מה ליקטנו אתמול
מה ליקטנו אתמול
שלום לכולם למישהו יש מושג איפה יש עצי תות בחולון? או אפילו באזור או בת-ים
תודה
תודה
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
מה ליקטנו אתמול
אתמול יצאתי לטיול אופניים על הגדה הדרומית של נחל הירקון, ולהפתעתי, כמה מאות מטרים מרחוב אבן גבירול, מצאתי גינת פרחים של כובע הנזיר (צמח אכיל אבל מאוד תבליני / ספייסי), ובתוכה כמויות גדולות של:
אכלתי גם טיפטיפה מעלה אחד של קנביס ואיזה 2-3 זרעים. קצת פחדתי כי אני לא יודע אם יש הרבה חומר ממסטל בחלקים האלה של הצמח.
לעלים יש טעם מאוד מיוחד, אבל טיפה חריף.. אולי צריך להתרגל. הזרעים היו סבבה.
למישהו יש מושג איפה יש עצי תות בחולון?
עומר, לא יודע מה עם עצי תות, אבל יש יופי של פיקוס השדרה בחולון. עשיתי כבר ארוחה של פיקוסים פעם כשהייתי בעיר.
- חוביזות יפות
- ירבוז
- ריג'ילה
- קנביס שמישהו שתל שם
אכלתי גם טיפטיפה מעלה אחד של קנביס ואיזה 2-3 זרעים. קצת פחדתי כי אני לא יודע אם יש הרבה חומר ממסטל בחלקים האלה של הצמח.
לעלים יש טעם מאוד מיוחד, אבל טיפה חריף.. אולי צריך להתרגל. הזרעים היו סבבה.
למישהו יש מושג איפה יש עצי תות בחולון?
עומר, לא יודע מה עם עצי תות, אבל יש יופי של פיקוס השדרה בחולון. עשיתי כבר ארוחה של פיקוסים פעם כשהייתי בעיר.
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
מה ליקטנו אתמול
אורי - קאנאביס זה מצוין - גם עלים וגם זרעים. ככל שידוע לי ומנסיון הכימקלים הממסטלים נעשים פעילים רק לאחר חשיפה לחום גבוה (כלומר זה לא טבעי להתמסטל מהצמח הזה - לעומת צמחים אחרים כמו גת ופטריות מסוימות). את הזרעים אני אוהב במיוחד וצר לי שאי אפשר להשיג אותם בארץ בקלות (בטורקיה וספרד למשל קונים את הזרעים עם הקליפה של ההמפ בגרושים בחנויות של אוכל לציפורים..)
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
מה ליקטנו אתמול
עמק האלה ,
המון המון עצי דומים מלאי פירות.
אני מאוד אוהבת את הטעם התפוחי המיוחד הזה.
היה טעיםםם.
המון המון עצי דומים מלאי פירות.
אני מאוד אוהבת את הטעם התפוחי המיוחד הזה.
היה טעיםםם.
-
מה ליקטנו אתמול
סוף סוף מצאתי בתל אביב מקור טוב לחוביזות
בספורטק-דרום, שצמוד לפארק מנחם בגין (פארק דרום), ליד מגרש הכדורסל, יש מדשאה מלאה בשיחים של חוביזות ענקיות בלי סוף.
בספורטק-דרום, שצמוד לפארק מנחם בגין (פארק דרום), ליד מגרש הכדורסל, יש מדשאה מלאה בשיחים של חוביזות ענקיות בלי סוף.
מה ליקטנו אתמול
אתמול..
גויאבות נפלאות לעשרות, שמלאו לנו את כל הבית בריח של סתיו, פומלות ראשונות, רימונים, פיטנגו, אפרסמונים מוצקים ויפהפיים (שטרם התברר אם הם אכילים).
ועגבניות מהגינה.
חברים! עצי הפרי משתוללים בחוץ! לרוץ לקטוף!
גויאבות נפלאות לעשרות, שמלאו לנו את כל הבית בריח של סתיו, פומלות ראשונות, רימונים, פיטנגו, אפרסמונים מוצקים ויפהפיים (שטרם התברר אם הם אכילים).
ועגבניות מהגינה.
חברים! עצי הפרי משתוללים בחוץ! לרוץ לקטוף!
-
מה ליקטנו אתמול
איך מזהים פיטנגו?
-
מה ליקטנו אתמול
אורי - בתמונות ששאלת - גרגר הנחלים ונענע.
פיטנגו יש בתמונה מס' 214 ו-215 בטיול של ה-22 יום.
פיטנגו יש בתמונה מס' 214 ו-215 בטיול של ה-22 יום.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2003, 17:14
- דף אישי: הדף האישי של מייק_בר_רב_אשי*
מה ליקטנו אתמול
אם מצאת מנגו משובח שאיננו מאיה, אולי זה קנט. יש לי עץ מזן קנט, וטעמו ומרקמו נפלאים, ואינו משאיר סיבים בין השיניים.
מה ליקטנו אתמול
שכחתי, גם אנונות. עכשיו הבשילה אחת, אז היא היתה ארוחת הבוקר שלי.
איך מזהים פיטנגו?
ככה
אם כי אני אוהבת את אלו שיש להם גוון ארגמן עמוק (אדום כהה, על סף בורדו).
מבשילים עכשיו, על שיחים בגובה של בנאדם פלוס, יחד עם שאר פרות הסתיו האדומים (הם מוכנים לנדידת ציפורי השיר) - בינהם פרות האשחר, העוזרר, הקיסוסית (לא אכיל).
איך מזהים פיטנגו?
ככה
אם כי אני אוהבת את אלו שיש להם גוון ארגמן עמוק (אדום כהה, על סף בורדו).
מבשילים עכשיו, על שיחים בגובה של בנאדם פלוס, יחד עם שאר פרות הסתיו האדומים (הם מוכנים לנדידת ציפורי השיר) - בינהם פרות האשחר, העוזרר, הקיסוסית (לא אכיל).
-
מה ליקטנו אתמול
ענק!
זהו, רציתי להגיד לך שיש המון פיטנגו בעיר.
תהנה.
זהו, רציתי להגיד לך שיש המון פיטנגו בעיר.
תהנה.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
מה ליקטנו אתמול
למורת רוחה של החיפושית שלנו הפיטנגו שלנו סיים את עונתו, גם כל אלו שאני מכירה בסביבה. יכול להיות שלפיטנגו התל אביבי עונה אחרת?
אנונה זה באמת מילת המפתח אצלנו, העץ שלנו סוף סוף החליט להניב כמו שעץ צריך להניב (שנה שלישית שלו בגינה-מובן לחלוטין) הקטנה מתעוררת בבוקר והמילה הראשונה שלה היא "אנונה!" מצאנו גם עץ אחד נטוש בבית נטוש בשכונה, מקווים להספיק להגיע לשם לקטוף ביום אחד שגם רואים מה יש על העץ לפני שכל ילדי השכונה ישתלטו (בזמנים אחרים הייתי פשוט באה ומטפסת אבל אני עם בטן אימתנית שניה לפני השמיני...).
לצערנו כל הגויאבות גם שלנו וגם של השכנים נגועות לחלוטין, השארנו אותן לדורש הראשוני והמהיר ביותר. אולי בשנה הבאה נזכור לכסות. אולי.
מחכה כבר לגשמים ולשדות שיוריקו... מקווה שהשנה גם אצליח לאסוף עלים טעימים כמו בשנה שעברה חרף העובדה שאהיה מלווה בשניים.
אנונה זה באמת מילת המפתח אצלנו, העץ שלנו סוף סוף החליט להניב כמו שעץ צריך להניב (שנה שלישית שלו בגינה-מובן לחלוטין) הקטנה מתעוררת בבוקר והמילה הראשונה שלה היא "אנונה!" מצאנו גם עץ אחד נטוש בבית נטוש בשכונה, מקווים להספיק להגיע לשם לקטוף ביום אחד שגם רואים מה יש על העץ לפני שכל ילדי השכונה ישתלטו (בזמנים אחרים הייתי פשוט באה ומטפסת אבל אני עם בטן אימתנית שניה לפני השמיני...).
לצערנו כל הגויאבות גם שלנו וגם של השכנים נגועות לחלוטין, השארנו אותן לדורש הראשוני והמהיר ביותר. אולי בשנה הבאה נזכור לכסות. אולי.
