור חי ובועט שהיה בתוך מקרר שלא עובד 4 ימים
ישרוד?
שאור נהדר, בן ארבעה חודשעם, מפיק לחם מופלא.
אממה - המקרר התקלקל...
שאור חי ובועט שהיה בתוך מקרר שלא עובד 4 ימים
ישרוד?
-
- הודעות: 2
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2012, 01:53
לחם שאור
שאור חי בקלות בחוץ.
לא חשוב נפחו,
האכילי אותו ברבע כוס קמח ומעט פחות מזה מים.
האכלה בכמויות קטנות ( אגב אפשר גם כף קמח וכמעט-כף מים ) מונעת הגדלת נפח מיותרת.
זמן טוב לאפות, גם כדי להשתמש בשאור שנוצר וגדל וגם כי קיץ, יעיל להתפחה.
לא חשוב נפחו,
האכילי אותו ברבע כוס קמח ומעט פחות מזה מים.
האכלה בכמויות קטנות ( אגב אפשר גם כף קמח וכמעט-כף מים ) מונעת הגדלת נפח מיותרת.
זמן טוב לאפות, גם כדי להשתמש בשאור שנוצר וגדל וגם כי קיץ, יעיל להתפחה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
שלום אנשים יקרים.
הכנתי שאור. ביום השני הוא נראה נהדר, עם בועות יפות יפות כמו שראיתי בהרבה תמונות והריח טוב.
שמחתי מאוד והאכלתי אותו בעוד קמח (שיפון) ומים, אך יום למחרת הוא לא נראה יפה כל כך כביום הקודם, הוא נראה רק בסדר, והריח גם רק בסדר. האכלתי עוד פעם.
והיום, היום הרביעי, הוא נראה אותו הדבר כמו אתמול, הוא נראה בסדר.
האם יש סיכוי שהוא היה מוכן כבר ביום השני?? (אינני חיה בישראל, ופה בכל מקרה אף פעם לא חם... למרות ששמתי אותו על המקרר, אז אולי כן חם?)
האם כדאי פשוט לנסות לאפות ולראות מה יקרה?
למה לא הולך לי עם החיה הזאת??? החתולה דווקא משמינה מיום ליום...
הכנתי שאור. ביום השני הוא נראה נהדר, עם בועות יפות יפות כמו שראיתי בהרבה תמונות והריח טוב.
שמחתי מאוד והאכלתי אותו בעוד קמח (שיפון) ומים, אך יום למחרת הוא לא נראה יפה כל כך כביום הקודם, הוא נראה רק בסדר, והריח גם רק בסדר. האכלתי עוד פעם.
והיום, היום הרביעי, הוא נראה אותו הדבר כמו אתמול, הוא נראה בסדר.
האם יש סיכוי שהוא היה מוכן כבר ביום השני?? (אינני חיה בישראל, ופה בכל מקרה אף פעם לא חם... למרות ששמתי אותו על המקרר, אז אולי כן חם?)
האם כדאי פשוט לנסות לאפות ולראות מה יקרה?
למה לא הולך לי עם החיה הזאת??? החתולה דווקא משמינה מיום ליום...
לחם שאור
הכנתי לראשונה 2 קג לחם שאור ב2 תבניות נירוסטה.עד האפיה הבצק שהורכב מ100%מלא ללא שמרים היה מושלם.אפיתי בתנור שאני לא מכירה 180 מעלות.לאחר חצי שעה היה כמעט שרוף למעלה נפתח מצד אחד,ותפח מעל התבנית ,הוצאתי כי היה נראה מוכן.לאחר כמה שעות צינון התברר שבפנים לא נאפה.מה לעשות לפעם הבאה?להוריד טמפ?להחליף לתבנית מוארכת מפיירקס גבוהה יותר?
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
לחם שאור
גלי שלום,
קודם כל לא להחליף לפיירקס, עם פיירקס התחתית לא נאפית באותו הקצב, מאד לא מומלץ.
דבר שני, הדרך לבדוק אם הלחם מוכן היא להוציא את הכיכר מהתבנית ולהקיש בתחתית שלה. צריך להיות צליל חלול, אם לא חלול להחזיר לתנור להמשך אפיה.
נשמע מהתיאור שלך שהתנור אופה מהר יותר מלמעלה לכן כנראה שאת צריכה להוריד בשלב מסויים את הכיכר יותר נמוך בתנור. (את יכולה להשאיר את הכיכר מחוץ לתבנית בשלב הזה)
אין הרבה סיכויים שכיכר תהיה מוכנה אחרי חצי שעה בטמפרטורת 180מ'. בטמפרטורה הזאת צריך לקחת בין 3/4 שעה לשעה.
לגבי הבקע, אין יותר מידי מה לעשות עם זה. זה קורה! צריך הרבה הרבה מיומנות בכדי ליצור כיכרות שלא מתבקעות. אבל מה שכן עוזר זה לעשות חתך במרכז הכיכר לפני האפיה. כך בדרך כלל הבקע בצד קטן או בכלל נמנע.
בהצלחה בהמשך ולא להתייאש!
