אני עושה את זה עם המטליות הייעודיות לניגוב משקפיים.
היי נועה,
אני לא יודעת מה כללי השמירה על ניירת כזו.
קודם כל, מסכימה ם כל מה שמסתדרת ובשמת כתבו.
מסכימה בייחוד עם עניין הקלסרים, ונגד אקורדיון. קלסרים מייצגים שיטת תיוק נוחה יותר כי הם הרבה יותר גמישים ואקורדיון הרבה יותר נוקשה במקום ובסדר שהוא מכתיב לך. בקלסרים את תמיד יכולה להוסיף מדור או לבטלמדור, לעשןץ מדור אחד שמן מאוד עם עשרות ניירות, ואחד דק ורזה עם שלושה-ארבעה, לפי הצורך.
מוסיפה לגבי תיוק ניירות:
בתוך כל מדור, תמיד לתייק לפי תאריך, כי אז הרבה יותר קל למצוא אותם כשצריך. אני נוהגת למרקר בצהוב זרחני את התאריך (מאוד עוזר), ולפעמים גם שורה קריטית בתוכן (למשל בטפסי 106ת אני ממרקרת את שם מקום העבודה). אם יש המון ניירות מכל שנה, שווה לסמן את השנים כדי שקל יהיה להפרידן זו מזו - למשל על ידי פתקית דביקה שמזדקרת בצד העליון של הדף.
טיפ לשמח את לבך ולדרבן אותך להתחיל: מסיבת תיוק
לקבוע תאריך בתיאום עם האיש.
לקנות את כל המצרכים הדרושים (קלסרים, חוצצים, מרקר, מחורר, שדכן וכו')
לקנות את כל המצרכים הדרושים - חלק ב' (פירות טעימים, קצת פיצוחים, עוגיות אם את אוכלת)
לשים מוסיקה שאת אוהבת, אבל כזאת שטובה בתור מוסיקת רקע - לא יותר מדי דומיננטית, שלא תפריע לריכוז
לפנות מקום בשפע בחדר (שולחנות, כסאות, רצפה, מה שאת מעדיפה). שיהיה מספיק מקום לכל הקטגוריות (מנורה, בנק, עבודה, בריאות, שונות וכו') וכן לקערת הכיבודים.
ואז להתחיל לעבוד.
ולא לשכוח: לקחת כל 20-10 דקות הפסקת נישוק (מספיק נשיקה אחת וחיוך! 10 שניות שעושות את ההבדל)
עוד תוספת משלי לענייני מיון וזריקת ניירות:
לנסות לחשוב למה את עשויה להזדקק להם בעתיד, וכן כמה שנים אחורה.
כיוון שזו חשיבה מורכבת, ואת מרגישה כרגע אובדת עצות, אני מסכימה שעדיף קודם כל לתייק ולחסל את הבלגן, ורק אחר כך, כשאת מרגישה נקי-ומסודר ויודעת איפה כל דבר נמצא, לעבור למשימה הבאה (אפשר גם עוד ששה חודשים, לא בוער) והיא מיון וזריקת הניירות הלא נחוצים.
אבבל הנה כמה אופנים לחשיבה:
- האם את צריכה לשמור את זה לצרכי ביטוח לאומי או תיאום מס? ניירות כאלה (בייחוד טפסי 106 או תלושי משכורת) יש לשמור עד זקנה ושיבה, כי ביטוח לאומי מנייאקים ופעם בכמה שנים מצמיחים לך איזה חוב ש"לא שילמת". תלושי משכורת הם ההוכחה ששילמת, ואת עלולה להזדקק להם בכל רגע נתון.
- האם הנייר הזה הוא דיווח על מצבך האינדיווידואלי, או פרסומת ומידע כלליים? למשל, קרן הפנסיה שלי אוהבת לשלוח לי כלמיני "ידע כללי" על איך היא מתנהלת, דפים ארוכים ועמוסים שאין שום סיכוי שאקרא, אזכור או אבין. הפחה אשליכהו. אני שומרת רק את הדיווחים השנתיים על כמה כסף יש לי.
- האם הנייר קשור למשהו שעדיין קיים, או לדבר שפג תוקפו ואין לו שייכות להווה שלך? זה עניין עדין, כיוון שכבר גילינו שכשזה מגיע לתלושי משכורת, כל נייר הוא רלוונטי, גם אם עבדת שם חודש אחד בגיל 15. כנ"ל ביטוח מקצועי - אם יש לך ביטוח מקצועי שכולל הגנה נגד תביעות, יש לשמור, כי אנשים יכולים לתבוע אותך גם מספר שנים אחרי המקרה. אבל דיווחים על, נניח, תכנית חיסכון שפג תוקפה וכבר פדית, אין הרבה טעם לשמור. כנ"ל ביטוח נסיעות אחרי שחזרת בשלום ארצה.