מחכה כבר לגשמים ולשדות שיוריקו... מקווה שהשנה גם אצליח לאסוף עלים טעימים כמו בשנה שעברה חרף העובדה שאהיה מלווה בשניים.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מה ליקטנו אתמול
לפיטנגו אין ממש עונה. כל שיח נותן פרי מתי שמתחשק לו (לפעמים יותר מפעם בשנה).
וואלה? ומתי עונה מתאימה לשתול פיטנגו?
וואלה? ומתי עונה מתאימה לשתול פיטנגו?
-
מה ליקטנו אתמול
ומתי עונה מתאימה לשתול פיטנגו?
למיטב ידיעתי צמחים שהם רב שנתיים הכי טוב לשתול באביב כי אז הכי קל להם לתמודד עם מזג האויר בעודם נקלטים. אף על פי שאפשר לקחת גם סיכונים בעונות אחרות במדינה כמו שלנו.
למיטב ידיעתי צמחים שהם רב שנתיים הכי טוב לשתול באביב כי אז הכי קל להם לתמודד עם מזג האויר בעודם נקלטים. אף על פי שאפשר לקחת גם סיכונים בעונות אחרות במדינה כמו שלנו.
-
- הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
- דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*
מה ליקטנו אתמול
תודה!
-
מה ליקטנו אתמול
היום עברתי שוב ב:
ולהפתעתי גיליתי שמישהו כיסח את הדשא (ואת החוביזות), אז היה לי הרבה פחות מה לקחת, וגם מה שלקחתי היה די מלוכלך ומכוסא בשאריות של דשא מכוסח.
בררררר
ולהפתעתי גיליתי שמישהו כיסח את הדשא (ואת החוביזות), אז היה לי הרבה פחות מה לקחת, וגם מה שלקחתי היה די מלוכלך ומכוסא בשאריות של דשא מכוסח.
בררררר
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 03:41
- דף אישי: הדף האישי של קר_שינדו*
-
- הצטרפות: 26 פברואר 2006, 09:14
מה ליקטנו אתמול
הימני - נראה כמו מיש (העלים שלו אמורים להיות לא לגמרי סימטריים)
והשמאלי נראה כמו קטלב (ואם זה נכון אז הגזע שלו אדום)
שני הזיהויים לא לגמרי ודאיים בלי לראות את העץ. אבל אם זה נכון - גם למיש וגם לקטלב פירות אכילים ומתוקים.
ופרי של אזדרכת רעיל מאד, למיטב ידיעתי.
והשמאלי נראה כמו קטלב (ואם זה נכון אז הגזע שלו אדום)
שני הזיהויים לא לגמרי ודאיים בלי לראות את העץ. אבל אם זה נכון - גם למיש וגם לקטלב פירות אכילים ומתוקים.
ופרי של אזדרכת רעיל מאד, למיטב ידיעתי.
-
מה ליקטנו אתמול
האם מישהו יודע איך אוכלים אותם? האם צריך לעבד אותם קודם?
מה עם לכבוש אותם?
יש דף - נדמה לי כבישת זיתים
מה עם לכבוש אותם?
יש דף - נדמה לי כבישת זיתים
מה ליקטנו אתמול
השמאלי - אכן קטלב. אוכלים בעונה זאת (מתחלקים עם ציפורי השיר בשאריות) את הפרות הרכים (הקשים עפיצים ומקהים את הלשון).
לגבי הזיתים - אפשר לכבוש (מים, מלח, שום, לימון, פיגם) ואפשר גם להכניס לציפת בד עם מלח גס, לתלות בחוץ לכמה שבועות, לפתוח, לנער קצת מהמלח (אפשר גם לשטוף, ואז ליבש על מגש בשמש), ויש לך צימוקי-זיתים. אפשר לשמור כך או בתוך צנצנת שמן זית. לצימוקי הזיתים מוטב להשתמש בפרות בשלים (השחורים שבחבורה).
לגבי הזיתים - אפשר לכבוש (מים, מלח, שום, לימון, פיגם) ואפשר גם להכניס לציפת בד עם מלח גס, לתלות בחוץ לכמה שבועות, לפתוח, לנער קצת מהמלח (אפשר גם לשטוף, ואז ליבש על מגש בשמש), ויש לך צימוקי-זיתים. אפשר לשמור כך או בתוך צנצנת שמן זית. לצימוקי הזיתים מוטב להשתמש בפרות בשלים (השחורים שבחבורה).
-
מה ליקטנו אתמול
אני מאוד מחכה כבר לעשות מסיק זיתים שחורים ויפים (לגיסתי יש גדר חיה של עצי זית מלאים כל טוב), בשנה שעברה הנחתי אותם במלח גס במסננת לארבעה ימים תוך ניעור יומי, אחרי ארבעה ימים הכנסתי לצנצנת עם שמן זית אורגני, מים מינרלים וחומץ בן יין אורגני (ואם אני לא טועה הוספתי עוד מלח גס) יצא מעולה מעולה, לקח ארבעה/חמישה חודשים עד שהיה מוכן אבל היה שווה את זה, בדיוק עכשיו נגמר לנו ואנחנו כבר קצרי רוח למסיק הבא.
-
מה ליקטנו אתמול
תודה פרי האזדרכת לא עבר את מבחן העז (ע"פ ניסים קריספיל) וטוב שלא נתתי לגורה לטעום למרות שהוא היה מפתה מאוד.
-
מה ליקטנו אתמול
מבחן העז (ע"פ ניסים קריספיל)
ומהו מבחן העז?
ומהו מבחן העז?
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
מה ליקטנו אתמול
האם הפירות של ההדס אכילים?
ניסיתי לטעום והיה מתקתק.. הם נראים ממש כמו אוכמניות כחולות...
ניסיתי לטעום והיה מתקתק.. הם נראים ממש כמו אוכמניות כחולות...
-
מה ליקטנו אתמול
ומהו מבחן העז?
שאת הצמחים שהעז אוכלת גם אוכל ללא חשש.
שאת הצמחים שהעז אוכלת גם אוכל ללא חשש.
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מה ליקטנו אתמול
פרי האזדרכת לא עבר את מבחן העז
עז אולי לא, אבל אני מכירה תינוק שאוכל כמויות איזדרכת מרשימות. לא נרשם ממצא פתולוגי.
עז אולי לא, אבל אני מכירה תינוק שאוכל כמויות איזדרכת מרשימות. לא נרשם ממצא פתולוגי.
-
מה ליקטנו אתמול
לא נרשם ממצא פתולוגי.
הצלחת לבלבל אותי לאחר שקראתי בויקיפדיה ופה שכל חלקי העץ הם רעילים מאוד לאדם וליונקים אחרים ושריכוז הרעל הגבוה ביותר הוא בפירות.
הצלחת לבלבל אותי לאחר שקראתי בויקיפדיה ופה שכל חלקי העץ הם רעילים מאוד לאדם וליונקים אחרים ושריכוז הרעל הגבוה ביותר הוא בפירות.
מה ליקטנו אתמול
במסלול משמורת ליפתא מהיציאה מירושלים עד מבשרת : מהמעין של ליפתא לעינות תלם במסלול הכחול ומשם לנחל חלילים במסלול הירוק עד למבשרת משם אפשר ללכת ברגל למחלף הראל. עברנו דרך הבוסתן של ליפתא לשדות של סומק שהוא אוג הבורסקאים על שם השימוש בו לעיבוד עורות, טעמו חמצמץ והוא משמש כתבלין, אחרי שהוא מתייבש אפשר לערבב אותו עים זעתר( את הקליפה האדומה של הזרע עצמו). אפשר גם להשרות את הפרי במים למשך יום יומים וזה טוב לבטן, אני סמתי אשקול קטן לכוס. בהמשך קטפנו שקדים טובים, קצת מרים אבל אפשר להשרות במים ללילה לקלף את הקליפה ולאכול. בהמשך עברנו דרך שדות שלמים של שומר, עכשיו אפשר ליקטוף את הזרעים היבשים שלהם, לחלוט מהם תה טעים
(אפשר גם להרתיח את המים בתנור שמש), טוב לבטן ונגד שיעול וגם כמובן אפשר להשתמש לטיבול. בהמשך קטפנו גם זיתים. הכול מכול טוב. מסלול מקסים, קרוב מאוד לעיר. אפשר לקחת מפת סימון שבילים ולימצא את כל האוצרות בדרך
(אפשר גם להרתיח את המים בתנור שמש), טוב לבטן ונגד שיעול וגם כמובן אפשר להשתמש לטיבול. בהמשך קטפנו גם זיתים. הכול מכול טוב. מסלול מקסים, קרוב מאוד לעיר. אפשר לקחת מפת סימון שבילים ולימצא את כל האוצרות בדרך
-
- הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*
מה ליקטנו אתמול
הי רחלי גם אנחנו היינו בליפתא היום, קטפנו זיתים שחורים וגם שקדים מרים,, תודה על מה שכתבת על השקדים, קטפנו קצת כי לא ידענו אם המרירות תעבור.
