דף 3 מתוך 3

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 00:26
על ידי עוברת_אורח*
מישהו יודע מה דינן של מחבתות של אלגת (אלומיניום מגולוון)?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 00:57
על ידי תמי_גלילי*
נקודות, לא. חלקיקי אלומיניום נכנסים לאוכל ממגע ישיר במתכת, אבל חום של תנור לא מספיק בשביל להפוך אלומיניום לגז. עכשיו מובן?
למעשה, כפי שכבר כתבתי כאן באחד הדפים, כחומר בנייה אלומיניום הוא אחד החומרים שאנשים רגישים לכימיקלים מעדיפים בזכות יכולת הבידוד שלו והעובדה שהוא אינו פולט גזים רעילים (וגם חוסם אותם ביעילות).
אם זה עדיין מפריע לך, לכי על נירוסטה.
גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
עוברת, מגלוון פירושו שזה עבר תהליך שבו ציפו את זה באבץ כדי להגן על המתכת. מחיפוש זריז - זה אמור להיות די בלתי חדיר, אבל באמת שאין לי שום ידע בנושא.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 13:49
על ידי מבשלת*
אותו כנ"ל לגבי דפנות טפלון של התנור?? אין עם זה בעיה??
(נדלקתי דווקא על תנור טפלון...)

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 16:18
על ידי ריש_גלית*
גלית, גם לי זה נשמע כמו אלומיניום (בהיר, קל).
ואם זה אלומיניום את מציעה לוותר עליה? אתמול טיגנתי בה שניצלים בשמן די עמוק, אבל זה משהו שאני כמעט לא עושה בכל מקרה. גם החביתות לא מיטגנות אצלנו תדיר (אחת לשבועיים-שלושה אולי). בעצם, חביתת ירק אני מכינה לעתים די קרובות, ונורא מעצבן לגרד אותה מהנירוסטה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 18:34
על ידי סיגל_ב*
ראיתי שמליצו כבר למעלה, אבל רציתי להוסיף המלצה משלי, גם אני משתמשת בנייר האפייה של IF YOU CARE ומאוד מרוצה.
ניתן לקרוא על המוצרים שלהם כאן
ואפשר אם אני לא טועה להזמין גם דרך אמזון.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 24 מרץ 2009, 21:00
על ידי תמי_גלילי*
כן, אם זה אלומיניום אני מציעה לוותר עליה.
במה את מטגנת חביתות? אני מטגנת בחמאה וזה לא נדבק לנירוסטה.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 00:11
על ידי אמא_ל_2*
אורלי, ראיתי את הנייר שהמלצת עליו, שכתוב שהוא מכוסה בסיליקון ולא בחומר הרעיל שיש בנייר הרגיל.
לא עדיף כבר משטח סיליקון רב פעמי?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 01:07
על ידי נקודות_ורודות_אגדיות*
גם אני מטגנת חביתות על חמאה ולא נדבק , אבל גם משתמשת לדברים אחרים בשמן רגיל או זית ולא נדבק. צריך לדאוג שהמחבת יהיה חם מאוד (עם חמאה זה בעיה כי היא נשרפת מהר ולכן צריך לתת למחבת להתחמם טוב לפני תחילת העבודה ובכל מקרה לי החביתה השניה יוצאת כמעט תמיד יותר טובה ).
ואיזה כיף זה לשטוף את המחבת (נירוסטה) כמו שצריך בלי לפחד לשרוט וההרגשה היא נקיה באמת. עם הטפלון זה תמיד הרגיש לי שנשאר מלוכלך.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 01:29
על ידי תמי_גלילי*
טפלון כן פולט גזים רעילים כשהוא מתחמם. לדברי היצרנים רק בחום גבוה מאוד, אבל הם כבר נתפסו בשקרים בעבר (ראי במעלה הדף), אז אני הייתי נמנעת לחלוטין.

נקודות, נסי לטגן בגי (חמאה מסוננת) - מה שנשרף בחמאה רגילה זה החלבון, ובגי מסירים אותו.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 16:23
על ידי רחל_ברמן*
סגרנו שהסיליקון עצמו בסדר (ולכן ציפוי סיליקון על נייר אפייה זה טוב), אבל שבתבניות מסיליקון יש עוד חומרים שלא ברור מה הם, אז זה סיכון לא ידוע. אולי תקום איזו חברה ירוקה שתייצר לנו כלי סיליקון בטוחים לשימוש? זה יהיה נחמד.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 17:36
על ידי שלולית_י*
ונייר אפיה שכולו סיליקון זה בטובים או ברעים?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 17:47
על ידי תמי_גלילי*
קונים בחנויות טבע, מן הסתם. בלועזית כותבים את זה GHEE. בערבית קוראים לזה סאמנה.
רחל צודקת לגבי הסיליקון.
שלולית, נייר אפייה שכולו סיליקון? אז זה לא נייר אלא משטח סיליקון, ומה שרחל אמרה חל גם לגביו. שמים בהם גם PLASTICIZERS וחומרי צבע שאת לא יודעת מה הם.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 מרץ 2009, 21:47
על ידי אמא_ל_2*
תודה, זה גם מה שאני ידעתי. בינתיים אני אופה בתבנית זכוכית, אבל לפעמים משתמשת בנייר אפיה, קשה לעמוד בפיתוי.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 25 יוני 2011, 17:56
על ידי ע_ע_ע*
אני חושבת שהוא עוד נחוץ.

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 14 נובמבר 2011, 15:47
על ידי קרמי_ממש_זול*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

רכשתי היום בשופרסל דיל סיר עם ציפוי קרמי ממש ממש בזול: 40 שח בלבד אחרי שקיבלתי 70% הנחה. סיר ענקי. עכשיו אני תוהה: איפה הקצ'? משהי יודעת?

אלומיניום וצרות דף עריכה זמני

נשלח: 03 ספטמבר 2015, 12:02
על ידי פלוני_אלמונית*
במכלים של בריטה יש ביספינול איי?...