_לבתי בת ה-8 יש התחלה של התפתחות מינית
האם ניתן לעצור את התהליך? וכיצד?_
בלי קשר לתשובה שתקבלי מעננים, תשובה כללית לגבי מה שגורם להתחלה המוקדמת:
כל החומרים שמחקים אסטרוגנים.
למשל, אם קיבלה תמ"ל סויה.
וגם: כל חומרי ההדברה וחומרים תעשייתיים אחרים במזון, פלסטיקים, כימיקלים שנכנסים דרך קוסמטיקה וכו'.
מה את יכולה לעשות עכשיו?
- להוציא לחלוטין מהתפריט שלה מזון תעשייתי (דברים שקונים בחוץ, דברים שקונים באריזות כמו שניצלים לילדים ופיצות וכדומה, קיוסקים, מזון מהיר וכו').
- לעבור לאוכל אורגני, לפחות לילדים, ובמיוחד מזון מן החי: ביצים אורגניות, עוף אורגני, חמאה אורגנית.
- לסלק לחלוטין מהתפריט שלה את כל מוצרי הסויה. בעיקרון אלה שמותססים מסורתית בטוחים (למשל, רוטב סויה אורגני שהותסס שנה בשיטות מסורתיות וללא חיטה, מיסו כנ"ל ועוד), אבל אם כבר התחיל, הייתי נזהרת גם מהם.
- לסלק כרגע לחלוטין מוצרי חלב, גם אורגניים, חוץ מחמאה אורגנית (לא חייבים אבל אם הילדה אוהבת חמאה, אז אורגנית) - כי בחלב פרה יש חומר ששכחתי את שמו שגם הוא משפיע על האסטרוגנים.
- לסלק כל מוצר הגיינה לא נחוץ, ובנחוצים - לעבור למשהו באמת טבעי שאת סומכת עליו. לסבן רק את איברי ההפרשה, בית שחי רק אם כבר יש ריח. שיגעו בה כמה שפחות סבון ושמפו.
- כמה שפחות פלסטיקים (לא לאכול בכלים מפלסטיק, לא לשתות בבקבוקים מפלסטיק, תעברי על כל החפצים שהיא באה איתם במגע, וגם אם יש ילדים יותר קטנים - אותו דבר) ותחליפי כל מה שאפשר בזכוכית או בנירוסטה איכותית.
- לסלק טפלון. יש בו חומרים שגורמים לזה ישירות. אני בכלל חושדת בכל הציפויים המיוחדים. משתמשת רק בנירוסטה איכותית בסירים ומחבתות.
- יש השערה נוספת שמחסור בויטמין D גם הוא מזרז את ההתפתחות המינית. נמצא שהמחזור התחיל מוקדם יותר בקרב בנות שהיה להן פחות ויטמין D מאלה שקיבלו יותר מאוחר. אז להתרוצץ בחוץ בשמש, בארצנו, זה רעיון מצויין.
ואגב, כדאי להימנע ממסנני קרינה שגם הם מכילים חומרים שמזרזים את ההתפתחות המינית. במקומם אפשר למרוח על כל החלקים החשופים שמן קוקוס אורגני (אני משתמשת ב-Jammoka. יש פה דף על זה, ממליצה לקרוא שם) ועל הפנים להצל בכובע.
ראי למשל את
המאמר הזה בתור נקודת התחלה (אם את לא יכולה להיכנס סתם ככה, אפשר פשוט לחתום על העלון שלו. זה בחינם. ואפשר בכל רגע לבטל ולהפסיק לקבל את המאמרים שלו).
גם
במאמר הזה יש סיכום לא רע.
ראי גם
כאן
(העתקתי הכל לדף
התפתחות מינית מוקדמת, לסוף הדף. אחרי שתקראי אפשר למחוק כאן)