האם תוכלי לשלוח לי תמונה של סומק שהוא אוג הבורסקאים האם זה השיח שהיה בליפתא עם פרח של כדורים אדומים?
האם תוכלי לשלוח לי תמונה של סומק שהוא אוג הבורסקאים האם זה השיח שהיה בליפתא עם פרח של כדורים אדומים?
-
מה ליקטנו אתמול
היום היינו בסדנת הלקטות של שימי (ותודה למי שבא)
ליקטתי דברים שאני מכיר, וגם:
ליקטתי דברים שאני מכיר, וגם:
- זרעים של חרדל
- זרעים של גזר
- בקבוקון עקום (?)
- נבטים של גדילן (הפתעת האירוע מבחינתי, מעדן)
- חומעה יפה/נאה
- אנונה בשלה מהאדמה
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
מה ליקטנו אתמול
בקבוקון עקום (?)
ובהחלט תודה לכל מי שבא!
- בקבוקון מקומט (שפרחיו היו טעימים מאוד)
- שומר
- זרעי ירבוז - אמרנטוס
ובהחלט תודה לכל מי שבא!
-
- הצטרפות: 02 אוקטובר 2007, 16:28
- דף אישי: הדף האישי של סקאלד_מודרני*
מה ליקטנו אתמול
לגבי הזיתים - אפשר לכבוש (מים, מלח, שום, לימון, פיגם)
תודה רבה!
והאם אני כובש אותם כשהם בצבע ירוק בהיר או כהה?
תודה רבה!
והאם אני כובש אותם כשהם בצבע ירוק בהיר או כהה?
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
מה ליקטנו אתמול
חוזרת לאיזדרכת:
לא בדיוק, עטלפים הם יונקים והם אוכלים את הפירות הבשלים. אולי כשהם מבשילים הם לא רעילים? בכל אופן טעמתי, וזה מתוק (אם כי לא במיוחד טעים).
לא בדיוק, עטלפים הם יונקים והם אוכלים את הפירות הבשלים. אולי כשהם מבשילים הם לא רעילים? בכל אופן טעמתי, וזה מתוק (אם כי לא במיוחד טעים).
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2005, 09:00
- דף אישי: הדף האישי של יעלי_לה
מה ליקטנו אתמול
קרשינדו, איפה העץ ש מורינגה רותמית אמרה עליו שהוא מיש? (אגב נהגה מַיִשׁ) טעמת? אני כבר שנים מסוקרנת לטעום.
-
מה ליקטנו אתמול
בכל אופן טעמתי, וזה מתוק (אם כי לא במיוחד טעים).
אני אנסה לטעום. תודה.
איפה העץ ש מורינגה רותמית אמרה עליו שהוא מיש?
זה היה בנחל קטיע בכרמל אבל העלים שלו היו שונים מעלי המיש שנראים כך
+
אני אנסה לטעום. תודה.
איפה העץ ש מורינגה רותמית אמרה עליו שהוא מיש?
זה היה בנחל קטיע בכרמל אבל העלים שלו היו שונים מעלי המיש שנראים כך
+
-
מה ליקטנו אתמול
אז אני לא מזהה את העץ שהופיע יחד עם הקטלב. אולי איזשהו אשחר? עלים נוקשים ומבריקים כאלה? לא יודעת אם אכיל/טעים.
ומיש גדל גם בהרבה גנים ציבוריים. והפירות שלו טעימים!
ומיש גדל גם בהרבה גנים ציבוריים. והפירות שלו טעימים!
-
מה ליקטנו אתמול
_היום עברתי שוב ב:
בררררר_
היום עברתי שם שוב. שבועיים אחרי הכיסוח.
לשמחתי גיליתי שמה שלמדתי על ליקוט נכון. כשגוזמים עשב בר, הוא בד"כ מתפצל ומתעצם. זה טוב לצמח שקוטפים ממנו.
מה שקרה שם עכשיו, במדשאת החוביזות המדוברת, זה שהחוביזות יותר גדולות ויפות ממה שהן היו בביקור הקודם שלי.
מילאתי שקית גדולה שהיום תלך להמון רסק ירוק.
בררררר_
היום עברתי שם שוב. שבועיים אחרי הכיסוח.
לשמחתי גיליתי שמה שלמדתי על ליקוט נכון. כשגוזמים עשב בר, הוא בד"כ מתפצל ומתעצם. זה טוב לצמח שקוטפים ממנו.
מה שקרה שם עכשיו, במדשאת החוביזות המדוברת, זה שהחוביזות יותר גדולות ויפות ממה שהן היו בביקור הקודם שלי.
מילאתי שקית גדולה שהיום תלך להמון רסק ירוק.
-
מה ליקטנו אתמול
תמרים חברים תמרים.. עכשיו העונה.. עכשיו זה הזמן.. היום בעומדי בצומת מגדל לא הצלחתי להתרכז בטרמפים.. כי כל פעם מבטי נע אל מתחת לעץ התמר - והנה עוד אחד, ועוד אחד.. תמרים עסיסיים כמו דבש מדולל עם מים.. עמק הירדן שופע שופע עצים שלא שייכים למטע.. ואי אפשר לקנות אותם בחנויות ככה.. יש גם סוג שחור קטנטן עם טעם מרוכז.
האם מישהו יודע איך לטפס על עץ תמר בלי סולם או מכונות? שמעתי שהחברה במדינות מפותחות יותר (מה שקוראים לו לא-מפותחות) מטפסים עם שרשרת או חבל איכשהו שקשורים מסביב לטוסיק?
אהה והייתי בנחלים ליד ים המלח וליקטנו שם אי אילו צמחים שאיני זוכר את שמם (לוקח לי 3 פעמים מינימום של זיהוי בשביל לזכור) - אבל היה אחד בטעם של פירות מאקה יבשים ועוד אחד עם פירות לבנים קטנים בטעם של מלפפון וסלרי ביחד. וראינו סוף סוף את הבית שליד בית הכנסת העתיק שעשוי כולו כפות תמרים קלועים.. משהו משהו.
האם מישהו יודע איך לטפס על עץ תמר בלי סולם או מכונות? שמעתי שהחברה במדינות מפותחות יותר (מה שקוראים לו לא-מפותחות) מטפסים עם שרשרת או חבל איכשהו שקשורים מסביב לטוסיק?
אהה והייתי בנחלים ליד ים המלח וליקטנו שם אי אילו צמחים שאיני זוכר את שמם (לוקח לי 3 פעמים מינימום של זיהוי בשביל לזכור) - אבל היה אחד בטעם של פירות מאקה יבשים ועוד אחד עם פירות לבנים קטנים בטעם של מלפפון וסלרי ביחד. וראינו סוף סוף את הבית שליד בית הכנסת העתיק שעשוי כולו כפות תמרים קלועים.. משהו משהו.
-
מה ליקטנו אתמול
עמק הירדן שופע שופע עצים שלא שייכים למטע.. ואי אפשר לקנות אותם בחנויות ככה..
נכון
ולא צריך לטפס, הם נופלים ואז הם הכי טעימים
נכון
ולא צריך לטפס, הם נופלים ואז הם הכי טעימים
-
- הצטרפות: 11 אוקטובר 2007, 12:29
- דף אישי: הדף האישי של מחפשת_שינוי*
מה ליקטנו אתמול
גיליתי על כל הקטע הזה של הליקוטים רק מפה לפני כמה ימים וזה ממש סיקרן אותי.. אני גרה באירופה ודיברתי פה עם בחור שהוא טבעונאי והוא אמר לי שבעיר שאני גרה בה יש קבוצה של 42 טבעונאים!! בישראל זה לא כל כך מפותח הא? בכל מקרה אני בסו"ש כנראה אלך ללקט איתו והוא יסביר לי מה אפשר לאכול ומה לא! איפה יופי!
-
מה ליקטנו אתמול
הייתי מקודם במקום ההוא בת"א עם שפע החוביזות, והפעם הסתובבתי שם קצת יותר מסביב באופניים ומצאתי עוד שני דברים: הרבה ריג'ילה, ועוד איזה צמח טעים ובלתי מזוהה.