קודם כל לא להחליף לפיירקס, עם פיירקס התחתית לא נאפית באותו הקצב, מאד לא מומלץ.
דבר שני, הדרך לבדוק אם הלחם מוכן היא להוציא את הכיכר מהתבנית ולהקיש בתחתית שלה. צריך להיות צליל חלול, אם לא חלול להחזיר לתנור להמשך אפיה.
נשמע מהתיאור שלך שהתנור אופה מהר יותר מלמעלה לכן כנראה שאת צריכה להוריד בשלב מסויים את הכיכר יותר נמוך בתנור. (את יכולה להשאיר את הכיכר מחוץ לתבנית בשלב הזה)
אין הרבה סיכויים שכיכר תהיה מוכנה אחרי חצי שעה בטמפרטורת 180מ'. בטמפרטורה הזאת צריך לקחת בין 3/4 שעה לשעה.
לגבי הבקע, אין יותר מידי מה לעשות עם זה. זה קורה! צריך הרבה הרבה מיומנות בכדי ליצור כיכרות שלא מתבקעות. אבל מה שכן עוזר זה לעשות חתך במרכז הכיכר לפני האפיה. כך בדרך כלל הבקע בצד קטן או בכלל נמנע.
בהצלחה בהמשך ולא להתייאש!
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
קיבלתי כמות קטנה של שאור, והייתי צריכה להוציא כוס ממנו למתכון מסויים של לחם. מכיוון שנשארה רק כמות קטנה של שאור, הוספתי לו כוס קמח וכוס מים, סה"כ 2 כוסות במקום כוס אחת בלבד שהוצאתי.
האם השאור ימשיך להתפתח עם ההשלמה הגדולה הזאת שהוא קיבל?..
האם השאור ימשיך להתפתח עם ההשלמה הגדולה הזאת שהוא קיבל?..
לחם שאור
לחם שאור תמיד לוקח שעות ארוכות של הכנה?
אי אפשר להכין לחם תוך שעתיים שלש כמו עם שמרים? אם למשל שמים יותר שאור? (אני יודעת שאם שמים יותר שמרים התפיחה מהירה יותר ואפשר לזרז את הכנה הלחם)
אי אפשר להכין לחם תוך שעתיים שלש כמו עם שמרים? אם למשל שמים יותר שאור? (אני יודעת שאם שמים יותר שמרים התפיחה מהירה יותר ואפשר לזרז את הכנה הלחם)
-
- הודעות: 4316
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
לחם שאור
לחם שאור תמיד לוקח שעות ארוכות של הכנה?
אני לא מכירה שיטה אחרת
אי אפשר להכין לחם תוך שעתיים שלש כמו עם שמרים? אם למשל שמים יותר שאור?
לא. הלחם יצא הרבה יותר חמוץ וזמן התפיחה לא יתקצר משמעותית. בטח לא לשעתיים שלוש, בטח לא במזג האוויר הקר הזה.
אני לא מכירה שיטה אחרת
אי אפשר להכין לחם תוך שעתיים שלש כמו עם שמרים? אם למשל שמים יותר שאור?
לא. הלחם יצא הרבה יותר חמוץ וזמן התפיחה לא יתקצר משמעותית. בטח לא לשעתיים שלוש, בטח לא במזג האוויר הקר הזה.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
האם הלחם יוצא כבדץץ האם צריך אבן שמוטץץ האם יוצא טוב כמו בחוץץץ יצא לי להכין לחם ולא הגעתי למידת עשייה נכונה כמו שאוכלים בחוץץץץץבתנאים ביתיים אולי תוצאות לא מושלמות
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
לחם שאור
במידה והוספתי כמות גדולה מדי של מים וקמח למחמצת האם יש לה סיכוי לשרוד? מה לעשות על מנת לשפר את תנאיה? תודה
-
- הודעות: 3030
- הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
- דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*
לחם שאור
שלום לכולם,
אני מכין לחם מחמצת כבר כמה שנים והוא ממש מעולה (תודה לחגית נובק שהעבירה לי את המתכון של עדינה...)
אבל עכשיו הבת שלי נמנעת מגלוטן ולא יכולה לאכול ממנו.
מישהי כאן מכינה לחם מחמצת טעים ללא גלוטן?
אשמח למתכון טוב.
תודות.
אני מכין לחם מחמצת כבר כמה שנים והוא ממש מעולה (תודה לחגית נובק שהעבירה לי את המתכון של עדינה...)
אבל עכשיו הבת שלי נמנעת מגלוטן ולא יכולה לאכול ממנו.
מישהי כאן מכינה לחם מחמצת טעים ללא גלוטן?
אשמח למתכון טוב.
תודות.
-
- הודעות: 3248
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
לחם שאור
שלום עודד,
האם תוכל להשאיר פה את המתכון שלך?
אני אשאל חולה צליאק מהמשפחה ואם תהיה תשובה אשתף.
האם תוכל להשאיר פה את המתכון שלך?
אני אשאל חולה צליאק מהמשפחה ואם תהיה תשובה אשתף.