אולי זה שן הארי צעיר, ואולי זה משהו אחר, אבל בכל מקרה זה מזכיר קצת את משפחת המצליבים, עם עלים גדולים מופשלים על הקרקע. הצמח עצמו היה מאוד קטן וכל עלה באורך של 6-10 ס"מ
היה מאוד טעים ונייטרלי.
קטפתי גם מזה, וגם הרבה ריג'ילה, והרבה חוביזה, ועכשיו יש לי מספיק לאיזה 3 smoothies.
אולי זה שן הארי צעיר, ואולי זה משהו אחר, אבל בכל מקרה זה מזכיר קצת את משפחת המצליבים, עם עלים גדולים מופשלים על הקרקע. הצמח עצמו היה מאוד קטן וכל עלה באורך של 6-10 ס"מ
היה מאוד טעים ונייטרלי.
קטפתי גם מזה, וגם הרבה ריג'ילה, והרבה חוביזה, ועכשיו יש לי מספיק לאיזה 3 smoothies.
-
מה ליקטנו אתמול
טוב,
שוב הלכתי לשדה החוביזות, והפעם הסתובבתי עוד מסביב. הפעם היה ממש מרגש - מצאתי לראשונה הרבה ברקן/גדילן טעים (יצא לי פעם לפגוש ברקן אבל הוא היה נורא). אחרי 2-3 עלים כבר למדתי איך לקטוף אותו בלי להידקר מהקוצים.
עשיתי עכשיו רסק ירוק מגדילן ומהצמח שהזכרתי בפוסט הקודם - יצא מה זה טעיייםםםםםםםםםםםםם..
שוב הלכתי לשדה החוביזות, והפעם הסתובבתי עוד מסביב. הפעם היה ממש מרגש - מצאתי לראשונה הרבה ברקן/גדילן טעים (יצא לי פעם לפגוש ברקן אבל הוא היה נורא). אחרי 2-3 עלים כבר למדתי איך לקטוף אותו בלי להידקר מהקוצים.
עשיתי עכשיו רסק ירוק מגדילן ומהצמח שהזכרתי בפוסט הקודם - יצא מה זה טעיייםםםםםםםםםםםםם..
-
מה ליקטנו אתמול
מעכשיו ועד הקיץ יש אינסוף גדילן - באמת אינסוף (לאלה שדואגים שליקוט באופן מוזר גומר יותר משאבים מחקלאות..) - אחרי שלב הנבטוטים - אני ממליץ לקטוף את העלים החיצוניים הגדולים יותר - ולקטוף מהשורש של העלה - יענו את כל העלה.. מנסיוני זה מאפשר בקלות יתרה לצמח להוציא עוד עלים גדולים (כי יש להם מקום) מהאמצע. מומו מעדיפה רוב החורף רסק ירוק שהוא רק גדילן ופירות..
-
מה ליקטנו אתמול
עדיין אין שפע בתל אביב, אבל אני מניח שאחרי שיתחילו הגשמים זה יתחיל, לא?
כבר שמתי עין על שני מקומות בתל אביב עם אדמה חשופה ולא מטופלת, ומחכה לנבטים, החוביזות והגדילנים של אחרי הגשמים
כבר שמתי עין על שני מקומות בתל אביב עם אדמה חשופה ולא מטופלת, ומחכה לנבטים, החוביזות והגדילנים של אחרי הגשמים
-
מה ליקטנו אתמול
אתמול לקחתי דרך צדדית ל'דאון טאון' בהרצליה בדרך לעבודה. הייתי מאוד רעב ומאוד מיהרתי אך לפתע מצאתי את עצמי מלקט בדרך פקאנים בשלים שנשרו להם וקלמנטינות שהושלכו בערמת גזם וענפים לצד הכביש. גם נפתחו עיניי פתאום לשפע שסביבי, עצי לימון בחצרות של אנשים, פומלות, קלמנטינות ועוד דברים לא מוכרים.
הקלמנטינות מהכביש היו קטנות וסופר מתוקות, והפקאנים קטנים וצעירים.
הקלמנטינות מהכביש היו קטנות וסופר מתוקות, והפקאנים קטנים וצעירים.
-
- הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
- דף אישי: הדף האישי של חני_תה*
מה ליקטנו אתמול
אנחנו גרים בירושלים בקטמון הישנה ויש המון עצי פרי ואגוזים בחצרות. בטיולי הערב שלנו אנחנו ממלאים את הכיסים והפה. וזה מה שאספנו השבוע:
קלמנטינות, מתוקות מתוקות
לואיזה
אגוזי מלך ואגוזי פקאן
עד לפני שבועיים חיסלנו את כל עצי הרימונים באזור ושתינו המון המון מיץ, אולי ליטר ליום. אבל עכשיו כבר לא בא לי יותר על המיץ הזה.
תפוחי עץ אורגניים קטנטנים ממטעים נטושים של רמת רחל. ירוקים אדומים וצהובים. הבת שלנו משוגעת על האדומים. אבל לפני כמה ימים בא בולדוזר והרים את כל המטעים. בכינו לראות את העצים שוכבים מדממים בערמה.
קלמנטינות, מתוקות מתוקות
לואיזה
אגוזי מלך ואגוזי פקאן
עד לפני שבועיים חיסלנו את כל עצי הרימונים באזור ושתינו המון המון מיץ, אולי ליטר ליום. אבל עכשיו כבר לא בא לי יותר על המיץ הזה.
תפוחי עץ אורגניים קטנטנים ממטעים נטושים של רמת רחל. ירוקים אדומים וצהובים. הבת שלנו משוגעת על האדומים. אבל לפני כמה ימים בא בולדוזר והרים את כל המטעים. בכינו לראות את העצים שוכבים מדממים בערמה.
-
- הצטרפות: 18 ספטמבר 2006, 11:25
- דף אישי: הדף האישי של אלירן_דה_מאיו*
מה ליקטנו אתמול
יש צמח נהדר- שטעמו מתוק במיוחד-
לאחר חיפושים רבים- הצלחתי ככל הנראה למצוא את שמו המקורי - "שנית רחבת עלים".
מעניין אם משהו מכם נפגש בו מתישהו ? והאם יכול לאמת את הזיהוי ?
אני מקווה שהתמונות יוצגו בעמוד זה.
לאחר חיפושים רבים- הצלחתי ככל הנראה למצוא את שמו המקורי - "שנית רחבת עלים".
מעניין אם משהו מכם נפגש בו מתישהו ? והאם יכול לאמת את הזיהוי ?
אני מקווה שהתמונות יוצגו בעמוד זה.
-
מה ליקטנו אתמול
ועוד קצת מטעמים נהדרים שחלקם ממש לקראת סוף עונתם- וחלק ממש רק בתחילתו-
אז קבלו אותם בבקשה-
נתחיל בסלק-בר הנהדר והמוצלח כל-כך, שטעמו משובח הרבה יותר מאשר עלי המנגולד המוכרים יותר:
נמשיך עם המלוכיה שבמחזור נוסף שנזרע מאוחר- הניבה יבול-רב אך כבר החלה לפרוח (זרעים יחולקו חופשי לכל המעוניין לקראת העונה הבאה):
והחרדלים שנובטים בשפע:
והירבוז שתכף יפנה את מקומו לאוהבי הקור:
ואם למישהו יש תיאבון- אז הנה ערוגות שייעודן להקדים מעט את האפשרות ליהנות מצמחי-הבר:
בתיאבון !
אז קבלו אותם בבקשה-
נתחיל בסלק-בר הנהדר והמוצלח כל-כך, שטעמו משובח הרבה יותר מאשר עלי המנגולד המוכרים יותר:
נמשיך עם המלוכיה שבמחזור נוסף שנזרע מאוחר- הניבה יבול-רב אך כבר החלה לפרוח (זרעים יחולקו חופשי לכל המעוניין לקראת העונה הבאה):
והחרדלים שנובטים בשפע:
והירבוז שתכף יפנה את מקומו לאוהבי הקור:
ואם למישהו יש תיאבון- אז הנה ערוגות שייעודן להקדים מעט את האפשרות ליהנות מצמחי-הבר:
בתיאבון !
-
מה ליקטנו אתמול
האם מישהו יכול לשים תמונה של גדילן בבקשה?
מה אתם אוכלים בירבוז?
מה אתם אוכלים בירבוז?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מה ליקטנו אתמול
גם אני כבר מלקטת סלק בר (לרסק ירוק, סלט ירוק ועוד).
לעומת זאת החרדל, שגדל אצלנו לפני הכל ובכל תנאי - עושה לנו כאב בטן! (כמה חבל...)
<אגב, אנחנו שכנים שלך, אלירן>
לעומת זאת החרדל, שגדל אצלנו לפני הכל ובכל תנאי - עושה לנו כאב בטן! (כמה חבל...)
<אגב, אנחנו שכנים שלך, אלירן>
-
מה ליקטנו אתמול
אנחנו היינו מקלפים את הגבעול ואוכלים את כל הגבעול עד הפרח או חותכים לפרוסות ולמרק, הערבים נדמה לי שעושים מהעלים קציצות וגם אוכלים תשורשים
נוסף על השימוש בו למאכל, הוא משמש גם ברפואה העממית של הערבים בארץ-ישראל. אכילת הגבעולים והתפרחות מגבירה את התיאבון, ממריצה את העיכול ומרפאה מחלות כבד ומעיים. שרויית מרתח שמופק מכל חלקי הצמח העל-קרקעיים יעילה מאוד לאלה הסובלים מלחץ דם גבוה, מאבנים בכליות, מעצירות בדרכי השתן ומבעיות עיכול בכלל.
קוטפים גבעולי גדילן בתחילת החורף, כשהם עדיין ירוקים ורעננים. מגרדים באמצעות סכין את העלים הקוצניים. חותכים את הגבעולים לפרוסות אורך ומבשלים אותם במים. הכמות: 200 גר' גבעולים קלופים בליטר מים. משך ההרתחה כחצי שעה. מסננים את המרתח, מקררים ושותים 4-5 כוסות ביום.
מומלץ לאכול את הגבעולים כשהם קלופים וטבולים במי מלח, שאז הגדילן "מנקה ומנגב את מערכת העיכול, מחזק את הגוף ומוסיף דם לאלה הסובלים מחוסר דם".
החלק השימושי בגדילן הם הזרעים המופצים ברוח באמצעות 'מצנחים' קטנים ש'תופסים' כל רוח. עונת ההבשלה קצרה מאוד, רק ימים ספורים עד לפתיחת הקרקפת ולהפצת הזרעים. אלה ימים שאסור ל'פספס' למי שרוצה לאסוף זרעי גדילן, ממארס עד מאי..
את הזרעים בולעים כמות שהם, לפני ארוחה, או חולטים אותם ושותים את החליטה, ניתן גם למעוך אותם מעט, על מנת לשחרר את השמנים שבהם.
נוסף על השימוש בו למאכל, הוא משמש גם ברפואה העממית של הערבים בארץ-ישראל. אכילת הגבעולים והתפרחות מגבירה את התיאבון, ממריצה את העיכול ומרפאה מחלות כבד ומעיים. שרויית מרתח שמופק מכל חלקי הצמח העל-קרקעיים יעילה מאוד לאלה הסובלים מלחץ דם גבוה, מאבנים בכליות, מעצירות בדרכי השתן ומבעיות עיכול בכלל.
קוטפים גבעולי גדילן בתחילת החורף, כשהם עדיין ירוקים ורעננים. מגרדים באמצעות סכין את העלים הקוצניים. חותכים את הגבעולים לפרוסות אורך ומבשלים אותם במים. הכמות: 200 גר' גבעולים קלופים בליטר מים. משך ההרתחה כחצי שעה. מסננים את המרתח, מקררים ושותים 4-5 כוסות ביום.
מומלץ לאכול את הגבעולים כשהם קלופים וטבולים במי מלח, שאז הגדילן "מנקה ומנגב את מערכת העיכול, מחזק את הגוף ומוסיף דם לאלה הסובלים מחוסר דם".
החלק השימושי בגדילן הם הזרעים המופצים ברוח באמצעות 'מצנחים' קטנים ש'תופסים' כל רוח. עונת ההבשלה קצרה מאוד, רק ימים ספורים עד לפתיחת הקרקפת ולהפצת הזרעים. אלה ימים שאסור ל'פספס' למי שרוצה לאסוף זרעי גדילן, ממארס עד מאי..
את הזרעים בולעים כמות שהם, לפני ארוחה, או חולטים אותם ושותים את החליטה, ניתן גם למעוך אותם מעט, על מנת לשחרר את השמנים שבהם.
-
מה ליקטנו אתמול
גילית- לרשותך תמונה של גדילן מקסים-
התמונה הראשונה היא של העלים המרשימים במיוחד:
התמונה השנייה בסוף עונתו כשהוא פורח (ומזדקפים מעליו- פריחת החרדלים):
העוגיה - אם ייגמרו הירוקים אצלך בגינה- את תמיד מוזמנת ללקט קצת אצלנו - ותעשי לעצמך טובה ואל תתלהבי יותר מדי מהחרדלים- החריפות שבהם מגרה מאוד את מערכת העיכול- ויכולה לגרום להרגשה לא נעימה. בדרך כלל מספיקה כמות קטנה מהם. וקחי כתוספת התייחסות של אבותינו לאותו חרדל: "הרגיל בחרדל אחד לשלושים יום, מונע חליים מתוך ביתו. אבל לא בכל יום, מפני שהוא מחליש את הלב" (ברכות מ', א').
המשך שבוע נעים וירוק
התמונה הראשונה היא של העלים המרשימים במיוחד:
התמונה השנייה בסוף עונתו כשהוא פורח (ומזדקפים מעליו- פריחת החרדלים):
העוגיה - אם ייגמרו הירוקים אצלך בגינה- את תמיד מוזמנת ללקט קצת אצלנו - ותעשי לעצמך טובה ואל תתלהבי יותר מדי מהחרדלים- החריפות שבהם מגרה מאוד את מערכת העיכול- ויכולה לגרום להרגשה לא נעימה. בדרך כלל מספיקה כמות קטנה מהם. וקחי כתוספת התייחסות של אבותינו לאותו חרדל: "הרגיל בחרדל אחד לשלושים יום, מונע חליים מתוך ביתו. אבל לא בכל יום, מפני שהוא מחליש את הלב" (ברכות מ', א').
המשך שבוע נעים וירוק
-
מה ליקטנו אתמול
כשהגעתי לבקר את אופק, בכניסה לאמירים מימין מצאתי נזילה בצינור ולידה ערוגת גדילן ענקית שצמחה לה. קטפנו המון עם סכין, עלים באורך 40 ס"מ ואפילו יותר. יצא פיצוץ ברסק.
היום בבוקר אכלתי תמרים מהריצפה מתחת לעץ בדרום תל אביב!
אלירן, תודה על התמונות היפות!
לגבי "שנית רחבת העלים" - אכלתי את זה כשטיילתי על הירקון, לא רחוק מצומת מורשה, על גדות איזשהו פרדס עם השקיה. זה צמח בתוך סבך של ריג'ילה. היה לזה טעם נהדר.
אחרי 20 דקות מצאתי עוד אחד, במקום אחר, והיה לו טעם נוראי. איזה מוזר
היום בבוקר אכלתי תמרים מהריצפה מתחת לעץ בדרום תל אביב!
אלירן, תודה על התמונות היפות!
לגבי "שנית רחבת העלים" - אכלתי את זה כשטיילתי על הירקון, לא רחוק מצומת מורשה, על גדות איזשהו פרדס עם השקיה. זה צמח בתוך סבך של ריג'ילה. היה לזה טעם נהדר.
אחרי 20 דקות מצאתי עוד אחד, במקום אחר, והיה לו טעם נוראי. איזה מוזר
-
מה ליקטנו אתמול
התבעסתי... הלואיזה אצלנו בגינה משום מה לא הצליחה. כבר כמה שנים שאנחנו מטפחים אותה והיא... גססה לה לאיטה וגוועה. אנחנו אוהבים לואיזה מדי פעם בתה ומצאתי ברחוב מאחורינו גינה שהלואיזה שבה צומחת פרא על כל הרחוב, ממש חוסמת את המעבר הציבורי. אחת לחודשיים בערך, כשאנחנו מטיילים בדיוק שם (זה לא מקום שאנחנו כל כך אוהבים לטייל בו עקב "בוקי" כלב אנטיפט שרודף אחרינו בכל הרחוב בנביחות ומבהיל את הקטנה) אני אוספת איזה שלושה/ארבעה ענפים קטנים, לא כמות מסחרית ולא משהו שממש מפנה את השביל. היום עברנו שם ובאמת כבר נגמרה לי הלואיזה שליקטתי מהחצר של גיסתי אז עצרנו לקטוף מעט ופתאום יצא זקן מהבית והתחיל לצעוק עלי שאני קוטפת בלי רשות. ניסיתי להסביר לו שדווקא הרשו לי (מישהי שגרה שם ואין לי מושג מה הקשר המשפחתי שלהם אמרה לי לקטוף כמה שבא לי בפעם האחרונה) ושבכלל זה ברחוב מה שנקרא רשות הרבים ולא רק חוקית אלא גם הילכתית זה שייך לרשות הרבים, אבל הוא בכלל לא רצה לשמוע וגרש אותנו בצורה כל כך מגעילה שעכשיו מגעיל לי בכלל לשתות תה מהלואיזה שלו... הכי מגעיל מצידו זה שפעמיים או אפילו שלוש כשאני חושבת על זה עכשיו, כשזרקו אצלם בחצר גורי חתולים יתומים היה לו מאוד נוח לדחוף לי אותם שאטפל בהם אבל שלושה/ארבעה ענפי לואיזה שהוא בכלל מזניח כאב לו לתת לנו... סתם עשה לי איכס בלב.
-
מה ליקטנו אתמול
האם הפירות דמויי התאנים של עץ השיקמה אכילים?
ילדת טבע, בדיוק סיימתי לקרוא את מה שכתבת ובדיוק מעל אזור הכתיבה במקום שבו יש משפטים רנדומליים היה כתוב בצורה בולטת "מותר לכעוס".
ילדת טבע, בדיוק סיימתי לקרוא את מה שכתבת ובדיוק מעל אזור הכתיבה במקום שבו יש משפטים רנדומליים היה כתוב בצורה בולטת "מותר לכעוס".
-
מה ליקטנו אתמול
האם הפירות דמויי התאנים של עץ השיקמה אכילים?
הפירות אכילים אבל לא משהו.
יש זנים אחרים של פיקוסים הרבה יותר טעימים
הפירות אכילים אבל לא משהו.
יש זנים אחרים של פיקוסים הרבה יותר טעימים
-
מה ליקטנו אתמול
אורי- ברוך שובך לאחר המסע שעברתם בתבור-
פשוט מעורר השראה לקרוא ולהרגיש את החוויות שלך ולראות את התמונות של כולם.
לגבי הטעם של השנית- אני מצאתי שבדומה לרוב הצמחים- כאשר היא צעירה וכל האנרגיה מושקעת בעלים- הטעם מצויין- וברגע שהיא מתחילה לפרוח- הטעם של העלים נעשה לגמרי בלתי אכיל.
ננסה לטעום את הזרעים כשיגיע הזמן.
פשוט מעורר השראה לקרוא ולהרגיש את החוויות שלך ולראות את התמונות של כולם.
לגבי הטעם של השנית- אני מצאתי שבדומה לרוב הצמחים- כאשר היא צעירה וכל האנרגיה מושקעת בעלים- הטעם מצויין- וברגע שהיא מתחילה לפרוח- הטעם של העלים נעשה לגמרי בלתי אכיל.
ננסה לטעום את הזרעים כשיגיע הזמן.
-
- הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
- דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*
מה ליקטנו אתמול
חזרתי מסיבוב בשכונה החדשה בר"ג עם 3 פומלות קטנות, אתרוגים (?!) , לימונים ולימוניות. כולם בסלסלה אחת נראים כמעט אותו הדבר, רק בגדלים שונים. ירוקים צהבהבים עם ריחות הדרים מטריפים וזה עוד לפני הגשמים. פעם ראשונה שליקטתי ממש, למרות שלא תכננתי...
מה שכן, שלשום קטפתי שקית ענקית של זיתים שמנמנים ויפים. חיצונית הם נראו מעולה מלבד כמה נקודות קטנות פזורות ללא פתח כניסה. חתכתי כמה ועמוק בתוך כל זית התגלו תולעים שיוצאות מתוך הגרעין לתוך הפרי. שווה לבדוק כשקוטפים ואולי שלא כמוני, לפני שממלאים שקית שלמה..
מה שכן, שלשום קטפתי שקית ענקית של זיתים שמנמנים ויפים. חיצונית הם נראו מעולה מלבד כמה נקודות קטנות פזורות ללא פתח כניסה. חתכתי כמה ועמוק בתוך כל זית התגלו תולעים שיוצאות מתוך הגרעין לתוך הפרי. שווה לבדוק כשקוטפים ואולי שלא כמוני, לפני שממלאים שקית שלמה..
-
מה ליקטנו אתמול
ניסתי לשים תמונות מהיום אך ללא הצלחה, דרך איזה אתר אתם עושם את זה?
-
מה ליקטנו אתמול
את יכולה להשתמש באתר הבא:
www.siz.co.il
פשוט מאוד לעלות בו תמונות- ולאחר מכן להעתיק ממנו את הקישור לתוכן ההודעה.
www.siz.co.il
פשוט מאוד לעלות בו תמונות- ולאחר מכן להעתיק ממנו את הקישור לתוכן ההודעה.
-
מה ליקטנו אתמול
שימי כתב:
הכי פשוט זה לטפח חלקת עשבים כערוגת גינה עם קומפוסט והשקיה מידי פעם. זו יכולה להיות הערוגה הכי פורייה בגינה, ולספק ארוחת בוקר כל יום.
שימי,
הלכתי לאיזה מקום יחסית בתולי באחת מחורשות האורנים בדרום תל אביב והתחלתי להשקות שם כל יום, 12 ליטר ביום (8 בקבוקים), על מטר רבוע אחד. התחלתי אתמול.
מתי לצפות לראות ירוקים נובטים לי?
הכי פשוט זה לטפח חלקת עשבים כערוגת גינה עם קומפוסט והשקיה מידי פעם. זו יכולה להיות הערוגה הכי פורייה בגינה, ולספק ארוחת בוקר כל יום.
שימי,
הלכתי לאיזה מקום יחסית בתולי באחת מחורשות האורנים בדרום תל אביב והתחלתי להשקות שם כל יום, 12 ליטר ביום (8 בקבוקים), על מטר רבוע אחד. התחלתי אתמול.
-
מה ליקטנו אתמול
על-פי ניסיוני (ואשמח לראות את שימי משתתף וכותב כאן יותר, ומוסיף על דבריי), תוך 7-10 ימים אתה כבר יכול לפגוש בנבטים הירוקים הצעירים, ואפילו לבצבוץ העלים האמיתיים שיאפשרו לך לזהות אילו צמחים נבטו.
רק חשוב מאוד שתקפיד בשבוע הקרוב להשקות כל יום ולשמור על האדמה לחה ככל האפשר, אחרת הזרעים לא ינבטו.
יהיה מעניין לראות תמונה של האזור שבחרת, ולראות איך זה מתקדם.
כל הכבוד על היוזמה
בהצלחה
רק חשוב מאוד שתקפיד בשבוע הקרוב להשקות כל יום ולשמור על האדמה לחה ככל האפשר, אחרת הזרעים לא ינבטו.
יהיה מעניין לראות תמונה של האזור שבחרת, ולראות איך זה מתקדם.
כל הכבוד על היוזמה
בהצלחה
-
מה ליקטנו אתמול
היום מצאנו בשדה ליד ביתנו ריג'לה, חוביזה, ירבוז,רימונים ועוד כל מיני בטעם נוראי...ויצא טעים בסלט
-
מה ליקטנו אתמול
עוד שבוע כבר יהיו קצת. אולי אפילו פחות.
עוד שבוע כבר יהיו קצת. אולי אפילו פחות.
-
מה ליקטנו אתמול
מי יודע אם הפירות האלה אכילים, ואיך?
- תמרים של דקל ושינגטוניה
- פירות ש ער אציל
- פירות של הדס
-
מה ליקטנו אתמול
השקיתי שם הבוקר אחרי כמה ימים בלי השקיה (מצד שני ירד קצת גשם), וראיתי שכבר התחילו לנבוט לי שם הרבה נבטים אלמוניים.. מצויין!
השקיתי שם הבוקר אחרי כמה ימים בלי השקיה (מצד שני ירד קצת גשם), וראיתי שכבר התחילו לנבוט לי שם הרבה נבטים אלמוניים.. מצויין!
-
מה ליקטנו אתמול
ביקרתי היום שוב בספורטק-דרום שליד שכונת התקווה. הפעם, במרחק כמה מדשאות משדה החוביזות שסיפרתי עליו, מצאתי דשא עם הרבה גדילנים גדולים ויפים בפינה, מספיק בשביל שאני אוכל ללקט שם פעם ביומיים-שלושה כמות שמספיקה לשני רסקים ירוקים.
אז עכשיו יש לי גם שפע של חוביזות וגם שפע של גדילנים - לא צריך לקנות חסה! (במיוחד בהתחשב בעובדה שהחסה ארוזה בשקית ניילון)
אח"כ הלכתי לכיוון מגרש הכדורגל שלא רחוק משם (ליד מחלף קיבוץ גלויות) ומצאתי שם מקום עם השקיה שהתחילו לנבוט שם איזה 15 גדילנים. עוד חודש יהיה שפע גם שם!
אשמח לעשות סיבוב היכרות באיזור לתל אביבים שביניכם (אפשר גם עם ילדים)
אז עכשיו יש לי גם שפע של חוביזות וגם שפע של גדילנים - לא צריך לקנות חסה! (במיוחד בהתחשב בעובדה שהחסה ארוזה בשקית ניילון)
אח"כ הלכתי לכיוון מגרש הכדורגל שלא רחוק משם (ליד מחלף קיבוץ גלויות) ומצאתי שם מקום עם השקיה שהתחילו לנבוט שם איזה 15 גדילנים. עוד חודש יהיה שפע גם שם!
אשמח לעשות סיבוב היכרות באיזור לתל אביבים שביניכם (אפשר גם עם ילדים)
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
מה ליקטנו אתמול
אורי יורמן, אם מתחשק לך לבוא ללקט בהזדמנות בבית יהושע, אני אשמח
-
- הצטרפות: 15 יוני 2007, 11:08
- דף אישי: הדף האישי של שימי_רף*
מה ליקטנו אתמול
אורי שלום
כדאי להשקות עד שהאדמה לחה בעומק של ארבעה סנטימטר, לצמחי בר זה מספיק. אם האדמה מתייבשת אפשר להוסיף מים אחרי כמה ימים.
כדאי להשקות עד שהאדמה לחה בעומק של ארבעה סנטימטר, לצמחי בר זה מספיק. אם האדמה מתייבשת אפשר להוסיף מים אחרי כמה ימים.
-
מה ליקטנו אתמול
יעלפו,
אם ייצא לי לעשות טיול אופניים לאיזור אז בכיף אודיע לך קודם
שימי - זה בדיוק מה שעשיתי. היום גם ירד גשם זלעפות, ככה שסביר להניח שמעכשיו אני כבר לא צריך לגעת שם...
אולי ניפגש בלקטים המטיילים
אם ייצא לי לעשות טיול אופניים לאיזור אז בכיף אודיע לך קודם
שימי - זה בדיוק מה שעשיתי. היום גם ירד גשם זלעפות, ככה שסביר להניח שמעכשיו אני כבר לא צריך לגעת שם...
אולי ניפגש בלקטים המטיילים
-
- הצטרפות: 02 נובמבר 2007, 10:21
- דף אישי: הדף האישי של יעלפו_מהמושב*
-
- הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
- דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*
מה ליקטנו אתמול
טוב, 1 לפני האחרון נראה כמו עשב לימון...
רציתי לספר שאני והילד טיילנו להנאתנו ברחובות מושבת כנרת כשלפתע נדבקו רגלינו למדרכה.
"אמא, תאנים" הודיע בחגיגיות בן השנתיים.
ובאמת תחת רגלינו היה אוסף דביק ודרוך של תמרים. ישר התקרבנו לעץ ומצאנו המון המון תמרים מתוקים להפליא. אכלנו ונהננו מהעסיסיות. לקחנו קצת הביתה ובבית, כשפרמתי החוצה את החרצנים גיליתי שטוב שלא עשיתי את זה שם, בכנרת. בחלקם שכנו והתפתלו תולעים שמנות ועסיסיות שאיני מתפלא אם הן תרמו רבות לעסיסיות ולנימוחות של התמרים שליקטנו:-]
רציתי לספר שאני והילד טיילנו להנאתנו ברחובות מושבת כנרת כשלפתע נדבקו רגלינו למדרכה.
"אמא, תאנים" הודיע בחגיגיות בן השנתיים.
ובאמת תחת רגלינו היה אוסף דביק ודרוך של תמרים. ישר התקרבנו לעץ ומצאנו המון המון תמרים מתוקים להפליא. אכלנו ונהננו מהעסיסיות. לקחנו קצת הביתה ובבית, כשפרמתי החוצה את החרצנים גיליתי שטוב שלא עשיתי את זה שם, בכנרת. בחלקם שכנו והתפתלו תולעים שמנות ועסיסיות שאיני מתפלא אם הן תרמו רבות לעסיסיות ולנימוחות של התמרים שליקטנו:-]
מה ליקטנו אתמול
מי יודע אם הפירות האלה אכילים, ואיך?
של ער אציל ושל הדס- לא!
ער אציל זה דפנה. העלים המיובשים נהדרים לתבלון מחמצים ותבשילים.
של ער אציל ושל הדס- לא!
ער אציל זה דפנה. העלים המיובשים נהדרים לתבלון מחמצים ותבשילים.
-
מה ליקטנו אתמול
התמונה הרביעית- זהו חרדל.
ובתמונה האחרונה- זה נראה כמו נביטות של ירבוזים. תסתכלי מתחת לעלים לראות אם יש מעטה סגלגל לזיהוי מוחלט.
ובתמונה האחרונה- זה נראה כמו נביטות של ירבוזים. תסתכלי מתחת לעלים לראות אם יש מעטה סגלגל לזיהוי מוחלט.
-
מה ליקטנו אתמול
יעלפו,
בתמונה הראשונה אפשר לראות עצי הדר (אכיל), ברוש (לא), ועוד.
סתם, אני מאמין שאין לך בעיה עם העצים
לגבי העשבים:
התמונה שזוהתה ע"י לוטם כעשב-לימון - אני ממש לא בטוח, לי זה נראה כמו סתם עשב, דגן כלשהו, דשאי שכזה. אכיל אבל עם המון תאית (בגלל זה סוחטים את עשב החיטה למשל).
התמונה השניה זה של חרצית או משהו בסגנון (אני בד"כ לא ממש מבדיל בין הפרחים במשפחה הזאת). העלים לא טעימים, אבל נסי לאכול את עלי הכותרת, יש מצב שהם טעימים.
בתמונה הראשונה אפשר לראות עצי הדר (אכיל), ברוש (לא), ועוד.
סתם, אני מאמין שאין לך בעיה עם העצים
לגבי העשבים:
התמונה שזוהתה ע"י לוטם כעשב-לימון - אני ממש לא בטוח, לי זה נראה כמו סתם עשב, דגן כלשהו, דשאי שכזה. אכיל אבל עם המון תאית (בגלל זה סוחטים את עשב החיטה למשל).
התמונה השניה זה של חרצית או משהו בסגנון (אני בד"כ לא ממש מבדיל בין הפרחים במשפחה הזאת). העלים לא טעימים, אבל נסי לאכול את עלי הכותרת, יש מצב שהם טעימים.
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מה ליקטנו אתמול
בשלישי -לופית , לא לאכול. רעיל.
הרביעי - חרדל, אכיל.
החמישי - עשב של דגן - כמו שאורי אמר.
בשישי - צמח כלשהו ממשפחת הסולניים - לא אכיל, ואף רעיל.
הרביעי - חרדל, אכיל.
החמישי - עשב של דגן - כמו שאורי אמר.
בשישי - צמח כלשהו ממשפחת הסולניים - לא אכיל, ואף רעיל.
-
מה ליקטנו אתמול
טרה - לגבי השישי, את בטוחה שזה לא סתם ירבוז צעיר וטעים?
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
מה ליקטנו אתמול
פרי הושינגטוניה - בילדותנו נהגנו לאכול, קראנו להם "שחורים" (במלעיל). הטעם (אם זכרוני אינו מטעני) - של קליפות חיאני (התמרים השחורים הלחים המאורכים). הפירות מכילים בעיקר גרעין ומסביב הבשר השחור שרובו קליפה. מתוק מאוד.
אופן האכילה: מכניסים חופן לפה. עובדים על זה, יורקים גרעינים בצרור.
מקווה שלא מבלבלת עם פרי אחר...
אופן האכילה: מכניסים חופן לפה. עובדים על זה, יורקים גרעינים בצרור.
מקווה שלא מבלבלת עם פרי אחר...
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2007, 20:48
- דף אישי: הדף האישי של אני_צ'ה*
מה ליקטנו אתמול
התבלבלתי לגמרי....מה שנראה היה לי ככף אווז אצלי בחצר מופיע בתמונה כאן למעלה כירבוז....האם דומים? איך מבחינים ביניהם? האם מישהו יכול להעלות תמונה ברורה יותר של כף האווז (מזו המופיעה בראש העמוד) ? תודה..... ונ.ב. לאופק - זרעי החמייקה לא נשכחו .....הצפנה לא נראתה בינתיים במחוזותינו, מקווה שבקרוב......(-:
-
מה ליקטנו אתמול
היום יצאנו להר מירון ומרגלותיו.. קודם טעמנו איזשהו אגס בר שהיה עפיץ מדי (כנראה שעוד לא בשל - אני אתן להם עוד צ'אנס עוד שבועיים אם אהיה שם). אחרי זה - חגגנו על פירות הקטלב (עץ תות יווני באנגלית..) - גם כאן אם הפרי לא בשל עד הסוף.. רך כל כך שצריך לאכול מיד ובצבע אדום כהה - אז זה עפיץ.. אבל אם זה בשל.. זה גן עדן - כל כך הרבה טעם!
אחרי זה ליקטנו שכחה ופיאה של מטע מוזנח עם סימני איכות של עשבייה בגובה שלי, תולעים, וסימני ציפורים - ליקטנו המון.. 20 ארגזים שטוחים בערך.
מצאנו גם אגוזי מלך וסברס אדום.. אבל החגיגה הכי גדולה הייתה על תאנים מושלמות דבש נוטף... מי יודע אולי נעשה את הלקטים המטיילים הבא שם - רק פשוט קצת יותר מדי חקלאות.
בבית מיינו את כל התפוחים - כאלה מושלמים בארגזים בממ"ד - והשאר במטבח לשימוש בשבועיים שלוש הבאים. זה עיתוי מצוין כי התחלנו לדאוג שלא ישאר מספיק מנגו קפוא לעונת הסרפדים - אבל עכשיו שיש כל כך הרבה תפוחים לעוגות ורסק ירוק, אין מה לדאוג.
למישהו יש רעיון איך לערוך את הדף הזה שלא יהיה כל כך ארוך? אולי לפצל לפי אזורים? אולי לעשות דף חדש לכל שנה?
אחרי זה ליקטנו שכחה ופיאה של מטע מוזנח עם סימני איכות של עשבייה בגובה שלי, תולעים, וסימני ציפורים - ליקטנו המון.. 20 ארגזים שטוחים בערך.
מצאנו גם אגוזי מלך וסברס אדום.. אבל החגיגה הכי גדולה הייתה על תאנים מושלמות דבש נוטף... מי יודע אולי נעשה את הלקטים המטיילים הבא שם - רק פשוט קצת יותר מדי חקלאות.
בבית מיינו את כל התפוחים - כאלה מושלמים בארגזים בממ"ד - והשאר במטבח לשימוש בשבועיים שלוש הבאים. זה עיתוי מצוין כי התחלנו לדאוג שלא ישאר מספיק מנגו קפוא לעונת הסרפדים - אבל עכשיו שיש כל כך הרבה תפוחים לעוגות ורסק ירוק, אין מה לדאוג.
למישהו יש רעיון איך לערוך את הדף הזה שלא יהיה כל כך ארוך? אולי לפצל לפי אזורים? אולי לעשות דף חדש לכל שנה?
מה ליקטנו אתמול
הי,
נראה לי טוב להפריד לאגפים על פי עונת השנה.
נראה לי טוב להפריד לאגפים על פי עונת השנה.
-
מה ליקטנו אתמול
אבל החגיגה הכי גדולה הייתה על תאנים מושלמות דבש נוטף
איפה שמצאתם את התאנים, זה היה בר או חקלאות או בוסתנים ישנים?
איפה שמצאתם את התאנים, זה היה בר או חקלאות או בוסתנים ישנים?
-
מה ליקטנו אתמול
לגבי הפרדת הדף, אני ממליץ לעשות מה שעשו לדף שאלות ותשובות בנושא תזונה לפי נושאים
פשוט להתחיל את מה ליקטנו היום 2
עוד דבר שאפשר זה לעשות ארכיון לדיון. מה ליקטנו היום ארכיון דיון עד 20071112
פשוט להתחיל את מה ליקטנו היום 2
עוד דבר שאפשר זה לעשות ארכיון לדיון. מה ליקטנו היום ארכיון דיון עד 20071112
-
מה ליקטנו אתמול
זה לא היה חקלאות.. זה היה על "הדרך".. אני לא בטוח איך להבדיל בין זריע לנטוע. עצים גדולים יחסית.
-
מה ליקטנו אתמול
אולי אפשר לעשות דף אחד לכל חודש- ככה זה יותר ספציפי לכל צמח שאפשר ללקט באותה עונה-
וגם בעתיד יוכלו להכנס לדף החודשי ולראות מה ליקטו ואיפה בשנה הקודמת- ולחפש את אותם צמחים בשנה החדשה.
ככה גם האפשרות לעלות תמונות ולשתף תהיה קלה ונוחה יותר, כשהדף קצר וממוקד.
מי שבאמת מעניין אותו- תמיד יכול להכנס לארכיון של דפי הליקוט- שיהיו מסודרים על-פי חודשי השנה.
ואת הדף הנוכחי- המלא במידע ובתוכן מעורר השראה- אפשר לשמור כ-"מה ליקטנו היום- 2007"
ויש לנו עוד חודש אחד עד ל-2008- ואז אפשר להתחיל באופן מסודר את הדפים על-פי חודשים.
אבל זאת רק הצעה אחת- אם יש למישהו רעיון טוב יותר- על הכיפעק !
אולי אפשר לעשות דף אחד לכל חודש- ככה זה יותר ספציפי לכל צמח שאפשר ללקט באותה עונה-
וגם בעתיד יוכלו להכנס לדף החודשי ולראות מה ליקטו ואיפה בשנה הקודמת- ולחפש את אותם צמחים בשנה החדשה.
ככה גם האפשרות לעלות תמונות ולשתף תהיה קלה ונוחה יותר, כשהדף קצר וממוקד.
מי שבאמת מעניין אותו- תמיד יכול להכנס לארכיון של דפי הליקוט- שיהיו מסודרים על-פי חודשי השנה.
ואת הדף הנוכחי- המלא במידע ובתוכן מעורר השראה- אפשר לשמור כ-"מה ליקטנו היום- 2007"
ויש לנו עוד חודש אחד עד ל-2008- ואז אפשר להתחיל באופן מסודר את הדפים על-פי חודשים.
אבל זאת רק הצעה אחת- אם יש למישהו רעיון טוב יותר- על הכיפעק !
-
מה ליקטנו אתמול
אלירן
לא יכלת למצוא תמונה של ירבוז צעיר יותר? קצת זקן הירבוז שלך
לא יכלת למצוא תמונה של ירבוז צעיר יותר? קצת זקן הירבוז שלך
-
מה ליקטנו אתמול
למה ? אם תסתכל מספיק טוב, אתה יכול למצוא בצד ימין ומצד שמאל-
כמה ירבוזים צעירים במיוחד
אתה פשוט בחרת להפנות את תשומת הלב למרכז ;-0
כמה ירבוזים צעירים במיוחד
אתה פשוט בחרת להפנות את תשומת הלב למרכז ;-0
מה ליקטנו אתמול
ארוחת הבוקר שלי היום: רסק ירוק מקושט בקערה.
הכנתי מתפוחים זהובים עם נמשים אדומים שליקטנו אתמול (ראו מה ליקטנו היום). עלי גדילן מהמקום החביב שאורי יורמן מצא. בבלנדר עד שירוק כהה וזוהר.. בקערה עם פניני רימון בצבע אדום כהה זוהר. איזה איכות.. איזה טעם!
הכנתי מתפוחים זהובים עם נמשים אדומים שליקטנו אתמול (ראו מה ליקטנו היום). עלי גדילן מהמקום החביב שאורי יורמן מצא. בבלנדר עד שירוק כהה וזוהר.. בקערה עם פניני רימון בצבע אדום כהה זוהר. איזה איכות.. איזה טעם!